FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 augustus 2004

Brawn wil jaarlijkse testrace

Technisch directeur van Ferrari Ross Brawn wil met ingang van komend jaar een extra race, die niet meetelt voor het kampioenschap.

Tijdens het extra weekend zouden voorstellen moeten worden uitgeprobeerd, om zo te bepalen welke goed zijn voor de Formule 1 en welke niet. Zo zou onder andere zijn voorstel voor een nieuw kwalificatiesysteem, waarbij telkens om het kwartier de vijf traagste bolides naar de pits moeten, getest kunnen worden.

Ook het voorstel van Jaguar-baas Tony Purnell, die op vrijdag en zaterdag twee mini-races van tien ronden wil, zou dan bekeken kunnen worden. Purnell wil de startvolgorde op vrijdag bepalen door middel van loting en op zaterdag door het resultaat van de eerste race om te draaien. Dat ziet Brawn echter niet zitten. "Het is een interessant idee, maar we hebben een systeem nodig dat echt werkt."

Villeneuve klaar voor terugkeer bij BAR

Jacques Villeneuve is klaar voor een terugkeer bij BAR. Hij en teambaas David Richards hebben de strijdbijl begraven.

De wereldkampioen van 1997 verliet het team eind vorig jaar verbitterd, maar dat is nu verleden tijd, zo liet hij in een interview met Autosport magazine weten. "We hebben dat opgelost. Ik heb mijn leven altijd geleefd door het verleden achter me te laten en door te gaan. Dus er is geen reden om het nu anders te doen," aldus de Canadees.

Op de vraag wat hij heeft gedaan toen hij hoorde dat Jenson Button BAR zou verlaten antwoordde Villeneuve: "Het eerste dat ik heb gedaan is het herbouwen van alle bruggen die er in het verleden waren. Ik belde David Richards, Geoff Willis, Honda, BAT en iedereen. (...) Ik nam contact op om te zeggen 'ik ben er klaar voor'"

Volgens Villeneuve was de reactie van Honda bijzonder positief, zelfs van Richards. "We kunnen het verleden achter ons laten en ik ben ervan overtuigd dat er eruit gaan komen." De Canadees is ervan overtuigd dat hij de man is om Button te vervangen. "Waarom ik de man ben voor BAR? Omdat zij iemand nodig hebben die zich snel aan het team kan aanpassen. Ik ben ervaren, ik weet wat ervoor nodig is om te winnen en ik heb al eerder gewonnen. Ik zou graag voor bonussen werken. Ik heb zelfs nog niet nagedacht over het geld. Dat is nu niet het belangrijkste."

Ralf is nog niet hersteld

Ralf Schumacher is nog steeds niet hersteld van zijn crash tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Antonio Pizzonia zal zijn plek voor de derde maal innemen.

Volgens technisch directeur Sam Michael hebben de doktoren Schumacher het advies te geven om nog niet te racen. Op Spa-Francorchamps mag de 23-jarige Pizzonia dus wederom zijn kunsten vertonen. Het zal zijn eerste race in de Formule 1 in België worden, nadat hij er eerder in de Formule Renault, de F3 en de F3000 reed.

Bush: Kerry mag trots zijn op Vietnamverleden

Icoon US verkiezingen 2De Amerikaanse president George Bush veroordeelt de tv-spotjes die het heldhaftige Vietnamverleden van zijn Democratische tegenstrever John Kerry bestrijden. In een spot van de Swift Boat Veterans for Truth, een organisatie van Vietnamveteranen, wordt beweerd dat Kerry gelogen heeft over zijn optreden in de Vietnamoorlog.

Bush verklaarde vandaag dat er een eind moet komen aan dit soort negatieve campagne-voering van niet-partijgebonden organisaties. Volgens de president zijn ze 'schadelijk voor het systeem'. Bush zei dat Kerry juist 'trots' kan zijn op zijn wapenfeiten in Vietnam. Hij ging daarbij overigens niet direct in op de omstreden spot van Vietnamveteranen.

Veteraan Van Odell van de Swift Boat Veterans moest eerder bekennen geen bewijs te hebben voor de statements in de spot. Desondanks bleef hij bij zijn aantijgingen. Kerry was in de oorlog bevelhebber op een eenheid van Swift Boats die in de Mekong-delta patrouilleerden. Bij een vijandelijk vuur van beide oevers zou hij gewond zijn geraakt op het moment dat hij een mede-soldaat redde. Kerry is hiervoor onderscheiden. Volgens Odell zou hij echter een rapport hebben vervalst over de aanval van de Vietcong. Odell zou hiervoor zes getuigen hebben.

'Hij was niet de enige'
De Republikeinse oud-presidentskandidaat Bob Dole mengde zich in de discussie door te stellen dat Kerry slechts 'oppervlakkige wonden' heeft opgelopen in Vietnam. "Ik respecteer zijn staat van dienst. Maar drie Purple Hearts-onderscheidingen en hij heeft nooit gebloed, voor zover ik weet", zei Dole, die zelf zwaargewond raakte in WOII, tegen CNN. "Misschien moet hij zijn excuses aanbieden aan de andere 2,5 miljoen veteranen. Hij was niet de enige in Vietnam."

John Kerry, die van zijn Vietnamverleden een belangrijk item in de verkiezingsstrijd heeft gemaakt, is woedend over de beschuldigingen van de Swift Boat Veterans for Truth, en verweet ze afgelopen week te werken voor president Bush. Hoewel die samenwerking door het Republikeinse kamp wordt ontkend bleek dat Odell een ontmoeting heeft gehad met de Republikeinse partijstrateeg Merrie Spaeth, en trad de Republikeinse partij-adviseur Ken Cordier op in één van de spots. Cordier maakte zaterdag bekend zijn activiteiten voor Bush te staken.

'Parasol-oorlog' in Spaanse badplaats

Icoon Buitenlands nieuws Op het strand van het Spaanse Almunecar is het sinds deze zomer verboden om ‘s ochtends vroeg een parasol neer te zetten om zo later op de dag verzekerd te zijn van een plek op het strand. De gemeente heeft dit verbod ingesteld op aandringen van inwoners van de badplaats.

Zij konden door de vele parasols, die toeristen op het strand parkeerden, nog nauwelijks op hun eigen strand terecht. De politie neemt nu onbeheerd achtergelaten parasols in beslag. En wie hem terug wil moet eerst een boete van 36,60 euro betalen. Vakantiegangers zijn bijzonder ontstemd over de nieuwe regeling.

