Lotto-Domo wordt Davitamon-Lotto

Al langere tijd was bekend dat bij wat nu Lotto - Domo is, volgend jaar Omega Pharma de hoofdsponsor wordt en de Belgische Lotto de tweede sponsor. Nu is echter bekend gemaakt dat Omega Pharma het merk Davitamon verder in de wielersport zal promoten.

Davitamon is dit seizoen nog verbonden aan de Quick Step-ploeg. Die ploeg wilde niet meer verder met de sponsor, nadat bekend werd dat die hoofdsponsor werd van een andere Belgische wielerploeg. Bij Omega Pharma vinden ze twee jaar te kort om een merk goed te promoten, dus gaan ze langer onder de naam Davitamon door in de wielersport. Hoewel men eerder een andere naam voor de ploeg was gekozen, is uiteindelijk gekozen om de ploeg Davitamon-Lotto te noemen.

De ploeg heeft een budget van zeven tot acht miljoen euro en heeft vooral veel sprintkracht in de gelederen. Met Robbie McEwen, Tom Steels en de net vastgelegde Amerikaanse spurter Fred Rodriguez weet men dat er wedstrijden kunnen worden gewonnen. Daarnaast moeten mannen als Peter Van Petegem, Mario Aerts, Cadel Evans, Nico Mattan en Axel Merckx zich in de zwaardere wedstrijden laten gelden.

De ploeg:
Mario Aerts (T-Mobile)
Frédéric Amorison (Quick-Step)
Serge Baguet (Lotto-Domo)
Christophe Brandt (Lotto-Domo)
Wim De Vocht (Bodysol)
Bart Dockx (Bodysol)
Cadel Evans (T-Mobile)
Nick Gates (Lotto-Domo)
Jan Kuyckx (Vlaanderen)
Björn Leukemans (MrBookmaker)
Nico Mattan (Bodysol)
Robbie McEwen (Lotto-Domo)
Axel Merckx (Lotto-Domo)
Bert Roesems (Bodysol)
Fred Rodriguez (Aqua&Sapone)
Gert Steegmans (Lotto-Domo)
Tom Steels (Landbouwkrediet)
Leon van Bon (Lotto-Domo)
Prebe Van Hecke (Bodysol)
Wim Van Huffel (Vlaanderen)
Peter Van Petegem (Lotto-Domo)
Wim Vansevenant (Lotto-Domo)
Johan Vansummeren (Bodysol)
Aart Vierhouten (Lotto-Domo)
Henk Vogels (Navigators)