FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 september 2004

The Sims domineert in lijst best verkochte PC games

In de Amerikaanse PC best sellers top 10, heeft The Sims het klaargespeeld om maar liefst vijf plaatsen te bezetten, zo luidt het onderzoek van NPD Group. Op de tweede plaats staat Microsoft, met 4 games.

Toch is Activision de winnaar, hij staat op 1 met de nieuwe game Doom 3.

1.Doom 3Activision
2.The Sims DeluxeElectronic Arts
3.MS Age Of MythologyMicrosoft
4.MS Zoo Tycoon: Complete CollectionMicrosoft
5.Rise Of NationsMicrosoft
6.The Sims Mega DeluxeElectronic Arts
7.Halo: Combat EvolvedMicrosoft
8.The Sims: Makin' Magic Expansion PackElectronic Arts
9.The Sims: Superstar Expansion PackElectronic Arts
10.The Sims: Unleashed Expansion PackElectronic Arts

Cup stacking

Ik weet niet of jullie dit nog kennen.
Een aantal jaren geleden was dat toch wel een kleine rage, wat minder bekend bij ons.
Maar een grote kans dat je dat vroeger op de tv ooit hebt gezien.

De bedoeling is dat je in zo weinig mogelijk tijd een hoop cups moet plaatsen in bepaalde formaties.
Ik zal het je makkelijker maken.
Want zij heeft het wel begrepen.

Multikabel voert ook datalimiet in

mo0se had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Nadat eerder deze week bekend werd dat kabelinternet-aanbieder Chello een datalimiet heeft ingesteld, heeft internetaanbieder Multikabel nu ook een datalimiet aangekondigd. In tegenstelling tot de limiet van Chello zal de limiet van Multikabel alleen gelden voor verkeer van en naar de nieuwsservers. Het overige internetverkeer blijft onbeperkt. Volgens Multikabel is de limiet noodzakelijk om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen garanderen.

In een nieuwsbrief aan alle klanten schrijft Multikabel zaterdag dat een kleine groep gebruikers dusdanig veel gebruik maakt van de nieuwsservers dat dit problemen oplevert. "De Acceptable Use Policy, die ook van toepassing is op het gebruik van de nieuwsservers, wordt door een klein aantal abonnees excessief overtreden. Deze groep zorgt voor zoveel dataverkeer, dat de dienstverlening naar alle andere abonnees wordt gehinderd," aldus Multikabel in de nieuwsbrief.

In de hoop dat een datalimiet helpt om abonnees bewuster te laten omgaan met de nieuwsservers, wordt nu voor alle abonnees een maandelijks limiet ingesteld. Deze limieten lopen uiteen van 1 GB per maand voor het goedkoopste abonnement (Easy) tot 25 GB per maand voor het gemiddelde abonnement (Power) en 50 GB voor de supersnelle abonnementen XL-lerate en X-tra.

Naast de invoering van een datalimiet zal Multikabel de dienstverlening ook verder proberen te verbeteren door een uitbreiding van het aantal servers en een limitering van het aantal verbindingen dat een gebruiker met de nieuwsservers kan hebben.

Nieuwsservers kunnen gebruikt worden voor discussiegroepen en het uitwisselen van grote bestanden, maar worden ook vaak gebruikt voor het uitwisselen van (potentieel) illegale bestanden zoals films en muziek.

Verbod op al-Jazeera in Irak verlengd

Icoon Irak nieuws De Iraakse regering heeft zaterdag laten weten het verbod op de Arabische nieuwszender al-Jazeera te verlengen. Op 5 augustus werd het kantoor van de zender in Bagdad voor één maand gesloten vanwege aanzetting tot geweld. Volgens de regering moedigde de nieuwszender ontvoeringen aan door beelden van gijzelaars uit te zenden.

De regering had verwacht dat de nieuwszender uit Qatar op de beschuldigingen zou reageren, maar dit is volgens een woordvoerder van interim-premier Allawi niet gebeurd. Daarom, en omdat de zender de afgelopen maand toch uitzendingen uit Irak heeft verzorgd terwijl dit niet mocht, is het verbod voor nog onbepaalde tijd verlengd.

Al-Jazeera kondigde meteen na de sluiting al aan door te willen gaan met het zo goed mogelijk verslaan van de situatie in Irak. Bovendien zou de sluiting mogelijk niet rechtsgeldig zijn omdat de opdracht afkomstig was van de minister van Binnenlandse Zaken en niet van een Iraakse rechtbank.

Thomas Dekker uitgeschakeld na val

Thomas Dekker heeft moeten opgeven in de Tour de l'Avenir. In de derde etappe viel de jonge Nederlander hard en gaf op.

Dekker reed na zijn winst in de openingstijdrit in het geel. De 206,5 kilometer lange etappe van Mers-le-Bains naar Fontaine-au-Pire was een prooi voor de sprinters en het werd verwacht dat Dekker minstens tot de bergen in etappe acht de leiderstrui zou kunnnen behouden. De val gooit echter roet in het eten van Trade Team III van Rabobank.

De derde etappe eindigde net als de tweede etappe inderdaad in een sprint. Waar gisteren de Fransman Sébastien Chavanel wist te winnen, pakte vandaag de Belg Steven Caethoven de zege in de massasprint. De Spanjaard Gustavo Cesar Veloso neemt de gele trui nu van Dekker over.

De Efteling vraagt bezoekers thuis te blijven

okcep had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Efteling heeft zaterdagmiddag via de radio en haar website een oproep geplaatst om vandaag niet meer naar het attractiepark in Kaatsheuvel te komen vanwege de overweldigende belangstelling voor de laatste Zomeravond waarop het Brabants en Nederlands Levenslied centraal staan.

Alle parkeerplaatsen bij De Efteling zijn vol en op de toegangsweg N261 stond de hele middag een file. Om het pretpark te kunnen bereiken stonden vele bezoekers, over een afstand van zes kilometer ruim vier uur vast in de file. Naast gevaarlijke situaties, welke ontstonden door kerende voertuigen, had ook de ANWB haar handen vol aan overhitte voertuigen van gestrande bezoekers. Het speciale programma van vandaag, met onder andere Grad Damen, Koos Alberts en Marianne Weber, duurt nog tot middernacht. Dit weekeinde zijn de laatste dagen van de zomervakantie. De scholen in de regio Zuid beginnen maandag weer. Ook het goede weer zal veel mensen naar het pretpark hebben getrokken.

Luchthaven Los Angeles dicht na incidenten

dimage had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe internationale luchthaven van Los Angeles is gesloten nadat zich twee incidenten hadden voorgedaan. Drie terminals van de Tom Bradley International Terminal zijn ontruimd en wegen van en naar het vliegveld zijn afgesloten. Vliegtuigen mogen wel landen, maar niet vertrekken.

Het is onduidelijk wat de twee incidenten precies inhouden. Onbevestigde berichten melden dat een zaklamp is ontploft. Het is onbekend of hierbij slachtoffers zijn gevallen. Over het tweede incident is niet méér bekend dan dat de luchtvaartpolitie reageerde op berichten over een verdacht persoon. Het vliegveld van Los Angeles, voor velen bekend als LAX, is één van de drukste luchthavens ter wereld.

Hoofddoek voor Iraanse etalagepoppen

Icoon Buitenlands nieuws In de Iraanse hoofdstad Teheran hebben gisteren zo'n vijfhonderd conservatief-islamitische mensen geprotesteerd tegen het dragen van 'modieuze vrouwenkleding'. De demonstranten riepen de overheid op strenger te gaan toezien op vrouwen die te kleurige en te strakke kleding dragen.

