De grote kerstprijsvraag 2008 ~ de antwoorden

Dag 8 is de laatste dag van de kerstprijsvraag met traditiegetrouw vragen die door jullie zelf bedacht zijn. Waar het niveau van de vragen vorig jaar soms nog te wensen over liet waren vrijwel alle vragen dit jaar goed bruikbaar en was het nog een moeilijke keuze om de acht leukste uit te zoeken. Maar het is, zoals jullie vast wel konden merken begin dit jaar, toch gelukt.

De vragen

1. Welke game zorgde voor ophef omdat een gamer zijn ontblote achterwerk liet zien? Burnout Paradise - bron. Deze vraag is bedacht door bigbass. Blijkbaar hebben veel mensen ook slechte ervaringen met Halo 2, want dat antwoord werd ook veel gegeven. 79% moest echter wel aan het juiste antwoord denken.

2. Welk land had het verkeerde lied in een game? Noord Ierland - bron. Deze vraag is bedacht door codekraker. Helaas, UEFA Euro 2008 is toch echt geen land, en al zeker geen land met het verkeerde lied 75% wist het antwoord te vinden.

3. Een vrouw werd midden in de nacht gebeld door een onbekende man die haar zijn game-resultaat toevertrouwde. Wat vertelde de man haar, wat voor de vrouw genoeg reden was om de politie in te schakelen? I\\\'VE KILLED THEM ALL!!! - bron. Deze vraag is bedacht door crazychicken en cw2cu. Hoewel deze man zegt dat hij ze allemaal vermoord heeft, heeft hij daadwerkelijk helemaal niemand vermoord. Gelukkig had vrijwel iedereen dit door, 78% laat zich dus niet afschrikken door nachtelijke telefoontjes.

4. Drugssmokkelaars gebruiken van alles om hun waar zo onopvallend mogelijk in te vervoeren. Nu is dit op zich natuurlijk niets nieuws, ware het niet dat een stel smokkelaars hun handel in een console hadden verstopt. Welke console gaat het hier om? Een PS2 - bron. Deze vraag is bedacht door deismyna. Of het komt doordat je in de transformator ook nog een aantal extra zakjes kunt verstoppen is onbekend, maar veel mensen dachten dat de Xbox 360 het meest geschikt was om drugs mee te smokkelen. 75% heeft nu door welke techniek ze niet meer toe moeten passen.

5. Welk Duits instituut kwam tot de conclusie dat je door games te spelen dommer wordt? Kriminologischen Forschungsinstituts Niedersachsen (KFN) - bron. Deze vraag is bedacht door Klaas_de_Baas. The German Society for Scientific Person-Centered Psychotherapy is erg goed gevonden, maar moesten we helaas toch fout rekenen. 76% had wel het juiste antwoord.

6. Voor welk niet zo fris baantje meldde een gamer zich per abuis aan? Huurmoordenaar - bron. Deze vraag is bedacht door Ori. Schoonmaker wordt toch wel gezien als een niet zo fris baantje. Of er daadwerkelijk een beroep als drollenschoonmaker bestaat zou ik niet durven te zeggen, en hoe varkens bezwangeren precies bedoeld wordt is ons ook onduidelijk. Gelukkig. 57% weet wel wat af van vieze baantjes.

7. Welke klassieke game kan je op papier nooit winnen? Pong - bron. Deze vraag is bedacht door Tudelfino. Natuurlijk bedoelen we hier wel een echte game mee, niet een simpel puzzelspelletje als boter, kaas en eieren zoals veel mensen dachten. En dat antwoord is sowieso niet goed want ik win altijd met boter, kaas en eieren! Slechte 25% van de deelnemers wist het juiste antwoord te vinden.

8. Hoeveel procent van de gamende bejaarden is bang verslaafd te raken aan games? 20% - bron. Deze vraag is bedacht door wargasm. De foute antwoorden bij deze vraag varieerden nogal, maar ze waren allemaal te hoog gegokt. Een aantal mensen dacht 60% maar zelfs 80% en 90% zijn genoemd. 80% had het antwoord wel goed.

De logo\\\'s

Logo 22: Ninja Gaiden II

30% had dit logo goed.

Logo 23: Race Driver GRID

44% had dit logo goed.

Logo 24: Insomniac Games

57% had dit logo goed.

De opdracht

We sloten de kerstprijsvraag af met wederom een oude opdracht, de opdracht die vorig jaar voor erg veel leuke en originele inzendingen had gezorgd. Je moest een foto maken van iets wat niets met games te maken heeft, maar waardoor je opeens aan een game moest denken. Bijvoorbeeld aan Duckhunt toen je de eendjes op de sloot zag of Cooking Mama toen je moeder in de keuken stond te koken.

Enkele leuke inzendingen:



Het doet me denken aan Golden Axe Beast Rider!


Kip deed mij denken aan de kippen die in Fable 2 rondlopen en die je een dikke kick kan geven voor een achievement.


De laatste Bros ontaarde bijna in een gevecht oftwel een Super Smash Bros. Brawl


Ik moest bij het zien van dit vingerskateboard denken aan Tony Hawk\\\'s Proving Ground.


Doe me denken aan het spel so blonde. Toelichting is neem ik aan niet nodig


<\/center>