FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 december 2007

'5600 sites die ideologie al-Qaeda verspreiden'

Icoon Internet Wereldwijd zijn er op dit moment ongeveer 5600 websites die de ideologie van het terreurnetwerk al-Qaeda via het internet verspreiden. Dat stelt een Saudische onderzoeker die vandaag op een nationale veiligheidsconferentie in Riyad sprak.

Volgens Khaled al-Faram komen er jaarlijks zo'n negenhonderd nieuwe extremistische moslimsites bij, de meeste in Saudi-Arabië. De makers zijn vaak moeilijk te achterhalen omdat ze voortdurend van adres veranderen en andere trucs toepassen om ontdekking te voorkomen.

''Het echte gevecht met al-Qaeda wordt niet langer op de grond gevoerd, maar in de media'', aldus Faram. Volgens hem is publiciteit in de media voor het terreurnetwerk belangrijker dan feitelijke operaties.

Inzaghi haalt Müller in

Filippo Inzaghi heeft door zijn doelpunt in het Champions League duel met Celtic, een mijlpaal bereikt. Het was zijn 63ste doelpunt in een Europees-toernooi, hij wist daarmee Gerd Müller als alltime topscorer te passeren.

Andrej Sjevtsjenko van Chelsea en Raúl van Real Madrid hebben Inzaghi nog in het vizier. Beide aanvallers maakten tot nog toe 60 doelpunten in Europa. Ook Ruud van Nistelrooy kan Inzaghi nog inhalen. De aanvaller van Real Madrid wist tot nog toe 57 maal het net te raken.

Kamer: agente met hoofddoek 'absoluut onwenselijk'

Met enige kanttekeningen heeft een meerderheid in de Tweede Kamer vandaag aangegeven dat politieagenten met hoofddoekjes ''absoluut onwenselijk'' zijn. Een motie van de PVV waarin dat staat, kreeg steun van regeringspartij CDA en de meeste oppositiepartijen.

SP-Kamerlid Ronald van Raak tekende daarbij echter aan dat zo'n verzoek voor alle religieuze uitingen zou moeten gelden en niet alleen voor hoofddoekjes. De ChristenUnie steunde de motie niet, juist wegens de enge formulering. Volgens Kamerlid Ed Anker moet de discussie breder worden gevoerd en niet alleen over agentes en moslima's gaan.

Vorige week liet Anker al weten dat de ChristenUnie ook tegen het dragen van religieuze symbolen bij de politie is, omdat dat het onafhankelijke karakter van de overheid zou kunnen schaden.

Ajax - Sparta twee dagen eerder

De KNVB heeft de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en Sparta vervroegd. Het duel stond gepland op zondag 17 februari, maar is nu twee dagen vervroegd naar vrijdag 15 februari.

De ruil houdt verband met de rechten die RTL heeft op het uitzenden van livewedstrijden van topclubs. In oktober troffen beide ploegen elkaar al in Rotterdam. Debutant Siem de Jong wist toen een punt te redden voor de Amsterdammers. Henk ten Cate zat tijdens de wedstrijd in Rotterdam voor het laatst op de bank bij Ajax.

Turkse dief zegt na vijftien jaar 'sorry'

Icoon OpmerkelijkEen Turkse dief heeft na vijftien jaar zwijgen alsnog spijt gekregen van vier autodiefstallen. Hij heeft de politie een brief gestuurd om zijn excuses aan te bieden. Dat heeft de Turkse politie vandaag bekendgemaakt.

De onbekende zender van de brief schreef dat het ging om vier diefstallen uit 1992 en sloot daar een bedrag van 400 euro bij, om de gestolen cassetteradio's te vergoeden. Hij verzocht de politie om aan elk van de slachtoffers 100 euro te geven. Ook vroeg hij de auto-eigenaren om hem te vergeven.

De politie kon nog 3 van de 4 autobezitters achterhalen en gaven hen het geld. Een autobezitter was niet te traceren, dit geld doneerden ze aan arme kinderen.

Romario betrapt op gebruik verboden middel

Romario, het Braziliaanse voetbalidool, is betrapt op het gebruik van verboden middelen. De 41-jarige oud-voetballer van onder andere PSV en Barcelona is bij een controle op 28 november positief bevonden.

De aanvaller bevestigde dit tijdens een persconferentie en gaf aan geen contra-expertise aan te vragen. De voetballer, die eerder dit jaar de magische grens van 1000 doelpunten passeerde, is betrapt op een middel dat haaruitval tegen gaat maar ook het gebruik van anabole steroïden kan maskeren.