Iran staat bekend om haar naar streng islamitische regels ingerichte maatschappij. Sinds de verkiezing van de hervormingsgezinde president Khatami, in 1997, zijn de kledingvoorschriften in Iran voor vrouwen iets vrijer geworden. Gevolg is dat steeds meer meisjes en jonge vrouwen zwaar opgemaakt zijn, strakke jasjes dragen, alsmede glittersieraden en fel gekleurde hoofddoekjes.

Toen in mei jongstleden de conservatieven in het Iraanse parlement weer in de meerderheid waren, werd het roer omgegooid. Zo kondigde de overheid al diverse maatregelen aan om vrouwen te bewegen tot een meer 'bescheiden' kledingstijl. Zo moeten sinds kort ook etalagepoppen van een hoofddoek voorzien zijn.

De demonstranten vinden de aangekondigde maatregelen niet ver genoeg gaan. "Wij protesteren tegen straatprostitutie en ondeugd. We haten meisjes die zich zo opgedirkt op straat begeven", aldus een vrouwelijke demonstrant van middelbare leeftijd. Niet alleen mannen liepen mee in de demonstratie, maar ook meer dan honderd vrouwen, getooid in de bedekkende zwarte chador, de overjas met hoofddoek.



Vrouwen met chadors

Almeloër verwondt vijf mensen met mes

mistermaniac had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 21-jarige man uit Almelo heeft afgelopen nacht in het centrum van Almelo vijf mensen verwond met een mes. De dader verkeerde volgens de politie onder invloed van alchohol en mogelijk drugs. Naar aanleiding van een signalement kon de politie de messentrekker dezelfde nacht nog aanhouden.

De man randde om twee uur 's nachts een vrouw aan onder bedreiging van een mes. Toen een omstander te hulp schoot, werd deze ook bedreigd met het mes. De man ging er vandoor en stak onderweg zonder enige aanleiding in op twee mannen van 46 en 51 jaar oud en een 55-jarige vrouw. Zij raakten lichtgewond. Vervolgens stak de man nog een 41-jarige en een 31-jarige man. De laatste raakte ernstig gewond. Hij moest met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Square Enix onthult gedeeltelijke line-up TGS.

Square Enix heeft de line-up voor de Tokyo Game Show, welke plaats zal vinden aan het eind van deze maand, bekend gemaakt. De RPG gigant zal hier o.a. Kingdom Hearts II en het onlangs onthulde Radiata Stories tentoonstellen. De grootste aankomende titels, Final Fantasy XII en Dragon Quest VIII, staan niet op de lijst.

Kingdom Hearts II, het vervolg op de crossover hit van Square Enix en Disney Interactive, was niet te bewonderen op de E3 in speelbare vorm. Echter heeft de Amerikaanse en Japanse pers al wel een kijkje mogen nemen in privé demo sessies. Het onlangs aangekondigde Radiata Stories is, als volledig nieuw en originele titel een unicum voor het bedrijf dezer dagen en zal vast het onderwerp zijn van veel discussies op de TGS.

Als Final Fantasy XII en Dragon Quest VIII echt niet verschijnen op de TGS zal dit zeer waarschijnlijk uitstel betekenen daar Dragon Quest VIII dit jaar nog moet verschijnen en Final Fantasy XII al speelbaar was op de E3 van dit jaar.

De lineup wordt afgerond door overige Final Fantasy, Kingdom Hearts en Full Metal Alchemist series, zie onderaan voor een volledige lijst. Opmerkelijk is ook het ontbreken van titels voor de Nintendo DS en de PSP welke beide nog dit jaar moeten verschijnen in Japan.

• Final Fantasy XI: Chains of Promathia (PC/PS2)
• Fullmetal Alchemist 2: Akaki Elixir no Akuma (PS2)
• Before Crisis - Final Fantasy VII (Mobile Phones)
• Final Fantasy VII: Advent Children (DVD/UMD)
• Front Mission Online (PC/PS2)
• Kingdom Hearts II (PS2)
• Kingdom Hearts: Chain of Memories
• Radiata Stories (PS2)

Bram Vermeulen (57) overleden

kattemie had ons via de nieuws-submit te melden:

Zanger en cabaretier Bram Vermeulen is vanochtend onverwachts overleden. Vermeulen was op reis door Italië toen hij een hartaanval kreeg. Bram Vermeulen werd 57 jaar.

Vermeulen was onder meer bekend van Neerlands Hoop, het cabaretgezelschap samen met Freek de Jonge. Hun eerste avondvullend programma kreeg de titel 'Neerlands Hoop in Bange Dagen'. Toen Freek de Jonge in 1979 een punt achter hun samenwerking zette, ging Vermeulen solo. Hij had vooral in Vlaanderen veel succes.

Voordat Vermeulen het theater inging was hij op jonge leeftijd een succesvol volleyballer. Op zijn 16e was hij al spelverdeler bij het Nederlands volleybalteam.


Bram en Freek in Neerlands Hoop, waarmee ze in 1969 het cabaret omver gooiden en rock 'n roll toevoegden.

-
Bramvermeulen.nl
Neerlands Hoop met Freek de Jonge
RVU tv-programma's van Bram Vermeulen van de laatste jaren.

Moskou boos om 'laster' Bot; zin geschrapt

Eveli, macromarkt.nl, Re_plaY en trustlover hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Russische regering is kwaad op minister Bot van Buitenlandse Zaken. Bot had, in de rol van huidig EU-voorzitter, de Russische regering gisteren om uitleg gevraagd over de manier waarop het gijzelingsdrama in Rusland was opgelost. Moskou noemde de uitspraken van Bot "lasterlijk" en riep de Nederlandse ambassadeur in Rusland op het matje, zo meldde persbureau Interfax.

In een verklaring stelde Bot dat hij het betreurde dat de gijzelingscrisis niet vreedzaam kon worden opgelost. Verder sprak hij zijn begrip uit voor "het moeilijke dilemma waarmee de Russische regering zich geconfronteerd zag". Maar hij vroeg ook om meer informatie van de Russen, "om tot een afgewogen oordeel over de afloop te kunnen komen".

De Russische regering was zeer ontstemd over die laatste passage. Moskou vatte dit op als een eis om "uitleg" van Nederlandse zijde. "De uitlatingen van de Nederlandse minister zijn op zijn zachtst gezegd ergerlijk, en diep kwetsend", aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. "De feiten en de relatie tussen oorzaak en gevolg achter wat in Beslan gebeurd is, zijn voor iedereen duidelijk, behalve dan misschien voor de Nederlandse minister", verklaarde onderminister Valery Losjchinin tegen het persbureau Interfax.

Minister Bot heeft inmiddels de zin verwijderd uit de verklaring. Een woordvoerder van Bot spreekt over een misverstand: "Er zat geen kwaad in wat de minister zei".

Dodental opgelopen tot 348
Het dodental van het gijzelingsdrama op de school is inmiddels opgelopen tot 348, onder wie 155 kinderen en alle 26 gijzelnemers. Onder de doden zijn naast kinderen, ook ouders en leraren, en militairen die de school bestormden. Meer dan 540 mensen moesten in een ziekenhuis worden opgenomen. Onder hen bevinden zich 336 kinderen. Waarschijnlijk zal het aantal doden en gewonden nog oplopen, omdat onder het puin nog slachtoffers liggen.

Een aantal zwaargewonde Russische kinderen is samen met hun ouders overgevlogen naar Moskou, omdat ze daar betere medische behandeling kunnen krijgen. Er zullen nog meer kinderen naar Moskou gebracht worden, maar hoeveel is nog niet bekend.