Afgelopen weekend liepen de gemoederen zo hoog op dat het tot een uitbarsting kwam. Een groep boze vakantiegangers omsingelde een politiewagen vol met in beslag genomen parasols en blokkeerde vervolgens voor enkele uren een weg. Maar de politie is onverbiddelijk; eerst betalen dan pas de parasol terug.

Prijzen VVCS-gala uitgereikt

Op het VVCS-gala zijn de prijzen over het vorige seizoen uitgereikt. Maxwell werd uitgeroepen tot beste speler van het vorige seizoen.

Tijdens het VVCS-gala konden de spelers op hun genomineerde collega's stemmen voor verschillende prijzen. De prijs voor beste speler was voor Maxwell, die de andere genomineerden, ploeggenoot Tomás Galásek en ex-PSV'er Arjen Robben, daarmee versloeg.

Tot beste club over het vorige seizoen werd SC Heerenveen uitgeroepen. Gábor Babos werd uitgeroepen tot beste keeper en John Heintinga tot talent van het jaar. Louis van Gaal mocht de prijs voor beste trainer uitreiken aan Co Adriaanse en gebruikte de mogelijkheid om een mooie toespraak over Adriaanse te houden.

Foppe de Haan reikte aan Klaas Jan Huntelaar de prijs voor beste speler van de Gouden Gids divisie uit. Peter Hofstede kreeg de oeuvre-prijs voor zijn gehele carrière.

Koe valt 2-jarig kind aan

Joce had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsZondagmorgen rond 12.00 uur heeft een koe een 2-jarig jongetje op de horens genomen. Het kind zat bij zijn moeder achter op de fiets. Onderweg naar het dorpje Galder stapte de moeder en het kind even af om naar een groepje koeien te kijken die in het gras lagen. Eén jongere koe die naast het groepje stond kwam plotseling op het kind toegesneld en nam de 2 jarige op de horens. Het kind liep een flinke vleeswond op aan de keel en moest per ambulance overgebracht worden naar het Amphiaziekenhuis in Breda. De grote vleeswond moest worden gehecht.

De koeien zijn eigendom van een agrarier, die de beesten op verzoek van Staatsbosbeheer daar heeft geplaatst. De koeien hebben tot nu toe nog niet eerder voor problemen gezorgd. De politie heeft Staatsbosbeheer en de eigenaar van de dieren van het voorval in kennis gesteld. Het is niet bekend of het voorval leidt tot maatregelen.

Boogerd start in Eneco Tour

Na zijn val in Athene vreesden velen voor het naseizoen van Michael Boogerd. Boogerd voelt zich echter alweer fit genoeg om in de Eneco Tour te starten

Morgen begint de Ronde van Nederland, de Eneco Tour. Nadat Steven de Jongh afhaakte door last aan zijn rug, heeft de Rabobank Michael Boogerd aan de startende renners toegevoegd. Voor Rabobank zullen rijden: Michael Boogerd, Jan Boven, Erik Dekker, Mathew Hayman, Karsten Kroon, Marc Lotz, Roy Sentjens en Marc Wauters

Kutreclames: ben ik een mongool ofzo?

Het zou erg makkelijk zijn om de bedenkers van het Postbus 51-spotje over zinloos geweld een knuppel in de nek toe te wensen. Dat de copywriter die 'Hey jullie, kom helpen! schiet op! Hey laat dat’ uit zijn pen heeft gekregen achter een auto wordt gebonden en dwars door de straten van Den Helder wordt getrokken. Los van dat het een walgelijk slechte reclame is, als er iemand in elkaar wordt getrimd ga ik me er echt niet mee bemoeien hoor. Straks keert de woede zich tegen mij. Helaas is dit slechts één voorbeeld is van een kutreclame. Die SMS-neger bijvoorbeeld, die moeten ze toch gewoon meteen naar zijn hut terugschoppen.

OS: Nederlanders op koers voor medailles

Icon Sport - OS Athene 2004Zeventien medailles haalde Nederland tot dusver op de Olympische Spelen in Athene, en het lijkt erop dat de Oranje-sporters dicht in de buurt gaan komen van de 25 medailles die in Sydney werden binnengesleept. Dat er, zoals vier jaar geleden, twaalf gouden medailles worden behaald lijkt niet erg reëel, de teller van de hoogste ereplaatsen staat momenteel op drie. Nederland grossiert met name in zilveren en bronzen medailles deze Spelen.

Desondanks zijn er nog een aantal belangrijke Nederlandse kanshebbers voor eremetaal. Amazone Anky van Grunsven leek zaterdag na het eerste dressuuronderdeel op onoverbrugbare achterstand gezet door de Duitse Ulla Salzgeber, vandaag kwam ze op het tweede onderdeel echter ijzersterk terug. Een perfecte Grand Prix Spécial verkleinde haar achterstand in het klassement van vier punten naar slechts een halve punt. Woensdag wordt het laatste onderdeel verreden, de kür op muziek. In het landenklassement, opgemaakt aan de hand van individuele klasseringen, staat Nederland vierde, op 0,24 punten van de bronzen positie.

Baanwielrenner Theo Bos bereikte vanmiddag de halve finale van het olympisch sprinttoernooi, een discipline waarin hij eerder dit jaar wereldkampioen werd. Om de finale te bereiken dient Bos de Duitser Rene Wolff te verslaan. De andere halve finale gaat tussen Ryan Bayley (Aus) en Laurent Gané (Fra), die op het WK in de finale verloor van Bos.

In het olympische hockeytoernooi gingen zowel de Nederlandse heren als de dames ongeslagen en als poulewinnaar naar de halve finales. Beide teams wonnen in hun laatste groepswedstrijd van Australië. Het herenteam moet het woensdag in de halve finale opnemen tegen Duitsland, de Nederlandse dames spelen morgen tegen Argentinië.

Wielrenner Theo Bos is wereldkampioen
Baanwielrenner Theo Bos (links) eerder dit jaar in actie tijdens het WK

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

FOK! Prijswinnaars week 34

De afgelopen week maakte je op FOK! kans op Coheed & Cambria en Harold & Kumar pakketten. De Coheed & Cambria goodies en kaarten gaan naar:

_Flash_
Mortischa
mwbres
aierwin
saron

Het goede antwoord moest zijn: Claudio. De CD's worden deze week nog aan jullie verzonden en jullie ontvangen nog mail over de kaarten.

