Verdachte Goudse moordzaak opgepakt

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsMet de aanhouding van een verdachte lijkt de politie een belangrijke stap te hebben gezet in een vier jaar oude moordzaak. Een 30-jarige man uit Gouda wordt verdacht van de moord op Mariëlla de Geus in november 2001. De 20-jarige vrouw werd destijds gewurgd en gedeeltelijk ontkleed gevonden op een parkeerplaats.

De arrestant was, net als Mariëlla de Geus, bezoeker van een uitgaansgelegenheid in Gouda op de avond van haar dood. Begin deze week ontving Justitie een tip over de moordzaak, welke zeer bezwarend was voor de verdachte. De man is hierop aangehouden, waarna zijn DNA vergeleken is met celmateriaal uit sperma en huidweefsel dat op het lichaam van Mariëlla werd aangetroffen. De twee DNA-profielen bleken overeen te komen. De politie had voor het onderzoek de afgelopen jaren al bij honderden mannen DNA afgenomen. De aangehouden man, die als bezoeker van de disco al eerder in beeld was, weigerde dat tot dusver.

Eerder zat de zwakbegaafde Marokkaan Nouredinne B. negen maanden vast voor de moord op Mariëlla. Voor de rechtbank werd hij echter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde twee maanden geleden in zijn tv-programma uitgebreid aandacht aan de zaak. Of de nieuwe informatie mede naar aanleiding van die hernieuwde aandacht loskwam is niet bekend.