Vijf Filmtips voor de maand April

Diverse interessante films beleven hun première in april. Om een vijftal films te kiezen die extra aandacht verdienen was dan ook geen gemakkelijke opgave. Zo zijn de makers van Wallace & Gromit terug met een nieuwe film genaamd The Pirates! Band of Misfits. Ook We Bought a Zoo met Matt Damon van regisseur Cameron Crowe (Jerry Maguire, Almost Famous) is het vermelden waard, net als de terugkeer van Titanic in 3D-formaat.

Wat verder opvalt is het grote aantal buitenlandse films die zeer interessant lijken. Hodejegerne (Headhunters) en Mientras Duermes (Sleep Tight) zijn een tweetal thrillers die een groot publiek verdienen. Verder is er de Griekse film Alpeis (Alps) van Giorgos Lanthimos, die eerder verantwoordelijk was voor de filmhuishit Kynodontas (Dogtooth).

Zonder direct reclame te willen maken, is de opening van EYE, het nieuwe nationale filminstituut, een grote gebeurtenis binnen de nationale filmwereld. Hoewel de locatie aan de noordelijke IJ-oever een op zijn minst vreemde keuze blijft, kan niet ontkend worden dat het programma zeer interessant is voor de aankomende maand. EYE biedt namelijk een mix van hedendaagse filmhuisfilms en klassiekers. Tevens komen deze maand alle films van regisseur Martin Scorsese langs in een speciale retrospectief van deze grote kleine meneer uit de filmwereld.