FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 januari 2009

Van der Sar pakt opnieuw een record

Edwin van der Sar heeft weer een record aan zijn erelijst toegevoegd. De 38-jarige keeper van Manchester United kreeg al 1.121 minuten geen doelpunt meer tegen in een duel in een Engelse profcompetitie en brak hiermee het record van Steve Death.

Death hield voor Reading in 1978-1979 1.103 minuten zijn doel schoon. Mocht Van der Sar in het volgende competitieduel weer geen doelpunt tegen krijgen, dan pakt hij het Britse record van Chris Woods af die in 1986-1987 voor de Glasgow Rangers 1.196 minuten zijn doel schoon hield.

Eerder deze week nam Van der Sar al het Premier League-record over dat met 1.025 minuten op naam stond van Petr Cech. Manager Alex Ferguson prees na het duel tegen Everton de Nederlandse doelman: "Het is voor een groot deel zijn verdienste dat dit is gelukt. Zonder meer een fantastische prestatie. Ik las de afgelopen week in de krant dat we sinds november geen goal meer tegen hebben gehad. Dat kon ik bijna niet geloven. Hij straalt rust uit. Dat slaat over op de rest van het elftal."

Jodenhaters voor de rechter

Twee mannen die op 15 januari in Utrecht bij een Gaza-betoging antisemitische leuzen riepen moeten zich voor de rechter verantwoorden. Justitie vervolgt de 30-jarige  I.I. uit Zeist en de 25-jarige M.B. uit Middelburg voor het beledigen van een bevolkingsgroep. Ze riepen bij de pro-Palestinademonstratie onder meer: "Joden aan het gas".

Die dag was er veel politie op de been, die de demonstranten stevig in de hand hield. Een week eerder waren Gaza-betogingen uit de hand gelopen, waarbij de politie niet in durfde te grijpen uit angst voor escalaties. Op 15 januari was een deel van het Vredenburg afgezet, gezichtsbedekking was verboden om raddraaiers te kunnen herkennen en burgemeester Wolfsen benadrukte in een pamflet: geen racistische leuzen, geen vernieling en geen geweld.

Woordvoerster Hallebeek van Justitie verklaarde: 'Ditmaal zat de politie er bovenop. Een officier van justitie was paraat om verdachten direct te dagvaarden." Dit gebeurde bij I.I. en M.B.; toen zij beledigend begonnen te roepen, kon de politie hen er meteen uithalen. Politie, gemeente en Justitie hadden zich goed voorbereid, er was een videowagen aanwezig en er stonden ME’ers klaar. De twee verdachten moeten op 6 februari voor de rechter verschijnen.

Bij een Gaza-demonstratie in Rotterdam werden vier minderjarigen gearresteerd. Zij kregen op een speciale zitting een taakstraf van de officier van Justitie. Twee van hen worden verdacht van het roepen van discriminerende leuzen, de anderen voor het beledigen van agenten. Accepteren ze de opgelegde straf niet, dan verschijnen ze voor de kinderrechter.

Spookrijder verongelukt op A2

Een Belgische spookrijder is vanavond verongelukt op de A2 ter hoogte van Maastricht. De automobilist reed met hoge snelheid aan de verkeerde kant de snelweg op, en klapte frontaal op een tegenligger.

De bestuurder van de andere auto raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De ravage op de autobaan was groot, waardoor de snelweg twee uur gestremd is geweest in de richting van Luik.

Met dank aan Roel_Jewel en timcraft voor de submit.

Mini Cooper klasse in RacePro onthuld

Ontwikkelaar van RacePro, SimBin, onthult in onderstaande trailer de Mini Cooper. De Mini Cooper klasse is één van de klasses waarin je kunt racen. In deze klasse dien je overigens binnen de lijntjes te rijden en mag je niet afsnijden via bijvoorbeeld curb stones. In hoeverre dit soort regels, geldende in de Mini Cooper Challenge, in RacePro doorgevoerd zijn is niet bekend. Vanaf 20 februari kunnen we rijden in de telg van BMW met 180pk op de Xbox 360.

Uitslag Ajax - sc Heerenveen

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag.

Ajax - sc Heerenveen 0-1
59' Pranjic 0-1

Toeschouwers: 50.333
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Gabri, Schilder (Ajax), Popov, Smárason (sc Heerenveen)
Rode kaart: 47' Vermaelen (Ajax)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Wielaert, Vermaelen, Schilder, Gabri, Sulejmani (Sarpong/72), Anita (Oleguer/80), Suarez, Cvitanich (Leonardo/76), Emanuelson

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim, Svec, Väyrynen (Smárason/12), Beerens, Sibon (B.Kalou/78), Pranjic (Ingelsten/ 87)

Betrapt met stickie: 500 euro boete of behandeling

In de Noord-Italiaanse stad Padua is een nieuwe verordening van kracht geworden. Wie in het openbaar betrapt wordt met drugs, kan kiezen tussen 500 euro boete betalen of een behandeling tegen drugsverslaving ondergaan.

De maatregel van burgemeester Flavio Zanonato is niet onomstreden, zo meldt de krant Corriere della Sera vandaag. Zo hekelt de communistische wethouder Daniela Ruffini dat de verordening geen onderscheid maakt tussen softdrugs en harddrugs. "Ik heb eerlijk gezegd twijfels of je een jongetje dat een stickie draait naar een behandeling wegens drugsverslaving moet sturen", aldus de politica.

Oppositiepartij de Groenen heeft gedreigd om met de verordening naar de bestuursrechter te stappen. De vaste bezoekers van een jongerencentrum hebben voor woensdagavond een ludieke protestactie aangekondigd: een "maxi spinellata" op een van de pleinen van Padua, waar zij gezamenlijk massaal in het openbaar een jointje gaan roken.

'Scholen noemen zichzelf weer mavo'

Steeds meer middelbare scholen noemen zichzelf weer mavo. Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat twaalf scholen komend schooljaar hun naam van vmbo-t (theoretische leerweg) veranderen naar mavo.

Bijna twintig scholen noemen zich de afgelopen tijd al zo, zegt RTL. De scholen willen terug naar de oude naam omdat ze last hebben van de negatieve associatie die hangt aan de naam vmbo-t. Het zijn vooral de ouders die heel enthousiast reageren op de herinvoering van de naam mavo.

Alle sites 'schadelijk' door fout bij Google

Door een menselijke fout was elke website ter wereld vandaag onbereikbaar via zoekmachine Google, omdat de inhoud van de sites schadelijk zou zijn voor de computer. Dat schrijft een bestuurster van Google vandaag op haar weblog.

De fout lag volgens Marissa Mayer bij StopBadware.org, een organisatie die voor Google dagelijks in kaart brengt welke websites zijn geïnfecteerd met virussen en spyware. In het verslag van vandaag was een schuine streep op een verkeerde plaats neergezet. Daardoor dachten de servers van Google dat iedere website besmet was. Het probleem stak rond 15.30 uur (Nederlandse tijd) de kop op en was iets minder dan een uur later verholpen.


Google blokkeerde alle websites  (foto: ANP)

Met dank aan slijkie, Simsfan88 en Liberteh voor de submit.

Onderzoek naar zwakbegaafden in jeugdbendes

Criminele jeugdbendes blijken steeds vaker zwakbegaafde jongens in hun gelederen op te nemen. De politie krijgt hiervan in toenemende mate signalen en wil dat daar onderzoek naar wordt gedaan.

Dat zei hoofdcommissaris Erik Akerboom vandaag in RTL Nieuws. Akerboom is portefeuillehouder jeugdgroepen binnen de Raad van Hoofdcommissarissen. "De signalen die wij oppikken is dat deze kinderen extra kwetsbaar zijn, maar soms ook wel extra gevoelig om erbij te horen. Daar wordt dan ook misbruik van gemaakt door ze de klusjes te laten verrichten maar ook om ze binnen zo'n club te halen", aldus Akerboom.

De jeugdreclassering vindt het onacceptabel dat veel zwakbegaafde jongeren in de gevangenis terechtkomen. Gevangenisstraf werkt averechts, zei directeur jeugdreclassering Rob Schuddemat in RTL Nieuws. Zeker voor deze kwetsbare groep, die makkelijk te beïnvloeden is en tijdens de detentie snel gedrag kopieert van zwaardere criminele jongeren.

Dodentallen Irak laagste sinds 2003

Het aantal gedode Iraakse burgers en gedode Amerikaanse militairen was in januari lager dan in elke andere maand sinds de invasie in Irak in 2003. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.

Volgens de Iraakse regering kwamen in januari 138 Iraakse burgers om het leven door sektarisch geweld. In december waren dat er nog 238, toen ook al een record. Het aantal gedode Amerikaanse militairen is in januari gedaald naar vier, tevens het laagste aantal sinds de derde Golfoorlog in 2003.

In januari vorig jaar kwamen nog 466 Iraakse burgers om het leven. Het totale dodental onder Iraakse burgers sinds de Amerikaans-Britse invasie is zeker 90.000, aldus iraqbodycount, een website die mediaberichten bijhoudt.

Buschauffeur gooit eigen ruit in

In Hoofddorp heeft een buschauffeur van Connexxion letterlijk en figuurlijk zijn eigen glazen ingegooid. Hij beweerde dat hij was bedreigd door een automobilist en dat die een ruit van zijn bus had vernield. Hij had alleen geen rekening gehouden met de camera’s in zijn bus, die legden namelijk vast dat hij zelf de ruit ingooide.

Volgens het Haarlems Dagblad had de man al een paar keer een ongelukje gehad, waarbij hij de spiegel van zijn bus af had gereden. Waarschijnlijk wilde hij een nieuw schadegeval verhullen door de schade te verergeren en de bedreiging te verzinnen.

Connexxion heeft aangegeven het een vervelende zaak te vinden, vooral omdat er veel chauffeurs echt worden bedreigd in deze tijd. De chauffeur is ontslagen.

 Met dank aan Haywood-Yablowme en LaRF voor de submit

Rotterdamse neergestoken door ex

In Rotterdam is gisterenmiddag de traumahelikopter uitgerukt toen een vrouw door haar ex-partner op de Groepstraat, gelegen in de Tarwewijk, in haar hals gestoken werd. De vrouw raakte ernstig gewond en de man sloeg op de vlucht. Even later werd de man gelokaliseerd in een woning aan het Mijnsherenplein.

Een onderhandelaar heeft nog getracht de man naar buiten te praten, maar dit weigerde hij. Vervolgens werd de man door een arrestatieteam uit het huis gehaald. Het is niet de eerste keer dat de politie betrokken raakte bij incidenten tussen de vrouw en haar ex-partner.

Uitslagen Eredivisie 31/01/2009

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hierond vind je de uitslagen.

NAC Breda – FC Volendam 1-1
64' Kolkka 1-0
70' v. Zaanen 1-1

Toeschouwers: 16.750
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: De Lange, Schilder (FC Volendam)
Bijz: Hofstede mist pen.(25)

Opstellingen

NAC BREDA: Ten Rouwelaar, Fehér, Loran, Zwaanswijk, Mtiliga, Reuser (Tamerus/65), Kwakman, Gorter (Pattinama/90), Kolkka, Idabdelhay (Kramer/79), Boukhari

FC Volendam: Verhoeven, Koning, Bakens, Schilder, Sterk, De Lange, Hofstede (Smit/ 70), Boots, v.Dijk (Platje/69), Sheotahul, v.Zaanen


Willem II - Vitesse 0-2
60' Junker 0-1
93' v. Wolfswinkel 0-2

Toeschouwers: 13.300
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Willem II Stadion
Gele kaart: Messoudi, Zijler (Willem II), Kuiper (Vitesse)

Opstellingen

Willem II: Aerts, v.Eijden (v.Dinter/ 70), Nieuwendaal, Swinkels, Mathijssen, Kargbo, Akgün (Vorthoren/19,Messoudi/ 62), Veloso, Boutahar, Demouge, Zijler

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, v.d.Struijk (Drost/52), Kuiper, Claudemir, Sansoni (v.Diermen/69), Hofs, Stevanovic, Junker (Snijders/83), v.Wolfswinkel

Uitslag ADO Den Haag - FC Groningen

Vanavond staan er in de Eredivisie vier wedstrijden op het programma. De eerste ervan, ADO Den Haag - FC Groningen begon om 18.45 uur. Hieronder vind je de uitslag van die wedstrijd.

ADO Den Haag - FC Groningen 0-1
75’ García 0-1

Toeschouwers: 9.354
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: geen

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Derijck, Kum, Van Hese, Buijs (Immers/81), Knopper, Rankovic, Cornelisse, Powel, Soltani

FC Groningen: Luciano, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman, Van der Laak, Holla, Lovre, Levchenko, Pedersen (Mathijs/46), García

Peuter stikt bijna in gebruikt condoom in hotel

Het Burlington County Hotel in de Amerikaanse staat New Jersey kan een flinke claim tegemoet zien van de ouders van een peuter van 22 maanden uit Pittsburgh. Het jongetje stikte namelijk bijna in een souvenir dat door één van de vorige gasten is achtergelaten: een condoom met inhoud. Dat meldt de krant Philadelphia Daily News.

Het jongetje had het kapotje in de mond gestopt. Zijn moeder wist het uiteindelijk weer uit zijn mond te halen. Ze wist echter niet te voorkomen dat de inhoud grotendeels werd doorgeslikt. Testen in het ziekenhuis moeten uitwijzen of de peuter geen blijvende schade heeft overgehouden aan het incident.