Romario onderging de dopingcontrole na afloop van het competitieduel tussen zijn club Vasco Da Gama en Palmeiras (2-2). De aanvaller zal waarschijnlijk geschorst worden voor 120 dagen

Voetbal: Uitslagen Champions League (4/12)

Icoon Champions LeagueVandaag stond de laatste speelronde in de groepsfase op het programma voor Groep D. De andere groepen komen volgende week in actie. AC Milan en Celtic overwinteren in de Champions League, Benfica komt na de winterstop in actie in de UEFA-Cup. Voor Sjachtar Donetsk is het Europese avontuur van dit seizoen afgelopen.

AC Milan - Celtic 1-0
70' Inzaghi 1-0

Sjachtar Donetsk - Benfica 1-2
6' Cardozo 0-1
22' Cardozo 0-2
30' Lucarelli (pen) 1-2

Eindstand in groep D
#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1AC Milan *61312-5
2Celtic *695-6
3Benfica +675-6
4Sjachtar Donetsk666-11


* = naar achtste finales
+ = naar UEFA Cup

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Eén miljard geen garantie tegen lerarentekort

Icoon Politiek

Onderwijsminister Ronald Plasterk kan niet garanderen dat de extra investering van 1,1 miljard euro de dreiging van het lerarentekort volledig kan wegnemen. Zo hangt het van de economie af hoe goed scholen met bedrijven om werknemers kunnen concurreren.

Dat heeft hij vandaag gezegd. "We doen wat we kunnen, en we weten wat we moeten doen", aldus Plasterk. Hij voegt daaraan toe: "Het is feitelijk onmogelijk om te zeggen, we gaan ervoor zorgen dat er nul vacatures zijn."

Over een maand begint Plasterk onderhandelingen met de vakbonden van leraren en de scholen zelf. Zij moeten onder andere instemmen met de versobering van een regeling waarmee oudere leraren minder mogen werken.

Uitslagen CL (04/12/2007)

Vanavond werd de laatste speelronde in groep D al gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en de eindstand in deze groep. Volgende week worden de overige duels afgewerkt.

Groep D

AC Milan - Celtic 1-0
70' Inzaghi 1-0

Sjachtar Donetsk - Benfica 1-2
6' Cardozo 0-1
22' Cardozo 0-2
30' Lucarelli (pen) 1-2

Eindstand in groep D

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1AC Milan *61312-5
2Celtic *695-6
3Benfica +675-6
4Sjachtar Donetsk666-11


* = naar achtste finales
+ = naar UEFA Cup

Waterman weer in het doel bij AZ

AZ kan woendagavond, tijdens het UEFA Cup-duel tegen FC Nürnberg, weer over Boy Waterman beschikken. De doelman van de Alkmaarse formatie is voldoende hersteld van een blessure aan zijn been.

Door deze kwetsuur moest Waterman de competitiewedstrijd van afgelopen weekend, tegen FC Twente, aan zich voorbij laten gaan. Trainer Louis van Gaal kan tegen de Duitse club geen beroep doen op Ari. De aanvaller is geschorst en komt niet in actie. Men verwacht dat Graziano Pellè de Braziliaan zal gaan vervangen.

Van Gaal keek bovendien vast vooruit op het duel van woensdag: "Het is de tweede wedstrijd binnen een week waarbij het voor onze tegenstander erop of eronder is. Dat was vorige week met Larissa het geval en morgen geldt dat ook voor Nürnberg. Zij moeten winnen om nog enige kans te hebben op de volgende ronde. Een gelijkspel zou eventueel ook nog kunnen, maar dan hebben ze hulp van ons nodig in de laatste wedstrijd. De druk ligt dus bij Nürnberg."

Ninja Theory bezig met nieuw project

Een van de developers van het Engelse Ninja Theory heeft op het officiële forum bekend gemaakt dat het team erg hard werkt aan een nieuw project. Het is nog niet bekend of dit Heavenly Sword 2 is. Het volgende werd er gezegd:

"We're still here, and back to working VERY hard - and unfortunately for you guys back we're in that situation where we go all tight-lipped and don't say much about what we're doing.

Except to say that it's something pretty amazing (if I do say so myself!), and as soon as the time is right to tell you about it, we surely will!"Tom en Cyberia18 bedankt voor de submits!

