Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion

Er zijn verschillende soorten aanvallen. Je hebt de quick attack, heavy attack, je kunt tegenstanders vastpakken en met ze slaan of weggooien, je kunt springen of vliegen, zogenaamde power-aanvallen uitvoeren en fusion-aanvallen uitvoeren. Het standaardgeweld gebeurt met de eerstgenoemde aanvallen, maar leuk wordt het met de power- en fusion-aanvallen. De power-aanvallen zijn eigenlijk een sterkere vorm van standaard aanvallen, maar richten veel meer schade aan. De grap is zeg maar dat je gebruik maakt van een soort uithoudingsvermogen-meter voor de power-attacks die minder wordt naarmate je ze vaker achter elkaar uitvoert en wordt langzaam aangevuld tijdens het spelen. De fusion attacks zijn aanvallen die je samen met een andere teamgenoot uitvoert. Tijdens het spelen vul je jouw fusion-meter aan en als deze vol is krijg je een fusion-ster. Je kunt maximaal twee fusion-sterren opslaan en als er voldoende ruimte is wordt de fusion-meter opgeladen. Fusion-attacks zijn de krachtigste aanvallen in de game en per combinatie van teamleden verschilt de aanval ook. Je moet bedenken dat er tientallen speelbare superhelden zijn die elk samen een andere fusion-attack hebben. Erg leuk ook om mee af te wisselen. Jammer is wel dat de gameplay op den duur meer van hetzelfde wordt doordat er buiten de fusion-attacks om weinig afwisseling in het spelen is.

Verder in het spel krijg je een eigen hoofdkwartier dat nog verder in het spel ook kan veranderen, maar dat vind je vanzelf wel uit als je Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion zelf speelt. In het hoofdkwartier kun je verzamelde informatie over andere superhelden en andere personages in het spel nalezen. Ook kun je geluidsopnames vinden en beluisteren in het spel. Zowel de informatie als de geluidsopnames zijn alleen ter opvulling van het verhaal, maar zijn niet noodzakelijk om de game te spelen. Wat wel tof is, is een vechtsimulator. Hierbij krijg je keer op keer een opdracht die je uit moet voeren om een tegenstander op een bepaalde manier uit te schakelen. Hiermee verdien je de nodige experience waarmee je de krachten van jouw superhelden kunt verbeteren, net als dat in het spel zelf gebeurt.

Online is de game ook goed uitgewerkt. Als je de game online speelt dan kunnen anderen meespelen in jouw spel. Als jij stopt met spelen dan spelen de anderen verder aan de game die jij begon en speel jij later verder waar jij gestopt bent. Hierdoor is elke verhaallijn anders en moet het praktisch niet voorkomen dat je, als je de game meerdere keren online speelt, dezelfde situaties tegenkomt. Daarnaast is er nog een offline multiplayer, hierbij speel je samen met maximaal drie vrienden de verhaallijn. Grafisch ziet Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion er goed uit. De cutscenes zijn goed uitgewerkt en zien er prima uit alsof je naar een tekenfilm kijkt. De mondbewegingen zijn niet altijd even goed gesynchroniseerd, maar dit stoort in geen geval. Het camerastandpunt is over het algemeen prima, alleen is het soms wel lastig zien waar je vecht doordat je de camera niet altijd zelf kunt besturen en het vechten geregeld op flinke afstand plaatsvindt waardoor het zelfs gebeurt dat je de superheld waarmee je speelt niet kunt onderscheiden van jouw teamgenoten of tegenstanders.

Conclusie
Al met al is Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion een leuke game om te spelen, maar het spel heeft wel last van de nodige slordigheden. Het is een leuke game, maar blinkt eigenlijk alleen uit in het verhaal wat de game voornamelijk interessant maakt voor Marvel-fans. Jammer, want dit is wel een concept waar veel meer uit te slepen is als het vechten uitgebreider is en het camerastandpunt niet zo geregeld vervelend is om mee te spelen. Ook een zoomfunctie voor de gevechten veraf zou de game niet misstaan. Online spelen is wel erg leuk, alleen heb je daarvoor helaas een grote online spelersbasis nodig om ook in andere spelletjes in te kunnen vallen.