Januari 2009: zeer koud, zonnig en droog

Nu januari op een paar uurtjes na voorbij is heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) de balans weer opgemaakt. De eerste maand van dit jaar gaat de geschiedenis in als de koudste januari sinds het laatste Elfstedenjaar, 1997. Er kon op veel plaatsen dan ook voor het eerst sinds 2003 weer geschaatst worden op natuurijs. Het maandgemiddelde kwam uit op 0,7 graden Celsius, wat 2,1 graden minder is dan normaal. Vooral in het zuiden van het land was het koud. In Maastricht bleef de gemiddelde temperatuur zelfs onder het vriespunt steken, op -0,5 graden. Het weerstation in Ell, bij Weert, registreerde deze maand zowel het minimum- (-20,8 graden op 6 januari) als maximumrecord (11,0 graden op 19 januari) voor deze maand.

Ook werden we deze maand rijkelijk getrakteerd op zonneschijn. Het aantal zonuren kwam op 95 uur, maar liefst dertig uur meer dan in een gemiddelde januarimaand. Verder is januari 2009 een droge maand, met 47 milimeter neerslag gemiddeld over het land. Normaal valt er 69 milimeter. Noemenswaardig is ook de extreem lage druk die het weerstation in Hoek van Holland registreerde op 23 januari: 961 hPa.

Met dank aan Dlocks voor de submit. Kijk ook eens op De Elementen: Onstuimige Aarde, het weerforum van FOK!

Van der Biezen naar Go Ahead Eagles

Koen van der Biezen maakt per direct de overstap van FC Den Bosch naar Go Ahead Eagles. De spits, die in Deventer voor twee jaar tekent, had bij de club uit de Brabantse hoofdstad nog een contract tot medio 2010.

"Binnen de afdeling technische zaken is deze transfer de afgelopen week zorgvuldig besproken en afgewogen en uiteindelijk is dus het unanieme besluit genomen dat dit voor alle partijen de beste oplossing is," liet Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken, weten.

Van der Biezen keek in elk geval met een goed gevoel terug op zijn tijd bij FC Den Bosch. "Ik heb hier tweeënhalf jaar gespeeld. Voor mij is deze overstap nu het beste."

Haarlem huurt Schwiebbe van ADO Den Haag

Levi Schwiebbe zal het seizoen afmaken bij Haarlem. De club uit de Jupiler League huurt de middenvelder van ADO Den Haag.

De 22-jarige Schwiebbe is geen basisspeler in Den Haag. Hij kwam dit seizoen pas negen keer in actie in de eredivisie. Schwiebbe is bezig aan zijn derde seizoen in de A-selectie van ADO. In zijn eerste twee seizoenen kwam hij nog aan vijftig wedstrijden.

Haarlem had behoefte aan een middenvelder, nadat John Nieuwenburg zwaar geblesseerd raakte. De ex-Ajacied scheurde zijn kruisband.

Ari niet tegen Sparta

Ari zal morgen AZ niet aan een overwinning op Sparta Rotterdam kunnen helpen. De aanvaller raakte gisteren geblesseerd aan zijn knie en zal niet op tijd hersteld zijn voor het duel in Rotterdam.

Vanmorgen was de blessure al verbeterd, maar coach Louis van Gaal wil het risico niet lopen dat de blessure verergert. Met negen doelpunten en twee assists van de Braziliaanse spits bleek hij dit seizoen van grote waarde, daar waar hij in zijn eerste seizoen vaak teleurstelde. Moussa Dembélé zal Ari morgen vervangen, de Belg is volledig hersteld van een blessure aan zijn rechterknie.

Halfbroer Obama opgepakt wegens drugs

George Obama, de Keniaanse halfbroer van de Amerikaanse president Barack Obama, is gisteren opgepakt wegens het bezit van drugs. Dit hebben bronnen bij de Keniaanse politie vandaag gemeld.

George Obama is samen met drie andere jongemannen in de hoofdstad Nairobi opgepakt in het bezit van cannabis. Het drietal moet maandag voor de rechter verschijnen.

In een van zijn boeken beschrijft Barack Obama een ontmoeting met zijn halfbroer als een "pijnlijke zaak". George Obama was als een van de weinige naaste familieleden van de nieuwe president niet aanwezig bij de inauguratie op 20 januari in Washington.

Hoeness: "Podolski vocht niet vaak genoeg"

Bayern München-directeur Uli Hoeness beweert dat Lukas Podolski zich niet genoeg inzette om in het eerste elftal terecht te komen. Hoeness is wel van mening dat Podolski meer waard is dan de tien miljoen euro, die 1. FC Köln voor hem betaalde.

"Hij kwam tegen de muur te staan en zei tegen zichzelf: "Hier kom ik niet overheen", anderen zouden hebben gezegd: "Ik kom wel over deze muur", aldus Hoeness over Lukas Podolski.

Toch vermoedt de preses dat Podolski zich weet te redden bij zijn oude liefde, 1.FC Köln. "Ik denk niet dat hij een slechtere speler is geworden. Hij is namelijk sterker geworden als mens, hij heeft zijn horizon verbreed en is volwassener geworden."

S. Williams: "Grootse toekomst Safina"

Dinara Safina slaagde er zaterdag niet in om de Australian Open op haar naam te schrijven. Serena Williams ging met deze eer aan de haal, nadat ze over twee sets het beste presteerde (6-0 en 6-3). Toch liet de winnares van het toernooi in Melbourne weten dat de Russin een grootse toekomst wacht.

"Zij slaat de bal zo ongelooflijk hard. Zij gaat nog mooie dingen laten zien, liet Williams na afloop van de partij tegen Safina weten. Volgens de Amerikaanse kwam de overwinning niet zomaar tot stand. "Ik heb wel alles op alles moest zetten. Mede dankzij mijn tegenstandster hebben we een mooie show kunnen geven voor het vrouwentennis."

Nintendo domineert nog steeds de Dutch Charts

De game-verkopen van week 5 zijn bekend gemaakt. Nintendo domineert nog steeds de Dutch Charts, 7 van de 10 plaatsen zijn games voor Nintendo systemen.

Wii Fit doet het ook deze week heel erg goed en staat dan ook op een eerste plaats en laat daarmee Mario Kart en Sonic & Mario At The Olympic Games achter zich.

Op de vierde plaats zien we een nieuwkomer, namelijk Skate 2 voor de Xbox 360. Super Smash Brothers Brawl neemt ook nog even een kijkje en zien we terug op de tiende plaats. Waar vorige week nog Lord of the Rings: Conquest op de vierde plaats stond voor de Xbox 360, is de game nu helemaal uit de top 10 verdwenen.

1 WII FIT (Wii) NINTENDO
2 MARIO KART (Wii) NINTENDO
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
4 SKATE 2 (X-BOX 360) ELECTRONIC ARTS
5 MARIO PARTY 8 (Wii) NINTENDO
6 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PS3) ACTIVISION BLIZZARD
7 SPORTS ISLAND (Wii) KONAMI
8 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (X-BOX 360) ACTIVISION BLIZZARD
9 BRAIN TRAINING (DS) NINTENDO
10 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii) NINTENDO

Wii - 6
Xbox 360 - 2
PS3 - 1
DS - 1

Klik HIER voor de complete lijst.

Bejaardenkorting dankzij RET

Als het een beetje meezit voor de 15-jarige Maartje Heijnen reist zij nog drie jaar met bejaardenkorting. Dankzij een foutje van de RET gaat ze namelijk door het leven als 75-jarige. Op haar ov-chipkaart staat dat ze in maart 1933 geboren is en dat levert haar wel voordeel op in de metro: "Waar bij anderen 1,40 euro wordt afgeschreven, ben ik 90 cent kwijt."

Maartje heeft de kaart al een poosje. Meteen na ontvangst van de kaart hebben haar ouders de RET gebeld om de fout te melden. "Dat heeft niks opgeleverd, ik heb de kaart nog steeds" zegt de Rotterdamse scholiere.

Inmiddels is ze al meerdere malen gecontroleerd en ondanks haar jeugdige pasfoto naast de geboortedatum heeft ze nog nooit problemen gehad. "U bent keurig ingecheckt" is wat Maartje steeds te horen kreeg. Als ze binnenkort het volle pond weer moet gaan betalen, vindt ze het niet erg, maar mocht de RET niet ingrijpen, dan vindt ze het ook wel best. Haar kaart is nog geldig tot 2012.

De RET staat voor u klaar!

 

[WB] Morrison wint 1.500 m. Kramer 4e

Danny Morrison heeft de 1.500 meter gewonnen in Erfurt.

De Canadees zegevierde in 1.45,32, een nieuw baanrecord. Hij bleef de verrassende Trevor Marsciano en Shani Davis voor. Sven Kramer was op de vierde plaats de beste Nederlander. De andere Nederlanders stelden teleur. Stefan Groothuis eindigde als elfde en Mark Tuitert gooide er helemaal met de pet naar, hij werd twintigste en laatste. Simon Kuipers had zich afgemeld.

Betere nabehandeling bij beroerte

Patiënten die een beroerte hebben gehad, herstellen sneller en beter als ze regelmatig oefeningen doen om weer beter te worden. Verpleegkundigen moeten de patiënt zoveel mogelijk aanmoedigen deze trainingen te doen. Dit is de kern van een nieuwe aanpak die het Utrechts Universitair Medisch Centrum deze week heeft gepresenteerd.

Het is de bedoeling dat de richtlijn bij zoveel mogelijk patiënten wordt toegepast. Het kan bijvoorbeeld gaan om geheugenoefeningen of oefeningen om het gebruik van benen, armen en handen te verbeteren.

In Nederland krijgen per jaar ongeveer 42.000 mensen een beroerte. Ongeveer een kwart overlijdt binnen een maand. De helft houdt langdurige of blijvende handicaps aan de beroerte over. Ook komen depressie en ondervoeding relatief vaak voor.

Volgens het UMC hebben de patiënten door de intensieve nazorg meer kans op een goede kwaliteit van leven, maar worden ook veel ziekenhuis- en verpleegkosten bespaard. De richtlijn is ontwikkeld op basis van praktijkervaringen van een groot aantal zorginstellingen en wetenschappelijk onderzoek.

FOK!kers gaan voor extremen

Bijna tienduizend FOK!kers stemden de afgelopen dagen in onze speciale verkiezings-poll. We stelden jullie de vraag 'Op wie zou jij nu stemmen?'. De bezoekers van fok.nl reageerden erg verdeeld: Ruim 24 procent van de stemmen is voor de PVV van Geert Wilders, terwijl bijna 20 procent van de stemmen voor de SP is.

Ook de PvdA doet het goed met bijna 15 procent van de stemmen. Vierde partij zou D66 worden (bijna 13 procent), een partij die nu met maar 3 personen in de Tweede Kamer zit. De VVD komt op plaats vijf met ruim 8 procent van de stemmen. Opvallend is dat ook zo'n 8 procent van de stemmers blanco of niet zou stemmen als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden zouden worden.

Het CDA, TON, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, de Christen Unie, de SGP of andere partijen behaalden allen minder dan 4 procent van de stemmen. Formatie van een coalitie zou met deze uitslag moeilijk -zo niet onmogelijk- worden. De eerstvolgende verkiezingen zijn overigens de Europese verkiezingen in juni.

Van Basten: "Ik vraag geen onmogelijke dingen"

Toen Ajax vorige week tegen FC Groningen aantrad (1-0 verlies) deed de opstelling van de Amsterdammers wenkbrauwen fronsen. Coach Marco van Basten vindt echter dat hij juist gehandeld heeft.

Tegenover Het Parool verklaarde Van Basten dat Ajax geen paniekaankopen zal doen. De Ajax-selectie zal in de resterende transferperiode dan ook zeer waarschijnlijk niet meer versterkt worden. Eventuele tactische problemen lost Marco van Basten daarom op met het schuiven van posities. Tegen FC Groningen pakte dit verkeerd uit, maar Van Basten blijft bij zijn standpunt.

"Ik vraag geen onmogelijke dingen van mijn spelers. Jan Vertonghen en Siem de Jong hebben de kwaliteiten om te functioneren op de positie waarop ik ze tegen Groningen heb neergezet. Waar het om gaat, is dat ze dat op dat moment ook werkelijk brengen. Dat zullen ze moeten leren,
" aldus Van Basten.

[WB] Sábliková wint 3.000 meter

Martina Sábliková heeft in Erfurt de 3.000 meter gewonnen. Renate Groenewold eindigde als derde.

De Tsjechische won in een tijd van 4.03,65. Groenewold eindigde als derde in 4.06,60. Paulien van Deutekom eindigde pas als vierde Nederlandse achter Groenewold, Joerien Voorhuis en Diane Valkenburg. De wereldkampioene allround mist daardoor de 3.000 meter bij de WK afstanden in Vancouver.

Uitslag:

#NaamTijd
1Martina Sábliková (Tsj)4.03,65
2Daniela Anschutz (Dui)4.05,15
3Renate Groenewold4.06,60
4Jorien Voorhuis4.06,82
5Masaki Hozumi (Jap)4.07,46
8Diane Valkenburg4.07,61
11Paulien van Deutekom4.08,36

Games op Steam gemiddeld 29% duurder dan in de winkel

Het online distributieplatform Steam van Valve was jarenlang een manier om legaal voor een redelijke prijs aan je games te komen. Je kon betalen in dollars, wat zeker met de wisselkoersen de laatste tijd betekende dat games vaak een stuk goedkoper online te vinden waren dan in de winkel. Sinds de invoering van lokale valuta zijn de prijzen echter gestegen op Steam, naar nu blijkt is Steam gemiddeld zelfs 29% duurder dan een normale winkel.