FOK!columnisten vieren Sinterklaas

Icoon Sitenews - Frontpage Sinterklaas? De columnisten pakken in ieder geval flink uit met ieder een column die op de verjaardag van de man uit Spanje wordt geplaatst.

Om vijf uur trapt Danny af. Daarna ventileren superworm, DriekOplopers, tuvokki, tijl, SIDD, SunChaser, kassameisje en bazbo in één megalomane processie van ongenoegen, herinneringen, rijmelarij en hartstocht om de twee uur hun persoonlijke uitwerking van het thema 'Sinterklaas', en nog precies in die volgorde ook. Het lijkt geen toeval, en dat is het ook niet.

De columnisten hebben flink geploeterd en gezweet om jullie als FOK!'ers en ondanks inmiddels de hoop op een werkelijk bestaande Sinterklaas opgegeven te hebben toch razend enthousiaste Sintliefhebbers te voorzien van een waarlijke stortvloed aan melancholie, onbegrip en passionele liefde. Morgen dus negen afzonderlijke columns over het thema Sinterklaas. Helemaal gratis, en helemaal voor jullie.

De columns staan hier natuurlijk.

Crewwisselingen november

Er is weer een nieuwe maand begonnen. Zoals elke maand brengen we jou op de hoogte van de wisselingen binnen de crew van FOK!sport.

Aan het begin van deze maand trad Los-Royos toe tot ons gezelschap. Kort daarna kregen we ook nog versterking van Lyzio. Bovendien keerde onze Koningin van FOK!sport, Nuongirl, weer terug op het oude nest. Zij zou in eerste instantie tot het einde van het huidige voetbalseizoen een aantal competities blijven posten, maar bleek het posten van reguliere berichten toch te missen.

Vooronderzoek naar actie Lindenbergh

De aanklager betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) gaat een vooronderzoek starten naar het gedrag van Olaf Lindenbergh. De speler van Sparta zou afgelopen weekend, tijdens het verloren duel tegen FC Utrecht (7-1), een zware overtreding hebben gemaakt.

Lindenbergh zou buiten het gezichtsveld van arbiter Bossen een zware overtreding op Leroy George hebben gemaakt. Tijdens het duel kreeg de speler geen kaart, maar de kans is groot dat hij nu alsnog een schorsing aan zijn broek krijgt.

Proces tegen Jean Sarkozy wordt media-hype

Icoon BuitenlandsHet proces tegen Jean Sarkozy, de zoon van Franse president Nicolas Sarkozy, gaat op 25 juni verder. Dat is besloten in de rechtbank van Parijs. De rechters hebben wel besloten om meer onderzoeken te laten doen naar wat er precies gebeurde. Jean wordt onder andere de schade te laste gelegd voor een lichte aanrijding met een automobilist in oktober 2005. Volgens de krant Le Monde botste de jonge Jean met zijn scooter tegen de auto van M’hammed Bellouti, bij Place de la Concorde. Jean zou zelfs een beledigend gebaar naar de automobilist hebben gemaakt en zou zijn weggereden.

De onderzoekers willen de komende tijd meer onderzoek doen om antwoord te krijgen op vragen als: is het kentekennummer dat de automobilist noteerde wel het juiste nummer van de scooter? Was het zeker dat Jean Sarkozy reed? En als laatste wil men weten of het mogelijk is dat een scooter de schade die M’hamed Bellouti heeft, wel te maken is met een scooter. M’hamed Bellouti eist 260 euro voor de reparatie die hij moest betalen voor zijn auto en 400 euro voor de geleden morele schade. M’hamed Bellouti zegt dat het “een principekwestie geworden is”.

Toen Jean vanochtend bij de rechtbank kwam, waren er tal van journalisten van de radio en tv toesgestroomd. Het proces begint een ware media-hype te worden in Frankrijk.


Jean middelpunt belangstelling

De TV-reclame van de Chinese Vii

Vergeet de 'net geen 1 uit miljard console' uit China, hier is die andere next-gen concurrent weer, de Vii. Dit is geen typefout, maar de Chinese variant van de Wii.

Het is algemeen bekend dat China het niet zo nauw neemt met de copyright wetten, maar van de Vii is nu zelfs op tv reclame te zien. Hieronder is de prachtige in Nintendo-stijl gefilmde commercial te aanschouwen. Helaas hebben we geen vertaling van het Chinees, maar de beelden spreken voor zich.