De meeste doden zijn gevallen tijden het urenlange vuurgevecht tussen Russische troepen en de gijzelnemers. De beschietingen volgden na een aantal bomexplosies. De bommen zouden zijn verpakt met bouten en spijkers om voor extra veel schade te zorgen. Mogelijk gingen de bommen te vroeg af.

FOK! zoekt enthousiaste boeken-reviewers

Een tijdje geleden waren we op zoek naar nieuwe film-reviewers. Er zijn toen veel reacties binnen gekomen voor deze positie. Dit keer zijn we opzoek naar boeken-reviewers. Vind jij lezen leuk? Kom jij veel op FOK? Vind je het leuk om bij de FOK!crew te komen? Misschien is boeken-reviewer worden op de FOK!frontpage wel wat voor jou.

Wat wordt er van een boeken-reviewer verwacht?
Natuurlijk is het van belang dat je van lezen houdt en dit alles leuk kan neerzetten in een review. Verder is het ook best van belang dat je aardig wat vrije tijd hebt. Boeken kunnen dik zijn en de reviews zullen binnen 2 weken na ontvangst in de vorm van een review online moeten op de Frontpage. Ook zit er een minimum aan reviews per maand aan vast. Je moet als reviewer 2 reviews per maand online zetten. Hou er ook rekening mee dat de porto-kosten voor het review-materiaal voor eigen rekening zijn.

Naast het plaatsen van de boeken-reviews word je als reviewer ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum regelmatig te checken. Ook zou het leuk zijn als je af en toe aan speciale dingen mee zou kunnen werken zoals dossiers en extra reviews. Het is daarom ook makkelijk dat je al wat van FOK! af weet.

Wat kun je als reviewer verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als reviewer op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuk en enthousiast team van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard. Maar je krijgt wel een @fok.nl mailforwarder na je proeftijd en een FP-Crew tagje bij je naam. Verder heb je als boeken-reviewer ruime keuze aan boeken, die je na het reviewen mag behouden.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
Je username
Een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
Waarom jij denkt dat je in het team past
Je interesses in boeken
De uren van de dag dat je denkt online te kunnen zijn om fora/ planning te checken en te kunnen reviewen.
Of je al vaker reviews hebt geschreven.

Wat is de opdracht die ik mee moet sturen?
Maak een review van je favoriete boek. Probeer dit in het zelfde formaat te doen als de boeken-reviews hier geschreven worden. Daarmee bedoelen we:
- Inleiding
- Het verhaal
- Conclusie

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m zondag 5 september 23:59 uur.

Na binnenkomst van de teruggestuurde opdrachten zal de FP-crew zich over de verwerkte opdrachten buigen. Zo snel mogelijk daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,

De eindredactie

US Postal wint ploegentijdrit Vuelta

Vandaag werd de Ronde van Spanje, de Vuelta, geopend met een ploegentijdrit. US Postal liet zien dat dit onderdeel door de ploeg tot in de perfectie wordt beheerst.

Rond de Spaanse plaats León werd de ploegentijdrit verreden. De verschillende favorieten moesten het nu met hun hele ploeg zien te klaren. Hoewel er in deze Vuelta nog veel kansen komen, met name met zeven aankomsten bergop, lijkt de eerste tik te zijn uitgedeeld. US Postal reed alle andere ploegen op een aardige achterstand.

T-Mobile, met als kopman Vinokourov, zette de tweede tijd neer met een achterstand van 31 seconden. Illes Balears - Banesto zette de derde tijd neer. Rabobank kon het tempo niet volgen en zette de 20ste en eennalaatste tijd neer, met een achterstand van twee minuut zestien op US Postal.

Uitslag:
1. US Postal 30.45
2. T-Mobile + 0.31
3. Iles de Balears + 0.56
4. Kelme + 0.58
5. Phonak + 1.01
6. CSC + 1.24
7. Fassa Bortolo + 1.25
8. Liberty & Securos + 1.28
9. Saeco + 1.38
10. Relax Bodysol + 1.41
11. Lampre + 1.46
12. AG2R + 1.49
13. Cofidis z.t.
14. Saunier + 1.50
15. Cafes Baque + 1.54
16. Alessio + 2.00
19. Quick-Step + 2.13
20. Rabobank + 2.16
21. Euskaltel + 2.27

Cambuur-aanhang belaagt tegenprotest

Vandaag werd in Leeuwarden gedemonstreerd op het Beursplein door twee groeperingen. De extreem-rechtse Nationale Alliantie en een protestactie van tegendemonstranten. Bij dat tweede protest kwam het tot relletjes omdat supporters van voetbalclub Cambuur de bijeenkomst van de linkse betogers belaagden.

De eeste protestactie die 's ochtends gehouden werd, die van de Nationale Alliantie (NA), trok vijftig voorstanders en stond in het teken van 'multicul geweld'. Een toepsraak van NA-voorzitter Jan Tijn werd verstoord door mensen die er doorheen joelden en schreeuwden. Volgens de politie waren deze mensen niet gebonden aan een politieke groepering, maar had dit niet mogen gebeuren.

Het tweede protest, van onder meer de Socialistische Partij, de actiegroep Keer het Tij en de Internationale Socialisten, trok zo'n zeventig aanhangers. Dit protest, dat zich richtte tegen extreem-rechts, werd dus verstoord door Cambuur-aanhangers. De politie greep in, maar verichtte geen aanhoudingen.

Lotto-Domo wordt Davitamon-Lotto

Al langere tijd was bekend dat bij wat nu Lotto - Domo is, volgend jaar Omega Pharma de hoofdsponsor wordt en de Belgische Lotto de tweede sponsor. Nu is echter bekend gemaakt dat Omega Pharma het merk Davitamon verder in de wielersport zal promoten.

Davitamon is dit seizoen nog verbonden aan de Quick Step-ploeg. Die ploeg wilde niet meer verder met de sponsor, nadat bekend werd dat die hoofdsponsor werd van een andere Belgische wielerploeg. Bij Omega Pharma vinden ze twee jaar te kort om een merk goed te promoten, dus gaan ze langer onder de naam Davitamon door in de wielersport. Hoewel men eerder een andere naam voor de ploeg was gekozen, is uiteindelijk gekozen om de ploeg Davitamon-Lotto te noemen.

De ploeg heeft een budget van zeven tot acht miljoen euro en heeft vooral veel sprintkracht in de gelederen. Met Robbie McEwen, Tom Steels en de net vastgelegde Amerikaanse spurter Fred Rodriguez weet men dat er wedstrijden kunnen worden gewonnen. Daarnaast moeten mannen als Peter Van Petegem, Mario Aerts, Cadel Evans, Nico Mattan en Axel Merckx zich in de zwaardere wedstrijden laten gelden.

De ploeg:
Mario Aerts (T-Mobile)
Frédéric Amorison (Quick-Step)
Serge Baguet (Lotto-Domo)
Christophe Brandt (Lotto-Domo)
Wim De Vocht (Bodysol)
Bart Dockx (Bodysol)
Cadel Evans (T-Mobile)
Nick Gates (Lotto-Domo)
Jan Kuyckx (Vlaanderen)
Björn Leukemans (MrBookmaker)
Nico Mattan (Bodysol)
Robbie McEwen (Lotto-Domo)
Axel Merckx (Lotto-Domo)
Bert Roesems (Bodysol)
Fred Rodriguez (Aqua&Sapone)
Gert Steegmans (Lotto-Domo)
Tom Steels (Landbouwkrediet)
Leon van Bon (Lotto-Domo)
Prebe Van Hecke (Bodysol)
Wim Van Huffel (Vlaanderen)
Peter Van Petegem (Lotto-Domo)
Wim Vansevenant (Lotto-Domo)
Johan Vansummeren (Bodysol)
Aart Vierhouten (Lotto-Domo)
Henk Vogels (Navigators)

McLaren test nieuwe neus

McLaren zit dit jaar zeker niet stil. Op Monza werd alweer een doorontwikkeling voor de MP4-19B getest.

