FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 augustus 2006

'ElBaradei partijdig in conflict met Iran'

De directeur-generaal van het internationale atoomagentschap IAEA, Mohamed ElBaradei, zou zich partijdig opstellen inzake het conflict dat bepaalde Westerse landen met Iran hebben. Deze beschuldiging hebben Amerikaanse en Europese critici van Elbaradei tegen het NRC Handelsblad geuit.

Tijdens een bijeenkomst in mei 2006 sprak Elbaradei de volgende woorden uit, die volgens de critici zijn partijdigheid aantonen. "Iran heeft gezien dat anderen in de regio kernwapens ontwikkelden en een voorkeursbehandeling kregen. En nu wil de internationale gemeenschap verhinderen dat Iran een verrijkingsproces opzet, wat onder het non-proliferatie verdrag is toegestaan."

Ook zei de directeur-generaal: "Geef zo'n land veiligheidsgaranties, zodat het geen reden heeft om een kernwapen te ontwikkelen." De voorganger van Elbaradei, Hans Blix, zegt dat hij het inhoudelijk gezien helemaal eens is met zijn Egyptische opvolger. Hij vindt het echter onverstandig van Elbaradei om zijn politieke mening ook kenbaar te maken. "Een directeur-generaal moet geen uitspraken doen die als partijdig kunnen worden uitgelegd."

Mohamed Elbaradei won vorig jaar samen met het IAEA de nobelprijs voor de vrede. Hij veroordeelde de invasie in Irak van 2003, omdat er geen bewijzen waren voor het bestaan van massavernietingswapens in dat land. De Verenigde Staten waren hier niet bepaald blij mee en keerden zich tegen de directeur en zijn herverkiezing. Veel andere landen waren het hier echter niet mee eens; Elbaradei werd dan ook voor de derde keer gekozen tot directeur van het IAEA.

Nu vermoedt de VS dat het buurland van Irak, Iran, kernwapens wil maken.

Reportages over de missie in Uruzgan

Icoon AlgemeenEr ging de nodige discussie aan vooraf. Het kabinet wilde dat Nederland zou gaan deelnemen aan de ISAF-missie van de NAVO in de Afghaanse provincie Uruzgan, maar een aantal partijen twijfelden of waren tegen. Begin februari ging de kogel door de kerk: de Uruzgan-missie zou definitief doorgaan.

Begin deze week ging de missie, 'Taskforce Uruzgan' genaamd omdat 'Unicorn' niet in de smaak viel, echt van start. In totaal worden zo'n 1400 Nederlandse militairen gestationeerd op twee bases: één in de provinciehoofdstad Tarin Kowt en één in de plaats Deh Rawood. Doel is de wederopbouw van het gebied en de missie zal maximaal twee jaar duren.

Uruzgan geldt als een zeer gevaarlijk gebied. Nog altijd is de invloed van de radicale Taliban, die voorheen de macht hadden in Afghanistan, erg groot. Uruzgan zou een schuilplaats voor terroristen zijn, en in het gebied is veel weerstand tegen het democratiseringsproces in het land.

De kans dat er in Uruzgan Nederlandse soldaten zullen sneuvelen, is groot. Het ministerie van Defensie zegt juist daarom zo open mogelijk over de missie te willen berichten. "Reportages uit het gebied moeten zorgen voor begrip en waardering voor de militairen en voor cruciale steun onder de bevolking bij calamiteiten", stelt het ministerie in het Communicatieplan Uruzgan.

Het ministerie gaat daarom steeds verschillende journalisten 'embedden' op de Nederlandse bases. Videojournalisten van zoom.in waren voor onder andere FOK! afgelopen week 'embedded' en maakten verschillende reportages. Deze reportages kun je hieronder bekijken (bij 'Video bij dit bericht').

Er is een reportage over de Nederlander Henk Morsink, commandant van de Deployment Task Force, die de afgelopen vier maanden de komst van de militairen voorbereidde. De andere reportages gaan over het belang van Apache-helikopters, het gebruik van honden en het gevaar van een trauma voor de militairen.

Twijfels over gezondheid Castro

Icoon BuitenlandsOndanks dat Cubaanse functionarissen zeggen dat de deze week geopereerde Fidel Castro aan de beterende hand is, zijn er ook berichten dat de Cubaanse leider ernstig ziek is. Een Braziliaanse krant meldde zaterdag dat Castro een tumor in zijn buik heeft en spoedig zal overlijden.

Volgens de doorgaans welingelichte krant Folha de Sao Paulo heeft de Cubaanse regering de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva op de hoogte gesteld van Castro's toestand. "Het lijkt erop dat we een vriend gaan verliezen", zou de linkse Lula tegen zijn naaste medewerkers hebben gezegd.

Een woordvoerder van Lula ontkende later in alle toonaarden het bericht. "De president (Lula) is op geen enkel moment geïnformeerd door de Cubaanse autoriteiten, of wie dan ook, over de vermeende diagnose waar de krant naar verwijst", aldus de zegsman.

Castro onderging deze week een darmoperatie na zware interne bloedingen. Dat leidde tot tal van speculaties over zijn aanstaande dood. Fidel heeft de macht tijdelijk aan zijn broer Raúl overgedragen.

De voorzitter van het Cubaanse parlement, Ricardo Alarcon, verklaarde zaterdag dat Castro "levendig" en "energiek" is na zijn operatie. De Cubaanse leider heeft zelf verklaard dat het "een paar weken" zal duren voor hij weer hersteld is. Ook andere hoge Cubaanse functionarissen hebben gezegd dat het weer helemaal goed komt met de man die sinds 1959 aan de macht is in Cuba.

Pamela begint haarverzorgingslijn voor dieren

Icoon OpmerkelijkEx-Baywatch-actrice en dierenliefhebber Pamela Anderson heeft onlangs een deal gesloten met haarproductenfabrikant Bed Head. Samen gaan ze een haarverzorgingslijn ontwikkelen voor mens én dier. Natuurlijk zullen alle producten alleen op mensen getest worden, want Pamela is tegen dierproeven.

De laatste jaren is Pamela Anderson vaker in de media gekomen met acties voor dieren. Zo stond ze onlangs nog bloot in een etalage om de aandacht te vestigen op dierenwelzijnsorganisatie PETA. Ook heeft ze gezegd dat ze veel betere orgasmes heeft, sinds ze geen vlees meer eet.

Pamela
Pamela Anderson

Honderdduizenden bezoeken Canal Parade

Veel roze, veel bloot, veel zon en veel gezelligheid. De hoofdstedelijke grachten lagen vanmiddag tijdens de Amsterdamse Canal Parade weer bomvol met versierde bootjes met daarop nog bonter uitgedoste homo's en lesbiennes. Zo'n 250.000 mensen stonden langs de kant. Vorig jaar trok de stoet overigens nog 350.000 bezoekers.

De parade verliep volgens organisatie en politie zonder noemenswaardige problemen. Pro Gay, die het homo-evemenent dit jaar voor het eerst organiseert, kijkt tevreden terug op het populairste onderdeel van de Gay Pride. Enig minpuntje was dat de ruim vijftig deelnemende boten niet altijd even goed op elkaar aansloten, waardoor het soms lang duurde voordat de toeschouwers weer iets langs zagen komen. "Maar dat heb je elk jaar", aldus een woordvoerder.

Hoewel het op de boten barstte van de schaars geklede homoseksuelen, leek het evenement minder bloot dan andere jaren. "Dat hebben wij ook gemerkt", zei de zegsman. "Je zag dat sommige boten echt een boodschap verkondigden, zoals het COC met een actie tegen het kabinetsbeleid."

Het thema Rembrandt, vanwege zijn 400ste geboortejaar, viel een beetje in het niet. Een enkeling had iets met de beroemde kunstschilder gedaan, maar het gros van de deelnemers had zijn eigen plan getrokken. "Misschien moeten we volgend jaar een thema kiezen dat wat meer bij de doelgroep past, iets maatschappelijk verantwoords of zo."

De elfde editie van de Canal Parade begon om 14.00 uur op het Westerdok en eindigde vier uur later in het oosten van de stad. De Gay Pride, het grootste homo-evenement van Nederland, begon al op donderdag en duurt nog tot en met zondag.

Canal Parade

Porto ook onderuit tegen Internazionale

FC Porto heeft ook de tweede wedstrijd in het Amsterdam Tournement niet kunnen winnen. Internazionale was met 3-2 te sterk voor de ploeg van trainer Co Adriaanse. Internazionale gaat door de overwinning aan de leiding in het toernooi.

Inter walste in de eerste helft over de Portugezen heen. David Pizarro en tweemaal Obafemi Martins bezorgden de Italiaanse landskampioen al in de eerste helft een comfortabele voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd deed Porto nog iets terug: Adriano scoorde in de tachtigste minuut de 3-1, terwijl Marek Cech met een prachtige omhaal in de blessuretijd de eindstand bepaalde.

Zwangere man in Beijing

Icoon OpmerkelijkEen man met blaasklachten zie je zo vaak, de meeste mannen onder ons hebben er namelijk wel een keer last van. Zo ook Toen Yin, een Chinese man van 24 jaar. Hij liet zich dan ook in een ziekenhuis testen om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn van de pijn.

Toen Yin thuis zijn post checkte en zag dat er een brief bij zat van het ziekenhuis, maakte hij die natuurlijk snel open om te kijken wat er aan de hand was en hoe het te verhelpen was. Uit de brief bleek dat Toen zwanger was. "Hoe kan een hospitaal een man nu testen op zwangerschap?, vroeg Yin zich af. De Chinees stelt nu vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het ziekenhuis, dat hem een nieuwe gratis urinetest aanbood.

Met dank aan Boilingpoints voor de submit.

Werder Bremen wint Ligapokal

Voor de eerste maal in de geschiedenis heeft Werder Bremen de Premiere-Ligapokal gewonnen. In het Leipziger Zentralstadion versloeg Werder landskampioen Bayern München met 2-0.

In de twintigste minuut was het Roy Makaay die de vrijstaande Lukas Podolski bediende, de treffer die daaruit voortkwam werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ivan Klasnic schoot aan de andere kant op aangeven van Klose vervolgens hard achter Bayerns doelman Oliver Kahn de 1-0 op het scorebord. In de 66e minuut was het wederom Klasnic die uit een vrije trap vanaf 25 meter de 2-0 en tevens de eindstand wist te scoren.

Toerenlimiet V10 omhoog

De FIA heeft de toerenlimiet voor de V10-motoren in het Formule 1-veld, die momenteel alleen achter in de wagens van Scuderia Toro Rosso liggen, opgehoogd van 16.700 naar 17.000 toeren per minuut. Het hogere toerental zal alleen op de zaterdagen toegestaan zijn. Enkele V8-teams hebben afkeurend gereageerd op de maatregel.

Charlie Whiting, technisch gedelegeerde van de FIA, heeft de maatregel gisteravond bekrachtigd en vanmorgen de tien teams die met een V8 rijden op de hoogte gebracht. Whiting voerde als argument aan dat de V8's gedurende het seizoen zijn doorontwikkeld en daarom de V10's meer in het nadeel zijn gekomen. Het feit dat de maatregel alleen op zaterdag geldt, komt omdat de V8-teams ook alleen op zaterdag de motor extra hoge toeren laten draaien. Voor de race wordt een motor meestal weer conservatiever afgesteld.

Colin Kolles, teambaas van Midland F1, reageerde furieus op de beslissing van Whiting. "Het is één grote grap," aldus Kolles. "Wat kan ik er anders op zeggen? Ze zouden de limiet naar beneden moeten halen, niet omhoog. We zullen het er naderhand over hebben, maar we accepteren dit niet."

De teambaas van Williams F1, Frank Williams, was wat ingetogener, maar keurde de maatregel ook af. Williams wees erop dat Scuderia Toro Rosso genoeg geld heeft om ook de V10 te laten doorontwikkelen. Als het team meer vermogen had willen hebben, zou dat de enige juiste manier zijn geweest, aldus Williams.

Vechtpartij aan boord vlucht KLM

Icoon AlgemeenAan boord van een vlucht van de KLM heeft gisteren een zware vechtpartij plaatsgevonden. De vechtpartij op de vlucht tussen Amsterdam en Curaçao was zo ernstig, dat het luchtverkeer ernstig in gevaar is gekomen. Twee Oekraïners in beschonken toestand namen het op tegen cabinepersoneel van KLM. De luchtvaartmaatschappij slaagde er uiteindelijk in om, met hulp van passagiers, de mannen in de boeien te slaan.

De gezagvoerder van de vlucht heeft tijdens de vlucht zelfs serieus overwogen om tussentijds te landen op de Azoren, maar omdat de mannen al geboeid waren besloot de piloot verder te vliegen. Hij gaf wel een "declaration of violence". Dit is een zeldzaam protocol dat alleen in de ernstigste gevallen van kracht wordt.

Met dank aan thespYder voor de submit.

