FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 juni 2006

Gnarls Barkley - "Crazy"

Gnarls Barkley. Een muziekcollectief met een 'voornaam' die toch ietwat vreemd aandoet, zeker als je de spelling tegenover de uitspraak zet. Maar da's een ding. De muziek, da's wat anders. De single "Crazy" stormde op ouderwets heftige wijze de UK hitparade binnen, bleef daar negen weken op nummer één en veroverde nadien de rest van de wereld, mensen veelal in verbijstering achter latend. Want hoe kan zo'n plaat met een dergelijke retro-sound anno 'nu' worden gemaakt? Uiteindelijk bleef bij veel muziekliefhebbers een love it or hate it gevoel achter. En kreeg het nummer zelfs een eigen wiki omdat het blijkbaar zo'n impact veroorzaakte.

Anyway, mocht je de afgelopen zes maanden onder een steen hebben gelegen, of het anderszins volledig hebben genegeerd, ik kwam het complete album van Gnarls Barkley eerder deze week weer eens tegen in een open dirretje. Eigenlijk wel een heel leuk plaatje. En da's nog niet alles. Gisterenochtend luisterde ik, op weg naar m'n werk, in de auto naar Giel Beelen op 3fm en die liet al een aantal hele leuke covers horen van 'Crazy'. Allereerst liet hij een akoestische versie horen van de Britpoppers van The Kooks, die jl. zondag nog op Parkpop te bewonderen waren. Daarna een eveneens akoestische versie van Nelly Furtado. Normaliter niet de artieste waarvoor ik heel snel warm loop, maar haar uitvoering moet IMHO zelfs de grootste hater nog wel kunnen bekoren.

Mocht je overigens wèl warmlopen voor The Kooks (ik wel ), dan is hier nog een fijne bonus te vinden op Rapidshare. Voor de snelle beslissers.

Vivendi baas klaagt over gebrek aan creativiteit

Volgens de CEO van Vivendi Games, Bruce Hack, zullen de komende maanden "een hoop mensen janken" tijdens de overgang naar de volgende generatie consoles. In een interview met MCV deelde hij deze wijsheid, er aan toevoegende dat veel uitgevers een gebrek aan creativiteit tentoon zullen spreiden, waar de gamesmarkt zeker onder zal lijden. "Sommige bedrijven zullen het moeilijk krijgen, maar daardoor zullen er grote mogelijkheden ontstaan voor bedrijven zoals de mijne."

Hij baseert zijn uitspraken op wat hij van andere uitgevers tot nu toe heeft gezien, en vergelijkt deze met zijn eigen doelstellingen voor Vivendi Games:


“I’m particularly worried about a lack of creativity in the market. I looked around E3 and I saw too much of the same. I won’t allow us to do that. I’m trying to be a pain in the ass hassling our people for creativity.”

WK 2006: Uitslag Spanje - Frankrijk

Icoon WK 2006 Frankrijk heeft de kwartfinales van het WK voetbal gehaald. De Fransen wonnen met 3-1 van Spanje in een aantrekkelijk en spannend duel.

Hoewel Spanje in het begin van de eerste helft het hoogste tempo speelde, was de grootste kans voor de Fransen. Spanje drong wel aan, wat in de 27e minuut beloond werd met een strafschop. David Villa tekende koel voor de 1-0. Na de openingstreffer bleef Spanje aanvallen. Toch bleef Frankrijk goed overeind. In de 41e minuut was het Ribéry die na een mooi uitgespeelde aanval de Spaanse keeper kon passeren, en de 1-1 in het net kon leggen.

In de tweede helft gingen de Fransen feller spelen, waardoor ze meer controle kregen over de wedstrijd. Beide partijen kregen vervolgens kansen. In de 83e minuut wist Vieira - via het been van de Spanjaard Ramos - uit een vrije schop raak te koppen. Spanje zette vervolgens alles op alles om de gelijkmaker te scoren, wat achterin tot veel ruimte leidde. Zidane wist hierdoor in de 92e minuut de genadeslag uit te delen. Een uitgebreid verslag vind je op de WK-site van FOK!

Kwartfinales:
Duitsland - Argentinië (vrijdag 17.00 uur)
Italië - Oekraïne (vrijdag 21.00 uur)
Engeland - Portugal (zaterdag 17.00 uur)
Brazilië - Frankrijk (zaterdag 21.00 uur)

Frankrijk ten koste van Spanje naar kwartfinales

Frankrijk heeft ten koste van Spanje de kwartfinales bereikt. In een, vooral in de eerste helft, aardige wedstrijd trokken de blauwen met 1-3 aan het langste eind.

Spanje opende fel door enkele snelle passes. Vooral de in de basiself teruggekeerde Raúl en Spanjes topscorer Torres zorgden voor het gevaar. Toch kwam Frankrijk in de openingsfase niet in de problemen. Zelf kwamen Les Bleus enkele keren goed vrij, maar tevens zonder resultaat.

Na een kleine tien minuten kreeg Spanje de eerste goede vrije trap, na een overtreding van Thuram op Villa. Linksback Pernía mocht het proberen, maar miste rakelings doel. Het eerste kwartier hadden de Spanjaarden duidelijk het beste van het spel. Frankrijk leidde vaak knullig balverlies, terwijl hun opponent juist op balbezit speelde. Dat wilde echter niet zeggen dat de blauwe formatie niet gevaarlijk werd, integendeel zelfs. Met Zidane en Henry aan de basis van de eerste echte mogelijkheid, werd deze maar net op tijd afgestopt door de verdediging van Spanje.

Halverwege het eerste bedrijf werd Frankrijk opnieuw gevaarlijk. De lage voorzet van Henry werd gemist door achtereenvolgens Ribéry, Puyol en Pablo. Vervolgens raakte Vieira de bal met zijn grote teen, maar niet hard genoeg om in de touwen te laten verdwijnen. Dat beide landen kans hadden de wedstrijd te winnen bleek even later. Een hoge corner werd terug in de zestien gebracht, en Pablo werd op zijn hak getrapt door Thuram. De Italiaanse scheidsrechter Rosetti aarzelde geen moment en gaf de penalty. Valencia-spits David Villa miste niet vanaf elf meter en zette zijn land op een verdiende voorsprong.

Arsenal-vedette Thierry Henry kwam op een negatieve manier in het spel voor. Niet omdat hij zo matig speelde, eerder zijn landgenoten. De Franse spits werd keer op keer teruggefloten vanwege nipt buitenspel. Hij passeerde de Spaanse goalie Casillas al eens dit seizoen, hij zou het graag nog eens hebben gedaan. Een man die hij ook al tegenkwam was Sergio Ramos. De Spaanse rechtsback zorgde voor veel actie aan de rechterflank, en verdedigde sterk mee. Ook zijn collegaback Pernía deed uitstekend werk aan de andere kant.

Toch kwamen de Fransen nog voor de rust op gelijke hoogte. Een goede pass van Patrick Vieira zette Frank Ribéry vrij voor Casillas. Oog in oog faalde de middenvelder niet en passeerde de goalie van Real Madrid. 1-1 was ook meteen de ruststand in Hannover, met een lichtelijk beter Spanje.

Even in de tweede helft moest Casillas meteen pareren. Frankrijk maakte het spel in de openingsfase, hetgeen bondscoach Aragonés dwong om te wisselen. Joaquín Sánchez mocht invallen voor de teleurstellende Villa, die nog wel de strafschop binnenschoot. Ook aanvoerder Raúl moest naar de kant, Luis García was zijn vervanger. De aanvoerdersband werd overgedragen aan zijn clubgenoot en doelman Iker Casillas. Scheidsrechter Rosetti had het niet al te lastig, zeker niet in vergelijking met zijn collega's gedurende het toernooi. Een uur lang was de wedstrijd kaartloos, maar daarna gaf hij toch vier kaarten.

In de tweede helft kregen de Fransen meer grip op de wedstrijd. Dat zorgde eigenlijk enkel voor minder actie op het veld. Althans, de actie die er nog was kwam tot uiting in meer overtredingen, waaronder enkele forse. Dat kwam Juventus-middenvelder Patrick Vieira op een gele kaart te staan. Nog voordat Les Bleus gewisseld hadden, hadden de Spanjaarden ze al op. Xavi werd naar de kant gehaald voor de geboren Braziliaan Marcos Senna. Toch kwam de eerste Franse wissel niet lang daarna: Malouda eruit voor Govou.

Naar het einde toe gingen de Spanjaarden toch harden op zoek naar de winnende, door goede aanvallende impulsen van Luis García en Sergio Ramos. Ook Joaquin rook kansen, zijn schot vanaf rechts miste het doel op een meter of twee, terwijl buiten zijn zicht William Gallas geblesseerd op de grond lag. Even later kreeg Carles Puyol ook nog de gele prent van Rosetti, toen Thierry Henry een Figo deed.

Toch kwam er profijt van deze vrije trap, want deze was de aanleiding voor de winnende treffer van Frankrijk. De voorzet ging langs alles en iedereen, behalve Vieira, die binnenschoot via Sergio Ramos. In het slotoffensief dat volgde kwam Spanje met een paar corners nog tot een beetje gevaar, maar Barthez hield zijn doel verder leeg. In plaats daarvan konden de Fransen nog gaan counteren voor de beslissende 3-1, Zinedine Zidane was de maker.

Frankrijk wint, in een wedstrijd die door beide landen gewonnen had kunnen worden, en ontmoet Brazilië in de kwartfinales.

Wedstrijdverloop:

Spanje - Frankrijk 1-3

28' Villa (p) 1-0
41' Ribéry 1-1
83' Vieira 1-2
90+2' Zidane 1-3

68' Vieira (FRA)
82' Puyol (ESP)
87' Ribéry (FRA)
90+1' Zidane (FRA)

Opstellingen:

Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Pablo Ibañez, Puyol, Pernía; Cesc Fabregas, Xabi Alonso, Xavi (Senna/72), Raúl (Luis García/54); Fernando Torres, Villa (Joaquin/54).
Bondscoach: Luis Aragonés

Frankrijk: Barthez; Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal; Ribéry, Makelélé, Zidane, Vieira, Malouda (Govou/74); Henry (Wiltord/88).
Bondscoach: Raymond Domenech

Arbiter: Rosetti (ITA)

Stadion/Toeschouwers: Niedersachsenstadion, Hannover, 43.000

Xbox 360 HDD nodig voor Nighty-Nine Nights?

Hoe slim het is van Microsoft om twee uitgaves van de Xbox 360 te maken zal de komende dagen zeker besproken worden, aangezien er op de Canadese Xbox-site een vereiste opdook voor een spel waar velen reikhalzend naar uitkijken: Nighty-Nine Nights. Dit spel vereist namelijk een harde schijf, zo staat op de site te lezen, terwijl de Core editie van de Xbox 360 hier niet over beschikt.

Nu zou het natuurlijk kunnen dat een overijverige werknemer een blokje te veel heeft aangevinkt, maar het kan zijn dat men daadwerkelijk een harddisk vereist voor NNN. Deze laatste mogelijkheid wordt ondersteund door het feit dat in Japan, de doelgroep van NNN, de Core editie niet te koop is, en een Xbox 360 met HDD aldaar de standaard is geworden.

De vraag blijft waarom men verwacht een harde schijf nodig te hebben voor NNN, aangezien zelfs data-vreter Oblivion gespeeld kan worden zonder HDD.

Overigens is op de Amerikaanse Xbox-site ondertussen de "Hard Disk Drive required" vervangen door "Storage Device required". Deze vage omschrijving biedt echter nog geen uitsluitsel.

Hamilton mag Olympisch goud houden

Tyler Hamilton mag zijn gouden Olympische medaille op het onderdeel tijdrijden behouden. De wielrenner werd na zijn zege in Athene betrapt op het gebruik van bloeddoping.

Het internationale sporttribunaal CAS moest hem vrijspreken vanwege procedurele fouten bij de contra-expertise. Niet veel later werd hij eveneens in 2004 tijdens de Ronde van Spanje betrapt op bloeddopping. Hiervoor werd Tyler Hamilton voor twee jaar geschorst en door zijn ploeg Phonak ontslagen.

Alleen Turkmenistan ziet geen voetbal

Van de 207 landen die bij de FIFA aangesloten zijn, zenden 206 landen het WK uit. Het enige land wat verstoken blijft van het voetbalspektakel is Turkmenistan.

Het Zwitserse bureau Infront, dat de televisierechten van het WK bezit, heeft nagegaan welke landen er wel en niet het WK uitzenden. Hieruit bleek dat alleen Turkmenistan, een Centraal-Aziatisch land bij de Kaspische Zee, geen enkele minuut meekreeg van het WK-voetbal.

Verder verwacht Infront dat het toernooi in Duitsland meer dan 3 miljard televisiekijkers gaat trekken. Hiermee worden ruimschoots de kijkcijfers van het WK in Zuid-Korea en Japan in 2002 overschreden. Tot slot blijkt dat veel meer vrouwen naar het WK kijken dan in 2002: een stijging van maar liefst 40 procent is opgemerkt.

Uitslagen Wimbledon Dag 1

Vandaag werd er een compleet programma afgewerkt op Wimbledon. Vanwege de regen, die gisteren de gehele dag de Wimbledon teisterde, werden de wedstrijden van gisteren vandaag gespeeld en daardoor kwamen de Nederlanders vandaag niet in actie.


Bij de vrouwen wisten zowel Martina Hingis als Justine Henin-Hardenne vrij eenvoudig de tweede ronde te halen. Hingis stuurde de Oekraïense Olga Savchuk met 6-2, 6-2 naar huis. Henin-Hardenne revancheerde zich voor haar vroege uitschakeling in 2005, toen Elena Daniilidou stuntte in de eerste ronde. Nu liet de Belgische zich niet verrassen. De arme Meng Yuan ging er met 6-0, 6-1 af.

Bij de heren plaatste zevenvoudig Grand Slam winnaar Roger Federer zich voor de volgende ronde. Federer pakte met de overwinning een record. Federer is na zijn nederlaag op Wimbledon 2002 tegen Mario Ancic ongeslagen op gras, een serie die nu 42 wedstrijden beslaat. Sinds 2003 pakte Federer steeds de dubbel Halle/Wimbledon. Björn Borg kwam tussen 1976 en 1981 tot 41 achtereenvolgende grasoverwinningen.

Andre Agassi begon goed aan zijn afscheidstournee op Wimbledon. De routinier, winnaar van het grastoernooi in 1992, won na een stroeve start van Boris Pashanski: 2-6, 6-2, 6-4 en 6-3.

Eerste Ronde

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Richard Gasquet (Fra) 6-3 6-2 6-2
David Nalbandian (Arg/4) - Wesley Moodie (Zaf) 6-3 6-4 6-1
Robin Soderling (Zwe) - Tim Henman (Gbr) 6-7(8) 6-3 6-2 1-6 6-3
Igor Kunitsyn (Rus) - Gael Monfils (Fra/21)5-7 7-6(7) 6-3 6-4
Jonas Bjorkman (Zwe) - Thomas Johansson (Zwe/12) 3-6 7-6(4) 6-1 6-1
Tommy Robredo (Spa/11) - Simon Greul (Dui) 6-2 6-2 5-7 7-6
Nicolas Almagro-Sanchez (Spa) - Mario Ancic (Kro/7) 6-7 5-7 6-7
Paul-Henri Mathieu (Fra/32) - [u]Mark Philippoussis (Aus) 7-5 6-7 3-6 6-7
Juan Carlos Ferrero (Spa/24) - Fernando Vicente (Spa) 6-1 6-3 6-2
Frank Dancevic (Can) - Radek Stepanek (Tsj/14) 6-7 6-3 3-6 4-6
Roko Karanusic (Kro) - Rainer Schuettler (Dui) 7-6(7) 4-6 6-2 6-1
Ivo Karlovic (Kro) - Stanislas Wawrinka (Zwi) 6-7 6-3 2-6 7-6 9-11
Florent Serra (Fra) - Lukas Dlouhy (Tsj) 6-4 3-6 4-6 5-7
Benjamin Becker (Dui) - Juan Ignacio Chela (Arg) 6-3 3-6 6-3 6-4
Tommy Haas (Dui/19) - Jiri Vanek (Tsj) 7-6(2) 7-5 6-4
u]Xavier Malisse (Bel)[/u] - Benedikt Dorsch (Dui) 6-2 7-5 6-2
Andre Agassi (Usa/25) - Boris Pashanski (Sem) 2-6 6-2 6-4 6-3
Oliver Marach (Oos) - Yeu-Tzuoo Wang (Tpe) 1-6 6-7 0-6
Nicolas Mahut (Fra) - Jurgen Melzer (Oos) 6-7(3) 7-5 6-1 6-4
Jan Hernych (Tsj) - Tomas Berdych (Tsj/13) 3-6 4-6 5-7
Potito Starace (Ita) - Mikhail Youzhny (Rus) 0-6 4-6 1-6
Max Mirnyi (Wru) - Ruben Ramirez-Hidalgo (Spa) 6-7(5) 6-4 6-3 6-3
Davide Sanguinetti (Ita) - Kevin Kim (Usa) 6-3 7-6(10) 6-1
Jiri Novak (Tsj) - Kristof Vliegen (Bel/30) 4-6 5-7 2-6
Novak Djokovic (Sem) - Paul Goldstein (USA) 6-3 6-2 7-6(3)
Wayne Arthurs (Aus) - Fabrice Santoro (Fra) 6-7 3-6 6-3 1-6
Carlos Berlocq (Arg) - Richard Bloomfield (Gbr) 1-6 2-6 2-6
James Blake (USA/8) - Kristian Pless (Den) 6-3 7-5 5-7 6-4
Paradorn Srichaphan (Tha/29) - Agustin Calleri (Arg) 7-6 5-7 3-6 6-3 3-6
Albert Portas (Spa) - Arnaud Clement (Fra) 3-6 2-6 4-6
Daniele Bracciali (Ita) - Dominik Hrbaty (Svk/20) 6-2 6-4 6-4
Andy Murray (Gbr) - Nicolas Massu (Chl/31) 6-1 6-4 6-4
Marat Safin (Rus) - Greg Rusedski (Gbr) 6-4 6-4 6-4
Robert Kendrick (USA) -Yen-Hsun Lu (Tpe) 7-6(5) 6-3 6-0
Fernando Gonzalez (Chl/10) - Luis Horna (Per) 7-6(3) 7-5 6-2
Olivier Rochus (Bel/26) - Gilles Muller (Lux) 6-4 7-5 6-3
Philipp Kohlschreiber (Dui) - Razvan Sabau (Roe) 6-3 6-2 6-4
Vincent Spadea (Usa) - Fernando Verdasco (Spa/28) 6-3 4-6 6-7 3-6
Jamie Delgado (Gbr) - Michael Berrer (Dui) 6-4 6-2 3-6 3-6 6-3
Rafael Nadal (Spa/2) - Alex Bogdanovic (Gbr) 6-4 7-6(3) 6-4
Stefano Galvani (Ita) - Alexander Waske (Dui) 4-6 7-6(2) 6-4 3-6 16-14
Andreas Seppi (Ita) - Jamie Baker (Gbr) 6-3 6-7 6-4 6-3

