Multikabel voert ook datalimiet in

mo0se had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Nadat eerder deze week bekend werd dat kabelinternet-aanbieder Chello een datalimiet heeft ingesteld, heeft internetaanbieder Multikabel nu ook een datalimiet aangekondigd. In tegenstelling tot de limiet van Chello zal de limiet van Multikabel alleen gelden voor verkeer van en naar de nieuwsservers. Het overige internetverkeer blijft onbeperkt. Volgens Multikabel is de limiet noodzakelijk om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen garanderen.

In een nieuwsbrief aan alle klanten schrijft Multikabel zaterdag dat een kleine groep gebruikers dusdanig veel gebruik maakt van de nieuwsservers dat dit problemen oplevert. "De Acceptable Use Policy, die ook van toepassing is op het gebruik van de nieuwsservers, wordt door een klein aantal abonnees excessief overtreden. Deze groep zorgt voor zoveel dataverkeer, dat de dienstverlening naar alle andere abonnees wordt gehinderd," aldus Multikabel in de nieuwsbrief.

In de hoop dat een datalimiet helpt om abonnees bewuster te laten omgaan met de nieuwsservers, wordt nu voor alle abonnees een maandelijks limiet ingesteld. Deze limieten lopen uiteen van 1 GB per maand voor het goedkoopste abonnement (Easy) tot 25 GB per maand voor het gemiddelde abonnement (Power) en 50 GB voor de supersnelle abonnementen XL-lerate en X-tra.

Naast de invoering van een datalimiet zal Multikabel de dienstverlening ook verder proberen te verbeteren door een uitbreiding van het aantal servers en een limitering van het aantal verbindingen dat een gebruiker met de nieuwsservers kan hebben.

Nieuwsservers kunnen gebruikt worden voor discussiegroepen en het uitwisselen van grote bestanden, maar worden ook vaak gebruikt voor het uitwisselen van (potentieel) illegale bestanden zoals films en muziek.