Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion

Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion is het vervolg op de in 2006 uitgebrachte game Marvel: Ultimate Alliance. De game is ontwikkeld door drie studio\'s: Vicarious Visions (voor PlayStation 3 en Xbox 360), n-Space (voor PlayStation 2, Nintendo DS en Nintendo Wii) en door Savage Entertainment (voor PSP). Zoals je kunt verwachten naar aanleiding van de titel is dat de game bezaaid is met karakters uit het Marvel Universum. De game volgt Marvels Civil War-verhaallijn. Een registratiewet voor superhelden in de Verenigde Staten, die bedoeld is om een einde te maken aan de vele z.z.p.-superhelden, werd ingevoerd. Dit hield in dat alle superhelden zich moesten registreren en hun identiteit moesten onthullen aan de overheid. De wet kende zowel voor- als tegenstanders en na invoering van deze wet ontstonden twee groepen binnen het Marvel Universum.

Iron Man was groot voorstander van de wet en Captain America was één van de tegenstanders van de wet. Je kunt je voorstellen dat inwoners van de Verenigde Staten niet echt stonden te juichen toen bleek dat uitgerekend hun nationale volksheld zich verzette. Beide superhelden kregen veel aanhang van superhelden en er vormde zich twee kampen. Het hele Marvel Universum stond op zijn kop; je moet bedenken dat de Fantastic Four uit elkaar viel. De Civil War-verhaallijn is waar Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion om draait.

Je begint met spelen voordat de registratiewet van kracht wordt en de superhelden uiteen getrokken worden. Tijdens het spelen moet je de nodige keuzes maken waardoor het verhaal zich laat vertellen. Door de keuzes die je maakt worden bepaalde superhelden beschikbaar en vallen andere superhelden af die niet meer in jouw team passen. Je vecht voortdurend in een team van vier superhelden die het opnemen tegen superhelden die \'van de andere kant zijn\'.

De eerste missies waren erg leuk om te spelen. Het begin was relatief makkelijk met veel uitleg over hoe het spel werkt: wat de knoppen doen en hoe bepaalde moves werken en hoe de karakters samenwerken. Erg tof vond ik zelf het verhaal dat ik wel kende, maar dat was slechts oppervlakkig. Nu heb ik de Civil War-verhaallijn een stuk intensiever meegemaakt zeg maar en dat is best tof. Gewoon doordat het een erg sterk verhaal is.. Je vecht telkens met een team van vier superhelden waarvan je er één bestuurt. Tijdens het spelen kun je zonder problemen wisselen van superheld en kun je te allen tijde het team van formatie wijzigen.