Vrouwen

Meng Yuan (Chn) - Justine Henin-Hardenne (Bel/3) 0-6 1-6
Vera Zvonareva (Rus) - Kim Clijsters (Bel/2) 5-7 2-6
Olga Savchuk (Oek) - Martina Hingis (Zwi/12) 2-6 2-6
Svetlana Kuznetsova (Rus/5) - Romina Oprandi (Ita) 6-3 6-2
Daniela Hantuchova (Svk/15) - Maria Elena Camerin (Ita) 6-4 4-6 6-1
Karolina Sprem (Kro) - Anne Keothavong (Gbr) 6-0 6-2
Kirsten Flipkens (Bel) - Jamea Jackson (Usa) 6-4 4-6 1-6
Alicia Molik (Aus) - Yung-Jan Chan (Tpe) 7-5 6-1
Hana Sromova (Tsj) - Virginia Ruano Pascual (Spa) 4-6 3-6
Aiko Nakamura (Jpn) - Ekaterina Bychkova (Rus) 3-6 6-1 3-6
Martina Sucha (Svk) - Katarina Srebotnik (Slo/21) 4-6 1-6
Jie Zheng (Chn) - Iveta Benesova (Tsj) 7-5 6-2
Marion Bartoli (Fra/24) - Camille Pin (Fra) 6-0 6-2
Vera Dushevina (Rus) - Akiko Morigami (Jpn) 6-1 4-6 2-6
Catalina Castano (Col) - Tamarine Tanasugarn (Tha) 7-6 1-6 2-6
Ai Sugiyama (Jpn/18) - Naomi Cavaday (Gbr) 6-4 7-5
Sofia Arvidsson (Zwe/28) - Eva Birnerova (Tsj) 2-6 4-6
Kveta Peschke (Tsj) - Kristina Brandi (Pur) 6-3 6-0
Tathiana Garbin (Ita) - Katie O'Brien (Gbr) 2-6 7-6(2) 6-2
Meilen Tu (USA) - Vassilissa Bardina (Rus) 6-3 6-0
Emma Laine (Fin) - Gisela Dulko (Arg/31) 6-7 1-6
Virginie Razzano (Fra) - Na Li (Chn/27) 2-6 0-6
Anna Chakvetadze (Rus/30) - Zi Yan (Chn) 6-3 6-2
Maria Sanchez Lorenzo (Spa) - Elena Vesnina (Rus) 6-2 4-6 3-6
Agnieszka Radwanska (Pol) - Viktoria Azarenka (Blr) 7-5 6-4
Anastasia Yakimova (Wru) - Severine Bremond (Fra) 5-7 3-6
Patty Schnyder (Zwi/8) - Antonella Serra Zanetti (Ita) 2-6 7-6 6-2
Ivana Lisjak (Kro) - Katerina Bondarenko (Oek) 4-6 5-7
Shinobu Asagoe (Jpn) - Maria Kirilenko (Rus/17) 6-2 7-6(1)
Klara Koukalova (Tsj) - Nicole Vaidisova (Tsj/10) 5-7 5-7
Anna-Lena Groenefeld (Dui/13) - Tzvetana Pironkova (Bul) 6-3 3-6 1-6

18 jaar cel voor moord Goudse studente

Icoon JustitieDe 32-jarige Gouwenaar P. van S. verdwijnt voor achttien jaar in het gevang. De rechtbank in Den Haag acht hem schuldig aan de verkrachting van en de moord op de Goudse studente Mariëlla de Geus.

De destijds twintigjarige De Geus werd in november 2001 in haar woonplaats verkracht. Daarna werd ze met een baksteen doodgeslagen. Aanvankelijk werd de moord bekend door een andere stadsgenoot, Nouredinne B., maar de verklaring van de zwakbegaafde verdachte bleek dusdanig te rammelen dat hij uiteindelijk wegens gebrek aan bewijs is vrijgesproken.

Van S. kwam kort na de moord al in beeld bij de politie, bij een dna-onderzoek onder mannen die dezelfde jongerensociëteit bezochten als De Geus, maar hij weigerde destijds dna-materiaal af te staan. Het duurde uiteindelijk tot juli 2005 toen justitie dankzij een tip alsnog tot aanhouding van de Gouwenaar kon overgaan en erfelijk materiaal bij hem kon afnemen. De resultaten van het dna-onderzoek pakten belastend uit voor Van S.

De Gouwenaar gaf toe seks te hebben gehad met de vrouw, maar zij zou daarmee hebben ingestemd. De rechtbank hecht echter geen waarde aan die lezing omdat het slachtoffer niet in was voor vluchtige seksuele contacten". Van S. en De Geus waren ook geen bekenden van elkaar. "De onbeschermde seksuele gemeenschap vond bovendien plaats in de koude buitenlucht op een hondenuitlaatplek vlakbij de woning van het slachtoffer. Ook de sporen van geweld die op het slachtoffer zijn aangetroffen en overige forensische bevindingen duiden op een verkrachting", aldus de persrechter.

Ook veegt de rechter de vloer aan met de verklaring van Van S. dat hij buiten westen zou zijn geschopt door de werkelijke moordenaar van De Geus, waarna deze zou hebben toegeslagen. Volgens de politie waren er geen sporen van een eventuele worsteling of van de aanwezigheid van iemand anders te vinden op de plek waar de vrouw is gevonden.

In het vonnis uit de rechter wel kritiek op de ondervraging van Van S. door de politie, aangezien zij hem met valse informatie hebben geconfronteerd. Een strafvermindering was echter niet aan de orde, zo bepaalde het Hof.

Mariëlla de Geus
Mariëlla de Geus

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Sin Episodes: Emergence krijgt nieuwe gameplay-mode

Vandaag heeft Ritual een update voor Sin Episodes: 1 Emergence online gezet. Deze update is via Steam te downloaden, en voegt een hele nieuwe speelbare mode toe aan Sin: Arena mode.

Arena mode is een single-player mode waarbij je series vijanden te verwerken krijgt, en het de bedoeling is om zo lang mogelijk te overleven. Dit alles gebeurt in de vier beschikbare maps: Highrise Lobby, Turbine, U4 Processing Station en The Office.
Je high score wordt automatisch geupload, zodat je meteen kunt zien hoe je het doet in vergelijking met de allerbesten van de wereld.

Deze nieuwe mode is echter geen vervanging voor de ontbrekende multiplayer. Shawn Ketcherside, hoofd game design van Ritual heeft op zijn weblog aangegeven dat er nog altijd een multiplayer mode aan zit te komen voor Sin:
"Just to stem off any rumors, concerns, or worries, Arena Mode is NOT a replacement for Multiplayer.We're still hard at work on that, and it's still slated for a future release."

De nieuwe patch wordt automatisch gedownload zodra je inlogt op Steam. Naast de nieuwe gameplay mode, zijn er ook de gebruikelijke bug fixes aanwezig.



[upd] 'Aankoop Slam!FM was fiasco'

RadioLex Harding en Ruud Hendriks voelen zich zwaar belazerd door Duncan Stutterheim, de man achter dance-onderneming ID&T. De twee radio-ondernemers kochten eind 2005 het radiostation Slam!FM van Stutterheim. Ze betaalden daar ruim 4 miljoen euro voor. Maar volgens Harding en Hendriks zijn ze opgescheept met een kat in de zak. Binnen enkele weken ging het radiostation al bijna bankroet.

Het duo weigert nu 2,5 miljoen euro te betalen voor het restant van 33% van het aandelenpakket. Daarover heeft Stutterheim een rechtszaak aangespannen. Volgens hem is in december overeengekomen dat Harding en Hendriks dat pakket zouden overnemen, en daar wil hij ze aan houden. Gisteren diende een rechtszaak over de twist tussen de drie. Harding en Hendriks zeiden de aandelen niet te willen afnemen, omdat zij van mening zijn dat ze al veel te veel hebben betaald voor de radiozender.

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan. Slam!FM ontstond begin 2005 uit ID&T radio dat ook al geen succes was. Hendriks en Harding zijn grote namen in de radiowereld. Harding begon zijn carrière op toen nog zeezender Veronica en was later mede-oprichter van Radio 538. Hendriks lijkt van alle mediamarkten thuis. Hij begon ooit op zeezender Radio Mi Amigo en wist in de jaren 90 van RTL 4 een succesvolle tv-zender te maken.

Update 21:06
Lex Harding en Ruud Hendriks hoeven de resterende aandelen van radiozender Slam!FM niet te kopen. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald. Volgens de rechter is er wel meer onderzoek nodig naar onder meer de destijds gemaakte afspraken.

Hendriks liet na afloop van de rechtszaak weten dat het inmiddels ''eindelijk'' goed gaat met de radiozender: ''We hebben er de bezem doorgehaald. De omzet was vorige maand de hoogste uit de geschiedenis van de zender. Over een jaar hopen we een winstgevende onderneming te zijn.''

Tussen beide partijen zal overigens achter gesloten deuren nog nader overleg plaatsvinden. Hendriks en Harding zouden namelijk best wel interesse hebben in het resterende aandelenpakket, maar niet tegen de prijs die Stutterheim wil(de) hebben.

Met dank aan vlaspld voor de submit.

Gezochte Ned. verkrachter in Brazilië gepakt

PolitieDe door justitie gezochte zedenverdachte Johan Frederik Stellingwerf (25) is gisteren opgepakt in Brazilië. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de naam en foto van de verdachte op 11 april openbaar omdat men hem zocht voor diverse ernstige zedenmisdrijven.

De zeer uitzonderlijke stap om de personalia van Stellingwerf te openbaren - hiervoor is toestemming nodig van het College van Procureurs-Generaal - werd genomen omdat het OM het opsporingsbelang zwaarder vond wegen dan de privacy van de verdachte. Het OM vreesde namelijk dat Stellingwerf zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zou maken. Hij ontmoette zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit.

Het OM is bezig met een uitleveringsverzoek. Het is nog niet te zeggen op welke termijn hij naar Nederland zal worden overgebracht. Ook heeft het OM nog steeds niet bekend gemaakt van welke ernstige feiten Stellingwerf - een voormalig promovendus Ruimtelijke Economie, fotomodel en zoon van een advocatenechtpaar uit Sassenheim - specifiek wordt verdacht.



Verdachte Stellingwerf


Met dank aan calvobbes, MeneerMuis, Xanthe, Rapper en bosman33 voor de submit.

Adriano maakt nummer 200

Brazilië heeft tijdens het duel tegen Ghana als eerste land de kaap van tweehonderd WK-goals overschreden.

De 2-0 van Adriano betekende de mijlpaal. Gemiddeld scoort de Seleção 2,21 doelpunt per WK-duel. Op deze ‘eeuwige’ ranglijst volgt Duitsland op plaats twee met 186 treffers. Achter dit ongenaakbare duo bekleedt Italië de derde positie, voor Argentinië en Frankrijk. Opvallend is dat Hongarije ondanks het geringe aantal deelnames royaal in de top tien staat. Nederland heeft tot nu toe 59 maal gescoord op het hoogste podium en valt buiten de eerste tien.


Meeste doelpunten op WK’s

#Land:Goals:Gemiddeld per duel:Deelnames:
1.Brazilië2012,2118
2.Duitsland1862,0916
3.Italië1161,5716
4.Argentinië1121,7514
5.Frankrijk891,8512
6.Hongarije872,729
7.Spanje791,6112
8.Zweden741,6111
9.Engeland741,3712
10.Uruguay651,6310

Zambrotta en Del Piero naar Turijn

Gianluca Zambrotta en Alessandro Del Piero hebben vandaag tijdelijk het Italiaanse trainingskamp verlaten voor een bezoek aan Gianluca Pessotto, die vandaag na een val uit een raam in Turijn ernstig gewond is opgenomen in een ziekenhuis.

Zambrotta en Del Piero speelden vorig seizoen nog samen met Pessotto, die dit seizoen teammanager is bij Juventus. De val uit het raam lijkt op een poging tot zelfmoord. Naast de twee spelers is ook assistent-bondscoach en oud-speler van Juventus Ciro Ferrara afgereisd naar Turijn. De drie keren later vandaag terug naar Duitsland.

PGR3 Style Pack aangekondigd

Volgens Offical Xbox Magazine komt Bizarre Creations met nog eens twaalf auto's voor Project Gotham Racing 3.

Het vorige pack, Speed Pack, kan al een tijdje worden gekocht via Xbox Live en nu komt er het Style Pack aan. Het pack zal hoogstwaarschijnlijk 400 Microsoft Points kosten. Alle auto's afzonderlijk kosten 60 points, behalve de RUF R.K. Spyder die gratis is.

De andere auto's in het pack zijn de 365 GTB4 ("Daytona"), BMW M3 CSL, BMW M6, BMW Mini Cooper S, BMW Z8, Chrysler Firepower Concept, Ferrari 430 Challenge, Gumpert Apollo Coupe 4.2 V8, Mercedes CLK DTM AMG, Pagani Zonda F en de Vanwall GPR V12.

Parreira: "Zege goed voor vertrouwen"

De Braziliaanse bondscoach Carlos Parreira erkende dat zijn ploeg niet goed speelde tegen Ghana (3-0). Zijn collega Ratomir Dujkovic was ondanks de uitschakeling trots op Ghana.

Parreira vond dat de uitslag de verhoudingen geen recht aandeed: ”De score geeft het wedstrijdbeeld niet goed weer. Het was niet gemakkelijk voor ons, maar de zege is goed voor ons vertrouwen. De achtste en kwartfinales zijn cruciaal op een WK, we hebben een ploeg die de finale moet kunnen halen.”

Ronaldo, met vijftien treffers de nieuwe WK-topscorer, telde z’n zegeningen: ”Dat record was geen doel op zich, maar ik ben wel gelukkig. We winnen hier als ploeg en dat ik dan het doelpunt scoor is niet belangrijk. Op deze basis moeten we verder bouwen. Het was een heel moeilijke wedstrijd. Ghana is een lastig team en iedereen geeft altijd alles tegen de wereldkampioen.”

Even ontstond er consternatie rond Ratomir Dujkovic, de coach van Ghana. Dujkovic keerde niet terug na de hervatting vanwege aanmerkingen op de leiding. ”Dit is de eerste keer in mijn carrière dat me dit overkomt. Maar ik moet Brazilië feliciteren. Nu het ons versloeg, is het de grote favoriet. Ik ben wel trots op mijn spelers”, aldus de oefenmeester. Ook keeper Kingson neemt met een goed gevoel afscheid van het hoogste podium: ”We hebben geprobeerd om ze vast te zetten op het middenveld. Dat is ons wel gelukt, maar het liep telkens fout in het strafschopgebied. Jammer dat Essien er niet bij was, hij is onze motor.”

15 seconds

Iedereen wil graag zijn/haar 15 minuten van bekendheid. Ooit was het Andy Warhol die zei dat “In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes”. Als je kijkt naar alle realityshows die je op de televisie aanschouwen kunt, had hij zeker gelijk.

Echter de tijd wordt steeds sneller en nu is zelfs 15 minuten bekendheid al te lang.

Je moet nu eerder denken aan 15 secondes. Ook jij kan je 15 seconds of fame moment hebben…

Ullrich mag waarschijnlijk wel starten in de Tour

Jan Ullrich mag naar alle waarschijnlijkheid starten in de Tour de France. Eerder deze week werd de Duitser door El Pais in verband gebracht met de Spaanse dopingaffaire.

