Codemasters budget special

Nanostray 2 - DS
In Nanostray 2 kun je aan de slag met vijf verschillende modes; Adventure, Arcade, Challenge, 2-player en Simulator. Laten we ze gewoon even op volgorde afwerken. In de Adventure mode volg je de verhaallijn van Nanostray 2. Het verhaal in de Adventure mode is flinterdun, jij krijgt informatie over de missie van een vrouwlijke stem. Zij vertelt je om bepaalde dingen op te pikken voor onderzoek. Dit doe je simpelweg door een level uit te spelen. In de Adventure mode bezoek je acht planeten en elke planeet duurt slechts een kleine tien minuten om te voltooien. De game is echter ongelooflijk moeilijk, en zelfs op easy is het erg pittig om te voltooien zonder al je levels en continues kwijt te raken. Na elk voltooid level unlock je een nieuw secundair wapen, variërend van een laserstraal tot doelzoekende mijnen. Het primaire wapen is met een simpele druk op de knop in drie standen in te stellen; kogels naar voren, naar achteren en naar boven en beneden.


In de Arcade mode kun je de acht levels nog eens fijntjes over doen en gaan voor highscores. In Challenge zijn er 32 uitdagingen om te voltooien, waaronder 25 seconden overleven, een x-aantal punten halen en dergelijke. Bij het voltooien van de Challenge mode unlock je minigames die speelbaar zijn in de Simulator. Tot slot is het mogelijk om met twee spelers aan de slag te gaan. Heeft slechts een speler de game? Dan is het mogelijk tegen elkaar te racen tot een bepaald aantal punten. Hebben beide spelers de game dan kan men de Adventure Mode in co-op doorspelen. Alle modes zijn even leuk en verslavend om te spelen en geven een leuke afwisseling tussen sidescrolling actie en actie in vogelvluchtperspectief.

Voor een game die op zijn goedkoopst een tientje kost, is Nanostray 2 zeker de moeite waard. Heb je tussendoor een kwartiertje of zit je in de trein? Dan is Nanostray 2 een game die het verdient om in je Nintendo DS te zitten. De levels in de Adventure mode zullen oneindig vaak langskomen terwijl je gefrustreerd maar vermaakt probeert het laatste level te bereiken, en daarna zijn er nog genoeg opties om je verder te vermaken met deze game. Probeer alleen niet te vloeken als je ruimtescheepje voor de zoveelste keer kapot wordt geschoten. Aanrader.

<\/center>


Toy Shop Tycoon – DS
In dit spel bestuur je twee kinderen, Mel en Mark. Hun opa is dood en ze mogen zijn speelgoedwinkel overnemen als ze kunnen bewijzen dat zij binnen drie jaar winst kunnen maken. Voor je speelgoed kunt gaan verkopen, moet je het eerst maken. Dat is Marks taak. In het begin kan hij maar een paar soorten speelgoed maken, en is hij er niet erg goed in. Het zal dan ook regelmatig mislukken. Het kost tijd en geld om speelgoed te maken. Je kunt hem een handje helpen door met de vierpuntsdruktoets de werktuigen in het gedachteballonnetje te kiezen. Als je dit goed doet bespaar je een beetje tijd en kun je dus sneller beginnen met verkopen. Als je het fout doet, ben je het geld van de grondstoffen kwijt. Maar ook als je het wel goed doet mislukt het speelgoed soms. Als je Mark niet helpt kun je op een dag nooit genoeg speelgoed maken om de winkel van genoeg voorraad te voorzien.

Na een soort speelgoed een paar keer gemaakt te hebben, word je een klein beetje beter in het maken ervan en zal het minder vaak mis gaan. Om het hoogste niveau te bereiken en een nieuw soort speelgoed vrij te spelen op de productieboom, moet je echter wel honderden keren hetzelfde stukje speelgoed maken. Ondertussen kan Mel in de winkel de door Mark gemaakte knuffels en treintjes verkopen. Je moet honderden simpele autootjes en poppen maken en verkopen voor je genoeg geld hebt om eens wat anders te maken zonder dat je winkel leeg gekocht wordt terwijl je mislukkingen produceert. Je hoeft niet alle dagen in de winkel door te brengen, je kunt ook in het dorp rondlopen en met mensen praten. Dit is zelfs nodig voor het vrijspelen van sommige soorten speelgoed. De mensen hebben echter zo weinig te zeggen en er is zo weinig te zien en te doen dat je al snel weer teruggaat naar het produceren van speelgoed. Bovendien, als je in het dorp loopt verdien je geen geld...

Sommige soorten speelgoed zijn alleen populair in bepaalde seizoenen, zoals maskers rond Halloween en teddybeertjes rond Valentijnsdag. Op een blauwdruk kun je zien welke soorten speelgoed je kunt maken en welke je nog kunt vrijspelen. Hoe je ze vrijspeelt moet je zelf uitzoeken. Helaas is het maken van speelgoed zo saai en repetitief, dat niemand meer dan een handvol nieuwe soorten speelgoed vrij zal spelen. Afrader.



<\/center>