Anti-domheidspil getest op muizen

Icoon Opmerkelijk Een Duitse wetenschapper heeft een "anti-domheid"-pil getest op muizen en fruitvliegjes. De resultaten van de pil zijn hoopvol. Hans-Hilger Ropers, directeur van het Max Planck Instituut voor moleculaire genetica, is de uitvinder van de pil. De pil vermindert hyperactiviteit in bepaalde hersenzenuwcellen, waardoor kortetermijngeheugen stabiliseert en attentievermogen verbetert.

"Met muizen en fruitvliegjes konden we het verlies van kortetermijngeheugen wegnemen", aldus de 62-jarige Ropers. Hij noemt zijn uitvinding "wereld's eerste anti-domheidspil".

Wat is Dit: Opgave 35 - Uitslag

Ondanks de pauze van een paar weken waren jullie meteen weer messcherp. In de eerste ronde werd het al bijna geraden door MrTambourineMan. Zijn argumentatie is niet helemaal correct maar het antwoord wel bijna goed, 2 punten dus.
Om half negen, de volgende dag, volgde dan wel het juiste antwoord: Boeddha-beeldje. De spelling was afhankelijk niet geheel correct maar het was duidelijk wat baquelappe bedoelde. Daarmee is hij/zij dus de winnaar van opgave 35 met de daarbij horende 6 punten.
De lifters zijn: Martijnnissen, Crazy_Horse, twinkles, TheYoung1, Frankvbr, Klaasjuan, level1, kloppie, MoHaa, en Viper2k1. Voor deze heren en dames 3 punten.

De volgende Wat is Dit begint zoals gebruikelijk op maandag om 12.00 uur. Tot die tijd mogen jullie ontspannen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing:

Tot maandag, tot WiD

CAS wijst verzoek Israël af

Het CAS, het internationale sporttribunaal, heeft het beroep, dat de Israelische voetbalbond tegen de beslissing van de UEFA aanspande, verworpen.

De Europese voetbalbond besliste eerder dat zowel Hapoel Tel Aviv als Bnei Yehuda hun wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Cup op neutraal terrein moeten spelen vanwege de gewelddadige situatie in Israel.

Hapoel Tel Aviv zal nu waarschijnlijk haar wedstrijd tegen NK Domzale uit Slovenië afwerken in het stadion van Willem II. Bnei Yehuda speelt vrijwel zeker haar duel tegen het Bulgaarse Lokomotiv Sofia in Slowakije.

NAVO huurt gebrekkige vliegtuigen

Icoon Binnenlands De Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft in 2005 bij verschillende NAVO-vrachttoestellen ernstige gebreken geconstateerd. Het gaat om toestellen die de NAVO van Oost-Europese maatschappijen huurde en die op Nederlandse luchthavens landden.

Inspecteurs van de IVW stuitten tijdens routinecontroles van buitenlandse toestellen veelvuldig op ernstige gebreken aan de door de NAVO gehuurde vliegtuigen. Het Jaarbericht 2005 van de inspectie meldt onder meer barsten in de cockpitruit, versleten banden en het ontbreken van brandstofberekening. Het gaat om Iljoesjins die landen op de vliegvelden Eindhoven en Soesterberg. De NAVO huurt die toestellen in voor het vervoer van manschappen en materieel.

"Eind juli 2005 hebben wij het ministerie van Defensie ingelicht over de tekortkomingen die onze inspecteurs tegenkwamen. We hebben het ministerie gewaarschuwd en onze zorg uitgesproken over de situatie", aldus een woordvoerster van de IVW. De Inspectie heeft vervolgens speciale inspecteurs binnen Defensie opgeleid voor het controleren van vrachttoestellen. "Inmiddels heeft Defensie voor andere maatschappijen gekozen".

Volgens het Jaarbericht trof de inspectie in 2005 achttien NAVO-toestellen aan met een zogeheten 'categorie-3-bevinding'. Die toestellen worden aan de grond gehouden, totdat de tekortkomingen zijn verholpen.

Goeree-Overflakkee zonder stroom door explosie

Icoon BrandEen explosie heeft zaterdag aan de Oudelandsedijk in Middelharnis een verdeelstation verwoest. Een gevel van het station viel door de ontploffing om en er ontstond korte tijd brand, aldus een politiewoordvoerster.

De brandweer kon de brand snel doven. Er vielen geen slachtoffers. Door de explosie zitten meer dan duizend huishoudens op Goeree Overflakkee zonder stroom. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Eneco stelt een onderzoek in.

Speed bestraft voor rijgedrag

Scott Speed is zaterdagmiddag na de kwalificatie bestraft wegens het tonen van gevaarlijk rijgedrag. De beste tijd van de Amerikaan is hem afgenomen, en Speed zal hierdoor morgen van de twintigste plaats moeten starten.

Tijdens de eerste kwalificatiesessie zou de Amerikaan Tiago Monteiro in de laatste bochten opzettelijk gehinderd hebben. Monteiro zag zijn eerste tijdpoging daardoor in rook opgaan.

Legionella opgespoord met Google Earth

Icoon BinnenlandsHet satellietprogramma Google Earth heeft de bron van de legionella-uitbraak van vorige maand in Amsterdam op weten te sporen. Door de software ontdekte men dat de koeltoren van het voormalige TPG-gebouw de boosdoener was.

Al snel na de uitbraak werd aan een koeltoren als mogelijke bron gedacht. Niemand bleek echter precies te weten waar zich koeltorens in de stad bevonden. Met Google Earth konden alle hoge panden in de stad bekeken worden en kon er direct contact worden gelegd met de beheerders van de panden.

De veteranenziekte, de ziekte die door de legionellabacterie wordt veroorzaakt, heeft uiteindelijk ook nog slachtoffers geëist. Twee bejaarde Amsterdammers stierven aan de gevolgen van de ziekte.

Met dank aan static voor de submit.

Pereiro: "Ik zal maanden moeten wachten"

Nu vandaag bekend werd dat ook de B-staal van Floyd Landispositief is, zal de Spanjaard Oscar Pereiro normaal gesproken worden uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France. Desondanks wil Pereiro, die in Parijs een achterstand van een kleine minuut had op Landis, nog niet gaan juichen.

"Vandaag is er een nieuwe stap voorwaarts gezet. Maar ik weet niet wat de UCI nu exact heeft besloten en hoe de verdediging van Landis eruit zal zien. Alhoewel ik het graag zou zijn, ben ik nog niet de winnaar van de Tour de France. Ik verwacht dat het nog maanden zal duren voordat daarover duidelijkheid is," aldus Pereiro tegenover de Spaanse televisie.

PSV onderuit tegen FC Nurnberg

PSV heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse 1. FC Nurnberg niet winnend weten af te sluiten. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging met 3-0 onderuit.

De Eindhovenaren begonnen niet in hun sterkste bezetting aan de wedstrijd. Jefferson Farfan (ziek) en André Ooijer (licht geblesseerd) bleven aan de kant. Ooijer werd vervangen door de nieuwe aanwinst Manuel Da Costa, die het centrum van de verdediging vormde met Alex. Farfan werd voorin vervangen door Arouna Koné. Ook Gomes was niet aanwezig, onder de lat stond Oscar Moens, die, vanwege de schorsing van de Braziliaan, het doel van PSV tijdens de competitiestart zal verdedigen.

Voor Nurnberg scoorden Robert Vittek, Ivan Saenko en Ivica Banovic. Gerald Sibon, vorig jaar nog spelend voor PSV, speelde de laatste vijf minuten mee bij zijn nieuwe club.

[F3] Van der Garde op pole in Zandvoort

Bij de BP Ultimate Masters of F3 op het circuitpark van Zandvoort heeft Giedo van der Garde de polepositie weten te bemachtigen. Zijn poletijd van 1.32,920 was slechts 0,1 seconde langzamer dan het baanrecord.

De andere Nederlanders die in actie kwamen tijdens de kwalificatie van de Formule 3 stelden teleur. Ho-Pin Tung, Yelmer Buurman en Ferdinand Kool zullen in de middenmoot de race starten. De teamgenoot van Van der Garde bij ASM, Paul di Resta, start naast hem op de eerste rij.

Twee weken geleden wist Van der Garde zijn eerste Formule 3-race te winnen. Dat was op het circuit van de Norisring.

Avondoverzicht EK zwemmen dag 6

Marleen Veldhuis heeft zich bij het Europees kampioenschap zwemmen weten te plaatsen voor de finale op de 50 meter vrije slag. Haar tijd van 24,93 was maar een fractie boven haar persoonlijk record. Daarnaast plaatste ook Inge Dekker zich voor die finale, die morgen wordt gezwommen, door de zesde tijd neer te zetten.

Op de 50 meter schoolslag wist Moniek Nijhuis de finale te bereiken, die ook morgen wordt gezwommen. De Nederlandse eindigde met een tijd van 32,07 als tweede in haar halve finale.

Pieter van den Hoogenband en Johan Kenkhuis bleven op de 50 meter vrije slag bij de heren steken in de halve finales. Hun tijden van respectievelijk 22,50 en 22,69 waren goed voor slechts de tiende en de veertiende tijd.

In de finale van de 200 meter rugslag was er een nieuw Europpees record. De Rus Arkady Vjatsjanin kwam tot een tijd van 1.55,44, en was daarmee negen tienden sneller dan het oude record, dat met 1.56,34 op naam van de Duitser Helge Meeuw stond. Zilver was er voor de Hongaar Laszlo Cseh, de Roemeen Florea pakte het brons. Het goud op de 100 meter vlinderslag bij de mannen was een prooi voor Andrij Serdinov uit de Oekraine. Zilver was er voor de Fransman Leveaux en het brons ging naar de Rus Skvortsov.

De Europese titel op de 200 meter vrije slag bij de vrouwen ging naar de Poolse Otylia Jedrzejcak, die aantikte in een tijd van 1.57,25. Zilver was er voor de Duitse Annika Liebs, en Laure Manaudou uit Frankrijk pakte de bronzen medaille.

Vrouw vast aan wc-bril

Icoon ShockingIn de Amerikaanse staat Iowa is een vrouw met brandwonden in het ziekenhuis opgenomen, nadat ambulancepersoneel nagellakremover had gebruikt om de vrouw van een wc-bril af te halen. Vandalen hadden waarschijnlijk betonlijm aan de bril gesmeerd waarna de vrouw erop ging zitten. De wc stond in een winkelcentrum.

De zaak wordt behandeld als een geval van geweldpleging en vandalisme. Voor de vrouw is het incident in alle opzichten bijzonder pijnlijk geweest.

Met dank aan Vince_Taylor en static voor de submit.

Ten Cate bang voor overbelasting spelers

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, hoopt niet dat zijn spelers na het spelen van het Amsterdam Tournament overbelast zullen zijn.

Gisteren namen de Amsterdammers het op tegen Internazionale (1-1) en vanavond is Manchester United de tegenstander. Normaal is dit geen probleem, maar aankomende woensdag speelt Ajax tegen FC Kopenhagen, om een plaats in de groepsronde van de Champions League. "We zullen keuzes moeten maken", aldus ten Cate. "Iedereen kan bedenken dat drie topwedstrijden in een week een beetje veel is. Wij staan voor een erg moeilijke taak, maar aan de andere kant willen we ons ook presenteren aan het Amsterdamse publiek. We moeten wel in het achterhoofd houden dat we woensdag ook nog moeten spelen. Dus zal het publiek een mix van spelers zien op de eerste en tweede dag. De nieuwe spelers zullen wel aan de fans worden gepresenteerd, maar niet op een dag."

Ajax speelt aankomende woensdag de heenwedstrijd in Kopenhagen. Op 23 augustus is de return in de Amsterdam Arena.

[upd] Frankrijk en VS eens over resolutie

Icoon Buitenlands Frankrijk en de Verenigde Staten zijn het eens geworden over een ontwerpresolutie van de VN-Veiligheidsraad die een eind moet maken aan het geweld tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah. Dat heeft het kantoor van de Franse president Jacques Chirac zaterdag gemeld.

De resolutie moet een eerste stap richting een politieke oplossing van het conflict zijn, meldden Franse functionarissen. De voltallige Veiligheidsraad komt later zaterdag bijeen om de tekst door te nemen. De resolutie wordt naar verwachting binnen enkele dagen aangenomen door de vijftien leden van de raad.

De VS en Frankrijk hebben lang moeten onderhandelen om tot een gemeenschappelijke tekst te komen. De onderhandelingen concentreerden zich op deze twee landen omdat Frankrijk de geplande internationale troepenmacht moet gaan leiden en omdat de VS momenteel het meest afwijken van de meerderheidsopvatting in de Veiligheidsraad.

De huidige voorzitter van de Veiligheidsraad, de Ghanees Nana Effah-Apenteng, zei zaterdag 'gefrustreerd en teleurgesteld' te zijn doordat de besprekingen zich zo lang voortsleepten. Ook VN-secretaris-generaal Kofi Annan maakte zich grote zorgen omdat het zo lang duurt.