El Pais sprak vandaag zelfs dat zijn tourdeelname op spel stond. Volgens de Spaanse krant zou de Tourorganisatie erover na te denken Ullrich te weren uit de Tour. Dit is echter niet het geval volgens teamwoordvoerder Eisenga. Na overleg met de wedstrijdleiders lijkt er geen vuiltje aan de lucht, tenzij er door Spaanse onderzoekers hard bewijs geleverd wordt over de betrokkenheid van Jan Ullrich. "Een beslissing moet steek houden", aldus Eisenga. "Tot nu hebben we enkel een krantenartikel, niets anders." Jan Ullrich, die op 1 juli als favoriet van start zal gaan in Straatsburg, zegt zelf dat hij met de Spaanse dopingzaak niets te maken heeft.

Baric nieuwe bondscoach Cyprus

Otto Baric keert terug op het voetbalveld. De 74-jarige Kroaat wordt bondscoach van Cyprus. Volgende week zal hij een contract tekenen.

In het verleden was 'Otto Maximale' onder meer trainer van VfB Stuttgart en het Kroatische nationale elftal. Na de uitschakeling, tijdens het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal, stapte hij op als coach. Daarna was Baric nog een paar maanden technisch directeur bij Dinamo Zagreb.

Screens en filmpje nieuwe Hannibal game

Hannibal Barca dat is. Bekend van zijn strijd tegen de Romeinen in de tweede Punische Oorlog. Hannibals vader, Hamilcar, is net in de pan gehakt in Italië (zoals te zien is in deze trailer bij Gamershell, geen ingame beelden). Hannibal zint op wraak en verklaart dat hij de Romeinen zal wegvagen. We weten allemaal hoe dat afliep, maar je mag in Hannibal: Vengeance of Carthage het nog een keer proberen.

Je krijgt de controle op drie niveaus. Ten eerste is er het turn-based strategische gedeelte, waarin je je legers beheert, resources vergaart en gebieden invadeert (zoiets als Risk). Ten tweede is er het tactische gedeelte. Hierin zoomt het spel in op de battlefield en stel je een strijdplan op. Vervolgens begint de slag en komt het derde niveau om de hoek kijken: de command control. Dit is bijna hetzelfde als bij het recente Rise & Fall: Civilizations at war. Je krijgt de directe controle over een Hero en kan 3rd person deelnemen aan het gevecht. Tijdens het vechten krijg je punten waarmee je de skills en abilities van je troepen en Heroes kan upgraden.

Voor meer info kun je een kijkje nemen op de site.

Zege Agassi bij comeback

Andre Agassi is goed begonnen aan zijn afscheidstournee op Wimbledon. De routinier won na een stroeve start van Boris Pashanski: 2-6, 6-2, 6-4 en 6-3.

Agassi kreeg een staande ovatie bij zijn rentree op het Centre Court. De winnaar van 1992 miste de twee voorgaande edities wegens blessureleed en raakte net op tijd fit na een rugblessure. Tot ongenoegen van het publiek domineerde Pashanski, een redelijk onbekende Serviër, de eerste set. Agassi vond echter snel de juiste slagen en drukte in de eindfase van iedere set door. In de tweede ronde wacht hem een ontmoeting met Jamie Baker of Andreas Seppi, waarna Rafael Nadal de verwachte opponent is in de derde ronde.

Ronaldo alleen topscorer

Na de geflatteerde 3-0 zege van Brazilië op Ghana is Ronaldo alleen WK-topscorer aller tijden geworden. Hij tekende vanmiddag aan voor zijn vijftiende treffer in totaal.

De Braziliaanse spits is op vier WK's aanwezig geweest. Tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten kreeg hij geen speelminuten. Vanaf het WK van 1998 in Frankrijk groeide Ronaldo uit tot een superspits voor Brazilië. In Frankrijk was hij goed voor vier treffers. In 2002 werd hij topscorer van het WK met acht doelpunten en vandaag staat zijn teller na vier wedstrijden op drie doelpunten. Achttien wedstrijden had Ronaldo nodig om dit recordaantal te bereiken.

Ronaldo op weg naar zijn vijftiende treffer

Zijn vijftiende doelpunt was er één om in te lijsten. Kaka speelde hem aan door de Ghanese verdediging. Met een schaarbeweging omzeilde hij keeper Kingson en kon daarna eenvoudig binnentikken.

Topscorerslijst aller tijden van het WK

#SpelerLandDoelpunten
1.RonaldoBrazilië15
2.Gerd MüllerDuitsland14
3.Just FontaineFrankrijk13
4.PeléBrazilië12
5.Jürgen KlinsmannDuitsland11
Sandor KocsisHongarije11
7.Gabriel BatistutaArgentinië10
Teofilo CubillasPeru10
Gary LinekerEngeland10
Grzegorz LatoPolen10
Helmut RahnDuitsland10
12.o.a. Miroslav Klose, Paolo Rossi9
21.o.a. Diego Maradona, Rudi Völler8
26.o.a. Johnny Rep7

Multiplayer Oblivion in ontwikkeling

Wie droomt er niet van? Samen ronddwalen door de uitgestrekte landschappen van Cyrodiil. Het lijkt er op dat deze droom werkelijkheid gaat worden, een Oblivion fan is sinds mei bezig met de ontwikkeling van een multiplayer mod, genaamd MultiTES4.

Op de website van MultiTES4 zijn de vorderingen van de mod te volgen. Op het moment is er nog maar heel weinig mogelijk, twee spelers kunnen rondlopen door de wereld, waar ze elkaar kunnen tegenkomen als NPC. Enkel de locaties van de spelers worden momenteel doorgegeven, ze lopen niet in een gesynchroniseerde wereld, kunnen niet samen quests doen en kunnen de inventaris niet delen. Dit moet in de toekomst wel mogelijk zijn, maar dan met 8 spelers. De mogelijkheid om met 8 spelers te spelen wordt de eerste toevoeging aan de mod, daarna moeten simpele deathmatch en capture the flag modes toegevoegd worden voor interactie tussen de spelers. Mocht de eenzame modder geen zin meer hebben in het project, dan zal hij de sourcecode beschikbaar stellen voor de actieve mod community van Oblivion.

De mod is hier te downloaden.

Zwak Brazilië toch voorbij Ghana

Een zwak Braziliaans elftal heeft de kwartfinales van het WK weten te bereiken door met 3-0 Ghana te verslaan.

De wedstrijd begon vrij rustig van beide kanten, al was het Brazilië dat in de vijfde minuut op voorsprong kwam. Ronaldo zette de doelman van Ghana op het verkeerde been, ging hem voorbij en kon vrij eenvoudig de bal in het doel schoppen. Voor Ronaldo betekende het zijn derde treffer dit WK, en zijn vijftiende overall, wat hem tot topscorer aller tijden op een wereldkampioenschap brengt.

In de negentiende minuut was er een kans voor Ghana toen Draman van ver op het doel van Dida schoot, de Braziliaanse doelman kon de bal net over het doel tikken. Voormalig speler van Vitesse, Amoah, was in de 24e minuut dicht bij de gelijkmaker, en schoot maar net naast.

Brazilië speelde in de eerste helft absoluut niet zijn beste spel, het oogde lusteloos en leed veel balverlies. Toch was er in de 30e minuut de kans op de 2-0 voor Ronaldinho die van rechts op het Ghaneze doel schoot, maar Kingson wist schitterend te redden. In de 42e minuut was het Mensah, die vanuit een hoekschop van Muntari de gelijkmaker op zijn schoen had, maar hij vond doelman Dida op zijn weg.

Op slag was rust was het Brazilië dat onverdiend op 2-0 kwam, en daarmee eigenlijk de wedstrijd besliste. Op aangeven van Cafu kon Adriano de bal er vrij eenvoudig inschieten.

Brazilië, dat op een comfortabele 2-0 stond, begon rustig aan de tweede helft, terwijl Ghana, onder andere via Draman en Amoah op zoek was naar de 2-1. In de 57e minuut was het toch Brazilië dat een kans kreeg, Robert Carlos krege op aangeven van Ronaldinho de kans om te scoren, maar doelman Kingson wist te redden.

In de 69e minuut was er weer een kans voor Ghana, Asamoah wist echter de bal niet achter doelman Dida te schieten. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het spel aan beide kanten slechter; veel balverlies, overtredingen. Ghana bleef het wel proberen, maar was gewoonweg te zwak. In de 81e minuut moest het ook nog eens met tien man verder nadat Gyan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en dus het veld moest verlaten.

Opstellingen

Brazilië : Diba, Cafu, Lucio, Juan, Emerson (Silva/46) , Robert Carlos, Adriano (Juninho/61), Kaka (Ricardinho/83), Ronaldo, Ronaldinho, Ze Roberto.

Ghana: Kingson, Gyan, Mensah, Pappoe, Shilla, Appiah, Muntari, Amoah (Tavhie-Amoah/70), Pantsil, E. Addo (Boateng/60), Draman.

Wedstrijdverloop:

Brazilië 3 - 0 Ghana

5’ Ronaldo 1-0
45'+1 Adriano 2-0
84' Ze Roberto 3-0

81' Gyan (Gha/2x geel)

7’ Appiah (Gha)
11’ Muntari (Gha)
13’ Adriano (Bra)
29’ Pantsil (Gha)
38’ E. Addo (Gha)
44’ Juan (Bra)

Arbiter: Michel (Slo)

Toeschouwers: 46.000

WK 2006: Uitslag Brazilië - Ghana

Icoon WK 2006Brazilië staat in de kwartfinales van het WK Voetbal. De vijfvoudig wereldkampioen noteerde een geflatteerde 3-0 zege op Ghana. Ronaldo, Adriano en Zé Roberto waren verantwoordelijk voor de productie.

Brazilië loste de hooggespannen verwachtingen opnieuw niet in. Desondanks begon de Seleção uitstekend: al in de vierde minuut tekende Ronaldo voor de 1-0. De aanvaller legde doelman Kingson in de luren dankzij enkele karakteristieke schaarbewegingen. Het was de vijftiende keer dat Ronaldo scoorde op een mondiale eindronde, een nieuw record. Ghana leek even te worden overlopen, maar nam het heft in handen. De schaarse kansen, onder andere een kopbal van John Mensah, werden echter om zeep geholpen.

Het flets spelende Brazilië bouwde even voor rust de voorsprong uit, al hing om de treffer van Adriano een sterke geur van buitenspel. In de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Ghana drong aan zonder Brazilië te verontrusten. Tegelijkertijd voelde de titelverdediger nauwelijks aandrang om door te drukken, hetgeen het schouwspel geen goed deed. In de slotfase legde Zé Roberto de eindstand vast, nadat Asamoah Gyan namens Ghana moest inrukken met een rode kaart. Een uitgebreid verslag vind je op de speciale WK-site van FOK!.

In de kwartfinale speelt Brazilië tegen Spanje of Frankrijk, die vanavond in het strijdperk treden voor de laatste achtste finale. Mocht Frankrijk verliezen, dan is de profcarrière van Zinedine Zidane voorbij. De kwartfinales worden overigens afgewerkt op vrijdag en zaterdag.


Indeling Kwartfinales:
Duitsland - Argentinië
Italië - Oekraïne
Engeland - Portugal
Brazilië - Spanje/Frankrijk

Bij supermarkt shoppen voor een date

In een Plus supermarkt in Almere Buiten kan je shoppen voor een date. Consumenten die op zoek zijn naar een partner kunnen een speciaal paars vrijgezellenmandje pakken. "Ik zie mensen met een paars mandje regelmatig telefoonnummers uitwisselen", zo zegt de eigenaar van de supermarkt Ed de Greef. Vooral 30-plussers gebruiken de mandjes. "Voor hen is het misschien moeilijker contact te leggen. Ze gaan toch minder vaak naar de kroeg denk ik".

Het is niet bekend of er relaties voortgekomen zijn uit het idee. De eigenaar kreeg vooral van veel vrijgezelle vrouwen het verzoek voor de vrijgezellenmandjes, en heeft het daarom ingevoerd. Een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is goed te spreken over de actie. "Het is algemeen bekend dat de supermarkt een geliefde ontmoetingplek is. Mensen kijken bij elkaar in het mandje om te zien of ze éénpersoonsgerechten kopen. Dat leidt tot geflirt aan de kassa".

Vrijgezellen zijn niet verplicht om mee te doen aan de actie. Vrijgezelle klanten die niet op zoek zijn naar een date, kunnen gewoon een normaal mandje gebruiken.


Paars mandje
"Yes! Ze heeft een paars mandje!"


Met dank aan xippie voor de submit.

DS Lite winnen op Sensation

Vorig jaar had Nintendo al een kleine ruimte tot zijn beschikking op het dance-evenement Sensation White. De festivalgangers konden daar even bijkomen van de muziek onder het genot van een game uit de stal van Nintendo. Ook dit jaar is Nintendo van de partij, en pakt zelfs nog grootser uit dan voorheen.

Speciaal voor dit evenement zijn er namelijk twee exemplaren van de Nintendo DS Lite geairbrushed in de echte Sensation stijl. Dit collectors item is te winnen in de Nintendo Lounge. Naast kans maken op dit hebbedingetje, kun je je in de Nintendo lounge ook nog eens tegoed doen aan cocktails, champagne en vers fruit. Voor iedereen die ook maar een beetje van games houdt dus zeker een bezoekje waard.



Senator verplicht lauw bier

Bier Bill Alter, de senator van de Amerikaanse staat Missouri, wil het aantal dronken chauffeurs verminderen door de winkels in zijn staat lauw bier te laten verkopen. Er moet een wet komen die winkeliers verbiedt om bier gekoeld te verkopen.

Door de lauwe drank denkt de senator dat een chauffeur niet snel nog een biertje drinkt voor hij de auto instapt. Volgens hem hebben weinig mensen zin in een lauw biertje. "Bier hoeft alleen maar koud te zijn als je het onmiddellijk opdrinkt, en dat is nu juist niet de bedoeling", aldus Alter. Het bier zal namelijk na gekocht te zijn eerst enkele uren gekoeld moeten worden in een koelkast.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Mobiel bellen voor lokaal tarief

Icoon Telecom Orange komt met OnePhone, een dienst waarbij een consument met een mobiele telefoon binnenshuis voor hetzelfde tarief kan bellen als de vaste telefoon. Deze dienst is geïntroduceerd ter gelegenheid van de naamsverandering van Wanadoo in Orange.

Volgens Orange is OnePhone de eerste dienst in Nederland met deze mogelijkheid. Wanneer de mobiele beller het huis verlaat schakelt het mobieltje automatisch over op het mobiele tarief. Hierdoor hoeft de gebruiker dus geen vaste telefoon meer te hebben om toch voor dat tarief te kunnen bellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat veertig procent van de mobiele telefoongesprekken thuis plaatsvinden.

De dienst zal in het najaar verschijnen. Overigens is een mobiel abonnement van Orange en een Orange ADSL Family abonnement nodig om gebruik te maken van OnePhone. Twee toestellen zijn beschikbaar voor de dienst, de Nokia 6136 en de Samsung SGH-P200.

Wouter Bos: afgang voor Verdonk

Icoon PolitiekWouter Bos noemt het handel en wandel van minister Verdonk in de kwestie omtrent het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali "een complete afgang". Voor het oog van ruim vijf miljoen kijkers had Rita Verdonk zich verweerd tegen de kritiek van zo'n beetje de hele Kamer (inclusief haar eigen partij) over haar beslissing om Hirsi Ali het Nederlanderschap te ontnemen. Doordat Ayaan Hirsi Ali, die in werkelijkheid Ayaan Hirsi Magan heet, tijdens haar naturalisatie had gelogen over haar naam en geboortedatum, werd ze geacht nooit Nederlander te zijn geweest. Dit kwam Nederland op veel kritiek te staan door de buitenlandse pers. Nu is de VVD-minister om, en is Hirsi Ali, ondanks haar leugens, toch een Nederlander.

De PvdA-leider: "Verdonk heeft hiermee een brevet van onvermogen aan zichzelf afgegeven". Op de vraag of de PvdA een mogelijke motie van wantrouwen zou steunen, wilde hij nog geen antwoord geven. "We wachten de informatie af, maar ik voorspel zwaar weer". Woensdagavond komt de kamer bijeen voor een spoeddebat.

Daarbij zullen ongetwijfeld ook de mensen aan de orde komen die netzoals Hirsi Ali hadden gelogen tijdens hun naturalisatie, maar wel hun paspoort moesten inleveren. Het AD meldt dat dit bij 52 mensen het geval was.

Sonic trakteert toch

Je kon al eerder lezen dat Sonic afgelopen zaterdag zijn vijftiende verjaardag vierde, maar helaas vergat de blauwe egel te trakteren. Sega, het bedrijf achter Sonic, kon dat natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en dus kwam het bedrijf met een speciale Sonic bouwplaat.

Je kunt hier een PDF-bestand vinden met daarin de bouwplaten. Print alles uit, en knip vervolgens alle onderdelen los om ze daarna op bepaalde plekken weer vast te lijmen. Uiteindelijk heb je dan je eigen Sonic World 1-1: Green Hill Zone. Je kunt natuurlijk ook de bouwplaat meerdere keren uitprinten om zo een unieke Sonic wereld te ontwerpen.

We zien de gemaakte creaties natuurlijk graag terug op het forum.



Zanger Guns N' Roses opgepakt in Zweden

Icoon MuziekDe 44-jarige zanger Axl Rose van de band Guns N' Roses is gisteren opgepakt na een vechtpartij in een hotel in Stockholm. Na een concert gisteravond viel hij in de bar van zijn hotel een vrouw lastig. De bewaker die wilde ingrijpen werd vervolgens door Rose geslagen en in zijn been gebeten. De bewaker ligt in het ziekenhuis.