Het goede antwoord op de Harold & Kumar prijsvraag moest zijn: Wichita, Kansas. De winnaars van deze prijsvraag zijn geworden:

annetpfaff
Wild-man
Shield
paba
anky2

De pakketten komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe. Hartelijk gefeliciteerd allemaal!

Hockeyheren winnen opnieuw

Het Nederlandse herenhockeyteam heeft ook zijn laatste wedstrijd gewonnen. Australië werd met 2-1 verslagen.

Voor Nederland scoorde Taekema uit twee strafcorners, in de 10e en de 13e minuut. Australië deed nog wel wat terug via Brooks, maar wist niet langszij te komen. Deze uitslag betekent dat de Nederlandse heren al hun vijf wedstrijden winnend hebben afgesloten, met een doelsaldo van 16 voor en 9 tegen.

Ook Australië plaatse zich, met 10 punten uit 5 wedstrijden, voor de halve finales, die aanstaande woensdag gespeeld zullen worden. Australië neemt het hierin op tegen Spanje, de Nederlanders treffen, hoe kan het ook anders, Duitsland.

538-dj zet 'Lonsdale-types' zaal uit

Radio 538-dj Rick van Velthuysen heeft afgelopen weekend een aantal 'Lonsdale-types' van een drive-in show in het Brabantse Almkerk laten verwijderen. Volgens de dj misdroegen de Lonsdale-dragers zich tijdens de '538 DJ's On Tour' door met regelmaat de Hitlergroet te brengen en continu op irritante wijze te eisen dat er hardcore-house muziek gedraaid werd. Wanneer Van Velthuysen in hun ogen "negermuziek" opzette, kon hij een middelvinger tegemoet zien van de strak van de drugs staande types.

Volgens Van Velthuysen is Almkerk niet uniek in dit verschijnsel en heeft zo langzamerhand ieder dorp wel zijn eigen Lonsdale-cluppie: ''Met al die Hitlergroeten begint het erop te lijken dat deze gasten echt géén moer geleerd hebben op school en dat de weinig intelligente mens zich nu éénmaal graag wil identificeren met een club, waarbij ze hun eigen 'opperaap' kiezen wiens voorbeeld vaak wordt gevolgd. Bovendien lijkt het wel dat Lonsdale is verworden tot de vrije tijds-kleding van de moderne SS-anno 2004.''


''VT-kleding van moderne SS'ers''

De 538-dj geeft aan dat het laten verwijderen van de fascistisch aandoende jongelui hem op een ovationele bijval van de overige aanwezigen kwam te staan. ''Alsof men blij was, dat eindelijk eens iemand iets durfde te zeggen tegen deze weinig verstandige jochies. Het had er alle schijn van dat men bang voor die Lonsdale-knapen is'', zo schrijft Van Velthuysen op zijn weblog. Ook via e-mail zou hij diverse steunbetuigingen hebben ontvangen.

Verbrugghe volgend jaar voor QuickStep

Rik Verbrugghe maakt volgend jaar de overstap van Lotto - Domo naar dat andere Belgische team Quick Step. Hij heeft vandaag een akkoord bereikt met manager Ptrick Lefevere.

Rik Verbrugghe kon na een paar ereplaatsen in het voorjaar rekenen op interesse van een paar topteams als Phonak, Cofidis maar ook het Nederlandse Rabobank. Maar verrassend genoeg ging de keuze naar Quick Step. Temeer omdat Verbrugghe in een kranteninterview had laten weten naar een groot buitenlands team te vertrekken. De Belg had namelijk van zijn huidige ploegleiding te horen gekregen niet meer welkom te zijn.

FOK!radio in het teken van SEX

FOK!RadioSeks! Daar draait het vanavond om in FOK!radio. Deze week staat het subforum Seksualiteit namelijk in de spotlights. We gaan het dus hebben over de users en mod's van dit forum. Maar ook de onderwerpen die er besproken worden komen aan bod. In de studio een gesprek met moderator Erodome.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort nu non-stop muziek met verzoekjes die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

We draaien ook de muziek die users in het SEX-subforum hebben aangevraagd, naast de normale muziek. Verder draagt Sun zijn wekelijkse column voor en nemen we weer een kijkje in het nieuws van de afgelopen weekend, samengesteld door eSSe. Daarnaast neemt Cynix zijn week op het forum met ons door en roddelen we met Yvonne. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Reacties of opmerkingen over de uitzending of over FOK! kun je nu ook kwijt via de telefoon. Bel nu naar 06 - 458 66646 (normaal tarief) en laat je reactie achter! De leukste reacties hoor je terug in de uitzending!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl.

Hoe kom je er op???

Hoe komen sommige mensen toch op de meest wilde ideeën? Worden ze gewoon ’s nachts wakker en hebben ze dan weer iets bedacht (en waarom lukt mij dat niet??).

Twee zowel briljante als nutteloze bedenksels:

Iedereen die computer problemen heeft, moet echt dit product proberen. Na plaatsing van de Feng Shui Motherboard is je pctje weer helemaal in evenwicht. De maker beweert moderne technologie gecombineerd te hebben met oosterse wijsheden. Dat niemand dat moederbord nog aan de praat heeft weten te krijgen is trouwens een detail…

Misschien is de gemotoriseerde bank dan toch een betere optie. Lekker comfortabel en je komt nog eens ergens…

Blessure Castelen valt mee

De blessure die Romeo Castelen in het duel met Willem II opliep, is volgens de artsen van Feyenoord niet zo ernstig als werd gedacht.

Castelen viel in het door Feyenoord met 4-0 gewonnen duel al in de eerste helft uit met een hamstringblessure. Onderzoek wees uit dat er geen sprake is van een spierscheuring. De kersverse international hoopt aanstaande zondag in het duel met Vitesse weer aan de aftrap te verschijnen.

Toekomst Cristiano onzeker

De toekomst van Cristiano bij Roda JC is onzeker. De Braziliaanse aanvaller kan een minder contract tekenen als zijn huidige of moet vertrekken.

Cristiano is komende zomer transfervrij. De Limburgse voetbalclub wil de aanvaller graag behouden, maar kan een contractverlenging onder dezelfde omstandigheden niet betalen. Mocht Cristiano besluiten niet met een minder contract akkoord te gaan zal de spits moeten vertrekken.

Marek Heinz naar Gladbach

Marek Heinz,één van de revelaties van het afgelopen EK voetbal in Portugal, speelt de komende vier seizoen voor Borussia Mönchengladbach. De Tsjech komt over van Branik Ostrava.

