Turtle Beach Ear Force Stealth 600

Een goede headset is essentieel als je competitief online wilt spelen. Alleen moet je je geld uitgeven aan een goedkoop modelletje of het duurste van het duurste? Turtle Beach heeft ondertussen voor ieder wat wils en heeft zijn middensegment geüpdatet met de Turtle Beach Ear Force Stealth 600 voor zowel de PlayStation 4 als de Xbox One.

 

Wij mochten met de PlayStation 4 editie aan de slag, maar er zijn twee verschillende versies in omloop. Het grote verschil is beide versies is ten eerste de kleur, deze matched namelijk met het gekozen platform. De groene voor de Xbox en Windows en de blauwe voor PlayStation. Het tweede verschil is dat de PlayStation model met een dongle komt en de Xbox model direct met de Xbox verbonden kan worden. Voor de rest zit er geen verschil in werking, de bediening wordt gedaan door middel van twee knoppen op de koptelefoon en het opladen gebeurt door middel van een micro USB aansluiting. Voor het gebruik is het aan te raden om via de Turtle Beach Audio Hub app de headset te voorzien van de laatste firmware versie. 

 

Terwijl hij oplaadt en ik hem van een afstandje bekijk vallen mij twee dingen op. De Turtle Beach Ear Force Stealth 600 zit er minder erg ‘gamer’ uit dan de vorige modellen. Hoewel het blauwe randje opvalt, ziet dit model er niet veel anders uit als mijn Sony draadloze koptelefoon. De andere feature is dat de oorschelpen halverwege kunnen knakken waardoor deze nog beter om je oren sluiten. Op de doos staat dat deze koptelefoons ook beter zouden zitten wanneer je bril draagt, maar ik voel geen verschil met andere modellen. Voor de rest zit er overal padding waar je het verwacht, dus dat zit wel goed.

 

De headset is in een uurtje opgeladen en gaat dan 15 uur mee. De headset is al gepaired met de dongle dus het is de dongle in je PlayStation 4 stoppen, de headset aanzetten en gaan met de banaan. Alle knoppen en tandwieltjes zitten op de linkerschelp. Helaas hebben de knoppen weinig reliëf waardoor het onderscheid tussen de uitknop en de geluidsinstellingen moeilijk te maken is. Naast de aan- en uitknop (die ook dient om Turtle Beach’s SuperHearing aan en uit te zetten) dient de andere knop om geluidsinstelling aan te passen. Dat houdt in dat je extra bas, of extra tone, of allebei aanzet. Verder heeft Turtle Beach ook nog een optie om de ‘signature sound’ aan te zetten. De standaardinstellingen geven prima geluid, dus al de poespas leiden alleen maar af. Naast het gamen kun je hiermee prima luisteren naar Spotify of een filmpje kijken via Netflix.

 

Eén van de tandwieltjes is om het geluid harder of zachter te zetten. De ander is om het geluidsniveau van de microfoon hoger of lager te zetten, oftewel mic monitoring. Dat voorkomt dat de buren of je vrouw gaan klagen dat je de buurt bij elkaar schreeuwt. De microfoon zelf zit nu vast aan aan de headset en is niet meer los te maken. Wel kun je hem omhoog klappen zodat hij niet de hele tijd voor je mond bungelt. Tegelijkertijd schakel je zo de microfoon aan en uit. Wel zo handig. De microfoon functioneert prima. Volgens mijn medespelers online verstonden zij mij goed en hadden ze niet door dat ik snotverkouden was en continu mijn neus aan het snuiten was. 

 

Het enige wat is mis, is een bedraadde aansluitingsmogelijkheid voor bijvoorbeeld een telefoon of een andere console. Als de batterij op is kun je dus niet verder spelen. Je kunt hem ook niet gebruiken op een andere console zoals de Nintendo Switch of je mobiele telefoon. 

 

De Turtle Beach Ear Force Stealth 600 doet wat hij moet doen. De geluidskwaliteit is voor de prijs die Turtle Beach er voor vraagt meer dan prima, hij draagt lekker, de batterij gaat lang mee en de microfoon functioneert prima om online ten strijde te gaan. 

Pluspunten
Minpunten
  • Goed geluid
  • Zit lekker
  • Prima te dragen met bril
  • Geen 3.5mm aansluiting voor andere apparatuur
De PlaySation 4 is getest, ook te koop voor de Xbox One.