FOK!games Crew-GOTY 2009


Dragon Age: Origins
Bioware RPG. Meer woorden zijn er vaak niet nodig om RPG-fans een hard danwel nat gevoel te geven in bepaalde regionen van het menselijk lichaam. Eén van de meest uitgebreide RPGs uit de Bioware-stal weet dan ook een vijfde plek te bemachtigen in onze GOTY-lijst, onder meer door de (inmiddels Bioware-kenmerkend) uitgebreide character-editor, de sfeer en de gevolgen die je keuzes hebben.


Modern Warfare 2
De volgens velen gedoodverfde GOTY 2009 wist volgens de crew niet verder te komen dan een vierde plek. De game wist op singleplayer-vlak niet te imponeren en moest het voornamelijk hebben van de multiplayer-ervaring. De opvolger van één van de best verkochte games van 2007 en zelfs tot op de dag van vandaag nog regelmatig gespeelde Call of Duty: Modern Warfare. Mede het gebrek aan originaliteit en de korte, saaie singleplayer-campaign hebben er voor gezorgd dat de game niet hoger dan een 80% FOK!score binnen wist te slepen.


Assassin\'s Creed 2
De eerste Assassin\'s Creed bleek een waar feest van teleurstellingen, maar Ubisoft liet zich niet uit het veld slaan. Voor het tweede deel werden de fouten uit het eerste deel weggeveegd en voortgebouwd op wat wél goed was. Het resulteerde in een game die zich in het Italië tijdens de Renaissance afspeelde, met een even soepele gameplay, maar zonder de vervelende informatie-missies. Dit alles resulteerde in een game die volgens de FOK!games-crew een derde plek in de GOTY-lijst verdient.


Batman: Arkham Asylum
De nummer twee van deze lijst is de door Rocksteady Studios ontwikkelde Batman: Arkham Asylum. Met enige argwaan werd deze game gevolgd: een onbekende studio die zich ging wagen aan een game rond \'s werelds beste detective? Dat kon toch nooit goed gaan? Mede dankzij het uitstekende acteerwerk van onder meer Mark Hamill, het sterke verhaal en de vloeiende gameplay die een mix biedt van stealth en combat wist Rocksteady Studios de critici de mond te snoeren én de FOK!games-GOTY 2009 runner-up te worden.