Met de transfer is een bedrag van anderhalf miljoen euro gemoeid. De 26-jarige Heinz speelde eerder al in de Bundesliga voor Hamburger SV en Arminia Bielefeld, maar wist nooit door te breken.

Door zijn goede prestaties op het Europees Kampioenschap deze zomer verdiende Heinz opnieuw een kans in de Duitse Eredivisie. Als invaller scoorde Heinz uit een schitterende vrije trap uitgerekend tegen Duitsland.

Republikeinen willen de CIA ontmantelen

Icoon Buitenlands nieuws Senator Pat Roberts, de Republikeinse voorzitter van de Amerikaanse senaatcommissie voor de inlichtingendiensten, wil de CIA op zo'n manier gaan herstructureren dat de organisatie in feite opgedoekt wordt. Hij deed dit voorstel ook uit naam van acht andere Republikeinse senatoren. Ook de Democraten hebben tot nu toe positief gereageerd.

In het voorstel worden de drie hoofdafdelingen van de CIA, wetenschap & technologie, operaties en inlichtingen, van elkaar gescheiden tot afzonderlijke diensten met afzonderlijke directeuren. De opsplitsing betekent dus in principe het opdoeken van de CIA. "We schaffen de CIA niet af. We reorganiseren en hernoemen de drie belangrijkste delen," aldus Roberts.

Het voorstel is gebaseerd op het rapport van de commissie die onderzoek deed naar het functioneren van de inlichtingendiensten met betrekking tot de aanslagen op 11 september 2001. Het advies in dat rapport was een grondige herstructurering van de inlichtingendiensten en een nieuwe directeur voor de inlichtingendiensten.

Naast de CIA moet ook het Pentagon aan bevoegdheden inleveren volgens het voorstel. Van het Pentagon zouden ook drie belangrijke onderdelen afgesplitst worden, waaronder de National Security Agency (NSA) die verantwoordelijk is voor het afluisteren van communicatie over de hele wereld.

Anastasiou blijft bij Ajax

Iannis Anastasiou blijft voorlopig spelen voor Ajax. De Griekse spits ziet niets in een overgang naar ADO Den Haag.

Ajax kwam zelf tot een akkoord met de club uit de Hofstad. Anastasiou weigerde echter te vertrekken bij de landskampioen. Eerder liet Ajax de spits niet vertrekken naar Racing Genk.

Anastasiou is momenteel de derde spits in de hierarchië bij Ajax achter Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sonck. Anastasiou zegt zelf zich prima te kunnen vinden in deze rol.

Moslimgroep claimt brand joods centrum

De brandstichting dit weekend in een joods maatschappelijk centrum in Parijs is opgeëist door de islamitische Jamaat al-Ansar al-Islamiya. Deze tot dusver onbekende groepering zegt dat de brand een vergelding is voor de recente schending van moslimgraven in Frankrijk, en ter nagedachtenis moet worden gezien aan de brand in de al-Aqsamoskee in Jeruzalem, 35 jaar geleden.

De groepering deed deze verklaring op een islamitische website. Naast de brandstichting werd het joodse centrum ook besmeurd met antisemitische leuzen en hakenkruizen. Eén van de leuzen luidde: "Zonder joden zouden wij gelukkig zijn."

De Franse republiek is al maanden het toneel van antisemitische activiteiten, vooral op joodse begraafplaatsen. Maar graven op moslim- en christelijke kerkhoven worden evenmin ontzien.

PSV zonder Cocu en Bouma

Guus Hiddink kan waarschijnlijk geen beroep doen op Philip Cocu en Wilfried Bouma in de belangrijke Champions League kwalificatie wedstrijd van PSV tegen Rode Ster Belgrado, aanstaande woensdag.

De linkspoten kampen beiden met gezondheidsproblemen. Bouma is herstellende van een virus terwijl Cocu een longontsteking heeft gehad. Bouma en Cocu zijn weliswaar op de weg terug, maar het treffen met Rode Ster Belgrado komt waarschijnlijk te vroeg.

'Bouma krijgt nog wat testen, maar is er waarschijnlijk niet bij. Je wilt hem namelijk ook niet over de kop jagen zodat hij dadelijk een paar weken eruit is. Cocu heeft vandaag binnen getraind, onder meer op de fiets. Maar ik denk dat hij er ook niet bij zal zijn', aldus Hiddink op de website van PSV.

De Eindhovenaren moeten woensdag een 3-2 achterstand om zien te buigen willen ze zich plaatsen voor de Champions League.

Frisdrankflesjes apart inzamelen vanaf 2006

Icoon Binnenlands nieuws Kleine frisdrankflesjes moeten vanaf 2006 apart ingezameld gaan worden. Dit blijkt uit het nieuwe verpakkingenbeleid dat maandag door staatssecretaris Van Geel van Milieu naar de Tweede Kamer is gestuurd. Nu komen de kleine frisdrankflesjes nog tussen het huisvuil of op straat terecht.

Volgens eerder aangekondigde nieuwe regels hoeven de grotere frisdrankflessen, de zogenaamde Pet-flessen, niet meer gerecycled te worden. Toch blijft het statiegeldsysteem wat nu geldt behouden om ervoor te zorgen dat de flessen gescheiden ingezameld kunnen worden.

Hoe de kleine flesjes ingezameld moeten gaan worden is nog niet bekend. In de eerste instantie laat de staatssecretaris het aan het bedrijfsleven over om daar plannen voor te bedenken. Volgend jaar zullen er dan proeven volgen. Mochten de proeven uitwijzen dat er niet genoeg kleine flesjes worden ingeleverd, dan overweegt Van Geel om ook voor de kleine exemplaren een statiegeldsysteem in te voeren.

Man uit Venlo komt om bij bizar ongeluk

Icoon Algemeen nieuws Bij een bizar verkeersongeluk in het Duitse plaatsje Bracht is in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige inwoner van Venlo om het leven gekomen. De man raakte van de weg af en vloog twintig meter door de lucht alvorens tegen een viaduct te pletter te slaan.

De man reed met zeer hoge snelheid over de B221 van Bracht naar Swalmen toen hij om nog onbekende reden van de weg af geraakte. Precies op dat punt begint een 150 meter lange vangrail als voorbereiding op een viaduct over een andere weg heen. De man reed zonder af te remmen met hoge snelheid rechts, aan de verkeerde kant dus, langs de vangrail.

