FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 november 2010

'FC Twente wil van Theo Janssen af'

Volgens Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, wil FC Twente af van middenvelder Theo Janssen. Volgens Derksen wil de ploeg uit Enschede van Janssen af omdat hij zich te vaak onprofessioneel gedraagt.

De clubleiding kan het niet langer aanzien dat Janssen regelmatig een biertje drinkt en een sigaret rookt. Daardoor heeft de ploeg volgens Derksen besloten om de drievoudig international graag te willen verkopen. Een transfer in de winterstop zou voor de Tukkers interessant zijn, aangezien Janssen op dit moment zowel Europees als in de Nederlandse competitie in goede vorm verkeert.

De linkspoot gaf zelf eerder aan graag eens proberen een niveau hoger te voetballen. "Ik merk aan mezelf dat ik een hoger niveau aankan. Als ik nog een keer transfer wil realiseren moet het dit seizoen gebeuren. Of in de winter, of in de zomer. Volgend jaar word ik dertig jaar en dan ben je voor veel clubs al een stuk minder interessant", aldus Janssen.

Duisenberg doet aangifte tegen Elsevier

Gretta Duisenberg heeft maandag aangifte gedaan bij de politie in Amsterdam tegen weekblad Elsevier en columnist Afshin Ellian wegens belediging en smaad. Zowel in een recent artikel in het weekblad als op het Elsevier-weblog van de columnist is zij antisemiet genoemd. Dat meldde de pro-Palestinagroep Stop de Bezetting, waarvan Duisenberg voorzitter is.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is de bedoeling van de aangifte breder. Duisenberg wil dat er een eind komt aan het gegooi met modder in haar richting door sommige media. "Dat gebeurt al jaren maar ze heeft er nu genoeg van. Het debat voeren over de kwestie Israël-Palestina wil ze wel maar dan wel binnen grenzen."

Royston Drenthe 's nachts zes keer door rood

Royston Drenthe kan dinsdag een pittig onderhoud verwachten met de clubleiding van Hercules Alicante. Het bestuur eist opheldering van de Nederlandse middenvelder over een nachtelijk avontuur eind vorige week in de straten van de Spaanse kustplaats.

De huurling van Real Madrid reed na vier uur 's nachts met een snelheid van 160 tot 180 kilometer per uur door de binnenstad. Daarbij zou de voormalige Feyenoorder liefst zes keer door het rode stoplicht zijn gereden. De politie van Alicante heeft hem een zware bekeuring gegeven wegens roekeloos rijgedrag. Een alcoholtest bij Drenthe had een negatief resultaat.

Royston Drenthe's nachts zes keer door rood
Royston Drenthe's nachts zes keer door rood (Foto: ANP)

Bertens plaatst zich voor ITF Ismaning

Kiki Bertens heeft zich vandaag verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi van het ITF-toernooi in Ismaning. In de laatste kwalificatieronde won onze landgenote van Claudia Giovine.

Bertens, als eerste geplaatst in het kwalificatietoernooi, had totaal geen moeite met haar Italiaanse opponente. Ze won in twee sets; 6-3 en 6-1. In september verloor Giovine ook al van een Nederlandse dame. Destijds was Arantxa Rus de sterkste tijdens het ITF-toernooi in Mestra.

Angelique van der Meet wist het hoofdtoernooi niet te halen. De Zeeuwse verloor in de tweede kwalificatieronde van Urszula Radwanska; 6-3 en 6-2.

Vukovic buiten selectie voor duel met Debrecen

PSV heeft Jagos Vukovic buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel met Debrecen. Vukovic kreeg afgelopen zaterdag een rode kaart tegen FC Twente.

Vlak nadat hij in het veld was gekomen kwam hij hard in op Bryan Ruiz. Scheidsrechter Kevin Blom twijfelde niet en gaf hem een directe rode kaart. De tuchtcommissie van de KNVB heeft hem een voorstel gedaan van vier wedstrijden. PSV heeft Vukovic ook een boete gegeven. Maar daar laat de club uit Eindhoven het niet bij.

De clubleiding laat de verdediger buiten de selectie voor het treffen met Debrecen in de Europa League. Met deze actie wil PSV laten blijken het niet eens te zijn met de actie van Vukovic.

Blackpool wint en stijgt acht plekken

Blackpool heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan door met 2-1 te winnen van West Bromwich Albion. Waar de gehele Premier League al tien wedstrijden had gespeeld, stonden Blackpool en WBA nog op negen.

De inhaalwedstrijd werd vanavond gewonnen door de thuisploeg. Na een klein kwartier spelen kwam Blackpool op 1-0 door een doelpunt van Charlie Adam. Hij schoot na twaalf minuten een strafschop tegen de touwen aan.

Veroorzaker van de strafschop was Pablo Ibanez, die met rood van het veld moest. West Bromwich Albion moest derhalve tachtig minuten met tien man spelen. Niet veel later werd het nog erger voor de bezoekers. Gonzalo Jara Reyes kreeg nog binnen het half uur rood van scheidsrechter Oliver. Met nog een uur op de klok moest WBA verder met negen man.

Desondanks hield WBA de marge op een. Na een uur werd het echter 2-0 door een doelpunt van Luke Varney. Met negen man wist West Bromwich overigens nog wel wat terug te doen. Vijf minuten voor tijd werd de aansluitingstreffer gemaakt door Youssuf Mulumbu. Maar verder dan dat kwam het niet. Door de overwinning klimt Blackpool liefst acht plaatsen op de ranglijst en staat zodoende in het linkerrijtje.

Duitse minister wil puntensysteem immigranten

De Duitse minister Rainer Brüderle (Economische Zaken) wil een puntensysteem invoeren voor de immigratie. Het land zet dan alleen nog de deur open voor buitenlanders die voldoende punten scoren door opleiding, talenkennis, werkervaring en andere criteria.

De minister baseert zijn idee op het puntensysteem van Canada. "Van alle systemen die ik ken, is dit voor mij het overtuigendste", zei hij maandag bij een werkbezoek aan de Canadese stad Toronto. Hij liet zich daar informeren over het systeem dat Canada al tientallen jaren succesvol toepast.

Duitsers voeren sinds twee maanden een heftig debat over immigranten, sinds Bundesbank-bestuurslid Thilo Sarrazin zei dat immigranten Duitsland dommer maken. Brüderle zei dat Duitsland sterker moet inzetten op het aantrekken van vakkrachten. "We hebben een nieuwe welkomstcultuur nodig", zei hij.

Duitse minister wil puntensysteem immigranten
Duitse minister wil puntensysteem immigranten (Foto: ANP)

NCTb: geen post en vracht uit Jemen

Er mag geen post en vracht via luchtverkeer uit Jemen naar Nederland meer komen. Dat zei een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) maandagavond.

Deze voorlopige maatregel is uit voorzorg genomen na de onderschepping van twee bompakketten vrijdag in Dubai en Engeland. Beide pakketten werden verzonden vanuit Jemen en door koeriersbedrijven per vliegtuig vervoerd.

NCTb: geen post en vracht uit Jemen
NCTb: geen post en vracht uit Jemen (Foto: ANP)

Drenthe wegpiraat in Alicante

Royston Drenthe heeft zich weer eens van zijn slechte kant laten zien. De speler van Hércules Alicante moet zich bij de leiding van de Spaanse club melden omdat hij eind vorige week in het holst van de nacht de wegpiraat uithing.

Drenthe reed om vier uur 's nachts door het centrum van Alicante en haalde hierbij snelheden van 160 tot 180 kilometer per uur. Ook negeerde hij zes rode verkeerslichten. De Spaanse politie heeft de middenvelder een forse bekeuring gekregen. Hij had ten tijde van zijn overtredingen niet gedronken.

Als uitleg gaf Drenthe dat hij op weg was naar het ziekenhuis met een kennis. Hij had de ambulance gebeld, maar die bleef te lang weg.

'Politie provoceerde bezoekers housefeest'

De vechtpartij bij een houseparty zaterdagavond in Den Haag is volgens de beveiligers van het feest uitgelokt door de politie. Volgens het beveiligingsbedrijf was de onrust juist gesust toen een grote groep agenten naar de feestlocatie kwam. De agenten zouden een provocerende uitwerking hebben gehad op de bezoekers.

De politiewoordvoerder meent echter dat de grote inzet van politiepersoneel ervoor heeft gezorgd dat het niet nog verder uit de hand is gelopen. Het zou bij aankomst van de agenten al erg onrustig zijn geweest en binnen en buiten de hal waar het feest werd gehouden vonden nog vechtpartijen plaats. Ook zouden feestgangers zich erg vijandig hebben gedragen tegenover de agenten.

Bij het feest waren zo'n 2500 bezoekers aanwezig, waarvan volgens de organisator enkele tientallen mensen betrokken raakte bij een vechtpartij. "Het was heel gezellig, maar een groepje van ongeveer vijftig man wilde het blijkbaar verzieken". Tussen 2.00 en 3.00 uur moest de politie met honden en mobiele eenheid ingrijpen, waarna gecontroleerd een einde werd gemaakt aan het feest. Er werden uiteindelijk 16 personen aangehouden.

PSV-fan vereeuwigt 10-0 overwinning in tatoeage

PSV-fan Jos Hofman wil door het zetten van een tatoeage graag zijn leven lang herinnerd worden aan de monsterzege van PSV op Feyenoord. De 10 - 0 overwinning werd maandagavond vereeuwigd op de rug van de Eindhovenaar.

De tatoeage van dertig bij twintig centimeter heeft naast de tekst 'PSV 10-0' en de datum van de wedstrijd ook een verwijzing naar Feyenoord in de vorm van een kakkerlak. Na afloop van de wedstrijd begon het idee als een geintje, maar na het ophalen van 425 euro aan donaties is de tatoeage maandagavond in twee uur op zijn rug gezet.

Paardenpoep? Paardenluier!

In de gemeente Westland moeten paarden wellicht een soort luier gaan dragen om de paardenpoep op te vangen. Dit is een voorstel van de lokale partij 'Westland Verstandig'. De partij vindt de mest vies.

Nu al is het verplicht voor eigenaren van paarden om de mest van hun dier op te ruimen, maar daar heeft menigeen schijt aan. Gevolg is dat fietspaden vies en glad worden, levensgevaarlijk volgens de partij. Om ruiters te bewegen om de weg schoon te houden zou elk paard verplicht een broek aan moeten om uitwerpselen op te vangen.

Ivanovic breekt met trainer

Ana Ivanovic heeft nu het huidige tennisseizoen bij de vrouwen vrijwel ten einde is haar trainer Heinz Gunthardt aan de kant geschoven. De Servische had de Zwitser nog maar negen maanden als coach, maar ze eist een coach die volledig beschikbaar is voor haar. Gunthardt verricht ook tv-werkzaamheden waardoor dit niet het geval is.

"Mijn spel is er onder Heinz zeker op vooruitgegaan, maar in de toekomst heb ik een fulltime coach nodig die overal met mij meereist," zei Ivanovic over de breuk met de oud-coach van onder meer Steffi Graf.

De Servische was in 2008 nummer één van de wereldranglijst maar zakte daarna af naar plaats 65. Dit jaar wist ze het WTA-toernooi in Linz te winnen, haar eerste toernooizege in twee jaar tijd, en klom ze naar plaats 24.

Poldermoskee ten onder aan huurschuld

De huurschuld is de Poldermoskee in Slotervaart nu dan toch echt fataal geworden. Medio november gaat de moskee dicht.

Begin dit jaar stelde woningcorporatie de Alliantie het moskeebestuur al een ultimatum. In een kort geding eist de Alliantie nu dat het pand wordt ontruimd. Volgens de woningcorporatie is er een huurschuld van enkele tonnen.

Alleen een fusie kan de moskee nog redden. Voorzitter Yassmine El Ksaihi: "We zijn in gesprek met een moskee iets verderop, maar als die fusie niet lukt is het project jammer genoeg afgelopen."

De Poldermoskee ging in 2008 open. Het gebedshuis richt zich op moslimjongeren met verschillende etnische achtergronden die in Nederland geboren en getogen zijn. De preken zijn in het Nederlands en vrouwen kunnen bidden in dezelfde zaal als de mannen, maar hebben ook een aparte ruimte. Vanaf het begin had de moskee het financieel moeilijk.

Luchtvracht in passagiersvliegtuigen is een risico

De pakjesbommen uit Jemen hebben een grote omissie in de beveiliging van het wereldwijde luchtvrachtvervoer blootgelegd, maar het is de vraag of regeringen, luchtvaartmaatschappijen en koeriersbedrijven de kosten om het gat te dichten onder de huidige economische omstandigheden kunnen dragen.

Analisten waarschuwen dat het screenen van elk pakketje dat over de wereld verstuurd wordt gigantische kosten met zich meebrengt en dan nog geen waterdichte bescherming biedt.

"In het ergste geval zou het de wereldhandel tot stilstand laten komen", zegt James Halstead van Aviation Economics. "UPS en FedEx zouden waarschijnlijk failliet gaan, wij zouden een volledig rampenscenario hebben. De prijs van de extra inspanning voor extra veiligheidscontroles om dit soort bommen te onderscheppen zou bijna te hoog zijn om te overwegen."

Wat het probleem extra lastig maakt, is het veelvuldig gebruik van passagiersvluchten voor het vervoer van luchtvracht. Zo vloog een pakketbom vorige week mee op twee passagiersvluchten van Qatar Airways voordat de explosieven in Dubai werden ontdekt.

Ruim de helft van de luchtvracht naar de Verenigde Staten wordt in passagiersvliegtuigen vervoerd. De Jemenitische tak van Al-Qaida maakt vaker gebruik van de kneedbare springstof PETN, die lastig is op te sporen, zeker op locaties waar koeriersbedrijven oudere apparatuur gebruiken om de inhoud van pakketten te controleren.

Sommige moderne apparaten kunnen sporen van explosieven ontdekken, maar ze zijn peperduur. Elk afzonderlijk pakje met een tissue afnemen is de meest effectieve methode, maar geen praktische optie voor de miljoenen pakjes die dagelijks over de hele wereld worden verstuurd. Nu al klagen klanten over lange leveringstijden voor allerlei goederen, van camera's tot kleding en iPods. Als aan het relatief goedkope luchtvrachtvervoer een einde komt, zou dat enorme gevolgen hebben voor de wereldhandel en economie.

"De technologie bestaat, maar die is afschuwelijk duur en het zal jaren vergen om ze bij alle vrachtdepots en verzendposten te installeren", zegt luchtvaartexpert Philip Butterworth-Hayes. "Als je alle plaatsen optelt waar vracht op luchthavens naar binnen kan worden gebracht, dan gaat het om ettelijke duizenden plekken waar je screening-machines zou moeten plaatsen en dat wordt erg gecompliceerd.'

Als er al geld voor is, dan nog zou het minstens twee jaar duren voordat de modernste apparatuur overal geïnstalleerd is. Omdat het een zaak van nationale veiligheid is, zou de overheid en niet de luchtvaartmaatschappijen of vrachtbedrijven voor de kosten opdraaien.

In Europa dragen luchthavenbedrijven de kosten van beveiliging grotendeels zelf, maar ze zien graag dat de overheid een deel van de snel stijgende kosten op zich neemt. "De kosten van beveiliging zijn zeker een aspect dat ons al een tijd bezighoudt", zegt Robert O'Meara, woordvoerder van de Europese tak van Airport Council International.

De post beveiliging is nu goed voor 35 procent van de bedrijfskosten van luchthavens in Europa, vergeleken met slechts vijf tot acht procent vóór de aanslagen van 11 september 2001. Van alle luchthavenmedewerkers bij de 313 vliegvelden in Europa werkt nu veertig procent in de beveiliging. Aanvullende maatregelen om luchtvracht scherper te controleren zullen de kosten verder opdrijven.

Magnus Ranstorp van het Zweedse Nationale Defensiecollege zegt dat het ondoenlijk is om een waterdicht systeem op te zetten, omdat terreurgroepen hun tactieken voortdurend veranderen. Het is effectiever te zorgen dat luchtvracht niet met passagiersvliegtuigen wordt vervoerd -wat veel luchtvaartmaatschappijen, die er aanzienlijke inkomsten aan hebben, niet prettig zullen vinden- en te stoppen met vrachtvervoer uit riskante landen zoals Jemen.

"Je moet economisch zijn, en dit is niet een erg frequent gebruikte tactiek", zegt Ranstorp. "Als je Jemen schrapt, los je een deel van het probleem op. Maar je moet rigoureuzer zijn, want deze groepen bedenken steeds weer iets nieuws. Ze zullen iets anders verzinnen. Ze zijn ongelooflijk innovatief."


Luchtpost (Foto: Novum)

MUBI komt deze week op de PS3

 Deze week wordt de streaming filmservice voor de PlayStation 3 gelanceerd. MUBI, zoals de service heet, wordt op 3 november in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken gelanceerd. 

MUBI wordt in de loop van volgende week in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Portugal gelanceerd. Sony maakt later deze week bekend wanneer de filmservice voor Australië en Nieuw Zeeland gelanceerd zal worden.

MUBI is vanaf 3 november gratis te downloaden uit de PlayStation Store. Via de service kunnen allerhande films afgespeeld worden. De films kunnen voor 3,59 euro per stuk een week gehuurd worden. Je kunt ook voor 12,99 euro een all-you-can-eat-abonnement nemen waarmee je 30 dagen lang alle films onbeperkt kunt bekijken. Naast betaalde films zullen er ook gratis films beschikbaar zijn, maar welke films dit zijn is niet bekend gemaakt.

MUBI bestaat al langer. In de database van Mubi worden klassieke films als A Clockwork Orange, The Birds en The Godfather afgewisseld met de Japanse animatie My Neighbour Totoro, de Deense cultfilm The Idiots en grote Hollywood-hits als Pulp Fiction, The Matrix en de volledige trilogie van The Lord of the Rings. Binnenkort kun je op FOK!games alles lezen over MUBI in de special over deze service en 3D Blu-ray.

Mancini ontkent opstand in spelersgroep

Volgens Manchester City-coach Roberto Mancini is er geen sprake van een opstandige houding van spelers jegens hem.

City verloor dit weekeinde verrassend met 2-1 van Wolverhampton Wanderers. Volgens diverse berichten kwam de onvrede van een aantal spelers van City over Mancini aan de oppervlakte. Mancini ontkent deze berichten echter ten stelligste.

"Dit is onzin", aldus de Italiaan tegenover Sky Sports News. Gedurende het duel met The Wolves bleek echter wel dat niet alles lekker loopt binnen de selectie van The Citizens. Zo waren Vincent Kompany en Emmanuel Adebayor tijdens de wedstrijd verwikkeld in een hevige, onderlinge woordenstrijd.

Daarbij zouden diverse sprekers ook niet tevreden zijn geweest over de wissel van Adebayor. Paolo Zabaleta werd in de ploeg gebracht ten koste van Adebayor. Jo, een andere spits, bleef op de bank zitten. Dit zou tot ongenoegen van de overige spelers op de bank zijn geweest.

Prestaties Twente weten Schaaf te bekoren

Werder Bremen-coach Thomas Schaaf zag FC Twente afgelopen weekeinde winnen van PSV en is onder de indruk van de Tukkers.

Vorig jaar was Twente geen partij voor Werder in de Europa League. Schaaf weet echter dat het dit jaar anders ligt. "Dinsdagavond gaat het erom, voor Twente en voor ons. We moeten winnen om nog perspectief te hebben in de Champions League", aldus Schaaf volgens TC Tubantia.

"Vorig jaar hebben we in eigen huis Twente weten te verslaan, laten we hopen dat ons dat nu weer lukt. Laten we echter ook niet vergeten dat wij ook niet altijd een goede indruk hebben achtergelaten in Nederland", zo vervolgde de oefenmeester.

Per Mertesacker, verdediger van Werder, is van mening dat de ploeg klaar is om Twente te ontvangen. Volgens de Duitse international is er geen sprake van onderlinge strijd in de selectie. "We hebben goed getraind en ik denk dat we juist zijn voorbereid. Op de training merkte ik niets van onenigheid."

Homo's gaan kussen tijdens pausbezoek Spanje

Homoactivisten willen zondag zoveel mogelijk homo's met elkaar laten kussen op het moment dat paus Benedictus XVI aankomt bij de Sagrada Familia in Barcelona. De organisatie verwacht dat honderden mensen meedoen aan de zogeheten flashmob.

"Na twee minuten zal de flashmob eindigen en zal elke deelnemer vertrekken alsof er niets is gebeurd", aldus Marylene Carole, die het protest helpt organiseren. Door de actie kunnen mensen hun onvrede uiten over de intolerante houding van de katholieke kerk ten opzichte van homo's, aldus de organisatie.

Op netwerksites als twitter en Facebook wordt opgeroepen in actie te komen. Volgens de organisatie is hun pagina op Facebook tot twee keer toe verwijderd, maar weten honderden mensen toch te melden dat ze mee zullen doen.

De paus is zaterdag en zondag in Spanje.

Homo's gaan kussen tijdens pausbezoek Spanje
Homo's gaan kussen tijdens pausbezoek Spanje (Foto: ANP)

Israël straft soldaat voor vernederen Palestijn

Een Israëlisch militair tribunaal heeft een soldaat tot vijf maanden celstraf veroordeeld nadat hij zich had laten fotograferen terwijl hij de loop van een geweer gericht hield op het hoofd van een Palestijnse gevangene.

De soldaat werd 28 oktober schuldig verklaard aan wangedrag jegens een gevangene en misbruik van een vuurwapen.

De foto werd tijdens een onderzoek naar drugsgebruik gevonden op de mobiele telefoon van de soldaat. Twee andere militairen zijn eveneens aangeklaagd; hun zaken zijn nog onder de rechter.

De laatste tijd zijn vaker foto's opgedoken van Israëlische militairen die gevangen Palestijnen vernederen. Helaas is er geen foto van deze bewuste actie voorhanden.

