MØ: Podiumbeest met Main Stage-potentie

Ze werd door 3VOOR12 geroemd om haar optreden op de Brightlands Stage tijdens het Pinkpopweekend. En dat is niet meer dan terecht. MØ, of Karen Marie Ørsted, maakt het publiek helemaal gek en weet zich neer te zetten als een artiest van formaat. Voordat dit plaatsvond, sprak FOK! met haar.

Op Pinkpop is het altijd de vraag voor de organisatie welke act het best in de tent, of op het openluchtpodium past. Voor MØ werd gekozen voor de tent: "Ik had vroeger meer met tentpodia, omdat het daar wat donkerder is en de sfeer daardoor gelijk anders wordt. Om eerlijk te zijn, heb ik tegenwoordig meer met grotere openluchtpodia, mede omdat je daar zoveel mogelijkheden mee hebt. Ook is de menigte daar natuurlijk nog groter en verder verspreid dus heb je meer de kans om iedereen op te zwepen. Dat is natuurlijk ook mogelijk in een tent, dus het heeft allebei zijn goede kanten. Mijn eerste album was een indiealbum, en ik heb daarbij altijd een voorkeur gehad voor popmuziek met een wat duistere kant. Dat past het beste in een tent, maar het hangt daarbij ook weer af van de avond".

Dat succesoptreden heeft wel een basis gehad bij de zangeres zelf: "Ik wil tijdens een optreden altijd mezelf te laten zien, en eerlijk zijn tegenover het publiek. Een doel van mij is ook om iedereen met elkaar te verbinden door de muziek en de gevoelens die in de muziek zitten. Die climax die daarop volgt is geweldig". Het grote deel van het Pinkpop-publiek zal MØ kennen van haar samenwerking met Major Lazer op de plaat 'Lean On'. Het gaat echter ook met de solocarrière op rolletjes: "In het begin was ik die indieartiest, maar toen dat liedje een succes werd, opende het vooral heel veel deuren voor me. Ik was opeens op de radar en dat was echt een droom die is uitgekomen voor me. Het is ook een enorme life-changer geweest. Er zijn nog ook zoveel samenwerkingen geweest en ik ben nu ook in zoveel studios geweest met zoveel verschillende mensen, dat het een routine is geworden. Als je iets de hele tijd doet, wordt het uiteindelijk ook gewoon deel van je leven. En niet op een slechte manier, maar het is werk, alleen dan geweldig werk"

Naast het vele optreden is MØ ook bezig met nieuw materiaal: "Het nieuwe album is in de afrondende fase. Dat zal een combinatie bevatten van de popkant en de indiekant. Vroeger was ik van de punk, dus dat is ook verwerkt in het album. Ik probeer met dit album vooral iets te maken wat niet lijkt wat ik eerder heb gedaan, maar tegelijkertijd wel te combineren wat ik al eerder heb gemaakt. Belangrijk was wel voor mij dat het een persoonlijk album werd, dat is uiteindelijk de reden waarom je jezelf een artiest noemt, omdat je iets verschillends wil brengen aan het publiek. Dus dat is allemaal te verwachten op het nieuwe album"

Momenteel is MØ nog bezig met haar tour door Europa. Onlangs is de video voor haar single 'Nights With You' uitgebracht. Die is hier te bekijken.