Na de 150 meter bereikte de man het viaduct, nog steeds aan de verkeerde kant van de vangrail. Aangezien de weg waar hij eerst op reed via het viaduct wel over de lager gelegen weg heen gaat maar de berm niet, vloog de auto twintig meter door de lucht om vervolgens aan de overkant van de andere weg tegen het viaduct aan te vliegen. Hierna viel de auto ook nog eens zes meter naar beneden en vloog bovendien in brand. De man was op slag dood.

Parachutiste overleeft val van 3300 meter

Partyyboyy en DePresident hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een parachutiste uit Zuid-Afrika heeft een val van 3300 meter hoogte overleefd. Hierbij brak ze alleen haar bekken. De val was het gevolg van een niet-werkende parachute en een defecte reserveparachute. Volgens de springster hebben een aantal elektriciteitskabels haar val gebroken waardoor ze het kon overleven.

Christine McKenzie sprong zondag samen met andere leden van een paraclub in de buurt van Johannesburg uit een vliegtuig. Na 45 seconden vrije val probeerde ze haar parachute te openen, maar er gebeurde niets. Met een snelheid van 160 kilometer per uur opende ze haar reserveparachute om zo af te remmen. Dit ging echter met zo'n klap dat er lijnen braken en in de knoop raakten.

De 23-jarige McKenzie stortte in wilde spiralen naar beneden totdat ze de elektriciteitskabels tegenkwam die haar val braken. "Als die er niet geweest waren, was ik dood," aldus de springster vanuit het ziekenhuis. Als ze hersteld is van haar bekkenbreuk zal ze haar parachutespring-hobby weer oppakken.

[update] 'FIOD-ECD deed inval bij de LPF'

Icoon politiek binnenland nieuws De FIOD-ECD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, heeft afgelopen zaterdag een inval gedaan bij de LPF. Bij de inval werd de hele administratie in beslag genomen. De dienst zou tot de acties over zijn gegaan omdat ze aanwijzingen over fraude, verduistering en witwaspraktijken zou hebben gehad. Dit schrijft De Telegraaf maandag.

De LPF kwam eerder deze maand negatief in het nieuws vanwege een faillissementsaanvraag. De rechter wees deze aanvraag vorige week echter af, waardoor de hoop van de LPF om een doorstart te kunnen maken verdween. Naar aanleiding van de tekorten ontstond daardoor ook een scheuring binnen het partijbestuur.

Onregelmatigheden
De LPF heeft er in drie jaar tijd op onverklaarbare wijze drie miljoen euro aan donaties, subsidies en leningen doorheen gejaagd. Volgens De Telegraaf zou de FIOD-ECD op het spoor van de mogelijke misstanden zijn gekomen door ex-penningmeester Hans Swarte, die de afgelopen zomer een boekonderzoek over de jaren 2003 en 2004 deed.

Door de krant aangehaalde ingewijden melden dat hij op 'ernstige onregelmatigheden', 'facturen die hij niet kon plaatsen' en 'aanwijzingen dat er grote sommen geld zijn verduisterd' stuitte. Zo zou er bijvoorbeeld 100.000 euro uit een lening door vastgoedmagnaat Ed Maas niet meer te traceren zijn.

Spoedoverleg
Nawijn heeft maandag een spoedoverleg bijeen geroepen. "Dit kan zo niet doorgaan. De vraag is of we moeten doorgaan met dit hoofdbestuur. Als fractie kunnen we ons in een verklaring distantiëren van het bestuur," aldus Nawijn. Voor hem was de inbeslagname van de boekhouding, waarover hij zondag door bronnen binnen de LPF werd ingelicht, de druppel.

Een woordvoerster van de FIOD-ECD kon nog niets zeggen over de inbeslagname.

Update 15.31 uur
De Tweede Kamer-fractie van de LPF neemt afstand van het bestuur van de partij. Fractieleider Mat Herben heeft alle leden en vertegenwoordigers van de partij opgeroepen dit voorbeeld te volgen. Dit staat in een verklaring die Kamerlid Nawijn maandag verspreidde binnen de fractie.

Het eerder aangekondigde spoedoverleg ging niet door omdat er te weinig mensen beschikbaar waren. In plaats daarvan is er telefonisch en per email contact geweest.

Nawijn verklaarde eerder van een 'bron' binnen de LPF vernomen te hebben dat de FIOD-ECD een inval had gedaan. "Dat is onjuist gebleken," aldus Nawijn.

Directeur Both heeft De Telegraaf gevraagd om dit bericht te rectificeren en heeft verklaard de krant hier zo nodig toe te dwingen via een kortgeding. Volgens Both is er geen sprake van een inval, maar zijn de stukken 'weggehaald' bij de accountants door de drie afgetreden bestuursleden.

Volleybalheren winnen laatste wedstrijd

De Nederlandse volleybalherne hebben hun laatste wedstrijd met 3-0 gewonnen van Australie. De setstanden waren 25-22, 25-17 en 25-16.

Met de winst sluit Oranje het toernooi af als vijfde in poule B. Het team van Bert Goedkoop won in Athene alleen de eerste groepswedstrijd tegen Rusland. Tegen Brazilië, Italië en de Verenigde Staten werd kansloos verloren. 4 jaar geleden in Sydney werd Oranje nog vijfde en in Atlanta in 1996 werd de ploeg olympisch kampioen.

Irritante drolpersende god

Er zijn veel manieren om andere mensen te ergeren, getannoyed.com heeft er gelukkig een archief van gemaakt (met dank aan C0ns01e-B0y). Alsof dat nog niet genoeg is, kun je je drollen voortaan in de prachtigste vormen kneden door middel van de Turdtwister! Je familie was nog nooit zó onder de indruk van je kunstwerken.

Op die manier weet je zeker dat mensen net zo'n vervelende nasmaak in de mond krijgen als ik krijg van onbekendegod.nl. .

Van Grunsven nog kans op goud

Amazone Anky van Grunsven staat na twee dressuuronderdelen op de tweede plaats met haar paard Salinero.

De Nederlandse won het tweede onderdeel,de Grand-Prix special, met een score van 77,80 procent. Daarmee staat ze nog maar een half procent achter op de nummer 1, de Duitse Salzgeber.

Woensdag wordt het laaste onderdeel verreden,de kur op muziek. Daarin komen de beste 15 combinaties aan de start. Naast van Grunsven ook een andere Nederlandse, Imke Schellekens-Bartels.