De meest spraakmakende neuzen van voor het seizoen lijken dadelijk te zijn verdwenen. Eerder pastte Williams de neus al aan. Nu is ook McLaren aan het testen met een meer traditionele brede neus.

Voor David Coulthard, Kimi Räikkönen en Alexander Wurz was het vooral veel rondes rijden met verschillende aanpassingen aan de auto, waaronder de nieuwe neus. In hoeverre de nieuwe neus bedoeld is om al meteen door te voeren is onbekend. Op Silverstone werd eerder ook al een nieuwe neus getest, maar die is toen niet doorgevoerd.

Reiziger langer aan de kant

Michael Reiziger komt dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie.

De schouderblessure van de verdediger is ernstiger dan men eerst dacht. Afgelopen week onderging de speler van het Engelse Middlesbrough een operatie, en daardoor is hij zeker drie maanden uit de roulatie. Voordat de Nederlander onder het mes ging,was er nog uitgegaan van een revalidatieperiode van zes weken.

"Bijna alles wat kapot kon zijn in mijn schouder was ook kapot. Zelfs mijn schouder bleek gebroken," aldus Reiziger in een interview in De Telegraaf.

Zendschip Veronica mogelijk naar Scheveningen

Het oude zendschip van voormalig zeezender Radio Veronica komt wellicht in de haven van Scheveningen te liggen. Het gaat om het tweede en meest bekende zendschip van Veronica, de Norderney wat van 1964 tot en met 31 augustus 1974 in gebruik was, de dag dat Veronica moest stoppen van de overheid; de zogenaamde anti-piratenwet werd toen van kracht. Het eerse zendschip, de Borkum Riff, dat van 1959 tot 1964 werd gebruikt, is allang gesloopt.

Het oude zendschip, dat al jaren dienst doet als drijvend partyschip annex discotheek, ligt nu in Antwerpen. De stichting Norderney, die het culturele en historische erfgoed van Radio Veronica uit de periode 1959 - 1974 wil conserveren, heeft een oproep gedaan op de Haagse gemeentepolitiek om mee te werken aan de terugkeer van het schip. De stichting wil de voormalige zendboot ombouwen tot een museum over de geschiedenis van zeezenders. In de jaren zestig en zeventig (tot in de jaren 80 aan toe) dreven er talloze op de Noordzee, zoals Caroline, Radio London (Big L), Mi-Amigo en Noordzee.

De Haagse gemeenteraad is enthousiast over het museumplan. De partijen CDA en PPS (Politieke Partij Scheveningen) zijn bereid om te praten over een verlaging van de liggelden. Mogelijk wordt de Norderney dit jaar nog versleept van Antwerpen naar Nederland.

Zendschip de 'Norderney' waarmee Veronica tot 31-8-1974 uitzond vanaf de Noordzee op 192 en 538 meter middengolf

-
Website Stichting Norderney, met heel veel geschiedenis info (zie onder historie).

Schooluniform

Aan de ene kant is een schooluniform gewoon kut. Maar aan der andere kant, kant het ook best wel meevallen. Iedereen ziet er hetzelfde uit, en het is een stap dichter bij de volwassenheid. Maar goed. Hier in Nederland dragen we op school geen uniform. In Suriname doen ze dat wel.

Daarom leek het me leuk om voor een keertje met een Surinaams schooluniform naar school te gaan. Ach ja, het is gelukkig toch mooi weer, dus ik kan wel korte mouwen aan.

07:15, tijd om weg te gaan. Alleen het was nog zo koud in de ochtend. Zal ik nu wel of niet een jas meenemen? Dan maar gewoon op Piet vertrouwen. Hij zei dat het morgen nog mooi weer zou zijn.
In de tram keken een paar mensen me al raar aan. Hoezo? Het is gewoon een blauw overhemd met een normale spijkerbroek. Niets bijzonders aan. Wat kijk je? Heb ik iets van je aan ofzo? Of zouden ze misschien toch weten dat het een Surinaams uniform is? Misschien keken ze wel zo, omdat het koud was, en ik geen jas bij me had.. weet ik het.
Eenmaal op school aangekomen, kreeg ik allemaal positieve reacties over mijn overhemd, waarvan niemand wist dat het een deel van een uniform is. Van een handjevol Surinamers, dat bij mij op school zit, wist geen een te zeggen dat het een Surinaams uniform is. Wat zijn dat nu weer voor neppe Surinamers? Ik zou het meteen hebben herkend.
Ik voelde me wel goed in dat uniform. Waarom weet ik niet. Ik voelde me een beetje anders. Ik voelde me, alsof ik naar mijn werk ging. Iets belangrijks.

En dan eindelijk, het moment waarop je hebt gewacht. 15:45, einde les. Eindelijk is het dan weekend. Lekker gek doen. Lekker je gang gaan. Lekker uit gaan. Of lekker uitslapen, zoals ik. Maar voordat ik lekker in mijn bed kan kruipen, moet ik eerst weer met dezelfde tram naar huis.
Door het hartje van het Haagse Centrum. Daar waar de meeste mensen komen om hun spulletjes te kopen. Daar moest ik nog langs, met mijn uniform. En toen begon het...

"Fawaka??!" huh?.. had hij het tegen mij? Ik ken die gozer helemaal niet joh. Maar zo beleefd als ik ben, groet ik hem terug, in dezelfde surinaamse taal. "Mi deh.."
Ok,... Goed.. dan maar verder lopen. Maar ondertussen keken mensen mij aan alsof ik naakt liep door de stad. Alsof ik niks aan had. Mensen kijken naar je, je ziet ze denken en als ze je voorbij lopen, kijken ze nog achterom, om nog even naar je te kijken.
Natuurlijk waren dat alleen Surinaamse mensen. Zij wisten dat ik een uniform aan had.

Eindelijk zit ik rustig in de tram. D-Men pomp uit mijn oordopjes, dus ik ga lekker onderuit zitten en kijk naar buiten. Opeens val mijn oog op 2 sletjes. Echte sletjes waren het. Van die hoeren. Die niets anders kunnen dan jongens "playen". Ik val gelukkig niet op dat soort meisjes en kijk weer naar buiten. Totdat eentje mijn aandacht probeert te trekken.
- "Hey!".... "hey!".... Heeft ze het tegen mij? Dus ik haal mijn oordopjes uit mijn oren.
"Ja?"
- Heb je een Surinaams MULO uniform aan?
"he he.. ja."
- "Cool, naar welke school ga je dan?"
"Ow... gewoon een normale school hoor, maar dit heb ik voor de lol aan."
- "Zo stom, je gaat toch geen uniform aan doen als je dat niet hoeft?"
"Euhm... (welk woord verstond je dernet niet?) Ach ja.."
- "Sukkel..."
"Ach koop toch een komkommer en ga je moeder ermee pesten joh..."
- "Kom niet over me moeder praten...."

En toen ben ik uitgestapt. Wat een uniform niet allemaal kan doen. Ik ben er niet op tegen, maar ik ben er ook niet voor. Voor mij maakt het niks uit. Voor mij is het gewoon kleding.

Meer jeugdgevangenen op één cel

Drie Nederlandse jeugdgevangenissen beginnen komend jaar een proef waarbij drie of vier kinderen op één cel worden geplaatst, zo meldt het NRC Handelsblad. Er komen voorlopig proeven in drie inrichtingen waar drie of vier kinderen bijelkaar worden gezet.

