Het FOK!games maandoverzicht: januari

Januari was traditioneel een karige maand met erg weinig games die uitkwamen in de nasleep van kerstmis. Dit gaf jullie en ons natuurlijk wel de kans om even op adem te komen en de toppers van de afgelopen maanden uit te spelen.

De maand begon met de MMO Fury die door SpankmasterC direct flink afgeknepen werd. De wachttijden en de combat die na verloop van tijd saai werd deden hem besluiten de game niet meer dan een score van 51% te geven. Het enige wat deze online fight-RPG nog redde was het kosteloos spelen en de hoeveelheid content die te ontdekken valt.

Een stuk beter ging het de tweede episode van het tweede seizoen Sam & Max af. De nieuwe personages en de humor in Moai Better Blues haalden lizardtattoo over om een score van 77% te geven.
Diezelfde score ontving NiGHTS: Journey of Dreams van Notorious_Roy. Vooral de goed uitgewerkte controls voor het vliegen en sprookjesachtige sfeer zorgden voor de pluspunten, maar het verloren potentieel drukte het cijfer enigzins.

Naast Sam & Max kwam er nog een adventure uit deze maand: eXperience 112, waarin je via een beveiligingssyteem een vrouw moet helpen ontsnappen van een spookschip. Deze originele aanpak van gameplay kon Bril_Idioot wel bekoren en beloonde de game voor de frisse insteek en inventief hack-systeem met een score van 76%. Een score die hoger had kunnen zijn als de game je meer vrijheid had gegeven en uitdagendere hacks.

Voor de PSP verscheen deze maand WipEout Pulse, een snelle racegame met gewichtsloze voertuigen in de goede traditie van WipEout-games. De pompende soundtrack die op de disc staat, in combinatie met de strakke controls zorgden ervoor dat SocialDisorder niet anders kon dan de game een score van 82% te geven.
Iets minder enthousiast was Notorious_Roy over Wii Chess, het klassieke spel dat nu op de moderne Wii verschenen is. De presentatie en uitwerking van de game lieten echter veel te wensen over en zorgden ervoor dat de game niet meer dan een score van 46% ontving.

We keken deze maand alvast vooruit op Rock Band, die het in de VS al behoorlijk goed doet. Vooral het multiplayer-deel deed SocialDisorder uitkijken naar deze game. Rossdale was minder te spreken over de nieuwe Turok. De stroeve gameplay zorgt ervoor dat Turok niet eens in de schaduw van het origineel mag staan, ondanks de spectaculaire beelden die een slachtpartij met een mes opleveren.

Voor JRPG-adepten gloort er ook iets moois aan de horizon, we mochten namelijk hands-on met Lost Odyssey. Onze geharde Final Fantasy-veteraan Notorious_Roy ging aan de slag met de game en kwam tot de conclusie dat de game, naast een heerlijke sfeer, erg veel Final Fantasy-elementen heeft, wat absoluut geen minpunt te noemen is.
Lizardtattoo keek deze maand alvast vooruit naar het van Duitse makelij zijnde Legend: Hand of God. De grafische effecten en het Cinematic Combat System zorgden er voor dat dit niet zomaar de volgende Diablo-kloon leek.

Na twee Real-Time Strategy games krijgt de Kingdom Under Fire-reeks binnenkort een game uit het Action-RPG-genre getiteld Kingdom Under Fire: Circle Of Doom. In deze game speel je één van de zes helden die opgezogen wordt in het Duistere Rijk na een grote oorlog tussen het Licht en Duister. Gewapend met magie en koud hard staal moet je je een weg terug naar het Licht vechten. Koei mocht het spel alvast spelen en was redelijk positief over de game.