Bij supermarkt shoppen voor een date

In een Plus supermarkt in Almere Buiten kan je shoppen voor een date. Consumenten die op zoek zijn naar een partner kunnen een speciaal paars vrijgezellenmandje pakken. "Ik zie mensen met een paars mandje regelmatig telefoonnummers uitwisselen", zo zegt de eigenaar van de supermarkt Ed de Greef. Vooral 30-plussers gebruiken de mandjes. "Voor hen is het misschien moeilijker contact te leggen. Ze gaan toch minder vaak naar de kroeg denk ik".

Het is niet bekend of er relaties voortgekomen zijn uit het idee. De eigenaar kreeg vooral van veel vrijgezelle vrouwen het verzoek voor de vrijgezellenmandjes, en heeft het daarom ingevoerd. Een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is goed te spreken over de actie. "Het is algemeen bekend dat de supermarkt een geliefde ontmoetingplek is. Mensen kijken bij elkaar in het mandje om te zien of ze éénpersoonsgerechten kopen. Dat leidt tot geflirt aan de kassa".

Vrijgezellen zijn niet verplicht om mee te doen aan de actie. Vrijgezelle klanten die niet op zoek zijn naar een date, kunnen gewoon een normaal mandje gebruiken.


Paars mandje
"Yes! Ze heeft een paars mandje!"


Met dank aan xippie voor de submit.