538-dj zet 'Lonsdale-types' zaal uit

Radio 538-dj Rick van Velthuysen heeft afgelopen weekend een aantal 'Lonsdale-types' van een drive-in show in het Brabantse Almkerk laten verwijderen. Volgens de dj misdroegen de Lonsdale-dragers zich tijdens de '538 DJ's On Tour' door met regelmaat de Hitlergroet te brengen en continu op irritante wijze te eisen dat er hardcore-house muziek gedraaid werd. Wanneer Van Velthuysen in hun ogen "negermuziek" opzette, kon hij een middelvinger tegemoet zien van de strak van de drugs staande types.

Volgens Van Velthuysen is Almkerk niet uniek in dit verschijnsel en heeft zo langzamerhand ieder dorp wel zijn eigen Lonsdale-cluppie: ''Met al die Hitlergroeten begint het erop te lijken dat deze gasten echt géén moer geleerd hebben op school en dat de weinig intelligente mens zich nu éénmaal graag wil identificeren met een club, waarbij ze hun eigen 'opperaap' kiezen wiens voorbeeld vaak wordt gevolgd. Bovendien lijkt het wel dat Lonsdale is verworden tot de vrije tijds-kleding van de moderne SS-anno 2004.''


''VT-kleding van moderne SS'ers''

De 538-dj geeft aan dat het laten verwijderen van de fascistisch aandoende jongelui hem op een ovationele bijval van de overige aanwezigen kwam te staan. ''Alsof men blij was, dat eindelijk eens iemand iets durfde te zeggen tegen deze weinig verstandige jochies. Het had er alle schijn van dat men bang voor die Lonsdale-knapen is'', zo schrijft Van Velthuysen op zijn weblog. Ook via e-mail zou hij diverse steunbetuigingen hebben ontvangen.