De nieuw opgerichte site Steam Repowered, met een duidelijke knipoog naar de officiële site van Steam, houdt automagisch bij hoe de prijzen op Steam zich verhouden met de prijzen in de winkel. Op het moment van schrijven zijn games op Steam gemiddeld 29% duurder dan in de winkel, waarbij alleen gekeken wordt naar games die zowel in de winkel als op Steam beschikbaar zijn.

Valve heeft voorlopig nog niets van zich laten horen betreffende deze kwestie, ondanks beloftes om met een oplossing te komen. Een reden waarom een download duurder is dan een retail-game is dan ook nog steeds niet gegeven. Maar er moet wel in het achterhoofd gehouden worden dat Valve niet de enige factor is bij het bepalen van de prijs van de games, de uitgevers hebben uiteraard ook enige inspraak in het bepalen van de prijs, net als de developers.



Robbie Williams koopt villa in Engeland

Robbie Williams keert na vijf jaar in Los Angeles te hebben gewoond terug naar zijn geboorteland Groot-Brittanië. De 34-jarige zanger heeft samen met zijn vriendin, actrice Ayda Field, in Wiltshire een zeventiende-eeuws herenhuis gekocht voor een schamele acht miljoen euro. Dit meldt de Britste krant Daily Mail.

De villa beschikt over acht badkamers, een fitnessruimte, sauna en zwembad. In de riante tuin ligt een tennisbaan en er is een hangar voor een helikopter.

Sally Symonds, de zus van Robbie, meldt dat Robbie zijn thuisland erg heeft gemist. "Hij heeft zich prima vermaakt in Los Angeles, maar vindt dat de stad geen ziel heeft. Voordeel is wel dat de zon er altijd schijnt." De zanger wil meer tijd doorbrengen in Engeland, omdat hij van de Britse cultuur en de bevolking houdt.

Overigens schijnt er binnenkort een nieuw album van de zanger uit te komen, met behulp van hitmaker/producer Mark Ronson. Het duo heeft elkaar ontmoet na een gastoptreden van Robbie bij een concert van Ronson in Los Angeles in 2007. Het laatste album van Robbie Williams, Rudebox, kwam drie jaar geleden uit.

'Hitler vluchtte naar de Zuidpool'

Hitler heeft geen zelfmoord gepleegd in zijn bunker die in het hart van Berlijn stond, maar hij is aan het eind van de oorlog met een onderzeeboot gevlucht naar de Zuidpool.  Daar zou, diep verborgen in het ijs, een tweede Berchtesgaden gebouwd zijn waar Hitler nog enkele jaren als vluchteling heeft geleefd. Dit is de theorie van polaire onderzoekers die is gebaseerd op een waargebeurde expeditie in 1939. Expeditieleden trokken naar het ijskoude zuiden en zetten voet op de Zuidpool.

De wetenschappers Colin Summerhayes en Peter Beeching veronderstellen dat de leden op deze expeditie de opdracht hadden om een tweede 'adelaarsnest' te bouwen voor hun Führer. Een argument die hun theorie lijkt te staven, is de mysterieuze verdwijning van twee U-boten, in mei 1945. Een aantal maanden later, in augustus, doken de boten weer op in de Argentijnse havenplaats Mar del Plata. Het is onbekend waar de boten al die tijd gebleven waren. De vraag is of ze niet eerder terug konden omdat het ijs te dik was.

De twee vervolgen hun theorie over Hitler met een verhaal over een andere mysterieuze operatie, van de Amerikanen, 'Operatie Highjump'. Bij deze maritieme manoeuvre werden dertien schepen op een uiterst geheime missie gestuurd om ‘zich tegen de Russen te wapenen’. De operatie zou dus ook plaats hebben kunnen vinden om Hitler te lokaliseren, het eindigt namelijk met een opmerkelijke atoombomtest in 1958, uitgevoerd door de Amerikanen, zo besluiten de twee hun verhaal. Er werden op de Zuidpool ten zuiden van Kaapstad drie atoombommen tot ontploffing gebracht.

Dat was, als het aan Summerhayes en Beeching ligt, het definitieve einde van de overgebleven nazi’s. Hitler en andere vluchtelingen zouden met de atoombommen bestookt zijn in hun tweede 'adelaarsnest'. Dit alles zou blijken uit militaire documenten die lang geheim zijn gebleven.

Met dank aan Pjet voor de submit

[WB] Smeekens 3e op 500m. Fredricks wint

Jan Smeekens is voor het eerst op het podium geëindigd van een wereldbekerwedstrijd. Hij werd derde op de 500 meter, achter Tucker Fredricks en Yu Fengtong.

Fredrick won in een nieuw baanrecord, 34,91. Yu werd tweede in 35,00 en loopt daardoor in de wereldbeker uit Keiichiro Nagashima, die vandaag vierde werd. Smeekens maakte het podium vol 35,26. De Koreaanse toppers ontbreken in Erfurt.

Uitslag 500 meter:

#NaamTijd
1Tucker Fredricks (VS)34,91
2Yu Fengton (Chi)35,00
3Jan Smeekens35,26
4Keiichiro Nagashima (Jap)35,38
5Shani Davis (VS)35,40
7 Simon Kuipers35,47
9 Stefan Groothuis35,51

Fatima Moreira de Melo stopt met hockey

Fatima Moreira de Melo heeft bekendgemaakt haar hockeystick definitief aan de wilgen te hangen. Dit maakte de vice-aanvoerster van de gouden Olympische ploeg vandaag bekend.

"Het is mooi geweest zo," liet Moreira de Melo, die naar eigen zeggen de motivatie mist, in een reactie weten. In de eerste helft van het seizoen kwam de hockeyster nog nauwelijks in actie voor haar club Rotterdam. "Na de Spelen nam ik een lange rustperiode om te kijken of ik niet alleen overspannen of oververmoeid was, maar nu de tweede helft van het hockeyseizoen nadert en ik me helemaal goed voel heb ik er nog steeds geen zin in."

Moreira de Melo won in haar actieve carrière als hockeyster een breed scala aan prijzen, namelijk de wereldtitel (2006), drie EK's (1999, 2003, 2005) en vier Champions Trophy's (2000, 2004, 2005, 2007).

Kijk voor meer hockeynieuws op FOK!sport !

[WB] Wolf wint wederom, Gerritsen derde

Jenny Wolf heeft ook de tweede 500 meter van dit weekend bij de wereldbekerwedstrijden in Erfurt op haar naam geschreven. De Duitse, die gisteren al zeker was van de wereldbeker, zegevierde in 37,85.

Beste Nederlandse was Annette Gerritsen die in 38,28 de derde plaats voor zich opeiste. Margot Boer werd in 38,53 vijfde.

Marianne Timmer verscheen niet aan de start van de 500 meter. De schaatsster van DSB, die gisteren haar rentree maakte in het internationale veld, ondervindt teveel hinder van haar liesblessure. Ze heeft echter wel een ticket voor de 500 meter bij het WK afstanden veroverd, omdat Thijsje Oenema vanmiddag niet verder kwam dan 38,85. Zij had sneller moeten zijn dan 38,78, de tijd die Timmer gisteren reed op de eerste 500 meter.



Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Jenny Wolf (Dui)37,85
2Yu Jing (Chn)38,00
3Annette Gerritsen38,28
4Hui Ren (Chn)38,40
5Margot Boer38,53
12Thijsje Oenema38,85

Serena Williams wint Australian Open

Serena Williams heeft de Australian Open op haar naam geschreven. In de finale won ze met 6-0 en 6-3 vrij eenvoudig van Dinara Safina.

Williams, die het toernooi in Melbourne ook in 2003, 2005 en 2007 won, maakte tegen de Russin weinig fouten. Safina worstelde met haar opslag en sloeg in haar eerste servicebeurt drie dubbele fouten. Williams, die zeer geconcentreerd bleef spelen, kwam in de gehele partij niet onder druk te staan. Na een uur spelen, en met ruim twintig winnende slagen, sleepte ze de titel binnen.

Williams voert door de winst aankomende maandag, na 6,5 jaar, weer de wereldranglijst bij de vrouwen aan. 

Kijk voor meer tennisnieuws op FOK!sport!

Actievoerster breekt 12 maal in bij kerncentrale

Een voormalig activiste van het Animal Liberation Front (ALF), Anja Hermans, heeft in 2007 twaalf maal ingebroken in de kerncentrale in het Belgische Doel, bij Antwerpen. Ze fotografeerde geheime installaties en kwam vlak bij de reactoren en de controlekamer.

"Het is dat ik niet wist op welke knopjes ik moest drukken, anders had ik een nucleaire ramp kunnen veroorzaken", zegt ze vandaag in de Vlaamse krant De Morgen.

Volgens Hermans, die in het verleden tot celstraf werd veroordeeld voor brandstichting in onder meer hamburgerrestaurants, is de beveiliging van de kerncentrale een lachertje. Moeiteloos kon ze over de omheining klimmen of op andere wijze het terrein van de centrale betreden.

Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Electrabel, eigenaar van de kerncentrale, is Hermans op geen enkel moment op een plek geweest waar ze gevaar kon veroorzaken. Niettemin moet de vrouw maandag voor de rechter verschijnen. Electrabel wil haar een straatverbod laten opleggen voor een zone van 500 meter rond de kerncentrale.

Jol beschouwt zege op Bayern als hoogtepunt

HSV-coach Martin Jol was uitermate tevreden met de 1-0 overwinning van zijn ploeg gisteren tegen Bayern München.

"Dit is het hoogtepunt van mijn periode bij HSV. We speelden heel goed in de eerste helft en we hadden voor de 2-0 moeten gaan in het begin van de tweede helft," aldus Martin Jol. "We hebben wat geluk gehad, maar Bayern ook. Het was een ongelooflijke wedstrijd."

Matchwinner Mladen Petric sluit zich aan bij de woorden van zijn coach. "De sleutel tot het succes van deze overwinning was het gedisciplineerde teamoptreden. We deden het helemaal geweldig in de eerste helft, maar Bayern zette ons in de tweede helft onder druk. We hebben met elf man goed verdedigd," aldus Petric.

Hoop actie in launchtrailer F.E.A.R. 2: Project Origin

Over 13 dagen ligt F.E.A.R. 2: Project Origin in de winkels, en daarom is er vandaag een launchtrailer verschenen van deze langverwachte game. F.E.A.R. 2: Project Origin komt op 13 februari uit voor de Xbox 360, PS3 en de PC. Mocht je nog steeds twijfelen, download dan de demo via Xbox Live, PSN of klik HIER om de demo voor de PC te downloaden.



FEAR Alma again


Project Origin is de opvolger van de horrorshooter F.E.A.R., een game waarin mysterieuze krachten een hoofdrol spelen. Het vervolg neemt ons mee naar het moment, vlak voor het einde van de originele game. Een groep Special Forces is bezig met een routine missie als de stad Auburn plots op een bovennatuurlijke manier explodeert; Alma heeft haar krachten losgelaten op de stad.

Moreira de Melo stopt met hockey

Fatima Moreira de Melo heeft bekend gemaakt haar hockeystick definitief aan de wilgen te hangen. Dit maakte de vice-aanvoerster van de gouden Olympische ploeg zaterdag bekend.

"Het is mooi geweest zo," liet Moreira de Melo, die naar eigen zeggen de motivatie mist, in een reactie weten. In de eerste helft van het seizoen kwam de hockeyster nog nauwelijks in actie voor haar club Rotterdam. "Na de Spelen nam ik een lange rustperiode om te kijken of ik niet alleen overspannen of oververmoeid was, maar nu de tweede helft van het hockeyseizoen nadert en ik me helemaal goed voel heb ik er nog steeds geen zin in."

Moreira de Melo won in haar actieve carrière als hockeyster een breed scala aan prijzen, namelijk de wereldtitel (2006), drie EK's (1999, 2003, 2005) en vier Champions Trophy's (2000, 2004, 2005, 2007).

Kramer tot 2012 bij TVM

Sven Kramer zal de komende jaren voor TVM blijven schaatsen. De schaatser heeft zijn huidige contract, dat nog tot medio 2010 doorliep, opengebroken en verlengd tot 2012. Daarnaast is er ook een optie om deze verbintenis nog eens met twee jaar te verlengen.

Kramer is de eerste schaatser, die zijn handtekening onder een dergelijke overeenkomst zet. Het komende jaar staat in elk geval in het teken van de Olympische Spelen, die in 2010 in Vancouver worden gehouden.


Kramer bij de opening van het nieuwe schaatsseizoen (©2008 FOK)

Been: "NEC beter dan Feyenoord"

Mario Been blikte zaterdag vooruit op het duel tegen Feyenoord, dat voor zondag op het programma staat. Volgens de oefenmeester, die volgend seizoen bij de Rotterdammers aan de slag gaat, is NEC in eigen huis de grote favoriet.

"Mijn ploeg kan die druk inmiddels goed aan. De spelers hebben in het afgelopen jaar geleerd wat winnen is. Ze stralen plezier en vertrouwen uit," aldus Been, die uitkijkt naar het treffen met de Rotterdammers. "Als ze alles erin stoppen en het is om welke reden dan ook niet voldoende voor drie punten, dan moet het maar zo zijn. Het gaat erom dat ze elkaar stimuleren om er een overwinning van te maken."

Toch geeft Been ook toe dat Feyenoord over goede spelers beschikt. "Dat is het probleem niet. Maar ik heb vaak de indruk dat ze niet allemaal hetzelfde doen. En daarvan moet je dan als tegenstander profiteren. Qua team zijn wij verder dan Feyenoord."

