Vijf gametips voor de maand oktober

Game: XCOM: Enemy Unknown
Platform: Xbox 360, PlayStation 3, pc
Ontwikkelaar: Firaxis Games
Uitgever: 2K Games
Releasedatum: 12 oktober 2012
Genre: Strategie
Preview (1) en (2)
Interview 

Door allerlei onverklaarbare verdwijningen van mensen en buitenaardse verschijningen beginnen de landen van de wereld een speciale taskforce. Deze XCOM-organisatie is belast met het afweren van de invasie van aliens en krijgt hiervoor geld, wetenschappers en manschappen toegekend. Jij bent de leider van dit alles en moet in je ondergrondse basis alle benodigde middelen inzetten om soldaten te trainen, wapens te onderzoeken en de zwakke plekken van de buitenaardse wezens te vinden om deze oorlog te winnen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Het is al een tijd geleden dat we een turnbased tactisch spel hebben mogen spelen. XCOM geeft je tactisch alle vrijheid: jij mag kiezen welke missies je op de wereldkaart gaat doen, jij kiest welke technologie je laat onderzoeken en jij bepaalt de zetten van je teamspelers in het veld. XCOM is in de basis al lastig, heeft nog hogere moeilijkheidsgradenen en als je nog meer uitdaging wil, dan is er de hardcore modus ‘Iron Man’.

Waar kan het misgaan?
Turnbased speelt in multiplayer toch net even iets anders dan andere genres. Hopelijk is de timer de oplossing om leuke uitdagende multiplayergames in XCOM te krijgen. Het spel is daarnaast misschien te moeilijk, waardoor veel mensen het laten liggen. Stelletje pussies.