CD: Make Believe - City Lights

Het kan soms snel gaan in de muziekwereld. In 2006 richtten zanger Joey Dussel en drummer Pim de Mol de band Make Believe op. Nu, vier jaar later, heeft de band al een aardige cv bij elkaar gespeeld. Zo speelden ze in het voorprogramma van onder andere 30 Seconds To Mars en Paramore, wonnen ze een optreden in TMF's Reaction, speelden zowel in 2009 als in 2010 op Eurosonic en alsof dit alles nog niet genoeg was, riep 3FM de band afgelopen jaar uit tot Serious Talent. Vooral de aandacht van 3FM en in het bijzonder DJ Michiel Veenstra bezorgde de band veel airplay.

Make Believe

De eerste twee singles 'From The Start' en 'Another Night At The Disco' werden aardige hitjes op de radio. Dat smaakt naar meer, dacht ik toen ik de mogelijkheid kreeg om de cd 'City Lights' te recenseren. Tot mijn grote verbazing viel er een schijfje op de mat met slechts vier liedjes. De Groningers, die muziek maken in de trant van Paramore en Destine, hebben namelijk besloten om hun eerste cd op te delen in drie delen. Beetje moeilijk om een langspeler van vier nummers (mooie paradox) te recenseren, maar bij deze toch een poging.

De plaat opent met het nieuwe nummer 'Breathe Slowly'. Het is een wat tragere song dan de eerste twee singles. Het bevat een aardige dosis energie en blijft na één luisterbeurt al in je kop hangen. Vernieuwend is het echter nergens en onvoorspelbaar evenmin, toch weet  Make Believe te boeien met de opener. Tweede nummer op de cd is 'From The Start'. Eigenlijk is het een echt dertien-in-een-dozijn nummer, een hapklare top-40 brok en een typische 3FM megahit. Toch heeft het iets meer dan alleen een commercieel tintje. Hoewel elke wending, break of stop volledig voorspelbaar is, blijft het liedje catchy en weet het je behoorlijk op te vrolijken. 'Another Night In The Disco' kan beschreven worden met precies dezelfde woorden als 'From The Start', maar toch oogt ook dit nummer fris en is het niet vervelend. De cd eindigt met 'Make You Mine' en inderdaad ook hiervoor geldt: enorme voorspelbaarheid. Ja, hoe moet je dit beoordelen.

Je denkt een volwaardige cd te krijgen. Uiteindelijk blijken er vier liedjes op te staan, waarvan we er al twee kennen. Uiteindelijk blijkt de cd bij Bol.com ook nog eens 10 euro(!) te kosten. 10 euro voor vier dansbare top-40 nummertjes? Nou jongens jullie zullen toch echt met iets beters komen, wil je hier 10 euro voor vragen!