Villeneuve klaar voor terugkeer bij BAR

Vincent (Ali Salami)
Jacques Villeneuve is klaar voor een terugkeer bij BAR. Hij en teambaas David Richards hebben de strijdbijl begraven.

De wereldkampioen van 1997 verliet het team eind vorig jaar verbitterd, maar dat is nu verleden tijd, zo liet hij in een interview met Autosport magazine weten. "We hebben dat opgelost. Ik heb mijn leven altijd geleefd door het verleden achter me te laten en door te gaan. Dus er is geen reden om het nu anders te doen," aldus de Canadees.

Op de vraag wat hij heeft gedaan toen hij hoorde dat Jenson Button BAR zou verlaten antwoordde Villeneuve: "Het eerste dat ik heb gedaan is het herbouwen van alle bruggen die er in het verleden waren. Ik belde David Richards, Geoff Willis, Honda, BAT en iedereen. (...) Ik nam contact op om te zeggen 'ik ben er klaar voor'"

Volgens Villeneuve was de reactie van Honda bijzonder positief, zelfs van Richards. "We kunnen het verleden achter ons laten en ik ben ervan overtuigd dat er eruit gaan komen." De Canadees is ervan overtuigd dat hij de man is om Button te vervangen. "Waarom ik de man ben voor BAR? Omdat zij iemand nodig hebben die zich snel aan het team kan aanpassen. Ik ben ervaren, ik weet wat ervoor nodig is om te winnen en ik heb al eerder gewonnen. Ik zou graag voor bonussen werken. Ik heb zelfs nog niet nagedacht over het geld. Dat is nu niet het belangrijkste."