Update 18.13 uur
Het is bekend geworden wat er in de resolutie staat. De resolutie roept Israël en Hezbollah op tot een volledige stopzetting van de gevechten. Wel staat het Israël toe om Hezbollahstrijders aan te vallen als zij raketten afvuren op Israël of andere aanvallen uitvoeren.

Binnenkort moet er een nieuwe VN-resolutie komen, die voor permanente vrede in het gebied moet zorgen. Er komt dan een internationale troepenmacht in Libanon, die waarschijnlijk geleid gaat worden door Frankrijk.

Polen schokt EU met doodstrafdebat

Icoon EuropaDe Poolse regering heeft laten weten het debat over de doodstraf in Europa te willen heropenen. Dit is bij verschillende Europese organisaties niet in goede aarde gevallen. Eurocommissaris van Ontwikkeling Louis Michel noemde vandaag in de Franse krant Le Monde de ideeën uit Warschau "fout, gevaarlijk en ongepast. Überhaupt een debat hierover beginnen, betekent dat je al aan het essentiële voorbijgegaan bent."

Volgens hem is het Poolse voorstel onbespreekbaar. Hij haalt aan dat het verbod op de doodstraf een voorwaarde is om lid te mogen worden van de EU. Protocol nummer 6 van de Europese conventie voor de Rechten van de Mens stelt: "De doodstraf is verboden. Niemand mag veroordeeld worden tot een dergelijke straf, noch mag deze ten uitvoer worden gebracht." De fundamentele rechten van de Unie bevestigen ook dat "iedere persoon recht heeft op zijn leven."

René van der Linden, de voorzitter van de Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa, die overigens los staat van de EU, heeft de Poolse president gevraagd om zijn voorstel in te trekken. Hij bevestigt dat "de doodstraf geen plaats heeft in het juridische systeem van een modern en geciviliseerd land."

In antwoord op Van der Lindens verzoek heeft een woordvoerder van de Poolse president laten weten dat het om een "misverstand" gaat: "President Kaczynsky is een ideologisch voorstander van de doodstraf, maar hij heeft er nooit voor gepleit om deze weer in te voeren." Opvallend is echter dat de Poolse minister Przemysłav Gosiewski juist bevestigt dat hij protocol nummer 6 wil wijzigen en het verbod op de doodstraf wil schrappen. Hij wil dit echter alleen om het leden van de EU mogelijk te maken zelf de doodstraf in te kunnen voeren, niet om landen te dwingen dat te doen.

[upd] Landis ontkent, maar testosteron is kunstmatig

Icoon Wielrennen Tourwinnaar Floyd Landis heeft zaterdag na de positieve contra-expertise opnieuw gezegd onschuldig te zijn. "Ik heb nooit doping gebruikt, ook testosteron niet", zegt hij op zijn website. "Ik zal deze beschuldigingen bestrijden met dezelfde overgave als in mijn trainingen en wedstrijden. Het is mijn doel om mijn naam te zuiveren en te herstellen waar ik zo hard voor heb gewerkt".

Op een persconferentie in Madrid verklaarde de 30-jarige eindwinnaar van de Ronde van Frankrijk vorige week dat hij altijd al een hoge testosteronwaarde heeft gehad en dat die waarde op "natuurlijke wijze" tot stand komt. "Mijn eindzege in de Tour de France is een gevolg van jarenlange training en toewijding aan het wielrennen. Ik sta voor een schone sport. Ik ben nog steeds trots op mijn eindzege. Ik was de sterkste in Frankrijk".

Update 17.34 uur
Landis mag dan nog ontkennen, hij krijgt meer en meer alle schijn tegen. Ondertussen bevestigde Pierre Bordry, het hoofd van de Franse antidopingraad, dat de aangetroffen testosteron in de urine van de Amerikaanse bijna ex-Tourwinnaar wel degelijk synthetisch, en dus niet natuurlijk, is. "Ik heb een bericht gekregen van het lab in Chatenay-Malabry. Het B-staal bevestigt dat Landis exogeen testosteron heeft toegediend."



Landis blijft ontkennen


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Newcastle volgt De Cler en Mathijsen

Glenn Roeder, manager van Newcastle United, heeft gisteren de AZ-spelers Joris Mathijsen en Tim de Cler bekeken in de openingswedstrijd van het DSB-stadion tegen Arsenal (0-3 verlies). Bovendien zal Roeder morgen naar De Kuip afreizen om Feyenoord-spits Dirk Kuyt, die al langer op het verlanglijstje staat, nog eens te bekijken.

Het is echter maar de vraag of AZ Mathijsen en De Cler wil laten gaan. Mathijsen werd afgelopen week door trainer Louis van Gaal nog benoemd tot de nieuwe aanvoerder van de Alkmaarders. Feyenoord wou enige tijd geleden De Cler nog inlijven, maar de overgang liep spaak vanwege de hoge transfersom.

De belangstelling van Newcastle voor Kuyt is er al geruime tijd, het kwam echter tot nu toe nog niet tot een concreet bod. Roeder wil de spits morgenmiddag in de oefenwedstrijd van de Rotterdammers tegen Middlesbrough nogmaals aan het werk zien.

Duitse vrouw vindt dode hond in vriesvak

Icoon OpmerkelijkEen Duitse vrouw keek wel even raar op toen ze haar koelkast opende. Ze trof in het vriesvak namelijk niet de gebruikelijke kille lege ruimte aan, maar een hond, bevroren en wel.

De vorige bewoner van het appartement waar de vrouw woonde, vertelde de politie later dat zijn puppy een paar maanden eerder gestorven was maar dat hij geen tijd had om het beestje te begraven voordat hij uit het appartement verhuisde. De politie zegt dat de man vervolgd zal worden omdat hij de "Tierkörperbeseitigungsgesetz", de wet die het verplicht kadavers van dieren te verwijderen, heeft overtreden.

Hot Dog
No hot dog at all...

Sijsling naar finale Saransk

Voor het eerst in zijn tenniscarriére staat Igor Sijsling in de finale van een Challengertoernooi. De 18-jarige Nederlander rekende in Saransk in een Nederlands onderonsje af met Robin Haase, die als zesde was geplaatst.

Haase wist de eerste set nog via de tiebreak binnen te halen, maar Sijsling liet zien dat hij een vechter is en trok met 6-4 en 6-2 alsnog de wedstrijd naar zich toe. Morgen zal Sijsling het in de finale moeten opnemen tegen de Rus Dustov. Als hij de finale wint, dan zal hij een grote sprong op de wereldranglijst maken. Sowieso zal hij de top 300 naderen, Haase zal waarschijnlijk in de top 300 staan.

Corrupte rechter krijgt 86 jaar

Icoon OpmerkelijkEen Atheense rechtbank heeft een voormalig rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 86 jaar wegens corruptie. De rechter werd schuldig bevonden aan het aannemen van smeergeld in ruil voor het vrijspreken van criminelen of uitdelen van lage straffen. Bovendien werd hij schuldig bevonden aan het witwassen van geld.

Het proces, dat gisteren af werd gesloten, is onderdeel van een operatie die de Griekse justitie is gestart om corruptie van ambtenaren een halt toe te roepen. Er zitten nog een paar ex-rechters vast op verdenking van dezelfde misdrijven als hun collega.

Vloekende kinderen in Reservoir Dogs reclames

Er zijn mensen die de game Reservoir Dogs, gebaseerd op de gelijknamige film van Quentin Tarantino, te gewelddadig vinden. En in de plaats van daar snoeihard tegenin te gaan, laat uitgever Eidos dit beeld alleen maar versterken.

Dit wordt gedaan middels twee televisie-reclames waarin scheldwoorden en hoge kinderstemmetjes hand in hand gaan. De eerste toont een oma die met twee kinderen gezellig over lullen lult. De tweede commercial brengt diezelfde kinderen terug in een schietscène, waarin 'fuck' tot lidwoord wordt verheven.

Reclame 1
Reclame 2

Pakistan en India zetten diplomaten uit

Icoon Buitenlands Pakistan en India hebben zaterdag beide een diplomaat van het andere land opdracht gegeven het land te verlaten. Pakistan had als eerste een functionaris van de visumafdeling van de Indiase ambassade in Islamabad meegedeeld dat hij binnen 48 uur moest vertrekken.

De Indiër zou zich schuldig hebben gemaakt aan "activiteiten die niet in overeenstemming zijn met zijn diplomatieke status", een term vaak gebruikt voor spionage. Volgens een functionaris van de inlichtingendienst, die niet bij naam genoemd wilde worden, heeft de man 'gevoelige' documenten uitgewisseld met een man van wie de identiteit niet bekend is.

Kort daarop liet India weten dat een adviseur van de Pakistaanse ambassade in New Delhi het land uit moet. Waarom de Pakistaanse diplomaat moet vertrekken, is niet bekendgemaakt. Het lijkt echter een wraakactie te zijn.

Brown verrast vriend en vijand in Duitsland

Graeme Brown heeft verrassend de vierde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. De verguisde sprinter van Rabobank was na de 203 kilometer lange etappe, die van Heidenheim naar Bad Tölz voerde, in een chaotische massaspurt duidelijk de sterkste.

De rit, die een heuvelachtige finale kende, werd lange tijd gekleurd door een tweetal ontsnappingen. Na een dikke tien kilometer kozen allereerst Charles Wegelius en Bjorn Schröder voor het hazenpad. Zij kregen een maximale voorsprong van 6.50'. Door toedoen van T-Mobile, Gerolsteiner en Astana was de vlucht echter geen lang leven beschoren. Het duo werd na zeventig kilometer dan ook alweer ingerekend door het jagende peloton.

Dat ontmoedigde andere aanvallers echter allerminst. Niet veel later had zich dan ook een volgende vluchtgroep geformeerd. Een drietal renners, te weten Marcel Sieber, Markel Irizar en Sebastien Minard, namen na 94 kilometer de benen, en pakten gezamenlijk een maximale voorsprong van drie minuten. Dat was niet voldoende voor de zege, want in de slotfase werd het trio alsnog gegrepen.

Een anarchistische aanloop naar een volgende massaspurt was het gevolg. Enkele renners, onder wie Jens Voigt probeerden een groepsspurt met krachtige uitvallen te voorkomen, maar zonder resultaat. In de sprint die dan ook volgde leek Stefan Schumacher lange tijd de beste papieren te hebben. Maar dat was zonder Brown gerekend. De Australiër kwam in de laatste honderd meter uit het niets opzetten en boekte zodoende zijn eerste zege van het seizoen.

Erik Zabel, die als derde eindigde, nam dankzij de verdiende bonificatieseconden de gele trui over van de Rus Vladimir Gusev. Het gat tussen beiden in het algemeen klassement bedraagt een luttele zeven seconden.

Uitslag vierde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Graeme Brown(Aus)RAB4.34.38'
2.Stefan Schumacher (Dui)GSTz.t.
3.Erik Zabel (Dui)MRMz.t.
4.Mark Renshaw (Aus)C.Az.t
5.Volodymyr Bileka (Oek)DSCz.t.

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Erik Zabel (Dui)MRM18:43.10
2.Vladimir Gusev (Rus)DSC0.07
3.Linus Gerdemann (Dui)TMO0.08
4.Davide Rebellin (Ita)GST0.14
5.Inigo Cuesta (Spa)CSC0.17

Iran verbiedt organisatie van Nobelprijswinnares

Icoon BuitenlandsIran heeft de in 2002 opgerichte mensenrechtenorganisatie van Nobelprijswinnares Shirin Ebadi verboden. Het Centrum voor Mensenrechtenverdedigers CHRD van de Vredesprijswinnares is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken illegaal omdat het geen vergunning heeft.

Ebadi bestrijdt dat. Zij stelt dat zij een voorlopige vergunning heeft en dat zij de door de autoriteiten geëiste aanpassing van de statuten heeft doorgevoerd. Het ministerie heeft daar volgens haar nog niet op gereageerd.

Zij beriep zich ook op een bepaling in de wet waarin staat dat verenigingen die recht en orde respecteren geen vergunning nodig hebben.


Shirin Ebadi

Transseksuele kip in Zweden

Icoon Bizar In het zuiden van Zweden leeft een transseksuele kip. Het dier is veranderd van een vrouwtjeskip tot een soort haan. Het heeft een kam, een veelkleurige staart en kraait als een echte haan. "De 'echte' haan in het kippenhok reageerde zeer nerveus op de transseksuele kip. De andere kippen waren eerst zichtbaar verrast, maar lijken hem/haar nu gewoon te accepteren", aldus de eigenares van de transseksueel.

De eigenares ontdekte het vreemde fenomeen toen ze op een ochtend ineens twee hanen hoorde kraaien in plaats van één. Toen ze ging kijken zag ze dat een vrouwtjeskip deels omgevormd was tot haan. "Ze heeft bijna al haar pluimen verloren en in plaats daarvan heeft ze nu een kam en een bontgekleurde staart".

De kip werd eind vorig jaar geboren als vrouwtje. Toch merkte de eigenares op dat het dier altijd al wat vreemds gehad heeft. Ze zei dat hij/zij "van in het begin al een beetje raar" was. Eerder waren er in Zweden al twee homoseksuele zwanen.