Kesler wil verder met play-offs

Henk Kesler, algemeen directeur van de KNVB, verwacht dat de komende jaren de play-offs zullen worden gehandhaafd. Dat verklaarde Kesler maandag na afloop van de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist.

Afgelopen vrijdag werd het plan van Micheal Platini om bekerwinnaars vanaf het seizoen 2009/2010 in de Champions League te plaatsen afgewezen door het uivoerend comité van de UEFA. Dit besluit staat volgens Kesler de voortzetting van het play-off systeem niet in de weg. "Aangezien het mediacontract aan het einde van het seizoen afloopt, zal de Eredivisie NV snel met de opzet voor de komende jaargangen van de Eredivisie komen".

Kesler vervolgt: "Ik verwacht niet dat die opzet geen play-offs meer kent. Het zou wel kunnen dat er na drie jaar andere play-offs komen. Het zou ook kunnen dat de Eredivisie in de toekomst nog maar zestien clubs telt. Maar dat moeten we afwachten. Dat is aan de Eredivisie NV. Maar de KNVB moet de opzet van de competitie wel goedkeuren."

De kampioen van de Eredivisie zal zich, net al nu, rechtstreeks kwalificeren voor de Champions League. Wel zal het voor de nummer twee lastiger worden om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. De nummer twee moet namelijk in de toekomst niet één maar twee kwalificatieronden spelen. Bovendien is een tegenstander in de derde kwalificatieronde een tegenstander uit één van de vijf toplanden van Europa.

Ook de opzet van de UEFA Cup zal veranderen. Nederland mag nog steeds vier landen afvaardigen, maar de weg om daadwerkelijk aan het UEFA Cup-toernooi mee te doen zal wel langer worden. De nummer drie uit de Eredivisie en de bekerwinnaar beginnen in de vierde voorronde. De nummer vier mag al in de derde voorronde aantreden. De nummer vijf tenslotte heeft de langste weg voor de boeg doordat deze club al in de tweede ronde moet beginnen.

"Het wordt voor Nederlandse clubs moeilijker om de Champions League en de UEFA Cup te bereiken. Maar we moeten ook niet vergeten dat Nederland afgezakt is naar de negende plaats op de Europese ranglijst. Bij de huidige regelgeving zou dat betekenen dat we met twee clubs minder aan Europees voetbal zouden mogen deelnemen", aldus Kesler.

Selectie WB Heerenveen

De Nederlandse schaatsbond (KNSB) heeft Arjen van der Kieft, Tom Prinsen en Diane Valkenburg uitgenodigd om dit weekend deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Het trio werd dinsdag aan de selectie toegevoegd.

Van der Kieft fungeert dit weekend als vervanger van Carl Verheijen. De laatsgenoemde schaatser heeft een blessure en kan niet in actie komen. Prinsen werd afgelopen weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Kolomna, eerste in de B-groep op de 1500 meter. Hiermee wist hij een startbewijs in Heerenveen te bemachtigen en vervangt hiermee Remco Olde Heuvel. Deze schaatser werd in de Russische stad derde op dezelfde afstand.

Valkenburg dankt haar uitverkiezing ook aan het vorige weekend. Toen werd de schaatsster namelijk vijfde op de 1500 meter en is ze nu de vijfde rijdster op deze afstand in Heerenveen. Bondscoach Wopke de Vegt zal later deze week bekend maken welke schaatsers en schaatssters aan de ploegenachtervolging gaan deelnemen.


Selectie wereldbeker Heerenveen:
Dames:
500 meter: Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer, Sanne van der Star en Natasja Bruintjes
1.000 meter: Annette Gerritsen, Ireen Wüst, Marianne Timmer, Paulien van Deutekom en Marrit Leenstra
1.500 meter: Ireen Wüst, Renate Groenewold, Paulien van Deutekom, Annette Gerritsen en Diane Valkenburg
3.000 meter: Renate Groenewold, Ireen Wüst, Diane Valkenburg, Gretha Smit en Paulien van Deutekom

Heren
500 meter: Jan Smeekens, Simon Kuipers, Erben Wennemars, Jurre Trouw en Jan Bos.
1000 meter: Simon Kuipers, Jan Bos, Erben Wennemars, Mark Tuitert en Remco Olde Heuvel.
1500 meter: Erben Wennemars, Simon Kuipers, Mark Tuitert, Sven Kramer en Tom Prinsen.
5000 meter: Sven Kramer, Bob de Jong, Wouter Olde Heuvel, Tom Prinsen en Arjen van der Kieft.