Politie greep vervolgens in en pakte Rose op. Onderweg naar het politiebureau zou hij ook nog de agenten hebben bedreigd. De leadzanger moest in een politiecel wachten totdat hij weer helemaal nuchter was. Aanstaande zondag is er een concert van Guns N' Roses in Nederland. Een woordvoerder van concertorganisator Mojo Entertainment zegt dat het concert zonder problemen doorgang kan vinden.

Axl Rose
Axl Rose

Met dank aan Snarf voor de submit.

WK winkelwagenwerpen in Leeuwarden

Icoon Opmerkelijk Het ene WK is voor de Nederlanders pas net gestopt, en het volgende dient zich alweer aan. Het eerste kampioenschap winkelwagenwerpen wordt medio september bij een Super de Boer in Leeuwarden gehouden. Bij het winkelwagenwerpen is het de bedoeling een winkelwagentje zo'n harde duw of slinger te geven dat deze in een doel op verre afstand terecht komt.

Volgens de organisator Gerard Rutte is het lastig om een juiste supermarkt te vinden voor het kampioenschap. Een groot parkeerterrein is een vereiste. "Je hebt flink wat ruimte nodig. Niet alleen voor de wedstrijd, maar de kandidaten moeten hun auto ook nog eens ergens kwijt kunnen", aldus Rutte.

Opmerkelijk is dat aan het WK vooralsnog alleen Nederlandse kandidaten deelnemen. De organisator heeft grootste plannen met het project. Zo wil hij er misschien een Nederlands kampioenschap van maken. Dan vinden in twaalf supermarkten in elke Nederlandse provincie de voorrondes plaats. Daarna zal de finale volgen.

Consumenten hebben vertrouwen in economie

Icoon Economie De Nederlanders hebben weer vertrouwen in de economie. Voor het eerst sinds vijf jaar zijn er meer optimisten dan pessimisten onder de consumenten. Nederlanders hebben weer vertrouwen in hun financiële positie en durven weer geld uit te geven. Dat bleek uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nederlanders zijn weer net zo positief over de economie als in maart 2001. Ook het komende jaar zien we zeer zonnig in. Nog nooit oordeelde de Nederlander zo positief over het komende jaar sinds de onderzoeken naar consumentenvertrouwen in 1986 begonnen. Ook ondernemers hebben veel vertrouwen in de economie. Ze zijn positief over de toekomstige productie. Daarnaast verwachten ondernemers geen daling meer van de werkgelegenheid in de industrie.

Het toenemende vertrouwen in de economie komt voornamelijk door het aantrekken van de werkgelegenheid. De werkloosheid is gedaald de afgelopen maanden. Elke maand gaan er zesduizend mensen aan het werk. In november meldde het CBS al dat het aantal banen spectaculair steeg. Het Centraal Planbureau ziet ook een gunstige ontwikkeling van de economie volgend jaar.

Teammanager Juventus valt uit raam

Icoon BuitenlandsOud-international en teammanager van Juventus Gianluca Pessotto is vandaag zwaargewond geraakt toen hij uit een raam van zijn kantoor viel. De oud-voetballer viel twee verdiepingen naar beneden uit het raam van het hoofdkantoor van Juventus in Turijn. Het Duitse persbureau SID zegt dat het om een mislukte zelfmoordpoging zou gaan.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het op dit moment met Pessotto gesteld is, maar naar verluidt verkeert hij buiten levensgevaar. Wel heeft hij diverse botbreuken opgelopen. Pessotto, die 36 jaar oud is en elf seizoenen heeft gespeeld voor Juventus, heeft met zijn club onder andere de Champions League gewonnen. De club ligt momenteel onder vuur vanwege een groot omkoopschandaal.

Gianluca Pessotto
Gianluca Pessotto


Met dank aan Jeroentjeoentje en Moosie voor de submit.

Vijftal Super Monkey Ball Adventure screens

Er zijn enkele nieuwe screens verschenen van het spel met de aapjes in balletjes, Super Monkey Ball Adventure.

Super Monkey Ball Adventure breit verder op de bestaande franchise. Er kan in vijf verschillende werelden worden gespeeld, met verschillende thema's. Hierin zijn telkens verschillende ballen te ontdekken, met elk hun eigen functies. Zo zal je bijvoorbeeld een houten bal hebben, waarmee AiAi, MeeMee en Chums (de aapjes) over het water zullen kunnen rollen. Naast vijf themawerelden is er ook de mogelijkheid om enkele minigames te spelen. Een preview van de GameCube-versie kun je hier lezen.

Het spel zal 30 juni verschijnen voor de PlayStation 2 en PSP. De GameCube versie volgt iets later op 21 juli.





Federer begint Wimbledon met record

Roger Federer staat in de tweede ronde van Wimbledon. De zevenvoudig Grand Slamwinnaar won relatief eenvoudig van ‘dark horse’ Richard Gasquet: 6-3, 6-2, 6-2. Met zijn overwinning verbeterde Federer het grasrecord van Björn Borg.

De wedstrijd was eigenlijk voor maandag voorzien, maar Pluvius oordeelde anders. Vandaag hervatten Federer en Gasquet het duel bij een 6-3, 1-2 stand. The Fed Express haperde even in de beginfase en moest zelfs een breakpoint wegwerken. Gasquet betaalde meteen de prijs en incasseerde zelf een break. Deze games bleken toonzettend. In het derde bedrijf wist Gasquet tot 2-2 gelijke tred te houden. Federer kruist in de volgende ronde de degens met Tim Henman of Robin Söderling.

Federer is na zijn nederlaag op Wimbledon 2002 tegen Mario Ancic ongeslagen op gras, een serie die nu 42 wedstrijden beslaat. Sinds 2003 pakte Federer steeds de dubbel Halle/Wimbledon. Borg kwam tussen 1976 en 1981 tot 41 achtereenvolgende grasoverwinningen.

Weinig steun voor scheidsrechtersplan van Kesler

Het voorstel van KNVB-voorzitter Henk Kesler om twee arbiters per wedstrijd in te voeren, geniet weinig bijval in de Nederlandse voetbalwereld.

Dick Jol zegt dat er in de Italiaanse bekercompetitie al een proef is gedaan met twee arbiters op een veld, en dit was geen succes. "De een zag niets in een overtreding, de ander weer wel. Dat leidde alleen maar tot grote verwarring", aldus Jol. Dat een systeem met twee scheidrechters wel bij sporten als handbal en basketbal werkt, ligt volgens Jol aan het feit dat die sporten daarmee zijn 'opgegroeid'.

De voorkeur van Jan Reker, directeur van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), gaat net als die van Joluit naar elektronische hulpmiddelen zoals video-opnamen. "In het stadion ziet iedereen in de herhaling op die grote videoschermen wat er gebeurd is, behalve de scheidsrechter." Reker heeft er een hard hoofd in dat het plan van Kesler zal slagen bij de FIFA.

Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, vindt dat twee scheidsrechters normaal gesproken helemaal niet nodig zijn. "Alleen worden de scheidsrechters op dit WK met te veel regeltjes en opdrachten het veld in gestuurd. Doordat ze het te kort proberen te houden, raken ze zelf in de problemen."

Hesp vindt dat de wereldvoetbalbond zich eerder druk moet maken over het niveau van de vier officials: de arbiter, twee grensrechters en de vierde man. "Want als je met vier man zo'n wedstrijd nog niet kan bijhouden......"

Japanse tv, een nieuw deeltje

Japanners en tv, wat ik de vorige keer al schreef, het is en blijft een bijzondere combinatie, ze hebben een bizar gevoel voor humor, goed te zien in dit filmpje.

Het begint voor Japanse begrippen vrij kalm, maar daar komt al snel verandering in, wat er gebeurt ga ik niet verraden, wel dat het een leuk filmpje is, en dat het bezoekje aan de sauna niet helemaal zo afloopt als de gasten verwacht hadden

Met dank aan Simsfan88 voor de submit

Object nadert International Space Station

Icoon RuimtevaartEen onbekend zwevend object komt vandaag dichtbij het International Space Station ISS. Het controlecentrum op aarde is redelijk bezorgd volgens de NASA eerder vandaag. Het object is 2,8 kilometer verwijderd van het ruimtestation. Hoewel de situatie als ernstig wordt beschouwd, is een uitwijkmanoeuvre nog niet vereist.

Het Russisch ruimteagentschap Itar-Tass meldt dat het object niet bekend is op de lijst met ruimteafval. Het zou waarschijnlijk gaan om een oud onderdeel van een ruimtevaartuig.

Als het object nog dichter bij het ISS in de buurt komt dan moeten de astronauten die nu aan boord zijn, Jeff Williams en Pavel Vinogradov, uit voorzorg aan boord gaan van het reddingsruimteschip Soyoez TM. Als het ISS moet uitwijken voor het stuk afval kan dit problemen geven bij de aanstaande lancering van het ruimteveer Discovery van de NASA op 1 juli.

Met dank aan DaCode en AstroStart voor de submit.

TV-tijden dinsdag 27 juni

Vandaag staan de laatste achtste finales op het programma. De tv-programma's op deze dag vind je in het overzicht hieronder.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-8.00WK gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Nederland 29.10-11.00Wedstrijd gisteren
Eurosport10.00-11.00World Cup Season Legends
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
Eurosport11.30-12.30World Cup Season Legends
SBS612.00-12.30Hart van Oranje (hh)
ARD12.15-13.00Persconferentie
Eurosport13.15-16.15World Cup Season Legends
Sport 1.115.45-16.45WK gisteren
Eurosport16.15-16.45World Cup Show
Nederland 216.15-16.20The Art of Football from A - Z
Nederland 216.30-16.50Voorbeschouwing Brazilië - Ghana
Nederland 216.50-18.55Brazilië - Ghana (live)
Sport 1.117.00-19.00Brazilië - Ghana (live)
ARD17.00-19.05Brazilië - Ghana (live)
Nederland 218.55-19.05Nabeschouwing Brazilië - Ghana
RTL719.30-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.15-21.00WK 2006 live
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing Spanje - Frankrijk
Nederland 220.50-22.55Spanje - Frankrijk (live)
Sport 1.121.00-23.00Spanje - Frankrijk (live)
ARD21.00-23.30Spanje - Frankrijk (live)
Talpa21.45-22.05Villa BvD
Talpa22.50-0.05Villa BvD
Nederland 222.55-23.00Nabeschouwing Spanje - Frankrijk
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
Sport 1.123.15-0.15WK vandaag
BBC10.15-1.00World Cup Match of the Day
Talpa0.30-1.40Villa BvD (hh)
Eurosport1.00-1.30World Cup Show
BBC12.25-4.05WK Voetbal

Voorbeschouwing Dag 19

Dag 19 alweer van het WK, en de laatste achtste finales worden vandaag afgewerkt. Huidig wereldkampioen Brazilië komt vanmiddag om 17:00 uur in actie tegen Ghana en vanavond om 21:00 uur spelen Frankrijk en Spanje tegen elkaar.

Ghana is het enige Afrikaanse land dat zich wist te plaatsen voor de achtste finales. Om verder te komen moet het afrekenen met Brazilië, een normaal gesproken kansloze missie. Vier keer eerder speelden de Brazilianen een WK-wedstrijd tegen een Afrikaans land. Vier keer won het zonder ook maar één goal te hoeven incasseren.

De Ghanezen moeten het stellen zonder de geschorste ster Michael Essien. Gyan en Muntari komen juist terug van een schorsing. Bij Brazilië moet Robinho de wedstrijd missen door een dijbeenblessure. Adriano is waarschijnlijk zijn vervanger.

Om 21:00 uur spelen Spanje en Frankrijk tegen elkaar in de laatste achtste finale van dit WK. Beide landen hebben iets recht te zetten. De Spanjaarden willen eindelijk wel eens ver komen, terwijl de Fransen op dit WK nog niet echt veel hebben laten zien. In het recente verleden beleefde de ploeg wel de nodige successen, maar de ploeg die op het WK van 1998 en EURO 2000 zegevierde, staat nog altijd voor een groot deel in het veld. Zinedine Zidane keert na een schorsing weer terug bij het Franse team.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Ook het laatste Afrikaanse land wordt uitgeschakeld. Ghana gaat met 2-0 ten onder tegen Brazilië.

Spanje laat zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden, de oude Fransen worden verslagen met 3-0.

Opstellingen Brazilië - Ghana

Zojuist zijn de opstellingen bekend gemaakt voor de wedstrijd tussen Brazilië en Ghana in de achtste finales. Bij Ghana start PSV-er Eric Addo in de basis. De wedstrijd start om vijf uur en wordt gefloten door de Slowaak Michel.

Opstellingen

Brazilië : Dida, Cafu, Lucio, Juan, Emerson, Robert Carlos, Adriano, Kaka, Ronaldo, Ronaldinho, Ze Roberto.

Ghana: Kingson, Gyan, Mensah, Pappoe, Shilla, Appiah, Muntari, Amoah, Pantsil, E. Addo, Draman.

Uitgever voor Barrow Hill

De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft de wereldwijde rechten (op de Verenigde Staten na) verkregen voor het adventure-spel Barrow Hill. Het spel komt in oktober uit. Barrow Hill is ontwikkeld door het Engelse Shadow Tor Studios en begon als eenmansproject van Matt Clark. Hij is de eigenaar van een multimedia-bedrijfje, en werd als zodanig ingehuurd om een archeologische opgraving in beeld en geluid vast te leggen. Hij kwam op het idee om het materiaal te bewerken tot een adventuregame rond de mythes die de grafheuvel omringen.

Het resultaat is een horror-thriller die zich afspeelt in het landschap van Cornwall. De speler kruipt in de huid van een archeoloog en heeft één nacht de tijd om een sinister plot te ontrafelen. Barrow Hill is een steenmonument, vergelijkbaar met Stonehenge. Maar al snel ontdek je dat het meer is dan een bergje zand en een groepje stenen.

Het spel was in eerste instantie alleen te koop via de website van Matt Clark. Nadat het spel uitmuntende cijfers kreeg in reviews werd het opgepikt door de Amerikaanse uitgever Got Game Entertainment, maar die gaven het alleen in de Verenigde Staten uit. Nu krijgen adventure-liefhebbers in de rest van de wereld ook een kans het spel te spelen. Op de website van Barrow Hill kan je een demo en een trailer downloaden.

Erik Schreuder, CEO van Lighthouse is blij met de deal: "We're very excited to add such a suspenseful adventure game to our growing line-up of quality titles. With the game’s strong plot and eerie atmosphere, we certainly look forward to creeping out European gamers in the months to come."

Matt Clark van Shadow Tor Studios voegde daar aan toe: "I am delighted that Lighthouse will be publishing Barrow Hill across Europe. It means many adventure game players will soon be exploring the dark woods of the hill and uncovering the curse of the ancient barrow."




Nesta mist waarschijnlijk Oekraïne

Alessandro Nesta zal waarschijnlijk ook het kwartfinaleduel tegen Oekraïne moeten missen. De verdediger herstelt moeizaam van zijn dijbeenblessure.

Nesta raakte geblesseerd tijdens de ontmoeting met Tsjechië (2-0) en liet zich al vroeg vervangen. De confrontatie tegen Australië bleek al snel een brug te ver, maar voor de kwartfinale heerste er aanvankelijk goede hoop. Nu is er dan toch twijfel. ”We proberen hem zo snel mogelijk fit te krijgen, hetgeen niet makkelijk is. Woensdag volgen er nieuwe tests”, aldus een woordvoerder van de medische staf.

Mocht Nesta ontbreken, dan treedt Andrea Barzagli vermoedelijk aan in de basis. Bondscoach Marcello Lippi mag immers geen gebruikmaken van vaste stand-in Marco Materazzi, die tegen Australië van het veld werd gestuurd. Italië probeert zich vrijdag voor het eerst sinds 1994 te scharen onder de laatste vier.

Totti in WK-annalen

Het met 1-0 gewonnen duel van Italië tegen Australië, gisteravond, is pas de 7e wedstrijd in de historie van het WK dat in de 90ste minuut van de officiële tijd of in de blessuretijd daarvan wordt beslist. Van de in totaal zeven treffers is die van Totti de enige die door middel van een strafschop is gemaakt.

JaarWedstrijdDoelpuntenmakerUitslag
1962Chili - Joegoslavië Rojas1-0
1970Zweden - UruguayGrahn1-0
1990Uruguay - Zuid-KoreaFonseca1-0
1998NEDERLAND - JoegoslaviëDavids2-1
1998NEDERLAND - ArgentiniëBergkamp2-1
2006Duitsland - PolenNeuville1-0
2006Italië - Australië Totti1-0

Man begaat 613e verkeersovertreding

Icoon OpmerkelijkEen 25-jarige Kroaat is door de politie in Kroatië aangehouden voor een verkeersovertreding. Het was alleen niet zijn eerste overtreding, maar zijn 613e. De man heeft daarmee het officieuze nationale record te pakken, zo meldden Kroatische media.

In 80% van de gevallen dat hij werd aangehouden, werd de man beschonken aangetroffen. Ook nu weer was de man dronken, nadat hij met zijn auto een geparkeerde auto in de stad Osijek had geramd. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. Toen de politie hem aanhield, bleek hij een alcoholpromillage van 3,84 in zijn bloed te hebben. In Kroatië mag je geen alcohol in je bloed hebben als je rijdt.