Twee kinderen op één cel is geen optie, omdat bij jongens er altijd een de sterkste is. Vooral jongens tussen de 12 en 18 jaar buiten dat uit. Door er drie of vier bij elkaar te plaatsen zou dat gedrag worden genormaliseerd. Bij meisjes is wellicht twee op één cel wel haalbaar.

Verder gaat men in de jeugdgevangenissen ook experimenteren met de groepsgrootte per afdeling. Nu zitten er steeds tien of twaalf kinderen op elke afdeling. Geprobeerd wordt dat aantal te vergroten. Ook probeert men het aantal begeleiders terug te brengen.

De vijftien jeugdgevangenissen in Nederland zijn gedwongen tot maatregelen omdat ze minder geld te besteden krijgen maar wel meer kinderen moeten plaatsen. Het beschikbare budget gaat ongeveer 16% omlaag. De 240 beschikbare plaatsen moeten de komende jaren met enkele honderden worden uitgebreid.

Premier wil normen en waarden tv-show

obanion, davidgilmour, calvobbes en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister-president Jan Peter Balkenende wil dat omroepen of tv-makers een programma gaan maken dat de discussie over normen en waarden combineert met amusement. De premier benadrukt dat de overheid zelf zo'n programma niet kan maken en enkel Postbus 51-spotjes uitzendt.

Balkenende doet zijn uitspraken in een interview met het Algemeen Dagblad over het normen en waarden-beleid van het kabinet. Hij reageert daarin op brieven van lezers.

U
Ook meent de premier dat leerlingen weer u moeten zeggen tegen hun docenten. ''Er is een tijd geweest van 'zeg maar Jan of Piet'. Ik denk dat er een zekere afstand moet zijn tussen de leerkracht, die een andere rol heeft, en de leerling.'' Verder meent Balkenende dat jongeren in het openbaar vervoer moeten opstaan voor ouderen. De regering zal overigens niet met precieze regels komen over 'fatsoenlijk gedrag', aldus de premier: ''We vinden het als kabinet wel belangrijk dat groepen mensen met elkaar nadenken over wat ze belangrijk vinden''.

Van Basten passeert Zenden en van den Bergh

Boudewijn Zenden is niet opgenomen in de selectie voor het komende WK-kwalificatieduel tegen Tsjechie.

Bondscoach Marco van Basten heeft in de selectie ook geen plek voor Dave van den Bergh, Collins John, Romano Denneboom en Jan Kromkamp.

Met het wegvallen van zowel Zenden als van den Bergh heeft van Basten met Castelen nog maar een echte buitenspeler in de gelederen. Tot dus ver sprak de bondscoach altijd uit dat hij het liefst altijd met echte vleugelspitsen wilde spelen.

De geblesseerde Johnny Heitinga, Kevin Hofland, Nigel de Jong, Giovanni van Bronckhorst en Romeo Castelen zijn vermoedelijk op tijd weer fit en hersteld. Ook Wilfred Bouma, die uitval in de wedstrijd tegen Liechenstein, is aan de beterende hand.

Nieuwe screens Fifa Football 2005

Zoals bekend is er één ding waar je je elk jaar weer aan kan vast houden, hoe erg het ook tegenzit; elk jaar komt EA weer met een nieuw deel in de Fifa serie. Dit jaar dus ook weer en ze hebben alvast een boel screenshots online gezet.

Ook deze keer komen er weer betere graphics, betere AI, zijn de spelers geüpdate, spelen ze bij de club waar ze nu ook echt spelen, lijken ze realistischer, en hebben ze realistischere bewegingen.


















Maar liefst drie Halo 2 versies voor Japan

Om de populariteit van de Xbox in Japan te bevorderen heeft Bungie besloten Halo 2 daar in drie edities te laten verschijnen.

Halo 2 is het vervolg op Halo, een game die door veel mensen gezien wordt als een baanbrekende FPS; de verwachtingen rond Halo 2 zijn daarom ook hoog opgelopen. Het spel zal voor ongeveer 51 euro te koop zijn.

In Japan zullen de volgende versies uitkomen:

De gelimiteerde editie, met een metalen box en een premium DVD vol met beeldmateriaal en making of's van Halo 2. Hier zal ook een twee maanden trial voor Xbox Live bijzitten. Deze versie zal voor ongeveer 72 euro te koop zijn.

Een gelimiteerde editie met Xbox Live, die alles bevat wat de eerder genoemde gelimiteerde editie bevat, inclusief een abonnement van twaalf maanden voor Xbox Live en een Voice Communicator. Een uitkomst voor diegene die net een Xbox hebben gekocht en een Live abonnement wilden aanschaffen.

De derde versie die in Japan uit zal komen bevat de "normale" versie van Halo 2 die ook in de rest van de wereld zo uit zal komen.

Of de speciale editie met Xbox Live ook naar Europa komt is nog onbekend.

Mysterie rondom Snake Eater ads

De Metal Gear serie van Hideo Kojima is vanaf het eerste deel op de Playstation een ware inspiratiebron geweest voor vele sneaky games, die nu op de verschillende consoles te vinden zijn. Deze winter zal er weer een nieuw deel van deze serie verschijnen.

Reden genoeg om de marketingafdeling weer eens overuren te laten draaien. De eerste twee advertenties zijn nu in bladen te vinden en brengen een heus mysterie met zich mee. Op de huidige advertenties staan namelijk twee woorden dik gedrukt, op de ene "NO" en de andere "SOLID". Op het forum van MetalGearOnline heeft een forumlid hierover nagedacht, en kwam tot de conclusie dat in de volgende advertentie waarschijnlijk "SNAKE" dik gedrukt zal staan. Het ziet er dus misschien naar uit dat Solid Snake in dit komende deel het veld moet ruimen voor een nieuw hoofdpersonage.

De geruchtenmachine draait op volle toeren, maar het is aan jou om over dit mysterie te oordelen.


[update] Moskou: strijd in Beslan voorbij

Vandaag hebben Russische soldaten de school in Noord-Ossetië bestormd en na lange gevechten een einde gemaakt aan de gijzeling. Hieronder volgt de berichtgeving zoals die op FOK! plaatsvond vanaf 11:26 uur.

Icoon Buitenlands nieuwsZwaarbewapende Russische soldaten zijn zojuist naar de school gerend in Noord-Ossetië waar de gijzeling plaastvindt. In de school worden zeker duizend personen vastgehouden, NOS teletekst spreekt zelfs van 1500. Er zijn luide explosies en geweervuur te horen. Zo'n 40 kinderen en vrouwen wisten te ontsnappen.

Na het horen van twee explosies in de richting van de school ontstond de commotie. Direct automatisch geweervuur volgde.

Een deel van het dak van de school is ingestort. Boven de school hangen vier Russische legerhelikopters. Getuigen zeggen dat soldaten de school uit komen met bebloede kinderen in hun armen. De gewonden worden in zowel ambulances als ter beschikking gestelde burgerauto's vervoerd. Opvallend is dat de kinderen naakt zijn of slechts in ondergoed gekleed. Dit zou echter een gevolg kunnen zijn van de hitte die vermoedelijk in het gebouw aanwezig was, gezien het aantal opeengepakte mensen.


Ontsnapte kinderen krijgen water

Update 12.44 uur
Soldaten hebben gemeld dat de situatie rond de school onder volledige controle is. Militairen zijn het gebouw inmiddels binnengedrongen en ook enkele artsen zouden naar binnen zijn gegaan. Het geweervuur rond de school is echter weer opgelaaid.

De laatste berichten geven aan dat zeker vijf gijzelnemers door geweervuur om het leven zijn gekomen. Ook een onbekend aantal gijzelaars zou zijn omgekomen. Zeker 158 kinderen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Update 13.02 uur
Verschillende gijzelnemers hebben andere kleding aangedaan en zouden zich verstopt hebben in een huis in Beslan.