Adriaanse wilde Kuyt halen

Co Adriaanse heeft in een gesprek met het Algemeen Dagblad gezegd dat hij Dirk Kuyt graag naar Portugal had gehaald. De vraagprijs van de Feyenoord-spits was echter te hoog voor FC Porto. Hierdoor heeft de Portugese club nu zijn zinnen gezet op Jan Vennegoor of Hesselink van PSV.

"Ik zoek iemand die zich aanbiedt en voorin de bal kan vasthouden. Braziliaanse en Portugese spitsen denken alleen maar aan het maken van doelpunten," aldus Adriaanse. "Ik kan niet zeggen of er nog geld is voor versterking. Ja, ik had Kuyt nog liever gehad dan Vennegoor, maar die is al helemaal onbetaalbaar voor ons", aldus de Nederlandse trainer, die momenteel met Porto meedoet aan het Amsterdam Tournament.

De Buffy Pilot...

Iedereen heeft wel eens een aflevering gezien van Buffy the Vampire Slayer. En dat kon alleen maar omdat ooit ergens een paar studiobazen wel iets zagen in een Vampieren Slachter serie.

Op YouTube is nu eindelijk de unaired production pilot van deze serie te bewonderen…

De studiobazen vonden dit blijkbaar goed genoeg om er daadwerkelijk een serie van te maken. En dankzij deze productie-pilot konden jullie al die jaren van Sarah Michelle Gellar genieten…

Vierkante watermeloenen in Groot-Brittannië

Icoon Weird In het Verenigd Koninkrijk komen vierkante meloenen in de supermarkt. Supermarktketen Tesco heeft verklaard dat de vierkante meloenen, die uit Brazilië komen, in oktober in de supermarkt zullen verschijnen.

Vierkante meloenen zijn makkelijker in de supermarkt neer te zetten. Ook zegt Damien Sutherland van Tesco dat ze makkelijker te eten zijn. "Deze vierkante meloenen zijn makkelijker te eten dan ooit, omdat ze in lange vierkante strips geserveerd kunnen worden. Dat is beter dan als ronde vorm", aldus Sutherland. "We hebben voorbeelden van deze watermeloenen gezien en ze laten je stilstaan van verbazing, omdat ze zo opvallend zijn", gaat hij verder.

De Braziliaanse boeren maken het vierkante fruit door ze in transparante dozen te stoppen. Hierdoor krijgen ze toch zonlicht en de vorm van de doos. Het duurt zestig dagen voor de meloenen rijp zijn.

In Japan zijn de watermeloenen al vijf jaar te koop. Daar kosten ze echter wel 68 euro per stuk. In het Verenigd Koninkrijk gaan ze voor 7,50 euro over de toonbank. Of ze in Nederland komen is niet bekend.



Vierkante watermeloen

Coca Cola en Pepsi moeten recept prijsgeven

Icoon BuitenlandsDe Indiase regering wil dat Coca Cola en Pepsi hun geheime recepten voor cola bekendmaken aan het Indiase hooggerechtshof. Hiervoor hebben de bedrijven vier weken de tijd. Doen ze dit niet, dan zullen ze hun producten niet langer in India mogen verkopen.

De Indiase regering reageert met haar besluit op de resultaten van een test van het Centrum voor Wetenschap en Milieu (CSE) in New Delhi. Woensdag werd bekend dat er in zowel Coca Cola als in Pepsi resten van pesticiden gevonden waren. De concentraties lagen tot tweehonderd maal hoger dan wettelijk toegestaan was. "De concerns spelen met het leven van miljoenen mensen," zo zei een woordvoerder van de oppositiepartij BJP.

Pepsi en Coca Cola hebben samen verklaard dat ze de veiligheid van de consument op de eerste plaats hebben staan. Volgens de bedrijven voldoen hun frisdranken aan de internationale normen en aan de nationale voorschriften. De CSE bestrijdt dit. Drie jaar geleden maakten ze er al melding van dat in in totaal twaalf van de verkrijgbare frisdranken van beide bedrijven pesticideconcentraties aangetroffen die tot kanker kunnen leiden. De regering had toen al grenswaarden vastgelegd, maar die waren nog niet in werking getreden, vertelde CSE-directeur Sunita Nahrain. Hij noemt de affaire "schandalig".

De recepten van Coca Cola en Pepsi worden wel gerekend tot de best bewaarde geheimen ter wereld. Met name over het geheime ingrediënt Merchandise 7X bestaat weinig zekerheid.

Saidi op proef bij Sheffield United

De komende dagen zal Feyenoorder Karim Saidi op proef spelen bij Sheffield United. De 23-jarige verdediger zal met de Engelse voetbalclub meespelen in de oefenduels tegen Sparta vanavond en tegen ADO Den Haag komende dinsdag.

Bij de club uit de Kuip heeft Saidi weinig uitzicht op een basisplaats. Zijn contract loopt medio 2009 af. In 2004 werd Saidi door de Rotterdammers aangetrokken. Onder trainer Ruud Gullit kende hij een sterk eerste seizoen, maar verloor daarna zijn basisplek. De tweede helft van het afgelopen seizoen werd hij door Feyenoord verhuurd aan het Italiaanse Lecce.

Vrouw bakt koekjes op dashboard

Icoon Opmerkelijk Het enige wat Sandi Fontaine nodig heeft om koekjes te bakken op haar dashboard is een flinke hitte buiten. Ze plaatste twee trays koekjesdeeg op het dashboard en deed daarna de deuren van haar auto dicht. Terwijl zij werkt in een kantoor met airconditioning worden de koekjes gebakken.

Fontaine bakt al drie jaar koekjes in haar auto, maar is er nu pas mee naar de pers gestapt. Volgens haar kan iedereen het doen: de enige benodigdheid is een buitentemperatuur van 35 graden Celsius, zodat de temperatuur in de auto kan stijgen tot ongeveer honderd graden. Met de hittegolf in de Verenigde Staten wordt die temperatuur zelfs in het noorden van het land bereikt.

Fontaine zegt dat de koekjes goed smaken. Ze maakt de koekjes meestal voor haar collega's. "Als je dan de deur open doet van die auto. Het is als.. oh mijn God, het is een fantastische geur".


Icoon Opmerkelijk
Fontaine bakt dagelijks koekjes in de auto

Uitslag kwalificatie GP Hongarije

Kimi Räikkönen heeft op de Hungaroring de pole position behaald. De Fin versloeg op het allerlaatste moment Felipe Massa, die lang op zijn eerste pole leek af te stevenen.

Het tempo in de eerste sessie werd in eerste instantie bepaald door de McLarens. Räikkönen zette halverwege de sessie een snelle tijd neer, met Pedro de la Rosa op de derde plaats. Felipe Massa zette echter de eerste tijd in de 1:19 neer, gevolgd door Michael Schumacher die daar nog eens onderdoor ging. De Duitser kreeg twee seconden bij zijn tijd opgeteld, maar wist de tweede sessie makkelijk te halen. Voor Fernando Alonso was dat een stuk moeilijker, maar ook hij wist op het laatste moment een tijd neer te zetten die snel genoeg was. Uitgeschakeld waren Sakon Yamamoto, Christijan Albers, Takuma Sato, Scott Speed, Nico Rosberg en Vitantonio Liuzzi.

In de tweede sessie was het bekeken voor Schumacher en Alonso. Beide coureurs moesten in de 1:18 rijden om de laatste sessie te halen, een tijd die het hele weekend nog niet was gehaald. Ze deden beiden een goede poging en zetten razendsnelle tijden neer, maar haalden het toch net niet. Na de bijtelling van de strafseconden bleek Massa de snelste, gevolgd door Räikkönen. Naast Schumacher en Alonso konden ook Tiago Monteiro, Christian Klien, David Coulthard en Nick Heidfeld uitstappen. Opvallend was de prestatie van Robert Kubica, die in zijn eerste raceweekend door mocht naar de laatste sessie.

De shoot-out leek een makkelijke prooi voor Felipe Massa. De Braziliaan reed lange tijd op de eerste positie, maar werd in de laatste seconden voorbij gestreefd door Räikkönen. Verrassend snel waren de Honda's van Rubens Barrichello en Jenson Button, die de tweede startrij zouden bezetten, maar Button krijgt nog tien strafplaatsen vanwege een motorwissel. Pedro de la Rosa en Mark Webber komen daardoor op de vierde en vijfde plaats.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:19.599
2 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:19.886
3 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:20.085
4 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:20.092
5 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes 1:20.117
6 Mark WebberWilliams F1 1:20.266
7 Ralf SchumacherToyota F1 1:20.759
8 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:20.924
9 Jarno TrulliToyota F1 1:21.132
10 Robert KubicaBMW Sauber F1 1:22.049

11 Nick HeidfeldBMW Sauber F1 1:20.623
12 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:20.875
13 David CoulthardRed Bull Racing 1:20.890
14 Christian KlienRed Bull Racing 1:21.207
15 Fernando AlonsoRenault F1 1:21.364
16 Tiago MonteiroMidland F1 1:23.767

17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:22.068
18 Nico RosbergWilliams F1 1:22.084
19 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:22.317
20 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:22.967
21 Christijan AlbersMidland F1 1:23.146
22 Sakon YamamotoSuper Aguri F1 1:24.016

Rooney snapt niets van rode kaart

De Engelse voetballer Wayne Rooney snapt niet waarom arbiter Ruud Bossen hem gisteravond in de wedstrijd tegen FC Porto met een rode kaart van het veld stuurde. Rooney kreeg rood omdat de aanvaller, volgens Bossen, een elleboogstoot had gegeven aan Porto-verdediger Pepe.

De manager van United, Sir Alex Ferguson, werd erg boos, toen zijn spits vervroegd moest gaan douchen en ook Rooney was verontwaardigd. "Ik dacht dat de scheidsrechter een vrije trap zou geven omdat de verdediger me duwde. Het is ongelooflijk dat hij me voor dit van het veld stuurde", aldus Rooney.

Clemente laat Kezman thuis

De nieuwe bondscoach van Servië, Javier Clemente, heeft Mateja Kezman thuisgelaten voor de oefenwedstrijd van Servië tegen Tsjechie op 16 augustus. Clemente liep daarintegen wel Vitesse-spits Danko Lazovic op.

Clemente zegt dat Kezman zich op dit moment niet voldoende kan motiveren voor een oefeninterland. De Spanjaard heeft daarnaast flink de bezem door de Servische selectie gehaald. Slechts acht spelers die actief waren op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zijn er ook dit maal bij, de rest hoeft voorlopig niet op een uitnodiging te rekenen.

Brussel: Werkgever mag roker weigeren

Icoon EuropaEen woordvoerder van de Europese Commissie (EC) heeft vandaag gezegd dat het voor werkgevers binnen de EU toegestaan is om rokers te weigeren om het feit dat ze roken. De kwestie was eerder aanhangig gemaakt door de Britse gedeputeerde Catherine Stihler. Zij had eurocommissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken Vladimir Spidla gewezen op een personeelsadvertentie van een Iers bedrijf. Hierin schreef het bedrijf dat rokers niet op de functie hoefden te solliciteren.

De eurocommissaris heeft nu dus laten weten dat er geen enkele Europese regel is die dit verbiedt. Hij wijst erop dat de Europese antidiscriminatiewetgeving alleen discriminatie op grond van "ras, etniciteit, handicap, leeftijd, seksuele oriëntatie, religie en geloof" verbiedt. "Een personeelsadvertentie die stelt dat 'rokers niet hoeven te solliciteren' lijkt niet onder een van deze verboden gronden te vallen," zei hij.

Stihler had Spidla vooral naar de kwestie gevraagd, omdat de Ierse regering niets tegen het adverterende bedrijf wilde ondernemen. De regering was namelijk tot dezelfde conclusie gekomen als Spidla nu. Wel is het zo dat nationale wetten werkgevers kunnen verbieden onderscheid te maken tussen rokers en niet-rokers.


Street Fighter 2 breekt records

Street Fighter 2 op XBox Live Arcade breekt alle records, het is de meest gedownloade game in 24 uur tijd geworden.

Sinds de release zijn er inmiddels honderden matches online gespeeld en zelfs nu nog zijn er duizenden gamers wereldwijd die de game downloaden.

Capcom is duidelijk tevreden: We are elated by the tremendous response Xbox Live users have given Street Fighter II Hyper Fighting as players around the world vie to be on top of the game’s numerous leaderboards. It'll be exciting to see who ranks number one on Xbox Live Arcade after the first weekend of gamers playing the greatest arcade title in history

Street Fighter op de Xbox kost 800 gamerpunten.

Uitslag Tri-Nations speelronde 5

De laatste wedstrijd in Australië in het Tri-Nationstoernooi is afgewerkt. In Sydney stonden de Australische Wallabies vandaag voor de tweede keer tegenover de Zuid-Afrikaanse Springboks.

