WK 2006: Uitslag BraziliŽ - Ghana

Icoon WK 2006BraziliŽ staat in de kwartfinales van het WK Voetbal. De vijfvoudig wereldkampioen noteerde een geflatteerde 3-0 zege op Ghana. Ronaldo, Adriano en Zť Roberto waren verantwoordelijk voor de productie.

BraziliŽ loste de hooggespannen verwachtingen opnieuw niet in. Desondanks begon de SeleÁ„o uitstekend: al in de vierde minuut tekende Ronaldo voor de 1-0. De aanvaller legde doelman Kingson in de luren dankzij enkele karakteristieke schaarbewegingen. Het was de vijftiende keer dat Ronaldo scoorde op een mondiale eindronde, een nieuw record. Ghana leek even te worden overlopen, maar nam het heft in handen. De schaarse kansen, onder andere een kopbal van John Mensah, werden echter om zeep geholpen.

Het flets spelende BraziliŽ bouwde even voor rust de voorsprong uit, al hing om de treffer van Adriano een sterke geur van buitenspel. In de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Ghana drong aan zonder BraziliŽ te verontrusten. Tegelijkertijd voelde de titelverdediger nauwelijks aandrang om door te drukken, hetgeen het schouwspel geen goed deed. In de slotfase legde Zť Roberto de eindstand vast, nadat Asamoah Gyan namens Ghana moest inrukken met een rode kaart. Een uitgebreid verslag vind je op de speciale WK-site van FOK!.

In de kwartfinale speelt BraziliŽ tegen Spanje of Frankrijk, die vanavond in het strijdperk treden voor de laatste achtste finale. Mocht Frankrijk verliezen, dan is de profcarriŤre van Zinedine Zidane voorbij. De kwartfinales worden overigens afgewerkt op vrijdag en zaterdag.


Indeling Kwartfinales:
Duitsland - ArgentiniŽ
ItaliŽ - OekraÔne
Engeland - Portugal
BraziliŽ - Spanje/Frankrijk