De man heeft overigens ook nooit zijn rijbewijs gehaald. Hij is namelijk analfabeet.

Met dank aan P.A. voor de submit.

Henin, Hingis soepel verder

Martina Hingis en Justine Henin-Hardenne staan in de tweede ronde op Wimbledon. Beide titelpretendenten hadden aan twee sets voldoende.

Hingis stuurde de Oekraïense Olga Savchuk met 6-2, 6-2 naar huis. Swiss Miss kon maandag het karwei wegens de regen niet afmaken, maar voerde vandaag opnieuw het commando. In de tweede ronde stuit Hingis, in 1997 op zestienjarige leeftijd al winnaar in Londen, op Tatiana Garbin die Katie O’Brien uitschakelde.

Henin-Hardenne revancheerde zich voor haar vroege uitschakeling in 2005, toen Elena Daniilidou stuntte in de eerste ronde. Nu liet de Belgische zich niet verrassen. De arme Meng Yuan ging er met 6-0, 6-1 af. Henin maakte indruk met gevarieerd spel. Ook Svetlana Kuznetsova verzekerde zich van een plaatsje bij de laatste 64. De Russin gunde Romina Oprandi slechts vijf games: 6-3, 6-2.

[Upd]Oud-international Pessotto valt uit raam

De 36-jarig voormalig Italiaans international Gianluca Pessotto is bij een val uit een raam van het hoofdkantoor van Juventus in Turijn zwaargewond geraakt. Dit meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Bijzonderheden over de toedracht en details over de verwondingen van de Pessotto ontbreken vooralsnog. Fabio Cannavaro, de aanvoerder van de Italiaanse ploeg op het WK, brak nadat hij op de hoogte was gebracht van het incident, direct een persconferentie in Duisburg af.

Update 15:20 uur

Pessotto, teammanager van Juventus, ligt inmiddels met botbreuken in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Volgens het Duitse persbureau SID is de val geen ongeluk, maar probeerde Pessotto zelfmoord te plegen. Hij zou ook niet uit een raam zijn gevallen, maar van het dak zijn gesprongen. Deze lezing is nog niet bevestigd.

Juventus staat centraal in een omkoopschandaal dat het Italiaanse voetbal al een tijd in de greep houdt.

Pools meer net zo sterk als wodka

Icoon OpmerkelijkEen meer in de Poolse plaats Wielkopolska is in één klap lucratief geworden. Het meer bevat door een fout van de lokale wodkastokerij namelijk 30 procent alcohol. Het alcoholpercentage van echte wodka ligt meestal rond de 40%.

Uiteraard moest één en ander eerst bewezen worden. Chemisch expert Robert Wilczynski heeft middels gespecialiseerde apparatuur het alcoholniveau van het Brancholinskiemeer getest. Hieruit bleek dat het meer vol met alcohol zat. "Onze meetapparatuur kan zich niet vergissen. Het meer bestaat voor 30% uit alcohol. Het is een wodkameer geworden."

Toen de bewoners het nieuws hoorden, haastten zij zich richting het meer om een voorraad in te slaan. Een 76-jarige vrouw, die aan de oever van het meer woont, vreest voor het voortbestaan van het meer. "Als God ons niet bijstaat zal de hele buurt dronken worden en blijft er op de plek van het meer niet meer dan een putje over."

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Lost Planet verschijnt nog dit jaar in Europa

Capcom heeft vandaag informatie vrijgegeven over releasedates in Europa. Goed nieuws hierbij is dat Lost Planet vervroegd is en dit jaar nog in Europa zal uitkomen. De game stond voorheen gepland voor het eerste kwartaal van 2007 maar dit is nu verzet naar het vierde kwartaal van 2006.

Lost Planet speelt zich af op een wereld bedekt met ijs en sneeuw. Hierbij zal de speler moeten vechten tegen een agressieve ras monster en piraten die allebei streven naar het alleenrecht om op deze planeet te leven.

Minder goed nieuws is dat er nog steeds geen definitieve datum bekend is voor de release van de Xbox Live Arcadegame Street Fighter 2. Naar verluid heeft Capcom veel problemen met het garanderen van een stabiele framerate tijdens multiplayer gevechten.

Met dank aan Mystikvm voor het melden van dit bericht op het FOK!forum.



Dit jaar nog knallen!

FIFA wijst verzoek Portugal af

De FIFA heeft het verzoek van de Portugese voetbalbond, om de rode kaart van Deco kwijt te schelden, afgewezen. Hierdoor kan Portugal aankomende zaterdag tegen Engeland geen beroep doen op de middenvelder.

Afgelopen zondag kreeg Deco twee maal geel in de wedstrijd tegen Nederland, waarna hij het veld moest verlaten. De Portugese voetbalbond zegt dat één van die twee gele prenten zeer onterecht was, en zou moeten worden kwijtgescholden. Maar het antwoord van de FIFA op het verzoek was duidelijk: "Vergeet het maar!".

Verdachten groepsverkrachting op vrije voeten

Icoon JustitieZes mannen die terechtstonden voor de verkrachting van een 15-jarig meisje, zijn door de rechter in vrijheid gesteld. De Bossche rechtbank denkt dat er wel sprake was van onvrijwillige seks, maar omdat het meisje niet duidelijk aangaf dat ze niet wilde, kan er in juridische zin geen sprake zijn van verkrachting. Het zestal is nu in vrijheid gesteld omdat de rechtbank het onwaarschijnlijk acht dat de eventueel op te leggen straf hoger zal zijn dan de drie maanden die de jongeren reeds in voorarrest hebben uitgezeten.

Het slachtoffer, een 15-jarig meisje uit Nijmegen, had een afspraakje met één van de zes, een 17-jarige Zwollenaar, die ze een week daarvoor had ontmoet. De jongen haalde samen met zijn vriend het meisje van het station af, maar gaf haar vervolgens geen rondleiding door de plaats Eindhoven, zoals hij haar had beloofd, maar nam haar mee naar een flat in Geldrop. Onderweg vroegen de jongens of het 15-jarige meisje seks wilde hebben met zes jongens. Dat vond ze te veel. 'Met vier jongens dan?' 'Nee'. De jongens bleven erop terugkomen, tot haar grote schrik. Ze maakte zich zorgen, maar durfde niet alleen naar huis te gaan. Op een gegeven moment stemde het meisje in met het plan, in de hoop dat het alleen stoere praatjes waren.

In de flat aangekomen gingen het meisje en de 17-jarige Zwollenaar een slaapkamer in en hadden vrijwillige seks met elkaar. Vervolgens kwam een vriend van de jongen binnen, en zonder iets te zeggen nam hij haar. Het meisje werkte niet actief mee tijdens de seks, maar verzette zich evenmin. Hierna nam een andere vriend het meisje, en daarna werd ze door drie mannen tegelijk genomen, terwijl een ander het gebeuren liep te filmen op zijn mobiele telefoon. Toen het meisje begon te huilen, vroeg de 17-jarige Zwollenaar zijn vrienden om te stoppen. Hij stuurde haar naar de douche, waar hij haar nogmaals nam.

De zes jongens wonen in Geldrop, Zwolle en Wapenveld en zijn allen vrienden en familie van elkaar. Hun roots hebben ze, netzoals het meisje, in de Nederlandse Antillen liggen.

Tijdens de rechtszaak zei het meisje dat ze niet durfde te protesteren, omdat ze bang was dat de jongens haar niet meer zouden laten gaan en omdat zij de weg in Eindhoven niet wist. Hierdoor oordeelde de rechter dat er onvoldoende bewijs is dat de verkrachters opzettelijk tegen de zin van het meisje in opereerden. Wel vond de rechter dat twee van de zes betrokken mannen schuldig zijn aan ontucht met een minderjarige. De rechter doet op 10 juli de definitieve uitspraak.

Zowel de advocaat van het meisje, als de advocaat van de verdachten zijn niet tevreden met het voorlopige oordeel van de rechter. "De rechters negeren dat ze huilde en niet meewerkte aan de seks", aldus de advocaat van het meisje, die eraan toevoegt dat het meisje getraumatiseerd is geraakt. De advocaat van de verdachten denkt dat het nog wel eens spannend kan worden als de twee jongens een straf krijgen voor ontucht met een minderjarige, omdat het leeftijdsverschil tussen het meisje en de jongens vrij gering is. "Er zijn al uitspraken geweest die meerderjarige verdachten om die reden vrijspreken."

Vier jaar cel voor Zweed wegens besnijdenis

Icoon BuitenlandsEen Zweedse rechtbank heeft gisteren een Zweedse man van Somalische afkomst tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank in Göteborg achtte de man schuldig aan genitale verminking van zijn dochter. Dit is de eerste keer dat een vonnis wordt uitgesproken voor genitale verminking bij vrouwen of meisjes in Zweden. Het is verboden sinds 1982.

De 41-jarige Ali Elmi Hayow werd in maart jongstleden opgepakt op verdenking van het laten besnijden van zijn dochter. Hij zou haar de ingreep hebben laten ondergaan tijdens een bezoek aan Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. Volgens aanklager Agneta Henrikson heeft hij het meisje toen zij 13 jaar oud was samen met iemand anders in bedwang gehouden, terwijl weer iemand anders de besnijdenis uitvoerde. Naast de gevangenisstraf oordeelde de rechtbank dat ook zijn dochter geld van hem moet ontvangen. Hij moet 37.500 euro smartengeld aan haar betalen.

Een medisch onderzoek en een verklaring van de dochter waren aanleiding tot de aanklacht tegen de man. Wereldwijd komt vrouwenbesnijdenis nog betrekkelijk vaak voor. Zo'n 130 miljoen vrouwen zijn naar schatting besneden, veelal in Afrika, het Midden-Oosten en enkele Aziatische landen. Volgens statistieken van de Verenigde Naties ondergaan dagelijks meer dan 8000 vrouwen en meisjes deze verminking.

Met dank aan PunjabiMC voor de submit.

Ivanov: "Dit was mijn moeilijkste wedstrijd"

In een interview met de Russische krant Izvestia heeft Valentin Ivanov commentaar gegeven over zijn rol tijdens Portugal - Nederland.

De Russische arbiter zegt dat dit zijn moeilijkste wedstrijd uit zijn carrière was, die hij moest fluiten. Hij zegt dat het duel grimmig, maar dat hij het in juiste banen heeft weten te leiden, ondanks de zestien gele kaarten en vier rode kaarten. "Ik weet het niet. Ik heb gefloten zoals ik de zaken zag, zoals ik ze begreep." Valentin Ivanov zei zelf nog niet te weten of hij nog in aanmerking komt voor een nieuw optreden tijdens dit WK.

De Russen zelf hebben een hele andere kijk op het optreden van hun landgenoot. 61 Procent vindt dat Ivanov goed floot en dat alle spelers de kaarten verdienden die hij gaf. Een percentage van 23 procent vindt dat Ivanov op deze manier Rusland, dat niet deelnam aan het WK, goed op de kaart heeft weten te brengen. Tien procent is van mening dat Ivanov wraak wou nemen op de Portugezen, die in de WK-kwalificatie Rusland nog wisten te verslaan met 7-1. Tenslotte heeft nog zes procent van de Russen een nog apartere mening: 'hoe minder spelers er op het veld staan, des te interessanter is de wedstrijd'.

Puppy's met twee neuzen op straat gezet

Icoon OpmerkelijkIn Londen zijn bij een asiel twee puppy's gedumpt die allebei twee neuzen hebben. De hondjes zijn tussen de zes en acht weken oud en verkeren verder in goede gezondheid. De pups zijn kruisingen tussen een mastiff en een bulldog. Het verhemelte van de hondjes is wel in extreme mate gespleten.

In The Daily Telegraph vertelt dierenarts Mark Johnston vandaag dat voor hem niet duidelijk is waarom de honden twee neuzen hebben. Hij zegt dat dit normaal gesproken zeer zelden voorkomt. Het uiterlijk van de hondjes zal waarschijnlijk de reden zijn geweest waarom de hondjes bij het asiel gebracht zijn, aldus het asiel. Er wordt nog door de instelling naar een nieuw onderkomen voor de twee puppy's gezocht.

De puppy's
De puppy's


Met dank aan DJMO voor de submit.

Docenten opgepakt voor jarenlang misbruik

Icoon JustitieEen 56-jarig duo uit Eindhoven zit al meer dan een maand in voorarrest op verdenking van jarenlang seksueel misbruik van meerdere minderjarige jongens. De tweelingbroers gaven al die tijd les op basisscholen in Son en Eindhoven. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch maakte dat vandaag bekend.

De vier mannen die aangifte hebben gedaan zeggen dat ze tussen de 10 en 14 jaar oud waren toen ze misbruikt werden. Het OM laat niet doorschemeren of het gaat om toenmalige leerlingen van de school. De slachtoffers zijn inmiddels wel meerderjarig.

Justitie maakt wel duidelijk dat de verdachten nooit meer in het basisonderwijs zullen kunnen terugkeren. De ouders op de basisschool in Eindhoven waar één van de verdachten werkte zijn maandagavond al ingelicht over de zaak. Vanavond is er een besloten inlichtingenbijeenkomst voor ouders op basisschool De Bloktempel in Son. Het onderzoek is praktisch afgerond zegt het OM. Op 31 augustus moeten de verdachten voor de rechter in Den Bosch verschijnen.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Astana-Würth stapt naar het TAS

De Spaanse ploeg Astana-Würth, die door de organisatie van de Ronde van Frankrijk gevraagd werd niet deel te nemen aan de Tour, trekt naar het Internationaal Sporttribunaal TAS.

Eerder dreigde de organisatie van de Tour om naar het TAS te stappen, als Astana niet zou ingaan op het "verzoek". Het team van de Kazach Alexandre Vinokourov, vorig jaar nog vijfde in de Tour, meldt in een persbericht dat het voor het TAS "de rechten van het team en de renners wil verdedigen".

Manolo Saiz, voormalig ploegleider van Liberty Seguros is één van de belangrijkste verdachten in het dopingschandaal dat de wielerwereld danig op zijn kop zet. Daarop werden ploegleider Manolo Saiz en arts Eufemiano Fuentes ontslagen. Liberty Seguros trok zich vervolgens terug als sponsor waarna de equipe verder ging als Astana-Würth.

Peperdure sportwagen start niet

Icoon OpmerkelijkEen autohandelaar uit de Amerikaanse staat Californië heeft Mercedes voor de rechter gedaagd. De man kocht drie jaar geleden als speeltje een Mercedes AMG CLK-GTR. Tijdens een eerste testrit door Beverly Hills had hij echter al autopech na vier kilometer te hebben gereden.

De zeer exclusieve wagen, waarvan slechts vijf exemplaren zijn gemaakt, zou volgens de specificaties van nul naar tweehonderd km/u moeten gaan in tien seconden. De topsnelheid van de auto ligt op 320 km/u. De eigenaar had hier echter weinig aan, want wat hij ook probeerde, zijn auto wilde niet meer starten.

De handelaar had een slordige 1,35 miljoen euro betaald voor de auto en rekende dan ook op een goede ondersteuning van Mercedes. De autofabrikant stuurde echter alleen een technicus langs, die een aantal stalen nam en vervolgens niets meer van zich liet horen. Inmiddels kan de man nog altijd niet rijden met zijn sportwagen en is hij het wachten zat.


De Mercedes AMG CLK-GTR


Met dank aan DaCode voor de submit.

Gevonden 100.000 euro was losgeld

Icoon PolitieMet de arrestatie van vier mannen gisteren, heeft de politie naar eigen zeggen de herkomst achterhaald van de 100.000 euro die op 24 mei jongstleden werd gevonden in het Ulvenhoutsebos bij Breda. De vier mannen zouden een 42-jarige man hebben willen afpersen. Nadat ze hem hadden ontvoerd moest hij de 100.000 euro in het bos achterlaten.

In de ochtend van 24 mei werd het slachtoffer bij zijn bedrijf in Oosterhout door een aantal gemaskerde mannen in een auto gedwongen. Diezelfde middag werd hij vrijgelaten. Hij werd echter wel gevraagd 100.000 euro achter te laten op de Sint Annadreef in Ulvenhout om zijn vrijheid af te kopen. Een voorbijganger vond het geld toevalligerwijs en meldde dat twee dagen later aan de politie. Op dezelfde dag deed de ontvoerde man aangifte van afpersing.

Zo'n honderd politiemensen zijn maandag ingezet bij de acties tegen de verdachten in zowel Nederland als België. Die waren allemaal nodig voor de arrestatie van de verdachten en elf doorzoekingen. Aan het eind van de middag werden twee mannen uit Breda van 27 en 42 jaar oud in hun auto aangehouden door een arrestatieteam.

De derde verdachte werd aangehouden in Alphen. De 41-jarige man uit Chaam probeerde nog te vluchten maar werd klemgereden door een ander arrestatieteam. De vierde verdachte, een 36-jarige man, werd door de Belgische politie opgepakt in zijn woning in Hoogstraten.

Op elf locaties in Breda, Oosterhout, Chaam, Hoogstraten en Dorst werden verschillende woningen, een winkel, twee loodsen en een garagebox door de recherche doorzocht. De ontvoerde man heeft zijn geld nog niet teruggekregen van de politie. Een politiewoordvoerder stelt de man echter gerust. "Het is nog nodig voor het onderzoek, uiteindelijk krijgt hij het wel", aldus de woordvoerder. Het onderzoek is nog niet afgerond. Meer aanhoudingen kunnen niet worden uitgesloten.

