Trust GXT 923W muis

Iedereen kent Trust wel. Trust maakt apparatuur voor de gamer die graag niet zijn bankrekening plundert en toch goede kwaliteit apparatuur verwacht. Maar met de Trust GXT 923 muis voegt Trust ook daadwerkelijk iets nieuws toe. Ecologisch verantwoord gamen. In mijn hele carrière ben ik nog geen toetsenbord en muis tegengekomen die uit recycled materiaal bestaat.

De muis komt in een prachtig doos waar een paar punten direct opvallen. Er staat op de doos dat dit een Clevergreen product is en dat hij voor 68 procent uit gerecycled plastic bestaat. Ik vind dat persoonlijk direct een pluspunt; dat zouden meer fabrikanten mogen doen. Verder heeft de GXT 923W alles aan boord wat een gamer tegenwoordig verwacht van een muis: hij is draadloos en kan met een volle batterijlading 50 uur meegaan, heeft een logo van GXTrust die RGB-kleuren vertoont.

Eenmaal de doos geopend zit er een breaded USB-C kabel in waarmee je de muis kan opladen. Aan de onderkant van de muis vind je de aan/uit knop en twee hele grote glijvlakken die vervangbaar lijken te zijn. Verder zit er een compartimentje om de USB-receiver in te stoppen voor als je hem mee neemt onderweg.  De muis zelf heeft geen drivers nodig, alles is plug en play. Wel biedt Trust extra drivers, waarmee je nog wat zaken kan finetunen.

De muis zelf heeft een zestal knoppen en die zitten waar je ze verwacht. Het muiswiel zelf is een knop, eronder zit een knop en er zijn twee duimknoppen aanwezig. Deze zijn met de Trust software programmeerbaar, maar zonder de software is het de vooruit/achteruit-knop. Er zitten ook putjes in waar je je duim in kan laten rusten, voor betere grip. Ik had daar toch liever iets van rubber gehad, want de putjes zijn net iets te groot om het verschil te maken tussen opvallen of niet. Het muiswiel heeft wel rubber, dat lekker aanvoelt. Het scrollen gaat soepel, dus daar ook geen verder commentaar op.

Qua looks is het contrast tussen het wit/zwarte deel goed gelukt. Hij komt ook in volledig zwart, maar dan is het vooral een saaie muis. Het mat witte tegenover het glaszwart valt bij mij prima in de smaak. De muis heeft geen scherpe randjes en het lijkt erop dat hij wel tegen een stootje kan als hij los in je tas zit.Wel is de muis gemaakt voor grote handen. Mijn kolenschoppen konden met vingers en muispalm er geheel op rusten. Wat wel opvalt is het geluid dat de knoppen maken. Dat is nogal aanwezig en hard. Het viel in ieder geval mijn collega’s op. Maar daar staat tegenover dat hij geen geluid maakt bij het sliden van de muis!

De kabel die erbij zit is lang genoeg om achter in je pc te stoppen en hem op je bureaublad weg te werken. Helaas kun je met de kabel wel alleen maar de muis opladen, je moet te allen tijde de receiver in een USB-poort hebben, anders doet hij het niet. Ach, dan kun je ook af en toe je telefoon ermee opladen.

Maar al met al, het is een muis die net onder de drie tientjes in de winkel ligt en alles heeft wat je voor dagelijks gebruik nodig hebt. Hij is precies genoeg voor een potje Call of Duty, gaat meer dan een paar dagen mee op een batterijlading, heeft een mooi design en ligt lekker in de hand.