Parachutiste overleeft val van 3300 meter

Partyyboyy en DePresident hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een parachutiste uit Zuid-Afrika heeft een val van 3300 meter hoogte overleefd. Hierbij brak ze alleen haar bekken. De val was het gevolg van een niet-werkende parachute en een defecte reserveparachute. Volgens de springster hebben een aantal elektriciteitskabels haar val gebroken waardoor ze het kon overleven.

Christine McKenzie sprong zondag samen met andere leden van een paraclub in de buurt van Johannesburg uit een vliegtuig. Na 45 seconden vrije val probeerde ze haar parachute te openen, maar er gebeurde niets. Met een snelheid van 160 kilometer per uur opende ze haar reserveparachute om zo af te remmen. Dit ging echter met zo'n klap dat er lijnen braken en in de knoop raakten.

De 23-jarige McKenzie stortte in wilde spiralen naar beneden totdat ze de elektriciteitskabels tegenkwam die haar val braken. "Als die er niet geweest waren, was ik dood," aldus de springster vanuit het ziekenhuis. Als ze hersteld is van haar bekkenbreuk zal ze haar parachutespring-hobby weer oppakken.