Waar de vorige wedstrijd in een rugbyles uitmondde met een 49-0 overwinning voor de Wallabies had de wedstrijd dit keer een heel ander gezicht. George Gregan speelde zijn 59e wedstrijd als aanvoerder van Australië, een record. Heel veel glans kreeg de wedstrijd echter niet. Na elf minuten zette Stirling Mortlock de Wallabies op een 3-0 voorsprong uit een makkelijkee penalty. Op het half uur werd deze voorsprong door Mark Gerrard's try en conversie van Mortlock uitgebreid tot tien punten. Het betekende tevens de ruststand.

Zuid-Afrikaan Percy Montgomery mocht zijn trapkunsten niet meer vertonen na twee opzichtige missers. De wissel van Montgomery leek haar vruchten te gaan afwerpen toen zes minuten na de hervatting Butch James met twee penalties in korte tijd de Zuid-Afrikanen van de nul haalde. Met vernieuwd zelfvertrouwen werden vervolgens de Australiërs onder druk gezet, wat leidde tot de eerste try van Zuid-Afrika via Jaque Fourie. James voegde de conversie toe. Hierna ontspon zich een spannende strijd om in de laatste twintig minuten de wedstrijd de beslissing te forceren. Mortlock bracht de Wallabies weer op gelijke hoogte met zijn tweede penalty van de wedstrijd, maar vijf minuten later namen de Springboks weer afstand met een try van Montgomery. Aan James was het nu de beurt om te missen. Nog tien minuten had Australië om alsnog de overwinning te behalen, en na het wisselen van Gregan en Gerrard wist Mat Rogers de vijf punten achterstand te overbruggen. Mortlock diende vanaf de zijlijn aan te leggen maar wist de conversie te benutten en Australië een zwaarbevochten 20-18 overwinning te schenken.

Over twee weken wordt de laatste wedstrijd Down Under gespeeld. In het Eden Park Stadium in Auckland ontvangt Nieuw-Zeeland de Wallabies. Beide eerdere confrontaties tussen de twee landen eindigden in overwinningen voor de All Blacks.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland31330018038
2.Australië41022029063
3.Zuid-Afrika31030135104

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

Zwarte Zaterdag op herhaling

Icoon FileHoewel vorige week zaterdag in Frankrijk officieel te boek stond als Zwarte Zaterdag, is de verkeersdrukte een week later nog steeds groot. Vooral op de A7, tussen Lyon en Valence moesten automobilisten zaterdag op de tanden bijten, daar stond 90 kilometer file, aldus de ANWB.

De Franse verkeerspolitie adviseerde automobilisten die richting het zuiden rijden de A7 te mijden. Een alternatief is om vanaf Mâcon via Grenoble te gaan.

Ook het verkeer richting Spanje kwam hopeloos in de file op de A9. Bij Perpignan stond de hele ochtend een file van 30 kilometer. Andere verkeersknelpunten waren de A10 bij Orléans en de A71 bij Clermont-Ferrand.

In Duitsland en Zwitserland viel de verkeersdrukte zaterdag mee. In Oostenrijk stonden automobilisten vast op de A10, van Salzburg naar Villach, voor de Tauerntunnel. Daar groeide de file aan tot 23 kilometer.

[Upd] Schumi 2 seconden straf

Nadat Fernando Alonso gisteren al bestraft werd, kan hetzelfde met Michael Schumacher gebeuren. Direct na de derde vrije training moest de Duitser zich bij de raceleiding melden, omdat hij tijdens de rode vlag-situatie, die veroorzaakt werd door Jenson Button, ingehaald zou hebben.

Update:
Schumacher heeft net als Alonso 2 seconden straf gekregen. Hierdoor zal Schumacher waarschijnlijk ook niet verder komen dan de eerste sessie in de kwalificatie.

Bernie Ecclestone vind het een domme actie van zowel Schumacher als Alonso. Wat hem betreft kunnen beide straffen wel geschrapt worden, omdat het nu toch gelijk staat. Overigens vind hij, net als Flavio Briatore, dat inhalen onder rood veel erger is dan inhalen onder geel.

Chirurg en patiënt op de vuist

Icoon OpmerkelijkIn de Boerhaavekliniek in Amsterdam zijn een patiënt en plastisch chirurg Martin Janssen gisteravond op de vuist gegaan. De patiënt, de 41-jarige Ron Farell uit Rotterdam, had drie jaar geleden een facelift van Janssen gekregen. Hij was alleen niet geheel tevreden over het resultaat en wilde zijn geld terug. Janssen vond dat hij hier niet zomaar mee akkoord kon gaan.

Hoe het verhaal daarna verder gaat, is niet helemaal duidelijk. Janssens en Farells verhaal verschillen nogal. Farell zegt zelf dat hij de eerste klap gegeven heeft, maar volgens hem was dit zelfverdediging omdat Janssen met gebalde vuisten tegenover hem stond. Janssen zegt juist dat Farell begon met dreigen en slaan. Volgens Farell heeft Janssen hem de kliniek uitgeslagen, maar volgens Janssen was het vooral Farell die steeds maar bleef slaan.

Feit is in elk geval dat er aan beide zijden klappen gevallen zijn. Beide heren lopen nu rond met een blauw oog. Farell klaagt over blauwe plekken over zijn hele lichaam, Janssen heeft een gezwollen wang. Allebei hebben ze aangifte gedaan van mishandeling. Janssen zegt dat Farell opgefokt was door een reeks publicaties over Janssens werk.

Martin Janssen
Martin Janssen

Uitslag 3e vrije training GP Hongarije

Vanmorgen is op de Hungaroring de derde vrije training voor de GP van Hongarije verreden. Michael Schumacher was de snelste, en zijn teamgenoot Felipe Massa reed de tweede tijd. Robert Kubica wist de derde tijd te rijden. Jenson Button moest zijn wagen aan de kant zetten toen de vlammen eruit sloegen.

Uitslag derde vrije training GP Hongarije:

PosCoureurTeam TijdRonden
1M. Schumacher Ferrari 1:20.79511
2F. Massa Ferrari 1:21.47211
3R. Kubica BMW 1:21.80618
4R. Barrichello Honda 1:21.83318
5F. Alonso Renault 1:22.11925
6G. Fisichella Renault 1:22.34013
7C. Klien Red Bull 1:22.36215
8P. de la Rosa McLaren 1:22.42414
9V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:22.56013
10K. Räikkönen McLaren 1:22.5998
11D. Coulthard Red Bull 1:22.64314
12M. Webber Williams 1:22.83917
13T. Monteiro Midland F1 1:23.81912
14S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:23.85816
15R. Schumacher Toyota 1:23.96313
16N. Rosberg Williams 1:24.38115
17J. Button Honda 1:24.7314
18T. Sato Super Aguri 1:24.84715
19J. Trulli Toyota 1:25.37316
20N. Heidfeld BMW 1:25.59714
21C. Albers Midland F1 1:26.04712
22S. Yamamoto Super Aguri 1:26.26019

Deel van een weg is weg in Wouwse Plantage

Icoon ShockingIn Wouwse Plantage, nabij Roosendaal, hebben dieven een stuk van een weg weggehaald. De diefstal heeft voor een gat van anderhalf bij twee meter in de weg gezorgd. "Anderhalf bij twee meter aan klinkers. Verdwenen. Weg. Foetsie. Toch zeker meer dan honderd van die klinkertjes. Zo maar gestolen", aldus Kees Hellemons, één van de drie bewoners van het achterafstraatje in het Wouwse buitengebied.

Hellemons moest zich een paar keer in de ogen wrijven, voordat hij goed besefte wat hij voor zich zag. "De weg weg. Gejat. Ze zullen de stenen wel hebben meegenomen, omdat het van die mooie ouwe sierklinkertjes zijn. Deze straat is in 1920 aangelegd en sindsdien is er nooit iets aan gedaan. Ja, de gemeente heeft er nu een waarschuwingsdriehoek weggezet. Er gebeurt hier weleens wat hoor. Drugsrunners en zo. Maar dit, nee, nog nooit meegemaakt"


Weg=weg


Met dank aan Funkamental voor de submit.

Internetters wedden op sterfdatum Castro

Icoon OpmerkelijkSinds Fidel Castro de macht over Cuba overdroeg aan zijn broer Raoul, zijn er op internet een heleboel weddenschappen afgesloten over de sterfdatum van de man. Hoewel volgens de officiële verklaring de operatie van Castro voorspoedig is verlopen, wordt dit door velen ten zeerste betwijfeld.

Op bijvoorbeeld BetUS.com stelt men de vraag zonder te schromen, je kunt een dag of een maand kiezen als sterfdatum van Castro. "We willen niet profiteren van iemands dood. Maar Castro is natuurlijk een uniek persoon", zegt een woordvoerder van de site.

"Wanneer Castro overlijdt zal dat enorme effecten hebben voor bijvoorbeeld de economie, buitenlandse politiek en de handel", vertelt hij. Ondertussen doet de site goede zaken, want er hebben al zo'n 3000 mensen een gokje gewaagd.

Op een andere site, BetCRIS.com, springen ze wat subtieler om met de dood van de leider van Cuba. Hier wordt namelijk gevraagd in te zetten op de vraag of Castro op 13 augustus, zijn verjaardag, al dan niet in het openbaar zal verschijnen.

Met dank aan Maurice_B voor de submit.

"Alonso houdt het hoofd koel"

Pat Symonds, hoofdingenieur van het team van Renault, denkt niet dat Fernando Alonso zal bezwijken onder de druk die Michael Schumacher de laatste races aan het opvoeren is op de Spanjaard.

Gisteren kreeg Alonso een straf uitgedeeld tijdens de tweede vrije training voor grand Prix van Hongarije, voor zijn aggressieve gedrag richting Robert Doornbos, toen Alonso vond dat deze hem ophield. "Fernando is een opvallend rustig persoon. Als er al een moment zou zijn geweest dat hij zich onder druk gezet zou hebben gevoeld, dan zou dat wel vorig jaar zijn geweest. Maar toen bleef hij kalm en won hij het kampioenschap. Volgens mij is hij dit jaar niet veranderd. Hij blijft heel kalm en rekenen. Hij denkt goed na over wat hem te doen staat en werkt net zo hard als de rest van het team," aldus Symonds.

Kopstuk Nigeriaanse oplichtersbende opgepakt

Icoon MisdaadIedereen heeft ze vast wel eens in zijn mailbox gekregen. E-mails waarin de ontvanger erfenissen en lottowinsten worden toegezegd, die oplopen tot vele miljoenen dollars. Daarvoor moeten ze wel eerst vele duizenden euro's of dollars overmaken, zogenaamd om 'de transactiekosten' en 'notarissen' te kunnen bekostigen. Dat geld verdwijnt uiteindelijk in de zakken van oplichters.

Een 30-jarig kopstuk van zo'n Nigeriaanse oplichtersbende is opgepakt. Deze bende bestookte vanuit Amsterdam de hele wereld met deze nep-mailtjes. De man werd aangehouden in Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria. Dit bevestigde de politie zaterdag in een artikel in de Telegraaf. In februari van dit jaar hield de politie in Amsterdam en Zaandam al twaalf Nigerianen aan.

De oplichters stuurden tot 140.000 e-mails per week. Slachtoffers van de oplichtersbende komen vooral uit de Verenigde Staten. Ze zouden voor vele miljoenen dollars zijn gedupeerd.

Klöden boos op T-Mobile

De Duitse wielrenner Andreas Klöden is niet blij met zijn ploeg T-Mobile. Na afloop van de Tour de France zou de 31-jarige Duitser graag meegedaan hebben aan enkele criteriums, maar de wielerploeg verbood hem dat.

"Ik had na de Tour graag voor de Duitse fans gereden. Maar van m'n ploeg mocht ik niet starten in de koppeltijdrit in Bühl en enkele kleinere koersen en criteriums. De Regio Tour (16-20 augustus) zou mijn volgende koers worden maar ik beslis zelf nog wel of ik daar start of niet," aldus Klöden. Daarnaast is de Duitser ook niet blij omdat zijn contract bij T-Mobile aan het eind van dit seizoen afloopt, en hij nog steeds geen contractverlenging heeft aangeboden gekregen.

Patiënten Apeldoorns ziekenhuis overgeplaatst

Icoon MedischEen paar patiënten van het Lukasziekenhuis te Apeldoorn zijn verhuisd naar een andere locatie. Dit nadat er een verhoogde concentratie schimmel aan was getroffen. Deze schimmel, aspergillus geheten, zorgt onder andere voor een verlaagde weerstand, zo is vandaag te lezen op de website van het ziekenhuis.

De schimmel werd al 2 weken geleden gevonden. Om die reden werd eind juli de afdeling intensieve zorg verplaatst naar een andere gedeelte van het ziekenhuis. Er zijn inmiddels extra maatregelen getroffen om de schimmel te verwijderen.

Er is wel al een mogelijk sterfgeval door de schimmel. "Het is niet na te gaan waar deze patiënt de schimmel heeft opgelopen, binnen of buiten het ziekenhuis", vertelt het ziekenhuis.