Twee vrouwelijke gijzelnemers, waarvan vermoed wordt dat zij zichzelf wilden opblazen, zouden witte doktersjassen hebben aangetrokken. De mannen hadden hun kleren verwisseld voor sportkleding om minder op te vallen bij het vluchten. Ze zouden een aantal gegijzelde kinderen mee hebben genomen.

Update 13.40 uur
Er zouden zeker 13 gijzelnemers uit de school ontsnapt zijn, waarvan een gedeelte zich in een gebouw in de buurt van de school ophoudt. Volgens Interfax is het Russische leger begonnen met acties tegen de gevluchte gijzelnemers in het gebouw.

Er zouden tenminste tien doden zijn gevallen en teminste 120 kinderen gewond zijn geraakt. Meer dan 200 slachtoffers zijn naar ziekenhuizen afgevoerd.

Volgens het leger zouden alle gijzelaars de school uit zijn, maar Interfax meldt dat er nog steeds geschoten wordt in de omgeving van de school.

Update 15.26 uur
Volgens Interfax zijn er tientallen doden gevallen bij de beëindiging van de gijzeling. Een Britse journalist zou zeker honderd lichamen in het gebouw hebben zien liggen.

Update 18:12 uur
Het dodental ligt waarschijnlijk ver boven de 150. Dat meldde het persbureau Interfax aan het begin van de avond.

Ruim 100 doden liggen in de gymzaal, anderen buiten of in het mortuarium van het ziekenhuis. In ziekenhuizen liggen minstens 409 gewonden, onder wie 219 kinderen. Een aantal van hen is er slecht aan toe.

Update 18:40 uur
De gijzeling is nog niet voorbij. De strijd duurt voort. Aan het begin van de avond werd nabij het gebouw een zware explosie gehoord. In een kelder onder de school hebben enkele gijzelnemers zich verschanst. Onder hen de leider van de terroristen. Ze zouden ook een aantal kinderen bij zich hebben.

In totaal zijn nu 20 terroristen gedood. Onder hen zouden zich Arabieren bevinden.

Update 23:49 uur
Russische troepen zeggen ook de laatste terroristen te hebben uitgeschakeld. Drie terroristen die zich in een kelder hadden verschanst, zijn opgepakt. Vier gijzelnemers zouden voortvluchtig zijn.

Voor zover nu bekend heeft het gijzelingsdrama zeker aan 200 mensen het leven gekost. Daarnaast raakten nog eens zeker 646 kinderen, ouders en leraren (soms zwaar) gewond.

Update 9.43 uur
Op last van president Poetin zijn alle grenzen van Noord-Ossetië gesloten. Poetin tracht hiermee te voorkomen dat de laatste gijzelnemers het land ontvluchten.

Zeker tien militairen van de speciale eenheden zijn om het leven gekomen tijdens het drama. Het totale dodental is inmiddels tot 250 opgelopen. Daarvan liggen er zeker honderd in de gymzaal. Een terrorist zou zich temidden van alle gegijzelden hebben opgeblazen.

Update 13.15 uur
Het officiële dodental is inmiddels opgelopen tot 322, waaronder 155 kinderen. Nog steeds worden in het schoolgebouw doden gevonden.

Amerikaanse boxart Metroid Prime 2: Echoes bekend

Vandaag is in bekend geworden hoe de Amerikaanse boxart van Metroid Prime 2: Echoes eruit zal komen te zien. Het is te hopen dat Nintendo Europa met een iets spannendere boxart op de proppen komt want de pose van Samus en haar plastic-achtige 'look' in combinatie met een logo en - kort door de bocht - twee achtergrondkleuren zijn nou niet bepaald enthousiasmerend te noemen.

Ook in Echoes speel je met Samus Aran, de vrouwelijke premiejager om allerhande vijanden af te knallen. Nieuw voor de franchise is de multiplayer-optie, waarbij met vier spelers een 'deathmatch' tegen elkaar gespeeld kan worden.

De game zal 15 november in de VS uitkomen en de 26e ligt hij hier in de schappen.

Peiling: PvdA zakt, VVD wint

Icoon politiek binnenland nieuws Ondanks de turbulentie binnen de VVD de afgelopen weken doet de liberale partij het goed in de peiling van de Politieke Barometer. Ten opzichte van de vorige peiling wint de VVD drie zetels en komt op een aantal van 28 uit, evenveel als de partij momenteel in de Kamer heeft. Overigens is de peiling gehouden na het rumoer rondom Hirsi Ali en Geert Wilders, maar vóór de definitieve afscheiding van Wilders.

Ook regeringspartij het CDA zit in een opwaartse trend. Hoewel de partij nog fors onder het huidige zetelaantal van 44 in de Tweede Kamer zit, stijgt ze in de peiling. De partij komt op 37 zetels uit, na eerder dit jaar nog rond de 32 zetels te hebben gezweefd.

De PvdA verliest flink in de peiling. De partij, die de afgelopen maanden op een constant aantal van boven de vijftig zetels stond, heeft in de peiling nu 48 zetels. Dit is nog een flinke zetelwinst in vergelijking met de huidige bezetting in de Kamer. Het verlies is waarschijnlijk te wijten aan de geringe media-aandacht de afgelopen week, ondanks de uitspraken van Wouter Bos in het integratiedebat.

Bij de kleinere partijen is het een stoelendansje van een enkele zetels. Zo verliest de SP een zetel, terwijl GroenLinks er eentje wint. De LPF herstelt met 2 zetels in de peiling, zij het broos. De overige partijen, waaronder ook Nieuw Rechts wordt genoemd, halen afzonderlijk niet voldoende stemmen voor één zetel.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
27-08-2004
Peiling
03-09-2004
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64422,83524,237
PvdA27,34233,05131,148
VVD17,92816,62518,128
SP6,399,2148,513
LPF5,781,211,42
GroenLinks5,186,297,010
D664,164,673,65
ChristenUnie2,132,952,34
SGP1,621,721,72
PvdD0,4-1,010,71
Overige partijen0,9-0,8-1,2-

Pong


Games.fok.nl is geopend en daar hoort vanzelfsprekend een review van één van de beste spellen van de afgelopen jaren bij: Hoogstaande spellen met Dolby Surround, pre-rendering, sublieme gameplay en grafische kwalitieit waar je U tegen zegt. De wereld van games bracht ons Real Time Strategy, Role Playing Games, Shoot-Em Ups en natuurlijk ook snoeiharde arcade.

In deze laatste categorie presenteert Fok! vol trots:



Eén console, twee gamepads en een tv. Game on!

Engelse "fans" misdragen zich

Een groep Engelse voetbalfans heeft zaterdagmorgen voor veel onrust gezorgd in Wenen.

De aanhangers verblijven in de Oostenrijkste hoofdstad vanwege de WK-kwalificatiewedstrijd die zaterdagavond wordt gespeeld tussen Engeland en Oostenrijk.

De Engelsen raakten in het centrum van Wenen slaags met een groep Oostenrijkers. Een grote politiemacht kon verdere escalatie voorkomen door had in te grijpen. Er werden zeven mensen gearresteerd.

Aldi en Lidl ronden niet op 5 cent af

Icoon Binnenlands nieuws Zowel Aldi als Lidl doen voorlopig nog niet mee aan het afronden van de eindbedragen op de kassabonnen op 5 cent. Volgens brancheblad Distrifood wordt hiermee een eerdere verklaring van de supermarktkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ondermijnd. Het CBL verklaarde eerder namelijk dat alle supermarkten vanaf 1 september zouden gaan afronden.

