Gezochte Ned. verkrachter in Brazilië gepakt

PolitieDe door justitie gezochte zedenverdachte Johan Frederik Stellingwerf (25) is gisteren opgepakt in Brazilië. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de naam en foto van de verdachte op 11 april openbaar omdat men hem zocht voor diverse ernstige zedenmisdrijven.

De zeer uitzonderlijke stap om de personalia van Stellingwerf te openbaren - hiervoor is toestemming nodig van het College van Procureurs-Generaal - werd genomen omdat het OM het opsporingsbelang zwaarder vond wegen dan de privacy van de verdachte. Het OM vreesde namelijk dat Stellingwerf zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zou maken. Hij ontmoette zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit.

Het OM is bezig met een uitleveringsverzoek. Het is nog niet te zeggen op welke termijn hij naar Nederland zal worden overgebracht. Ook heeft het OM nog steeds niet bekend gemaakt van welke ernstige feiten Stellingwerf - een voormalig promovendus Ruimtelijke Economie, fotomodel en zoon van een advocatenechtpaar uit Sassenheim - specifiek wordt verdacht.



Verdachte Stellingwerf


Met dank aan calvobbes, MeneerMuis, Xanthe, Rapper en bosman33 voor de submit.