Met dank aan roepdeman, Sadar, bastiaanuhl en Twist voor de submit.

Woede, ongeloof en trots in Australië

Woede, ongeloof en trots. Dat zijn vandaag de meest gebruikte woorden op de sportpagina's van de kranten in Australië. De uitschakeling van de Socceroos door Italië op het WK voetbal kwam net iets te laat om de papieren versie te halen, maar de websites van de kranten besteden er uitgebreid aandacht aan.

"Australië in tranen", kopt The Australian. "De hoop van een natie wreed verstoord door de controversiële beslissing van de Spaanse scheidsrechter Luis Medina Cantalejo."

The Melbourne Age meldt de arrestatie van veertien teleurgestelde voetbalfans in Melbourne die hun frustratie en woede botvierden op agenten, auto's en Italiaanse fans. De Sydney Morning Herald houdt zich meer bezig met de weigering van Guus Hiddink om mee te werken aan een zegetocht voor de Socceroos. "Ik ga niet terug voor een triomftocht alleen omdat we de tweede ronde hebben gehaald". aldus Hiddink volgens de krant.

John Howard, minister-president van Australië, is trots op zijn Socceroos. "Ik heb een gebroken hart. Het is een wrede manier om te verliezen, zo in de laatste minuut, maar het team heeft de hele wedstrijd ongelooflijk dapper gespeeld" aldus Howard.

Bush, Cheney kwaad op Amerikaanse media

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president Bush heeft maandag scherp uitgehaald naar de media en The New York Times in het bijzonder. Vorige week publiceerde The New York Times details over een geheim Amerikaans programma dat internationale financiële gegevens onder de loep neemt om zodoende terroristen te kunnen opsporen dan wel volgen. Ook andere grote Amerikaanse kranten besteedden hier aandacht aan. Volgens Bush is het programma volkomen legaal en een belangrijk middel in de strijd tegen terroristische aanslagen.

Het Amerikaanse ministerie van financiën onderzoekt sinds de 9/11 aanslagen gegevens van een Brussels financieel consortium. Doel is het vinden van bewijs voor mogelijke activiteit van terroristische groeperingen.

"Het congres is op de hoogte gesteld. Wat wij deden was wettelijk volledig toegestaan. De openbaarmaking van dit programma is schandalig. Hetgeen wij deden was het juiste. Als je wilt uitvogelen waar terroristen mee bezig zijn, dan probeer je hun geld te volgen. Dat is precies waar we mee bezig zijn", aldus Bush.

Vice-president Cheney was nog minder te spreken over The New York Times. "Ze hebben nu tot twee maal toe, op onafhankelijke momenten, programma's openbaar gemaakt. Beide keren zijn ze verzocht deze verhalen niet te publiceren. Vervolgens hebben ze het gewoon wel gedaan." Hij had tevens geen goed woord over voor het feit dat The New York Times een Pulitzer-prijs had gewonnen voor de vorige onthulling van een geheim programma. Toen was Amerika in rep en roer over het grootschalig afluisteren van telefoongesprekken.

In een open brief aan de lezers van zijn krant, liet redacteur van The New York Times Bill Keller weten achter het besluit te staan het verhaal te publiceren. Hij zei dat de krant "geduldig en aandachtig" naar de argumenten van de regering had geluisterd om niets over het programma te melden. "Het is niet aan ons om te oordelen of dit programma legaal of effectief is. Het verhaal bevat sterke argumenten van verdedigers van dit programma die erop wijzen dat dit wel het geval is", aldus Keller.


George Bush


Met dank aan Pesto voor het herschrijven en de submit.

[upd] Vijf van zes Antwerpse verdachten opgepakt

Icoon BuitenlandsIn Antwerpen-Noord zijn maandagavond vijf van de zes verdachten van de brutale aanval op de treinbestuurder Guido Demoor opgepakt. Eén vermoedelijk minderjarige dader is nog voortvluchtig. Rond acht uur vielen agenten van de Speciale Interventie Eenheid (SIE) een aantal huizen en appartementen binnen.

De woningen waar de invallen plaatshadden zijn slechts een paar honderd meter verwijderd van de bushalte waar de zes jongeren zaterdag op de bus stapten. Volgens een woordvoerder zouden de gearresteerden tussen de 16 en 23 jaar oud zijn. Alle vijf zijn ze, evenals de voortvluchtige, van Marokkaanse origine.

Het is nog niet duidelijk wat er met twee van de vijf opgepakten gaat gebeuren. Ze zouden alleen toegekeken hebben terwijl hun kameraden de treinbestuurder in elkaar sloegen.

De verdachten konden snel worden geïdentificeerd dankzij fotomateriaal van de jeugdpolitie en getuigeninformatie van de overige buspassagiers. Dertig agenten van de federale politie hielden een grootscheeps buurtonderzoek waarbij ook werd gekeken naar camerabeelden die langs de route van de bus zijn gemaakt.

De Belgische premier Guy Verhofstadt prees het efficiënte optreden van de politie. Hij hoopt dat de opgepakte verdachten snel en voorbeeldig gestraft worden. "Ik vind het gedrag van de jongeren bijzonder jammer. Ze hebben een hele gemeenschap in diskrediet gebracht", aldus Verhofstadt. Guido Demoor wordt aanstaande vrijdag begraven.

Update 12:41 uur
VRT meldt dat ook de laatste verdachte inmiddels is opgepakt. In het holst van de nacht is de aanhouding verricht. Bij de zes verdachten zijn drie minderjarigen van 16 jaar oud en drie meerderjarigen van respectievelijk 18, 20 en 22 jaar oud. Allen zijn van Marokkaanse afkomst, vijf van hen hebben de Belgische nationaliteit. De meerderjarigen komen vandaag nog voor de onderzoeksrechter die zal beslissen of ze aangehouden worden. De minderjarigen verschijnen voor de jeugdrechter, die kan ze bijvoorbeeld plaatsen in een gesloten instelling.

Met dank aan Bas028 en Funkamental voor de submit.

Noord-Korea is grotere kernmacht geworden

Icoon BuitenlandsUit een studie van de voormalige VN-wapeninspecteur David Albright blijkt dat de nucleaire macht van Noord-Korea waarschijnlijk is toegenomen in de afgelopen vijf jaar. Toen George Bush in 2001 aan de macht kwam kon Noord-Korea 'slechts' één of twee kernkoppen maken. Nu zijn dat mogelijk dertien kernwapens.

De regering-Bush houdt nog steeds vol dat Noord-Korea niet genoeg nucleaire brandstof heeft om meer dan twee kernkoppen te kunnen produceren. Albright ontkent dat echter en meent dat ze genoeg plutonium hebben voor dertien kernwapens. De VS proberen Noord-Korea ertoe te bewegen zijn kernprogramma helemaal op te geven. Volgens Albright is Noord-Korea echter zijn capaciteit alleen maar aan het uitbreiden.

Het rapport van Albright is gebaseerd op nieuwe satellietbeelden van de kernreactor in Yongbyon, een aantal mediaberichten en recente uitlatingen van Noord-Koreaanse functionarissen. Albright betwijfelt echter of Noord-Korea wel de technologische faciliteiten heeft om een kernbom te bouwen. Het stalinistische land zelf meent wel dat het in staat is om dat te doen.

Met dank aan woessie voor de submit.

Sega brengt de Megadrive naar de PS2 en PSP

Goed nieuws voor iedereen die nostalgische gevoelens koestert voor het 16-bit tijdperk: Sega zal die tijden doen herleven met Genesis Collection voor de PlayStation 2 en PSP.
Onder andere Sonic, Phantasy Star, Shinobi, Altered Beast en Golden Axe zullen aanwezig zijn op de verzameldisc.

Genesis Collection moet eind dit jaar in de Verenigde Staten uit komen.



Golden Axe voor de Megadrive, eind dit jaar voor de PS2 en PSP

Saints Row demo krijgt datum

Op de officiële website van Saints Row is een update geplaatst waarin gemeld wordt dat er op 1 augustus een demo van de GTA-achtige gangstergame moet verschijnen op Xbox Live Marketplace. De demo zal ook op de demo DVD van Official Xbox Magazine staan. Er zal enkel single player content beschikbaar zijn.

De game moet op 29 augustus uitkomen in de Verenigde Staten, en een paar dagen later op 1 september in Europa.

Wat is Dit: Opgave 34 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Ammermüller test voor Red Bull

Red Bull Junior-coureur Michael Ammermüller heeft afgelopen weekend voor Red Bull getest op het rechte stuk van Silverstone. De Duitser komt momenteel uit voor Arden International in de GP2series en staat vijfde in het kampioenschap.

Voor de 20-jarige Duitser was deze test zijn eerste ervaring met een Formule 1-wagen. De test betrof een shakedown waarin werd gewerkt aan de versnellingsbak, de software en de aërodynamica.

Ammermüller over zijn test: "Dit was een fantastische kans. Terwijl Coulthard, Klien en Doornbos aan de andere kant van de oceaan bezig waren, kon ik hier op het rechte stuk testen. Ik ben wel veertig keer dat rechte stuk op en neer geweest. Het was wel lastiger dan ik van tevoren had verwacht. Iedereen denkt dat het een kwestie is van je voet op het pedaal zetten en de tractiecontrole het werk laten doen, maar het spelen met het gas en de koppeling is wel iets wat de nodige oefening vereist."

Cocu stort zich nu op PSV

Wat al verwacht was, is nu helemaal zeker: Philip Cocu gaat zich volgend seizoen volledig op PSV richten. De 101-voudig international zal zich niet meer beschikbaar stellen voor het Nederlands Elftal. Wel zal Cocu nog minimaal één seizoen voor PSV spelen.

Ruim 10 jaar geleden maakte de voormalig speler van AZ, Vitesse en Barcelona zijn debuut in het shirt van Oranje, tegen Duitsland. Afgelopen zondag speelde de middenvelder zijn laatste interland tegen Portugal (1-0 nederlaag). "Ik wilde graag de 104 halen, maar het mocht niet zo zijn."

Sinds 1996 was Cocu ook op alle grote toernooien waaraan Oranje meedeed vertegenwoordigd.

Reservoir Dogs game verboden in Australie

Volgens de developers van de Reservoir Dogs game is het mogelijk om het spel uit te spelen zonder iemand te vermoorden. Het lijkt erop dat de mensen verantwoordelijk voor de ratings in Australië de game niet op deze manier gespeeld hebben, want er is besloten om de game te verbieden 'down under'.

In Australië krijgen ze het wel vaker op de heupen wat games betreft. Zo kreeg de graffiti game Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure eerder dit jaar een MA 15+ rating, wat betekende dat de game alleen gespeeld mocht worden door mensen van 15 jaar en ouder, vanwege de volwassen taal en thema's in het spel. Echter, twee dagen voordat de game daadwerkelijk in de winkels zou liggen werd hij alsnog verboden, omdat het spel zou aanzetten tot het spuiten van graffiti, wat uiteraard een misdaad is.

Reservoir Dogs zit dus niet alleen in het Australische verdomhoekje. Andere games zoals BMX XXX, Manhunt, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: San Andreas, Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, Postal, Postal 2 en 50 Cent: Bulletproof ondergingen een vergelijkbaar lot.

Groundhog Day voor Take-Two

De rel rond de "Hot Coffee" mod vorig jaar was voor vele politici en andere prominenten een prima gelegenheid om zichzelf te profileren als voorvechter van morele waarden. Nadat de rating van GTA San Andreas naar aanleiding van het 'bloot' in de game was verhoogd van Mature naar Adult Only leek de kous hiermee af te zijn, maar niets is minder waar.


We blijven bezig...

De openbaar aanklager van New York heeft besloten dat de hele game nogmaals onderzocht moet worden op verwerpelijke content, en Take-Two heeft dan ook dagvaardingen ontvangen van het kantoor van de openbaar aanklager. In de dagvaardingen wordt Take-Two verzocht om alle documenten die informatie bevatten over eventuele verborgen scenes of opties in San Andreas te overhandigen, alsmede documenten waarin wordt aangegeven welke personen binnen Take-Two op de hoogte waren van dergelijke verborgen content.

Spanje ziet voor het eerst film over burgeroorlog

Icoon FilmIn Spanje was maandagavond voor het eerst de documentaire 'De Spaanse Aarde' van de Nederlandse cineast Joris Ivens op televisie te zien. De film bevat nooit eerder in Spanje vertoonde beelden van de bloedige burgeroorlog, die plaatsvond tussen 1936 en 1939. De film werd door Ernest Hemingway van Engels commentaar voorzien. Dat meldde de Britse krant The Times dinsdag.

De documentaire gaat over de strijd tussen opstandelingen onder leiding van generaal Francisco Franco en de Republikeinse regeringstroepen bij Madrid in 1937. Na jarenlang relatief onbesproken te zijn gebleven, komt er in Spanje gaandeweg steeds meer aandacht voor de burgeroorlog. Zo is het moment van uitzenden van deze documentaire geen toeval: 17 juli a.s. is het precies 70 jaar geleden dat deze oorlog begon.

Kinderen in Spaanse burgeroorlog
Kinderen tijdens de Spaanse burgeroorlog

FOK! cartoonist in stripstrijdfinale!

Bij velen van jullie is het waarschijnlijk al bekend; onze Floris, de cartoonist die iedere week FOK!games voorziet van een kleurige cartoon, doet mee aan de Stripstrijd van Het Parool. Hij is met Swamp Thing doorgedrongen tot de finale en heeft dit keer de strijd aangebonden met Rembrandt en Cartoondiarree.

Wil je onze Floris een handje helpen om vaste cartoonist te worden in Het Parool, of heb je juist zin om Rembrandt of Cartoondiarree eens een handje te helpen, neem dan even een kijkje op de site van Stripstrijd.

Reggie Fils-Aime opent Wii's 'Mystery Flap'

Ondanks het feit dat we sinds de E3 al aardig wat te weten zijn gekomen over de Wii, claimt Nintendo dat ze nog steeds een verrassing hebben voor ons. Sommigen dachten dat die verrassing iets te maken had met het 'flapje' vooraan de console, maar Reggie Fils-Aime heeft dit gerucht nu uit de wereld geholpen.



Achter de 'flap' is namelijk de ingang voor SD memory cards. Daarboven weer bevindt zich de attachment voor Gamecube controllers. Reggie wist wel te vertellen dat de SD cards niet de enige soort memory cards zijn die in deze ingang zullen passen. Het blijft dus voorlopig nog de vraag wat de grote verrassing is die Nintendo nog voor ons in petto heeft.

Helft Nederlanders vindt uitschakeling onterecht

Uit een maandag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat 51 procent van de Nederlanders de uitschakeling van Oranje onterecht vindt. Maar liefst 83 procent vindt dat de Russische scheidsrechter Valentin Ivanov te veel kaarten getrokken heeft in de wedstrijd tegen Portugal.

69 procent van de ondervraagden is teleurgesteld door de uitschakeling van het Nederlands elftal, al hadden drie op de vijf kijkers de nederlaag wel zien aankomen. 34 procent had verwacht dat het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Portugal zou winnen.

Bondscoach Marco van Basten valt volgens 74 procent van de ondervraagden niets te verwijten, Van Basten heeft het maximale uit het elftal gehaald. Ook de spelers genieten nog veel vertrouwen, 64 procent acht Nederland een goede kans toe om over twee jaar Europees kampioen te worden.

Ondanks de nederlaag tegen Portugal zegt 59 procent van de Nederlanders dat ze naar het WK zullen blijven kijken. 27 procent zegt dat ze nu voor Argentinië zijn.

Eerste ervaringen blu-ray teleurstellend

De eerste reviews stromen binnen van de eerste kopers van de enige blu-ray speler die voorlopig op de markt is, de Samsung BD-P1000. De $1000 kostende speler verscheen twee dagen geleden en op de vraag of men nu de mooist mogelijke beeldkwaliteit kan zien in films moet men antwoorden met een "misschien".

The Digital Bits heeft hun eerste gedachten over de speler gepost. Ondanks dat de beeldkwaliteit goed lijkt is de 1080i HDMI output matig. En ondanks dat de speler sneller opstart dan Toshiba's HD-DVD speler heeft de BD-P1000 nog steeds een dertig seconden nodig voordat een schijfje klaar is voor afspelen. En voor de prijs is het apparaat niet voldoende afgewerkt en het lijkt er aldus de reviewer op dat ook het blu-ray kamp een blindganger heeft afgeleverd. Het HDMI probleem leek echter wel opgelost te worden door te switchen naar component, maar mocht HDCP ooit toch aanslaan dan is dat geen optie.

Digit Magazine complimenteerde Samsung met de ingebouwde 10-in-2 cardreader en het uiterlijk van de speler. De laadtijden waren aldus deze reviewer tussen de 31 en 44 seconden. Zodra de film echter begon te spelen reageerden de controls beter dan die bij Toshiba's HD-DVD speler.

De Samsung speler is echter niet de enige speler op de markt, Pioneer heeft namelijk een Blu-ray brander uitgebracht voor gebruik in PC's. Ondanks dat deze drive naast blu-ray schijfjes ook DVD's kan lezen en branden bezit de drive deze optie gek genoeg niet voor CD's. Erger is nog dat de drive ook geen dual-layer blu-ray schijfjes kan lezen, noch kan de drive blu-ray films afspelen omdat het de vereiste playback software mist. Ook deze drive kost $1000 en is dus voor niks anders goed dan enkel blu-ray schijfjes branden.

