Internetters wedden op sterfdatum Castro

Icoon OpmerkelijkSinds Fidel Castro de macht over Cuba overdroeg aan zijn broer Raoul, zijn er op internet een heleboel weddenschappen afgesloten over de sterfdatum van de man. Hoewel volgens de officiële verklaring de operatie van Castro voorspoedig is verlopen, wordt dit door velen ten zeerste betwijfeld.

Op bijvoorbeeld BetUS.com stelt men de vraag zonder te schromen, je kunt een dag of een maand kiezen als sterfdatum van Castro. "We willen niet profiteren van iemands dood. Maar Castro is natuurlijk een uniek persoon", zegt een woordvoerder van de site.

"Wanneer Castro overlijdt zal dat enorme effecten hebben voor bijvoorbeeld de economie, buitenlandse politiek en de handel", vertelt hij. Ondertussen doet de site goede zaken, want er hebben al zo'n 3000 mensen een gokje gewaagd.

Op een andere site, BetCRIS.com, springen ze wat subtieler om met de dood van de leider van Cuba. Hier wordt namelijk gevraagd in te zetten op de vraag of Castro op 13 augustus, zijn verjaardag, al dan niet in het openbaar zal verschijnen.

Met dank aan Maurice_B voor de submit.