ABN Amro tot 2011 sponsor van Ajax

ABN Amro blijft nog tot en met het voetbalseizoen 2010-2011 hoofdsponsor van voetbalclub Ajax. Hierover hebben beiden overeenstemming bereikt. De bank is al sinds 1989 sponsor van de Amsterdammers. Vanaf 1991 staat ook de naam het bedrijf op het shirt en werd ABN Amro hoofdsponsor.

"De relatie met Ajax is van grote waarde voor ABN Amro. Zowel nationaal als internationaal is Ajax bij uitstek een club waar het begint met ambitie. Het sponsorschap levert daarmee een belangrijke bijdrage aan ons merk. Bovendien vertegenwoordigt de continue media- en publieksaandacht veel waarde", zo zegt Jan Peter Schmittmann van de Business Unit Nederland van ABN Amro.

Het nieuwe sponsorbedrag zal rond de zeven miljoen euro per jaar gaan liggen. Bij bepaalde prestaties zal het sponsorbedrag toenemen. Zo zal Ajax bij een landskampioenschap 200.000 euro extra krijgen en bij winst van de Champions League nog eens 500.000 euro.

Wat is moed?

darktower stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De Amerikaanse krant The Oregonian bracht vorige week het verhaal naar buiten dat Iraakse agenten direct na de machtsoverdracht van de Amerikanen aan de Irakezen, gevangenen gemarteld zouden hebben. De foto's zijn niet mis en de gouverneur van Oregon, Ted Kulongoski, prees de Amerikaanse eenheid die ingreep bij het zien van de verschrikkingen.

Vrouwen slaags in schoenenwinkel

Icoon Binnenlands nieuwsIn een schoenenzaak in Amsterdam Noord zijn zaterdag twee vrouwen met elkaar op de vuist gegaan om een paar schoenen. Het ging om het laatste paar en de twee konden het er niet over eens worden wie de winkel met dit laatste paar mocht verlaten.

Een van hen ging zelfs zover dat ze de ander tot bloedens toe beet. Het winkelpersoneel slaagde erin het vechtende stel uit elkaar te halen en schakelde de politie in. De ene vrouw werd gearresteerd; de andere moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen.

Wat uiteindelijk met de schoenen is gebeurd wordt in het bericht verder niet vermeld.

Man misdraagt zich om vriendin te zien

Icoon Binnenlands nieuwsEen 41-jarige man uit Delft had in de nacht van zaterdag op zondag wel veel over voor zijn liefje dat tot ongenoegen van de politie. De vriendin van de man was wegens vernieling opgepakt en de man wilde koste wat kost haar zien. Toen hij te horen kreeg dat er niet voldaan werd aan zijn vraag, ging hij zich in de buurt van het politiebureau in Rijswijk misdragen. Agenten spraken hem aan op zijn gedrag, maar desondanks bleef hij op een negatieve manier aanwezig.

Uiteindelijk kon de man zich niet meer beheersen en trok voor het bureau een vlaggenmast uit de grond. De man slaagde met vlag en wimpel om het bureau binnen te komen, alleen heeft hij zijn vriendin niet kunnen zien. Hij werd namelijk zelf opgepakt en ingesloten.

Politie treft naaktfietser aan

Icoon opmerkelijk nieuws
Agenten uit de stad Stavanger (Noorwegen) schrokken zich tijdens een patrouille rot, toen ze in het donker een gedaante zagen. Toen de schim dichterbij kwam vielen hun monden open van verbazing. Het bleek een naakte man te zijn die rustig een rondje fietste.

Aan de temperatuur heeft het niet gelegen, want in Noorwegen is de zomer voorbij, wat zorgt voor koude nachten. Waarom de man op dat tijdstip zonder kleren rondtoerde is voor de agenten onduidelijk. De man is aangehouden, maar werd na verhoor weer op vrije (en blote) voeten gesteld. Waarna hij snel naar huis reed om zich weer aan kleden. De 23-jarige man heeft toch wat overgehouden aan zijn opmerkelijke rit volgens de Deense krant Ekstrabladet, een boete wegens naaktfietsen.

Vitesse laat oog op Lurling vallen

Vitesse heeft belangstelling voor Anthony Lurling. De Arnhemmers willen de rechtsbuiten voor één seizoen huren.

De momenteel aan zijn knie geblesseerde Lurling is bij zijn huidige club Feyenoord op een zijspoor beland. Eerder al toonden NAC Breda en FC Twente al belangstelling, aldus Lurling tegenover Omroep Gelderland.

'Ik hoor dat ik overal naartoe kan. Ook FC Twente en NAC Breda hebben interesse. Vitesse vind ik een mooie club en een fantastisch stadion. Het spel van de eerste twee wedstrijden zag er verzorgd uit. Ik heb er een goed gevoel bij, maar wacht af'

Ook Belgisch bier via een thuistap

Binnenkort moet ook Belgisch bier via een thuistap kunnen vloeien. Na de Nederlandse bierbrouwers Heineken en Bavaria wil ook de Belgische bierbrouwer Interbrew, producent van de merken Jupiler en Stella Artois, een biertap op de markt gaan brengen in Nederland. Het bedrijf heeft daartoe een samenwerkingsverband gesloten met Philips. De 'PerfectDraft' moet in 2005 op de markt komen.

Philips heeft goede ervaringen met samenwerkingsverbanden. Het koffiezetapparaat Senseo, een duoproduct met Douwe Egberts, was een groot succes. Het Nederlandse bedrijf hoopt met de biertap weer een goede formule in handen te hebben.

Wie de biertap van Interbrew al eerder wil zien moet even de grens oversteken. Vanaf november is de 'Perfectdraft' in België te verkrijgen. De richtprijs voor het apparaat wordt 199 euro. Voor een vaatje bier van zes liter moet 14,99 euro worden betaald.

Spelende politieman schiet soldaat dood

Icon Sport - OS Athene 2004
Een politieagent die vanochtend aan het spelen was met zijn dienstwapen heeft per ongeluk een olympische soldaat doodgeschoten. Het ongeluk gebuerde vanmorgen tijdens de inspecties van het mountainbikeparcours.

De soldaat zat in een speciale veiligheidsdivisie van het leger voor de Olympische Spelen. Een begeleidende politieman was aan het spelen met zijn wapen, toen hij opeens een schot loste waardoor de soldaat in zijn slaap werd getroffen, aldus het Griekse persagentschap ANA. De politie onderzoekt de zaak.

Automobilist rijdt echtpaar en zoontje dood

Bas028 en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Loire-dal heeft een vermoedelijk dronken automobilist zaterdagavond drie leden van een Frans gezin doodgereden. Een twaalfjarig meisje raakte bij het ongeval lichtgewond.