De consensus lijkt dus onder de reviewers dat men beter nog even kan wachten met blu-ray. Over een jaar zal de kwaliteit hoger zijn, is er meer keus, zijn de prijzen lager en kennen de spelers meer features. Er zal tegen die tijd ook een hoop meer content beschikbaar zijn voor de spelers.

Van der Sar weet het nog niet

Over alle vier de WK-wedstrijden van het Nederlands elftal bekeken, was hij de beste international. Edwin van der Sar twijfelt toch of hij door wil gaan als international.

Daags na de uitschakeling door Portugal deed bondscoach Marco van Basten al een voorzichtige poging om de 35-jarige doelman voor het Nederlands elftal te behouden, Van der Sar hield de boot echter nog af.

"Het is nu even niet het juiste moment. Ik zit nog met een ongelooflijk slecht gevoel over de uitschakeling. Dat is bij mij echt heel hard aangekomen. Daarom kan ik nog even niets met alle complimenten die ik krijg. Het is beter even afstand te nemen. Eerst een paar nachtjes slapen en dan rustig praten met de mensen voor wie zo'n beslissing ook bepaalde gevolgen heeft," aldus de recordinternational.

Gezonken Bootje

Toen ik deze website onder ogen kreeg, dacht ik eerst spam en wat boeiend een foto van een gezonken bootje, maar gelukkig gaf ik niet te snel op en ging even verder kijken, en dan zie je dat er iemand daadwerkelijk een site heeft gemaakt die alleen maar gaat over gezonken bootjes in voornamelijk de grachten van Amsterdam.

Zelf gezonken bootjes bekijken ? dat kan op deze website.

Met dank aan anoniempje voor de submit

"Verdonk medeschuldig aan uitschakeling"

Volgens Johan Cruijff is Rita Verdonk medeschuldig aan de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK-voetbal in Duitsland, doordat zij de voetballer uit Ivoorkust een versneld Nederlandersschap weigerde. In zijn column in De Telegraaf schrijft hij vandaag: "Ik wil niet beweren dat de minister schuldig is aan de uitschakeling, maar ze is zeker medeschuldig."
De levende voetballegende Cruijff schrijft dat Nederland te maken had met een situatie, dat als Arjen Robben en Robin van Persie niet in de wedstrijd zaten, er geen alternatief was. En die hadden we met Salomon Kalou wél kunnen hebben, aldus de voormalige voetballer van onder meer Ajax.

Over Verdonk schrijft Cruijff: "Ik wil er vooral mee zeggen, dat een minister er is om het landsbelang te dienen en dat heeft ze duidelijk niet gedaan. Niet alleen wat het WK betreft, maar ook voor de komende tien jaar. Ik vergelijk het maar even met een technisch directeur van een profclub. Als een grote speler van het kaliber Kalou zich bij mijn club zou melden en mijn manager stuurde 'm weg, dan kon hij daarna z'n conclusies trekken. Dat geldt dus ook voor Verdonk."


Johan Cruijff

AG2R Prévoyance zonder Nazon naar Tour

Gisteren heeft ook de Franse wielerploeg AG2R haar tourselectie bekend gemaakt. De Fransman Jean-Patrick Nazon is de opvallende afwezige in de selectie. Verder doen onder andere Astarloza, Mancebo en Moreau wel mee

De kopman bij AG2R Prévoyance wordt waarschijnlijk Francesco Mancebo. De Spanjaard staat vrijwel altijd garant voor goede klassementsnoteringen tijdens de Tour de France.

De selectie:
José Luis Arrieta, Mikel Astarloza, Sylvain Calzati, Cyril Dessel, Samuel Dumoulin, Simon Gerrans, Stéphane Goubert, Francisco Mancebo en Christophe Moreau.

SBS 6 kaapt 'The Bold' weg van RTL 4

Icoon TelevisieSBS6 heeft de uitzendrechten van The Bold and The Beautiful weten te bemachtigen. De Amerikaanse soap zal vanaf januari 2007 op werkdagen in de vooravond op de zender te zien zijn. RTL 4 heeft de serie vanaf haar oprichting uitgezonden. Er keken dagelijks 700.000 mensen naar de verwikkelingen rond de families Forrester en Spectra die elkaar in de Amerikaanse modewereld bestrijden.

Gezien het succes van de serie en de strijd om de kijker in de vooravond, hebben de afgelopen maanden meerdere partijen, waaronder RTL 4 en Talpa, geprobeerd de rechten te veroveren. "The Bold and The Beautiful is een absolute topserie, die goed aansluit bij ons kijkerspubliek. Daarnaast is de serie een uitmuntende springplank voor de rest van de avond bij SBS6. En dat vijf dagen per week. We zijn er erg blij mee", aldus Tina Nijkamp, programmaleider van SBS6.

De meest bekeken soap ter wereld begon in de VS op 23 maart 1987 bij CBS en is wereldwijd in meer dan 100 landen te zien.

Cristiano Ronaldo nog steeds woest

Voor Cristiano Ronaldo was de achtste finale tussen Portugal en Nederland vrij snel voorbij, nadat Khalid Boulahrouz een forse trap gaf tegen het rechterbovenbeen van de aanvaller.

De Portugees is nog steeds woest over de overtreding. "Hij was er duidelijk op uit om mij te blesseren. Het was een vuile actie, maar dat is onderdeel van voetbal. Ik ben er aan gewend dat ze me schoppen, maar over deze trap ben ik zeer boos."

"Ik dacht dat ik nog wel door zou kunnen spelen, maar dat was niet mogelijk. Nu moet ik hopen en afwachten hoe het zich ontwikkelt. Ik ben overgeleverd aan de doktoren." De bondscoach van Portugal, de Braziliaan Scolari, acht de kans dat Ronaldo aankomende zaterdag tegen Engeland kan spelen op zo'n 80 procent.

11,1 miljoen mensen zien Nederland verliezen

Icoon WK 2006De wedstrijd tussen Nederland en Portugal op het WK voetbal in Duitsland heeft net geen records gebroken. Uiteindelijk hebben 11,1 miljoen Nederlanders op z'n minst een deel van de wedstrijd gezien. Daarmee blijft het record van 11,7 miljoen kijkers staan bij de wedstrijd Nederland-Brazilië op 7 juli 1998 op het WK voetbal in Frankrijk. Tweede staat Portugal-Nederland op 30 juni 2004 tijdens het EK in Portugal. Toen keken er 11,5 miljoen Nederlanders.

De wedstrijd van afgelopen zondag is, in Nederland, wel de best bekeken voetbalwedstrijd van het WK in Duitsland tot nu toe. Van de 11,1 miljoen mensen keken er 10,33 miljoen in eigen huis of op visite bij anderen, 542.000 mensen keken in een café, 47.000 mensen op hun werk en 222.000 mensen volgden de wedstrijd elders.

Met dank aan ChrisHiss voor de submit.

Sony's Kaz Hirai valt Microsoft aan

SCEA (Sony Computer Entertainment America) CEO Kazuo Hirai heeft in de nieuwste uitgave van PSM (PlayStation Magazine) een aanval gedaan op de strategie van concurrent Microsoft op de consolemarkt. Volgens Hirai verzint Microsoft niks zelf en volgen ze puur Sony op de consolemarkt, net zoals ze doen in andere markten, aldus Hirai.

Tevens bekritiseert Hirai de launch van de Xbox 360, hij vindt dat deze te vroeg heeft plaats gevonden en om die reden de aldus volgens hem vitale next-gen optische (HD-DVD of blu-ray) drive moet missen. Het deel uit het interview waar het om gaat:


PSM: Sony and Microsoft seem to be taking the exact same path.

Hirai: We seem to. Every time we go down a path, we look behind and they're right there - we just can't shake these guys. I wish that they would come up with some strategies of their own, but they seem to be going down the path of everything we do. If you look at their strategy in other business areas as well, they tend to do that.

Hirai:...And the other thing is, you take a look at, for example, the fact that we incorporate the Blu-ray drive from day one. You're not going to be asking me, 'So, talk to me about this Blu-ray add-on that you have. Does it work for games? Is it just for movies?' That's exacly the kind of pitfall you fall into if you launch something that's too early, too premature...



Kaz Hirai

Cruyff: Verdonk is medeschuldig

Volgens de levende voetballegende Johan Cruyff is Rita Verdonk medeschuldig aan de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK-voetbal in Duitsland, doordat zij de voetballer uit de Ivoorkust een versneld Nederlandersschap weigerde. In zijn column in De Telegraaf schrijft de 'legendarische nummer 14' vandaag: ''Ik wil niet beweren dat de minister schuldig is aan de uitschakeling, maar ze is zeker medeschuldig.''

Cruyff schrijft dat Nederland te maken had met een situatie, dat als Arjen Robben en Robin van Persie niet in de wedstrijd zaten, er geen alternatief was. En die hadden we met Salomon Kalou wél kunnen hebben, aldus de voormalige voetballer van onder meer Ajax.

Over Verdonk schrijft hij: ''Ik wil er vooral mee zeggen, dat een minister er is om het landsbelang te dienen en dat heeft ze duidelijk niet gedaan. Niet alleen wat het WK betreft, maar ook voor de komende tien jaar. Ik vergelijk het maar even met een technisch directeur van een profclub. Als een grote speler van het kaliber Kalou zich bij m'n club zou melden en m'n manager stuurde 'm weg, dan kon hij daarna z'n conclusies trekken. Dat geldt dus ook voor Verdonk.''

Meer WK-nieuws vind je op de WK-site van FOK!.

Xbox Live Arcade Unplugged aangekondigd

De XBox 360 heeft een leuke feature: Xbox Live Arcade. Met XBLA kun je kleinere en oude games downloaden voor een paar euro's, je moet echter wel beschikken over Xbox Live.

Voor iedereen zonder internet en/of Xbox Live is er binnenkort een verzameldisc met een aantal Xbox Live Arcade games: Xbox Live Arcade Unplugged.

Xbox Live Arcade Unplugged komt rond oktober uit en gaat zo'n 40 euro kosten. De volgende games staan op de disc:
- Geometry Wars
- Texas Hold 'Em Poker
- Bejeweled 2 Deluxe
- Outpost Kaloki X
- Wik: Fable of Souls
- Hardwood Backgammon

DTM3 patch

Codemasters heeft een patch uitgebracht voor DTM Race Driver waarmee het spel op versie 1.1 komt. De patch is 88 MB groot en te downloaden vanaf de website van Codemasters.

De patch fixt een aantal cheatmogelijkheden met betrekking tot upgrades in netwerkgames. Ook is de maximale hoeveelheid racers in elke wedstrijd veranderd naar 12, zijn er op strategische plekken "Back to Main Menu" knoppen toegevoegd, en is er voor laptops de mogelijkheid om de sterkte van het wireless internet signaal en de batterijduur ingame weer te geven.
Tenslotte zijn er een aantal ingame crashes opgelost.

De patch moet worden geinstalleerd op een schone install, dat wil zeggen zonder tweaks of andere aanpassingen. Je vindt de patch hier.

Met dank aan Epljdutch voor het melden.

Ronaldinho: "Mijn kans komt dit WK nog wel"

Ronaldinho is ervan overtuigd dat hij tijdens dit WK nog zal scoren. De Braziliaanse vedette van FC Barcelona heeft al een jaar niet voor de Brazilianen weten te scoren, wel stond hij in de wedstrijd tegen Japan aan de basis van twee Braziliaanse treffers.

"Mijn kans komt nog wel, maar ik ben er niet heel erg mee bezig. Mijn taak is om kansen te creëren, zodat anderen kunnen scoren," aldus de 26-jarige aanvaller.

Het laatste doelpunt van Ronaldinho voor Brazilië dateert alweer van juni 2005. In de finale van de Confederations Cup tegen Argentinië scoorde hij toen. Sowieso is het al een tijdje geleden dat hij voor het laatst het net wist te vinden. Op 6 mei maakte hij voor Barcelona in de Spaanse competitie zijn laatste treffer in een officieel duel.

"Met het nationale team worden we geconfronteerd met zware verdediging. Het is niet eenvoudig om vrije ruimte te vinden." Ronaldinho beseft dat de supporters en de media veel van hem verwachten. "Daar ga ik alleen maar harder door werken, Elke wedstrijd is nu een finale. We kunnen ons geen fouten meer veroorloven."

FOK! cartoonist in finale Stripstrijd

Bij velen van jullie is het waarschijnlijk al bekend; onze Floris, de cartoonist die iedere week FOK!games voorziet van een kleurige cartoon, doet mee aan de Stripstrijd van Het Parool. Hij is met Swamp Thing doorgedrongen tot de finale en heeft dit keer de strijd aangebonden met Rembrandt en Cartoondiarree.

Wil je onze Floris een handje helpen om vaste cartoonist te worden in Het Parool, of heb je juist zin om Rembrandt of Cartoondiarree eens een handje te helpen, neem dan even een kijkje op de site van Stripstrijd.

Hirsi Ali behoudt Nederlanderschap

Icoon PolitiekDe betrokken ministers en vice-premiers hebben afgelopen nacht besloten dat het juridisch mogelijk is dat Ayaan Hirsi Ali haar paspoort kan behouden. In het appartement van premier Balkenende werd vannacht gesproken over de juridische onderbouwing van het besluit van vorige week. Minister Verdonk zal dit besluit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer toelichten.

Minister Verdonk besloot vorige maand, na een onderzoek van twee dagen, dat de voormalige VVD-politica, die officieel Hirsi Magan heet, geen recht had op haar Nederlandse paspoort omdat ze bij haar naturalisatie had gelogen over haar naam en geboortedatum. Later bleek dat Hirsi volgens het Somalische geboorterecht de naam van een voorouder mag gebruiken. De gewezen politica mocht zich dus Hirsi Ali noemen. Ook wat de geboortedatum betreft viel het allemaal nog wel mee. Hirsi Ali is geen Kamerlid meer van de VVD en zal naar de VS vertrekken om daar te gaan werken.

Opera DS veilig voor kinderen

Nintendo is een samenwerkingsverband aangegaan met softwaremaker DigitalArts om te waarborgen dat door kinderen met de Nintendo DS veilig op Internet kan worden gesurft.

Opera DS, de webbrowser voor de Nintendo DS die 24 juli in Japan verschijnt, zal de mogelijkheid hebben om porno, scheldwoorden, etc te blokkeren. Deze service is optioneel en kost $2,70 per maand. Mensen die gewoon naar blote borsten op hun DS willen kijken hoeven dus niet bang te zijn.





KNVB pleit bij FIFA voor twee scheidsrechters

De Nederlandse voetbalbond KNVB wil bij de FIFA gaan pleiten voor de invoering van een arbitragesysteem met twee scheidsrechters. Henk Kesler, directeur betaald voetbal, is van mening dat één arbiter een wedstrijd in het huidige topvoetbal bijna niet meer aan kan.

"Het spel is sneller geworden. De agressie is toegenomen en de belangen zijn sterk gestegen. Daardoor worden er ook hogere eisen aan de arbitrage gesteld. Het lijkt erop dat één scheidsrechter het allemaal niet meer kan behapstukken," aldus Kesler maandagavond in het tv-programma NOVA. "Volgens de KNVB is het daarom tijd om dit onderwerp aan de orde te stellen bij de FIFA. In de persoon van oud-arbiter Mario van der Ende, die lid is van de scheidsrechterscommissie van de FIFA, kunnen we de zaak aankaarten."

Kesler reageerde in NOVA op de chaotische wedstrijd zondagavond tussen Portugal en Nederland. In dat duel deelde de Russische arbiter Ivanov zestien gele kaarten en vier rode kaarten uit. "Het was bijna anarchie op het veld. De spelers wisten niet meer waaraan ze toe waren. Ze dachten, laat ik ook maar eens een overtreding maken."

"Als UEFA-waarnemer ken ik Ivanov als een uitstekende arbiter in de Champions League. In deze wedstrijd tegen Portugal was hij echter zichzelf niet. Het leek erop alsof hij met een boodschap van de FIFA het veld was ingestuurd. Hij voelde de druk van het duel totaal niet aan en het was zeker niet de eerste keer dat dit met arbiters bij het WK in Duitsland gebeurde. Dat mag de scheidsrechterscommissie van de FIFA zich wel degelijk aantrekken." Kessler benadrukte wel dat hij vindt dat Nederland niet door het al dan niet falen van Ivanov is uitgeschakeld. "We hadden gewoon tenminste één keer moeten scoren tegen Portugal. En dat heeft niet aan de arbitrage gelegen."

Het Binnenhofklasje kleurt Oranje

"Wat is jouw favoriete speler?", vroeg Gerrit Zalm aan Mark Rutte vlak voordat het volkslied klonk. "Robben natuurlijk", antwoordde Rutte zelfverzekerd. "Wat?!?", zei Jozias die leek te ontploffen. "Robben?! Robben?", hoe durf je dat te zeggen Mark. Robben is links!" Mark riep snel: "Van Persie?". Jozias liep nog roder aan: "Die is ook links maar hij speelt aan de rechterkant. Van Persie is dus een soort Rutte."

Lees verder

11,1 miljoen mensen keken Oranje

De wedstrijd Nederland -Portugal heeft zondagavond ruim 11 miljoen Nederlandse kijkers getrokken. In Nederland is het daarmee de best bekeken wedstrijd van het Wereldkampioenschap Voetbal tot nu toe.