Microsoft wil nieuwe Project Gotham Racing

Volgens betrouwbare bronnen is Microsoft bezig aan een comeback van de Project Gotham Racing-serie. Microsoft is aan het praten met verschillende Europese ontwikkelaars om een vervolg te maken in de populaire raceserie. Sinds Bizarre Creations in 2007 werd overgenomen door Activision, is er geen nieuwe Project Gotham Racing gemaakt.

Heel lang werd Turn 10 (van Forza Motorsport) gezien als de perfecte ontwikkelaar voor de serie, maar deze deal werd afgeblazen. Project Gotham Racing 4 was de laatste in de serie en deze werd als een tegenvaller ervaren door veel fans. Dit was ook te zien in de verkoopcijfers, die veel lager waren dan bij andere games uit deze serie.

http://i.fokzine.net/upload/10/11/101101_192227_PGR4_X360_Editeur_067.jpg

                                                Project Gotham Racing 4

Sijsling, Huta Galung door in Eckental

Jesse Huta Galung en Igor Sijsling hebben allebei de tweede ronde bereikt van de challenger in het Duitse Eckental. Sijsling was met 7-6 en 6-3 de Tsjech Jan Hernych de baas.

Huta Galung bereikte op gelukkige wijze de tweede ronde. Hij zag zijn tegenstander Lado Chikhladze opgeven. De Georgiër, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi, stond met 7-6 (4) en 3-1 voor, maar hij moest opgeven met een blessure.

Lionhead werkt aan Fable III-patch

Lionhead, de ontwikkelaar van Fable III, heeft opgemerkt dat de game een aantal bugs bevat en ze zijn momenteel bezig met het maken van een patch. De officiële website luidt: "Zoals bij elke videogame zijn er een aantal mensen met technische problemen. Dat is amper te voorkomen bij een spel zoals Fable. Onze testers hebben hun best gedaan, maar er zijn een aantal dingen door de tests heen gekomen."

Verder spoort Lionhead de gamers aan om glitches aan te kaarten. Mocht je dat willen doen, dan kan dat hier. De ontwikkelaar geeft aan veel waarde te hechten aan feedback van de gamers, maar een officiële datum voor de patch is er nog niet. Glitches waarbij de savegame corrupted raakt en de Kingmaker app disfunctioneert zijn al bekend.

Fable III is vorige week uitgebracht en het is goed aan het verkopen. FOK! heeft deze game een 8/10 gegeven. Laten we hopen dat de patch snel komt!

Pakistaan vast voor bemiddeling in schijnrelaties

Een 24-jarige man uit Pakistan die wordt verdacht van mensensmokkel is vrijdag met vier medeverdachten aangehouden in Amsterdam. Zondag werd nog een zesde verdachte opgepakt. De Pakistaan zou vrouwen uit Denemarken en Portugal hebben geronseld om in Nederland een schijnrelatie aan te gaan met Pakistaanse en Afghaanse mannen. Die kregen zo een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Het gaat om minimaal zeven schijnrelaties, maakte het functioneel parket van het Openbaar Ministerie maandag bekend. Het voorarrest van de 24-jarige hoofdverdachte is met twee weken verlengd. De vijf anderen, mannen en vrouwen uit India, Afghanistan en Denemarken, zijn inmiddels weer vrij, maar blijven wel verdachten.

Om te voldoen aan de inkomenseis van de Immigratie- en Naturalisatiedienst werden voor de vrouwen valse dienstverbanden opgesteld met schoonmaak- en horecabedrijven. De koppels schreven zich vervolgens in bij een gemeente om aan te tonen dat ze samenwoonden.

De mannen zijn Nederland binnengekomen als student. Ze hebben echter vermoedelijk nooit gestudeerd aan een Nederlandse universiteit of hbo-instelling.

In een woning in Amsterdam zijn valse paspoorten en arbeidsovereenkomsten, computers en administratie in beslag genomen. De aanhoudingen werden verricht door de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Iraakse christenen ontzet over bloedbad in kerk

Rouw en angst heersten maandag onder de christenen in Irak. Het bloedbad dat islamitische extremisten zondag aanrichtten in een katholieke kerk in Bagdad was de jongste in een lange reeks gewelddaden die de gelovigen het land in drommen hebben doen ontvluchten. Sinds de val van Saddam Hussein in 2003 worden ze door militante islamisten systematisch in het vizier genomen. Maakten katholieken in 1980 nog 2,89 procent van de bevolking uit, in 2008 vormden ze nog maar 0,89 procent.

De Iraakse autoriteiten troffen maandag aanvullende beschermingsmaatregelen voor christelijke gemeenten en kerken in Mosul, Kirkuk en Bagdad. Voor veel kerken stonden politieauto's en wegversperringen. Auto's en voetgangers die naar de kerk gingen werden grondig gecontroleerd.

Voor het godshuis in de hoofdstad waar het gijzelingsdrama van zondagavond zich afspeelde staat Raed Hadi tegen de auto met de kist van zijn neef geleund. Hij wacht tot hij van de politie het kerkhof op mag rijden om hem te begraven. "Daarbinnen was een bloedbad en nu zijn ze het aan het schoonmaken", zegt hij. "Wij christenen worden niet genoeg beschermd. Wat moet ik nu? Het land verlaten en asiel zoeken?"

"Nu staan ze hier met veel vertoon", schampert Jamal Jaju over de veiligheidstroepen, die een afzetting rond de kerk oprichten en nieuwsgierigen op een afstand houden. "Wat kan ik zeggen? Ik heb hier minstens twintig vrienden verloren."

Rond de 120 mensen woonden zondagavond de mis bij, toen de terroristen de kerk bestormden en de aanwezigen in gijzeling namen. Minstens 58 mensen kwamen om het leven en 78 raakten gewond. Onder de doden waren ook twaalf politiemensen en vijf voorbijgangers, die omkwamen toen de aanvallers de nabijgelegen effectenbeurs bestookten en een autobom lieten ontploffen, mogelijk als schijnaanval. De Islamitische Staat Irak, een met Al-Qaida verbonden organisatie, eiste de verantwoordelijkheid voor de actie op.

Het was maandag nog onduidelijk of de gijzelaars door toedoen van de terroristen of tijdens de reddingsactie van Iraakse veiligheidstroepen omkwamen. Volgens twee veiligheidsfunctionarissen kwamen dertig gijzelaars om toen een van de aanvallers in een kelder explosieven tot ontploffing bracht. "Wij hebben nog geen duidelijk beeld of de kerkbezoekers door kogels van veiligheidstroepen of door terroristen zijn gedood. Wat wij wel weten is dat de meesten zij gedood toen de veiligheidstroepen tot een bestorming overgingen", zei het christelijke parlementslid Younadem Kana. Hij veroordeelde de actie als 'overhaast' en 'onprofessioneel'.

"Dit is meer dan een tragedie", zei minister voor mensenrechten Wijdan Mikheil, die ook christen is. In een gesprek met journalisten voor de kerk moest zij haar tranen bedwingen. "Wat met de Irakezen in het algemeen en met de christenen in het bijzonder gebeurt, is een poging hen uit het land te verdrijven. Maar wij hopen dat de Irakezen één blijven."

Karim Khalil vluchtte vorig jaar met zijn gezin naar Syrië, omdat zij vanwege hun geloof gevaar liepen in Bagdad. "Iraakse milities bedreigden mij. Ze zeiden dat ik aan de kant van de Amerikanen stond, omdat ik christen ben", zei de 49-jarige. "Ze zeiden dat ik zou worden omgebracht, als ik in Irak zou blijven." Hij liet al zijn bezittingen achter en woont nu met zijn vrouw en vijf kinderen in Damascus. Veel andere Iraakse christenen in Syrië willen niet geïnterviewd worden, omdat zij bang zijn voor hun familieleden die in Irak zijn achtergebleven.


(Foto: Novum)

Krant Uganda publiceert foto's homo's

Een controversiële krant in de Ugandese hoofdstad Kampala heeft maandag foto's, namen en adressen van homo's gepubliceerd om hen te 'helpen verantwoordelijke levens te leiden'. Dat zei de hoofdredacteur van de krant, Giles Muhame. Het is de tweede keer dat de krant tot een dergelijke actie overgaat en het medium is van plan dit in de toekomst nog vaker te doen.

Eerder deze maand werd een artikel gepubliceerd met een lijst van wat de krant de honderd 'top'-homoseksuelen in Uganda noemde. Volgens mensenrechtengroepen leidde de publicatie tot de mishandeling van zeker vier jonge homo's.

De groep Seksuele Minderheden Uganda is naar het hoogste hof in het land gestapt om een verbod te vragen op het publiceren van foto's van homo's.

Vorig jaar oktober diende een parlementslid een wetsvoorstel in om homoseksualiteit in het land met de dood te bestraffen. Sindsdien zijn homo's in Uganda veelvuldig lastig gevallen en mishandeld.

Spies tijdelijk partijvoorzitter CDA

Liesbeth Spies is door het CDA-bestuur benoemd tot waarnemend partijvoorzitter. Het voormalig Tweede Kamerlid zal de functie tot 12 februari bekleden. Dan wordt op het partijcongres een definitieve opvolger gekozen van Peter van Heeswijk gekozen, die opstapte na de zware verkiezingsnederlaag voor het CDA.

De functie werd sinds de verkiezingen in juni waargenomen door Henk Bleker. Die is echter twee weken geleden benoemd tot staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in het nieuwe kabinet.

De 44-jarige Liesbeth Spies was van 2002 tot juni van dit jaar lid van de Tweede Kamer. Ze hield zich onder meer bezig met staatkundige vernieuwingen en milieuzaken.

Herbert FIA-steward in Brazilië

Johnny Herbert zal dit weekend in Brazilië voor de derde keer bij een Formule 1-race FIA-steward zijn. De Brit was eerder dit jaar in Maleisië en Turkije al steward.

Herbert kan bogen op veel Formule 1-ervaring, want hij kwam in totaal tot 165 races waarvan hij er drie won. Hij racete in het verleden voor Benetton, Tyrrell, Ligier, Sauber, Stewart en Jaguar, maar op Interlagos was in 1993 een vierde plaats voor Lotus zijn beste resultaat.

NBA Jam launch-trailer is on fire

NBA Jam kwam in 1993 voor het eerst ten tonele in de arcade hallen en over twee weken komt de laatste versie uit voor de PS3 en Xbox 360. Naast de opgepoetste graphics kunnen we ook oud en nieuw commentaar verwachten en natuurlijk laat EA Sports dit zien in een launch-trailer.

In de trailer zien we vette dunks, vlammen en natuurlijk ook wat gebasketbal. Bekijk de trailer hieronder, de Wii-versie is 14 oktober uitgekomen, de PS3- en Xbox 360-versie komt 17 november.

 

Explosief Eemnes veilig verwijderd

Bomexperts van de explosievendienst zijn er maandag aan het einde van de middag in geslaagd een explosief op de geldtransportwagen in de buurt van het hotel de Witte Bergen in Eemnes veilig te verwijderen.

Het explosief zat bevestigd op een van de deuren van het voertuig. Nadat het sein 'veilig' was gegeven, mochten de hotelgasten zich weer vrij bewegen en werd de afzetting opgeheven.

De twee inzittenden van de geldtransportwagen zijn bij de mislukte overval niet gewond geraakt. De daders zijn nog voortvluchtig, aldus een woordvoerder van de politie.

Explosief Eemnes veilig verwijderd
Explosief Eemnes veilig verwijderd (Foto: ANP)

Studentes komen naakt bij je zuigen

Wie graag een keer naakte studentes aan het werk wil zien, moet niet te beroerd zijn om in Tsjechië te gaan wonen. Een studente aldaar heeft namelijk werk voor studentes en studenten die graag een zakcentje willen verdienen. Zij kunnen worden ingehuurd om naakt of in ondergoed huishoudelijke klusjes te doen.

De 21-jarige Katka Kopecka, die economie studeert aan een Praagse universiteit heeft onlangs het bedrijfje Crazy Cleaners opgericht. Zij kwam op het idee toen zij en medestudentes maar geen bijbaantje konden vinden. "Niemand vindt schoonmaken leuk", verklaart de jonge onderneemster. "Naar een mooi lichaam kijken vindt iedereen wel aangenaam."

Katja heeft inmiddels vijftien mannelijke en vrouwelijke studenten op de loonlijst staan. Voor een bedrag van zo'n 165 euro per uur komen zij naakt, topless of in ondergoed bij je zuigen en soppen. "Vaak zijn de mensen die ons inhuren hardwerkende zakenlieden die willen ontspannen", vertelt ze.

"Naar iemand kijken die in ondergoed je huis schoonmaakt is voor hen een leuke manier om te ontspannen. Maar dit is geen escortservice, het is gewoon een schoonmaakservice."

Benieuwd naar de soppende studentes? Enkele foto's zijn te bewonderen in het bronartikel

Burning rubber in NFS: Hot Pursuit op de Wii

De eerste screens van Need for Speed: Hot Pursuit voor de Wii zijn opgedoken en het lijkt grafisch veel op NFS: Nitro. Ook logisch dat het redelijk op elkaar zal lijken want Hot Pursuit voor de Wii is met dezelfde engine gemaakt als Nitro voor de Wii. Er is naast deze vier screens nog erg weinig bekend over de Wii-versie.

Bekijk hieronder de vier screens van Need for Speed: Hot Pursuit op de Wii die naast de PC, PS3 en Xbox 360 op 19 november zal uitkomen.

NFSNFSNFSNFS

Courteney Cox wil niet scheiden

Courteney Cox zegt haar huwelijk met David Arquette niet te willen ontbinden. Het acterende echtpaar kondigde onlangs aan na een relatie van veertien jaar uit elkaar te gaan.

"Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar het is niet alsof we een definitieve streep onder ons huwelijk zetten", zegt de 46-jarige Cox tegen het Amerikaanse blad TV Week. "Dit is een breuk en ik denk dat daar veel moed voor nodig is." Kiezen voor die breuk is volgens de actrice het belangrijkste wat ze ooit heeft gedaan. "Wat er uiteindelijk gebeurt, zal het beste voor ons zijn."

Cox zegt dat zij en de 39-jarige Arquette uit elkaar zijn gegroeid. "Ik dacht altijd dat ik de beste echtgenote ooit was omdat ik alles doe wat ik wil." De actrice doelt daarmee niet op een open huwelijk, dat eerder werd gesuggereerd. "Dat hadden we niet." Echtgenoot Arquette klapte na de bekendmaking van de breuk uit de school over het seksleven van de twee.

De acteur bood later zijn excuses aan voor het interview met radiopresentator Howard Stern, waarin hij onder meer vertelde dat hij ontrouw was geweest omdat de twee al vier maanden geen seks hadden gehad. "David is een mafkees." Volgens Cox is Arquette een entertainer. "Hij heeft met zijn verhalen vast wel wat luisteraars vermaakt."

De actrice zegt momenteel veel aan haar vrienden te hebben. "Het is grappig, een heleboel goede vrienden maken ongeveer hetzelfde mee als ik", zegt Cox over de breuk. Ook Friends-actrice Jennifer Aniston, die in 2005 van Brad Pitt scheidde, is een grote steun voor Courteney. "Jennifer is geweldig geweest."


Courtney Cox wil niet scheiden van David Arquette (Foto: Novum)

Kliko-slaper geplet in vuilniswagen

Een 26-jarige man uit Wenen is vanochtend ernstig gewond geraakt. De Oostenrijker is geplet door de pers van een vuilniswagen. De jongeman werd namelijk in de vuilnisauto gekiept tijdens een dutje in een vuilnisbak.

Terwijl de vuilnismannen het huisvuil mechanisch aan het aanstampen waren, hoorden ze ineens een luid geschreeuw uit de wagen. Hierop legden ze direct het persproces stil. De Wener werd met ernstige verwondingen uit de vuilnisauto bevrijd.

Het is niet bekend waarom de jongeman in de vuilnisbak lag te slapen. De een beweert dat de man een zwerver is, terwijl een ander vermoedt dat de man na een halloweenfeestje zijn roes uitsliep.

Redknapp dreigt met persboycot

Manager Harry Redknapp van Tottenham Hotspur dreigt met een persboycot als hij wordt gestraft voor zijn uitlatingen richting de arbitrage na de wedstrijd tegen Manchester United zaterdag (2-0 verlies). Redknapp gaf het arbitrale trio de schuld van een curieus doelpunt van United.

Spits Nani profiteerde van een blunder van doelman Heurelho Gomes. De Portugees ging naar de grond in het strafschopgebied en hoopte op een penalty. Hij beroerde de bal daarom met zijn handen. Gomes dacht aan een vrije trap en legde de bal rustig neer. Scheidsrechter Mark Clattenburg deed echter niets waarna Nani de bal vervolgens in het lege doel schoot.

,,Als ik niet ongestraft mijn mening mag geven over de grootste scheidsrechterlijke dwaling ooit, verwacht dan ook niet dat iküberhaupt mijn mening geef", aldus Redknapp.

Redknapp dreigt met persboycot
Redknapp dreigt met persboycot (Foto: ANP)

Rabbids aan de haal met Cinekid-leeuw

Afgelopen vrijdag was het Cinekid Festival 2010, een internationaal evenement voor media gericht op kinderen. De partygame Rabbids Go Home dat vorig jaar uitkwam op de Wii heeft de Cinekid-leeuw voor Nieuwe Media gewonnen, mede een geldprijs van €7.500,-.

De serie was al vaker genomineerd maar heeft nu pas gewonnen. Marcel Keij, marketing directeur Benelux, gaf het volgende aan over het winnen van de prijs: “Wij zijn de jury zeer dankbaar. Deze award toont aan dat Ubisoft met de “Rabbids” een aantrekkelijke game ontwikkeld heeft voor jong en oud. Konijnen zijn en blijven geschikt voor iedereen!”

Het vervolg op Rabbids Go Home, Raving Rabbids Travel in Time, komt 25 november uit voor de Wii.

RR
RR

Indonesië gaat martelende militairen vervolgen

Indonesische militairen die worden verdacht van het martelen van vermoedelijke separatisten in de provincie Papoea zullen voor een militair tribunaal worden gebracht. Dat heeft de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono maandag beloofd. De martelingen kwamen aan het licht toen deze maand videobeelden hierover op internet werden geplaatst.

De slachtoffers zouden afkomstig zijn uit het onrustige Papoea. Op de videobeelden is te zien hoe zij worden ondervraagd. Bij één van hen wordt een gloeiende stok tegen de genitaliën gehouden, terwijl bij een ander een mes op de keel wordt gezet. Het lichaam van een van de slachtoffers werd later in een rivier gevonden.

Inmiddels is een onderzoek naar het voorval voltooid, zei president Yudhoyono. Binnenkort komt een militair hof bijeen.

Papoea ging in 1963 van Nederlandse handen over in Indonesische. Sindsdien strijdt een kleine separatistische beweging voor onafhankelijkheid. Volgens mensenrechtengroepen zijn bij deze strijd meer dan honderdduizend mensen omgekomen.

De Staat kondigt nieuw album en clubtournee aan

De Nijmeegse band De Staat presenteert begin maart zijn tweede album Machinery. De groep onderneemt in april een tournee langs de Nederlandse muziekpodia.

Machinery is in tegenstelling tot de debuut-cd Wait For Evolution echt een bandalbum geworden. "We hebben ervoor gekozen om het gros van de plaat met z'n vijven tegelijkertijd live in te spelen", laat zanger Torre Florim weten. "Je hoort een band waaraan ieder bandlid zijn eigen stijl of saus toevoegt."

De Staat is volgens Florim op het nieuwe album te horen zoals de band live klinkt. "Dezelfde smerige basis en mentaliteit, maar nog uitgebreider, nog vuiger." Op 3 maart presenteert De Staat het album in De Vereeniging in Nijmegen. In april staat de band onder meer in De Tivoli in Utrecht en De Melkweg in Amsterdam. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Het album Machinery wordt internationaal uitgebracht. Eerder dit jaar verscheen het debuutalbum van De Staat in de rest van Europa en in de Verenigde Staten.


De Staat presenteert tweede album (Foto: Novum)

Puber vindt vermoorde ouders:'Hé, een halloweengrap!'

Een zestienjarige jongen uit Toledo, in de Amerikaanse staat Ohio, deed gisteren een gruwelijke ontdekking. In het huis waar de jongen woont bleken zijn ouders en broer te zijn doodgeschoten. Toch dacht hij niet direct aan moord. De jongen dacht namelijk dat zijn familieleden een zieke grap met hem uithaalden in verband met Halloween.

De puberzoon trof gistermiddag zijn 46-jarige moeder, zijn 23-jarige broer en zijn 53-jarige stiefvader levenloos aan in zijn ouderlijk huis. Volgens een lijkschouwer zijn de drie familieleden doodgeschoten en/of gedood door een stomp voorwerp.

De politie heeft inmiddels een 24-jarige verdachte aangehouden. Hij werd zo'n 275 kilometer van Toledo gearresteerd. De verdachte wordt in eerste instantie beschuldigd van slechts een moord.

Diepe krater in Oost-Duitse stad

In het stadje Schmalkalden in het oosten van Duitsland is zondagnacht spontaan een twintig meter diepe krater ontstaan. Een inwoner alarmeerde om 03.00 uur de hulpdiensten omdat hij ongewone geluiden hoorde. Een auto en een garagedeur verdwenen in het gat, maar niemand raakte gewond. Zes woningen werden ontruimd en 25 bewoners geëvacueerd.

Het gat meet ongeveer dertig bij dertig meter. Lutz Katschmann van de dienst bodem- en milieudienst van de deelstaat Thüringen speculeerde dat rotsformaties onder de grond zijn bezweken, waardoor een gat is ontstaan. De autoriteiten zijn van plan het gat met puin te dichten.


(Foto: Novum)

Win een abonnement op het blad Golfers Magazine!

