Rites of Spring

Twee jaar nadat de film Rites of Spring van regisseur Padraig Reynolds voor het eerst in de Amerikaanse bioscopen te zien was, is de horrorfilm nu eindelijk op dvd uitgebracht. Rites of Spring is het speelfilmdebuut van de regisseur die eerder al opzien baarde met zijn korte films Green Arrow Fan Movie en The Election.

Rites of Spring

Rites of Spring is een film die wel wat doet denken aan Tarantino's From Dusk Till Dawn, een film die eveneens twee totaal uiteenlopende filmgenres wist te verbinden. Ook in Rites of Spring draait het om twee afzonderlijke verhalen die op een zeker punt bij elkaar komen. In het eerste verhaal draait het om Rachel (Anessa Ramsey) en Alyssa (Hannah Bryan), die na een avondje stappen vastgebonden in een boerenschuur ontwaken. Ze ontdekken dat ze in een dorpje terecht zijn gekomen waar elk jaar jonge meisjes van de aardbodem verdwijnen bij het aanbreken van de nieuwe lente. Ook dit jaar lijkt daar geen verandering in te komen.

Rites of Spring 1

In het tweede verhaal zien we de perikelen van een armlastige crimineel genaamd Ben Geringer (AJ Bowen). Ben heeft dringend geld nodig en besluit om samen met zijn vriendin Amy (Katherine Randolph) en Paul Nolan (Sonny Marinelli) Kelly Hayden, de dochter van een steenrijke industrieel te ontvoeren. Zoals dat meestal in horrorfilms gaat, weten ook deze jonge criminelen zonder enige moeite het dorpje te vinden waar ook de meisjes uit het eerste verhaal opgesloten zitten. Als Rachel uit haar gevangenschap weet te ontsnappen, rent ze regelrecht naar de boerderij waar de kidnappers zich verstopt hebben en barst de hel pas echt uit.

Rites of Spring 2

Rites of Spring is een fijne lowbudgetfilm die liefhebbers van de betere b-films zeker aan zal spreken. Het verhaal is voorspelbaar, de personages heb je waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen in andere thrillers en horrorfilms, maar dat mag zeker de pret niet drukken. Rites of Spring biedt gewoon alles wat je ervan verwacht. Ben je dus in de stemming voor een fijne pulpfilm en heb je geen bezwaar tegen een goedkope rip-off van Jeepers Creepers dan is Rites of Spring een aanrader.