Onder de slachtoffers zijn een man van 44 jaar, zijn even oude vrouw, hun tienjarig zoontje en hun twee jaar oudere dochter. Vlakbij Bourges werden de fietsers geschept door de auto. De moeder van het gezin overleed ter plekke, haar man en hun zoontje stierven in een ziekenhuis aan hun verwondingen.

De automobilist, net als het gezin afkomstig uit de streek, ging er na de aanrijding vandoor. Zondagochtend wist de politie de man aan te houden. Volgens een woordvoerder van de politie was het 'vrijwel zeker' dat de man ten tijde van het ongeluk dronken was.

Doek valt voor 'Get The Picture'

Deze week valt het doek voor het spelletjesprogramma Get The Picture dat acht jaar lang bij de AVRO was te zien. In totaal zijn er 2400 afleveringen uitgezonden.

Bij Get The Picture, gepresenteerd door Lucille Werner, strijden twee kandidaten om geld. Na het goed beantwoorden van een vraag verdwijnt er een vakje voor een foto en wie de foto raadt wint. De reden dat het dagelijkse tv-spelletje stopt is omdat de kijkcijfers flink zijn teruggelopen.

De komende week blikt de AVRO terug op acht jaar Get The Picture. Vrijdag is er een speciale aflevering. Judith de Bruijn en Paula Udondek, die het programma eerder presenteerden, zijn dan kandidaat.

GTP
Lucille Werner (l) Judith de Bruijn (m) en Paula (r) Udondek. foto: ANP

EU-commissaris: immigratie is als tijdbom

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe EU-commissaris van Justitie, de Italiaan Rocco Buttiglione, ziet de komst van de vele immigranten als een tijdbom voor de Europese Unie. Om de toevloed van vluchtelingen te controleren, moeten de lidstaten veel nauwer samenwerken. "Mensen die asiel aanvragen om economische redenen zijn een groeiend probleem, een tijdbom", aldus Buttiglione tegen persbureau Reuters. Om het aantal economische vluchtelingen te beperken wil de eurocommissaris criteria invoeren voor asiel aan economische vluchtelingen. Daarnaast overweegt hij om landen waar veel immigranten vandaan komen, hulp te geven. Zo hoopt hij te voorkomen dat een massale uittocht Europa overstelpt.

Buttiglione, die op 1 november zijn nieuwe functie zat betrekken, is een voorstander van de ideeën om immigratiekampen op te zetten net buiten de Europese grenzen. In deze kampen zal een eerste selectie plaatsvinden. Bepaalde groeperingen zijn tegen omdat ze de kampen strijdig met de mensenrechten achten.

"We moeten doorgangslanden zoals Libie en Tunesië vragen de kampen op te zetten, bijvoorbeeld voor immigranten uit landen ten zuiden van de Sahara. De asielzoekers kunnen humanitaire hulp krijgen en informatie over werk in Europa", zei hij. "Maar de kampen kunnen ook onderzoek doen, personen identificeren en degenen terugsturen die niet aan de criteria voldoen of niet kunnen integreren in onze samenleving".

Overzicht tennisfinales

Nadat we eerder al bericht hadden over de damesfinale hier dan de uitslagen van de andere tennisfinales.

De Chileen Nicolas Massu wist de herenfinale te winnen van de amerikaan Mardy Fish in vijf sets met als setstanden 6-3, 3-6, 2-6, 6-3 en 6-4. De avond ervoor had hij al met zijn herendubbelpartner Gonzalez tot in de nacht door moeten zwoegen omdat de Duitsers Schüttler en Kiefer zich niet makkelijk gewonnen gaven, uiteindelijk waren ook daar vijf sets voor nodig.

Met de winst bij de damesdubbel schreven de Chinezen Li'Ting en Sun Tian geschiedenis omdat het het eerste tennisgoud ooit op de olympische spelen voor China was. Zij waren met twee keer 6-3 te sterk voor de Spaansen Conchita Martinez en Virginia Ruano Pascual.

OS: Schutter mikt op verkeerde doel

Icon Sport - OS Athene 2004Matthew Emmons, in het dagelijks leven accountant, haalde zondag op de olympische spelen als scherpschutter belangrijke cijfertjes door elkaar. De Amerikaan was één schot verwijderd van zijn tweede olympische goud toen hij in de slotronde op het verkeerde doel mikte. Door deze fout maakte hij geen kans meer op goud, evenals zilver en brons.

Voor zijn grote fout van afgelopen zondag, werd hij gezien als de beste van de wereld in zijn discipline, het klein kaliber geweer, drie houdingen. De 23-jarige schutter werd "beloond" met een vette nul en ging hij van plaats één naar acht.

"Shit happens", merkte Emmons laconiek op. "Mijn leven houdt niet op op de schietbaan. Ik ga door met schieten. Mijn kans komt nog wel een keer."Het was voor Emmon de eerste keer dat hij in zijn zesjarige internationale carrière het verkeerde doel in het vizier nam.

Na zijn nul feliciteerde hij de medaillewinnaars en verdween zo snel mogelijk van de baan. "Ik keek niet naar het nummer boven het doel", bekende hij. "Normaal neem ik eerst het nummer in het vizier en daarna het doel. Ik was bezig mijn hartslag onder controle te brengen. Het was tenslotte mijn laatste schot en ik stond op goud."

17-Jarige steekt Heldenaar dood

Sjoerdy had ons via de nieuws-submit te melden:

Een zeventienjarige inwoner van Den Helder heeft zaterdagnacht een twintigjarige stadsgenoot doodgestoken in de Koningsstraat. Het incident gebeurde midden in het uitgaansgebied, waar het slachtoffer en de dader ruzie kregen.

Hierop ontstond een woordenwisseling waarbij de Nieuwedieper een mes trok en toestak. Daarna vluchtte hij, het slachtoffer en de vele getuigen achterlatend. De politie was zondag nog op zoek naar de jongen.

Dit drama is de zoveelste ruzie met dodelijke afloop in Den Helder. In mei van dit jaar werd op het Stationsplein een man doodgeschoten. En in september 2003 werd een zeventienjarige jongen doodgestoken in de Marinestad.

