The Main Event (+ Wedstrijd!)

Groningen krijgt een behoorlijk groot gaming evenement genaamd The Main Event. Groot kun je meten op veel verschillende manieren, maar The Main Event heeft waarschijnlijk de grootste prijzenpot voor esport klaarstaan. Naast kijken hoe de pro’s het doen, kun je zelf ook genoeg activiteiten ondernemen. Let op: laatste kans om mee te doen aan de wedstrijd!

The Main Event
The Main Event op Dutch Comic Con

LAN 2.0
Geen gaming evenement zonder lan en dat is logisch. TME pakt hiermee uit met een lan 2.0 met de slaapruimte op een aparte verdieping, zodat je beter kunt uitrusten. Er is alles wat je kunt verwachten en net wat meer, zoals gratis koffie, thee en bronwater.

The Main Event
Plattegrond

Defensie
Defensie is prominent aanwezig bij TME in het Defensie Gaming Centre. Je kan gamen tegen militairen, genieten van virtual reality, terug in de tijd met retrogames en meer. Zo zijn er ook workshops en wedstrijden speedrunning en kun je natuurlijk recruiters vinden voor uitdagende banen.

Buiten beuken
Voor de meer actieve bezoekers bouwt Defensie buiten een American Ninja-stormbaan. De waaghals die hier het snelste doorheen komt, krijgt de titel TME Ninja 2019. Verder zijn er F35 flight simulators, verkenningsvoertuigen en uiteraard een batterij aan aanvalswapens.

The Main Event
Plattegrond

Buiten bewegen
Buiten kun je ook bootcamps volgen van Bslim en Het Huis van de Sport. Binnen kan je in de Topsport Esport Area advies krijgen van sport en beweging-specialisten, voedingsdeskundigen, trainers en fysiotherapeuten. Altijd handig om te weten hoe je zo lang mogelijk kunt gamen en toch gezond kunt blijven.

Chill
Niet iedereen werkt zich graag in het zweet. Er zijn ook mensen die het graag iets rustiger aan doen. Voor hen en voor degenen die zich suf gesport hebben, is er de Ibiza Lounge Area met live dj, een foodtruckplein (denk aan de adviezen van de voedingsdeskundigen!) en allerhande drankjes. De echte feestbeesten gaan op vrijdag en zaterdag los op de after parties. Dj’s, dansen en drankjes krijgen de meeste gamers wel in beweging.


The Main Event

Esport
Er zijn wedstrijden League of Legends, Call of Duty Black Ops 4, Rocket League, Super Smash Bros Ultimate, Counter Strike: Global Offensive en PUBG. De prijzenpotten worden gevuld met de inschrijfgelden van de spelers.Dus als iedere competitie helemaal wordt volgeboekt, dan hebben we het over indrukwekkende prijzen (voor Nederlandse begrippen). Voor de winnaar van Call of Duty Black Ops 4, CSGO en PUBG is er een hele bijzondere prijs: het hele team, inclusief manager en wisselspelers, mag een dag meedraaien bij de Bravo Leeuwen Compagnie van het 45e Pantserinfanterie Bataljon! Rijden in een APC, kwijlen op de laatste technieken en natuurlijk wapens bedienen.

The Main Event

Data
TME is van vrijdag 31 mei tot zondag 2 juni in de oude suikerfabriek in Groningen. Een kaartje voor een bezoeker kost een tientje, voor de lan is het €70,- maar dat is natuurlijk voor alle dagen. Let op: na 30 april worden de prijzen verhoogd.

Wedstrijd
Natuurlijk wil je naar TME en het liefst met gratis toegang. Heel begrijpelijk. FOK! mag vier kaartjes weggeven. Dat betekent dat twee personen ieder twee kaartjes kunnen winnen. Wat moet je daarvoor doen? Maak een afbeelding waarin jij duidelijk maakt waarom jij die gratis kaartjes moet winnen. Omdat je zusje als esporter meedoet aan het Rocket League-toernooi of omdat je graag naar mannen in uniform kijkt… laat het ons zien!

Zet je creatie hier in de comments voor maandag 6 mei 23:00.  De FOK!crew kiest vervolgens de mooiste, origineelste of meest bijzondere uit. We moeten je natuurlijk wel kunnen bereiken, dus als wij geen contact met je via DM of PM kunnen maken voor 8 mei 2019… jammer. Dan gaat jouw prijs dus naar een ander.

The Main Event

The Main Event
The Main Event op Dutch Comic Con