In het zaterdag uitgegeven blad Distrifood vertelt een medewerker van Aldi dat er nog niet afgerond kan worden vanwege verouderde kassa's. Een gedeelte van de 380 filialen in Nederland zou nog niet met scankassa's werken, waardoor het afronden niet haalbaar is.

De reden dat er bij de ruim tweehonderd filialen van Lidl nog niet wordt afgerond is nog niet bekend. Samen zijn de twee supermarktketens goed voor tien procent van de supermarkten in Nederland. Overigens zouden zowel Aldi als Lidl niet nadrukkelijk verklaard hebben aan het afronden deel te nemen.

Luipaard leert eigen kooi te openen

Icoon opmerkelijk nieuws De beheerders van het Tel Aviv Safari Park in Israël stonden lange tijd voor een raadsel omdat een vierjarig Perzisch luipaard elke morgen buiten haar kooi werd aangetroffen. In de eerste instantie werd gedacht aan iemand die de kooi elke nacht opende, dus werden er spionagecamera's geïnstalleerd.

Tot de verbazing van de beheerders bleek het vrouwtjesluipaard zelf in staat te zijn haar kooi te openen. Met haar poot haalde ze de kling voorzichtig en nauwkeurig van het slot.

"Ze is in staat om de kling voorzichtig van het slot te doen en checkt eerst uitvoerig de omgeving voordat ze uit haar kooi stapt. Voor zover ik weet is dit nog nooit elders in de wereld gebeurd," aldus een woordvoerder van het park.

Volgens de woordvoerder heeft de katachtige de truc zichzelf aangeleerd. Als ze uit haar kooi ontsnapt was, zat ze overigens nog wel vast in een afgesloten gedeelte van de dierentuin.

Williams en Mauresmo door

Amélie Mauresmo heeft zich voor de achtste finales geplaatst van de US Open.

De als tweede geplaatste Française won vrij gemakkelijk van de Venezolaanse Maria Vento-Kabchi in twee sets, 6-2 en 6-0.

In de tweede ronde had Mauresmo nog veel moeite met Julia Vakoelenko, maar langzamerhand komt ze steeds meer in vorm.

"Ik kom steeds beter in mijn vel te zitten. Ik bewoog een stuk beter op de baan en had veel meer succes met mijn groundstokes, het begint ergens op te lijken," aldus de Française.

Serena Williams had het een stuk moeilijker tegen de Française Tatiana Golovin, 7-5 en 6-4. Ze begon wel sterk aan de wedstrijd, maar Golovin liet zich niet van de wijs brengen en benutte 2 breakkansen en liep uit tot 1-4, maar Williams vocht zich terug en won uiteindelijk de eerste set.

Ook in de tweede set speelde Williams, die in totaal 25 winners en 42 onnodige fouten produceerde, wisselvallig. Golovin kwam nog wel van 1-4 terug naar 3-4, maar moest uiteindelijk toch de overwinning aan Williams laten.

Codemasters stopt met MMORPG Dragon Empires

Voor de liefhebbers van Fantasy MMORPG's is er slecht nieuws. De game Dragon Empires van Codemasters, welke er redelijk indrukwekkend uitzag, is gecancelled om technische redenen.

Het officiele nieuws bericht:

quote
De ontwikkeling van Dragon Empires stopte vanwege technische problemen. Codemasters heeft de beslissing genomen om verdere ontwikkeling van het spel, het MMORPG project van het bedrijf, te staken.

Dragon Empires kreeg ontzettend veel steun uit haar online community en werd ook toegejuichd door PC en online media terwijl het in ontwikkeling was. Helaas hebben technische problemen voor het stopzetten van het project gezorgd.

Veel van de ontwikkelaars, waaronder programmeurs en tekenaars, worden overgeplaatst naar Codemasters' interne ontwikkelstudio's om aan huidige en toekomstige titels te werken.

De beslissing om de ontwikkeling van Dragon Empires te stoppen heeft geen invloed op de lange-termijn ambities van Codemasters in de MMORPG markt, het bedrijf zal toekomstige kansen dan ook actief evalueren.


Meer informatie over dit spel 'in ruste' is hier te vinden.

Tsjechië komt te vroeg

Je zal maar een middelbare scholier zijn, die na een jaar vol problemen nipt zijn overgang bewerkstelligd heeft. Na een zomer waarin je wat kon uitrusten en de batterij weer op hebt moeten laden, wacht je al na een paar schoolweken een onaangename verrassing. Je moet een toets maken, die cruciaal is voor het verdere verloop van dit schooljaar. Bij een voldoende is de kans dat het jaar positief gaat verlopen groot, maar bij een onvoldoende loop je al direct weer achter de feiten aan. In zo’n situatie zit het Nederlands voetbalelftal.

Hewiit wel, Ferrero niet door in US Open

Juan Carlos Ferrero heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van de US Open.

De als zevende geplaatste Spanjaard verloor in vijf sets van de Oostenrijker Stefan Koubek, met de setstanden 6-7, 6-4, 7-6, 2-6 en 3-6.

De winnaar van het toernooi in 2001, de Australier Lleyton Hewitt, wist zich wel te plaatsen voor de volgende ronde. De Marokaan Hicham Arazi werd vrij makkelijk in drie sets verslagen, 7-6, 6-1 en 6-2.

Wilders gaat voor rechts-conservatieve partij

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het bij de VVD opgestapte Kamerlid Geert Wilders is van plan een eigen partij op te richten. Volgens Wilders moet het een 'betrouwbare rechts-conservatieve partij' worden. Wellicht dat hij deze kabinetsperiode in de Kamer wat gaat samenwerken met de LPF'ers Hilbrand Nawijn en Joost Eerdmans, met wie hij het goed kan vinden, maar verder wil hij niets met de LPF als partij van doen hebben. De LPF heeft Wilders een fractiemedewerker aangeboden als ondersteuning van zijn eenmansfractie. Of Wilders dit aanbod aanneemt is nog onzeker. Met de LPF-fractie heeft Wilders overigens geen problemen.

De ex-VVD'er was voor hij de VVD verliet al in gesprek met de conservatieve Edmund Burke Stichting. De politicus zegt alleen al gisteren twintig sollicitatiebrieven te hebben gekregen van mensen die met hem een partij op willen richten. ''Ik ga uitzoeken welke reacties serieus zijn en welke van gelukszoekers zijn''.

Extreem-rechts
VVD-commissaris van de Koningin uit Friesland, Ed Nijpels, zei gisteren dat de partij die de ex-VVD'er wil oprichten in de buurt komt van een extreem-rechtse partij. "Dat kan bijna niet anders," aldus Nijpels. Wilders noemt dit nonsens: ''Mijn standpunten zijn scherp maar fatsoenlijk. Mijn punten vallen binnen de rechtsgeldigheid.''

Binnen de VVD is verder woedend gereageerd op het feit dat Wilders, die met de verkiezingen 5.000 voorkeurstemmen kreeg (veel te weinig voor een rechtstreekse zetel) zijn zetel blijft innemen. ''Gelegaliseerde diefstal'' noemde VVD-minister Hoogervorst van Volksgezondheid het zelfs.

Door het verdwijnen van Wilders uit de fractie houdt de coalitie van CDA, VVD en D66 nog slechts een meerderheid van 77 zetels over. Premier Balkenende acht dat nog steeds genoeg, zeker omdat geregeld oppositie partijen het beleid ook steunen. Het vertrek van Wilders is de eerste keer ooit dat de VVD een fractielid verliest.