Leonardo heeft weer een club

Leonardo dos Santos speelt aankomend seizoen op amateurbasis voor FC Dordrecht in de Jupiler League. De 29-jarige Braziliaanse voetballer zat al geruime tijd zonder club.

Leonardo, die in het verleden als een groot talent werd bestempeld, speelde eerder ondermeer bij Feyenoord, FC Groningen, De Graafschap en ADO Den Haag. De rechteraanvaller zal een éenjarig contract in Dordrecht tekenen.

Madonna nodigt paus uit voor concert in Rome

Icoon MuziekDe Amerikaanse popster Madonna heeft paus Benedictus XVI uitgenodigd voor haar concert van zondag in Rome, meldden Italiaanse media zaterdag. "De paus zou de show vast waarderen en hij zou voor Madonna klappen", zei de woordvoerster van de ster tegen de krant La Repubblica.

De uitnodiging van de 47-jarige Madonna aan de kerkvorst is een reactie op de kritiek vanuit het Vaticaan op haar 'Confessions Tour' en met name op het lied 'Live To Tell', waarbij zij met een doornenkroon op aan een kruis hangt.

Madonna treedt zondag voor meer dan 70.000 fans op in het Olympisch Stadion in de Italiaanse hoofdstad. "Zich bij wijze van grap te laten kruisigen en dat nog wel in de stad van de paus is een daad van openlijke vijandigheid en een zinloze marketingoperatie" zei kardinaal Ersilio Tonini eerder. Ook andere kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders veroordeelden de show als 'smakeloos'.

Niet alleen in Rome is er kritiek op Madonna's optreden. In Moskou mag zij niet op het Rode Plein optreden, zo werd vrijdag bekend. Het spektakel met het kruis en de doornenkroon moet volgens de autoriteiten zo ver mogelijk weggehouden worden van de orthodoxe heiligdommen in het stadscentrum.

Madonna
Madonna

[upd] Ook B-staal Landis positief

Ook het B-staal van Tourwinnaar Floyd Landis is positief uitgevallen. De Amerikaan testte na de zeventiende etappe in de Tour de France positief op testosteron. De UCI heeft vanmorgen bevestigd dat de contra-expertise hetzelfde resultaat heeft opgeleverd.

Door de uitslag zal de wielrenner van de Phonak-ploeg zijn Tour-overwinning kwijtraken, en bovendien zal de Amerikaan waarschijnlijk voor twee jaar worden geschorst. De Spanjaard Oscar Pereiro, die als tweede eindigde, zal worden uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France.

Update:
Zoals verwacht heeft Phonak na uitkomst van de contra-expertise Floyd Landis ontslagen. In een verklaring zegt de wielerploeg: "Landis heeft nog juridische mogelijkheden om de resultaten aan te vechten. Dat is echter een persoonlijke zaak van hem en de Phonakploeg zal daar verder niet bij betrokken zijn." Het Amerikaanse anti-dopingbureau zal de zaak nu verder in behandeling nemen. De straf die gegeven zal worden, kan vervolgens nog voor het Internationale Hof voor Sportzaken aangevochten worden.

Al met al kan deze procedure nog maanden in beslag nemen. Landis heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn en heeft verklaard tot het uiterste gaan om zijn onschuld te bewijzen: "Ik was de sterkste man in de Tour de France en dat is de reden waarom ik de kampioen ben. Daarom zal ik de aanklachten tegen mij met dezelfde intensiteit en verbetenheid verdedigen als wat ik opbreng om te trainen."

[upd] Landis ook bij contra-expertise positief

Icoon WielrennenOok het B-staal van Tourwinnaar Floyd Landis is positief uitgevallen. De Amerikaan testte na de zeventiende etappe in de Tour de France positief op testosteron. De UCI heeft vanmorgen bevestigd dat de contra-expertise hetzelfde resultaat heeft opgeleverd.

Door de uitslag zal de wielrenner van de Phonak-ploeg zijn Tour-overwinning kwijtraken, en bovendien zal de Amerikaan waarschijnlijk voor twee jaar worden geschorst. De Spanjaard Oscar Pereiro, die als tweede eindigde, zal worden uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France.

Update 12.24 uur
Team Phonak heeft Landis inmiddels op staande voet ontslagen. Zo meldt het team op hun website. "Landis is onmiddellijk ontslagen, omdat hij de Ethische Code van het team overtreden heeft. Teambaas Andy Rihs betreurt deze ontwikkelingen. Hij zal met alle partijen samenzitten om te bekijken hoe de toekomst van zijn bedrijf eruitziet." Landis is voor Phonak al de tiende dopingzaak in twee jaar tijd.

Landis zelf heeft altijd ontkend dat hij doping nam. Als mogelijke verklaringen gaven hij en zijn advocaten de cortisone die hij neemt voor zijn heup, het biertje en de whisky die hij de avond voor de rit dronk, een van nature veel te hoge testosteronverhouding, tot "een combinatie van de hoge inspanning en uitdroging". Verklaringen die door specialisten worden weggelachen. Eerder onthulde de New York Times ook al dat bewezen zou zijn dat het testosteron bij Landis op zijn minst deels synthetisch is.


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Militairen en familie soms bedreigd

Icoon MisdaadMilitairen die op buitenlandse missie gaan en hun familie ondervinden soms hinder van bedreigingen, bijvoorbeeld via de telefoon, af en toe door een stem met een Arabisch accent. De uitingen variëren sterk in ernst.

Volgens een woordvoerder van Defensie neemt de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) alle klachten van militairen en hun familie serieus. Drie keer achter elkaar opbellen met een korte tekst kan alleen pesterij zijn, maar toch erg op het slachtoffer gaan drukken.

Over 2005 zijn veertig klachten onderzocht, daarvan was ongeveer de helft zeker als 'vals' te bestempelen. Defensie doet verder geen mededelingen over de onderzoeksresultaten. Ook op dit moment wordt nog elke klacht nauwgezet onderzocht, aldus de woordvoerder zaterdag. Hij zei dit naar aanleiding van een bericht in het Nederlands Dagblad.

Ochtendoverzicht EK zwemmen dag 6

Johan Kenkhuis en Pieter van den Hoogenband zijn bij het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest doorgedrongen tot de halve finales op de 50 meter vrije slag.

Kenkhuis zwom met 22,60 de zevende tijd. Van den Hoogenband tekende met 22,75 voor de veertiende tijd.

Bij de vrouwen zwom Marleen Veldhuis in de series op de 50 meter vrije slag de snelste tijd met 25,08. Inge Dekker wist zich met 25,60 (zesde tijd) ook te plaatsen voor halve finales. Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo redden het niet.

Op de 50 meter schoolslag voor vrouwen wist Moniek Nijhuis de halve finales te bereiken. Haar tijd van 32,44 was goed voor de negende plaats.

De herenestafetteploeg op de 4x200 meter wist zich niet te plaatsen voor de finale. Olaf Wildeboer, Bas van Velthoven, Stefan Oosting en Mitja Zastrow zwommen naar een tijd van 7,24,66, de tiende tijd en dus niet genoeg voor een plaats in de finale.

Word jij de FOK! WaterWars 2006 kampioen?

Icoon SitenewsHet is dé zomerhype geworden in het Verenigd Koninkrijk: Street Wars. In dit 'real life' spel is het de bedoeling om in de straten van Londen voor huurmoordenaar te spelen, zij het compleet legaal met een waterpistool. In navolging van de Street Wars in Londen, wordt er nu op FOK! voor heel Nederland ook een soortgelijke wedstrijd georganiseerd: de FOK! WaterWars 2006. En jij kunt meedoen!

In de basis is FOK! WaterWars 2006 een groot en nationaal opgezet watergevecht. Om het extra spannend te maken zijn er wat extra elementen toegevoegd waardoor je het gevoel krijgt dat je een echte hitman bent. Het doel is om het aan jou opgegeven target te killen. Jouw slachtoffer weet niet wie er op hem of haar jaagt en deze is zelf ook aan het jagen op iemand. Een kill wordt gemaakt door iemand nat te maken met een waterpistool, waterballon of een ander object waarmee je iemand gericht kan nat maken. Na elke succesvolle kill krijg je een nieuw target aangewezen en begint de jacht weer opnieuw. Wanneer je geraakt wordt, dan ben je 'dood' en dan is het spel voor je afgelopen. De FOK! WaterWars zullen van 7 augustus tot en met 1 september plaatsvinden en de persoon met de meeste kills die wint.

Het land door reizen en elkaar in dit warme weer natspuiten is leuk, maar het wordt natuurlijk leuker als je het ergens om doet. Electronic Arts stelt voor de winnaar een prijzenpakket beschikbaar met daarin alle shooters die dit jaar door haar uitgebracht worden op één door de winnaar te kiezen gamesplatform. Games waar je onder meer voor zou kunnen kiezen zijn Battlefield 2142, Crysis, Army of Two en Medal of Honor Airborne.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de FOK!wiki waarin tot in detail de regels van de wedstrijd beschreven worden. Inschrijven doe je op de speciaal gelanceerde waterwars.fok.nl en praten over de actie doe je in het speciaal gelanceerde themaforum. Een uitgebreid prijzenovericht vind je tenslotte hier.

Company of Heroes Open Beta

Nee, geen MMORPG dit keer, de online RTS Company of Heroes gooit zijn deuren gratis open voor de mensen die bereid zijn het spel te testen.

Ontwikkelaar Relic stelt mensen in staat om de game gratis te testen om zo de laatste online bugs eruit te halen voor het spel daadwerkelijk retail gaat.


Downloaden is een flinke kluif van 1.5 GB, en kan alleen via het beta-systeem van FilePlanet (gratis) worden gedownload.

Je hoeft je alleen hier in te schrijven, wat gegevens in te vullen, en je krijgt een beta-key en de mogelijkheid de client te downloaden.

Israël valt 70 doelen in Libanon aan

OorlogDe Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zeventig aanvallen uitgevoerd op doelen in Libanon. Daarbij zijn ondergrondse schuilplaatsen van Hezbollah, wapenopslagplaatsen en raketlanceerplaatsen verwoest, deelde een militaire woordvoerder in Tel Aviv zaterdagochtend mee.

Zaterdagochtend waren Israëlische militaire toestellen opnieuw actief boven de Libanese hoofdstad Beiroet. Zij bombardeerden de voorsteden Haret Hreik en Hay Madi, die gelden als bolwerken van de radicaalislamitische Hezbollah. De militaire woordvoerder wilde niets zeggen over de aanvallen op de havenstad Tyrus.

Tyrus
Ook in het zuiderlijk gelegen Tyrus zijn de Israëlische strijdkrachten actief. Daar hebben volgens CNN Apache-helikopters het vuur geopend op vermoedelijke Hezbollah-doelen. Libanese bronnen hebben gemeld dat nabij Tyrus Israëlische commando's zijn gedropt. Ze raakten in felle gevechten met Hezbollah-strijders. Volgens het televisiestation van de sjiitische organisatie, al-Manar, is een Israëlische commando gedood. Israël heeft dat niet bevestigd.

Het doel van de nachtelijke operatie van de Israëlische elitetroepen is niet bekend. Onder inwoners van Tyrus bestaat de vrees dat Israël een inname van de havenstad voorbereidt. Rond Tyrus zijn vrijdag al talrijke aanvallen uitgevoerd.

Bekaa
Israël was ook actief in het zuiden van de Bekaa-vallei. Volgens Libanese functionarissen zijn er zaterdagochtend zeker vier luchtaanvallen uitgevoerd nabij de grens met Syrië. Zuid-Libanon, waar Tyrus ligt, de zuidelijke buitenwijken van Beiroet en het zuiden van de Bekaa-vallei gelden als gebieden waar Hezbollah uitvalsbases heeft.

Dit jaar geen Space World

Space World is een evenement waarin Nintendo haar nieuwe producten, of strategieën, aan het publiek tentoonstelt. Bijvoorbeeld het enorm succesvolle Mario 64 werd op Space World voor het eerst aan de wereld vertoond. Hoewel het evenement bedoeld is om jaarlijks terug te keren, heeft het al een aantal keer een jaartje overgeslagen, wat ook nu het geval is. De reden hier achter is waarschijnlijk te weinig nieuws om een compleet eigen show mee te vullen. De plek waar ze dan wel hun informatie uit de doeken gaan doen lijkt de Leipzig Game Convention te worden, de TGS slaat Nintendo namelijk ook over.

Politie houdt verdachten kunstroof Hermitage aan

Icoon Kunst De Russische politie heeft enkele dagen na het bekendworden van de opzienbarende reeks kunstdiefstallen uit het wereldberoemde kunstmuseum Hermitage in Sint-Petersburg twee hoofdverdachten aangehouden. Het is onbekend of het om medewerkers van het museum gaat zoals eerst gedacht werd.

Zij hebben inmiddels bekend dat zij de afgelopen zes jaar waardevolle stukken uit de grootste kunstcollectie van Rusland hebben gestolen, meldde het persbureau Interfax zaterdag.

