Vijf gametips voor de maand oktober

Game: Skylanders Giants
Platform: Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo 3DS, pc
Ontwikkelaar: Activision
Uitgever: Activision
Releasedatum: 19 oktober 2012
Genre: Platform
Preview 

Vorig jaar konden we al kennismaken met de Skylanders in Skylanders Spyro's Adventure. Precies een jaar later komt het vervolg Skylanders Giants uit. In deze game moet je weer de werelden van Skylands beschermen met behulp van plastic figuurtjes die je op de 'Portal of Power' zet. Giants heeft zestien nieuwe figuurtjes, waaronder acht extra grote Giants. Er zijn weer vele werelden te verkennen, levels en skills te vergaren en collectables te verzamelen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Skylanders Spyro's Adventure slaagde door zijn unieke concept. De plastic figuurtjes sloegen aan bij kinderen en verwoede verzamelaars. Hoewel gevorderde spelers de game misschien te simpel vonden, was het in ieder geval vermakelijk om te spelen, zeker met meerdere personen tegelijkertijd. Skylanders Giants bied meer van hetzelfde, dus vond je Spyro's Adventure leuk dan kun je bijna niet mis gaan met Giants.

Waar kan het misgaan?
Skylanders Spyro's Adventure was weinig uitdagend en redelijk kort. Het is te hopen dat de ontwikkelaars dat voor Giants hebben aangepast, maar de kans is klein, aangezien de game voornamelijk bedoeld is voor kinderen.