FirstLook 2009




Zoals jullie al een tijdje op de site hebben kunnen zien gaat binnenkort voor de tweede keer het FirstLook evenement van start. Op 17 en 18 oktober kunnen we gaan genieten van gezelligheid, boothbabes en natuurlijk de nieuwste games in Amsterdam. Het is de tweede keer dat FirstLook georganiseerd wordt, maar zoals de meeste van jullie wel zullen weten heeft het bedrijf Blammo, onder andere verantwoordelijk voor Gamekings, al eerder game-evenementen georganiseerd. Vroeger ging het jaarlijkse game-evenement nog door het leven onder de naam PU Gameplay. Later is dit evenement gefuseerd met het eveneens jaarlijkse Gamexpo wat resulteerde in het grootste games-evenement in de Benelux: de Gameplay. In 2008 was het de bedoeling dat Gameplay omgedoopt zou worden in GameLife, maar uiteindelijk kwam dit niet van de grond en is het FirstLook geworden. Dit jaar is het de bedoeling dat FirstLook nóg groter en toffer wordt dan vorig jaar. De mensen die de leeftijd van 16 nog niet hebben bereikt hebben geluk, de minimale leeftijd om het evenement bij te wonen is omlaag geschroefd naar 14 jaar. In deze special lees je onder andere het over programma van FirstLook 2009. Daarnaast vind je ook de complete lijst van aanwezige ontwikkelaars en games.

Programma
De grote evenementen van FirstLook 2009 vinden plaats bij het hoofdpodium en het in het theater. Natuurlijk is er niet maar op een enkele dag iets te doen. Het gehele weekend door worden bezoekers vermaakt op deze twee locaties. Hieronder even een kort overzicht van de evenementen die FirstLook 2009 ons te bieden heeft.

Hoofdpodium zaterdag
De zaterdag begint goed met de nationale finale van de World Cyber Games van Nederland en België. Bezoekers kunnen genieten van een nu al veel belovende finale tussen Bart (Bartinho) Nooyens en Patrick (Rollo) Rol in FIFA 09. Boyke en jibjqrkl gaat het tegen elkaar opnemen in de finale van Guitar Hero: World Tour en Tamarillo en sky gaan uitmaken wie de beste is in TrackMania Nations Forever. Naast de keiharde strijd voor de overwinning op de World Cyber Games kunnen gasten zich ook vermaken met een Mario en Sonic competitie en een Guitar Hero 5 competitie die georganiseerd wordt door Logitech. Asus verzorgt een shootout met Quake Live en er zal ook een Fairytale Fights co-op competitie zijn voor de nodige bloederige sprookjes. Budget-veiling.nl organiseert een veiling en Free Recordshop zal aanwezig zijn met een speciale Modern Warfare 2 actie. Als dit allemaal nog niet genoeg is zullen op zaterdag ook de TMF Game Awards uitgereikt worden. Wil jij ook mee stemmen? Ga dan even naar de website van de TMF Game Awards en stem op jouw beste Playstation 3 game, beste PC game, beste Xbox 360 game, beste Wii game, beste DS game, beste PSP game en jouw favoriete console.

Hoofdpodium zondag
Op zondag is de World Cyber Games nog altijd in volle gang. Op het podium gaan de titanen Lennart (Sushi) Roest het tegen Manuel (Grubby) Schenkhuizen de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de nationale kampioen zal worden in Warcraft III. Grubby heeft geen voorrondes hoeven te doorstaan omdat hij vorig jaar wereldkampioen werd, dus Sushi gaat het behoorlijk zwaar krijgen tegen de beste jongen. Zondag kunnen we ook genieten van enkele zaken die ook op zaterdag bij te wonen zijn, waaronder de Mario en Sonic competitie, de Quake Live shootout van Asus, de Guitar Hero 5 competitie van Logitech en de veiling van budget-veiling.nl. Acer verzorgt een demonstratie-match Need for Speed Shift Nederland-Duitsland. Bezoekers kunnen tegen de Duitse Need for Speed-kampioen Niklas Timmerman racen. Als al het bovenstaande nog niet genoeg competitie biedt, wordt er ook nog de finale NK UFC 2009 Undisputed tegenaan geknald. De bootbabes van de FirstLook 2009 komen op zondag ook nog even met hun billen schudden op het podium tijdens de Miss Boothbabe \'09 competitie.