Vijf Filmtips voor de maand April

The Cabin in the Woods

Releasedatum: 19 april 2012
Genre: Horror/Thriller
Regisseur: Drew Goddard
Acteurs: Jesse Williams, Richard Jenkins en Chris Hemsworth

Plot
Een groep van vijf vrienden besluiten een weekend door te brengen in een afgelegen en verlaten blokhut in het bos. Zij komen er echter al snel achter dat het hier niet gaat om een doorsnee blokhut.

Verwachtingspatroon
Begin 2009 werd al gestart met de opnames voor The Cabin in the Woods. Maar door de gekte rondom het omzetten van films in een 3D-formaat en diverse financiële problemen bij filmstudio MGM, werd de film verschillende keren uitgesteld. Uiteindelijk was daar Joss Whedon, die medeverantwoordelijk is geweest voor het script, die tijdens de laatste editie van Comic Con aankondigde dat de film niet zal worden omgezet in een 3D-formaat.

Na een lange periode van wachten zal The Cabin in the Woods dan eindelijk te zien zijn in de bioscoop. Met deze film zal het traditionele verhaal van kamperende jeugd een iets andere draai gegeven worden. Dit is niet geheel verrassend, aangezien Drew Goddard (schrijver van Lost, Cloverfield) en Joss Whedon (schrijver van Buffy, Firefly, The Avengers) verantwoordelijk zijn voor het script en de regie. De eerste recensies zijn in ieder geval lovend, al moet vermeld worden dat de momenten uit de trailer aan de ene kant nogal clichématig aanvoelen en met name tegen het einde aan weer iets te onwaarschijnlijk en bovenal nogal chaotisch lijken.