Golfers Magazine is het lijfblad van de gepassioneerde golfer, die alles wil weten over zijn of haar sport. Instructie, reizen en nieuws over equipment staan in elk nummer centraal. Tevens worden nieuwe golfijzers en woods regelmatig getest.  Verder biedt het blad, dat al ruim 25 jaar bestaat, bijzondere interviews, analyses en spraakmakende reportages.

Wij mogen twee jaar-abonnementen weggeven op het blad Golfers Magazine. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de volgende vraag te beantwoorden: Welke golfer loste Tiger Woods onlangs af als beste golfer ter wereld?

Vul hier het antwoord in. Meedoen kan tot 8 november 20:00 uur.

'Alonso kan verse motor gebruiken in Abu Dhabi'

Ferrari-coureur Fernando Alonso lijkt het dit jaar in de titelstrijd in de Formule 1 te moeten stellen met weinig motoren, maar de situatie lijkt minder ernstig dan dat deze lijkt te zijn. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zal de Spanjaard tijdens de laatste race in Abu Dhabi een vrijwel verse motor gaan gebruiken.

Ferrari maakte al in Italië gebruik van de achtste motor van het seizoen, maar Alonso wist met zijn krachtbronnen toch een opmars te maken in het kampioenschap en zelfs de leiding over te nemen van Mark Webber. Brazilië moet de Spanjaard nog doorkomen met een motor met veel kilometers, maar in Abu Dhabi wacht hem een vrijwel verse motor.

Ferrari wisselde in Bahrein al na de kwalificatie uit voorzorg de eerste krachtbron omdat deze oververhit dreigde te raken. Daarna is deze motor alleen nog ingezet in drie vrije trainingen. In raceomstandigheden kon deze door de regels in de Formule 1 niet meer ingezet worden. Voor de race in Abu Dhabi mag ieder team uit alle acht krachtbronnen kiezen die het ter beschikking heeft.

Control hoopt snel op co-sponsor

Het schaatsteam van Control hoopt dat het op korte termijn een akkoord kan bereiken met een co-sponsor. Dit werd vandaag bekendgemaakt.

"We willen een solide fundament en zijn op zoek naar een co-sponsor die zich net als Control tot minimaal de Olympische Spelen van 2014 in Sochi aan de ploeg willen verbinden”, aldus Hans Wilmink, verantwoordelijk voor marketing, communicatie en sponsorwerving.

Control is momenteel met verschillende partijen in gesprek.

'Pedobeer misbruikt Barbie'

De nieuwste barbiepop heeft in Australië voor heel wat opschudding gezorgd. De Barbie beschikt namelijk over een cameraatje dat echt kan filmen. Experts zijn echter bang dat pedofielen er handig misbruik van maken om stiekem naar kleine meisjes te gluren

Volgens Mattel kunnen gebruikers de camera aanwenden om 'alles te filmen vanuit het oogpunt van een pop. Hierna kun je het filmpje direct bekijken of uploaden naar de computer'. Klinisch psycholoog Sally-Anne McCormack zegt te zijn geschokt door het nieuwe speeltje van de speelgoedgigant. Terwijl de pop bedoeld is voor het plezier, laat de Barbie zich volgens haar makkelijk lenen voor misbruik.

"Ik roep alle Australiërs op dit product te boycotten en te weigeren om te winkelen in elke winkel die dit potentieel pornografische gebruiksvoorwerp verkoopt", meldt ze. Volgens McCormack is het voor iemand met kwade bedoelingen een koud kunstje om de pop aan een kind te geven.

De psychologe beweert inmiddels al patiënten te behandelen die last hebben van het feit dat ze stiekem zijn gefilmd. "Als kinder- en adolescentpsycholoog, krijg ik nu ook te maken met cliënten die zijn getraumatiseerd door een misbruikte Barbie?", vraagt ze zich af.


Leuk speelgoed voor Pedobeer...

Foto's: My Chemical Romance

Afgelopen zaterdag stond The Max-zaal van de Melkweg bomvol tienermeiden, die allemaal kwamen om My Chemical Romance en hun voorprogramma Kensington te zien. Enkelen van hen werd het teveel: zij vielen flauw bij het zien van hun idolen.

My Chemical Romance speelde een zeer afwisselende set met zeer dansbare nummers, en mooie rustige momenten. De band kreeg het publiek eenvoudig op haar hand, en menig nummer werd luidkeels meegezongen.

FOK!fotograaf Bart Heemskerk was erbij aanwezig, en maakte onderstaande foto's.

 

My Chemical Romance door Bart Heemskerk

Alle slachtoffers steengrillexplosie uit ziekenhuis

Alle slachtoffers van de explosie in een restaurant in Putten zijn weer thuis. Maandag is ook het tiende slachtoffer ontslagen uit ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.

De groep was zaterdag aan het steengrillen in restaurant T-Rex in de Dorpsstraat toen rond 21.00 een gasfles ontplofte. Tien mensen liepen brandwonden op en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal moest op de intensive care worden behandeld. Hoe de explosie kon plaatsvinden, is nog onbekend. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Het St Jansdal had het ziekenhuisrampenplan in werking gesteld, waardoor extra personeel kon worden ingezet. Er werden veel medisch specialisten en andere medewerkers opgeroepen om de slachtoffers en hun familie op te vangen. Dat heeft goed gewerkt, meldt het ziekenhuis maandag.

Square Enix' nieuwste game: Voice Fantasy

Square Enix' nieuwste game voor de iPhone, iPad en iPod Touch heet Voice Fantasy. Het is een soort van RPG waarbij de speler personages kan oproepen met gebruik van de stem. De drie gamemodes zijn "Single Match", "Tag Match" en "Demon King".

 In "Single Match" speel je één tegen één tegen elkaar en "Tag Match" is twee tegen twee. In "Demon King" kun je jouw eigen personages het laten opnemen tegen monsters. Je eigen personages kun je oproepen door vooraf een geluidsbestand op te nemen, om vervolgens het geluid na te bootsen tijdens het gevecht. Misschien leuk om te proberen voor €2,49?

 http://i.fokzine.net/upload/10/11/101101_192227_2132431049.jpg

Ecclestone haalt weer uit naar nieuwe F1-teams

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft weer eens uitgehaald naar de nieuwe teams in de sport. De 80-jarige Brit meldt in de Financial Times dat Lotus, Virgin en Hispania Racing niets toevoegen, omdat ze niet competitief zijn.

"Die teams doen niets en zijn een schande voor de autosport. Het zou goed zijn als er van enkelen van hen afscheid wordt genomen," zei Ecclestone. De Brit wil Lotus nog wel behouden en roept Virgin-eigenaar Richard Branson op meer geld in het team te steken. Volgens de Formule 1-baas kan hij nog een voorbeeld nemen aan wat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft gedaan.

Mulenga woensdag onder het mes

Aanvaller Jacob Mulenga van FC Utrecht ondergaat woensdag een operatie aan zijn gehavende rechterknie. Bij de 26-jarige Zambiaan is vandaag tijdens een MRI-scan een scheur in de buitenmeniscus geconstateerd. Waarschijnlijk zit er ook een scheur in de voorste kruisband. Die definitieve diagnose volgt woensdag tijdens de ingreep.

Mulenga kwam gisteren in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0) ongelukkig neer in een poging een hoge bal onder controle te brengen. Trainer Ton du Chatinier sprak na dat duel de vrees uit dat zijn spits wellicht het hele seizoen niet meer in actie zou komen.

Clubarts Frank van Hellemondt vond het vandaag nog te vroeg om een dergelijke conclusie te trekken. "Pas woensdag, als de ernst van zijn blessure volledig duidelijk is, kunnen we daarover meer vertellen", liet hij weten op de website van FC Utrecht.

Terre des Hommes krijgt geen subsidie meer

Terre des Hommes krijgt geen subsidie meer van de overheid. De aanvraag van de ontwikkelingsorganisatie is afgewezen, schrijft staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen (CDA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Terre des Hommes had een alliantie gevormd met Kinderpostzegels Nederland en het Liliane Fonds voor het verkrijgen van de subsidie; zij vallen ook buiten de boot.

De bewindsman heeft voor de komende vijf jaar in totaal ruim 2,1 miljard euro subsidie verdeeld onder negentien allianties van ontwikkelingsorganisaties. In totaal gaat het om 67 maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties. Naast Terre des Hommes krijgen nog twee allianties niets, het voorstel van een vierde alliantie is nog in behandeling.

De 2,1 miljard is onvoldoende om alle aanvragen volledig te honoreren, zij vroegen samen bijna drie miljard euro. Ook moet het nieuwe kabinet bezuinigen, het uiteindelijke bedrag kan daarom nog lager uitvallen.

Zo krijgt Oxfam Novib 79,3 procent van het gevraagde bedrag, wat betekent dat ruim 421 miljoen euro wordt uitgekeerd. Dat niet de hele aanvraag is gehonoreerd, noemt de organisatie in een reactie 'pijnlijk'. "Ik vind dit moeilijk uit te leggen aan onze partners in ontwikkelingslanden en de mensen daar, die zo op onze steun rekenen", zegt directeur Farah Karimi.

Als het aan de PVV ligt, krijgt de organisatie van Karimi echter 'geen cent'. De gedoogpartij vraagt maandag meteen opheldering aan Knapen. Kamerlid Johan Driessen stelt Oxfam Novib financiële ondersteuning biedt aan de 'anti-Israëlbeweging' en het 'politieke proces' tegen PVV-leider Geert Wilders. "Er moet geen cent meer naar Oxfam Novib. De belastingbetaler hoeft niet langer op te draaien voor de financiering van die linkse bende."

Doden door noodweer Italië

Modderlawines als gevolg van hevige regenval hebben in Toscane en elders in het noorden van Italië aan drie mensen het leven gekost. Diverse personen raakten gewond toen de trein waarin zij zaten ontspoorde, omdat de rails door de modder bedekt raakten. Dat heeft de Italiaanse burgerbescherming gezegd.

Er is een waarschuwing uitgegaan dat verschillende door de regen gezwollen rivieren in Noord-Italië buiten hun oevers kunnen treden. Automobilisten werden gewaarschuwd voor ondergelopen viaducten.

In Vicenza, een van de zwaarst getroffen gebieden, blijven de scholen dinsdag dicht. Door de stormachtige wind varen ook de veerboten naar de verschillende eilanden voor Napels en Sicilië niet.

Bejeweled 3 komt 7 december

PopCap heeft vandaag Bejeweled 3 aangekondigd voor de PC. Het vervolg op de populaire puzzelgames zal vanaf 7 december te koop zijn in de winkels en op PopCap.com. Volgens PopCap zal de nieuwe Bejeweled net zo verslavend zijn als zijn voorgangers met een aantal leuke toevoegingen.

In Bejeweled 3 zullen namelijk de al bestaande gamemodes vernieuwd en opgeleukt worden. Er zijn tevens nieuwe gamemodes toegevoegd, waaronder de Zen-mode. In de Zen-mode kan de speler geluiden en ritmes toevoegen aan de game. De quest-mode heeft verder nog 11 minigames gekregen, waardoor het grote aantal op 40 komt. Verder belooft PopCap HD graphics, vloeiende gameplay en kristalhelder geluid.

"De uitdaging in het maken van een nieuwe Bejeweled is om het innovatief en fris te houden zonder de basis, waar miljoenen mensen gek op zijn, uit het oog te verliezen. We zijn dus erg voorzichtig met het aanpassen van het spel, vandaar dat het zo geduurd heeft voor er weer een vervolg kwam.", aldus Jason Kapalka van PopCap.

 http://i.fokzine.net/upload/10/11/101101_192227_bj3.jpg

Munsterman trakteert op iPad's

Elke speler van de eerste selectie van FC Twente kan zich verheugen op een iPad. Het speeltje van fabrikant Apple werd door voorzitter Joop Munsterman in het vooruitzicht gesteld als er gewonnen werd van PSV. De afgelopen weken liep de preses zelf regelmatig rond met de gadget.

"Nu kan ik er niet meer onderuit", zegt Munsterman op VI Radio. "Nu is de selectie opeens heel erg groot, kan ik je vertellen."

"Ik ben na zaterdag een blije voorzitter. Deze groep verrast ons telkens weer in positieve zin. De trainer en verscheidene spelers vertrokken vorig seizoen. Daarom ben ik blij verrast met de huidige prestaties. Eerder verbaasde het team mij al met de goede wedstrijden tegen Internazionale en Ajax", besloot Munsterman.

Van deur tot deur voor Chinese volkstelling

China is maandag begonnen aan een volkstelling die eenmaal in de tien jaar wordt gehouden. Zes miljoen deelnemers gaan stad en land af, kloppen aan op de talrijke deuren van de hoge Chinese appartementenkolossen en speuren migrantengebieden af om de enorme demografische veranderingen in het land vast te leggen. Het is de bedoeling dat iedere Chinese ingezetene wordt geteld.

In 2000 eindigde de teller op 1295 miljoen mensen, maar veel arbeidsmigranten die minder dan zes maanden in de grote steden werkten, werden destijds niet meegeteld. In de tien jaar die sindsdien zijn verstreken, kan gesproken worden van een geweldige volksverschuiving, omdat tientallen miljoenen arbeidsmigranten definitief naar de stad zijn verhuisd, op zoek naar werk.

"Waar je ook woont tussen 1 november en 10 november, je wordt geteld", zei Zhang Xueyuan, directeur publiciteit van de volkstellingcommissie in Beijing.

Het is de zesde keer dat in China een volkstelling wordt gehouden, maar deze keer wordt voor het eerst vastgelegd waar mensen wonen en niet waar hun woonvergunningen, of hukou's, staan geregistreerd. Op deze wijze kan veel duidelijker worden nagegaan hoe demografische veranderingen hebben plaatsgevonden en de werkelijke grootte van Chinese steden worden vastgesteld.

Volkstellers gaan van deur tot deur om mensen vragen te stellen over hun opleidingsniveau, familiegeschiedenis, werksituatie en bewonersstatus.

Een van de eerste Chinezen die maandag werden geteld was de gepensioneerde Ren Shuanggeng, die met een brede lach de volkstellers uitnodigde in zijn appartementje in Beijing. Zonder tijd te verliezen vuurden de tellers hun vragen af op de oude man: "Hoelang woont u hier? Hoeveel mensen wonen hier? Waar wonen uw kinderen? Hoe oud zijn zij? Hoe lang bent u al met pensioen?"

Het is een gigantische onderneming om de meer dan 1,3 miljard Chinezen te tellen. Iedere volksteller bezoekt zo'n tachtig tot honderd huishoudens, waar negentig procent van de ondervraagden achttien vragen moeten beantwoorden. De overige tien procent moet een extra vragenlijst met 45 vragen beantwoorden over verhuizingen, werkloosheid en andere persoonlijke gegevens.

"Door van deur tot deur te gaan kunnen we op grondige wijze arbeidsmigranten ondervragen en anderen die niet permanent in Beijing verblijven", aldus Cai van de volkstellingcommissie in Beijing.

Ongeveer honderdveertig miljoen mensen werken niet in hun woonplaatsen. Onder het hukou-systeem worden Chinezen bestempeld als ruraal of urbaan. Dit betekent dat een Chinees van het platteland niet als ambtenaar mag werken in de grote stad, zelfs niet in de gezondheidszorg of het onderwijs. Het brengt moeilijkheden met zich mee voor de volkstelling, omdat niet iedere arbeidsmigrant bereid zal zijn vragen naar eerlijkheid te beantwoorden als hij illegaal werk verricht.

In een land met een één-kind-beleid zal het daarnaast bovendien moeilijk worden informatie te krijgen van gezinnen met ongeregistreerde kinderen. Ouders die in strijd met het beleid meer kinderen krijgen, moeten een hoge boete betalen. Om van deze ouders toch informatie te krijgen is besloten dat de strafmaat wordt verlaagd voor ouders die hun kinderen tijdens de volkstelling alsnog registreren.

Vooralsnog zijn er geen schattingen omtrent de grootte van de Chinese bevolking gepubliceerd, maar als deze het afgelopen decennium jaarlijks met een procent groeide, zijn er sinds 2000 130 miljoen Chinezen bijgekomen, een derde van het inwonertal van de Europese Unie. De resultaten van de volkstelling worden in april volgend jaar bekendgemaakt.

Komende dagen stakingen in Londen

Brandweerlieden en werknemers van de ondergrondse in Londen leggen deze week het werk neer. Zo'n 5600 leden van de brandweervakbond voerden maandag al actie en zeiden vrijdag 5 november, een feestdag met veel vuurwerk in Groot-Brittannië, in staking te zullen gaan.

De burgemeester van Londen veroordeelde de plannen om op deze feestdag te staken, en nam maatregelen door uitzendkrachten in te huren om de gaten op te vullen.

Leden van de vakbond voor spoorweg-, zeevaart- en transportpersoneel willen dinsdag en woensdag staken.

Vodafone meldt klant met schuld niet meer bij BKR

Vodafone stopt met ingang van volgend jaar met het melden van klanten bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat meldt het telecombedrijf maandag. Volgens het bedrijf zijn de gevolgen van een aanmelding bij het schuldenregister voor de klant 'disproportioneel'.

Telefoonbedrijven, banken en andere kredietverstrekkers kunnen bij het BKR controleren of een mogelijke klant niet al in de schulden zit. Volgens Vodafone komt het echter voor dat een betalingsachterstand van een paar euro van iemand in zijn studententijd leidt tot weigering van een hypotheek.

Volgens Vodafone heeft overleg met BKR over instelling van een minimumbedrag voor registratie niets opgeleverd. Het bedrijf zegt zich daarom genoodzaakt te voelen om klanten niet meer bij BKR aan te melden. Melding bij BKR is overigens, in tegenstelling tot voor banken, bij telecombedrijven niet verplicht.

Nys wint wederom Koppenbergcross

Sven Nys heeft vanmiddag voor de zevende maal op rij de Koppenbergcross gewonnen. In de tweede wedstrijd van de strijd om de GvA-trofee bleef hij Niels Albert, Kevin Pauwels en Zdenek Stybar een straatlengte voor.

Het modderige parkoers in Oudenaarde, met in elke ronde de beklimming van de Koppenberg, was zwaar. Nys gaf echter direct gas en zag zijn voorsprong op de concurrenten alleen maar oplopen.

Nys kreeg in de laatste ronde nog een lekke band maar dat deerde hem niet. De Belg kwam solo over de finish. Beste Nederlander was Gerben de Knegt die zesde werd.

Eis drie jaar cel voor fraude met kamerverhuur

Een 33-jarige Utrechter heeft maandag in de Utrechtse rechtbank een celstraf van drie jaar tegen zich horen eisen. De man zou zich begin dit jaar schuldig hebben gemaakt aan kamerverhuurfraude. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Utrecht.

De Utrechtse politie ontving half januari ruim honderd aangiftes en meldingen van kamerverhuurfraude. Tientallen gedupeerden hadden een bedrag gestort voor de huur van kamers in panden aan de Zaagmolenkade en de Ferdinand Bolstraat. De panden stonden echter niet leeg om te worden verhuurd, maar om gerenoveerd te worden.

De gedupeerden hebben hun geld terug, omdat direct beslag is gelegd op de rekeningen waarop zij hun geld hadden gestort. Naast de Utrechter zijn er nog twee verdachten in de zaak. Zij hadden hun rekening voor de fraude ter beschikking gesteld. Zij worden nog berecht.

De politie had de Utrechter na de aangiftes al in beeld, maar hij was voortvluchtig. De man liep tegen de lamp toen hij in juli werd gepakt voor winkeldiefstallen in onder meer De Bilt en Laren. De Utrechter gaf in de rechtbank aan dat hij mensen oplichtte omdat hij in financiële nood verkeerde.

René Froger ontvangt oeuvreprijs

René Froger is maandagochtend in het zonnetje gezet door radiozender 100% NL. De zanger, die vrijdag zijn vijftigste verjaardag viert, ontving de oeuvreprijs van de radiozender.

"René Froger is een van de grootste artiesten van Nederland", geeft de programmadirecteur van de radiozender als motivatie. "En daar zijn we trots op. René is een zanger met een uniek stemgeluid, die zijn publiek weet te raken." 100% NL staat deze week in het teken van de zanger omdat Froger Abraham ziet. "Dit is hét moment om Renés indrukwekkende carrière te eren."

Froger kreeg de 100% NL Oeuvre Award maandag uit handen van zijn goede vriendin, presentatrice Caroline Tensen. De onderscheiding, die voor het eerst werd uitgereikt, maakt deel uit van de jaarlijkse prijzenregen van de radiozender.

Luisteraars mogen elk jaar aangeven welke Nederlandse artiesten volgens hen een bijzondere prestatie hebben geleverd. De awards van 2010 worden uitgereikt in januari.


De gelauwerde zanger (Foto: Novum)

Gewonden bij zelfmoordaanslag Tsjetsjenië

Een opstandeling heeft zich maandag in Tsjetsjenië, in het roerige zuiden van Rusland, met een zelfvervaardigde granaat opgeblazen. Negen politieagenten raakten gewond, van wie twee ernstig. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

Het incident vond plaats op het moment dat een politie-inval in een schuilplaats van opstandelingen zijn einde naderde. De opstandeling liet zijn explosief afgaan toen de politie na een vuurgevecht op hem afkwam. Hij was op slag dood.

UWV stort 1,5 miljoen terug aan zzp'ers

Uitkeringsinstantie UWV stort ruim 1,5 miljoen euro terug aan zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) die ten onrechte hoge terugvorderingen en boetes ontvingen, omdat zij met behoud van hun WW-uitkering een eigen bedrijf zijn gestart. Dat schrijft minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het draait om de zogeheten zelfstandigenregeling, waarbij iemand die een WW-uitkering krijgt een eigen bedrijf mag starten. De uren die aan het eigen bedrijf zijn besteed, moeten worden opgegeven bij het UWV. De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer oordeelde begin dit jaar dat het UWV veel zzp'ers niet goed heeft voorgelicht over deze regeling en het aantal uren dat zij moesten opgeven.