De Hermitage bestaat al driehonderd jaar en behoort tot de grootste musea ter wereld. Het museum heeft meer dan drie miljoen kunstobjecten, waaronder schilderijen, beelden en juwelen. In de meer dan duizend zalen worden ook zeventiende en achttiende eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderijen getoond, waaronder kunstwerken van Rembrandt van Rijn.



Het gigantische Hermitage-museum. Grotere afbeelding.

Schotse politicus wint spraakmakende rechtszaak

Icoon JustitieDe Schotse politicus Tommy Sheridan krijgt 300.000 euro schadevergoeding van het Britse boulevardblad News of the World. De zondagskrant had geschreven dat de politicus vreemd ging en verslaafd was aan drugs. De artikelen verschenen de afgelopen twee jaar met veelzeggende koppen als 'Mijn kinky orgie met Tommy".

De politicus, destijds leider van de Socialisten in het Schotse parlement, spande een rechtszaak aan. Die zaak verliep ook vreemd, omdat Sheridan halverwege zijn advocatenteam ontsloeg en zelf de verdediging ter hand nam.

Dat deed hij met succes. Een Schotse jury had nog geen drie uur nodig om te oordelen dat de krant niet genoeg bewijzen heeft voor de verhalen. Tot grote vreugd van de moeder van Sheridan. "Al mijn gebeden zijn verhoord", zo huilde moeder Alice na de rechtszaak.

"De uitspraak van vandaag bewijst dat 'de arbeiders' van dit land de waarheid best van de rotzooi kunnen onderscheiden, als ze de juiste argumenten maar horen", zo zei de 42-jarige Tommy Sheridan zelf. Over de krant zei hij: "Zij zijn leugenaars en wij hebben bewezen dat ze dat zijn".

Buikspreker

Buiksprekers zijn voor mij altijd het hoogtepunt geweest van eender welke show dat ik ooit heb gezien.
Ikzelf heb het ooit wel eens geprobeerd, maar het enige geluid dat ik kon voortbrengen was het geknor van mijn eigen maag. Deze kerel die kan er wat van met twee poppen tegelijk.

Jammer dat het zo een korte voorstelling is. Maar toch leuk om het eens te bekijken.
Ik heb trouwens het vervolg gevonden van deze kerel en zijn twee vogeltjes en dat kunnen jullie hier bekijken.

Muziekbedrijven pakken LimeWire aan

Icoon PiracyEnkele grote muziekmaatschappijen hebben de makers van het computerprogramma LimeWire in de Verenigde Staten voor de rechter gedaagd. Volgens de platenmaatschappijen kunnen de gebruikers van de software illegaal muziek uitwisselen, zonder voor de auteursrechten te betalen.

De klacht is ingediend bij een rechtbank in New York, zo bleek zaterdag. Het is een volgende stap in het gevecht van de muziekindustrie tegen illegaal gebruik van muziek. De muziekbedrijven hopen tegen LimeWire een goede zaak te hebben omdat het Hooggerechtshof in de VS vorig jaar oordeelde dat er stappen genomen kunnen worden tegen technologiebedrijven die overtredingen van auteursrechten aanmoedigen.

Het gaat om de maatschappijen Universal Music, Sony BMG, EMI en Warner Music. Het viertal eist een vergoeding van 150.000 dollar voor elke overtreding die met LimeWire wordt begaan. De muziekbedrijven vinden dat de eigenaren van het computerbedrijf geld verdienen door overtredingen te begaan.

Ruim een week geleden trof de sector een schikking met de muziekuitwisselsite Kazaa. Het moederbedrijf van Kazaa, Sharman Networks, betaalde meer dan 100 miljoen dollar (78 miljoen euro) aan de vier grootste muziekbedrijven in de wereld.

Kazaa plaatst ook filters zodat het niet langer mogelijk is om illegale muziek te downloaden. Daarmee werd de onderneming legaal. De muziekindustrie heeft de afgelopen jaren een agressieve strategie gevoerd om het illegaal ruilen van muziek tegen te gaan.

Naast Kazaa waren onder meer Grokster en Napster doelwit. Ook personen werden aangeklaagd. In Nederland pakt de stichting Brein bedrijven en particulieren aan die zich met dergelijke activiteiten bezig houden.

Er zwerven volgens brancheorganisatie IFPI op internet in totaal twintig miljard illegale kopieën van muzieknummers. De muziekindustrie is daardoor vorig jaar 4,5 miljard dollar aan omzet misgelopen.


Mtiliga toch naar NAC Breda

NAC Breda staat toch op het punt om Patrick Mtiliga in te lijven. Gisteren bereikte NAC overeenstemming met Feyenoord over de transfersom van de 25-jarige linksback.

Een dag eerder leek de transfer nog van de baan. Volgens technisch directeur Earnie Stewart was de transfersom te hoog, en vervolgens richtte NAC het vizier op Dideir Dheedene.

"Ik vermoed dat dit heeft meegespeeld en Feyenoord daardoor de transfersom flink heeft laten zakken", aldus Stewart. De komst van Dheedene is nu van de baan, en na dit weekend gaat NAC met Mtiliga om de tafel om tot een persoonlijk akkoord te komen. "We hopen hem voor drie jaar vast te leggen", aldus Stewart.

Duitse fietser stort van brug

Icoon OngelukIn het Duitse Kiel is een 42-jarige man om het leven gekomen toen hij van een veertig meter hoge brug af gevallen was. Dit gebeurde nadat de ketting van zijn fiets gebroken was.

De man, op weg naar zijn werk, stak bij Holtenau een brug over het Noord-Oostkanaal over en op het hoogste punt brak zijn ketting waarna hij begon te slingeren. Hij knalde vervolgens tegen de brugleuning en stortte naar beneden. Zijn lichaam werd later aan de oever van het kanaal gevonden.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Ajax op de valreep naast Inter

Tijdens het Amsterdam Tournament heeft Ajax gisteravond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Internazionale.

De Amsterdammers hadden graag revanche genomen op de uitschakeling in de Champions League dit jaar door de Italiaanse club. Tot de 87e minuut van de wedstrijd leek de ploeg van Henk ten Cate echter af te stevenen op een 1-0 nederlaag. Uiteindelijk was het Wesley Sneijder die met een prachtige vrije trap de gelijkmaker scoorde in de slotfase.

Vanavond speelt Ajax tegen Manchester United.

Mister Mark

Zie hier de homepage van ene Mark, Mark woont in San Francisco en daar maakt Mark films, Mark experimenteert graag met siliconen, en Mark vindt het leuk om in z'n blootje rond te lopen.

Dat laatste kan ik goed begrijpen want volgens mij heeft Mark wat moeite om z'n spulletjes kwijt te raken in een normale onderbroek....

Met dank aan Rickmans voor de tip.

Enne, het NSFW staat er niet voor niets.

DVD: Beowulf & Grendel

Waar wij op de middelbare school doodgegooid worden met één enkele regel over de nesteldrang van vogels, hebben de Britten een compleet episch gedicht ter beschikking. De legende van Beowulf & Grendel, het gedicht dat Tolkien, zelf docent Engels, inspireerde tot het schrijven van "In de Ban van de Ring". De Rohirrim zijn overduidelijk geënt op de strijders uit dit gedicht, inclusief de ingekakte koning. Ook Gollum blijkt niet enig in zijn soort. Na het succes van de verfilming van Tolkiens epos, kon een verfilming van deze legende niet uitblijven.

Meer info Vice City Stories

In een Australische game-magazine is een aantal nieuwe details bekend gemaakt over de game Vice City Stories. In het spel zal je spelen als Victor Lance en het speelt zich af in het jaar 1984, twee jaar voor GTA: Vice City.

- Victor is een 28-jarige marinier
- Je kan ook gebruik maken van het water, zoals Jet-Ski's
- De animaties zijn beter dan de vorige delen
- Een multiplayer zoals op de PSP is ook aanwezig
- Vice City Stories is "much, much bigger than Vice City"
- Sommige gebouwen zijn nog in aanbouw (voor het jaar 1986)
- Nieuwe wapens en voertuigen
- Je zult een helikopter kunnen besturen
- Radio-zender uit Vice City
- Nieuwe weers-effecten, waaronder bijvoorbeeld een orkaan
- Je zal kunnen zwemmen
- Kortere laadtijden wanneer je een gebouw ingaat
- Verrekijkers zijn aanwezig in het spel
- Draw-distance schijnt beter te zijn dan Vice City op de PS2
- Trip-skips zijn weer terug (een taxi brengt je terug naar het begin van een missie)
- Meer voetgangers en drukte op de straten

Naast al deze info zijn er ook nog een aantal screenshots verschenen in het blad. De scans hiervan kun je hieronder zien.






Met dank aan DaMSWer en Snever voor het melden van dit nieuws

Fransman schrijft gedicht van 1 kilometer

Icoon Opmerkelijk Een 30-jaar oude Fransman heeft het langste gedicht ter wereld geschreven: het zijn ongeveer 7600 coupletten, geschreven op een textielrol van één kilometer lang. De textielrol moest uitgerold worden op een racebaan om het voor te kunnen dragen. De dichter Patrick Huet heeft anderhalve maand gewerkt aan zijn pronkstuk "Parcelles d'espoir à l'echo de ce mond", vertaald: Stukjes hoop naar de echo van de wereld. Daarna duurde het nog een maand om het gedicht op het textielmateriaal te drukken. De textielrol werd uitgerold met behulp van een tractor.

Als je alle eerste letters van de coupletten van het gedicht naast elkaar zet, wordt er een zin uitgespeld. In dit geval worden de dertig artikelen van de universele rechten van de mens beschreven. "Het kwam van een diepe wil binnenin mij, een brandend verlangen om mijzelf uit te drukken over de vreselijke martelingen die de mensheid getroffen heeft, voor zoveel generaties dat we de tel kwijtraken", aldus de Franse dichter.

Het gedicht zal binnenkort in het Guinness Book of Records opgenomen worden. Een official heeft de voordracht van het gedicht bijgewoond. Huet heeft al tweemaal eerder gedichten geschreven, maar die waren maar 66 en 72 meter lang.

Gokautomaat vertienvoudigde inzet

Icoon Opmerkelijk Gokkers hebben uit een gokautomaat in Caesars Indiana in de Verenigde Staten een half miljoen dollar gehaald, doordat de machine de inzet vertienvoudigde. Als je dus 20 dollar in de machine gooide, werd dat door het apparaat gezien als 200 dollar. Als je dan direct op de knop uitbetalen drukte, won je 180 dollar zonder te spelen. Pas na een half miljoen dollar verlies werd het probleem bekend bij het casino.

"Er was een jonge vrouw die ging gokken op de machine, terwijl ik ernaast zat. Ze gooide een honderdje erin, een duizendje rolde eruit en toen vertrok ze weer", aldus Kathryn Ford, een getuige. Daarna gooide Ford zelf 20 dollar biljetten in de machine, en kreeg zonder te spelen 1600 dollar in cash terug.

Ford besloot daarop het casinopersoneel in te lichten. Na een kort onderzoek kwam het personeel erachter dat het apparaat ingesteld stond voor Filippijns geld. Daardoor werd de inzet vertienvoudigd.


Gokmachine
Wat het ook is: u wint tienmaal uw inzet

Eurobankbiljetten als confetti

50 euro Een man en vrouw uit het Franse dorpje Sete gebruikten versnipperde eurobankbiljetten als confetti op hun bruiloft. Bankbiljetten van 5, 10, 20 en 50 euro moesten hiervoor door de papierversnipperaar gehaald worden. Sommige omstanders probeerden de snippers geld van de grond op te rapen. Enkele mensen in het Franse stadje spraken schande over het evenement.

"Mensen die zoveel geld weggooien in een straat waar iedereen het kan zien, terwijl er zoveel mensen zijn die moeite hebben om het hoofd boven water te houden", zei Frederic, een inwoner uit het dorpje, verontwaardigd. Enkele mensen uit het dorp hebben aangifte gedaan bij de politie. Dat is mogelijk, omdat het verboden is om bankbiljetten te vernietigen in Frankrijk. De politie heeft nog niet openbaar gereageerd op de aangifte.

Ongeveer 200 mensen woonden de ceremonie bij. Geld werd niet alleen geïnvesteerd in de confetti: de vuurwerkshow kostte ook nog eens 40.000 euro. De bruid is een dochter van een lokale zakenman die zijn geld verdient in de textielindustrie.

Met Elkaar Op De Vuist

Arme internationale nichtjes. Zo'n belangrijk feestje dit weekend en dan zulk druilerig weer de laatse paar dagen. Laten we voor ze hopen dat Zaterdag, als iedereen weer zachtkens in hun b(l)ootje over de grachten -en elkaar- glijdt het zonnetje straalt op al die vrolijke, open gezichten. Op al die Gladiatoren en Matroosjes. Op de lenig-dansende YMCA Bouwvakkers met snor, spiegelzonnebril en kroesend borsthaar. Op de geil-loensende Dragqueens, de steroide Leerneven en de kaalgeschoren, in frituurvet gemarineerde Kraainichten die gierhikkend van de lach over hun bootje -en elkaar- heen en weer rennen, blij dat er eindelijk een tijd bestaat waarin ze zichzelf als trotse idioten kunnen aanstellen en vanaf de kade respektvol gemompel mogen ontvangen, alsof narcistische aanstellerij een genetische aandoening is. Het is weer gaypride in de grachten van Amsterdam.

