7: Sims in het echte leven

De Sims zit vol doldwaze en interessante activiteiten en omstandigheden. Sommige daarvan zou je dolgraag meenemen naar het echte leven. Hieronder kun je een overzicht lezen van de zeven dingen die wij graag willen doorvoeren. Cactussen, Simlish, edele delen en meer!

Cactus
Eens in de zoveel tijd kom je iemand tegen die je nare dingen toewenst. Een potje sambal in iemands neus, een kreeft aan iemands tepels of een cactus in de donkere locaties onder de gordel. Die laatste was mogelijk in de allereerste Sims. De ingrediënten voor dit nare kunstje? Een douchecabine, een cactus, een Sim die je wilt pijnigen en een eenvoudige cheat waarmee je objecten kunt verplaatsen die momenteel in gebruik zijn. De bereiding? Geef je Sim de opdracht om onder de douche te stappen. Zet de game op pauze. Plaats een cactus op een mooi grasveldje buiten het huis. Verwijder de douchecabine. Pak de naakte maar mooi gecensureerde Sim op. Zet de Sim op de cactus. Maak een printscreen en voila: Simus de Cactaceae. Zou het niet heerlijk zijn om dit te kunnen doen in het echte leven? Mocht het ooit mogelijk zijn, doe dan eerst uitvoerig onderzoek naar het persoonlijke leven van je slachtoffer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een cactanus wordt ervaren als prettig of stimulerend.

Karmapunten
Wat zou het tof zijn om karmapunten te hebben: opeens heb je zoveel goede dingen gedaan en je wilt jezelf belonen met een 'Get Lucky', om zo je kans op promotie of salarisverhoging te verhogen. Of wat te denken van 'Instant Beauty' en jezelf daarmee een make-over geven? Een Giant Jackpot is natuurlijk ook erg prettig, niets werken, gewoon instant money en lekker genieten van je vrije tijd. Mag je iemand niet: vervloek hem met 'Epic Fail' en zie hem van alles verkeerd doen waardoor jij hem uit kan lachen. Of een 'Poltergeist' in het huis van je vervelende buren laten huishouden. Wij zouden het wel weten, maar helaas, zulke krachten zijn ons niet gegund. Karma is een bitch.

Carrière maken op zijn Sims
Vreemde verzoeken van je baas. Hij wil dat je wat meer vrienden gaat zoeken. Geen probleem, kan je begrijpen. Hierdoor kan je wat socialer worden en dat vinden klanten vaak wel aardig. Laatst kreeg je van je baas een nieuw verzoek. Je zat dicht tegen een promotie aan en daarvoor moet je wat boeken gaan lezen. No problemo, zou je denken. In plaats van door de twintig jaar oude Fiat Panda, werd je nu opgehaald door een tien jaar oude Volkswagen Golf. Niet echt een verbetering, maar c'est la vie. Na enkele dagen kreeg je wederom een mail van je baas. 'Ik zou toch niks verkeerds gedaan hebben?' dacht je. Nee, je had weer kans op promotie. Wilde je in aanmerking komen voor deze functie, dan moest je meer gaan fitnessen en weer nieuwe vrienden maken. Dien je ontslag maar in en ga nu maar burgemeester worden, zoals een echte Sim!

Geblurde edele delen
Hoewel kleding zeker in de winter erg handig is, is het zomers heerlijk om gewoon naakt te kunnen wandelen! Doe je dit echter op straat dan wordt dat niet gewaardeerd en je oude buurvrouw in haar birthdaysuit zien wandelen is nou ook niet echt heel prettig. De Sims hebben hier geen last van, die krijgen gewoon automatisch een blur over hun edele delen zodat niemand met hun naaktheid geconfronteerd wordt, maar ze wel lekker zonder iets van gêne vrij kunnen zijn! Heerlijk zou het zijn om iets dergelijks ook in het echte leven te hebben. Geen teleurstellingen meer over vetkwabjes die verborgen zitten onder de corrigerende kleding van je nieuwe vlam of mooie dames met te veel kleding aan. En het mooie is dat het je ook nog veel geld en werk scheelt, want kleding kopen en wassen is niet meer nodig!

Simlish
Nederlands zal voor de meesten van ons de moedertaal zijn. De taal gaat ons gemakkelijk af, al maken wij redacteuren nog altijd meer spelfouten dan gewenst. Ook Engels zullen de meeste redelijk beheersen, maar zeg nou zelf: Nederlands en Engels zijn toch maar saaie talen? Wij van FOK!games zijn ervoor om de taal van de Sims, Simlish, verder uit te werken en op te nemen in het basisonderwijs. Na experimenten met talen als Frans, Latijn, Fins, Oekraïens en Fijisch, besloot de geestelijke vader van de Sims, Will Wright, de taal te laten bestaan uit koeterwaalse taal waar men geen betekenissen aan kon ontlenen. En zeg nou zelf: de taal weet de muziek van Katy Perry, Lilly Allen, Natasha Bedingfield en de Pussycat Dolls aardig op te krikken naar een acceptabel niveau!

Baby's
Deze is voor alle pappa's en mamma's die de afgelopen maanden slapeloze nachten hebben gehad. Het verzorgen van een baby in de Sims is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer de baby 's nachts huilt zal je Sim eerst enkele seconden naast zijn bed stampvoeten alvorens hij naar de huilende baby stapt. Vrijwel alle metertjes van je Sim zakken langzaam in en carrière maken is er niet bij. De Sims hebben echter één groot voordeel: een baby is binnen enkele dagen geen baby meer! Het kleine handje om je wijsvinger is leuk, maar deze schattigheden worden snel vergeten wanneer je voor de zoveelste keer uit je bed moet om de baby gerust te stellen of te voeden. Wij zijn voor extra snel opgroeiende baby's die plots veranderen in minder huilende koters!

Oninteressante gesprekken doorspoelen
"Hoi, hoe gaat het ermee?" Zo vaak krijg je die vraag van vage kennissen terwijl het antwoord diegene eigenlijk niet kan interesseren en om geveinsd interesse te tonen stel je dezelfde vraag maar terug, ondanks dat het antwoord jou ook niet kan interesseren. Het fijne aan de Sims is dat je dit soort gesprekken, die niet om de inhoud maar om het praten zelf draaien, gewoon kunt versnellen! Niet meer hoeven te luisteren naar wat voor schattige geluidjes de baby nu weer heeft gemaakt, of typisch Nederlands een gesprek praten over dat het te warm, koud, winderig of juist windstil is. Gewoon even fast forward zodat je de gesprekken wel gewoon hebt en dus wordt beschouwd als een sociaal persoon, maar tegelijkertijd geen tijd kwijt bent aan zulk soort overbodige small talk.