De oefenmeester geeft NEC in elk geval een goede kans op de drie punten. "Wij zijn moeilijk te verslaan, omdat wij bij balbezit en bij balverlies allemaal meedenken en meedoen. Dat is een kwestie geweest van eindeloos herhalen op de training. Nu weten ze wat ze moeten doen en hoef ik eigenlijk niet zoveel meer te zeggen. Het zijn goeie gassies, gewoon goeie gassies."

AZ geïnteresseerd in Boschker

Het zou zomaar kunnen dat Sander Boschker volgend seizoen voor AZ gaat spelen. De keeper van FC Twente is na dit seizoen transfervrij, aangezien zijn huidige contract nog altijd niet is opengebroken.

Boschker zou het liefst bij FC Twente blijven, maar beide partijen lijken het niet eens te worden over het financiële plaatje. Louis van Gaal, trainer van AZ, heeft inmiddels laten weten geïnteresseerd te zijn in de diensten van de sluitpost, die dan tweede in de rangorde van keepers zou worden.

In het seizoen 1989/1990 begon Boschker bij FC Twente en heeft dat al die tijd vol gehouden. Alleen in het seizoen 2003/2004 speelde hij niet voor De Tukkers. Destijds stond hij bij Ajax onder contract, maar kwam nooit aan spelen toe.

Franzoi: "Boom favoriet voor zondag"

Enrico Franzoi is er al over uit wie het WK veldrijden bij de mannen gaat winnen. Volgens de Italiaan, die zelf voor een medaille wil gaan, is Lars Boom de grote favoriet voor de titel.

"Hij is op zich gewoon de sterkste van ons allemaal. Alleen de factor geluk heeft hij niet in de hand, dus moet hij wel oppassen," liet Franzoi in een reactie weten. De Italiaan hoopt profijt te hebben van de onderlinge strijd tussen de Nederlanders en de Belgen. "Zelf hoop ik het podium te kunnen halen, maar de ondergrond is door de vorst hard en niet echt in mijn voordeel."

CD: White Lies - To Lose My Life...

Een leugentje om eigen bestwil van tijd tot tijd mag best wel eens. Zeggen dat je het stoplicht echt niet goed zag door het felle zonlicht, zeggen dat die jurk haar echt niet dik maakt, zeggen dat je door een politie-inval bij de buren gisteren je je huiswerk niet af hebt. Dat soort geneuzel. Wat het trio White Lies bewoog om haar naam te veranderen van Fear Of Flying naar de huidige bandnaam is niet bekend. Het kwam van de ene op de andere dag, na de opname van de eerste single 'Unfinished Business'.

Spurs weken zonder Defoe

Tottenham Hotspur kan de komende weken geen beroep doen op de diensten van Jermain Defoe. De speler van de Engelse club heeft namelijk een blessure aan zijn voet opgelopen en kan drie tot vier weken niet in actie komen.

Het wegvallen van Defoe komt voor trainer Harry Redknapp erg slecht uit. De speler is namelijk één van de vaste waarden binnen het team van The Spurs. Op dit moment heef de club uit de Premier League slechts één fitte spits, namelijk Roman Pavlyuchenko. Het vertrouwen in Darren Bent, een andere aanvaller, is namelijk ver gedaald.

Het is daarom niet ondenkbaar dat Tottenham Hotspur voor het sluiten van de transfermarkt nog een spits gaat halen. De namen van Robbie Keane (Liverpool) en Peter Crouch (Portsmouth) zijn inmiddels al gevallen op White Hart Lane.

Heracles wil Snoyl

RTV Oost meldt dat Heracles Almelo zich bij RKC Waalwijk gemeld heeft voor Ferne Snoyl. De verdediger heeft in Waalwijk een aflopend contract.

De 23-jarige linksback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, moet het vertrek van Ragnar Klavan opvangen. Klaven vertrok eerder naar koploper AZ en de ploeg uit Almelo zit nu krap in zijn linksbenige verdedigers.

Snoyl speelt sinds januari 2008 voor RKC. In 30 competitiewedstrijden voor de Waalwijkers scoorde hij tweemaal.

Renault: "KERS op tijd klaar"

De kans is groot dat Renault het nieuwe seizoen met het Kinetic Energy Recovery System, afgekort tot KERS, zal starten. Hoofdingenieur Pat Symonds heeft laten weten dat het systeem vanaf de eerste race naar behoren moet werken.

"Voor kerst maakte ik me nog veel zorgen over KERS. We wisten toen nog niet eens hoe we de basis hiervan werkend moesten krijgen," liet Symonds in een reactie weten. "Na kerst hebben we echter flinke progressie geboekt en ik heb er nu veel vertrouwen in dat we het systeem goed werkend zullen krijgen voor Melbourne. Er zijn natuurlijk geen garanties, maar ik zou toch wel zeggen dat het waarschijnlijk is."

Lodeweges blij met komst Cocu

Interim-coach Dwight Lodeweges is blij dat oud-speler Phillip Cocu hem wil bijstaan in zijn werkzaamheden. Maandag zal de oud-speler van PSV laten weten in hoeverre hij beschikbaar is.

"Ik vind dat geweldig, want hij heeft veel zinnige dingen over voetbal te vertellen," aldus Lodeweges volgens De Telegraaf.

Huub Stevens diende eerder deze week zijn ontslag in bij PSV, zodat zijn verantwoordelijkheid werd overgedragen aan Dwight Lodeweges, die voorheen als assistent-coach fungeerde. Cocu heeft duidelijk gemaakt de technische staf van PSV bij te willen staan. Maandag zal bekend worden hoe de oud-international dit vorm zal geven.

Scolari vindt dat arbiters Chelsea benadelen

Naar aanleiding van een niet genomen beslissing van de scheidsrechter tegen Middlesbrough, heeft Chelsea-coach Luiz Felipe Scolari gepikeerd gereageerd.

Gedurende de wedstrijd tussen Chelsea en Middlesbrough had Middlesbrough-speler Mohamed Shawky in de ogen van Luiz Felipe Scolari van het veld gestuurd moeten worden. "Als dat een speler van mij was geweest, had hij rood gehad, daarom maakte ik daar een opmerking over. Twee gele kaarten betekent rood voor mijn spelers, maar niet voor anderen. Het wordt eens tijd dat daar verandering in komt," aldus de oefenmeester.

"Alle clubs die naar Stamford Bridge komen, maken 20, 50 of 60 overtredingen en ze krijgen daar geen kaarten voor. Niets. Een speler een kaart aansmeren is geen goed voorbeeld, dat weet ik, maar als mijn team ten onder gaat aan die fouten beslissingen, vind ik dat ik dat moet doen."

Beatrix jarig - geruchtenmachine draait overuren

Beatrix is jarig en de geruchtenmachine draait weer op volle toeren. Elk bijzonder moment - de kerstrede, haar verjaardag - veroorzaakt opwinding. Het zou wel eens hét moment kunnen zijn dat ze haar aftreden aankondigt en het stokje overgeeft aan haar zoon, Willem Alexander. Ze zou vandaag uitgekozen kunnen hebben omdat haar moeder Juliana haar aftreden ook op 31 januari aankondigde. Ze was toen 'pas' zeventig, en koos haar 71e verjaardag (Koninginnedag) om de Akte van Abdicatie te ondertekenen.

Mocht ze vandaag overslaan, dan zou ze haar aftreden wel eens op 27 april (de verjaardag van Willem Alexander) kunnen aankondigen, zodat er op Koninginnedag meteen goedkeurend gejuicht kan worden. Ook 12 mei wordt als mogelijke datum genoemd. Dat was de datum dat koningin Wilhelmina haar abdicatie aankondigde, vermoedelijk als eerbetoon aan haar vader, Koning Willem de derde, die op 12 mei werd ingehuldigd.

Andere voorspellingen zijn dat ze het nog een jaartje volhoudt, en het stokje pas volgend jaar overdraagt. Zelf heeft ze er dan dertig jaar koningschap opzitten wat een mooi rond getal is. Ook zou Nederland dan op zijn retour kunnen zijn van de recessie waar het momenteel in verkeert, nu zou ze het land in ‘zorgen achterlaten’. Daarnaast kunnen Willem Alexander en zijn vrouw Maxima nog wel een jaartje bezig blijven met hun eigen werk.

Willem Alexander, een actieve veertiger, wekt bepaald geen weerstand op en het ietwat 'droevige' lot van zijn collega, de inmiddels 60-jarige Britse prins Charles, zal hem op zeker bespaard blijven. Charles zal vermoedelijk nog jaren moeten wachten tot hij de troon mag bestijgen.

Hoewel minister Donner het niet zou durven voorstellen, werken tot na je zeventigste, zijn er genoeg mensen die het wél doen, met Beatrix als voorbeeld. Afgerond zijn er volgens de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ongeveer tweeduizend vrouwen die nog meer dan 35 uur per week werken. Allen zijn ze tussen de zeventig en vijfenzeventig jaar, en werken als zelfstandig ondernemer. Meer informatie over de aard van hun werkzaamheden ontbreekt. Het MKB Nederland, (de koepel voor het midden- en kleinbedrijf) denkt vooral aan vrouwen die meewerken in papa/mamabedrijfjes, vrouwen die een eigen winkeltje runnen of aan boerinnen. "Maar het is gissen, we weten het niet."

Al met al, omdat Beatrix vandaag 71 is geworden, gonst het dus weer van de geruchten. Ook omdat bijzondere data een rol spelen en de verwachting is dat ze haar aftreden niet op een doorsnee maandag bekendmaakt. Wat vind jij? Stem op de poll!

Met dank aan Redcoon voor de submit.

Wii Fit blijft best verkochte game in Engeland


Aan het succes van Wii Fit lijkt geen einde te komen. Sinds de launch is de game niet uit de top van de Engelse softwareverkopen weg te slaan en ook nu weer staat de game op de eerste plek. Call of Duty: World at War houdt vast aan zijn tweede plek en op drie zien de hoogste binnenkomer, Skate 2 van Electronic Arts. De Fitnessgame van Ubisoft komt binnen op de zevende plek en de top-10 wordt compleet gemaakt door Professor Layton die op de tiende plek binnenkomt.


[WB] Nijenhuis zegeviert in B-groep

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Erfurt heeft Beorn Nijenhuis vanmorgen de B-groep 500 meter gewonnen. Met een tijd van 35,79 bleef de schaatser van TVM zijn concurrenten voor.

Nijenhuis heeft nu virtueel een ticket in handen voor het wereldkampioenschap afstanden in Vancouver. Als Mark Tuitert of Stefan Groothuis later vandaag niet harder rijden, dan mag Nijenhuis naar het WK, dat medio maart is.

Rensen en Siberie weg bij FC Dordrecht

Sjoerd Rensen en Richmar Siberie hebben per direct afscheid genomen van FC Dordrecht, zo valt te lezen in het AD.

Doelman Rensen is door de komst van de Belg Tristan Peersman naar het tweede plan verwezen bij de Schapenkoppen. Daar Peersman gisteren nog niet speelgerechtigd was, stond Rensen nog wel onder de lat tegen FC Emmen. De 24-jarige Rensen gaat op huurbasis spelen voor FC Eindhoven.

Richmar Rocky Siberie heeft zijn contract op eigen verzoek laten ontbinden. Siberie kwam aan het begin van het seizoen over van het Duitse SV Straelen, maar slaagde er niet in zich in Dordrecht in de basis te spelen. Zijn opvallendste wapenfeit was een goal op de eerste speeldag en een daaropvolgende run door het stadion, ondertussen "Rocky" schreeuwend.

Metgod verbolgen over doorgaan wedstrijd

Telstar-trainer Edward Metgod vond het volkomen onverantwoord om het duel met TOP Oss te laten doorgaan.

Arbiter Kamphuis constateerde gisteren voor de wedstrijd dat het veld hard, maar vlak was. Uiteindelijk konden de spelers zich tijdens de wedstrijd nauwelijks staande houden, maar volgens de scheidsrechter was dit geen criterium om het veld af te keuren.

Metgod snapte werkelijk niets van deze beslissing. "Ik dacht aan dat tv-programma van Bart Veldkamp waarin hij klunende Afrikanen leert schaatsen", zei de coach ironisch tegenover RTV-Noord Holland. "Er waren hier mensen van de KNVB, maar dit duel viel onder auspiciën van de KNSB."

Ook TOP-trainer Hans de Koning gaf toe dat het veld eigenlijk onbespeelbaar was. "Eigenlijk moet je op zo'n veld niet voetballen."

Nieuw onderkomen voor crèche Dendermonde

De crèche in het Belgische Dendermonde, waar vorige week vrijdag twee baby's en een kinderleidster werden doodgestoken, krijgt een nieuw onderkomen. Vanaf maandag kunnen de dertig kinderen terecht in een gemeentelijk pand in Dendermonde. Op langere termijn wordt gedacht aan nieuwbouw.

Dat heeft de Vlaamse publieke omroep VRT vandaag gemeld. De crèche Fabeltjesland werd na de steekpartij meteen gesloten. Twee van de slachtoffers, een baby en de 54-jarige verzorgster, worden vandaag in Dendermonde begraven. Mede op verzoek van de familie wordt de pers daarbij geweerd. Gisteren werd het derde slachtoffertje al in besloten kring in Sint-Niklaas gecremeerd.

De vermoedelijke dader, de 20-jarige Kim De Gelder, is enkele uren na de steekpartij aangehouden. De man, die psychisch niet in orde lijkt, zegt zich niets meer te kunnen herinneren.

