Docenten opgepakt voor jarenlang misbruik

Icoon JustitieEen 56-jarig duo uit Eindhoven zit al meer dan een maand in voorarrest op verdenking van jarenlang seksueel misbruik van meerdere minderjarige jongens. De tweelingbroers gaven al die tijd les op basisscholen in Son en Eindhoven. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch maakte dat vandaag bekend.

De vier mannen die aangifte hebben gedaan zeggen dat ze tussen de 10 en 14 jaar oud waren toen ze misbruikt werden. Het OM laat niet doorschemeren of het gaat om toenmalige leerlingen van de school. De slachtoffers zijn inmiddels wel meerderjarig.

Justitie maakt wel duidelijk dat de verdachten nooit meer in het basisonderwijs zullen kunnen terugkeren. De ouders op de basisschool in Eindhoven waar één van de verdachten werkte zijn maandagavond al ingelicht over de zaak. Vanavond is er een besloten inlichtingenbijeenkomst voor ouders op basisschool De Bloktempel in Son. Het onderzoek is praktisch afgerond zegt het OM. Op 31 augustus moeten de verdachten voor de rechter in Den Bosch verschijnen.

Met dank aan DJMO voor de submit.