De meeste mensen zagen de wedstrijd thuis of op visite bij anderen. Een half miljoen mensen bekeek de wedstrijd in de kroeg. Het treffen met Portugal staat nu op de vierde plaats van best bekeken voetbalwedstrijden van de afgelopen tien jaar. De halve finale tegen Brazilië op het WK in 1998 staat nog altijd op een met 11,7 miljoen kijkers.

KNVB wil Van Basten tot 2010 als coach

Icoon WK 2006De mogelijkheid bestaat dat het contract van bondscoach Marco van Basten verlengd wordt tot het jaar 2010. Dit heeft de voorzitter van de KNVB, Henk Kessler, gisteravond bekend gemaakt in het tv-programma NOVA.

Het huidige contract met Van Basten loopt nog tot en met het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. In dat contract stond onder andere dat er dominant en aantrekkelijk voetbal getoond moest worden. Ondanks dat dit niet gebeurd is, wil de KNVB toch doorgaan met Marco van Basten. Men is van mening dat er een omslag in het Nederlands elftal is behaald. Vooral de sfeer en homogeniteit worden geprezen. ''We zouden het op prijs stellen als we bij het WK in Zuid-Afrika met Van Basten opnieuw een poging kunnen wagen wereldkampioen te worden.''

Met de opkomst van een nieuwe generatie, met bijvoorbeeld Urby Emanuelsson en Klaas Jan Huntelaar, zou er na het EK van 2008 toegewerkt moeten worden naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Met deze nieuwe talenten kan Van Basten blijven bouwen aan het Nederlands elftal, aldus Kessler.

In NOVA pleitte Kessler er ook voor dat wedstrijden op topniveau voortaan geleid worden door twee scheidsrechters. Volgens de KNVB-voorzitter is het spel tegenwoordig zo snel dat één leidsman het onmogelijk meer goed kan volgen. Hij hekelde ook de samenwerking op het WK tussen de scheidsrechter, de grensrechters en de vierde man. Het lijkt wel alsof de oortjes geen batterijen hebben, zo zei een kritische Kessler.

Meer nieuws vind je op de WK-site van FOK!.

[TTT] De uitschakeling!

Bij het zien van de titel van dit blogje hoor ik hoe u zich met een moedeloze en cynische stem afvraagt "Goh, welke uitschakeling zal hij nou bedoelen?". Yep, die uitschakeling. Een trauma van het niveau '74 is het niet, maar de komende paar weken zal de wond diep zitten.
Terwijl ik dit blogje tik liggen op de grond van mijn kamer nog de resten van twee weken oranje feest dat eindigde met een domper. Kapotgerukte oranje slingers, een totaal verscheurde vlag, waarop de contouren van "Hup Holland" nog net te onderscheiden zijn en m'n megawup heb ik helemaal kaalgeplukt.

De schuldige van dit alles? Heel simpel. De algehele arbitrage op het WK en natuurlijk de Portugezen.

Gelukkig weten we in Onzin voor je Leven wel raad met ze.

Pberends laat duidelijk en hilarisch zien hoe belachelijk de arbitrage wel niet is in 'Enge scheidsrechter' en Reza-impreza weet raad met de Portugezen in '[PAINT] Portugal Foto Fuck hier de frustatie van je af'.

Belgisch tijdschrift begaat blunder

Icoon Opmerkelijk Kranten blunderen wel vaker door per ongeluk een overlijdensbericht van iemand die nog (net) in leven is op hun website te zetten. Het Belgische maandblad Royals ging gisteren echter een stapje verder. Het nieuwste nummer van Royals bevat namelijk een uitgebreid verslag van een staatsbezoek van prins Filip en zijn vrouw Mathilde aan Rusland. Dat staatsbezoek was alleen nog niet begonnen.

"Het gezelschap kreeg veel aandacht door de aanwezigheid van Mathilde", aldus de redacteur in het stuk, dat enkele pagina's telt. Een ontmoeting met de Russische president Poetin werd ook uitgebreid beschreven.

De kroonprins en zijn vrouw vertrokken echter pas gistermiddag richting Moskou voor het staatsbezoek. Of ze Poetin ontmoeten is nog niet eens zeker. Het tijdschrift heeft inmiddels zijn fout toegegeven.

Met dank aan Haviksvrouwe en Funkamental voor de submit.

Zomerkamp voor extreemrechtse jeugd

De politieke partij Nieuw Rechts van de Rotterdammer Michiel Smit gaat samen met het activistische Platform de Krijger een zomerkamp organiseren voor extreemrechtse jongeren. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag op basis van informatie van de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst). De jongeren leren op het kamp hoe ze zich ''actiever kunnen verzetten'' tegen de staat. Ook krijgen de cursisten een week lang trainingen in nationalisme, vaderlandse geschiedenis en hoe te demonstreren. Ook zal gepleit worden vóór wapenbezit en het recht op zelfverdediging.

Het kamp wordt volgende maand gehouden in Noord-Frankrijk. Volgens de AIVD grijpt Nieuw Rechts de onvrede onder rechtse jongeren aan om actief nieuwe leden te werven. Geworven zou worden in onder meer neo-nazistische kringen. De veiligheidsdienst wil niet zeggen of ze de deelnemers aan het kamp in de gaten zal houden. ''Het zijn natuurlijk geen frisse jongens, maar tot nu bewegen ze zich binnen de democratische grenzen. De vraag is: wanneer overschrijden ze die?'', aldus een woordvoerster.

'Politiek talent'
Michiel Smit verwacht zo'n twintig jonge deelnemers te kunnen klaarstomen in rechtsradicaal gedachtegoed: ''Na terugkomst in Nederland is het de bedoeling dat de cursisten gedreven onze ideeën gaan uitdragen.'' Hij hoopt op nieuw politiek talent.

Hoogleraar strafrecht Theo de Roos ziet in de kampen ''overeenkomsten'' met huiskamerbijeenkomsten van radicale moslims: ''We hebben het ook hier over fundamentalistisch gedachtegoed. Het groepsproces versterkt het gevaar. Deze jongens zien zichzelf als de uitverkorenen, de voorlopers. Zij zullen straks zelf willen rekruteren, precies zoals radicale moslims dat ook doen.'' Volgens Roos zouden de AIVD en justitie er goed aan dit scherp in de gaten te houden. Strafbaar is het echter niet om de bijeenkomsten te houden, want dan moet eerst worden aangetoond dat er wordt aangezet tot haat of opruiing.

Hartson keert terug naar Engeland

John Hartson verlaat Celtic. De Welshman heeft voor twee jaar getekend bij het vorig seizoen uit de Premier League gedegradeerde West Bromwich Albion.

“Ik heb vijf fantastische jaren gehad in Schotland. Maar door een verschillend aantal redenen is het nu tijd om terug te keren in het Engelse voetbal. Ik sprak met manager Bryan Robson, en ik was onder de indruk,” , aldus de kale aanvaller.

De 31-jarige spits kwam vijf jaar uit voor Celtic, waarmee hij vele nationale prijzen in de wacht sleepte. In het seizoen 2004/05 werd Hartson uitgeroepen tot speler van het jaar in Schotland.

Aragonés: "Geen problemen met Henry"

Naast het eventuele afscheid van Zinedine Zidane is Spanje – Frankrijk extra pikant wegens de ontmoeting tussen Luis Aragonés en Thierry Henry, twee hoofdrolspelers in een racisme-incident in het najaar van 2004.

In de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met België in oktober 2004 gebruikte bondscoach Aragonés ongewone taal om zijn pupil José Antonio Reyes te motiveren: ”Jij bent beter dan dat zwarte stuk stront Henry. Zeg hem dat met mijn complimenten”, zei de keuzeheer. Deze belediging lekte uit en er ontstond een rel.

Volgens Aragonés is de zaak gesloten: ”Dit is al lang van de baan. Via Reyes heb ik een boodschap doorgegeven aan Henry”, aldus de keuzeheer. ”Ik wil er verder niet meer over spreken.” Ook Henry wil het incident niet oprakelen: ”Die affaire is voorbij.” Spanje en Frankrijk treffen elkaar vanavond om 21.00 uur in Hannover. Inzet is een plaats bij de laatste acht.

Magnin: "Zwitserland moet trots zijn"

Jakob “Köbi” Kuhn, de keuzeheer van Zwitserland, vindt niet dat zijn team de prijs betaalde voor haar negatieve benadering tijdens het duel tegen Oekraïne (0-0). Zwitserland vloog eruit na strafschoppen.

Zwitserland creëerde nauwelijks kansen, op een vrije trap van Alexander Frei na. Volgens Kuhn was het Alpenland niettemin dichtbij een doelpunt: ”Het enige wat eraan ontbrak was een treffer, zo simpel ligt het. We speelden voor de overwinning, maar soms verlies je ook. Ik koesterde hoop nadat Shevchenko zijn strafschop miste, maar die bleek ongegrond.”

Ludovic Magnin, een van de weinige uitblinkers, denkt al aan EURO 2008. ”Er met penalty's uitgaan, dat is een verschrikkelijke manier om te verliezen. Afspraak dan maar in 2008, dan spelen we het EK in eigen land en moeten we deze ontgoocheling met zijn allen wegspoelen. Heel Zwitserland moet trots zijn op ons, we hebben hier geen enkel velddoelpunt tegen gekregen.”

Het Binnenhofklasje kleurt Oranje

"Wat is jouw favoriete speler?", vroeg Gerrit Zalm aan Mark Rutte vlak voordat het volkslied klonk. "Robben natuurlijk", antwoordde Rutte zelfverzekerd. "Wat?!?", zei Jozias die leek te ontploffen. "Robben?! Robben?", hoe durf je dat te zeggen Mark. Robben is links!" Mark riep snel: "Van Persie?". Jozias liep nog roder aan: "Die is ook links maar hij speelt aan de rechterkant. Van Persie is dus een soort Rutte."

Lippi: "Niet in de problemen geweest"

Marcello Lippi, de bondscoach van Italië, bleef kalm na de zege op Australië (1-0) en de plaatsing voor de kwartfinales.

Lippi vindt dat Italië de wedstrijd onder controle had: ”In de eerste helft waren we duidelijk beter. Onze tactiek klopte en we kregen ook enkele kansen. Na die rode kaart werd het moeilijk, maar we hielden de linies gesloten. De strafschop was een prachtmogelijkheid en we hebben die benut.” De bondscoach bleef kalm, ook na de rode kaart van Materazzi: ”Ik maakte me niet druk, want we hadden altijd nog de extra tijd of penalty’s.”

Matchwinnaar Francesco Totti nam revanche op sommige negatieve kritieken. ”Ik heb veel kritiek gekregen, maar ik heb altijd gezegd dat ik m'n voeten zou laten spreken”, aldus de spelverdeler. ”We hebben het moeilijk gehad na die rode kaart. Ik was kalm en rustig bij de penalty, ik wist dat ik zou scoren. Het is mijn eerste WK-doelpunt. Ik denk dat we nu echt ver kunnen geraken op het WK.”

Blochin durfde niet te kijken

De Oekraïense bondscoach Oleg Blochin wendde zijn ogen af tijdens de penaltyserie tussen zijn land en Zwitserland. Oekraïne won de Russische roulette en mag zich opmaken voor een duel tegen Italië.

”Na afloop van de verlengingen zei ik tegen mijn spelers: dit moeten jullie zelf uitzoeken”, zei Blochin. ”Ik kon het niet aan om te kijken.” De oefenmeester zag een wedstrijd waarin de verschillen klein waren: ”De wedstrijd was in evenwicht, wij hadden iets meer geluk.”

Andrei Shevchenko verheugt zich op de confrontatie met Italië: ”We hebben met ons hart gespeeld, mijn ploegmaats zijn helden. Ik kijk uit naar de kwartfinale tegen Italië: het wordt een grote match. De Italianen zijn favoriet, maar ik ben er zeker van dat we kunnen winnen.” Shevchenko loofde het collectief: ”Misschien hebben we niet de grootste spelers, maar we offeren ons voor elkaar op. We spelen met een groot hart.”

Levenslang voor moord op man in rolstoel

Icoon MisdaadEen 21-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Duitsland zijn door een Duitse rechtbank veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. Het duo martelde, vermoordde en beroofde een 54-jarige man die aan een rolstoel was gebonden. Twee betrokkenen bij de moord, een meisje van 16 en een jongen van 17, zijn veroordeeld tot zes en 8,5 jaar cel omdat ze nog minderjarig zijn.

Het slachtoffer was een man die leed aan multiple sclerose. Hij werd op brute wijze neergestoken in zijn appartement in Wilhelmshaven in Noord-Duitsland. Eén van de vier jongeren was een bekende van de man. Hij had de vriendengroep uitgenodigd in zijn huis. De jongeren hadden drank op voordat ze de man aanvielen. De man werd na zijn dood ontdaan van zijn mobiele telefoons en portemonnee.

[upd] Brand in centrum Enschede

Icoon BrandIn het centrum Enschede is vanavond brand uitgebroken in een kledingwinkel. Ongeveer een uur geleden is de brand gemeld en heeft de brandweer zich naar het pand gespoed. Korte tijd later is assistentie van de spuitgasten uit Hengelo gevraagd.

Of de panden in de omgeving ook gevaar lopen is nog niet bekend. Meer info volgt zodra deze beschikbaar is.

Update 1:41 uur
Alleen het dak van de kledingzaak bleek in brand te staan. Het vuur was in korte tijd geblust maar ging wel gepaard met hevige rookontwikkeling. Hoe groot de door de brand ontstane schade is, is nog niet bekend.

pand
Het pand.

brand
Het pand in brand, met dank aan fabianf voor foto.


Met dank aan Light voor de submit.

Dakloze man (62) in België doodgeslagen

Icoon MisdaadUit autopsie blijkt dat de dakloze man, waarvan maandag het levenloze lichaam werd aangetroffen in een winkelcentrum in de Belgische plaats Marche-en-Famenne, om het leven is gebracht door een aantal trappen en slagen. Er werden verschillende sporen van vuistslagen en stampen op het lichaam teruggevonden.

De daders, die bruut geweld gebruikten, konden tot op heden nog niet gevonden worden. Toen het incident plaatsvond was er een muziekfestival op slechts enkele meters van de plaats-delict. Heel veel mensen waren op dat moment in de buurt.

Het 62-jarige slachtoffer Georges Pera was geen onbekende voor de politie, hij was echter nooit gewelddadig. De man stond verder bij de politie alleen bekend als een dakloze. De uitslag van de verdere autopsie, die de exacte doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden vast moet stellen, wordt dinsdag verwacht.

Met dank aan Bas028 voor de submit.

3 miljoen per dag !!

Icoon SitenewsMaandag 26 juni 2006, de dag na de uitschakeling van Nederland op het WK in Duitsland, viert FOK! tóch een klein beetje feest.
Voor het eerst in ons ruim 6 jarig bestaan zijn we de grens van 3 miljoen pageviews op 1 dag gepasseerd (3.027.708 om precies te zijn) en daar mogen we best wel een beetje trots op zijn.

Waar andere sites het met veel geld en grote multinationals achter zich doen, doen wij het als vreemde eend in de bijt toch stiekum nog een stukje beter vanwege niet alleen een crew met een enorme inzet, maar ook nog eens de meest loyale groep users die we ons ooit hadden kunnen wensen.
We hadden dit niet kunnen halen zonder de vele honderden crewleden die zich de afgelopen jaren geheel belangeloos hebben ingezet voor FOK!, en we hadden het zeker niet kunnen redden zonder jullie, de bezoekers.
FOK! bestaat inmiddels alweer dik 6 1/2 jaar, maar we groeien nog steeds en we zijn nog lang niet van plan te stoppen.
Veel plezier op FOK!, ook morgen weer

Twee doden in laatste Potterboek

Icoon LiteratuurKinderboekenauteur J.K. Rowling heeft onthuld dat er ten minste twee personen het zevende en tevens laatste boek in de Harry Potterserie niet zullen gaan overleven, maar was zo slim om niet te zeggen wie de ongelukkigen zijn.

Er wordt een ware run verwacht op het boek van de Engelse schrijfster op het moment dat de ontknoping in serie uitkomt. Ze heeft gezegd dat het laatste hoofdstuk uit dat boek al een tijdje terug geschreven is.

"Het laatste hoofdstuk is weggestopt, alhoewel het nu een beetje veranderd is", vertelde ze in een interview met een Brits commercieel televisiekanaal. "Ik moet zeggen dat de er twee doodgaan van wie het helemaal mijn intentie niet was ze dood te laten gaan." Ook vertelde ze nooit van plan geweest te zijn om Harry zelf dood te laten gaan.

Van Basten bondscoach tot wellicht 2010

De mogelijkheid bestaat dat het contract van Marco van Basten verlengd wordt tot het jaar 2010. Dit heeft Henk Kessler vanavond bekend gemaakt.

Het huidige contract van de bondscoach loopt nog tot 2008. In dat contract stond onder andere dat er dominant en aantrekkelijk voetbal getoond moest worden. Ondanks dat dit niet gebeurd is, wil de KNVB toch doorgaan met Marco van Basten. Men is van mening dat er een omslag in het Nederlands elftal is behaald. Vooral de sfeer en homogeniteit worden geprezen.

Met de opkomst van een nieuwe generatie met bijvoorbeeld Urby Emanuelsson en Klaas Jan Huntelaar zou er na het EK van 2008 toegewerkt moeten worden naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Met deze nieuwe talenten kan Van Basten blijven bouwen aan het Nederlands elftal.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.