De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Oudejaarsdag was eigenlijk een vrij rustige dag wat de kerstprijsvraag betreft. Geen rare serverstoringen, geen te cryptisch geformuleerde vragen, het enige wat nog een beetje stof deed opwaaien was de Karl Noten-banner, en zelfs dat hoopje stof werd opgewerpt door een crewlid! Prima dag dus om het jaar mee af te sluiten!

De vragen

1. Welke zanger dook op op een website die anti-Spore was? Rick Astley bron De Rickroll is ondertussen een welbekende grap in internetland en deze vraag werd dan ook door 83% van de inzenders goed beantwoord.

2. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hoe heet de nieuwe handheld die een bedrijf dat geplaagd werd door wanbeleid en zelfs maffiapraktijken op de markt gaat brengen? Gizmondo 2 bron Hoewel het apparaatje is aangekondigd als de Gizmondo 2, is ook Gizmondo goed gerekend. Android is helaas niet goed, want zo heet het besturingssysteem en niet de handheld zelf. 77% van de deelnemers wist deze valkuil te ontwijken.

3. In welke game moet je er met je stem voor zorgen dat je als eerste met je auto de finish bereikt? Brullende Bolides bron Hoewel het antwoord dat we wilden horen Brullende Bolides was, is ook Wacky Races: Crash & Dash goed gerekend aangezien er in de review van dat spel is gezegd dat je ook deze game met je stem kon besturen. 65% had het goede antwoord.

4. Hoe heet het bedrijf waarvan de baas verwacht dat er geen nieuwe console-generatie meer zal gaan verschijnen? Wild Tangent bron Zowel Sony als Nintendo zijn meerdere keren genoemd als andere bedrijven die geen nieuwe console-generatie meer verwachten. Microsoft slechts één keer. We hebben echter beloofd geen conclusies te trekken op basis van deze gegevens, dus dat doen we dan ook niet. 66% wist het juiste bedrijf te vinden.

5. Welke Xbox kun je kopen voor slechts 22 en een halve euro? SEX BOX 3600 bron Nee, zelfs de originele Xbox is niet voor € 22,50 te koop, hoewel toch veel mensen dat dachten. Van een Splixbox heeft zelfs google nog nooit gehoord. Een sexy meerderheid van 69% had deze vraag goed.

6. In welke adventure kom je stukken uit andere games tegen die 1 op 1 gestolen zijn uit andere games? Limbo of the Lost bron Rayman Raving Rabbids werd door meerdere mensen ook als adventure-game gezien, maar dit was natuurlijk fout. Een drietal mensen noemde LittleBigPlanet als antwoord, maar na een interne discussie is ook dit antwoord fout gekeurd omdat hierbij niet 1 op 1 dingen gekopieerd worden en dit niet zo in een artikel is genoemd. Uiteindelijk had 63% het juiste antwoord.

7. Welk bedrijf plaatste een oproep om bepaalde mensen niet meer te mailen? Microsoft bron. 73% van de inzenders weet wel wie ze niet moeten mailen! Sorry, hier waren helaas weinig grappig antwoorden gegeven dus konden we ook moeilijk een leuk stukje schrijven. Lees maar snel weer verder!

8. Op welke letter lijkt de snor van Watson? W bron. Met logisch nadenken had je dit antwoord zelf al kunnen bedenken, maar de mensen die niet zover waren gekomen dachten meestal dat M het juiste antwoord was. Andere mooie vormen voor snorren waren de S, T, L en C. Hoe mensen die letters als snor kunnen krijgen is ons een raadsel. 74% van de mensen krabt zich ook achter de oren.

De logo\\\'s

Logo 19: Tom Clancy\\\'s EndWar

63% had dit logo goed.

Logo 20: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

70% had dit logo goed.

Logo 21: Naruto: Ultimate Ninja Storm

35% had dit logo goed.

De opdracht

Vandaag moest er weer aan promotie gedaan worden, we waren namelijk op zoek naar een toffe nieuwe banner voor onze prachtige site! Er zijn gelukkig erg veel leuke inzendingen binnengekomen. Als uitzondering hebben we een keer alle banners geupload zodat jullie alle gemaakte banners kunnen bekijken. De bovenste vijf banners hebben de meeste punten gekregen, de rest staat in willekeurige volgorde.
























<\/center>