Beautynieuws Augustus 2004

Na een korte afwezigheid gaan we je vanaf nu weer elke maand op de hoogte houden van het laatste beautynieuws. Net als de verschillende cosmeticafabricanten hebben ook wij de afgelopen maanden niet stilgezeten, en zijn we op zoek gegaan naar de absolute toppers voor dit najaar. Zo zie je in dit Beautynieuws de nieuwste make-uptrends voor dit najaar voorbij komen, maar ook een heleboel nieuwe producten voor mannen!

Beatrix 35ste machtigste vrouw

Koningin Beatrix is door het Amerikaanse zakenblad Forbes op de 35ste plaats van de lijst met 'powerful women' geplaatst. De eerste plaats van de lijst wordt ingenomen door de nationale veiligheidsadviseur van president Bush, Condoleezza Rice.

De totale top 100 is een mix van zakenvrouwen, politici, journalisten en echtgenotes van wereldleiders. Meer dan de helft van de genoemde vrouwen is uit de Verenigde Staten afkomstig, verder scoren vooral Groot-Brittannië (zes keer), China (vier keer), Frankrijk (drie keer) en Spanje (drie keer) goed. Ook Nederland is met twee plaatsen aardig vertegenwoordigd, op de 69ste plaats staat namelijk de voorzitter van Wolters Kluwer, Nancy McKinstrey. Zij is overigens van Amerikaanse afkomst.

Waarom koningin Beatrix zo hoog scoort, is door de samenstellers van de lijst niet duidelijk gemaakt.

De top 100 vind je hier.

Spaanse theatergroep shockeert publiek met 'seks-show'

De politie in Hamburg, Duitsland, heeft een onderzoek opgestart naar de Spaanse theatergroep 'La Fura dels Baus'. De reden: ze zouden een voorstelling hebben gegeven waarbij er op het podium onder meer een verkrachtingsscene, lesbische seks en masturbatie te zien waren. Ook werd er op het podium geurineerd en zou er een video zijn vertoond met bestiale seks. Tevens werden er mensen uit het publiek het podium opgevraagd en aangemoedigd mee te doen door te masturberen.

Toch had het publiek wel kunnen weten dat dit mogelijk was. 'La Fura dels Baus' heeft in het verleden al veel vaker de grenzen van het toelaatbare in hun shows opgezocht. De theatergroep noemde deze show dan ook niet voor niks 'XXX', daarmee verwijzend naar de aanduiding die in de internationale entertainment eigenlijk bekend staat als codering voor 'adult-entertainment'. Desondanks verliet een groot deel van het publiek de zaal, al dan niet om het betaalde toegangsgeld terug te vragen.

De politie stelde het onderzoek overigens in, omdat volgens hen bestialiteit in Duitsland strafbaar kan worden gesteld, met een maximale straf van vijf jaar celstraf.

-
Hier vind je meer over de show 'XXX' van de theatergroep 'La Fura dels Baus'

Noord-Korea: Bush erger dan Hitler

RoBBeR_W_M had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Noord-Koreaanse bewind heeft gisteren hard uitgehaald naar zijn aartsvijand, de Verenigde Staten. De regering in Pyongyang noemde in een verklaring de Amerikaanse president Bush een "tirannieke politieke imbeciel die Adolf Hitler in zijn schaduw stelt". Deze verklaring kwam tegelijk met een afzegging voor overleg over het nucleaire programma van Noord-Korea.

Er zouden in september weer onderhandelingen beginnen over het stopzetten van het nucleaire programma van het geïsoleerde communistische land. Over de bedoelingen verschillen de landen van mening. Noord-Korea beweert dat het programma voor vreedzame doeleinden gebruikt wordt, maar de VS vrezen dat er heimelijk kernwapens geproduceerd worden.

Afgelopen week noemde president Bush de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il nog een tiran. Ook wilde Bush China, Zuid-Korea, Rusland en Japan bij het overleg betrekken omdat hij meende dat de VS in zijn eentje Noord-Korea niet overstag kon laten gaan. Mogelijk hebben deze uitspraken geleid tot de annulering van de aanstondse gesprekken.

Armoe dwingt prostituées tot creatieve betalingsvormen

Door de slechte economie is ook de animo tot prostitutiebezoek in Roemenië zo ver terug gelopen, dat de prostituées daar inmiddels over gegaan zijn tot het accepteren van voedselbonnen als betalingsvorm.

De meisjes, werkzaam in de plaats Deva, zeiden dat deze stap een uiterste poging is om de klandizie weer te doen aantrekken. Met deze bonnen kunnen ze zelf ook eten kopen, of ze verhandelen voor andere goederen of geld.

Vanwege de nijpende armoede krijgen veel Roemeense arbeiders hun salaris deels uitbetaald in voedselbonnen, dit om te voorkomen dat het land zich in een gierende inflatie stort.

Vijf doden na crash traumahelikopter in VS

Icoon Buitenlands nieuwsEen traumahelikopter die een baby bij een ziekenhuis oppikte om hem naar een ander ziekenhuis te vervoeren, is onderweg neergestort in de Amerikaanse stad Reno (Nevada). Alle inzittenden, de elf dagen oude baby, zijn moeder, de piloot, een verpleegster en een paramedicus zijn hierbij om het leven gekomen. Hun namen zijn nog niet vrijgegeven.

De helikopter vloog tegen de top van een 2932 meter hoge berg. Nadat het contact met de helikopter verloren was geraakt, begon een zoekactie. Het wrak werd uiteindelijk door een andere piloot gevonden. Bronnen melden dat het weer geen rol zou hebben gespeeld bij het ongeluk. Wat de oorzaak precies is, wordt onderzocht. Wat het medische probleem van de baby was is ook nog niet bekend.

Punten Kampioenschap van Zürich

In de ronde van Ronde van Zurich was er een mengeling van favorieten en verrassingen die bij de eerste twintig zaten. Dat zorgt voor flink wat puntenverschillen voor de deelnemers aan ons spel.

Robespierre scoorde deze ronde het best. Met 348 punten scoorde hij 24 punten meer dan de nummers twee en drie, jmherder en Obadja, die 324 punten scoorden deze ronde.

In het algemeen klassement is het ook jmherder die een flinke sprong maakt in de top vijf. Hij springt van de vijfde naar de tweede positie. Lortnoc valt weg naar positie zes en Ambrosius komt de top vijf binnen op plek vier. Al met al veel spanning nog voor de laatste twee rondes.

Voor de managers is er nu echter een aantal weken rust. Pas op 10 oktober wordt de volgende wereldbekerwedstrijd, Parijs - Tours, verreden. Tot de avond tevoren kunnen de nodige wissels in je selectie worden aangebracht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.