Gevonden 100.000 euro was losgeld

Icoon PolitieMet de arrestatie van vier mannen gisteren, heeft de politie naar eigen zeggen de herkomst achterhaald van de 100.000 euro die op 24 mei jongstleden werd gevonden in het Ulvenhoutsebos bij Breda. De vier mannen zouden een 42-jarige man hebben willen afpersen. Nadat ze hem hadden ontvoerd moest hij de 100.000 euro in het bos achterlaten.

In de ochtend van 24 mei werd het slachtoffer bij zijn bedrijf in Oosterhout door een aantal gemaskerde mannen in een auto gedwongen. Diezelfde middag werd hij vrijgelaten. Hij werd echter wel gevraagd 100.000 euro achter te laten op de Sint Annadreef in Ulvenhout om zijn vrijheid af te kopen. Een voorbijganger vond het geld toevalligerwijs en meldde dat twee dagen later aan de politie. Op dezelfde dag deed de ontvoerde man aangifte van afpersing.

Zo'n honderd politiemensen zijn maandag ingezet bij de acties tegen de verdachten in zowel Nederland als BelgiŽ. Die waren allemaal nodig voor de arrestatie van de verdachten en elf doorzoekingen. Aan het eind van de middag werden twee mannen uit Breda van 27 en 42 jaar oud in hun auto aangehouden door een arrestatieteam.

De derde verdachte werd aangehouden in Alphen. De 41-jarige man uit Chaam probeerde nog te vluchten maar werd klemgereden door een ander arrestatieteam. De vierde verdachte, een 36-jarige man, werd door de Belgische politie opgepakt in zijn woning in Hoogstraten.

Op elf locaties in Breda, Oosterhout, Chaam, Hoogstraten en Dorst werden verschillende woningen, een winkel, twee loodsen en een garagebox door de recherche doorzocht. De ontvoerde man heeft zijn geld nog niet teruggekregen van de politie. Een politiewoordvoerder stelt de man echter gerust. "Het is nog nodig voor het onderzoek, uiteindelijk krijgt hij het wel", aldus de woordvoerder. Het onderzoek is nog niet afgerond. Meer aanhoudingen kunnen niet worden uitgesloten.

Met dank aan roepdeman, Sadar, bastiaanuhl en Twist voor de submit.