Veel zzp'ers kregen daardoor te maken met hoge terugvorderingen en boetes toen de bestanden van het UWV werden gekoppeld aan die van de Belastingdienst. Het gaat om zzp'ers die tussen 2004 en medio 2006 van de regeling gebruikmaakten. Kamps voorganger Piet Hein Donner (CDA) stelde naar aanleiding van de bevindingen van Brenninkmeijer een commissie in die ieder dossier opnieuw beoordeelt.

Inmiddels zijn 1.757 herzieningsverzoeken binnengekomen. In 283 gevallen is het verzoek gegrond verklaard; 333 zzp'ers hebben een afwijzing gekregen. De 283 toegewezen herzieningsverzoeken zijn goed voor een totaalbedrag van ruim 1,5 miljoen euro aan terugvorderingen, boetes en rente. Dat bedrag wordt teruggestort.

Rummenigge roept kemphanen op het matje

De felle kritiek van president Uli Hoeness van Bayern München aan het adres van trainer Louis van Gaal is voor voorzitter Karl-Heinz Rummenigge reden de twee op het matje te roepen. Dat maakte de Zuid-Duitse club maandag bekend.

"Een gesprek tussen de twee, samen met sportdirecteur Christian Nerlinger en mij, moet de onenigheden de wereld uit helpen", legde Rummenigge de tactiek uit om de rijen in München weer gesloten te krijgen.

Hoeness liet zich onlangs ongewoon kritisch uit over zijn Hollandse coach. De preses vertelde dat er moeilijk met Van Gaal valt te praten en dat hij de mening van andere mensen niet accepteert. Daarnaast verweet Hoeness de trainer de fout te maken zijn spelers van het tweede plan niet al te serieus te nemen.

Wanneer het gesprek plaatsvindt is niet bekend.

Haase ronde verder in Basel

Robin Haase heeft op het tennistoernooi van Basel de tweede ronde bereikt. De Hagenaar was in zijn openingspartij met 6-4, 6-3 te sterk voor de Zwitser Stephane Bohli, die met een wildcard was toegelaten. Haase, de nummer 66 van de wereld, speelt in de volgende ronde tegen Michaël Llodra of de als achtste geplaatste John Isner.

Haase had tegen Bohli, de mondiale nummer 122, nauwelijks wat te duchten. In de eerste set had hij aan een break genoeg, in het tweede bedrijf snoepte hij zelfs twee servicegames van de Zwitser af. Zelf kreeg Haase in de precies een uur durende partij geen enkel breakpoint tegen.

De andere Nederlandse deelnemer in Basel, Thiemo de Bakker, komt maandag nog niet in actie. Roger Federer moet later deze dag wel de baan op. De nummer één van de plaatsingslijst speelt tegen de Oekraïner Alexandr Dolgopolov.

Duitsland gaat tien piraten berechten

Een rechtbank in Hamburg gaat later deze maand tien Somaliërs berechten die in staat van beschuldiging zijn gesteld wegens piraterij. De tien waren betrokken bij de kaping van het Duitse vrachtschip MV Taipan in de Golf van Aden. De tien werden op 5 april door Nederlandse mariniers aangehouden aan boord van de Taipan.

De rechbank in Amsterdam bepaalde in juni dat de tien aan Duitsland konden worden uitgeleverd. De Duitse justitie had om hun uitlevering gevraagd. Omdat van drie van de tien de leeftijd niet met zekerheid kan worden vastgesteld, zullen alle tien voor een jeugdrechter worden gebracht. Hun zaak komt op 22 november voor, zei een rechtbankwoordvoerder maandag.

Actrice bang van eigen film

Hoofdrolspeelster Katie Featherston vindt haar eigen horrorfilm Paranormal Activity 2 eigenlijk te eng om naar te kijken. De 28-jarige actrice zegt dol op horrorfilms te zijn, maar heeft moeite met het kijken naar haar eigen film.

"De eerste keer dat ik naar Paranormal Activity 2 keek was in een volle bioscoopzaal, en ik was doodsbang", zegt Featherston tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik kan geen van beide Paranormal-films in m'n eentje kijken."

"Ik heb ooit geprobeerd Paranormal Activity 1 alleen te kijken, toen ik een versie had gekregen met daarin een aangepaste scène. Ik wilde wel eens zien wat ze hadden veranderd, maar bij de eerste scène met een mes dacht ik al van o nee, dit ga ik dus niet doen."

Paranormal Activity 2 gaat over een gezin dat na een serie inbraken het huis volhangt met camera's. Hun bevindingen zijn een stuk sinisterder dan ze hadden verwacht. De film draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.


Katie Featherston (Foto: Novum)

'Wethouders willen burgemeester worden'

Meer dan de helft (58 procent) van de wethouders in Nederland wil burgemeester worden. Van de wethouders in steden met meer dan honderdduizend inwoners ambieert 44 procent zelfs een functie als minister of staatssecretaris.

Dat blijkt uit een enquête onder vijfhonderd wethouders. De uitkomsten daarvan zijn gepubliceerd in het boek 'Praktische dromers. Over het vak van wethouder' van Lenny Vulperhorst, partner bij adviesbureau Andersson Elffers Felix.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de bestuursstijlen van mannelijke en vrouwelijke wethouders niet veel verschillen. Wel zijn vrouwelijke wethouders sterker vertegenwoordigd in de kleinste gemeenten en steden met meer dan vijftigduizend inwoners.

Wethouders uit grote steden blijken er andere motieven op na te houden dan hun collega's uit kleine steden en dorpen. Bestuurders uit grote steden gaan veel 'politieker' te werk: twee keer zoveel wethouders worden er gedreven door 'politieke' ambities, aldus het onderzoek.

Uit jaarlijkse onderzoeken van het blad Binnenlands Bestuur blijkt dat elke raadsperiode een derde van de wethouders een eindstreep niet haalt. Uit de enquête blijkt dat bijna veertig procent van de wethouders vindt dat zij niet goed zijn voorbereid op de functie van gemeentebestuurder, weet het blad te melden.

Tachtig procent van de wethouders heeft zichzelf voorbereid op de nieuwe functie; twintig procent is opgeleid door de partij. De eigen voorbereiding bestond vooral uit het lezen over het ambt van wethouder, gesprekken met veel andere wethouders of het raadplegen van 'een oude rot', aldus Binnenlands Bestuur.

Rotterdamse marktkooplui in hongerstaking

Ontevreden marktkooplui in Rotterdam hebben zich maandag geposteerd op de stoep voor het stadhuis aan de Coolsingel. Op borden die de dertig tot veertig man bij zich dragen, staat dat ze in hongerstaking zijn. De marktkooplieden zonder vaste plek, ook wel meelopers genoemd, eisen dat ze weer kunnen verkopen wat ze willen.

Sinds 14 oktober is een nieuwe maatregel van kracht die de diversiteit van de markten in de Maasstad moet verbeteren. Deze 'branchering' moet de markten aantrekkelijker maken, zegt een gemeentewoordvoerder. Er is onder meer een beperking voor de verkoop van aardappelen, groente en fruit, maar ook zouden er te veel textielkramen zijn.

De marktkooplui zeggen dat dit hen geld kost en willen dat de maatregel wordt ingetrokken. Verantwoordelijk wethouder Dominic Schrijer heeft maandagochtend een gesprek gehad met de meelopers en hun meegedeeld dat hij niet van plan is de regels aan te passen.

Opnieuw miskraam voor Lily Allen

Lily Allen heeft opnieuw een miskraam gehad. Het is de tweede zwangerschap van de 25-jarige zangeres die vroegtijdig ten einde komt.

Allen, die een relatie heeft met de 32-jarige Sam Cooper, onthulde begin augustus dat zij en haar vriend hun eerste kindje verwachtten. De Britse zangeres was toen al drie maanden zwanger. In de zesde maand van haar zwangerschap heeft ze haar kindje verloren.

"Met groot verdriet moeten we bevestigen dat Lily Allen en Sam Cooper hun baby hebben verloren", laat haar woordvoerder weten. Het koppel vraagt om privacy in deze 'verschrikkelijk verdrietige tijd'.

Allen, die hits scoorde met Smile en The Fear, had in 2008 ook al een miskraam. De zangeres was zwanger van Ed Simons van de Chemical Brothers, met wie ze destijds een relatie had. De twee gingen enige tijd later uit elkaar.


Lily Allen (Foto: Novum)

Hoes beëdigd tot burgemeester Maastricht

Onno Hoes (VVD) is maandagmiddag beëdigd tot de nieuwe burgemeester van Maastricht. Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering, waarbij de Limburgse commissaris van de Koningin Leon Frissen (CDA) hem de eed afnam.

Hoes volgt Gerd Leers (CDA) op die eerder dit jaar aftrad vanwege zijn betrokkenheid bij een vastgoedproject in Bulgarije, waarbij hij zijn positie zou hebben misbruikt. Leers heeft inmiddels een nieuwe baan; hij is minister voor Immigratie en Asiel in het nieuwe kabinet-Rutte.

Hoes (49) zat vanaf 2001 in het provinciebestuur van Noord-Brabant. Hij is getrouwd met RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde.


Onno Hoes (Foto: Novum)

Leerlingen bijgepraat over homo's

Scholieren in Utrecht krijgen meer voorlichting over homoseksualiteit. Dat heeft de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) afgesproken met homobelangenvereniging COC Nederland. De maatregel moet geweld tegen homo's tegengaan. Eerder werd Gay Alert gelanceerd, een speciaal telefoonnummer waar homo's geweld of treiterijen kunnen melden.

COC had het gesprek aangevraagd naar aanleiding van vier ernstige gevallen van homofoob geweld in Utrecht in een jaar tijd. Wolfsen heeft tijdens het overleg gezegd er flink de schouders onder te gaan zetten. Hij wil dat elke school in Utrecht voorlichting gaat geven over homoseksualiteit en transgenders. Dit moet ervoor zorgen dat jongeren een beter beeld krijgen van homoseksualiteit. "Jong geleerd is oud gedaan", zegt een COC-woordvoerder.

De gemeente wil homoseksuelen stimuleren het nummer echt te gaan bellen als er wat is gebeurd en gaat het telefoonnummer onder de aandacht brengen met reclame. Uit het verleden blijkt dat er niet zo snel meldingen van geweld worden gedaan. "In 2009 werden in heel de provincie Utrecht maar achttien meldingen van geweld gedaan. Terwijl er in Utrecht achttienduizend homoseksuelen zijn van wie er zeven op de tien te maken krijgen met geweld", zegt de woordvoerder. In Amsterdam werden vorig jaar bijna vierhonderd gevallen van homogerelateerd geweld gerapporteerd.

Ook worden in Utrecht in enkele gevallen camera's geplaatst om geweld tegen te gaan. Daarnaast gaat de gemeente met woningcorporaties in gesprek over de rol die zij kunnen spelen. Het COC is blij met de toezeggingen, maar zegt Utrecht af te rekenen op haar daden. "Pas als het geweld afneemt en de gemeente in voorkomende gevallen adequaat reageert, zijn we tevreden."

Geen directe opvolger Dance Parade

Rotterdam krijgt volgend jaar geen festival dat zich de directe opvolger van de befaamde Dance Parade kan noemen. Rotterdam Festivals wil in 2011 daarvoor in de plaats drie of vier jongerenevenementen, waarvoor het budget van de Dance Parade beschikbaar wordt gesteld. Dat blijkt maandag uit de Evenementenkalender 2011 van Rotterdam.

Rotterdam Festivals is coördinator van het evenementenbeleid. Op basis van de door de stichting opgestelde kalender stelt de gemeente in januari de evenementenvergunningen vast.

De gemeenteraad gaf eerder dit jaar aan Rotterdam Festivals de opdracht een opvolger voor de Dance Parade te onderzoeken. Dat evenement ging dit jaar niet door vanwege het aangescherpte evenementenbeleid in de havenstad naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland.

Wees een massa-moordenaar in Bulletstorm-screens

Volgend jaar komt Bulletstorm naar ons toe en in deze game mag je mensen op verschillende manieren doden. Naast een heel arsenaal aan wapens is er ook nog een omgeving die je kan helpen. Zo kan je mensen doden door de deur hard in te trappen of iemand tegen een elektriciteits-kabel aan te schoppen.

Er zijn al zat bewegende beelden van het spel maar afgelopen weekend hebben Epic en People Can Fly een aantal nieuwe screenshots uitgebracht. Bulletstorm komt 25 februari uit voor de PC, PS3 en Xbox 360. Bekijk hieronder de screenshots.

BulletstormBulletstormBulletstormBulletstormBulletstormBulletstormBulletstormBulletstormBulletstorm

Ajax met Anita en De Zeeuw naar Auxerre

Ajax-trainer Martin Jol heeft Vurnon Anita en Demy de Zeeuw opgenomen in de selectie voor de Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre. Beide spelers zijn hersteld van een lichte blessure. Anita viel zaterdag tegen Heracles uit met een pijnlijke hamstring, De Zeeuw kwam vanwege lichte klachten op het kunstgras van Almelo helemaal niet in actie.

Ajax reist dinsdag met negentien spelers af naar Frankrijk. Bij een overwinning blijven de Amsterdammers volop in de race voor een plaats in de achtste finales.

Van der Vaart fit voor wedstrijd tegen Inter

Rafael van der Vaart kan dinsdagavond gewoon meespelen in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale. De middenvelder van Tottenham Hotspur is voldoende hersteld van een zaterdag opgelopen hamstringblessure. Dat laat de voetballer via een woordvoerder weten aan Novum Nieuws.

Van der Vaart moest in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Manchester United een kwartier voor tijd geblesseerd naar de kant. Trainer Harry Redknapp sprak de verwachting uit de middenvelder dinsdag thuis tegen Inter te moeten missen, maar dat blijkt toch niet het geval.

Nu Van der Vaart kan spelen, komt het toch nog tot een confrontatie tussen hem en Wesley Sneijder. Vanwege een schorsing moest de 27-jarige middenvelder de eerste confrontatie met Inter, die met 4-3 werd verloren, nog aan zich voorbij laten gaan.


Rafael van der Vaart (Foto: Novum)

Kamer wil belastingherziening

Voor een meerderheid in de Tweede Kamer is het hoog tijd voor een brede belastingherziening. Dat bleek maandag bij het eerste deel van het Kamerdebat met staatssecretaris Frans Weekers (VVD) over het belastingplan voor 2011. De laatste grote hervormingsronde was bijna tien jaar geleden.

De meeste partijen willen dat het belastingstelsel wordt vereenvoudigd, al is er nog wel wat verschil van mening over welke richting het op moet. VVD-Kamerlid Helma Neppérus wil het aantal van 25 belastingen terugdringen en sommige zoals "die gekke verpakkingenbelasting" opheffen. Ook de PvdA wil een simpeler systeem, maar juist wel doorgaan met vergroening.

PVV-Kamerlid Roland van Vliet vindt het huidige stelsel "erg ingewikkeld en vol met onrechtvaardigheden". Ook D66, GroenLinks, ChristenUnie en de SGP willen een belastinghervorming.

Kamer wil belastingherziening
Kamer wil belastingherziening (Foto: ANP)

Olieprijs schiet omhoog

De prijs van ruwe olie is maandag hard opgelopen door een verdere verzwakking van de Amerikaanse dollar en sterke productiecijfers uit China, de grootste energieverbruiker ter wereld.

Een vat Amerikaanse ruwe olie (159 liter) klom maandagmiddag 2 dollar, ofwel 2,5 procent, tot 83,43 dollar. De dollar daalde maandag tot het laagste niveau ten opzichte van de Japanse yen. Dat werd veroorzaakt door de verwachtingen dat de Amerikaanse Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, later deze week maatregelen bekendmaakt om de kwakkelende Amerikaanse economie te stimuleren.

Doordat de 'greenback' zo goedkoop is geworden, is olie - die in dollars wordt betaald - minder duur voor sommige landen buiten de Verenigde Staten. Dat zorgt voor een grotere vraag.

Olieprijs schiet omhoog
Olieprijs schiet omhoog (Foto: ANP)

Explosiegevaar na overval op geldwagen Eemnes

Bij een overval op een geldtransport op een parkeerplaats langs de A1 bij Eemnes zijn mogelijk explosieven achtergebleven. De geldwagen wordt onderzocht door bomverkenners en de parkeerplaats bij een hotel en een tankstation is afgezet. De overval is niet gelukt en de daders zijn te voet gevlucht, zegt een woordvoerder van de politie.

Wat er rond 14.00 uur precies gebeurde bij het Van der Valk-hotel de Witte Bergen is nog niet duidelijk, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond. De politie heeft de omgeving afgezet voor politieonderzoek, maar ook vanwege het gevaar door explosieven die mogelijk zijn achtergebleven op de wagen bij het tankstation.

De daders zijn nog voortvluchtig.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 17-10-2010 t/m zaterdag 23-10-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Waar het Fable III niet lukt de Nederlandse top tien te behalen is het in Engeland gelukt om op één binnen te komen. Just Dance 2 lukt het om nog een plaatsje te stijgen naar een nummer twee positie, zal het de nummer één halen? Grootste stijger van de week is New Super Mario Bros Wii van 27 naar 17. Zakker van de week is de PC versie van Fallout: New Vegas, die zakt van 11 naar 37.

De lijst bestaat uit tien Wii-games, vijftien Xbox 360-games, elf PlayStation 3-games, twee PC-games, geen PSP-game en twee DS-games.

Top40

Berging auto's Haarlemse parkeergarage gestart

SOS International begint maandagmiddag met het wegslepen van auto's uit de parkeergarage in Haarlem waarin dinsdagavond een grote brand woedde. De eerste auto wordt rond 15.00 uur uit de garage gehaald, meldt de gemeente Haarlem.

De berging gaat ongeveer vijf dagen duren, verwacht de gemeente. Het bergen begint op de eerste etage. Hier staan de auto's die het minst beschadigd zijn. Daarna volgen de parkeerlagen eronder.

Eigenaren van de auto's kunnen niet direct bij hun wagen, vertelt een woordvoerder van SOS International. De auto's worden naar een opslagterrein in Halfweg gebracht, waar een schade- en herstelbedrijf kijkt hoe de wagens er aan toe zijn. Eigenaren kunnen hier hun auto bezoeken. "Maar dan moeten ze wel even bellen van tevoren."

Als de berging is afgerond, wordt de schade aan de garage nog eens goed bekeken. Een woordvoerder van de gemeente verwacht dat het nog een hele tijd duurt voordat de garage weer open kan. Hoelang de garage dicht blijft, moet uit onderzoek blijken.

De brand in de garage in het centrum van Haarlem ontstond dinsdag rond 20.00 uur. Rond 02.30 uur kon de brandweer uiteindelijk het sein brand meester geven. De brand op de tweede parkeerlaag van parkeergarage de Appelaar is vermoedelijk ontstaan door een technisch mankement in een auto. Naar de exacte oorzaak loopt nog een onderzoek.

In de garage stonden op het moment van de brand zo'n 260 auto's. Hoeveel hiervan er zijn verwoest, is nog onduidelijk.

Tim Knol gaat naar basis met akoestische plaat

Tim Knol heeft een aantal nummers van zijn debuutalbum voor de tweede keer opgenomen. Ditmaal krijgen hits als Sam en When I Am King een akoestisch jasje. De negen nummers stonden in een take op de cd Music In My Room.

"Ik heb de liedjes van mijn debuutplaat eigenlijk heel snel opgenomen", vertelt de FOK!ker over zijn eerste album Tim Knol dat in januari verscheen. "Het afgelopen jaar hebben we de nummers heel veel gespeeld en heb ik veel nieuwe dingen ontdekt in de songs."

De 21-jarige Knol brak dit jaar door en speelde onder meer op Noorderslag, Lowlands en stond tweemaal in Paradiso. Ook mocht hij de Edison voor Beste Nieuwkomer mee naar huis nemen.

Om het succesvolle jaar af te sluiten, besloot Tim in de studio nog een keer terug te blikken. "Het was te gek om de liedjes opnieuw op te nemen, soms met prachtige strijkarrangementen en soms naakt met alleen gitaar en piano." Music In My Room verschijnt eind november als bonusschijfje bij Tims debuutplaat.


Tim Knol (Foto: Novum)

IJslandse vulkaan dichtbij uitbarsting

Het lijkt erop dat de vulkaan Grimsvotn op IJsland steeds heter wordt en mogelijk binnenkort tot uitbarsting komt. Dat hebben wetenschappers maandag gezegd, nadat grote hoeveelheden water wegstroomden van onder de gletsjer die bovenop de vulkaan ligt.

Het smeltwater begon donderdag weg te stromen en roept herinneringen op aan 2004, toen de Grimsvotn uitbarstte en het Europese vliegverkeer ontregelde, zei geofysicus Pall Einarsson van de Universiteit van IJsland.

De Grimsvotn ligt onder een tweehonderd meter dikke ijslaag van de Vatnajokull-gletsjer in het zuidoosten van IJsland. De vulkaan is zeer actief en kwam niet alleen in 2004, maar ook in 1996 en 1998 tot uitbarsting.

Eerder dit jaar strandden miljoenen passagiers door de grote aswolken die door de vulkaan Eyjafjallajokul werden uitgebraakt. Landen in het noorden van Europa zagen zich noodgedwongen vliegtuigen dagenlang aan de grond te houden.

Momenteel zijn er geen tekenen van ondergrondse trillingen, maar magma in de vulkaan doet de bovenliggende gletsjer smelten. Een meer onder de gletsjer is flink gezwollen, waardoor het water onder de ijskap wegstroomt.


