De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Vandaag waren eindelijk alle technische problemen helemaal opgelost en konden de antwoorden op de vrtrouwde manier ingestuurd worden! Helaas werkte de site dan weer niet volledig mee en was FOK! wat lastig te bereiken. Maar dat heeft jullie er gelukkig niet van weerhouden om en masse mee te doen!

De vragen

1. Een Rus, die bijna de park checkt, werd vermoord door leden van een andere clan. Van welke clan was deze Rus zelf lid? Platanium [bron] Ja, Albert had ook bijna de park gechecked! De echte park-checker heette Alberto, vandaar deze link. 54% wist de bewuste clan te vinden.

2. Met wie gaat het meest gewaardeerde FOK!games crewlid samensmelten? Tecmo [bron] Koei zou Koei niet zijn als ze niet weer eens probeerde zichzelf in het zonnetje te zetten. Dus bij deze meid: gefeliciteerd! 28% van de deelnemers snapt jouw humor!

3. In welke game schopte een bekende frietfabrikant het toch tot belangrijkste man ter wereld? LittleBigPlanet [bron] De link tussen een frietbakker en een Amerikaanse presidentskandidaat was snel gelegd, wat betekende dat 62% van de deelnemers dit antwoord goed had. En nee, Grand Theft Auto IV is geen frietfabrikant!

4. Welke concullega\\\'s kregen te maken met de explosievenopruimingsdienst na een persevent? GamesTM [bron] Een mooie oefening voor de EOD was dit persevent van Red Alert 3! 60% van de deelnemers wist de Van Dale te vinden om \\\"concullega\\\" te vertalen, Mario & Luigi waren het in ieder geval niet!

5. Bij welk nummer kun je meer informatie vinden over de opkomst van polygonen? 24 [bron] Na lang werken was dan eindelijk de Gamescanon klaar, en het lag natuurlijk in de lijn der verwachting dat zo\\\'n grote special terug zou keren als vraag in de Kerstprijsvraag. 54% wist de Canon te vinden, helaas is peop geen nummer en was 27552 wat te hoog gegrepen.

6. Waarop kon je in Leipzig een FOK!games logo tegenkomen? Krijtbord [bron] Afgelopen jaar was een delegatie van FOK!games op de Leipzig Games Convention, en wij zouden wij niet zijn als we niet ons territorium gemarkeerd zouden hebben. Uiteraard was dit territorium bij de Guitar Hero: World Tour-stand, waar de hele beurs lang vol trots het FOK!-logo heeft mogen prijken. Omdat deze vraag een beetje ambigu gesteld was zijn hier vrij veel verschillende formuleringen goedgerekend, zolang het maar duidelijk was dat het antwoord was gevonden in het nieuwsbericht. 76% wist dit nieuwsbericht te vinden, en nee: we hebben geen neger ondergeklad met ons logo

7. Waarvoor maakt Snake reclame? Een drankje / 24 Rega [bron] Commercieel sletje Snake is wel een enorme reclamehoer, niet alleen maakte hij reclame voor een drankje, ook I-pods, motoren en mobiele telefoons vallen onder de waar die Snake aanprijst. Hierdoor hebben we wat meer antwoorden goed moeten keuren, wat ertoe geleid heeft dat 71% een goed antwoord had.

8. Wat raadt dhr. Patrick aan om met je games te doen? Massale verbranding / de fik erin! [bron] Ook dit jaar waren er weer malloten die ons opdroegen om onze games te vernietigen, ditmaal dus een dominee die de fik in ons zuurbetaalde entertainment wilde gooien! Omdat we zo lief zijn is alles wat met verbranden te maken heeft goedgekeurd, waardoor 75% een goed antwoord had.

De logo\\\'s

Logo 16: Professor Layton and the Curious Village

61% had dit logo goed.

Logo 17: Mario Kart Wii

69% had dit logo goed.

Logo 18: Dead Space

77% had dit logo goed.

De opdracht

Vandaag was het de beurt aan een variatie op de rebus. Door plaatjes bij elkaar te zoeken moest een game duidelijk gemaakt worden. Wederom hebben we veel creatieve inzendingen mogen ontvangen en was de keuze voor de leukste inzendingen wel erg moeilijk, de meningen liepen zeer uiteen! Uiteindelijk hebben we toch een kleine sslectie kunnen maken:




<\/center>