Kansen
Opiniepeiler Maurice de Hond ziet kansen voor Wilders in het politieke spectrum, maar dan moet hij niet alleen blijven. Wanneer hij een goede conservatieve partij om zich heen weet te bouwen - bijvoorbeeld met mensen uit de Edmund Burke stichting, Joost Eerdmans en anderen - zou hij 50% van de LPF-aanhang en 25% van de VVD-kiezers kunnen trekken, hetgeen al snel 10 zetels oplevert. Een conservatieve beweging zou het ook goed doen als tegenstander bij het komende referendum over de Europese Grondwet. De huidige grote politieke partijen zijn daar namelijk allemaal voorstander van.

Wilders uitspraken spitsten zich het laatste jaar voornamelijk toe op de islam en op de toetreding van Turkije tot de EU. Met leuzen als ''Als ik minister was, zou ik het verbod op hoofddoekjes een dag na mijn installatie laten ingaan. En laat daarna de hoofddoekjes maar wapperen op het Malieveld. Ik lust ze rauw'', ''Thuis lopen moslims maar met hoofddoekjes om en slachten ze hun schapen, daarbuiten gedragen ze zich als ieder ander'', ''Ik ga er als eerste met cement en stenen heen om die moskeeën dicht te metselen'' en Turkije mag nóóit bij de EU'', maakte hij zich bij de rechterflank van de VVD populair. Bij de gematigder ingestelde VVD'ers kon hij echter weinig goed doen.

School verbiedt mobiel op school totaal

Op scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem mogen leerlingen helemaal geen mobieltjes meer op school of schoolplein gebruiken. Het is leerlingen vanaf dit schooljaar verboden met een mobieltje in de hand in het gebouw of op het plein te verschijnen.

Het verbod is een stap verder dan het verbod dat de meeste scholen hanteren: niet bellen of sms-en tijdens de les.

De Gomarus Scholengemeenschap is een reformatorische school voor VMBO, Havo en Atheneum. Ze aanvaardt de bijbel als Gods onfeilbaar Woord en als bron met absoluut gezag.

Levenslang voor Al-Qaeda spion in leger VS

Icoon Buitenlands nieuws Een 26-jarige Amerikaanse militair is door een krijgsraad tot levenslang veroordeeld wegens spionage voor al-Qaeda. Ryan Anderson werd vrijdag op de basis Fort Lewis in de Amerikaanse staat Washington tot deze straf veroordeeld. Hij had zelf schuld bekend op alle vijf punten van de aanklacht.

Anderson werd in februari door FBI-agenten gearresteerd omdat hij in chatrooms op het internet had aangeboden militaire informatie aan al-Qaeda door te spelen. Volgens officiële verklaringen had Anderson als lid van een tankbemanning geen toegang tot gevoelige informatie en zou het hem niet gelukt zijn contact te leggen met al-Qaeda.

Thuishulp plundert rekening bejaarden

Icoon Binnenlands nieuws Een 47-jarige vrouw uit Brunssum, werkzaam als thuishulp voor bejaarden, wordt er door de politie van verdacht de bankrekeningen van een aantal bejaarden waarvoor ze werkte te hebben geplunderd. De buit zou tenminste 100.000 euro bedragen. De vrouw is vrijdag opgepakt, zo meldde de politie.

De thuishulp kon het geld achterover drukken door eerst een vertrouwensband op te bouwen met de slachtoffers, waarna ze al hun geldzaken mocht regelen. Toen een 73-jarige vrouw uit Landgraaf een betalingsachterstand bleek te hebben bij haar woningbouwvereniging kwam de zaak aan het licht. De thuishulp bleek 40.000 euro achterover gedrukt te hebben.

De vrouw was eerder dit jaar ook al door de politie aangehouden voor hetzelfde vergrijp. In het eerdere geval had ze in totaal 60.000 euro van een bejaarde gestolen. De politie vermoedt dat de thuishulp nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

Juiced 'gered' uit failliete boedel van Acclaim

Eerder deze week meldden we dat de publisher Acclaim haar faillissement heeft aangevraagd omdat het bedrijf definitief niet meer aan haar verplichtingen (welke op waren gelopen tot over de $100 miljoen) kon voldoen.

Er werd gevreesd dat games als Juiced, Red Star en Worms 3D, welke bij Acclaim onder ontwikkeling waren, niet meer uit zouden komen. Vandaag is er echter duidelijkheid gekomen wat betreft Juiced want het is gebleken dat Acclaim niet de geldschieter was van deze game, waardoor de rechten bij iemand anders liggen, namelijk Fund 4 Games.


Juiced op de Xbox

De game zal nu wel wat meer vertraging oplopen omdat er een nieuwe publisher gevonden moet worden maar het goede nieuws is dat de game dus wél gewoon uitgebracht zal worden op Xbox, PC en PS2.

De oudere gamer

Als ik bij de Free of Dixons bij de kassa sta met drie of vier spellen in m'n arm word ik meestal met een schuin oog aangekeken. De ogen van de snotneus achter de kassa bestuderen me van top tot teen, en steevast wordt er met een glimlach gezegd; 'kadootje zeker ?'. Soms wordt zo'n verkopertje wat overmoedig en begint te mekkeren over systeemeisen en of ik wel zeker weet dat ik daaraan voldoe. Een kort 'ik speelde al games toen jij nog in je vader's proppenschieter zat' is dan meestal voldoende. Ik ben wat men noemt een oudere gamer.

Levenslang voor 'Manhuntmoordenaar'


Warren LeBlanc, de 17-jarige Engelse jongeman die een 14-jarig vriendje met behulp van een mes en klauwhamer vermoordde, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Hij zal hiervan minimaal 13 jaar ook daadwerkelijk moeten uitzitten.

Zodra hij meerderjarig is zal hij worden overgeplaatst naar een gevangenis. Tot die tijd zal hij zijn dagen verslijten in een strafinrichting.

De ouders van het slachtoffer beweren dat LeBlanc de moord heeft gepleegd vanwege het spel 'Manhunt'. In dit spel is het de bedoeling op zo gewelddadig mogelijke wijze mensen om het leven te brengen. Hiervoor kun je onder meer gebruik maken van een mes en een klauwhamer.

In zowel Engeland als Nieuw-Zeeland is het spel inmiddels verboden.

Ghost Recon 2 filmpje

Ubisoft is on fire vandaag met het plaatsen van preview filmpjes. Nadat er al twee nieuwe filmpjes van de nieuwe Prince of Persia verschenen, komt het bedrijf nu ook met een Ghost Recon 2 video.

Ubisoft heeft de developer Red Storm de opdracht gegeven om deze tactische oorlogsshooter voor de GameCube te maken. Er is nog niet veel bekend over de game, maar er is al wel een filmpje verschenen met footage uit de game. Tijdens het filmpje vertelt een developer over de verschillende features in de game.

Alain Corre van Ubisoft had er het volgende over te zeggen:

"Ghost Recon wordt gezien als een van de topsellers, en we proberen in deel twee te behouden wat deel één zo goed maakte. In Ghost Recon 2 word je midden in de choas van een moderne oorlog geplaatst, waardoor de intensiteit toeneemt. Onze teams hebben hard gewerkt om te zorgen dat de gamer nog meer in het spel gezogen wordt, en het resultaat is werkelijk verbluffend. Je voelt je als een radertje in een immense oorlogsmachine tijdens het spelen."

Veelbelovende woorden, nu maar hopen dat ze ook waargemaakt worden. De GameCube kan namelijk nog wel een goede shooter gebruiken, omdat het bij deze console nog een beetje aan toppers in dit genre ontbreekt. Het filmpje belooft in ieder geval veel goeds, nu is het hopen dat ze deze lijn vast kunnen houden.

Klik hier voor het filmpje!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.