Van Basten stapt na EK 2008 op

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten stapt na het EK van 2008, dat komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, op als bondscoach van het Nederlands Elftal. Ook zijn assistent John van 't Schip legt na dit toernooi zijn functie neer. Dit hebben beide laten weten aan KNVB-preses Henk Kesler laten weten.

"Na vier jaar wordt het tijd voor een nieuwe omgeving", zo lichtte Van Basten toe. "Hoewel John en ik allebei absoluut geen idee hebben wat de toekomst ons brengt, vonden we het onze plicht om de KNVB, die voor ons een goede werkgever is geweest, tijdig te informeren."

Henk Kesler liet in een eerste reactie weten dat hij het vertrek betreurt. "Ik waardeer dat ze ons tijdig hebben geïnformeerd. We hebben nu de tijd om te gaan werken aan de opvolging"

Voor meer nieuws over het Nederlands Elftal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Man raast 64km per uur in rolstoel

Icoon OpmerkelijkOver een stoep zijn ze soms al bloedirritant, wat te denken van het opeens achteruit rijden in een supermarkt. Maar 64 kilometer per uur met een elektrische rolstoel rijden is natuurlijk levensgevaarlijk.

De politie heeft de Duitse Günther Eichmann (54) aanhouden wegens veel te hard rijden. De man verklaarde aan de politie dat hij vroeger ingenieur is geweest en wel enig verstand had van het opvoeren van een elektromotor.

De rolstoel werd in beslag genomen omdat de man twee keer zo hard reed als toegestaan. Verder kreeg Eichmann een boete van 420 euro.
Met dank aan BaZzY voor de submit.

Van Basten vertrekt na EK

Marco van Basten vertrekt na het EK als bondscoach. Ook zijn assistent John van 't Schip vertrekt. Dit hebben beiden laten weten aan KNVB-preses Henk Kesler.

"Na vier jaar wordt het tijd voor een nieuwe omgeving", zo lichtte Van Basten toe. "Hoewel John en ik allebei absoluut geen idee hebben wat de toekomst ons brengt, vonden we het onze plicht om de KNVB, die voor ons een goede werkgever is geweest, tijdig te informeren." Henk Kesler liet in een eerste reactie weten dat hij het vertrek betreurt. "Ik waardeer dat ze ons tijdig hebben geïnformeerd. We hebben nu de tijd om te gaan werken aan de opvolging."

Silva weet niets van interesse Fiorentina

Bruno Silva heeft nog een contract tot 2009 bij FC Groningen maar de kans is aanwezig dat hij al eerder vertrekt. Afgelopen weekend zat er een scout van Fiorentina op de tribune toen FC Groningen met 1-0 van VVV-Venlo won. Naar verluidt mocht Silva op de meeste belangstelling rekenen.

De verdediger zelf zegt niets te weten van enige interesse. "Ik heb niets gehoord over belangstelling voor mij. Het enige wat ik weet, is dat er na de UEFA Cup-wedstrijden tegen Fiorentina in de Italiaanse en plaatselijke pers iets heeft gestaan over belangstelling."

Hoewel Silva het prima naar zijn zin heeft in het Hoge Noorden ziet hij een transfer ook wel zitten. "Iedere voetballer wil het beste uit zijn carrière halen. Ik dus ook. Dat is denk ik ook normaal." Over een mogelijk voortijdig vertrek uit Groningen zegt Silva: "Dat is aan de club. Als de kans komt, sta ik zeker open om te praten, maar nu hoeft dat nog niet. In Groningen is het ook goed"

'Anti-Wilders beweging schiet doel voorbij'

Icoon PolitiekDe twee politicologen Kees Aarts en Joop van Holsteyn zeggen in een uitzending van EénVandaag dat de verzetsbeweging tegen Wilders onder leiding van Doekle Terpstra zijn doel ernstig voorbij schiet. De politicologen storen zich aan het feit dat het hele integratie- en immigratievraagstuk vooral over de vorm gaat en niet over de werkelijke onderliggende problemen.

Aarts: "Het debat gaat alleen nog over bepaalde personen die dingen aan de orde stellen en de manier waarop dat gaat. Er is veel aandacht voor de vorm. Tegelijkertijd wordt er door de gevestigde politiek genegeerd dat er heel reële problemen aan ten grondslag liggen."