Aandelen Nintendo kelderen door lagere winstverwachting

Nintende presenteerden de afgelopen week de financiële cijfers voor het afgelopen kwartaal, cijfers die zorgden dat het bedrijf zijn winstverwachting naar beneden moest gaan bijstellen. Het succes van de Wii leek daarmee geen oneindige geldstroom te kunnen opleveren, iets waar de aandeelhouders wel vanuit waren gegaan. Of het ligt aan de financiële crisis of een verkeerde inschatting van The Big N, het maakt niet uit, want investeerders en aandeelhouders verloren vertrouwen en dat raakte de beurskoers. In één dag kelderde de aandelen van Nintendo met 4.000 Yen (12%), het maximum dat een aandeel mag zakken op één dag op de Japanse beurs. Is de Nintendobubbel gebarsten of is dit gewoon een tijdelijke correctie? We zullen het de komende maanden merken.


De geldmachine is op?

[AO] S. Williams wint Australian Open

Serena Williams heeft de Australian Open op haar naam geschreven. In de finale won ze met 6-0 en 6-3 vrij eenvoudig van Dinara Safina.

Williams, die het toernooi in Melbourne ook in 2003, 2005 en 2007 won, maakte tegen de Russin weinig fouten. Safina worstelde met haar opslag en sloeg in haar eerste servicebeurt drie dubbele fouten. Williams, die zeer geconcentreerd bleef spelen, kwam in de gehele partij niet onder druk te staan. Na een uur spelen, en met ruim twintig winnende slagen, sleepte ze de titel binnen.

Williams voert door de winst aankomende maandag, na 6,5 jaar, weer de wereldranglijst bij de vrouwen aan.

Iran staat stil bij dertigste verjaardag revolutie

Iran herdenkt zaterdag dat dertig jaar geleden ayatollah Ruhollah Khomeini uit ballingschap terugkeerde en de islamitische revolutie tegen het bewind van de laatste sjah van het land leidde.

De huidige geestelijk leider, ayatollah Ali Khamenei, president Mahmoud Ahmadinejad en het voltallige kabinet woonden de herdenking bij het mausoleum van Khomeini zaterdagochtend bij. Ook legerleiders, leden van de revolutionaire garde en politie verzamelden zich bij de tombe in het zuiden van de hoofdstad Teheran.

Het moment dat het vliegtuig met daarin Khomeini in 1979 de grond raakte, wordt elk jaar herdacht. Om exact 09.33 uur laten alle scholen, treinen en boten dan hun bellen, toeters en hoornen schallen.

Gedurende tien dagen herdenkt Iran de revolutie. De sjah heerste bijna veertig jaar over het land, maar vluchtte twee weken voordat Khomeini na vijftien jaar ballingschap terugkeerde.

Afscheid van Gerrit van der Valk

Onder grote belangstelling zal er vandaag afscheid worden genomen van Gerrit van der Valk. Allereerst zal dit gebeuren tijdens een uitvaartmis in de parochiekerk Heilig Hart te Vught, de plaats waar vader Martien van der Valk Gerrits eerste restaurant opende. Vervolgens zal hij bijgezet worden in het familiegraf in Nuland.

De afscheidsmis in Vught zal vandaag om half twaalf beginnen. In de kerk is plaats gemaakt voor ongeveer duizend familieleden en genodigden. Naast de kerk is een tent opgezet waarin de dienst via videoverbinding te volgen is. Na de mis is er de mogelijkheid tot condoleance in Hotel Vught. De bijzetting in het familiegraf te Nuland, zal vanmiddag in besloten kring plaatsvinden.

Gerrit van der Valk heeft eraan bijgedragen dat het familieconcern zo groot kon worden. Het bedrijf heeft wereldwijd inmiddels tientallen motels geopend. Gerrit verbleef met zijn vrouw Toos sinds enkele jaren in Marbella aan de Spaanse Costa del Sol, waar hij zijn tachtigste verjaardag nog vierde. Op 20 januari 2009 is hij daar overleden.

Supermarkten blijven 'prijsvechten' om gunst consument

Supermarkten blijven de strijd om de gunst van de consument uitvechten door met de prijzen te spelen. Het gaat soms maar om een paar cent verschil, en de verschillen tussen de C1000, Albert Heijn en de Super de Boer lijken steeds kleiner te worden. Dit blijkt uit een test uitgevoerd door het Algemeen Dagblad.

Bij de C1000 werd 106,88 euro betaald voor een boodschappenpakket van 85 artikelen. Bij de Albert Heijn en de Super de Boer werd respectievelijk 107,16 en 110,75 euro betaald voor hetzelfde pakket. De goedkoopste supermarkt was de Jumbo, hier werd 104,08 euro betaald voor het pakket. De Jumbo werd voor de eerste keer in het onderzoek meegenomen, vanwege de gewijzigde marktverhoudingen: de keten heeft nu 120 winkels en een marktaandeel van vijf procent.

Duurder
In vergelijking met november 2007 is de prijs van hetzelfde pakket boodschappen bij vrijwel alle winkels gestegen. De Albert Heijn was ruim vier procent duurder geworden, de C1000 3,7 procent. De Super de Boer bleef met een prijsstijging van 0,8 procent vrijwel op het zelfde niveau. Dit is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek, dat voor de vijfde keer gehouden werd.

Omdat de uitslagen elkaar haast niet ontlopen is het tijdstip waarop de prijspeiling gehouden wordt, bepalend voor het eindresultaat. Wanneer één van de grote drie (Albert Heijn, C1000 of de Super de Boer) een grote aanbieding heeft, kan dit er voor zorgen dat ze van plaats wisselen. De Jumbo onderscheidt zich van de drie door het beleid van 'altijd lage prijzen' en geen aanbiedingen.

Opvallend
Opvallend is dat de prijzen van melk en kaas fors gedaald zijn. Onder andere rijst, perssinaasappelen en zonnebloemolie zijn juist sterk in prijs gestegen. De prijs van bijvoorbeeld een sixpack Heineken steeg ook met tien procent.

[AO] Vergeer wint titel rolstoeltennissters

Esther Vergeer heeft bij de Australian Open de titel bij de rolstoeltennissters voor zich opgeëist. De als eerste geplaatste Nederlandse, die al 357 wedstrijden ongeslagen is, won in de finale met 6-4 en 6-2 van haar landgenote Korie Homan.

Gisteren won Vergeer samen met Homan de titel in het damesdubbelspel. Het Nederlandse duo was in de einstrijd met 6-1 en 6-0 duidelijk een maatje te groot voor de Pools- Duitse combinatie Agnieszak Bartczak en Katharina Kruger.

Schietpartij in Eindhoven

In Eindhoven heeft gisteren een schietpartij plaatsgevonden aan de Hendrik Staetslaan. De schietpartij, waarbij één dode is gevallen, vond rond tien uur in een woning plaats. De politie wilde gisteravond laat nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer of de toedracht van de schietpartij. Het is wel bekend dat het slachtoffer een man is.

Omwonenden zeggen dat de dader van de schietpartij uit een auto stapte en vanaf de straat door het raam van de woning geschoten zou hebben. Het is onbekend hoeveel schoten er gelost zijn. Er is wel een auto aangetroffen die mogelijk van de dader is en de dader zou nog voortvluchtig zijn. Ook deze informatie wilde de politiewoordvoerder niet bevestigen.

Een team van vijftien politiemensen onderzoekt de zaak.

Videobeelden van vlak na het misdrijf zijn hier te bekijken. Foto's kun je hier zien.

Met dank aan bierspons en Jesse van Kalmthout (Omroep Brabant) voor de submit.

Pellè mag niet vertrekken bij AZ

Terwijl voetbalmakelaars in heel Europa de clubs afstruinen om spits Graziano Pellè aan te bieden, heeft AZ verklaard dat de lange Italiaan niet weg mag uit Alkmaar.

Er is door AZ dan ook geen opdracht gegeven om Pellè ergens anders onder te brengen. "Wij willen Pellè dit seizoen niet meer kwijt", zegt technisch directeur Marcel Brands in het Algemeen Dagblad.

"Met het vertrek van Milano Koenders (naar NEC) en de komst van Ragnar Klavan (van Heracles) is onze selectie rond en op sterkte voor het resterende deel van de tweede seizoenshelft. Dat willen we zo houden. Daar past een vertrek van Pellè niet bij."

Van Dijk complimenteert VVV met mentaliteit

VVV-Venlo poetste gisteren tegen FC Eindhoven de nederlaag tegen Telstar overtuigend weg. Met 6-0 werd de tegenstander uit Brabant aan de kant geschoven.

VVV-trainer Jan van Dijk toonde zich na afloop dan ook een gelukkig man. "We hebben opnieuw aangetoond over mentaliteit te beschikken. We hebben nog niet twee keer achtereen verloren en nu hebben de jongens het opnieuw rechtgezet. Ik heb complimenten over de wijze hoe ze met de omstandigheden zijn omgegaan", zei Van Dijk tegen de aanwezige pers.

"De ploeg die het scherpst zou spelen, won. Dat betekent ook risico's nemen. Je moet op zo'n ondergrond ook pijn lijden. Met schaafwonden de kleedkamer inkomen, is onvermijdelijk. Maar ik heb tegen de jongens ook gezegd. 'Dan krijg je morgen vrij, dan kun je je laten behandelen'."

"We moesten alles geven en dan hebben we ook gedaan. De opbouw van achteruit was heel degelijk en we speelden heel geconcentreerd. Dit was één van de beste wedstrijden van ons dit seizoen. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere."

Vitesse ondernam poging Lazovic terug te halen

Vitesse heeft tijdens de huidige transferwindow een poging ondernomen om Danko Lazovic van PSV te huren.

Lazovic speelt inmiddels anderhalf seizoen bij de Eindhovenaren. Ondanks 49 competitiewedstrijden en 17 doelpunten is de Serviër bepaald niet onomstreden.

Vitesse hoopte dat PSV bereid zou zijn om de spits een half jaar uit te lenen. "Maar dat was voor PSV onbespreekbaar", zegt coach Theo Bos tegen Omroep Gelderland. Inmiddels hebben de Arnhemmers Lasse Nilsson gehuurd van Saint-Étienne.

Willem II verhuurt Gregoire aan Charleroi

Willem II verhuurt de Belgische linkermiddenvelder Christophe Gregoire met onmiddellijke ingang voor de rest van dit seizoen aan Charleroi, meldt de Tilburgse club in een persbericht. De Belgische Eerste Klasser heeft daarna een optie tot koop.

Gregoire (28) kwam vorig jaar januari over van AA Gent en speelde in één kalenderjaar 26 wedstrijden voor de Tricolores.

Technisch directeur en trainer Andries Jonker:"Christophe gaf tijdens een gesprek in december aan graag wekelijks te willen spelen. Dat kan Willem II hem niet garanderen. Met begrip voor elkaars standpunten zijn we toen overeengekomen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Die is nu gevonden in de vorm van verhuur."Christophe Gregoire heeft bij Willem II nog een contract tot de zomer van 2010.

Drenthe buiten selectie gezet

Royston Drenthe is door Coach Juande Ramos gepasseerd voor de wedstrijd tegen Numancia van vanavond. De voormalige Feyenoorder is buiten de selectie gelaten.

Afgelopen zondag mocht Drenthe nog invallen in het thuisduel met Deportivo La Coruña maar de fans van Real Madrid floten de jonge linkspoot uit. Ondanks het feit dat de coach het voor de speler opnam, zal hij niet naar Numancia afreizen.

Als professional moet hij leren omgaan met wat het publiek denkt”, verdedigde Ramos vrijdag opnieuw Drenthe. “Hij moet proberen hun gedachten over hem te veranderen. Niettemin, iedereen moet zich er van bewust zijn dat de spelers, die deel uitmaken van deze selectie, enkele van de beste voetballers ter wereld zijn.

Vulkaan Alaska op uitbarsten

De Amerikaanse staat Alaska wacht gespannen op de uitbarsting van een vulkaan nabij de stad Anchorage. De vulkaan is de afgelopen dagen steeds actiever geworden en experts verwachten dat de berg elk moment vuur kan gaan spuwen.

De vulkaan ligt op 150 kilometer van Anchorage, een stad met 280.000 inwoners. Redoubt, zoals de berg heet, barstte in 1989 voor het laatst uit. Toen kwam een vliegtuig in de problemen doordat as in de motoren belandde. De piloot wist de Boeing 747 veilig aan de grond te zetten.

Een uitbarsting is mogelijk gevaarlijk voor Anchorage, afhankelijk van de windrichting. Asdeeltjes kunnen ver reizen op een flinke bries.

Australië gaat gebukt onder extreme hitte

Niet alleen de tennissers die meedoen aan de Australian Open hebben last van de hitte. Ook het leven van gewone Australiërs is ontregeld, meldden lokale media gisteren.

Op delen van het eiland is het al een paar dagen op rij warmer dan 40 graden Celsius. Op sommige plaatsen loopt het kwik zelfs op tot 48 graden. Daardoor zijn zeker dertig mensen, vooral ouderen, gestorven, aldus de hulpdiensten.

In Melbourne ontplofte door de hitte een onbemand elektriciteitsstation, waardoor 500.000 woningen zonder stroom kwamen te zitten. Treinen rijden niet meer, liften staan stil en ziekenhuizen moeten gebruik maken van noodaggregaten.

Bij de ziekenhuizen melden zich wegens de hitte veel meer mensen dan anders. Door de stroomstoring kunnen echter minder mensen geholpen worden. Veel ziekenhuizen sturen de minst dringende patiënten dan ook weer naar huis.