De heterofiele toeschouwers die hier speciaal voor naar de hoofdstad komen maken dankbaar gebruik van de misvatting dat het tolereren van deze overdrijving hun denkwereld verruimt, hun autoriteit binnen elke willekeurige discussie laat groeien. "Ik tolereer actief een stelletje kraaiende woepsnichten, ik weet wat er in de wereld speelt". En zo worden we er allemaal wijzer van, zonder slimmer te worden, maar dat is nou juist weer zo prettig. Als hippe politici tijdens actualiteitenprogramma's stellen dat slimme mensen homosexualiteit in deze verschijningsvorm ervaren als een verrijking, dan weten de luie stomkoppen wel waar ze wezen moeten: vooraan, langs de grachten met trotse, zelfvoldane smoelwerken. Buitenkansje om de illusie van wereldwijsheid uit te kunnen dragen, zeker omdat de media natuurlijk volop aanwezig is. Eventjes in beeld op het NOSjournaal en je promotiekansen bij de overheid schieten omhoog.

Los daarvan heeft homosensualiteit me altijd oprecht weten te boeien. De rugtoeristen zijn volop aanwezig in de muziek- en theaterwereld, en ik toevallig ook. De kwaliteit van hun werk heeft meestal niet te lijden onder hun beroepsgeaardheid, op sommige iets te zelfingenomen boybandzangertjes na dan, en die kraak je eenvoudig in stukken met de in de heterowereld ruim op voorraad zijnde discriminerende tyfusgeintjes en kankeropmerkingen, waarbij 'spermaboerende pisnicht' zelfs nog als koosnaampje te verkopen valt. Waarom die wereldwijde, bijna instinctieve afkeer tegen homo's? Waarom moeten mannen stoer zijn? En waarom willen we toch zo graag -als kleine ventjes al- begrepen en bewonderd worden door meisjes?

Dat laatste is natuurlijk simpel, meisjes hebben een onweerstaanbare onderbuikanatomie en kunnen daarnaast ontzettend lief, ontroerend slim en betoverend mooi zijn. Het ventje die dat als eerste allemaal tegelijkertijd weet te scoren is zelf de stoerste, de coolste en de slimste van de groep. Alhoewel hij er dan natuurlijk nog geen idee van heeft dat er nog wat ingrijpende verassingen om de hoek zullen liggen, de denkwereld van jongens en meisjes is niet altijd hetzelfde. En hun taktiek tijdens confrontaties ook bepaald niet. Gelukkig maar, praktisch de hele kunstwereld -op die paar homo's na dan- draait op de eeuwige oorlogen tussen kut en lul. De mooiste gedichten, de prachtigste songs en de meest hartverscheurende boeken hebben een clash of organs als oorsprong. Mannen en vrouwen, twee planeten. Profeten, kerkvorsten, politici en andersoortig tuig waren zonder deze eeuwigdurende poel van wederzijds onbegrip totaal onnodig. De homowereld kent natuurlijk ook haar akkefietjes, maar meestal kunnen de heren het uitstekend met elkaar vinden. Ik vermoed dan ook dat afgunst een van de pijlers van de historische homohaat is. Die gasten zijn te vrolijk, te geil, te grappig en te opgeruimd. Ze hoeven zich niet proberen te verplaatsen in denkwerelden die voor hen volslagen onbekend en onlogisch zijn (vrouwen en kinderen) en weten zich prima te vermaken.

Dat is wat de heterosloven nijdig maakt. Want het zijn altijd de uitbundige nichten die het moeten ontgelden, wie stoort zich nou in godesnaam aan die in een rijtjeshuis gewortelde pottenpartners, die de wereld aan zich voorbij laten gaan met een burgerlijk bestaan dat door het ontbreken van 'een man' dermate saai geworden is dat het gewoon geen enkele vorm van voldoening schept om je daar tegen af te zetten. Kinderen met veel hol overleg opvoeden, drie maal daags afwassen en samen ramen zemen als uiting van homosexuele trots scoort niet. Nijdige celluloidverkwistende subsidiesexisten als Marleen Gorris daargelaten slaan provocerende lesbo's nog geen deuk in een pakje maandverband. Who cares.

Waarom ik zo stellig durf te zijn? Desmond Morris -iemand die betaald wordt om bioloog te zijn- heeft dat ooit es voor de BBC onderzocht. Hij wilde een sluitend antwoord op het verschil in sexdrive tussen kut en lul. Dus leek het hem slim om dat te onderzoeken bij homosexuele koppels. Dat verhaal van die in verveling gemummificeerde lesbo's kwam je daar tegen. Oerburgerlijk huishouden, stereotype plompe, gecoupeerde pot en fragiel, onderdanig potje, huisje poetsen en met een superieure grijns kinderkleertjes strijken. De pot had een glanzend motorfietsje in de garage, jammer dat ze met een helm op haar laatste uiterlijke vrouwelijke kenmerken verloor. Huisje, boompje, kindje. Routine, rust en mannenhaat.

Maar dan de heren. Camera zoomt uit, want die massa krioelend vlees verdient een totaalshot. En de resolutie van je tv is te laag om goed te kunnen zien wat er precies gebeurt, alhoewel je eerste vermoeden natuurlijk raak is. Een of ander homostrandfeestje met hon-der-den mannen, die allemaal met elkaar doen wat je alleen van een vrouw krijgt als bewijs van goed gedrag. Het enige wat je in dit gezelschap hoeft te presteren is een consequente erectie overeind houden, iets waarmee men weinig moeite lijkt te hebben. UItpuilende zakdoeken in kontzakken geven met hun kleur duidelijk aan welke vorm van perversiteit zonder inleidend gesprekje beoefend mag worden, en de muziek staat overigens zo hard dat praten niet eens mogelijk is. Zolang er Remia vloeibaar is, is het feest. Je hoeft geen huis te bouwen, kind op te voeden of boom te planten, hoogstens een beetje trainen in de sportschool en je voedselinname in de gaten houden. Homosexuele mannen krijgen elkaar op een presenteerblaadje. Heterosexuele stellen moeten hun wederzijdse sexuele aantrekkingskracht met veel onderling begrip, geduld en communicatie wakker houden, homosexuele mannen gaan na het werk gezellig een beetje rondneuken. Zij wel.

De homohaat wordt ook aangewakkerd door de religieuze opvoeding. De meeste politiek-religieuze bewegingen bestaan om zichzelf de grootste te laten worden zodat de moordlust richting andersdenkenden uiteindelijk afneemt en de door de lokale god ingefluisterde staatsinrichting in alle betrekkelijke rust kan laten zien wat ze waard is. En in een wereld van volgzame gelovigen moeten we natuurlijk gezinnen hebben met veel kindertjes waarin iedereen altijd een beetje ongelukkig is, anders gaat men niet op zoek naar de fantasietroost. Vrolijke, welvarende gezinnen met verliefde ouders zijn geen pijlers van de wereldzending, ellende en eenzaamheid -in de juiste mate- laten een religieuze beweging groeien. Maak als religie de kloof tussen man en vrouw zo wijd mogelijk, en men hunkert eenzaam en sacherijnig naar god's liefde. Dan zijn homosexuele mannen een zware ergernis, een ongrijpbare irritatie. Ze zijn nergens mee te chanteren, je kunt ze niet eenzaam maken, ze hebben geen ontzag voor een hel omdat ze te weinig ongeluk kennen om zich dat voor te kunnen stellen. Omdat ze uiterst moeilijk geestelijk in gijzeling te nemen zijn stuurt de religieuze elite -handig de afgunst uitspelend- de hatende horde godsvrezenden op ze af. We zijn allemaal god's scheppingen, behalve homo's en mensen die toevallig aan de regels van een andere profeet onderhevig zijn, dat moet en mag allemaal dood en kapot.

Maar ik wil natuurlijk ergens heen. Want er is een les in het homomannenfeest. En dat kon nog wel eens de meest bevrijdende ervaring in een mensenleven zijn. Binnen de Mohammedan wordt gedicteerd dat een man zijn vrouw moet zien als een akker, en als de boer meent het land te moeten bewerken dan moet hij dat vooral doen. Tijdens de irrigatie wordt hem dwingend geadviseerd aan Allah te denken, waarschijnlijk vanuit de bedoeling om te voorkomen dat hij zijn vrouw per ongeluk aardig gaat vinden. Dat kom je ook bij de orthodoxe christenen tegen. 'Oh God, oh Jezus, ik kom' klinkt misschien als een vroom gebed, maar het is natuurlijk een uiting van een bindingsemotie, daar zijn de sexuologen achtergekomen. Een beetje orgasme stuurt een hormoon door je bloedbaan waardoor je je op je gemak gaat voelen bij je vriendje/vriendinnetje, daarom grijpt de kerk/moskee ook op dat moment in, men houdt de eigen belangen goed in de gaten. Voel je bij je orgasme iets dat op liefde en/of geborgenheid lijkt? Denk dan meteen -en alleen!- aan onze god, dat is je enige betrouwbare partner!

Maar de homosexuele mannen, vrij van elke religieuze verplichting tijdens het sexen, die ervaren die verbintenis met elkaar. En daar wordt je vrolijk, opgeruimd, ontspannen en gezond van. En vooral onafhankelijk. Je ontmoet god in elkaar tijdens het rondneuken en voelt geen behoefte meer om een imam of dominee als intermediair in te schakelen, die heeft immers altijd een verborgen agenda, wil zijn god tussen jou en je partner steken. Toegegeven, je krijgt er uitstekend bestuurbare samenlevingen van -en dat is natuurlijk ook de bedoeling- maar nu we onderhand zover zijn dat we zelf kunnen voorzien in onze welvaart en veiligheid begint die religieuze interventie overbodig te worden. En kunnen we voorzichtig in de leer gaan bij de homosexuele mannen.

Vooruitlopend op een vrije, gelukkige wereld stel ik daarom voor dat we elkaar vanaf Zaterdag de hand reiken, maar dan op die manier waar de homosexuele mannen zoveel spiritueel genot aan beleven. Grijp elkaar bij de prostaat, een ervaring die je verlicht boven welk vrijdaggebed dan ook. Maak je eigen godhormonen aan, zonder drugs, drank of dominee. Geef je over aan een échte verruiming van je denkwereld, blijf niet als een politiek-correct preuts kantoorbaasje aan de kant van de gracht staan jaknikken, maar spring ertussen! Als de politieke religie verdwijnt, verdwijnt de onderlinge haat vanzelf. Ga met elkaar op de vuist voor de wereldvrede, een wereld waarin iedereen weet hoe je je eigen god wakker maakt! Maak van de zondag weer een echte religieuze dag, bijvoorbeeld in de Cockring in Amsterdam. Neem gerust je vrouw mee, in de darkroom is men niet zo kieskeurig. En de kinderen dump je in de opvang, hebben de lesbo's op die dag ook wat nuttigs te doen.

Deze driedubbele vakantieaflevering sluit ik af met een liedje van Right Said Fred, een van de voorlopers van dit gedachtengoed. Ik hoop dat ook deze Zaterdag dit Psalm weer over de grachten zal schallen.

Ik reik U allen de hand,

ArchEnemy

Kunst past zich aan stemming aan

Icoon Kunst Britse en Amerikaanse informatici hebben kunst gemaakt die zich aanpast naar de stemming van de kijker. Het enige wat de kijker nodig heeft is een computer met de benodigde software en een webcam. De software let op gezichtsuitdrukkingen en zorgt voor een schilderij op maat.

"Het programma analyseert acht soorten gezichtsuitdrukkingen, zoals de plaats en vorm van de mond, de openheid van de ogen en de hoek van de wenkbrauwen, om zo de emotionele stemming van de kijker te achterhalen", legt dr. John Collomosse uit van de Universiteit van Bath. "Het programma doet dit allemaal rechtstreeks: als de emoties van de kijker veranderen, reageert het kunstwerk hier overeenkomstig op", voegt hij toe. Collomosse heeft het virtuele kunstwerk samen met Maria Shugrina en Margrit Betke van de Universiteit van Boston gemaakt.

Bij een glimlach zal het schilderij vrolijke lichte pastelkleuren laten zien. Bij een frons van de wenkbrauwen zal het schilderij donker en somber zijn. "Dit inlevende schilderij heeft alleen een computer en een webcam nodig om te werken. Als je dus het programma hebt en dat ingesteld hebt naar jouw persoonlijke voorkeuren, ben je klaar om persoonlijke kunst te maken die gebaseerd is op jouw stemming", gaat Collomosse verder. Hij heeft de uitvinding onlangs getoond in het International Animation Festival in het Franse Annecy.


Kunst op maat
Maria Shugrina test haar eigen programma uit
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.