De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Dag 4 was de eerste dag waarin we de feedback op de moeilijkheid en cryptischheid van de vragen verwerkt hebben en dus met wat minder lastige vragen op de proppen zijn gekomen. En met succes want de percentages goede antwoorden liggen een stuk hoger!

De vragen

1. Eén van de grootste games van het jaar was de nieuwe Grand Theft Auto. Welke grapjas stond als zichzelf op de planken in dit spel? Ricky Gervais [bron] Deze vraag bleek niet heel erg moeilijk, 74% van de deelnemers had hem goed. Helaas voor ons heeft Jack Thompson niet meegedaan aan GTA IV, dat had nog best een leuke situatie op kunnen leveren Karl Lagerfeld komt inderdaad wel voor in GTA IV, maar als DJ en is daarnaast ook geen grapjas die op planken staat. Helaas!

2. Welk clubje heeft de controller van de Wii omgebouwd tot genotsknots voor gamesters? Team DWiildo [bron] Opvallend, iedere keer dat een vraag ook maar enigszins refereert naar porno stijgt het percentage goede antwoorden! 83% heeft deze vraag goed beantwoord, waarvan we vermoeden dat 20% een DWiildo voor zijn vriendin/zichzelf heeft geregeld.

3.Wanneer werd Egamer geopereerd aan zijn hart? 22 oktober 2008 [bron] Leuk feitje bij deze vraag is trouwens dat het antwoord fout in het systeem was ingevuld door Spanky waardoor hij alles met de hand na heeft moeten lopen om iedereen van punten te voorzien! Bij deze vraag zijn we streng geweest, want Egamer had inderdaad op het forum gezegd dat hij op de 23e net terug was van een operatie. Maar wie de regels heeft gelezen weet dat het antwoord op FOK!games te vinden moet zijn, dus niet FOK!forum. Jammer maar helaas! Hierdoor heeft 65% de vraag goed beantwoord.

4.Van welk materiaal had een grote fan wapens nagemaakt uit zijn favoriete shooter? Karton [bron] Nerds zijn tof. Ze doen namelijk aan cosplay en bij een beetje goede cosplayer hoort een realistisch wapen! 70% wist dit te vinden, de overige 30% was zelf creatief geworden. Van Lego, metaal, piepschuim, papier, hout, luciferstokjes en zeep zijn inderdaad ook wapens te maken, helaas was dit wapen van karton.

5. Ook de Ravin Rabbids waren dit jaar weer van de partij. Welke filmheld werd er deze keer geparodieerd? James Bond [bron] Deze vraag was een beetje ambigu gesteld, want niet alleen James Bond is geparodieerd, ook Kim Kardashian moest eraan geloven. Deze is dan ook goedgekeurd, want wie kent Kim niet van haar vele filmrollen? Uiteindelijk had 80% deze vraag goed.

6. Welk game-personage maakte in een game de DVD belachelijk? Otacon [bron] Bij het zoeken van het antwoord op deze vraag zijn veel mensen blijkbaar vergeten het filmpje zelf te kijken, want het was echt niet Solid Snake die de DVD belachelijk maakte. En voor zover wij weten zijn Piet-Heijn Donner en Brett Favre nog steeds lid van het DVD Consortium en dus positief over de Digital Versatile Disc. Uiteindelijk wist 44% het antwoord te vinden.

7. In welke game moet je paarden die op AFK staan nooit vertrouwen? Age of Conan: Hyborian Adventures [bron] Ondanks dat deze vraag vrij cryptisch gesteld was hebben toch nog aardig wat mensen de vraag goed weten te beantwoorden, te weten 49%. Er zijn wel de meest vreemde foute antwoorden op gekomen, zo zijn er in Derby Stallion DS en Laura\\\'s pony trainer vast paarden te vinden, maar of die niet te vertrouwen zijn... Ook zitten er in Norton Antivirus 2009 Gamers Edition naar ons weten geen paarden, net zo min als in Wii Chess of Gran Turismo 5.

8. Welke 16-jarige kon niet gitaar spelen maar probeert toch met gitaarspelen zijn brood te verdienen? Blake Peebles [bron] 76% wist de pro-gamer van het nieuwe millenium te vinden! Chris Chike is ook een zeer fanatieke Guitar Hero speler, gezien zijn recordscore maar is helaas geen 16 jaar en verdient er voor zover op onze site te vinden is zijn brood niet mee. Helaas!

De logo\\\'s

Logo 10: Banjo Kazooie: Nuts & Bolts

85% had dit logo goed, waarbij ook Banjo Kazooie goed is gerekend, want bij de oorspronkelijke N64-game was het logo hetzelfde.

Logo 11: Fracture

69% had dit logo goed.

Logo 12: Mirror\\\'s Edge

86% had dit logo goed.

De opdracht

Voor de opdracht van vandaag hebben we jullie gevraagd om eens echt creatief uit de hoek te komen en een kerstliedje om te vormen in een gamesliedje! Uiteindelijk bleken de meeste mensen gewoon een songtekst in te sturen maar drie dappere zielen hebben de ballen gehad om een liedje in te zenden! De drie helden zijn hier, hier en hier te vinden.