Ook zijn op verschillende plaatsen bosbranden uitgebroken. Volgens meteorologen zal het hete weer de komende dagen nog aanhouden.

Australië gaat gebukt onder extreme hitte  (foto: ANP)

[NBA] Bulls makkelijk langs Kings

De Chicago Bulls hebben hun twintigste overwinning in het seizoen geboekt. De Sacremento Kings werden met 88-109 opzij gezet door het sterke teamspel van Luol Deng en Ben Gordon.

Gorden, die ooit gezien werd als de opvolger van de legendarische Michael Jordan, had een goede wedstrijd gespeeld. Gorden kreeg in zijn eerste seizoen de Sixth Man Award en vooralsnog heeft niemand dat kunnen evenaren. Gordon kwam in 31 minuten speeltijd tot twintig punten. De Engelsman Deng scoorde ook twintig punten maar pakte daarbij ook nog eens zeven rebounds. Tyrus Thomas voegde daar veertien punten bij, terwijl Joakim Noah goed was voor zeventien punten.

Bij de Kings was er slechts een man die met opgeheven hoofd de wedstrijd verliet. Kevin Martin scoorde 27 punten en gaf drie assists. De Kings lijken verloren en ongemotiveerd. Met slechts tien overwinningen dit seizoen zijn ze met de Los Angeles Clippers de slechts teams in de NBA.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Sacramento KingsChicago Bulls88-109
New Orleans HornetsGolden State Warriors87-91
Utah JazzOklahoma City Thunder110-90
Denver NuggetsCharlotte Bobcats110-99
Minnesota TimberwolvesLos Angeles Lakers119-132
Cleveland CavaliersLos Angeles Clippers112-95
Atlanta HawksNew Jersey Nets105-88
Toronto RaptorsMilwaukee Bucks85-96
Philadelphia 76ersWashington Wizards104-94
Indiana PacersMiami Heat114-103
Detroit PistonsBoston Celtics78-86

Verkouden automobilisten rijden aangeschoten

Mensen die verkouden zijn hebben meer problemen met autorijden dan gezonde mensen. Volgens een onderzoek rijden snuffende automobilisten net zo slecht als iemand die een dubbele whiskey op heeft. Dat meldt de Britse omroep BBC vandaag.

Verzekeraar Lloyds TSB zette honderd zieke mensen achter het stuur voor een test. Deze groep bestuurders scoorde 11 procent lager dan de vijftig gezonde testpersonen.

Onder meer de remweg is langer bij zieke mensen. Bij een snelheid van 50 kilometer per uur hadden de kwakkelende mensen dertien meter nodig om tot stilstand te komen, een meter meer dan de gezonde mensen. Bij een snelheid van 110 kilometer per uur steeg de remweg met 2,3 meter naar ruim 98 meter.

Volgens de onderzoekers is het verstandig niet achter het stuur te kruipen bij griep of verkoudheid. "Veilig rijden vereist concentratie en een goed reactievermogen. Beide zijn aanzienlijk verminderd, zelfs al bij een lichte verkoudheid", aldus een betrokken arts.

Rapper DMX weer veroordeeld

De Amerikaanse rapper DMX moet negentig dagen de cel in. De rechter in Arizona legde hem gisteren deze straf op voor drugsbezit, diefstal en dierenmishandeling.

In het huis van de rapper zijn een partij drugs, hondenkadavers en een aantal uitgehongerde pitbulls aangetroffen. De misdaden kwamen aan het licht toen de politie vorig jaar mei het huis van DMX onderzocht. De 38-jarige rapper, die in werkelijkheid Earl Simmons heet, gaf ook een valse naam op tijdens een bezoek aan een hospitaal. Met deze actie dacht hij de ziekenhuisrekening te kunnen ontlopen.

DMX is een bekende van de politie. Vorig jaar werd hij in de boeien geslagen omdat hij veel te hard had gereden. In 2007 werd een partij wapens in beslag genomen bij een inval in zijn huis. Ook werd hij in 1999 veroordeeld wegens een drugsdelict. In 2001 moest hij vijftien dagen de cel in omdat hij zonder rijbewijs had gereden. In 2004 pakten agenten hem omdat hij zou hebben geprobeerd een auto te stelen.

DVD: Tussen de oren

Het valt voor televisiemakers niet mee om elke keer iets leuks en vernieuwends op de buis te brengen. Zeker als je een quiz wilt bedenken, moet je van goede huize komen om er wat te maken. Het was dan ook een leuke verrassing toen vier jaar gelden de VARA de quiz Onder de Tram presenteerde. Onder leiding van Rob Urgert en Joep van Deudekom werd het programma twee seizoenen lang uitgezonden door de publieke omroep, waarna het duo overstapte naar Net5. Een nieuwe zender betekende ook gelijk een nieuwe naam voor het programma. Onder de Tram werd Tussen de Oren en sinds kort zijn de eerste twee seizoenen op dvd verkrijgbaar.

Mister & Miss FOK! verkiezing 2009 van start

Het jaar 2008 is alweer even voorbij, en dat betekent onder andere dat het weer tijd is voor de Mister & Miss FOK! verkiezing! Alle vooroordelen ten spijt lopen er best mooie mensen rond op FOK! en het is weer tijd om uit te zoeken wie dit jaar 'de lekkerste' man en vrouw zijn van heel FOK!

Vind jij jezelf de leukste en mooiste user en wil je de felbegeerde titel die vorig jaar in handen viel van Bloodylotte en Tha_Erik in de wacht slepen? Aarzel dan niet langer en kijk hier voor de details om mee te dingen. Het thema is dit jaar 'misdaad'. Naast een eervolle vermelding en een felbegeerd tagje, zijn er ook nog prijzen te winnen.

Je kunt een heuse crimitour door Amsterdam winnen. Je gaat met een introducée en de andere winnaars een spannende tour maken door Amsterdam! De nummers 1 tot en met 5 van zowel de Mr. als de Mrs. verkiezingen krijgen ook nog een hele toffe dvd 'Natalee. The Unrevealed Timelines'.

Terugblik Deel 3: F1-seizoen 2008 - race 7 t/m 12

Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert met rasse schreden, maar hoe verging het de coureurs vorig jaar? FOK! geeft een terugblik in vier delen op de gebeurtenissen van 2008. Vandaag deel 3: de zevende tot en met twaalfde race van het seizoen. Het vorige deel was Terugblik Deel 2: F1-seizoen 2008 - race 1 t/m 6.

In juni 2008 stonden de races in Canada en Frankrijk op het programma; twee circuits die in 2009 niet meer op de racekalender staan: Gilles Villeneuve en Magny-Cours zijn verdwenen voor onbepaalde tijd. In juli was het de beurt aan Groot-Brittannië en Duitsland, terwijl in augustus de races in Hongarije en Valencia (Grand Prix van Europa) werden verreden.

Wat gebeurde er zoal naast de baan?

Naast alle Grands Prix, waren er binnen de Formule 1 genoeg andere zaken die een rol speelden. Zo kwam Bridgestone met het opmerkelijke bericht dat de temperatuur op de circuits bepalend was of Ferrari of McLaren vooraan zou staan. Verder verhoogde de FIA de kosten voor de superlicenties, waardoor er onrust onder de coureurs ontstond. Daarnaast kwam Max Mosley met een - tegengesteld - bericht dat de gemoederen nog lang bezig zou houden in de Formule 1: de FIA-president wilde de kosten voor de sport met de helft verminderen. Om de FIA partij te bieden, richtten de teams een nieuwe organisatie op, de FOTA (Formula One Teams Association).

David Coulthard maakte in juli vóór de race in Groot-Brittannië bekend dat hij na 2008 stopt met het racen in de Formule 1. Hij wordt mogelijk adviseur bij een F1-team, en in ieder geval commentator voor de BBC, die de uitzendrechten van de Formule 1 in 2009 overnam van ITV. Meer over de carrière van DC kon je lezen op FOK!sport in deel I en deel II van een special over de markante Schot.

Ook de introductie van het Kinetic Energy Recovery System (KERS) zorgde voor problemen. Zo was er een brandje bij Red Bull Racing en kwam een monteur van BMW Sauber onder stroom te staan. Door alle problemen met het systeem wilden enkele teams de introductie van KERS zelfs uitstellen tot 2010. Tenslotte was er ook tragisch nieuws, want voormalig hoofd van de aerodynamica-afdeling van Renault Dino Toso overleed aan de gevolgen van kanker.



Van Canada via Groot-Brittannië naar Valencia

Canada en Frankrijk
Twee weken na Monaco was er opnieuw een gedenkwaardige race, in Canada. Nico Rosberg was fit genoeg verklaard na zijn crash in Monaco om deel te nemen. Sebastian Vettel echter crashte in de derde vrije training en het team van Scuderia Toro Rosso kreeg het niet voor elkaar om nog voor de kwalificatie begon de auto weer op te bouwen. De Duitser moest werkloos toekijken hoe anderen een tijd neerzetten. Ook was er een probleem met de baan, want het asfalt brokkelde in verschillende bochten af.

De race op het circuit Gilles Villeneuve zal Hamilton nog lang heugen, want de McLaren-coureur maakte een bizarre fout in de pitstraat. De gestrande wagen van Sutil was aanleiding om de safety car naar buiten te sturen, wat meteen inhield dat de coureurs de pit niet in mochten om even snel te kunnen profiteren van het indikken van het veld. Toen de pitstraat weer open ging, maakte bijna iedereen een stop. De drukte en chaos was groot met zoveel wagens tegelijk in de pit, en het licht bij de uitgang stond nog op rood. Räikkönen en Kubica stopten voor dat licht, maar Hamilton had niet door dat de wagens voor hem stilstonden en botste bovenop de wagen van de Ferrari-coureur.

Grote winnaar van het incident was BMW Sauber dat haar eerste overwinning boekte met Robert Kubica. Achter de Pool maakte teamgenoot Nick Heidfeld het feest compleet door tweede te worden vóór David Coulthard die daarmee zijn laatste Formule 1-podium uit zijn carrière zou behalen. Het was door alle incidenten voor het eerst sinds Japan 2006 een race die niet door Ferrari of McLaren werd gewonnen, en het eerste podium sinds Maleisië 2006 zonder Ferrari- of McLaren-coureur.

In Frankrijk was het Ferrari dat in de kwalificatie hard terugsloeg met een eerste startrij voor Räikkönen en Felipe Massa. Nick Heidfeld overleefde de tweede schifting niet en eindigde als twaalfde. Hamilton kwalificeerde zich als derde, maar nam tien plaatsen straf mee uit Canada. Ook zijn teamgenoot Heikki Kovalainen kreeg vijf plaatsen straf opgelegd wegens het hinderen van Mark Webber tijdens de kwalificatie.

In de race domineerden beide Ferrari's met Kimi Räikkönen voorop. Inmiddels klom Kovalainen gestaag op, terwijl zijn teamgenoot Hamilton dankzij een drive-through-penalty halverwege het veld bleef steken. Jarno Trulli kende een uitstekende dag en klom gedurende de race op naar een derde plaats, een positie waar hij ook zou finishen. Later verklaarde hij dat die plaats een eerbetoon was aan de overleden oud-Toyota-teambaas Ove Andersson. Achter de Italiaan streden Kovalainen en Nelson Piquet jr. om de vierde plaats in de race en later probeerden ze de Italiaan nog in te halen. Hamilton kwam uiteindelijk niet verder dan plek tien.

Vooraan kende Räikkönen net voor zijn tweede pitstop een probleem met de uitlaat, waardoor hij seconden per ronde verloor. De Fin besloot door te rijden, omdat zijn voorsprong op nummer drie Trulli groot was. Uiteindelijk zag hij alleen zijn teamgenoot Massa passeren die dan ook de overwinning greep. Het in Canada oppermachtige BMW Sauber kwam er niet aan te pas en Kubica was met plek vijf de beste rijder uit dat team.

Groot-Brittannië en Duitsland
Voor aanvang van het raceweekend in Groot-Brittannië werd bekend gemaakt dat in 2010 de Grand Prix zou verhuizen naar Donington Park.

In de kwalificatie was het verrassend Heikki Kovalainen die de pole position voor zich opeiste voor de eveneens verrassende Mark Webber. Derde stond Kimi Räikkönen, nog voor Lewis Hamilton die voor een regen setup had gekozen. Felipe Massa wist geen snelheid te vinden en zette slechts een negende tijd neer.

De race verliep zeer spectaculair. Pluvius had voor de coureurs veel regen in petto en Lewis Hamilton was de enige die er goed mee om kon gaan. De Brit reed het hele veld op meer dan een minuut achterstand. Volgens McLaren-directeur Martin Whitmarsh kon zijn coureur gewoonweg niet langzamer rijden. Coulthard mocht dit allemaal niet meer meemaken, want de Schot lag er al in de eerste ronde uit. Ook zijn teamgenoot Webber spinde in de eerste ronde en zag zijn goede positie verloren gaan.

Beide Ferrari's kenden grote problemen en alleen Räikkonen deed het met een vierde plaats naar eigen zeggen redelijk. Massa spinde vele malen en kwam dan ook als dertiende over de streep. Achter de als tweede liggende Nick Heidfeld wist Rubens Barrichello naar de derde plaats te rijden door in de hevige regen voor extreme wets te kiezen, waardoor hij tien seconden per ronde sneller was dan de rest van het veld. Het zou het laatste podium van de Braziliaan in de Formule 1 worden.

