De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Het zal niemand ontgaan zijn dat de kerstprijsvraag dit jaar nogal rommelig begon. e vragen waren er wel, maar de antwoorden konden nog niet ingevuld en opgestuurd worden. Gelukkig kon dit probleem binnen een paar dagen verholpen worden en kon iedereen alsnog de vragen van de eerste dagen ook beantwoorden, wat veel mensen dan ook gedaan hebben. Niet alleen de kerstprijsvraag zelf liep dit jaar wat rommelig, ook het deze special is pas na veel bloed zweet en tranen tot stand gekomen en heeft daarom ook erg lang op zich laten wachten. Overigens zijn er ook dit jaar weer een aantal personen uitgesloten voor toekomstige deelname aan prijsvragen door de regels te overtreden met betrekking tot samenwerking.

Deze special is verdeeld in alle dagen van de kerstprijsvraag met de laatste pagina gereserveerd voor de bonusvragen. Op iedere pagina zijn voorbeelden te zien van de ingezonden opdrachten, dit is echter slechts een kleine selectie van wat we binnen hebben gehad. Sta je er niet tussen, treur dan niet, maar het is ondoenlijk voor ons om alles te uploaden. Wat vond jij dit jaar van de kerstprijsvraag? Laat het weten in een reactie!

De vragen

1. Welke slimmerik weigerde zijn welverdiende miljoenen aan te nemen? dr. Kawashima [bron]. 85% van de deelnemers had deze vraag goed.

2. Hoeveel goedmakertjes kreeg de jongen die zijn met handtekeningen bekladde Xbox360 schoongepoetst terug kreeg? 30 (25 en 26 is ook goedgerekend aangezien er een aantal dubbele artikelen waren) [bron 1] en [bron 2]. Deze vraag viel duidelijk in de categorie \'pittig\' of users op FOK!games kunnen gewoon niet tellen. Nou was het natuurlijk ook een instinker doordat er twee nieuwsposts waren, maar instinkers horen ook bij de kerstprijsvraag. 58% van de deelnemers had deze vraag goed.

3. Wat zou SpankmasterC zijn moeder dit jaar cadeau geven voor moederdag? Een Geekini [bron]. Helaas heeft Spankys moeder het uiteindelijk toch zonder deze bikini moeten doen en zoekt Spanky nogsteeds naar manieren om perenijsjes te krijgen. Ook moet Spanky maar eens aan zijn imago gaan denken want meerdere users dachten dat hij een dildo aan zijn moeder zou gaan geven. En iedereen hoort te weten dat Spanky een arme student is en dus geen Wii aan zijn moeder kado kan doen! 49% van de deelnemers had deze vraag goed.

4. Aan wie heeft Nebo een digitale brief gestuurd? Jack Thompsons moeder. [bron]. Nebo is maar een druk mannetje, zo bleek. Hij had namelijk niet alleen een brief naar de moeder van Jack Thompson gestuurd, maar ook nog naar mevrouw Simons en zelfs Sinterklaas. Met zoveel mogelijkheden om het goede antwoord te geven gebeurde dat dan ook, 90% had deze vraag goed.

5. Wie is de stoerste biljartbal van dit jaar?Agent 47 [bron]. Agent 47 was natuurlijk het meest gegeven antwoord, maar op de tweede plaats stond onze eigen Danny! Ook Britney Spears werd erg stoer gevonden. 64% gaf het goede antwoord op deze vraag.

6. Op Xbox Live komen soms rare mensen. Wie werd er dit jaar uitgescholden voor aap? Terry, een vader van drie kinderen. [bron]. Hoewel dit in de show van Dr. Phil gebeurde, was de bekende psycholoog niet het slachtoffer. Dr. Phil was wel het antwoord ddat het meest gegeven werd.. Niet zo heel vreemd aangezien zelfs de bedenker van de vraag het fout had en dacht dat de beste man Terry Phil heette Verder stortten verschillende mensen hun hart uit over dat zij ook uitgescholden waren voor aap. Allemaal heel zielig enzo, maar daar hebben we vast nooit een nieuwspost over geplaatst. 80 % had deze vraag goed.

7. Welke game wist een nieuwsbericht te krijgen door twee blikvangers? Heavy Rain. [bron]. Het door ons gewenste antwoord op deze vraag was tot de laatste dag door helemaal niemand gegeven, totdat Albo zijn antwoorden opstuurde. Een veelgegeven \'fout\' antwoord was echter Izuna 2 en na het bekijken van dat bericht is gekozen om ook dat antwoord goed te rekenen. Van 1% goede antwoorden zijn we hierdoor naar 30% gegaan. Duidelijk de moeilijkste vraag van vandaag.

8. Van welke game is een soort milkshake gemaakt? GTA 4, GTA IV, Grand Theft Auto 4... Alles wat er op leek is goedgekeurd.[bron]. Een milkshake heeft helemaal niets te maken met Wario Land: The Shake Dimension natuurlijk. De enige overeenkomst is het woord shake, waar deze mensen waarschijnlijk naar gegoogeld hebben. Voor zover bij ons bekend is deze game niet te gast geweest in de show \"will it blend?\" 74% had deze vraag wel goed.

De logo\'s

Logo 1: Balls of Fury

46% had dit logo goed.

Logo 2: De Blob

72% had dit logo goed.

Logo 3: Home

31% had dit logo goed.


De opdracht

De opdracht van dag 1 was hetzelfde als die van vorig jaar, je moest namelijk een vraag verzinnen voor dag 8 van de kerstprijsvraag. De winnaars hebben hun vragen ondertussen al voorbij zien komen en deze vragen zullen op de pagina van dag 8 uitgebreid behandeld worden.