(Foto: Novum)

Bondscoach honkballers stapt op

De bondscoach honkballers Jim Stoeckel zal vertrekken bij de Nederlandse honkbalbond. De 58-jarige Amerikaan maakte zijn besluit een dag na de verloren finale in de Intercontinental Cup tegen Cuba bekend. Hij voert persoonlijke redenen aan voor zijn besluit.

De KNBSB wil dat de bondscoach fulltime beschikbaar is, maar de familiesituatie van Stoeckel laat dit niet toe. Daarom is volgens technisch directeur Robert Eenhoorn in de zomer na het Europees kampioenschap na onderling overleg al besloten dat de wegen van Stoeckel en de bond zouden scheiden. De KNBSB hoopt volgende week al een opvolger voor de Amerikaan te kunnen presenteren.

Tbs'er niet opnieuw veroordeeld tot tbs

De tbs'er die in april in een vestiging van Hema in Uden een 61-jarige vrouw uit Boekel neerstak, is maandag door de rechtbank in Den Bosch niet opnieuw veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Justitie had dat twee weken geleden wel geëist. De rechtbank denkt echter dat een nieuwe maatregel geen zin heeft, omdat de man volgens deskundigen niet meer behandelbaar is. De vrouw uit Boekel werd het willekeurige slachtoffer van de 49-jarige patiënt uit een tbs-instelling van de Pompestichting in de Noord-Brabantse gemeente Landerd. De tbs'er was tijdens een begeleid verlof boodschappen aan het doen, toen hij de vrouw neerstak. Het slachtoffer liep een flinke steekwond in haar bovenlichaam op.

De man was tot tbs met dwangverpleging veroordeeld voor een moord die hij in 1999 pleegde. Het incident van dit jaar leidde tot veel ophef. Tbs'ers in de instelling mochten van toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) een aantal maanden niet met verlof.

O'Grady naar ploeg Schlecks

Stuart O'Grady zal volgend seizoen gaan rijden voor het wielerteam van Fränk en Andy Schleck. De Australiër komt over van de Saxo Bank-ploeg die eerder al naast de Schlecks ook Jens Voigt en Jakob Fuglsang aan de nieuwe Luxemburgse ploeg kwijtraakte.

De 37-jarige O'Grady gaat volgend jaar zijn zeventiende profseizoen in. De Australiër won in het begin van zijn carrière vele massasprints, maar pakte in 2007 ook Parijs-Roubaix. De laatste jaren is het een trouwe knecht in het wielerpeloton gebleken.

Manager hekelt wilde verhalen over Charlie Sheen

De manager van Charlie Sheen hekelt de wilde verhalen over de veelbesproken acteur. Een bron die zegt Sheen goed te kennen, voorspelde onlangs dat de acteur vanwege zijn losbandigheid deze week nog het loodje zou leggen.

"Compleet uit de lucht gegrepen leugens", noemt manager Mark Burg de verhalen die eerder door entertainmentsite Radar Online werden verspreid. "Ik ben naar Charlies huis gegaan omdat ik me zorgen maakte, nadat ik het had gelezen", schrijft Burg in een e-mail aan entertainmentzender E! "Charlie zat in zijn eentje een footballwedstrijd te kijken."

Volgens de manager keek de acteur hem aan alsof hij gek was, toen hij het huis binnenstormde. "Je had best gewoon kunnen kloppen", zei Sheen tegen Burg. De manager zegt dat de 45-jarige acteur dinsdag gewoon weer aan het werk gaat op de set van de sitcom Two and a Half Man. "Hij vroeg ook ongeduldig wanneer hij een kopie van het script zou krijgen."

Sheen werd vorige week in verwarde toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hotelbeveiliging zou de acteur naakt en dronken in een kort en klein geslagen hotelkamer in New York hebben aangetroffen. Een 22-jarige pornoactrice zegt tegen haar wil te zijn vastgehouden in de hotelkamer. Sheens woordvoerder beweerde dat hij een allergische reactie had op medicijnen.

Entertainmentsite Radar Online schreef zondag onder meer dat Sheen na zijn terugkeer uit New York onophoudelijk heeft gefeest met prostituees en cocaïne. Zelfs de dames van lichte zeden zouden verbaasd zijn door het gedrag van de acteur. "Hij is compleet de weg kwijt", vertelde een bron. "Niemand kan tot hem doordringen."


(Foto: Novum)

CD: Make Believe - City Lights

Het kan soms snel gaan in de muziekwereld. In 2006 richtten zanger Joey Dussel en drummer Pim de Mol de band Make Believe op. Nu, vier jaar later, heeft de band al een aardige cv bij elkaar gespeeld. Zo speelden ze in het voorprogramma van onder andere 30 Seconds To Mars en Paramore, wonnen ze een optreden in TMF's Reaction, speelden zowel in 2009 als in 2010 op Eurosonic en alsof dit alles nog niet genoeg was, riep 3FM de band afgelopen jaar uit tot Serious Talent. Vooral de aandacht van 3FM en in het bijzonder DJ Michiel Veenstra bezorgde de band veel airplay.

Make Believe

Voorstel vrije openingstijden horeca Amsterdam

Horecaondernemers in Amsterdam moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen. Daarvoor pleiten de Amsterdamse afdelingen van D66 en de Partij voor de Dieren. De partijen denken dat het nachtleven in de hoofdstad daardoor een impuls krijgt en de overlast op straat minder wordt. Amsterdam zou op dit gebied nu een van de strengste regimes van de grote steden in Europa kennen.

D66-raadslid Jan Paternotte en Johnas van Lammeren van de PvdD doen deze week een voorstel aan de Amsterdamse gemeenteraad voor een vrij sluitingstijdenbeleid voor de horeca.Volgens Paternotte is er minder overlast van vertrekkende cafébezoekers als ze druppelsgewijs naar huis gaan. Ook vergroot het volgens hem de aantrekkingskracht op de stad. Een ander argument is de vermindering van 'papierdruk' voor ondernemers en de gemeente omdat geen vergunningen meer hoeven worden afgegeven.

Volgens de partijen verruimen steeds meer gemeenten de sluitingstijden van de horeca. In de uitgaanskernen van Groningen, Utrecht en Den Haag mogen horecaondernemers al zelf bepalen wanneer ze hun tent sluiten. Ook Haarlem is op weg naar vrije sluitingstijden. De horeca in Amsterdam heeft op dit moment vastgestelde sluitingstijden. Door de week gaan de meeste kroegen om 01.00 uur dicht, in het weekeinde om 03.00 uur.

Rogers naar Team Sky

Michael Rogers zal de komende twee seizoenen voor Team Sky gaan rijden. De Australische wielrenner is de zesde aanwinst voor Sky voor het seizoen 2011. Grootste prestaties van de 30-jarige zijn de drie wereldtitels bij het tijdrijden.

Rogers komt over van HTC Columbia waarvoor hij vorig jaar achtste werd in de Ronde van Italië en dit jaar de Ronde van Californië won. Bij Sky moet hij de Noor Edvald Boasson Hagen en de Brit Bradley Wiggins bij gaan staan in hun jacht op goede klasseringen.

"Supporter wordt gezien als randdebiel"

Eric van Dorp is een grote voorstander van de Voetbalwet. De voorzitter van de Supportersvereniging van Feyenoord baalt dat deze er nog niet is.

Van Dorp stoort zich enorm aan Groen Links-politica Femke Halsema. "Aardige meid hoor, maar als ik haar hoor ageren tegen preventief fouilleren, zeg ik: welkom in de wereld van de voetbalsupporter. Ik word namelijk elke week gefouilleerd. Ik wil juist een scherp onderscheid tussen de goed- en kwaadwillende supporters. Maar we durven geen harde maatregelen te nemen."

Het supportersbeleid is de nuance kwijt, schetst hij in een interview met De Volkskrant. "De supporter wordt gezien als een randdebiel met het IQ van een poffertje. Maar als je de supporters als varkens behandelt, gaan ze zich ook zo gedragen. Bij Heracles worden we altijd gastvrij ontvangen en krijgen we zelfs een broodje van de club. Bij NAC had iemand verzonnen dat we achter plexiglas moesten zitten. En dan vinden ze het vreemd dat supporters door het lint gaan."

De aanhang van Feyenoord staat er qua reputatie niet goed op, weet ook Van Dorp. "Het komt voort uit frustratie. Gerard Cox zei ooit: Feyenoord-supporter ben je niet voor je lol. Bij een deel van de achterban bestaat een dunne scheidslijn tussen beleving en geweldagig gedrag."

Gerritsen mist NK afstanden

Schaatsster Annette Gerritsen ontbreekt komend weekeinde in Heerenveen bij de Nederlandse afstandskampioenschappen. De schaatsster van Team Liga heeft nog te veel last van een hamstringblessure. De winnares van olympisch zilver op de 1000 meter wil geen risico's lopen.

Gerritsen nam na vorig seizoen afscheid van Control. Samen met Marianne Timmer en Margot Boer begon ze een eigen team. Gerritsen veroverde vorig jaar drie titels bij de NK afstanden, respectievelijk op de 500, 1000 en 1500 meter.

Gerritsen mist NK afstanden
Gerritsen mist NK afstanden (Foto: ANP)

'Mulisch zaterdag begraven op Zorgvlied'

Harry Mulisch wordt zaterdag begraven op Zorgvlied in Amsterdam. Dat heeft de directeur van de begraafplaats tegenover RTV Noord-Holland bevestigd. De kist wordt vanaf de Stadsschouwburg per boot naar de begraafplaats vervoerd. De begrafenis is volgens de omroep voor iedereen toegankelijk.

De 83-jarige Mulisch overleed zaterdagavond in zijn woonplaats Amsterdam. De gelauwerde schrijver was al een tijd ziek en overleed aan de gevolgen van kanker. Volgens zijn uitgeverij De Bezige Bij is na het overlijden van Mulisch een run op zijn boeken ontstaan. ''De meeste boekhandels zijn net open, maar we merken nu al dat er veel meer vraag is naar de boeken van Mulisch dan anders'', zegt een woordvoerder.

De uitgeverij wilde de berichtgeving over de begrafenis van de schrijver niet bevestigen.

Lees hier het in memoriam door FOK!-columnist Bakoenin.


(Foto: Novum)

Los een moordzaak op in de gratis sample van CSI: Fatal Conspiracy

CSI: Fatal Conspiracy is een paar dagen geleden uitgebracht voor de PC, Wii, Xbox 360 en de PlayStation 3. Het is nu ook mogelijk om een gratis sample van deze game te downloaden, want Ubisoft heeft een deel van het spel hiervoor vrijgegeven.
 

Het nieuwe spel laat de speler meedraaien in vijf nieuwe zaken van de CSI: Las Vegas crew. De zaken zijn onderling verbonden op de een of andere manier. Ook FBI Special Agent Huntby werkt mee aan deze zaak; hij onderzoekt een drug kartel dat te maken heeft met een aantal gruwelijke moorden. Zoals in de eerdere spellen wordt ook nu verwacht dat de speler de crime scenes onderzoekt, getuigen en verdachten ondervraagt en het bewijsmateriaal verwerkt.

In de demo kunnen spelers de vierde zaak van het spel proberen op te lossen. De naam van deze zaak is "All Washed Up", en het gaat over een jonge vrouw die dood in haar auto gevonden wordt, in de autowasstraat. Het lijkt er in eerste instantie op dat het gaat om een slachtoffer van een overdosis...

De sample is 400 MB en is te downloaden van FileFront of WorthPlaying.

CSI fatal conspiracy klein

 

'Bompakket naar Nederlandse ambassade Athene'

Naar de Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad Athene is een bompakket verstuurd. Een soortgelijk pakket voor de ambassade van Mexico is ontploft, aldus Griekse media. Een werkneemster van een koeriersdienst raakte door het ontploffen van het pakket lichtgewond.

Het pakket is volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken al onderschept toen het nog bij de koeriersdienst in het gebouw aanwezig was. De Griekse autoriteiten onderzoeken de inhoud van het pakket. Er zijn twee verdachten gearresteerd.

Man snijdt vrouw op straat de keel door

In het Belgische Sint-Truiden heeft een man maandag een vrouw op straat de keel doorgesneden. Voorbijgangers waarschuwden de hulpdiensten, maar de vrouw bleek niet meer te redden.

De man probeerde daarop zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Hij is door de politie aangehouden, zo heeft de Vlaamse publieke omroep VRT gemeld.

Volgens de politie was de man de partner van het slachtoffer. Ze zouden kort ervoor ruzie hebben gekregen. Het parket van Hasselt stelt een onderzoek in.

[Gerucht]: Mike Haggar in Marvel vs Capcom 3

Oh, Capcom. Wat plaag je ons weer. Op plaatjes van Capcoms Halloweenfeestje zien we in de achtergrond een plaatje van Mike Haggar (de worstelaar/burgemeester uit Final Fight) op één van de schermen. Haggar in MvC3 zou natuurlijk mooi zijn, al zijn we wel bang dat de wereld implodeert als Mike Haggar tegen Zangief vecht.



De volledige lijst personages is tot nu toe:

  1. Albert Wesker
  2. Amaterasu
  3. Captain America
  4. Chris Redfield
  5. Chun-Li
  6. Dante
  7. Deadpool
  8. Doctor Doom
  9. Dormammu
  10. Felicia
  11. Hulk
  12. Iron Man
  13. M.O.D.O.K.
  14. Magneto
  15. Morrigan Aensland
  16. Nathan Spencer
  17. Ryu
  18. Sir Arthur
  19. Spider-Man
  20. Super-Skrull
  21. Thor
  22. Trish
  23. Tron Bonne
  24. Viewtiful Joe
  25. Wolverine
  26. X-23
  27. Mike Haggar (gerucht)

 

DVD: Killers

In de film Killers spelen Katherine Heigl (Grey's Anatomy) en Ashton Kutcher (Punk'd) de rollen van Jennifer en Spencer, die elkaar op een vakantie in Frankrijk ontmoeten. Jennifer komt net uit een lange relatie en wil eigenlijk even rust op het relationele vlak. Toch valt de blondine als een blok voor Spencer. Op het eerste gezicht lijkt Spencer voor Jennifer een aardige en knappe man zonder problemen, maar dat heeft zij gruwelijk mis.

Crytek UK wil nieuwe Timesplitters maken

Crytek UK, aka "The developer formerly known as Free Radical", wil graag een nieuwe Timesplitters-game maken. De studio is met uitgevers aan het praten over de mogelijkheden en of er interesse voor is. De Timesplitters-games waren populaire shooters in de vorige consolegeneratie, beroemd om de multiplayer.

Managing director Karl Hilton zegt: "We're talking to publishers at the moment about whether that's [TimeSplitters] a viable route or not. There hasn't been a TimeSplitters game for quite a while. Obviously TimeSplitters is a FPS with a strong multiplayer element. The question is, is that the way to go with another one, or should it go down a different route, or should we be developing a new IP altogether? It's down to us talking to publishers about what their interest is and where they see it going. If they're keen for a TS game, then we'd be happy to do one. If they'd like us to develop something new then we'd do that."

Volgens Hilton zijn de uitgevers geïnteresseerd. "Talking to publishers, everyone is aware of TimeSplitters. It's got a brand awareness that's really good. Its success in different markets was quite variable. So depending on who you talk to, they either look at it as a really successful product or as a product that was almost successful but could have done better."

Lees het volledige interview op Eurogamer. Is de Fok!ker geïnteresseerd in een nieuwe Timesplitters-game?

KNVB schorst Vukovic voor vier duels

PSV kan voorlopig niet over Jagos Vukovic beschikken. De verdediger voerde afgelopen weekend, tijdens het duel tegen FC Twente (0-1), een harde tackle op Bryan Ruiz uit. Arbiter Kevin Blom beloonde deze daad met een rode prent.

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft Vukovic voor de duur van vier wedstrijden geschorst. De speler stond op het moment van de rode kaart pas vier minuten in het veld. Hij verving namelijk Erik Pieters, die geblesseerd van het veld moest.

Door de nederlaag van PSV nam FC Twente de koppositie weer over. De Eindhovenaren staan nu gedeeld tweede met en hebben slechts één punt minder.

Kubica: "Weer belangrijke factor in Brazilië"

Coureur Robert Kubica denkt dat komend weekend het weer opnieuw een belangrijke rol zal spelen. De Pool finishte vorige week als vijfde in een Grand Prix die zwaar geteisterd werd door de regen.

"Het is moeilijk om te voorspellen hoe we het gaan doen in Brazilië, want Interlagos is een beetje een vreemd circuit", vertelde Kubica, die momenteel de zevende plek in strijd om het kampioenschap. "Daarnaast verwacht ik dat het weer ook een belangrijke rol zal spelen, aangezien het weer in Brazilië rond deze tijd van het jaar altijd wat onrustig begint te worden. Hierdoor zou de race wel eens een loterij kunnen worden."

De vorige editie in Brazilië was voor Kubica een goede race. Hij werd destijds tweede achter Mark Webber. "Ik denk dat het moeilijk wordt om dat resultaat komend weekend te evenaren. Maar zoals ik al zei, als het gaat regenen is alles mogelijk op het circuit van Interlagos."

Man vaker opgepakt voor coniferenbranden Mijdrecht

De 31-jarige man die zaterdagnacht in zijn woonplaats Mijdrecht werd aangehouden omdat hij daar een coniferenhaag in brand had gezet, is al twee keer eerder opgepakt voor brandstichting. Dat laat een politiewoordvoerder maandag weten. De Utrechtse plaats is de afgelopen maanden geplaagd door brandjes in coniferenhagen.

De man werd eerder aangehouden na een brand in de wijk Hofland-Noord en na een brand in het dorp Amstelhoek. Vanwege de branden hield de politie extra toezicht. Daardoor werd halverwege september een 23-jarige man uit Mijdrecht betrapt toen hij een coniferenhaag in de wijk Molenland in lichterlaaie zette.

Hij is inmiddels vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. Zijn zaak en de zaak van de 31-jarige man staan volgens de politie los van elkaar. De 31-jarige Mijdrechter zit nog vast.

Staat haalt miljarden op met leningen

De Nederlandse Staat heeft met de veiling van drie leningen 5,26 miljard euro opgehaald, maakt het agentschap van het Ministerie van Financiën maandag bekend.

De Staat haalde 2,6 miljard euro op met de heropening van de lening die loopt tot 31 januari 2011. Het rendement werd in de veiling vastgesteld op 0,645%. Het uitstaande bedrag van de lening bedraagt nu 9,74 miljard euro.

Met een tweede, nieuwe, lening die afloopt op 29 april 2011 werd 1,53 miljard euro opgehaald, waarbij het rendement 0,785% bedroeg. Het uitstaande bedrag komt hiermee uit op 1,53 miljard euro.

De derde lening betrof een heropening en leverde een bedrag van 1,13 miljard euro op en loopt af op 30 juni 2011. Het rendement is 0,845% en het uitstaande bedrag is nu 6,08 miljard euro.

Het agentschap kondigde eerder aan een bedrag tussen de 3 miljard euro tot 7,5 miljard euro met de drie leningen te willen ophalen.

DRlihicfhy2g 089e up

Kijk, nu heb ik iedereen bij de kladden, inclusief mezelf. Het is vrijdagavond, een paar minuten voor half twaalf. Commercials bij Top Gear, dus een prima moment op mijn column te starten. Ik had mijn laptop al een hele tijd op schoot, geen idee waarom, want ik deed er niks mee. Het was alleen maar lastig, want teckel Max wilde over mijn schoot naar de andere kant van de bank, en nu kon dat niet. Nu ligt ze verderop onder haar deken te miepen. Aan de andere kant op de bank springen kwam blijkbaar niet bij haar op. Trut.

Omstreden Clattenburg fluit Auxerre - Ajax

Mark Clattenburg is door de UEFA aangewezen om de Champions League-wedstrijd tussen Auxerre en Ajax te leiden. De Engelsman wordt in het Stade l'Abbé-Deschamps geassisteerd door Darren Cann en Simon Beck. Vierde official is Lee Probert.

Ajax staat woensdag tegenover de Fransen, die twee weken geleden in de ArenA met 2-1 werden verslagen. Het team van trainer Martin Jol is bij een zege in ieder geval zeker van overwintering in Europa.

Clattenburg floot afgelopen zaterdag de topper in Engeland tussen Manchester United en Tottenham Hotspur (2-0). De Engelsman keurde een dubieus doelpunt van Nani goed. De Portugees maakte hands, waarna doelman Gomes een vrije trap wilde nemen. Nani kreeg van de arbiter echter toestemming om de bal in het doel te schieten.

Twee keer eerder was de 35-jarige Clattenburg de leidsman bij een duel van Ajax. Vorig jaar floot hij de thuiswedstrijd tegen Slovan Bratislava (5-0), waarin Luis Suárez vier keer scoorde. Op 4 oktober 2007 was Clattenburg de arbiter bij het verloren thuisduel met Dinamo Zagreb (2-3).

C. Ronaldo scherpt oud clubrecord aan

Cristiano Ronaldo heeft met tien goals in de laatste vier competitiewedstrijden een clubrecord verbroken bij Real Madrid. Dat meldt de club via haar officiële website.

Verschillende spelers van de Koninklijke slaagden er in het verleden in om negen keer te scoren in vier opeenvolgende competitieduels. Tot zaterdag lukte het nog niemand om de tien te halen. Ronaldo was afgelopen weekend met twee goals van grote waarde voor Real, dat de uitwedstrijd tegen Hercules Alicante met 1-3 won.

De Portugees was eerder ook tegen Deportivo La Coruna (6-1) en Malaga (1-4) twee keer doeltreffend. In de ontmoeting met Real Santander wist Ronaldo zelfs vier doelpunten te maken. De formatie van trainer José Mourinho won dat duel met 6-1. Onder meer Ferenc Puskas kwam in het verleden al eens tot negen goals in vier wedstrijden.