In Duitsland demonstreert het team van McLaren in de kwalificatie haar overmacht. Lewis Hamilton kwalificeert zich als eerste voor Felipe Massa en Heikki Kovalainen die een verre van foutloos rondje reed. Ondanks dat Nick Heidfeld al in Engeland meldde dat zijn kwalificatieproblemen voorbij waren, maar de Duitser kwam weer door de tweede kwalificatiesessie heen.

In de race domineerde Hamilton vanaf de start. De Brit kreeg Massa achter zich aan, gevolgd door Kovalainen. Grote verschuivingen deden zich gedurende de race niet voor tot de 35e ronde toen het rechter achterwiel van de auto Timo Glock afbrak. De Duitser raakte vol de muur bij het opkomen van het rechte stuk, waarna de auto meermalen de baan over stuiterde. Glock bleef ongedeerd na de crash, maar een safety car moest hierdoor op de baan komen. De oorzaak van de crash bleek een afgebroken verbindingsstang te zijn die in Engeland al beschadigd was geraakt.

Uiteindelijk moesten bijna alle coureurs de pits opzoeken, waarbij de grote winnaar Nelson Piquet jr. werd. De Braziliaan schoof vele plaatsen naar voren en nadat de safety car weg was en ook de leiders uiteindelijk moesten pitten, ging de Braziliaan aan de leiding van de race. Hamilton maakte ondertussen jacht op de coureurs voor hem en haalde zowel Kovalainen als Massa en Piquet jr. in. De Brit won hierdoor voor Piquet jr. en Massa. Na afloop was Flavio Briatore in de wolken van het resultaat van zijn pupil, Ferrari-teambaas Stefano Domenicali daarentegen verklaarde dat het Italiaanse team gewoonweg te langzaam was.

Hongarije en Europa
Voor de race in Hongarije kreeg Timo Glock toestemming om te mogen racen, ondanks zijn bezeerde rug. De race zelf zal tot 2016 op de kalender blijven staan. In de kwalificatie ging Glock zeer goed en de Duitser behaalde dan ook een keurige vijfde plaats achter de beide McLarens van Hamilton en Kovalainen, Massa en Robert Kubica. Tegenvallend was de zestiende plaats van Nick Heidfeld.

In de race was de beste start voor Felipe Massa die de leiding wist te pakken. De Braziliaan wist Hamilton gedurende de race goed achter zich te houden. De pitstops in Hongarije verliepen voor veel coureurs niet zoals gepland. Zowel bij Bourdais, Glock, Barrichello als Nakajima ging het tanken fout, wat een serie aan brandjes veroorzaakte. Alle coureurs konden echter doorrijden. Halverwege de race kreeg Hamilton te maken met een lekke linkervoorband, waardoor de Brit vele plaatsen terugviel en uiteindelijk als vijfde finishte. Kovalainen reed ondertussen op geruime achterstand van Massa op de tweede plaats.

Kimi Räikkönen vocht ondertussen een verbeten strijd met Fernando Alonso uit, een gevecht dat de Fin uiteindelijk won. Voor dit duo reed op een derde plaats nog Glock die een zeer goed weekend kende. Tot drie ronden voor het einde ging Massa onbedreigd aan de leiding, totdat zijn Ferrari-motor de geest gaf. De onfortuinlijke Braziliaan had op dat gebied in het verleden al vele voorgangers. Dit gaf de mogelijkheid aan Kovalainen om zijn eerste zege in de Formule 1 te boeken. Naast de Fin stonden ook Glock en Räikkönen op het podium.

De Grand Prix van Europa stond vorig jaar op het circuit van Valencia op het programma. Het nieuwe circuit in de haven van de Spaanse stad leek een uitdaging voor de coureurs te worden met een interessante layout van de baan. Bandenfabrikant Bridgestone maakt zich zorgen over hoe de banden zich zouden houden op de brug, maar de rijders waren over het algemeen wel te spreken over het circuit.

In de kwalificatie was het Felipe Massa die de snelste tijd klokte. De Braziliaan bleef Lewis Hamilton en Robert Kubica voor in de derde kwalificatie die op een deels natte baan begon. Goede prestaties waren er van de beide Toro Rosso-coureurs die de derde kwalificatie haalden. Thuisrijder Fernando Alonso kwam door een foutje niet verder dan plek twaalf. Achterin stonden de beide Force India-rijders, de Honda-coureurs en David Coulthard. Voor de race werd nog bekend gemaakt dat de eerste startplek was verplaatst.

Massa had in de race de beste start en werd gevolgd door Hamilton en Kubica. Voor Alonso waren de druiven in eigen land zuur. De Spanjaard moest vanuit het middenveld vertrekken en verloor in de eerste ronde na een aanrijding met Kazuki Nakajima ook nog zijn achtervleugel en moest opgeven. Vrij lang gebeurde er niets in de race tot de tweede pitstop van van het team van Ferrari. Massa kwam bij het wegrijden uit de pitbox bijna in botsing kwam met Adrian Sutil. Ook Räikkönen reed te vroeg weg uit zijn pitbox, maar ditmaal met dramatischer gevolgen. De tankslang was nog aangekoppeld en een monteur werd door de slang en het achterwiel van de Ferrari tegen de vlakte geslagen. Hij moest afgevoerd worden naar het medisch centrum. Räikkönen zelf strandde een ronde later met een opgeblazen motor. Ferrari besloot het te onderzoeken, omdat het al de tweede defecte motor in twee races was.

Ook Sutil haalde het einde van de race niet doordat hij zich verremde. Uiteindelijk finishte Massa voor Hamilton en Kubica. Beide Toyota's eindigden deze race in de punten. De race kreeg nog een staartje, omdat de wedstrijdleiding besloot het incident tussen Massa en Sutil te onderzoeken. Uiteindelijk kreeg Massa geen straf opgelegd, maar wel zijn team Ferrari dat de Braziliaan na zijn pitstop te vroeg weggestuurd had. De boete bedroeg 10.000 euro, een bedrag dat Alonso eerder dat weekend ook gekregen had voor het overschrijden van de witte lijn bij het ingaan van de pits.


Op twee derde van 2008
De strijd in het kampioenschap lijkt na twaalf races te gaan tussen Lewis Hamilton met 70 en Felipe Massa met 64 punten. Daarachter strijden Kimi Räikkönen (57) en Robert Kubica (55) om de derde plaats in het kampioenschap. In het constructeurskampioenschap gaat Ferrari aan de leiding met 121 punten. Daarachter staat McLaren met 113 punten; gevolgd door BMW Sauber, dat wat achterop raakt met 96 punten.



In deel 4 gaan we verder in op de dertiende tot en met de achttiende en laatste Grands Prix van het seizoen 2008. Daarnaast gaan we in op de vele gebeurtenissen die naast de baan gebeurden in de herfst van vorig seizoen.

Meeuwis: "Het leek wel een flipperkast"

Marcel Meeuwis was na afloop opgelucht dat Roda JC eindelijk weer eens wist te winnen. Het Limburgse team wist vanavond Heracles Almelo met 3-1 te verslaan.

"We zijn heel blij", vertelt de Limburger aan Eredivisielive. "We stonden 2-0 en 3-0 voor, maar hielden toch een mannetje extra achter om niet een extra tegendoelpunt te krijgen. Dat dat gebeurde is jammer, maar maakte uiteindelijk niet uit."

"Deze drie punten zijn heel belangrijk voor ons, want als je verliest en met AZ-uit voor de boeg weet je waar je staat. Het was dramatisch bij vlagen. Ik denk van beide kanten. Ik ben niet iemand die het snel afschuift, maar dit veld was echt dramatisch. Het leek wel een flipperkast af en toe", aldus de lachende Meeuwis.

Had Meeuwis druk gevoeld door de slechte prestaties van Roda de afgelopen tijd? "Nou, persoonlijk valt dat wel mee. Maar op Roda lag er wel een druk. We leren er wel mee omgaan, want dat was al een paar weken zo."

Gascoyne klaagt Force India aan

Mike Gascoyne gaat het team van Force India voor de rechter slepen. Teameigenaar Vijay Mallya ontsloeg in november topontwerper Gascoyne en teambaas Colin Kolles, echter gaat Gascoyne niet akkoord met zijn ontslag.

Autosport.com meldt dat de Brit bij de rechter in Londen een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro eist als genoegdoening. Dit bedrag zou Gascoyne opgestreken hebben als hij het contract uitgediend zou hebben en twee jaar verlenging had gekregen. Of ook Kolles naar de rechter zal stappen is nog niet bekend.

God bestaat waarschijnlijk niet

De gereformeerde buschauffeur zal niet langer een bus besturen waar een tekst opstaat die zijn god ontkent, en reizigers stappen alleen in bussen die niet beplakt zijn met leuzen die indruisen tegen hun geloofsovertuiging. Dan vraag ik me af wat de volgende stap is. Krijgen we binnenkort christelijke en atheïstische busmaatschappijen? En daar de moslimpopulatie ook niet gering is in dit land, zal een islamitische busmaatschappij ook wel snel volgen. Dat belooft wat.

FIA weet van problemen met achterzijde diffusors

De afgelopen dagen ontstonden de geruchten dat de diffusors van de auto's van Williams en Toyota illegaal zouden zijn. De FIA is op de hoogte van de discussie, maar heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak.

Williams en Toyota hebben aan de achterzijde van de auto een diffusor die hoger is dan de toegestande 175 milimeter. De manier waarop ze dat uitgevoerd hebben, verschilt. Williams heeft een middendeel dat onder de maximale toegestane hoogte blijft, maar een oplopend achtergedeelte creëert een tweede deel achter de achterwielen. Toyota heeft gebruik gemaakt van een vijftien centimeter brede zone waar extra bodywork toegestaan is om de tunnel van de diffusor uit te breiden.

Directeur enigneering van Renault Pat Symonds vraagt zich af of de diffusors legaal is: "Ze zijn zeker interessant, al kan ik niets over de legaliteit er van zeggen. Dat is iets voor de FIA. We zullen ze er naar vragen, maar we hebben het nog niet gedaan."

Naast Renault willen nog enkele teams de FIA benaderen om uit te vinden of de gebruikte diffusors legaal zijn. Mocht dat het geval zijn, dan zullen de achterzijdes van de Formule 1-auto's nog voor de start van het nieuwe seizoen aangepast worden door de teams.

Renault: "Geen paniek over snelheid R29"

Hoofdingenieur van Renault Pat Symonds maar zich nog geen zorgen over de snelheid van de nieuwe R29. Deze kwam er onder droge omstandigheden bij de tests in Portimão niet aan te pas.

"Ik was teleurgesteld, want het was geen goede test. Op de momenten dat het droog was, ging het niet echt zoals we wilden", aldus Symonds, die ook lichtpuntjes zag, tegen Autosport.com. ""We hebben genoeg data verzameld om te bestuderen. We kunnen het zeker beter doen en we zullen de auto beter bestuurbaar maken. Op de zachte band reden we nog niet de tijd die we wilden. Williams is momenteel nog wel sneller dan wij, maar ik denk niet dat het gat zo groot is als de tests deden vermoeden."

Uitslag Hamburger SV - Bayern München

Hamburger SV is de tweede seizoenshelft uitstekend gestart. In de eigen Nordbank Arena werd Bayern Munchen met 1-0 verslagen. Mladen Petric maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de 44e minuut.

HSV-trainer Martin Jol moest het in de wedstrijd tegen Bayern voor het eerst doen zonder Nigel de Jong, die deze week naar Manchester City vertrok. Ook Ivica Olic werd door een schorsing gemist. Bayern Munchen, met Mark van Bommel in de basis, had het echter continu lastig met Hamburg. Eén minuut voor rust resulteerde dat in een tegendoelpunt. Petric mikte raak en deed de Nordbank Arena ontploffen: 1-0.

In de tweede helft bleef het bij die stand, waardoor de tweede seizoenshelft fantastisch is begonnen voor HSV. De ploeg staat aan kop van de Bundesliga, maar Hoffenheim en Hertha BSC kunnen daar dit weekend nog verandering in brengen.

Uitslagen Jupiler League speelronde 24

Dit weekend werd in de Jupiler League de 24e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
Fortuna Sittard zal nog even moeten wachten om de vierde periodetitel in de wacht te kunnen slepen. Tegen Excelsior stond het veertig minuten met 1-0 voor, maar de Rotterdammers kwamen negen minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Aangezien het duel tussen sc Cambuur-Leeuwarden en FC Zwolle werd afgelast, zal Fortuna Sittard tot dinsdag in spanning blijven. Bij een overwinning zal FC Zwolle de vierde periode voor de neus van Fortuna wegkapen.

RKC Waalwijk liet vandaag zijn specialiteit weer eens zien: gelijkspelen. In het duel bij Go Ahead Eagles werd niet gescoord. VVV-Venlo profiteerde optimaal, door FC Eindhoven met 6-0 te verslaan liep de Limburgse ploeg twee punten uit. Opmerkelijk aan de overwinning was dat alle doelpunten van een andere voet kwamen. Honda, Kantelberg, Van Kouwen, Leemans, Schaken en El Gaaouiri wisten allen het net te vinden. De voorsprong van de koploper is nu weer opgelopen tot elf punten.

AGOVV Apeldoorn verraste door FC Den Bosch met 3-2 te verslaan. Helmond Sport kwam gelijk in punten met MVV door de Maastrichtenaren met 2-1 te verslaan. FC Dordrecht passeerde FC Emmen door in een rechtstreeks duel met 1-0 te winnen.

