Madonna nodigt paus uit voor concert in Rome

Icoon MuziekDe Amerikaanse popster Madonna heeft paus Benedictus XVI uitgenodigd voor haar concert van zondag in Rome, meldden Italiaanse media zaterdag. "De paus zou de show vast waarderen en hij zou voor Madonna klappen", zei de woordvoerster van de ster tegen de krant La Repubblica.

De uitnodiging van de 47-jarige Madonna aan de kerkvorst is een reactie op de kritiek vanuit het Vaticaan op haar 'Confessions Tour' en met name op het lied 'Live To Tell', waarbij zij met een doornenkroon op aan een kruis hangt.

Madonna treedt zondag voor meer dan 70.000 fans op in het Olympisch Stadion in de Italiaanse hoofdstad. "Zich bij wijze van grap te laten kruisigen en dat nog wel in de stad van de paus is een daad van openlijke vijandigheid en een zinloze marketingoperatie" zei kardinaal Ersilio Tonini eerder. Ook andere kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders veroordeelden de show als 'smakeloos'.

Niet alleen in Rome is er kritiek op Madonna's optreden. In Moskou mag zij niet op het Rode Plein optreden, zo werd vrijdag bekend. Het spektakel met het kruis en de doornenkroon moet volgens de autoriteiten zo ver mogelijk weggehouden worden van de orthodoxe heiligdommen in het stadscentrum.

Madonna
Madonna