Cristiano Ronaldo heeft bovendien alweer een nieuw clubrecord in het vizier. Puskas maakte in het jaar 1959-1960 en 1960-1961 namelijk dertien goals in zeven duels op rij. Ronaldo scoorde in de maand oktober overigens ook in het Champions League-duel tegen AC Milan (één) en in beide interlands van Portugal tegen Denemarken en IJsland.

Clijsters naar derde plaats op wereldranglijst

Kim Clijsters is dankzij haar winst van de WTA Championships in Doha geklommen naar de derde plaats op de wereldranglijst. De 27-jarige Belgische rekende in het Emiraat af met de Deense Caroline Wozniacki die op de eerste plaats blijft staan.

Tussen Wozniacki en Clijsters is Vera Zvonareva de nummer twee in de ranking. De geblesseerde Serena Williams zakte naar de vierde stek. In de top tien nam verder de Australische Samantha Stosur de zesde plaats over van de Italiaanse Francesca Schiavone die nu zevende staat. Beste Nederlandse is Arantxa Rus op de 125e plaats. Michaëlla Krajicek staat 136e.

Eindelijk 'rustig' rijden in F1 2010

Bovennatuurlijke AI, spontaan falen van het motorblok, savegames die niet meer werken en andere bugs teisterde F1 2010, maar vanaf nu niet meer. Ontwikkelaar Codemasters heeft een patch vrijgegeven waarbij veel van deze problemen opgelost moeten zijn.

De patch heeft even op zich laten wachten, aangezien de klachten al een tijd bij Codemasters bekend waren, volgens de ontwikkelaar lag het probleem bij het vrijgeven van de patch door Microsoft en Sony. Sony heeft de patch al vrijgegeven, maar er is nog onduidelijkheid of Microsoft dit ook al gedaan heeft. Desalniettemin kan er weer lekker gescheurd worden!

F1

Meisje (12) zuipt zich ziekenhuis in

Een twaalfjarig meisje uit Hamburg heeft zich dit weekend in een coma gezopen. Het Duitse meisje werd bewusteloos aangetroffen op de zolder van het ouderlijk huis.

Ella vierde haar twaalfjarige verjaardag met vier vriendinnen. Het meisje deed zich rijkelijk tegoed aan een fles jenever. Rond tien uur 's avonds werd het haar allemaal te veel en stortte het kind ineen.

Haar geschrokken ouders alarmeerden direct de hulpdiensten, die het meisje ter plekke nog stabiliseerden. Voor de zekerheid is Ella overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis. Het jonge comazuipstertje voelt zich nu al een stuk beter.

Huizenprijzen blijven stabiel

De huizenprijzen lagen in september 2010 ruim 6 procent onder het niveau van augustus 2008, wat betekent dat de stagnatie op de woningmarkt voortduurt, blijkt maandag uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De huizenprijzen bereikten in augustus 2008 het hoogste niveau, voordat de financiële crisis toesloeg. Tot en met september 2009 daalden de prijzen vervolgens scherp en sindsdien zijn de huizenprijzen gestabiliseerd, volgens het CBS.

Hoewel in alle provincies sprake was van een daling, waren de verschillen onderling groot. In de periode tussen augustus 2008 en september 2010 was de kleinste prijsdaling te vinden in Zeeland van 1,7 procent en de grootste daling was 7,7 procent in Noord-Holland. In de periode voorafgaand aan de crisis stegen de woningprijzen in Noord-Holland ook het hardst.

Vrijstaande woningen hebben volgens het statistiekbureau het meest geleden onder de prijsdalingen en daalden 8,5 procent in waarde in de genoemde periode. Bij tussenwoningen was het waardeverlies 5,4 procent.

Vanwege de daling van de prijzen namen ook het aantal woningtransacties af. In de eerste drie kwartalen van 2009 daalde het aantal transacties met 34 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008 tot 91.000. In de eerste negen maanden van 2010 steeg dit aantal licht tot 92.000 blijkt uit cijfers van het CBS.

Van Aartsen overlegt over verbieden houseparty's

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen gaat heel goed kijken of grote houseparty's nog wel in Den Haag kunnen worden gehouden. Hij overlegt hier maandag over met politie en justitie, bevestigt zijn woordvoerder.

De aanleiding hiervoor is een houseparty met ongeveer 2500 bezoekers die zaterdagnacht aan de 1e van der Kunststraat in het Laakkwartier in Den Haag uit de hand liep. Bij een grote knokpartij vielen meerdere gewonden. De mobiele eenheid moest uitrukken. Zestien raddraaiers werden aangehouden.

Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen of het overleg in een verbod op houseparty's resulteert. "We gaan bekijken wat we met dit soort houseparty's moeten." De organisator had overigens een vergunning voor het feest. "Hij heeft al vaker houseparty's op het strand georganiseerd", zegt de woordvoerder. "Dat gaf nooit problemen."

Toivonen: "Het verschil was erg klein"

PSV leed zaterdag een zeldzame 0-1 thuisnederlaag tegen FC Twente en veel PSV'ers waren zo ziek van de nederlaag dat ze de gebruikelijke gang langs de pers achterwege lieten. Ola Toivonen kwam wel even langs. Ook hij wilde niet te lang stilstaan bij de nederlaag.

Hoewel Twente door de overwinning de eerste plaats op de ranglijst overnam van PSV acht de Zweedse aanvaller de titelkansen van PSV niet verminderd. "Het is pas eind oktober, bijna november. Dus er is nog niets beslist. Het blijft dit seizoen denk ik tot het einde toe spannend. Ik verwacht eerder dat de wedstrijd in Enschede (2 april 2011 red.) beslissend kan zijn", zei Toivonen tegen de verzamelde media.

Voor PSV kwam door de nederlaag een einde aan een reeks van 27 thuiswedstrijden zonder nederlaag. Daarnaast verloren de Eindhovenaren hun ongeslagen status van dit seizoen en moest PSV ook de koppositie aan de regerend kampioen laten.

Het verschil tussen Twente en PSV is nu één punt en ook in Eindhoven was het verschil volgens Toivonen te verwaarlozen. "Ik denk niet dat het verschil erg groot was, eerder erg klein", aldus Toivonen. "Zij hadden twee kansen en maakten er één. Wij hadden ook een paar kansen, geen honderd procent kansen, maar scoorden niet. Dat was het verschil. Wij hadden daarentegen weer meer balbezit."

Manchester United laat Ferdinand thuis

Rio Ferdinand is dinsdag niet van de partij bij het Champions League-duel tussen Manchester United en Bursaspor. De aanvoerder van het Engelse elftal vloog niet mee naar Turkije. Manchester heeft geen verklaring gegeven voor zijn afwezigheid, maar laat wel weten dat Chris Smalling in beeld is als vervanger. Hij gaat wellicht naast United-aanvoerder Nemanja Vidic in de centrale verdediging spelen.

Naast Ferdinand worden ook Wayne Rooney, Jonny Evans, Federico Macheda, Anderson, Ryan Giggs en Michael Owen niet ingezet. Manchester United heeft in groep C zeven punten uit drie wedstrijden gehaald en staat bovenaan. Bursaspor is nog puntloos. De andere twee clubs Glasgow Rangers en Valencia hebben respectievelijk vijf en vier punten.

'Arbodiensten graven eigen graf'

Door toenemende werkdruk, steeds slechtere arbeidsvoorwaarden en slechtere dienstverlening graven de arbodiensten hun eigen graf. Om te overleven moeten de diensten hun positie ten opzichte van werkgevers en werknemers grondig heroverwegen, stelt Abvakabo FNV maandag.

Sinds 2007 hoeven bedrijven van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) voor veel zaken geen arbodienst meer in te schakelen. Ze mogen die zaken zelf regelen. "Daardoor werd de markt in een keer een stuk commerciëler", stelt FNV-bestuurder Sander Wesdorp. "Voorheen wisten ze dat bedrijven hen toch wel nodig hadden."

Door de toegenomen concurrentie zou veel zijn bezuinigd op ondersteunend personeel. Administratief werk wordt volgens de bond doorgeschoven naar de bedrijfsartsen. Hun werkdruk zou 'onacceptabel' hoog zijn geworden.

De bond stelt dat de bedrijfsarts niet meer toekomt aan het begeleiden van patiënten. "De nadruk ligt nu op het zo snel mogelijk verwerken van ziek- en herstelmeldingen." De druk op artsen om mensen snel beter te melden zou groot zijn omdat de arts wordt betaald door de werkgever van de patiënt.

Daarom pleit de bond opnieuw voor een 'werknemersarts'. Die moet onafhankelijk van de opdrachtgever opereren. In het voorjaar werd een soortgelijk voorstel gedaan. De werknemersarts zou moeten worden betaald door een deel van het loon van het personeel in te houden. Het plan werd door de arbodiensten met wisselend enthousiasme ontvangen, maar is nog niet doorgevoerd.

Een van de grootste arbodiensten in Nederland, Arbo Unie, kon niet direct op de kritiek reageren. Binnenkort beginnen de onderhandelingen over een nieuwe cao bij een aantal grote arbodiensten.

[Video] Voetballer gooit met eend

Mouhamadou Habib Habibou heeft dit weekend laten zien niet om dieren te geven. Tijdens het duel in de Belgische Jupiler Pro League, tussen zijn club Zulte Waregem en Lokeren, liep er namelijk een eend op het veld.

De eend leek geen aanstalten te maken om te vertrekken. Het duurde Habibou allemaal wat lang, waardoor het spel niet verder kon. De Fransman liep vervolgens naar de eend toe, ving het beest en smeet deze zonder pardon over de reclameborden.

De eend maakte zich vervolgens snel uit de voeten.


Een filmpje van het bijzondere voorval

"Spreekkoren beschouw ik als een compliment"

N.E.C. Nijmegen hield Vitesse zondagmiddag op een gelijkspel. De Gelderse derby staat altijd bol van de rivaliteit, op en naast het veld. Björn Vleminckx is inmiddels bekend met de spanningen tussen de fans uit Nijmegen en Arnhem. De Belg trok zich tijdens de wedstrijd niets aan van spreekkoren uit het uitvak.

Vleminckx kwam niet tot scoren tegen Vitesse. De duurste aankoop in de clubhistorie van de N.E.C. Nijmegen scoorde dit seizoen acht keer in twaalf duels. De fans van Vitesse probeerden de aanvaller uit zijn concentratie te halen met kwetsende spreekkoren. "Dat hoort ook een beetje bij een derby. Ik beschouw het als een compliment. Ik ben ook wel wat gewend vanuit België", zei Vleminckx tegen Goal.com. "Toen werd ik ook gezocht door fans van de tegenstander."

De fysiek sterke spits hield ondanks het gezang van de Arnhemse supporters goede gevoelens over de aan de derby. "Ik vond dit de leukste derby van de drie wedstrijden die ik heb gespeeld tegen Vitesse. De wedstrijd kan alle kanten op. We hebben keihard gevochten. Het belangrijkste is dat we niet hebben verloren. Zeker voor de fans", aldus Vleminckx, die vindt de formatie van trainer Wiljan Vloet bezig is aan de goede reeks.

De Nijmegenaren versloegen vorige week FC Groningen dankzij drie treffers van Vleminckx (3-2). Midweeks was de Belg opnieuw trefzeker tegen Roda JC (1-1). "Vijf uit drie is een behoorlijke serie voor ons. Het is jammer dat ik tegen Vitesse niet kon scoren. Ik werd wel een paar keer goed in stelling gebracht, maar het ontbrak ook een beetje aan geluk. Het was ook jammer dat Bram (Nuytinck, red.) die bal op de lat kopt", vervolgt de productieve spits.

Diverse spelers van N.E.C. Nijmegen kampten in aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC met maagproblemen, maar voor de wedstrijd tegen Vitesse bleef het volgens Vleminckx rustig op de toiletten. "De maagproblemen waren na één dag weer voorbij. We hadden een dag voor de wedstrijd ergens gezamenlijk gegeten. Misschien hebben een aantal jongens toen een verkeerd gerecht gegeten", verklaart Vleminckx, die zich volgende week opnieuw kan opmaken voor een Gelderse derby. NEC gaat dan op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem.

TNT ziet resultaten dalen

Post- en pakketjesbedrijf TNT heeft het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal aanzienlijk zien dalen door de kosten van de voorgenomen splitsing en hogere pensioenlasten. Vooral bij TNT Post viel het resultaat sterk terug.

TNT meldde maandag een omzet van 2,77 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 11 procent meer dan een jaar eerder en ruim 100 miljoen euro meer dan analisten hadden voorspeld. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebit) daalde echter met bijna 15 procent tot 157 miljoen euro.

Bij Express steeg het bedrijfsresultaat nog met bijna 9 procent tot 74 miljoen euro, het onderliggende resultaat van Post daalde echter met 27 procent tot 83 miljoen euro. In beide divisies viel het resultaat aanzienlijk lager uit dan analisten hadden verwacht.

De voorgenomen van splitsing van TNT Post en Express per 1 januari 2011 ligt op schema, zo gaf het concern aan.

TNT ziet resultaten dalen
TNT ziet resultaten dalen (Foto: ANP)

Amerikaanse raketaanval op Noord-Waziristan

Een Amerikaanse raketaanval op een huis in de Pakistaanse stammenregio Noord-Waziristan heeft maandag aan vijf mensen het leven gekost. De aanval werd uitgevoerd met een zogeheten 'drone', een onbemand vliegtuigje. Dit hebben bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendienst gezegd.

In het aan Afghanistan grenzende Noord-Waziristan zijn Al-Qaida- en Talibanstrijders actief. Onder de strijders zijn naast Pakistanen ook veel buitenlanders. Zij hebben het vooral gemunt op de Amerikaanse troepen in Afghanistan.

De Amerikaanse CIA maakt in toenemende mate gebruik van 'drones' om deze extremisten te bestrijden. De afgelopen maand alleen al hebben de Amerikanen zeker 21 raketaanvallen uitgevoerd op doelen in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan.

Politie weet niets van meeste misdrijven

Opsporingsinstanties weten nog altijd niets van het merendeel van de delicten die burgers ondervinden. Slachtoffers melden ongeveer een op de drie delicten bij de politie, ruim een kwart doet daadwerkelijk aangifte. Deze percentages zijn de afgelopen jaren nauwelijks veranderd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

De belangrijkste reden om delicten niet te melden is volgens de slachtoffers dat een aangifte toch niets helpt. Van de slachtoffers denkt 36 procent dit. Verder stelt ongeveer 26 procent dat het gebeurde niet belangrijk genoeg was. De belangrijkste reden een voorval wel te melden, was dat de politie het volgens de slachtoffers moest weten (25 procent) en vanwege de verzekering (23 procent).

Vermogensdelicten als inbraken, diefstal van en uit een auto en zakkenrollerij worden in meer dan twee op de drie gevallen gemeld. Bedreigingen en seksuele misdrijven worden weinig gemeld en aangegeven. Bij seksuele delicten komt het slechts in drie procent van de gevallen tot een aangifte, bij bedreigingen in elf procent van de gevallen. Seksuele misdrijven worden vooral niet gemeld omdat de slachtoffers het gebeurde niet belangrijk genoeg vinden. Mishandelingen worden wel vaak gemeld.

Griezelig gekkenhuis in Asylum-trailer

Halloween is gekomen en gegaan, maar alle games die ook meer iets met griezelen te maken hebben hebben van zich laten horen. Zo ook Asylum, een game die zich gaat afspelen in het Hanwell Mental Institute. Een plek waar gekken in plaats van beter eerder nog een stuk gestoorder zullen worden.

Net zoals in de teaser die Senscape, de voormalige ontwikkelaar van horror-adventure Scratches (toen nog onder de naam Nucleosys) eerder liet zien, krijg je in deze trailer een korte tour door Hanwell. Naast indrukwekkende architectuur kom je veelal zieke taferelen tegen. Een schedeltje hier, een bloedvlekje daar en dit vergezeld door een schreeuw die door merg en been gaat. Het gaat lekker in Hanwell. Veel griezelplezier!






Mutu maakt rentree bij Fiorentina

Adrian Mutu heeft zondagavond zijn rentree gemaakt voor Fiorentina. De Roemeense spits, die er een schorsing van negen maanden heeft opzitten vanwege het gebruik van verboden middelen, stond uit tegen Catania de volle negentig minuten in het veld. Een grootse indruk maakte hij nog niet. De wedstrijd op Sicilië eindigde in een bloedeloze 0-0.

De rentree van Mutu leek nog even in gevaar te komen toen hij vorige week ruzie kreeg in een restaurant. Daarbij zou hij een kelner een gebroken neus hebben geslagen. De Italiaanse politie stelde direct een onderzoek in, de clubleiding besloot echter geen sancties tegen de 31-jarige aanvaller te nemen.


Mutu in actie voor Fiorentina

Shorttracker Kerstholt opnieuw in top acht

Niels Kerstholt is er in geslaagd om op de 1.000 meter tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd shorttrack in de top acht te eindigden. Gisteren werd onze landgenoot zevende op dezelfde afstand.

"Ik heb dit weekeinde zeventien races gereden. Dat is goed voor me geweest. Ik heb het juiste gevoel weer te pakken", aldus Kerstholt, die in het klassement om de wereldbeker nu op de tiende plaats staat.

Jorien ter Mors eiste tijdens de tweede 1.000 meter bij de vrouwen de negende plaats voor zich op.

Bos: "Uitspraak over landstitel Vitesse belachelijk"

Theo Bos vindt dat hij onrechtvaardig is behandeld door de clubleiding van Vitesse. De coach werd onlangs ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Albert Ferrer, de nieuwe trainer, bleek al voor het ontslag van Bos te zijn gepolst. "Ik denk niet dat dat normaal is. Kijk, een club kan ontevreden zijn over een trainer. Maar ga daar dan minimaal onderling eens over praten", zegt Bos in een interview met het Algemeen Dagblad. "Op een gegeven moment voelde ik dat er iets speelde. Ik miste het onvoorwaardelijke vertrouwen."

Bos kreeg bij de overname door Merab Jordania te horen dat Vitesse binnen drie jaar kampioen wilde worden. "Ik vond en vind het een belachelijke uitspraak. Ook de nieuwe trainer moet je met zoiets niet opzadelen. Kampioen worden kan wel. Maar wel met een andere filosofie en andere spelers. Met dit elftal wordt Vitesse geen kampioen. Nu niet, niet in drie jaar en niet in dertig jaar."

De 45-jarige Nijmegenaar heeft nog steeds moeite met zijn ontslag. "Ik zeg je eerlijk: Alleen voor mijn collega's uit de technische staf hoopte ik dat er na mijn vertrek punten werden gepakt. Maar ik zat opeens toch voor de tv te denken dat Vitesse van mij niet hoefde te winnen. Ik schrok van die gedachte."

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 23-10 tot en met 29-10-2010.

Professor Layton lost alles op en daarmee is hij erg populair geworden, hij is namelijk op één binnengekomen. Layton is zelfs populairder dan Fallout: New Vegas die ook vorige week is uitgekomen. Wii Party stijgt ook langzaam in de lijst.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 DS
Professor Layton and the Lost Future
NIEUW
1
2 Wii
Wii Party
4 3
3 PS3
FIFA 11 2 5
4 PS3
Medal of Honor 1 3
5 Xbox 360 Fallout: New Vegas
NIEUW 1
6 PS3
Fallout: New Vegas NIEUW 1
7 Xbox 360 FIFA 11 6 5
8 PC
The Sims 3: Late Night
NIEUW 1
9 Xbox 360 Medal of Honor 3 3
10 PS3
PES 2011
7 4
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Darter gooit 61 uur aan een stuk

Henk Verweij heeft sinds zondagavond een bijzonder wereldrecord op zak. De darter uit Den Bosch heeft namelijk 61 uur aan een stuk pijltjes gegooid. Na elk uur had hij wel recht op een pauze van een kwartier.

"Ik had ook een douche gepland. Dat ging bijna mis omdat ze in gebruik waren door de voetballers. Een scheidsrechter was toen zo aardig om mij te laten douchen," aldus de kersverse recordhouder. De recordpoging ging vrijdagochtend van start en eindigde dus gisteravond.

[MLB] Giants dichtbij winst World Series

De San Francisco Giants zijn dichtbij het winnen van de World Series. De ploeg nam vannacht, in en tegen Texas, een 3-1 voorsprong en hoeft nu nog maar een wedstrijd te winnen voor de titel. De held van de avond was rookie Madison Bumgarner. 

De Giants kwamen in de derde inning op voorsprong. Aubrey Huff sloeg de bal in de tribunes met Andres Torres op de honken. In de zevende en achtste inning werden nog twee punten toegevoegd aan het totaal van de Giants, die uiteindelijk aan vier punten meer dan genoeg hadden voor de winst. Bumgarner was uitstekende op de heuvel. Hij wist de Rangers maar liefst acht innings lang van het bord te houden en gaf de wedstrijd in de negende inning aan closer Brian Wilson die het karwei afmaakte.

Door de winst nemen de Giants een 3-1 voorsprong. Vanavond is de vijfde wedstrijd wederom in Arlington, waar de Giants dus de eerste kans krijgen om de World Series te winnen. Daarna verhuist men voor de eventuele laatste twee wedstrijden weer naar San Francisco.

Rolling Stones ondersteunen CoD: Black Ops launch-trailer

Activision heeft de launch-trailer van Call of Duty: Black Ops vrijgegeven en de trailer heeft een soundtrack van de Rolling Stones. Onder de klanken van het nummer Gimme Shelter zien we oude en nieuwe beelden langskomen. Call of Duty: Black Ops komt 9 november uit op PS3, Xbox 360, PC, DS en de Wii.

In de trailer zien we verschillende scenes uit verschillende tijdsperiodes die het spel ons zal brengen. Aangezien reviews pas vanaf 9 november online mogen zullen we nog even moeten wachten of de game echt een hit gaat worden. Maar met de trailer zit het voorlopig al goed.

