Nederlandse deelname aan de Olympische Winterspelen

Vrijdag 9 februari is het weer zo ver; dat is de dag dat de Olympische vlam in het Olympisch stadion in het Koreaanse Pyeongchang ontstoken zal worden. Wintersporters van de hele wereld komen samen om te bepalen wie zich de komende vier jaar Olympisch kampioen mogen noemen. Met nog een maand te gaan en de steeds groter wordende zekere deelnames, is het tijd om eens te kijken wie Nederland mee gaat nemen naar Zuid Korea.

De te winnen medailles bij de Winterspelen (Foto: Pro Shots / Action Images )

Nederland is geen traditioneel wintersportland, die eer gaat doorgaans naar landen als Noorwegen, Canada, Vergenigde Staten en Duitsland. Toch weet Nederland redelijk vaak hoog in de medaillespiegel te eindigen dankzij de schaatsnummers. Naast het schaatsen weten ook altijd wel enkele sporters zich te plaatsen voor andere sporten zoals het Bobsleeën en het snowboarden. Dit jaar is zeker geen uitzondering, maar hoe groot de delegatie is, is nog even afwachten.

In deze special volgt een uitgebreid overzicht van de geplaatste Nederlanders en de kansen die nog open liggen. Ook de kwalificatieregels worden goed onder de loep genomen.