Drie wedstrijden werden afgelast. Naast sc Cambuur-Leeuwarden - FC Zwolle konden ook de wedstrijden HFC Haarlem - RBC Roosendaal en BV Veendam - FC Omniworld geen doorgang vinden.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Fortuna Sittard Excelsior 1-1
Helmond Sport MVV 2-1
Go Ahead Eagles RKC Waalwijk 0-0
TOP Oss Telstar 3-0
FC Dordrecht FC Emmen 1-0
AGOVV Apeldoorn FC Den Bosch 3-2
VVV-Venlo FC Eindhoven 6-0

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 24 17 3 4 54 60-24
2 RKC Waalwijk 24 10 13 1 43 40-21
3 SC Cambuur-Leeuwarden 23 12 5 6 41 43-33
4 Excelsior 24 10 9 5 39 35-23
5 FC Zwolle 23 10 7 6 37 39-34
6 FC Den Bosch 24 9 8 7 35 42-32
7 MVV 24 9 8 7 35 37-28
8 Helmond Sport 24 9 8 7 35 26-33
9 Haarlem 23 10 3 10 33 29-35
10 Go Ahead Eagles 24 8 9 7 33 22-27
11 AGOVV Apeldoorn 24 9 4 11 31 38-45
12 BV Veendam 23 7 8 8 29 30-36
13 Telstar 24 7 8 9 29 34-38
14 FC Eindhoven 24 6 10 8 28 41-50
15 Fortuna Sittard 24 7 7 10 28 28-39
16 TOP Oss 24 7 5 12 26 28-41
17 RBC Roosendaal 23 6 7 10 25 27-30
18 FC Dordrecht 24 5 7 12 22 24-28
19 FC Emmen 24 5 6 13 21 28-48
20 FC Omniworld 23 4 5 14 17 24-40

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 18
2Koç FC Eindhoven 16
=Plet Telstar 16
4Ars RBC Roosendaal 11
=Bokila AGOVV Apeldoorn 11
=Keisuke Honda VVV-Venlo 11
7Stroeve FC Emmen 10
8Benson RKC Waalwijk 9
=Berger RKC Waalwijk 9
=Thiebaut MVV 9

Programma;
DatumThuisUit
di 3/2 SC Cambuur-Leeuwarden FC Zwolle
di 3/2 Haarlem RBC Roosendaal
di 3/2 BV Veendam FC Omniworld
vr 6/2 Excelsior AGOVV Apeldoorn
vr 6/2 FC Emmen SC Cambuur-Leeuwarden
vr 6/2 FC Zwolle VVV-Venlo
vr 6/2 MVV FC Den Bosch
vr 6/2 RKC Waalwijk FC Dordrecht
vr 6/2 TOP Oss Fortuna Sittard
vr 6/2 RBC Roosendaal BV Veendam
vr 6/2 FC Omniworld Go Ahead Eagles
vr 6/2 FC Eindhoven Helmond Sport

Jochies dwingen meisje (13) tot orale bevrediging

Een groep jongens (allemaal 15 en 16 jaar oud) uit Australië heeft voor de rechter moeten verschijnen, omdat ze een 13-jarig meisje urenlang hebben misbruikt op een verlaten openbaar toilet. Eén van de jongens riep naar haar: "Gewoon lachen en doen alsof je het fijn vindt!" terwijl een ander zijn telefoonnummer aan het meisje gaf zodat ze kon bellen 'als ze weer zin had'.

Het meisje had met één van de jongens afgesproken, nadat ze hem eerder had ontmoet. Voor ze zich kon realiseren wat er gebeurde, stond ze echter tussen een groep jongens die haar tot orale bevrediging dwong. Ze vertelde de rechter dat zij meerdere malen had geroepen dat ze niet wilde, maar dat dit voor de jongens niet uitmaakte. Zij riepen naar elkaar: "Schiet op man, ik ben aan de beurt."

Eén van de jongens verdedigde zijn gedrag door te zeggen dat dit zijn eerste seksuele ervaring was en dat hij dit niet af wilde slaan. Alle jongens worden veroordeeld voor seksueel misbruik, hoewel de rechter nog geen precieze straffen heeft vastgesteld. Hij liet tijdens de laatste zitting weten dat de zwaarste straf in ieder geval zal zijn voor de jongen die het meisje lokte.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Codemasters budget special

We hebben verschillende uitgaven; we betalen voor onderdak, de verzekering en voedsel. Dit zijn verplichte uitgaven. Verder houdt iedereen nog een beetje geld over voor leuke dingen. Omdat het inmiddels eind januari is maar nog niet iedereen is hersteld van de dure feestdagen, wordt er wat minder uitgegeven aan leuke dingen. Voor hen die de komende tijd niet teveel aan games willen uitgeven, maar zich toch willen vermaken hebben wij een aantal niet al te dure titels van Codemasters onder de loep genomen. Welke geschikt zijn voor jouw portemonnee en ook nog eens leuk zijn om te spelen lees je hier.


7 Wonders of the Ancient World - PSP
Dit spel is simpelweg een Bejeweled-kloon met een historisch sausje. Het is de bedoeling om steeds twee naast elkaar gelegen bolletjes van plaats te laten wisselen zodat een rijtje van drie of meer bolletjes met dezelfde kleur ontstaat. Deze verdwijnen vervolgens, waarna de bolletjes uit de bovengelegen rijen naar beneden vallen. Als de tijd om is, ben je af. Een aantal van de bolletjes hebben in eerste instantie een \"rotsblok\"-achtergrond. Door rijtjes runen met dezelfde kleur te maken speel je de rotsblokken weg, deze vallen helemaal naar beneden en vormen zo de bouwstenen voor een van de wereldwonderen. Onderin het beeld lopen grappige mannetjes heen en weer die de stenen die jij naar beneden laat vallen oprapen. In elk level bevindt zich ook een aantal dekstenen, deze duiken op de bovenste rij op en moet je naar beneden zien te werken. Deze stenen kun je niet met naastgelegen stenen omwisselen.

Als het lukt om vier stenen van dezelfde kleur op een rij te krijgen word je beloond met een bonus die een hele horizontale rij weg kan halen. Bij een rij van vijf of meer krijg je een steen die zowel een horizontale als een verticale rij weghaalt. Een andere beloning die je kunt krijgen is de Extra Bonus, deze haalt stenen of rotsblokken verspreid over het veld weg. Als alle rotsblokken weg zijn en alle dekstenen beneden zijn aangekomen ga je naar het volgende level. Elk bouwwerk bestaat uit acht of negen levels. Tussentijds opslaan is niet mogelijk, pas nadat een bouwwerk helemaal compleet is mag je je voortgang opslaan. In de Story Mode volg je een vastgestelde route door de bouwwerken. Uiteraard krijgen de velden steeds moeilijkere randjes en kolommen. De in Story Mode voltooide bouwwerken kun je vervolgens in willekeurige volgorde spelen in Free Play. Rune Quest is een variant waarbij je binnen een bepaalde tijd een bepaalde hoeveelheid combinaties moet maken in een kleur. 7 Wonders zit goed in elkaar en speelt lekker. Je kunt naar keuze met de analoge stick of de vierpuntsdruktoetsen over het veld bewegen. Zoals het bij een puzzelspel hoort is de verslavingsfactor hoog en de moeilijkheidsgraad bouwt gestaag op. Toch krijgt dit spel niet meer dan een zesje doordat het eigenlijk helemaal niets toevoegt aan de vele puzzelspellen die er al bestaan. Het is best leuk maar het blinkt nergens in uit. Zeker geen miskoop maar ook geen must-buy.



Platypus - PSP
Platypus is een horizontale shooter, waarbij je de lange epische reis moet maken van de linkerkant naar de verre rechterkant van de kaart. Dit is natuurlijk geen gemakkelijke reis, want onderweg komen er heel wat vijanden langsvliegen. Je hebt het al honderd keer online kunnen spelen. Als je de screenshots bekeken hebt, zie je meteen het meest interessante punt van het spel: alles is gemaakt van klei. De achtergronden, de vijanden en je eigen raket zijn allemaal gemaakt van klei, en vervolgens in de game gezet. Je reist door verschillende werelden heen. Op zich ziet het er leuk uit, maar het PSP-scherm is eigenlijk te klein om het allemaal goed te zien. En als het grafische het eerste is wat er vermeld wordt, kun je de bui al zien hangen: de gameplay is niet echt top. Dezelfde vijandformaties komen keer op keer terug, vijanden komen naar je toe van alle kanten, wat niet altijd even eerlijk is, en de game is eigenlijk heel kort. Elk level duurt een half uurtje en zoveel zijn er niet, dus zelfs als je heel vaak dood gaat ben je er in een uur of zes wel doorheen.

Als je al het geduld hebt om zelfs zo ver te komen, het halen van een highscore zal waarschijnlijk niet veel mensen er toe bewegen om het spel nog een keer helemaal opnieuw te spelen. Toch is de game niet helemaal slecht. De game is uitdagend genoeg, het ziet er leuk uit, de eindbazen zijn leuk, maar uiteindelijk blijft de game toch een mager zesje. Wanneer deze game te halen? Als je zin hebt in een klassieke topdown shooter en een vreemde fetisj hebt voor klei.

Deus Ex 3 informatie uit Tsjechisch tijdschrift

In een Tsjechisch tijdschrift is een artikel verschenen over Deus Ex 3, en fans van de game zijn hard aan de slag gegaan om dit artikel naar het Engels te vertalen. Mocht je de hele vertaling willen lezen, kan je hier klikken, maar hieronder worden de belangrijkste punten opgesomd. Verder zijn er nog wat nieuwe screenshots.

- De wereld is onder de controle van megacorporaties. Er zijn groepen die deze tegen elkaar op willen zetten.

- Black Ops vermoorden alle onderzoekers in het kantoor waar Adam werkt. Hoe en waarom wordt snel duidelijk, maar dit brengt alleen maar meer vragen met zich mee.

- Je zult vaak het appartement van Adam bezoeken, waar foto's van zijn verleden staan.

- De game heeft 'eindbazen', maar hun moeilijkheid is afhankelijk van voorgaande acties.

- Je zult vijf metropolen bezoeken, waaronder Shanghai, Detroit en Montreal.

- Vrouwen zullen een belangrijke rol spelen. Sommige kende 'je' al, sommige willen je verleiden of verraden.

- De geheime organisaties zijn onder controle van een schaduwachtig figuur die de economie, samenleving en evolutie wil beheersen.

- De belangrijkste boef is 'gelijk' aan de hoofdpersoon.

- Er is een reddingsmissie aan het eind van de game.

- Er is een squad-based combat AI, squads hebben een duidelijk identificeerbare leider.

- De game zal gebeurtenissen bevatten die leiden tot de oprichting van UNATCO.




GTA IV: Lost and Damned, Johnny is een lul

De exclusieve 360-uitbreiding Lost and Damned van GTA IV nadert met rasse schreden. Nadat Rockstar al eerder trailers voor Malc en Billy online had gegooid, hebben we nu Johnny voor je. Johnny is het karakter dat je al uit GTA IV kent als de biker die Niko vergezelde naar een drugsdeal en er bij een diamantdeal vandoor ging met twee miljoen dollar. Hieronder vertelt hij wat hij in Liberty heeft te zoeken.

PlayStation 3 zal de duurste console blijven

Als we Sony Computer Entertainment Europe CEO David Reeves mogen geloven, blijft de PlayStation 3 de duurste console van deze generatie consoles. Over prijsverlagingen wordt verder nog niet gesproken, maar die zullen er ongetwijfeld nog aankomen. De reden achter de hogere prijs van PlayStation 3 ligt volgens Reeves aan de economische situatie van dit moment.
"We're protecting ourselves with a very hard shell to get through the next one or two years of an economic situation," he said.

Als je van plan was om binnenkort een PlayStation 3 te halen hoef je in de nabije toekomst in ieder geval geen prijsverlaging te verwachten, goedkoper dan de Xbox 360 zul je hem sowieso niet krijgen.


Oasis DLC voor Guitar Hero: World Tour

Gelukkig blijven alle muziek-games van het moment nieuwe content aanbieden. Lips en Rock Band krijgen bijna elke week wel nieuwe content in de vorm van tracks. Zo ook Guitar Hero: World Tour, welke vanaf vandaag een compleet album van Oasis aanbiedt als DLC. Het gaat om het album 'Dig Out Your Soul'. Het volledige album is te downloaden voor 1520 Microsoft Points, je kunt er ook voor kiezen om een paar nummers eruit te zoeken voor 160 MS points per stuk.

Content: Full Album "Dig Out Your Soul" by Oasis
Price: 1520 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] Downloadable Full Album for Guitar Hero World Tour featuring "Bag It Up", "The Turning", "Waiting for the Rapture", "The Shock of the Lightning", "I'm Outta Time", "(Get Off Your) High Horse Lady", "Falling Down", "To Be Where There's Life", "Ain't Got Nothin'", "The Nature of Reality", and "Soldier On" by Oasis. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "To Be Where There's Life" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "To Be Where There's Life" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "The Turning" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "The Turning" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "The Nature of Reality" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "The Nature of Reality" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "Soldier On" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "Soldier On" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "I'm Outta Time" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "I'm Outta Time" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "(Get Off Your) High Horse Lady" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "(Get Off Your) High Horse Lady" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "Falling Down" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "Falling Down" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Content: "Ain't Got Nothin'" by Oasis
Price: 160 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) MILD LYRICS,MILD SUGGESTIVE THEMES] "Ain't Got Nothin'" by Oasis downloadable single for Guitar Hero World Tour. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading. For all song credits please visit www.guitarhero.com. There are no refunds for this item. For more information, see www.xbox.com/live/accounts.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.