De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Dag 3 was wederom een dag met listige vragen, zo blijkt zowel uit het commentaar als uit de percentages. Gelukkig was de opdracht laagdrempelig, want wie heeft er niet als kleine knul/meid kleurplaten ingekleurd?

De vragen

1. Waarmee werd één van de meest sexy game-personages dit jaar vergeleken? Met de Engelse politiek [bron] Dit bleek een vrij pittige vraag en veel mensen antwoorden ook dat Lara werd vergeleken met de natte droom van elke mannelijke gamer, dus dat is ook goedgerekend. Maar zelfs met dat extra antwoord heeft alsnog maar 18% van de deelnemers de vraag goed beantwoord.

2. Games blijken een veel voorkomend probleem bij kinderen niet te veroorzaken. Welke klassieke vorm van entertainment doet dat misschien wel? Boeken [bron] Op deze vraag zijn veel creatieve antwoorden ingestuurd, maar nee: rukken leidt niet tot problemen en konden we daarom ook niet goedkeuren. 39% had deze vraag goed.

3. Welke, iets te menselijke game developer, kreeg een steunbetuiging van een andere game-developer? Dennis Dyack [bron] Omdat Dennis Dyack werkzaam is bij Silicon Knights is dat antwoord uiteraard ook goedgekeurd, omdat uit het woord \\\"developer\\\" niet blijkt of we het bedrijf of de persoon zoeken. 52% van de mensen had dit uiteindelijk gevonden.

4. Wie zouden, bang voor zijn concurrentie, onze dikke Duitse vriend uit de industrie willen werken? Steven Spielberg en Michael Bay [bron] Ja onze grote Duitse vriend Uwe Boll had geen goed woord over voor Spielberg en Bay! Na flink wat handmatige controle (want de twee namen zijn op veel manieren in te voeren) kwam het percentage goede antwoorden op 60% uit.

5. Welke acteur wilde graag een bepaalde adventure-game in plaats van een actie-game over één van zijn films zien? Matt Damon [bron] Bij deze vraag zijn redelijk wat verschillende acteurs genoemd, sommigen hadden ook daadwerkelijk connecties met games, maar er is er maar één die liever Myst speelt dan een spange actie-game. Uiteindelijk had 48% van de deelnemers dit ook door.

6. Dit jaar kwam SpankmasterC met een aangevulde woordenschat terug uit de Ghetto. Hij vatte een game samen met een woord dat niet ABN was. Met welke woorden wist hij de woordenschat van menig gamer te vergroten? Kapot-spang [bron] Huiswigger SpankyC (vroeger lid van de Rijswijkse Maffia, tegenwoordig freelance straattaalartiest) wist Saints Row 2 met dit woord perfect te omschrijven, al was slechts 32% van de users hiervan op de hoogte. Hierbij is dan al rekening gehouden met het feit dat het belangrijkste nieuwe woord \\\"spang\\\" is, we gaan ervan uit dat iedereen wel bekend is met het woord \\\"kapot\\\". Dus ook variaties op het thema, zoals Ommin-spang en tantoe-spang zijn goedgekeurd, net als de user die het naast spang ook had over ho\\\'s, pimps, players, pipa\\\'s, bling, crystal, kip en rims. Omelet, fabeltastisch, ontnaait, kaskrakert, swaffelen, scheisse sapperdeflap en automagisch zijn ook stuk voor stuk woorden die Spanky graag in de mond neemt, maar helaas werden deze niet gebruikt om in een nieuwsbericht een game aan te duiden. Maar leuk geprobeerd, en Spanky laat via zijn woordvoerder weten dat hij ontroerd is zoveel fans te hebben.

7. FOK!games had dit jaar ook nieuws uit de filmwereld. De spanning liep hoog op tussen sommige filmmakers. De een daagde de andere zelfs uit. Waarvoor? Bokswedstrijd [bron] Deze vraag is overwegend goed beantwoord, al hebben sommige users de precieze vraag gemist. Het is leuk en aardig dat Uwe Boll Michael Bay uitdaagde, maar we wilden weten waarvoor de uitdaging was, niet waarom Boll zo boos was. 77% van de deelnemers keek er wel naar uit om Uwe Boll en/of Michael Bay zijn tanden uit te zien spugen.

8. Dit jaar werden er een hoop rare vergelijkingen gemaakt. Een developer ging wel heel ver en vergeleek games met onzedelijke beelden. Welke developer was dat? Quantic Dream [bron] Ook hier geldt weer dat \\\"developer\\\" zowel het bedrijf als de persoon aan kan duiden, dus David Cage is ook goedgekeurd. Randy Pitchford en John Carmack hebben zulke uitspraken echter nog nooit gemaakt, en hoewel Jack Thompson veel rare dingen zegt is hij vooralsnog geen developer. 70% van de deelnemers had dit door.

De logo\\\'s

Logo 7: Lips

62% had dit logo goed.

Logo 8: Media Molecule

38% had dit logo goed.

Logo 9: Midnight Club LA

73% had dit logo goed.

De opdracht

De opdracht voor dag 3 was een klassieker, namelijk de kleurplaat! Zoals altijd zijn de resultaten hier heel erg wisselvallig. Sommige users kleuren hem met de hand in en scannen hem, anderen maken er een \\\"iedereen kan tekenen\\\" van en weer andere denken te volstaan door een grote penis op de kleurplaat te painten. De beste/leukste kleurplaten vind je hieronder:






<\/center>