Kerstprijsvraag: ROCCAT Kone Air

Iedereen die de hele dag achter een computer zit weet, een goede muis kan het verschil maken tussen een fijne werkdag of niet. Of je nou de hele dag in Excel zit te werken, of noob sownd in je favoriete Shooter, je wilt gewoon iets lekkers in je handen hebben liggen. Bij ROCCAT hebben zij daarom een ideale muis ontwikkelt die lekker in de hand ligt, goed over je bureau glijdt en niet te veel knoppen en nog eens lekker lang meegaat. 

De ROCCAT Kone Air heeft een simpele verpakking, bestaande uit recyclet karton. De inhoud is de muis, een klein beknopte handleiding en één batterij. Deze kun je namelijk meteen erin stoppen, en dan zie je dat er plaats is voor nog een batterij. Je kunt dus twee batterijen erin stoppen en dan kun je de muis tot wel 800 uur gebruiken. Of je stopt er één batterij in, waardoor de Kone Air wat lichter aanvoelt. Verder zit er een dongle in, maar je kunt met een switch aan de onderkant er ook voor kiezen om de Kone Air te verbinden met bluetooth. De muis heeft een lichte grip textuur, zo beetje als een PlayStation 5/Xbox Series controller. Vooral met mijn zweethandjes vond ik dat fijn, want dan glijd je hand niet zo van de muis af. 

Zo direct in de hand valt het op dat de Kone Air wat groter aanvoelt dan een gemiddelde muis. Dit komt doordat hij wat breder is, en met mijn grote klauwen voelt dat toch wat lekkerder aan dan mijn Logitech G502. De Kone Air heeft vier basisknoppen (links, rechts en twee duimknoppen), een scrollwiel met knopfunctie en een knop onder de scrollwiel. Het meest opvallende is onderaan waar je duim rust. Deze kun je als knop gebruiken, maar ook als FN-knop, waardoor je een tweede functie aan een knopje kunt toewijzen.  

De knoppen zelf klikken lekker en hebben een prachtig zwaar geluid. Deze kunnen volgens ROCCAT tot 100 miljoen keer klikken. Wil je dit allemaal zelf testen? Dat kan. Wij mogen van Turtle Beach twee keer de ROCCAT Kona Air weggeven. Het enige wat jij hiervoor moet doen is je mooiste Kerstwens aan ons vertellen. Wij kiezen dan twee gelukkige winnaars! Deze actie loopt tot 1 januari, dus weer er snel bij.