AFCA: "Johan, onze steun heb je"

AFCA, een groep fanatieke Ajax-fans, heeft in een brief aan Johan Cruijff hard uitgehaald naar het huidige clubbestuur. De brief is in handen van De Telegraaf.

In de brief eisen de supporters dat het volledige bestuur aan de kant moet worden gezet. De fans zien graag dat Johan Cruijff in de Amsterdam ArenA de scepter gaat zwaaien. "We spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt. Johan, onze steun heb je", luidt de tekst in de brief, die is ondertekend door de Ajax Supporters Delegatie (ASD).

"Door je hierbij via de AFCA Supportersclub een podium te geven van waar we samen kunnen gaan werken aan een hernieuwd en onvervalst Ajax." In de brief wordt ook geschreven over 'een onthutsend slecht geleid bedrijf', 'directeuren die zich verrijken met een dik salaris', 'eenheidsworsten in de selectie' en 'eigen kweek die niet beantwoordt aan wat we willen zien'.

Daniël Dekker, voorzitter van de Ajax Supportersvereniging, is het niet helemaal met de inhoud van de brief eens. "De essentie onderschrijf ik wel. Johan Cruijff is een icoon en ik vind dat er zo snel mogelijk met hem moet worden gepraat. Dat heb ik Rik van den Boog ook gezegd. Van ons hoeft de directie echter niet weg. Dat is volgens ons te kort door de bocht."

Cruijff sprak met Jordania

De nieuwe eigenaar van Vitesse, Merab Jordania, zou niemand minder dan Johan Cruijff om advies hebben gevraagd. Dit meldt de voormalig voetballer van Ajax vandaag in zijn column in De Telegraaf.

"Voordat er weer allerlei verhalen ontstaan, het klopt dat ik contact met Vitesse-eigenaar Merab Jordania heb gehad. Al een paar weken via mijn foundation en school, waarna ik hem afgelopen dinsdag voor het eerst heb ontmoet", aldus Cruijff in zijn column.

Jordania zou Cruijff niet alleen hebben gevraagd om advies te geven over Vitesse. Ook de Georgische voetbalbond zou tijdens dit gesprek aan de orde zijn geweest. "Hij benaderde eerst het Cruijff Institute met het verzoek niet alleen Vitesse, maar ook de Georgische voetbalbond helemaal door te lichten en het liefst ex-voetballers voor diverse leidinggevende functies op te leiden. Dus mensen die zich niet door emoties laten leiden en onder druk kunnen presteren."

Daarnaast liet de oud-voetballer ook nog zich positief uit over de nieuwe trainer van de Arnhemmers, Albert Ferrer. "Eerlijk gezegd was ik Ferrer wat uit het oog verloren. Vooral sinds hij buiten Barcelona is gaan wonen. Maar als speler was hij toch bijzonder. Heel allround ook. Albert was in staat om zowel rechtsbuiten, rechtshalf als rechtsback te spelen. Dat heeft hij bij Barcelona en later Chelsea zo’n veertien jaar gedaan, dus dat zegt wel iets over zijn basis."

Ook Stanley Menzo, de assistent van Ferrer, was Cruijff erg lovend. "Stanley is veruit de best voetballende doelman die ik gekend heb. Normaal is de keeper een eenling, maar omdat Menzo zelf ook heel goed kon voetballen, was hij in staat om met het hele team mee te denken. Later bleek hij als trainer in staat om bij clubs als Volendam en Cambuur zijn teams niet alleen aantrekkelijk te laten voetballen, maar ook vanuit de visie waarmee hij bij Ajax was opgegroeid."

Tot slot liet de voormalig voetballer weten niets met de benoemingen van Ferrer en Menzo te maken te hebben. "Met de benoemingen op zich heb ik niets te maken gehad. Het contact met Vitesse gaat op dit moment alleen over mogelijke adviezen die we aan de club en de Georgische voetbalbond gaan geven, zoals we dat met onder andere Mexico ook hebben gedaan en nu met de Poolse bond doen. Mocht dat tot een serieuze samenwerking leiden, dan sluit ik niet uit dat ik af en toe adviezen geef als Jordania daar om zou vragen."

Boom kijkt uit naar rentree

Wielrenner Lars Boom zal binnenkort zijn opwachting weer maken in het veld. De ex-wereldkampioen veldrijden zal meer koersen gaan rijden dit winterseizoen dan vorig jaar. "Ik kijk ernaar uit," aldus de hoofdrolspeler tegenover Rabosport. "Na het WK heb ik twee weken rust gehad en lekker vakantie gevierd. Ik voel me goed en wil in november lekker bezig zijn met de crossfiets."

Het is volgens Boom echter niet van het opnieuw oppakken van een oude liefde. "De liefde is nooit weggegaan. Ik ga nu iets meer crossen rijden en vind het fijn dat ik dat weer kan gaan doen en dat de ploeg daar achter staat. Het is belangrijk dat ik deze winter in dat ritme zit."

Jonge Fin op proef bij Ajax

Op korte termijn zal de Finse jeugdinternational Henri Toivomaki op Amsterdamse velden te zien zijn. "Hij gaat op proef, maar de precieze datum weet ik nog niet", aldus algemeen directeur Jusi Lumio van FC Lahti.

"Het Finse seizoen is voorbij, dus het kan elk moment zijn." Volgens Lumio is de rechtsback, die ook in het centrum kan spelen, meerdere malen bekeken door Ajax, maar ook door andere clubs. "We hebben hier veel scouts van Ajax en andere clubs gezien." Begin dit jaar was Toivomaki al actief bij Internazionale, waarna hij een half jaar werd verhuurd aan Atalanta.

Na dit Italiaans avontuur keerde hij terug naar zijn geboorteland. Mocht Ajax de Fin over willen nemen gaat het niet veel geld kosten. Toivomaki is transfervrij en kan een meerjarig contract ondertekenen.

Single-Player en Zombies in Call of Duty: Black Ops-filmpjes

Call of Duty: Black Ops komt volgende veek dinsdag uit op de Wii, Xbox 360, PS3, DS en de PC. Langzaamaan wordt er bekendgemaakt wat verschillende modi en dergelijke inhouden en vandaag heb ik voor jullie drie filmpjes van het spel. Twee van de single-player en één van de zombie-mode.

De eerste twee filmpjes zijn van de single-player, het laatste van de zombie-mode. De filmpjes kunnen spoilers bevatten dus jullie zijn gewaarschuwd.

[NBA] Derde zege LA Lakers

Het team van de LA Lakers zijn nog altijd ongeslagen in de Amerikaanse NBA. Gisteren versloeg de titelverdediger de Golden State Warriors met 107-83. De grote man aan de kant van de Lakers was center Pau Gasol. Hij maakte maar liefst 26 punten en 12 rebounds. Teamgenoot Koby Briant deed hier nog eens 20 punten bovenop.

De Nederlander Dan Gadzuric deed bij de Warriors ruim een kwartier mee waarin hij voor vier punten wist te zorgen. Het was alweer de tiende zege op rijd voor de Lakers op Golden State. Laatstgenoemde moest het zonder guard Stephen Curry doen.

Een andere Nederlander wist wel te winnen. Met de Utah Jazz versloeg Franciso Elson Oklahoma City Thunder met 120-99. Onze landgenoot deed ruim vier minuten mee, maar kwam niet tot score.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Los Angeles Lakers Golden State Warriors 107-83
Oklahoma City Thunder Utah Jazz 99-120
Los Angeles Clippers Dallas Maverics 83-99
New Jersey Nets Miami Heat 78-101

Uitslagen Engeland speelronde 10

Dit weekend is in Engeland de tiende speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook wekelijks een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na tien speelronden.

Newcastle United veel te sterk voor nietig Sunderland

Newcastle United heeft afgelopen weekend een klinkende zege op Sunderland geboekt. Kevin Nolan nam The Magpies bij de hand en was verantwoordelijk voor drie treffers. Na negentig minuten voetbal stond er uiteindelijk 5-1 op het scorebord.

Binnen 35 minuten prijkte de naam van Nolan al twee keer op het scorebord. Nog voor de pauze zorgde Shola Ameobi voor een 3-0 voorsprong, nadat hij een penalty verzilverde. Na de thee ging Newcastle United verder waar het gebleven was. Ameobi maakte zijn tweede van de wedstrijd, waarna ook Nolan nog een duit in het zakje deed. Darren Bent deed in blessuretijd iets terug voor Sunderland.

Manchester United verslaat Tottenham Hotspur

Manchester United boekte dit weekend zijn vijfde seizoenszege van het seizoen. In eigen huis was de ploeg van Edwin van der Sar met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur, waar Rafael van der Vaart onder contract staat.

De eerste treffer van de middag werd na een half uur gemaakt. Nani zette voor, waarna Nemanja Vidic het leer tegen de touwen kopte. De slotfase van het duel tussen deze twee ploegen was gekenmerkt door een bizarre situatie. Heurelho da Silva Gomes, doelman van The Spurs, had de bal klaargelegd voor een vrije trap en wilde deze nemen. Nani had echter andere gedachten en schoot de bal in het lege doel.



Uitslagen speelronde 10:

Thuis Uit Uitslag
Arsenal West Ham United 1-0
Everton Stoke City 1-0
Fulham Wigan Athletic 2-0
Wolverhampton Wanderers Manchester City 2-1
Blackburn Rovers Chelsea 1-2
Manchester United Tottenham Hotspur 2-0
Aston Villa Birmingham City 0-0
Newcastle United Sunderland 5-1
Bolton Wanderers Liverpool 0-1


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 10 8 1 1 25 27-3
2 Arsenal 10 6 2 2 20 22-10
3 Manchester United 10 5 5 0 20 22-12
4 Manchester City 10 5 2 3 17 13-10
5 Tottenham Hotspur 10 4 3 3 15 11-10
6 West Bromwich Albion 9 4 3 2 15 13-15
7 Newcastle United 10 4 2 4 14 19-14
8 Everton 10 3 4 3 13 10-8
9 Fulham 10 2 6 2 12 12-11
10 Bolton Wanderers 10 2 6 2 12 13-14
11 Sunderland 10 2 6 2 12 9-12
12 Liverpool 10 3 3 4 12 10-14
13 Aston Villa 10 3 3 4 12 9-13
14 Birmingham City 10 2 5 3 11 10-12
15 Stoke City 10 3 1 6 10 10-14
16 Blackpool FC 9 3 1 5 10 13-20
17 Wigan Athletic 10 2 4 4 10 7-18
18 Blackburn Rovers 10 2 3 5 9 9-12
19 Wolverhampton Wanderers 10 2 3 5 9 10-16
20 West Ham United 10 1 3 6 6 7-18


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

[Video] Totti van het veld gedragen na rode kaart

Francesco Totti moest zaterdag door meerdere mensen tot bedaren worden gebracht na zijn rode kaart tegen Lecce. AS Roma won met 2-0 en bij de tweede treffer ging het mis. Vlak voordat Mirko Vucinic de bal in het doel schoof, werd Totti pootje gehaakt door Ruben Olivera. Terwijl zijn teamgenoten het doelpunt vierden, ging het Romeinse clubicoon verhaal halen bij Olivera.

Totti had echter pech dat de scheidsrechter er bovenop stond en zodoende van dichtbij kon zien hoe er tussen beide spelers een opstootje leek te onstaan. De arbiter stuurde zowel Totti als Olivera van het veld, maar daarmee was de zaak nog niet afgedaan.

In zijn gang naar de kleedkamer moest Totti namelijk door meerdere personen in bedwang worden gehouden om de boel niet uit de hand te laten lopen. Door de rode kaart mist de sterspeler komend weekend de topper tegen koploper en aartsvijand Lazio.

Totti wordt met moeite in bewang gehouden

Rosberg hoopt op sterk einde van het seizoen

Coureur Nico Rosberg was afgelopen race in Zuid-Korea hard op weg om een goed resultaat neer te zetten. Mark Webber gooide middels een crash echter roet in het eten. Rosberg baalt hiervan, maar denkt dat hij zijn goede vorm wel mee kan nemen in de laatste twee races van het seizoen.

"Het was jammer dat we de finish niet zagen in Korea, terwijl we wel sterk waren. We hebben dat weekend echter wel alles uit de auto weten te halen, en het zou mooi zijn het seizoen met wat sterke resultaten te eindigen", aldus Rosberg,. "Er zijn wat goede inhaalmogelijkheden en het weer kan ook altijd een factor zijn in Brazilië. Ik kijk erg uit naar het weekend, want Interlagos is een erg leuk circuit."

De Bakker 45e op wereldranglijst

Tennisser Thiemo de Bakker bezet op de nieuwe wereldranglijst van de ATP de 45e plaats. De Nederlander steeg twee plaatsen in vergelijking met de vorige lijst. Robin Haase is de tweede Nederlander in de top 100. Hij neemt de 66e plaats in. Jesse Huta Galung is de derde Nederlander op plaats 121. Igor Sijsling (151) en Thomas Schoorel (166) staan ook nog in de top 200.

In de top 10 van de ranglijst veranderde niets. De Spanjaard Rafael Nadal voert de wereldranking aan met 11.880 punten. De Zwitser Roger Federer staat tweede op ruime afstand (7495 punten). Hij wordt gevolgd door de Serviër Novak Djokovic (7145), de Brit Andy Murray (6125) en de Zweed Robin Söderling (4780).

De Bakker 45e op wereldranglijst
De Bakker 45e op wereldranglijst (Foto: ANP)

Arbitraal trio gaat jaar langer door

Jan Wegereef, Ruud Bossen en Jack van Hulten gaan nog minimaal een jaar langer door met hun carrière als scheidsrechter.

"Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas, red.) heeft de intentie uitgesproken om met ons drieën door te gaan", vertelde Bossen gisteren na afloop van Heracles - Ajax tegen De Telegraaf. De 48-jarige Haarlemmer, die ook een glaszettersbedrijf heeft, is bezig aan zijn tiende seizoen in het profvoetbal.

Bossen benadrukt dat de drie genoemde arbiters nog geen aanbieding op zak heeft. "Er is afgesproken om in januari met elkaar om tafel te gaan en dan de voorwaarden van het nieuwe contract te bespreken. Dan kijken we wat de KNVB precies wil."

Van Hulten en Wegereef, ook allebei 48 jaar, lopen al iets langer mee dan Bossen. Wegereef kwam vorige week negatief in het nieuws toen hij een overtreding van Vurnon Anita onterecht met een rode kaart bestrafte. De uitsluiting had voor de Ajacied geen gevolgen.

Boschker: "Nooit een uitleg gekregen"

Sander Boschker baalt van zijn reserverol bij FC Twente, en vooral omdat trainer Michel Preud'homme nooit tekst en uitleg heeft gegeven.

Boschker mocht zaterdag tegen PSV (0-1 winst) invallen toen Nikolay Mihaylov in de slotfase geblesseerd raakte. De ervaren doelman moest bij de komst van Preud'homme zijn plek afstaan aan Mihaylov. "Ik vind het een beetje vreemd hoe het is gegaan. Ik heb nooit iets van uitleg gekregen", zegt Boschker daarover in De Telegraaf.

Jarenlang was Boschker de eerste keeper, en het huidige Champions League-seizoen had een kroon op zijn carrière moeten worden. "Vooral bij de Champions League-wedstrijden is het heel moeilijk om je erbij neer te leggen, dat je op de bank zit. Toen we vorig seizoen kampioen werden, zag ik het als een bonus dat we Champions League gingen spelen."

Mihaylov kan woensdag waarschijnlijk weer in actie komen. Twente gaat dan op bezoek bij Werder Bremen. "De Champions League, dat was het enige dat er aan mijn carrière ontbrak. Dan is het pijnlijk als je dat misloopt."

Belastingdienst moet veel eenvoudiger

Wet- en regelgeving voor de belasting- en premieheffing moeten eenvoudiger. Dan kan de fiscus met minder mensen en tegen lagere kosten dezelfde kwaliteit leveren. Dat heeft directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst aan zijn personeel laten weten, aldus een woorvoerder maandag.

De Belastingdienst moet de komende vier jaar 400 miljoen euro bezuinigen. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën wil van de Belastingdienst een plan van aanpak. Daarbij mag de kwaliteit van de dienstverlening niet achteruitgaan en de belastingmoraal niet ondermijnd.

De staatssecretaris wil een eenvoudiger wet- en regelgeving zodat een en ander gemakkelijker kan worden uitgevoerd en gecontroleerd. Zo wordt gedacht aan een eenvoudiger loonstrookje.

Belastingdienst moet veel eenvoudiger
Belastingdienst moet veel eenvoudiger (Foto: ANP)

Photoshop en After Effect Skills

Gebruiker MOD kwam met een mooi zelfgemaakt animatie filmpje en zette daar de volgende tekst bij:

Een jaar geleden heb ik een animatie gemaakt en heb tijdens het werk mijn beeldscherm opgenomen. Heb er verder nooit echt wat mee gedaan, dus ik dacht, ik gooi em in de submit. Deze scene maakt deel uit van een 5:30min durende animatie welke ik liever niet post omdat ik die voor mezelf wil houden.

Van mij mag hij door blijven gaan met het maken van animatiefilmpjes, want het ziet er wat mij betreft goed uit! En stiekem hoop ik ooit de volledige animatie te zien.... 

Met dank aan MOD voor de submit.

Alcohol schadelijker dan heroïne en crack

Alcohol is schadelijker voor mens en samenleving dan heroïne of crack, als de maatschappelijke kosten van het gebruik worden meegerekend. Dat maakten Britse onderzoekers maandag bekend.

De wetenschappers onderzochten niet alleen wat een verslaving met het menselijk lichaam doet, maar berekenden ook de kosten die verslaafden veroorzaken voor onder andere gezondheidszorg en gevangenissen.

Heroïne, crack en methamfetamine zijn de meest dodelijke middelen. Alcoholverslavingen blijken echter het meest schadelijk, als de gevolgen voor gebruiker en samenleving beide worden meegewogen. De wetenschappers hanteerden voor hun berekening een puntensysteem van 0 tot 100. Alcohol scoorde op deze schaal 72 punten, heroïne 55 en crack 54.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

Advocaat eist miljoenen van rechter en Staat

Advocaat Hugo Smit eist 2,7 miljoen euro van oud-rechter Hans Westenberg en de Staat. Dat blijkt uit een dagvaarding die de NOS online heeft gezet.

Smit eist een vergoeding omdat hij schade zou hebben geleden door de Chipshol-zaak. Die zaak draait om een lap grond die het bedrijf Chipshol van Schiphol had gekocht. Sindsdien zou de projectontwikkelaar stelselmatig zijn tegengewerkt door onder meer Schiphol en de Staat. Dat zou zijn gedaan uit vrees dat uitbreiding van Chipshol een eventuele groei van Schiphol dwarsboomt.

Rechter Westenberg kwam in 1996 met een vonnis dat in het nadeel van Chipshol uitviel. Westenberg raakte later in opspraak toen Smit stelde dat hij tijdens het proces door Westenberg was gebeld. Westenberg eiste een schadevergoeding vanwege die volgens hem onrechtmatige uitlating.

In de dagvaarding stelt de advocaat dat het niet eerder is gebeurd dat een rechter een advocaat aanklaagt. Door de zaak van Westenberg zou hij hebben moeten vertrekken bij het advocatenkantoor waar hij werkte. Ook zou hij door de onterechte reputatieschade inkomsten hebben misgelopen. Het hof in Den Haag concludeerde vorig jaar in een tussenvonnis dat Westenberg inderdaad met advocaten heeft gebeld. Hij kreeg toen tijd om met tegenbewijs te komen, maar zo ver kwam het niet. Westenberg liet de zaak in overleg met Smit beëindigen zonder dat het tot een uitspraak kwam.

In oktober vorig jaar ging Westenberg, toen coördinerend vicepresident bij de rechtbank in Den Haag, met vervroegd pensioen omdat zijn functioneren als rechter door de Chipshol-zaak ter discussie zou kunnen worden gesteld. Diezelfde maand werd aangifte van meineed en valsheid in geschrifte tegen Westenberg gedaan.

De dagvaarding die nu online is gezet dateert van 23 april. Dat is enkele dagen nadat de rechtbank in Utrecht besloot dat Westenberg, vier andere rechters en twee advocaten worden gehoord in een zaak die door Chipshol is aangespannen. Chipshol wil bewijzen dat Westenberg partijdig was in de zaak. Uiteindelijk wil het bedrijf een schadevergoeding van de Staat.

CD: SUUNS - Zeroes QC

Het gaat lekker met de Canadese muziek de laatste jaren. Het land moet het niet meer hebben van de Nickelback-klanken, maar de alternatieve muziek viert hoogtijdagen. En nu is er weer een leuk bandje om in de gaten houden. SUUNS is de naam sindskort, want een juridische strijd heeft uitgewezen dat het voormalige Zeroes hun naam moest veranderen. SUUNS it is dan, al komt hun oude band naam nog wel terug in de titel van hun debuutplaat: Zeroes QC. Het kwartet uit Montreal kregen op deze plaat hulp van Jace Lasek (The Besnard Lakes) die de productie voor zijn rekening nam en wat het eindproduct dus nog een tikje meer Canadees maakt.

Telegraaf Media Groep koopt Hyves

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft de sociaal netwerksite Hyves gekocht. Dat maakte het bedrijf, bekend van onder meer dagblad De Telegraaf, weblog Geenstijl en Sp!ts, maandag bekend zonder financiële details te vermelden.

Hyves heeft naar eigen zeggen negen miljoen Nederlandse leden. Het huidige management van het bedrijf blijft aan. De onderneming verwacht dit jaar een omzet te behalen van 20 miljoen euro.

Een woordvoerster van TMG wilde desgevraagd de koopprijs van Hyves niet prijsgeven. De acquisitie wordt door TMG uit eigen middelen voldaan en heeft een positief effect op de winst per aandeel.

