Avondoverzicht EK zwemmen dag 6

Marleen Veldhuis heeft zich bij het Europees kampioenschap zwemmen weten te plaatsen voor de finale op de 50 meter vrije slag. Haar tijd van 24,93 was maar een fractie boven haar persoonlijk record. Daarnaast plaatste ook Inge Dekker zich voor die finale, die morgen wordt gezwommen, door de zesde tijd neer te zetten.

Op de 50 meter schoolslag wist Moniek Nijhuis de finale te bereiken, die ook morgen wordt gezwommen. De Nederlandse eindigde met een tijd van 32,07 als tweede in haar halve finale.

Pieter van den Hoogenband en Johan Kenkhuis bleven op de 50 meter vrije slag bij de heren steken in de halve finales. Hun tijden van respectievelijk 22,50 en 22,69 waren goed voor slechts de tiende en de veertiende tijd.

In de finale van de 200 meter rugslag was er een nieuw Europpees record. De Rus Arkady Vjatsjanin kwam tot een tijd van 1.55,44, en was daarmee negen tienden sneller dan het oude record, dat met 1.56,34 op naam van de Duitser Helge Meeuw stond. Zilver was er voor de Hongaar Laszlo Cseh, de Roemeen Florea pakte het brons. Het goud op de 100 meter vlinderslag bij de mannen was een prooi voor Andrij Serdinov uit de Oekraine. Zilver was er voor de Fransman Leveaux en het brons ging naar de Rus Skvortsov.

De Europese titel op de 200 meter vrije slag bij de vrouwen ging naar de Poolse Otylia Jedrzejcak, die aantikte in een tijd van 1.57,25. Zilver was er voor de Duitse Annika Liebs, en Laure Manaudou uit Frankrijk pakte de bronzen medaille.

Submitter:  Bron: FOK!