Lego Star Wars: The Complete Saga

Zoals al vermeld zijn er in totaal meer dan 120 karakters vrij te spelen en te kopen met verzamelde Legoblokjes, en elk level heeft dan ook gedeeltes die slechts bereikbaar zijn voor een karakter met een bepaalde eigenschap. Uberhaupt valt er voor de hamsters onder ons veel te genieten, naast de achievements zijn er Legosteentjes, gouden steentjes, rode steentjes, onderdelen voor voertuigen en power-ups te verzamelen waardoor het vrij lang zal duren voor de game op 100% is uitgespeeld.

Naast de simpel op te pakken gameplay zit de andere grote kracht van het spel in de presentatie ervan. Het feit dat de welbekende scènes overgoten zijn van een Lego-sausje maakt dat alles direct lachwekkend is. Het feit dat Chewbacca met een mooie \\\'plop\\\' de armen van tegenstanders van het lijf trekt, of dat alles wat explodeert uiteenvalt in simpelere Legostukjes voegt enorm veel detail toe. De graphics zelf zijn niet van een enorm hoog niveau, maar alles ziet er wel overtuigend plastic uit en de framerate kan niet stabieler dan dit. Het geluid is herkenbaar zoals altijd, de welbekende thema\\\'s van John Williams vliegen je om de oren en de lightsabers klinken vertrouwd als op hol geslagen vliegenzappers. Het is echter niet meer dan standaard wat er ten gehore treedt, voice-overs zijn (gelukkig) nergens te vinden, en de overige geluidseffecten klinken vertrouwd en duidelijk.

Wat soms wel een beetje lastig werkt is de camera. Deze probeert beide spelers tegelijkertijd in hetzelfde beeld te houden, wat betekent dat je soms ineens in een afgrond geduwd wordt door de rand van het beeld, omdat je medespeler te veel naar de andere kant van het scherm aan het bewegen is.

Zoals al vermeld is het spel een samenvoegsel van de vorige twee delen (welke beide slechts 1 trilogie behandelden) en jammer genoeg voegt de game vrij weinig toe aan deze twee originelen. Bepaalde levels zijn aangepast om ze beter speelbaar te maken, er zijn meer karakters vrij te spelen en nog meer Legoblokjes om te vinden, de grootste aanpassing is eigenlijk wel de mogelijkheid tot online co-op.

<\/center>