Telegraaf Media Groep koopt Hyves
Telegraaf Media Groep koopt Hyves (Foto: ANP)

Echtgenoot opnieuw opgepakt in grenslijkzaak

Een 39-jarige man is zaterdag opnieuw aangehouden in de zogenoemde grenslijkzaak. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Breda maandag. De man werd sinds zijn aanhouding in februari 2008 al gezien als de dader van de moord of doodslag op zijn vrouw.

De zaak draait om de dood van een van oorsprong Wit-Russische vrouw, de echtgenote van de verdachte. Haar lichaam werd in februari 2008 gevonden in de woning van haar en haar man in Baarle-Hertog/Baarle-Nassau. Het pand staat precies op de grens tussen België en Nederland. Het stoffelijk overschot van de vrouw, die sinds april 2007 vermist was, lag in een kamer op Nederlands grondgebied.

De man werd in mei 2008 vrijgelaten door het OM, nadat hij in februari door de rechtbank in Breda in voorlopige hechtenis was gesteld. Na de vrijlating van de man zette de politie het onderzoek naar de dood van de vrouw voort en werkte hierbij nauw samen met onder meer de Belgische autoriteiten.

De man is opgepakt op basis van de resultaten van dit onderzoek. Hij wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een mogelijk potje kartelvorming bij de banken.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit start een onderzoek naar prijsafspraken tussen de hypotheekbanken in Nederland. De rente in de financiële markt is fors gedaald, maar de klanten van de banken blijken niet van dit voordeel te profiteren. Dat duidt op een gebrek aan marktwerking, en op het hanteren van onderlinge prijsafspraken.
 
Indien die banken inderdaad de zaak hebben getild, valt er wel een aardige besteding van de boete te verzinnen:

Gijzeling in kerk Bagdad: negentien doden

Bij een gijzeling in een katholieke kerk in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker negentien doden en dertig gewonden gevallen. Iraakse veiligheidstroepen maakten zondagavond een eind aan de gijzeling. Die begon toen gewapende mannen na een overval op de effectenbeurs van Bagdad de kerk in vluchtten.

Zij namen er ongeveer 120 mensen in gijzeling. Volgens de Iraakse autoriteiten waren de daders strijders van Al-Qaida in Irak. Zij eisten de vrijlating van enkele vrouwelijke extremisten. Na ongeveer vier uur van vruchteloze onderhandelingen bestormden de veiligheidstroepen de kerk.

Brandweer redt automobilist uit water

Brandweerduikers hebben zondagnacht een automobilist gered die in de Gelderse plaats Dieren te water was geraakt. De bestuurder raakte zwaar gewond.

Bij de rotonde waar de Imboslaan en de Kanaalweg elkaar kruisen kwam de auto rond 01.30 uur in een kanaal terecht. Een agent die als een van de eersten ter plaatse was dook het water in, maar slaagde er niet in de automobilist te bevrijden. Een duikploeg van de brandweer kreeg het slachtoffer wel uit de auto.

Voor zover bekend zat de bestuurder alleen in de auto.

Castaignos: "Doelpunt doet me wel goed"

Het doelpunt van Luc Castaignos was voor Feyenoord niet voldoende om de zevende competitienederlaag van het seizoen te voorkomen.

Feyenoord ging vanmiddag onderuit bij AZ (2-1). Castaignos maakte de aansluitingstreffer in Alkmaar, maar de Rotterdammers wisten geen gelijkspel uit het vuur te slepen. Castaignos was gelukkig met zijn treffer. "Het doet me wel goed om een doelpunt te maken, maar het liefst had ik gewonnen hier", verklaarde spits tegenover de NOS.

"Als ik dan niet had gescoord, was ik ook blij. We hadden nog een paar kansen, maar aan de andere kant had AZ ook een paar mogelijkheden. In de eerste helft komen we 1-0 achter door een vrije trap, dat doelpunt van hen verwijt ik mijzelf wel", vervolgt Castaignos, die Brett Holman zag de openingstreffer zag maken.

"Mijn directe tegenstander komt voor mij en tikt hem erin. Eigenlijk was dat onnodig, want 0-0 was wel een eerlijke stand geweest in de rust." Castaignos blijft ondanks de zevende nederlaag van het seizoen vertrouwen houden in de huidige spelersgroep. "We hebben een goede ploeg, veel talent en ik denk dat het zeker goed gaat komen."

Nieuwe zware uitbarsting Merapi

De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java doet zijn imago als een van de actiefste vulkanen ter wereld eer aan. Maandag vond volgens lokale media opnieuw een uitbarsting plaats, die zwaarder was dan eerdere recente uitbarstingen.

Zover bekend heeft de nieuwe uitbarsting geen nieuwe slachtoffers gemaakt. Sinds de uitbarsting van dinsdag zijn door de erupties al 38 mensen om het leven gekomen. De aswolk bereikte zaterdag ook het 25 kilometer verderop gelegen Jogjakarta. Het vliegveld van de stad werd gesloten vanwege de aslaag op de start- en landingsbanen. Zondag ging de luchthaven weer open.

Meer dan 50.000 mensen zijn de afgelopen dagen geëvacueerd uit dorpen in de omgeving van de vulkaan.

Nieuwe zware uitbarsting Merapi
Nieuwe zware uitbarsting Merapi (Foto: ANP)

Mist leidt niet tot meer files

De mist lijkt maandagochtend niet tot meer files te leiden. "Mist veroorzaakt vooral overlast als hierdoor de spitsstroken moeten worden gesloten, maar die zijn allemaal nog open", zegt een woordvoerder van de ANWB. Een spitsstrook mag alleen open blijven als de hele strook met camera's kan worden gezien.

In het zuiden en zuidwesten van het land is het zicht plaatselijk minder dan honderd meter. "Maar dit leidt nog niet tot meer files. Daarbij lijkt het erop dat de situatie alleen maar beter wordt."

De schoolvakanties zijn voorbij, daardoor wordt maandag een normale spits verwacht. Even voor 07.00 uur stond in het hele land tachtig kilometer file, evenveel als op een normale maandagochtend.

JFK's speechschrijver Sorensen (82) overleden

Ted Sorensen, adviseur en speechschrijver van de Amerikaanse oud-president John F. Kennedy, is zondag op 82-jarige leeftijd overleden in New York aan complicaties na een beroerte. Sorensen schreef onder meer aan de speech met de onsterfelijke zin 'Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country' .

Kennedy sprak de fameuze woorden tijdens zijn inaugurele rede in 1961. Volgens Amerikaanse media was Sorensen een van de vertrouwelingen van Kennedy, die hem ooit zijn intellectuele bloedbank noemde. Oud-president Richard Nixon zei ooit over Sorensen dat hij een onwankelbaar talent had om zinnen te schrijven die doordrongen tot de Amerikaanse psyche.

President Barack Obama heeft laten weten dat Sorensen verder leeft in de woorden die hij schreef en in de harten van degenen die hij wist te inspireren.

'Maak grenzen bij seks lekker duidelijk'

Op diverse scholen in het land begint maandag de landelijke campagne 'Maak seks lekker duidelijk'. De actie is bedoeld om jongeren grenzen bij te brengen op het gebied van seks.

Organisatoren Rutgers Nisso Groep en Soa Aids Nederland willen dat meisjes leren aangeven wat hun grenzen en wensen zijn op het gebied van seksueel contact. Jongens moeten leren de grenzen te bewaken. Uit onderzoek blijkt volgens de organiserende instanties dat 18 procent van de meisjes en 4 procent van jongens wel eens zijn gedwongen tot seksuele handelingen.

De campagne duurt in totaal vier jaar en valt uiteen in verschillende onderdelen. De actie die maandag begint, richt zich op laagopgeleide jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Musical over Anne Frank in première

In theater het Park in Hoorn gaat maandagavond de Nederlandse versie van de musical Je Anne in première. De muzikale theatervoorstelling is gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank. Abke Bruins (24) speelt de hoofdrol. Ze is pas afgestudeerd aan de Fontys Academie in Tilburg en maakt hiermee haar debuut.

Thom Hoffman speelt Otto Frank en Levi van Kempen kruipt in de huid van Peter van Pels. De regie is in handen van de Vlaming Frank van Laecke (Rembrandt, Anatevka), die in 1994 al tekende voor een eerdere bewerking van Je Anne.

De van oorsprong Amerikaanse muzikale voorstelling speelt zich af in het Achterhuis in de periode 1942-1944. De voorstelling onderscheidt zich volgens producent Mark Vijn van andere toneelproducties en films over Anne Frank door het verhaal van de onderduikers nergens te dramatiseren en vast te houden aan de dagboekfragmenten

Je Anne reist langs tachtig Nederlandse theaters. Met de voorstelling reist een tentoonstelling mee die te zien zal zijn in de theaterfoyers.

Musical over Anne Frank in première
Musical over Anne Frank in première (Foto: ANP)

Weer rel Tokio en Moskou om Koerilen

Tussen Rusland en Japan is maandag het conflict om de eilandengroep Koerilen weer opgelaaid, nadat de Russische president Dmitri Medvedev landde op Koenasjir, een van de omstreden zuidelijke Koerileneilanden. Hij is de eerste Russische leider die de eilanden bezoekt, waarover Japan en Rusland een territoriumstrijd voeren.

Tokio heeft in een reactie de Russische ambassadeur in Japan op het matje geroepen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft ontkend dat Medvedevs bezoek politiek geladen is. Naoto Kan, de Japanse premier, noemde het bezoek in een reactie 'erg spijtig.'

De langgerekte keten van veelal vulkanische eilandjes werd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog door de Sovjet-Unie geconfisqueerd en in 1951 deed Japan formeel afstand van de Koerilen in het vredesakkoord van San Francisco. De twee landen zijn formeel echter nog steeds in staat van oorlog omdat de kwestie over de vier eilanden nog niet is opgelost.

Volgens Japan liggen de vier eilanden op het geologische Hokkaido-vlak en zijn het derhalve geen Koerilen, zoals Rusland stelt. Japan noemt ze de Noordelijke Gebieden.

Weer rel tussen Tokio en Moskou om Koerilen
Weer rel tussen Tokio en Moskou om Koerilen (Foto: ANP)

W. Janssen naar FC Twente

FC Twente zal binnen niet al te lange tijd bekendmaken Willem Janssen te hebben vastgelegd. De middenvelder van Roda JC heeft eerder deze week een gesprek gehad met Joop Munstermann en heeft daarin heel goed gevoel gekregen bij een transfer naar de regerend landskampioen.

Eerder werd Janssen al in verband gebracht met Ajax en Feyenoord. De verwachting is dat Janssen en FC Twente deze week tot een definitief akkoord komen over een vierjarige verbintenis. De kans is groot dat Janssen pas de overstap maakt in de zomer al kan een eerder overgang in de winterstop niet worden uitgesloten. De Limburger speelde eerder drie seizoenen bij VVV en kwam in 2007 over naar Roda JC.

NMa verdenkt banken van prijsafspraken

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of banken prijsafspraken hebben gemaakt om meer te verdienen aan hypotheken. Uit een eerste onderzoek dat maandag wordt gepresenteerd, concludeert de kartelwaakhond dat er genoeg reden is om de zaak uitgebreider onder de loep te nemen, schrijft De Telegraaf.

Het afsluiten van een hypotheek in Nederland zou sinds halverwege vorig jaar duurder zijn geworden dan in de buurlanden en Frankrijk. De banken zijn er meer aan gaan verdienen.

"Hoge marges duiden op een gebrek aan marktwerking", zegt NMa-voorzitter Pieter Kalbfleisch in de krant. "Mogelijk zijn er andere verklaringen. Ik vind het daarom belangrijk dat de NMa dit nader gaat onderzoeken." De vier grootste banken hebben driekwart van de hypotheekmarkt in handen.

Pellè snapt niets van rol langs de zijlijn in Europa

Graziano Pellè was in de afgelopen weken belangrijk geweest voor AZ, maar in Europees verband mag hij niet in actie komen.

Pellè was gisteren opnieuw trefzeker voor AZ. De Italiaanse spits hielp de Alkmaarders met zijn treffer aan een zege op Feyenoord (2-1). De aanvaller mocht afgelopen zomer vertrekken bij AZ, maar sinds enkele weken krijgt hij weer speelminuten.

Ondanks zijn rol als bankzitter wist hij in de laatste drie duels drie keer te scoren. Pellè neemt trainer Gertjan Verbeek niets kwalijk. "Ik ga niet klagen. De trainer kan kiezen uit veel spelers", zegt Pellè tegen het ANP. De spits ziet kansen op meer speelminuten bij AZ. "Als je zelfvertrouwen hebt, dan komt het wel goed."

Pellè hoeft niet te rekenen op speeltijd in de Europa League. AZ besloot de boomlange aanvaller niet in te schrijven voor Europees voetbal. De miljoenenaankoop van de Alkmaarders snapt niets van die beslissing. "Dat begrijp ik niet. Ik ben een dure speler. Dan moet ik me ook kunnen tonen in Europa", besluit Pellè.

Groetjes aan Kim Jong Lex

“Mijn partij kan eenvoudigweg niet doen wat de huidige sociaaleconomische situatie van ons vraagt. Die van jullie echter –”, hij knikte de twee gasten toe, “wel. Plus het feit dat ook een stringentere aanpak van, hoe zeg ik het netjes –” “Marokkaans straattuig?” “–bedankt, door mijn én Potters partij niet goed ten uitvoer gebracht kan worden. Maar zat zijn we het allemaal.” “Ja,” zei een van de gasten direct, “mijn moeder durft na achten de deur niet eens meer open te doen.” “Dan doe jij het toch?”, riposteerde de sociaaldemocraat lachend. “Dus hebben we, ik zei het al tig keer, een plannetje.”

Makkelie: "Doelpunt van Castaignos onterecht"

Scheidsrechter Danny Makkelie beaamt dat het doelpunt van Feyenoorder Luc Castaignos tegen AZ (2-1) niet had mogen tellen.

Castaignos scoorde vanuit buitenspelpositie, maar de arbitrage zag de positie van de spits over het hoofd. "Ik moet toegeven dat het buitenspel was", zei Makkelie na het duel tussen AZ ene Feyenoord tegen Eredivisie Live. "Ik heb de beelden net terug gekeken en ik moet toegeven dat het buitenspel was en dus had het doelpunt afgekeurd moeten worden."

"Uiteraard ben je als scheidsrechter eindverantwoordelijk. Het was voor mij wel een lastige situatie, want er stonden erg veel spelers bij elkaar. Ik lette vooral op of er geen overtredingen werden gemaakt. De bal schiet dan door en dan is het voor mij moeilijk te zien of de speler uit buitenspel terugkwam. Ik moet dan vertrouwen op mijn assistent."

De 27-jarige arbiter genoot ondanks de fout van zijn optreden in Alkmaar. "Ik heb genoten. Ik zie elke wedstrijd als elke andere. Je weet dat het je eerste grote wedstrijd is op papier. Ik ben er heel onbevangen ingegaan en ik heb ervan genoten. Ik heb gefloten naar eer en geweten."

Nintendo blijft games maken voor de DS

Goed nieuws voor de mensen met een Nintendo DS en alle huidige varianten daarvan. In een interview heeft Nintendo baas Satoru Iwata laten weten dat ook na de release van de 3DS, er toptitels voor de DS ontwikkeld worden en dat dat voorlopig ook zo zal blijven.

Hij zei:"Already in next year, we will launch Nintendo 3DS, but for the existing Nintendo DS family of devices, while we'll intensify the legal and technical countermeasures against the likes of piracy devices, we'd like to change the situation by creating hit titles and leveraging upon the already existing huge installed base of the hardware."

Het is niet de eerste keer dat Nintendo meer toptitels belooft voor DS, eerder gaf het bedrijf al aan dat het ontbreken van zulk soort titels een reden was van de slechte verkoop van DS-software, niet alleen de mogelijkheid om de handheld te kraken en de games illegaal te downloaden.

3ds 

Hoeness haalt uit naar Van Gaal

Na bijna anderhalf jaar samenwerken, weet president Uli Hoeness van Bayern München het nu ook: "Er valt moeilijk met Louis van Gaal te praten, omdat hij de mening van ander mensen niet accepteert", liet de topman van 'FC Hollywood' zich ongewoon kritisch uit over zijn Hollandse coach.

Hoeness sprak zondagavond op betaalzender Sky openhartig over Van Gaal. Volgens de voormalige voetballer heeft de 59-jarige Amsterdammer de fout gemaakt zijn spelers van het tweede plan niet al te serieus te nemen. "Maar het is een goede beslissing geweest om de door Van Gaal weggeschoven spelers dit seizoen voor de club te behouden."

Hoeness doelde onder meer op de doelpunten van Mario Gomez en Anatoli Timostsjoek vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg (4-2). Beide spelers werden eerder door Van Gaal niet goed genoeg bevonden voor Bayern. "Wat Van Gaal met mijn kritiek gaat doen? Niets waarschijnlijk, maar hij zal er wel mee moeten leven", gaf Hoeness te kennen.

Van Gaal verlengde eind september zijn aflopende contract nog met een jaar in München, tot medio 2012.

Hoeness haalt flink uit naar Van Gaal
Hoeness haalt flink uit naar Van Gaal (Foto: ANP)

Rousseff nieuwe president van Brazilië

Dilma Rousseff van de Arbeiderspartij (PT) is zondag het eerste vrouwelijke staatshoofd van Brazilië geworden. De kiescommissie van het Zuid-Amerikaanse land heeft bevestigd dat zij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen heeft gewonnen.

De 62-jarige Rousseff wist 55 procent van de stemmen in de wacht te slepen. Haar rivaal, de sociaaldemocratische José Serra, kreeg 45 procent van de kiezers achter zich. Meer dan 94 procent van de stemmen is geteld. Serra kan Roussef niet meer inhalen.

Op 1 januari wordt Roussef beëdigd. Dan volgt ze het huidige Braziliaanse staatshoofd Luiz Inácio Lula da Silva op, die na twee termijnen volgens de grondwet niet een derde gooi naar het presidentschap mocht doen.

Rousseff nieuwe president van Brazilië
Rousseff nieuwe president van Brazilië (Foto: ANP)

Uitslagen Italië speelronde 9

Dit weekend en vandaag is in Italië de negende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na negen speelronden.

AC Milan - Juventus

Juventus heeft het gat met AC Milan zaterdag verkleind naar twee punten. De Oude Dame won in San Siro knap met 1-2. AC Milan was het eerst dichtbij de openingstreffer, want Zlatan Ibrahimovic zag een inzet na zeven minuten op de lat terechtkomen. De bezoekers uit Turijn kwamen daarna beter in de wedstrijd en dat resulteerde na 24 minuten in de 0-1. Fabio Quagliarella kopte fraai raak nadat hij een kopduel van Luca Antonini won.

Na die treffer was AC Milan opnieuw twee keer dichtbij een doelpunt, maar het ontbrak de thuisclub aan geluk. Halverwege de tweede helft kwam Juventus zelfs op 0-2 via Alessandro Del Piero. De sterspeler van de Oude Dame mikte raak na een misser van Antonini.

De Italiaanse verdediger maakte zijn fout enigszins goed toen hij na 82 minuten de assist gaf voor de aansluitingstreffer van Ibrahimovic. De Zweed passeerde doelman Marco Storari met een kopbal. Verder dan 1-2 kwam Milan echter niet.

Palermo - Lazio Roma

Lazio heeft in het hol van de leeuw weten te winnen van Palermo (0-1). Voorlopig kan niemand de biancocelesti van de eerste plaats stoten. Na 27 minuten spelen wist de bezoeker uit Rome de leiding te nemen tegen de rosanera. Een vrije trap van Cristian Ledesma werd vlak voor het doel van Palermo geplaatst. André Dias reageerde goed en met een volley bracht hij Lazio op voorsprong.

Alhoewel Palermo een aantal kansen kreeg, wist Lazio de voorsprong te handhaven. Het werd voor de biancocelesti echter een benarde situatie, toen Giuseppe Biava in de tweede helft met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Desondanks hield de ploeg van Edoardo Reja de voorsprong tot het eindsignaal vast.

De drie punten betekenen voor Lazio een vorstelijke eerste plaats in de Serie A. De Romeinen staan vijf punten boven nummer twee, regerend landskampioen Internazionale.

Uitslagen

Datum Thuis Uit Uitslag
31/10/2010 Bari Udinese 0-2
31/10/2010 Cagliari Bologna 2-0
31/10/2010 Parma Chievo 0-0
31/10/2010 Brescia Napoli 0-1
31/10/2010 Cesena Sampdoria 0-1
31/10/2010 Palermo Lazio 0-1
31/10/2010 Catania Fiorentina 0-0
30/10/2010 AS Roma Lecce 2-0
30/10/2010 AC Milan Juventus 1-2
29/10/2010 Genoa Internazionale 0-1

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Lazio 9 7 1 1 22 13 - 6
2 Internazionale 9 5 3 1 18 11 - 4
3 AC Milan 9 5 2 2 17 14 - 8
4 Juventus 9 4 3 2 15 18 - 10
5 Napoli 9 4 3 2 15 15 - 11
6 Sampdoria 9 3 5 1 14 11 - 8
7 Chievo 9 4 2 3 14 11 - 9
8 Udinese 9 4 1 4 13 8 - 10
9 AS Roma 9 3 3 3 12 9 - 12
10 Palermo 9 3 2 4 11 15 - 13
11 Genoa 9 3 2 4 11 8 - 10
12 Lecce 9 3 2 4 11 7 - 15
13 Cagliari 9 2 4 3 10 10 - 8
14 Catania 9 2 4 3 10 8 - 8
15 Fiorentina 9 2 3 4 9 9 - 10
16 Brescia 9 3 0 6 9 8 - 12
17 Parma 9 1 5 3 8 6 - 8
18 Cesena 9 2 2 5 8 6 - 11
19 Bologna 9 1 5 3 8 8 - 14
20 Bari 9 2 2 5 8 7 - 15

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.