Joost Klein: geen strafbare feiten gepleegd, Europapa in alle hitlijsten

Joost Klein ontkent de beschuldigingen dat hij iets strafbaars zou hebben gedaan tijdens het Eurovisie Songfestival, aldus zijn advocaat Jan-Åke Fält. Klein zou volgens de advocaat tegen de afspraken in zijn gefilmd na zijn optreden, waarop Klein protesteerde en de camera van de vrouw wegduwde. Fält verwacht dan ook vrijspraak. Vermoedelijk wordt Klein begin juni verwacht bij de rechtbank in het Zweedse Malmö om te worden gehoord over het incident tijdens het Songfestival vorige week.

De veelbesproken artiest treedt zondag voor het eerst weer op in ons land na het Eurovisie Songfestival. Klein zal vanavond rond 20.45 uur optreden op podium De Grolsch tijdens het Freshtival Weekend, dat plaatsvindt op de evenementenlocatie Rutbeek in Enschede. Wellicht geeft hij dan zijn persoonlijke visie op de gebeurtenissen in Malmö

Alle heisa lijkt een positief effect te hebben op zijn populariteit. Wereldwijd staat het nummer "Europapa" van Klein namelijk in de top 50 van meest beluisterde of viral gaande liedjes op Spotify. 

Ook in andere hitlijsten en bij Apple Music doet de Nederlandse inzending voor het songfestival het goed. Klein heeft in Nederland, België en de drie Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) een nummer 1-hit op Spotify behaald. In Oostenrijk en Finland staat "Europapa" op de tweede plaats. In Zweden, IJsland en Luxemburg behoort het nummer tot de top 5.

Op wereldwijd niveau staat de pan-Europese happy hardcore-hit van Klein op nummer 31 van de meest beluisterde nummers van de week. Dit is aanzienlijk hoger dan de winnaar van het Songfestival, "The Code" van de Zwitserse artiest Nemo, dat op nummer 44 staat. Overigens scoort "The Code" ook hoog in diverse Europese lijsten.