Van Holsteyn bevestigt Aarts: "Het gaat over Wilders, over de aanhang van Wilders en de groei daarvan, maar de vraag die daarachter zit dat is natuurlijk de vraag waar het echt om gaat. Waarom heeft Wilders aanhang, en waarom is deze groeiende? Wat is er aan de hand? Welke problemen, echt of vermeend, spelen er en wat gaan we daaraan doen? Dat zou de echte vraag moeten zijn."

"We zien dat door de Nederlandse bevolking het integratie- en immigratievraagstuk en alles daarom heen, ook de islam, gezien wordt als het belangrijkste probleem waar de Nederlandse samenleving mee te maken heeft. Dat kun je dus niet opzij schuiven als de hobby van Pim Fortuyn of een Geert Wilders. Het is echt een probleem. Dus als je daarover debatteert dan moet er ook voor gezorgd worden dat het over die inhoud gaat en niet alleen over de manier waarop sommige mensen problemen naar voren brengen.", aldus hoogleraar Aarts.

De hoge mate van media-aandacht voor de wilde uitspraken van Wilders heeft volgens de politicologen twee gevolgen; de problematiek waar het eigenlijk om gaat raakt ondergesneeuwd en andere politici willen niet hetzelfde vinden als Wilders, omdat zij als de dood zijn om met hem geassocieerd te worden. Van Holsteyn zegt dat je tegenwoordig geen kritiek op de islam meer mag hebben omdat je anders als halve Wilders-aanhanger wordt weggezet.

Beide politicilogen denken dat Doekle Terpstra met zijn verzetsbeweging Wilders in de kaart heeft gespeeld. Het zou de positie van Wilders alleen maar versterken. De partijleider van de Partij voor de Vrijheid zou alleen maar meer de vertolker worden van het onbehagen van de Nederlandse bevolking, terwijl andere politici de problemen niet serieus nemen.

Gevestigde politici die zich van Wilders afzetten, zouden zich niet alleen van Wilders distantiëren, maar ook van dat deel van de samenleving waarvan Wilders zegt op te komen.

Aarts zegt dat gevestigde politici als het ware de problemen die leven bij een groot deel van de Nederlandse bevolking 'declasseren'. Politici zouden eigenlijk tegen de bevolking zeggen: "Jullie hebben problemen, maar die zouden jullie eigenlijk niet mogen hebben. Deze problemen zouden we in dit land niet moeten hebben en daarom zijn ze niet geldig." De gevestigde politiek zou zich liever met makkelijke 'fatsoenlijke' problemen bezig houden.

Eto'o terug bij FC Barcelona

Samuel Eto'o is helemaal hersteld van een peesontsteking. De club van de aanvaller, FC Barcelona, heeft dit dinsdag bekend gemaakt. Deze kwetsuur zorgde ervoor dat de Kameroener de afgelopen drie maanden niet kon spelen.

Frank Rijkaard, trainer van de Catalanen, kan theoretisch gezien aanstaande zondag al over Eto'o beschikken. Dit seizoen kwam de speler slechts eenmaal in actie. Ook vorig seizoen stond de Kameroener geruime tijd buitenspel. Door een blessure aan zijn knie kon hij vier maanden niet spelen.

Malouda: "Britten spelen hersenloos"

Florent Malouda heeft zijn ongenoegen over het Engelse voetbal geuit. De speler van Chelsea is namelijk van mening dat de Britse ploegen 'hersenloos' zouden spelen. Ook bekritiseert hij de trainings- en voedingsmethoden bij de Engelse ploegen.

"De trainingen zijn verschrikkelijk," was het ongezouten commentaar van Malouda. "Ze vergen het maximale, waardoor je compleet bent afgemat. De wedstrijden zijn ook lastig, omdat spelers hun hersenen uitschakelen. Ze spelen op instinct, alsof ze het spel net hebben ontdekt."

Bovendien was de international van Chelsea verbaasd over het voedsel, wat door de Engelse voetballers wordt genuttigd. "Je mag alles eten wat je maar wilt, en cola drinken. Gelukkig ben ik hier pas op mijn 27ste gekomen en volg ik niet al jaren hetzelfde dieet als de andere spelers."

Malouda kwam de afgelopen maand niet in actie door een blessure aan zijn knie. Toch heeft de speler er geen zin in om zijn rentree tijdens de kerstdagen te maken. "Ik ben gewaarschuwd over de kerstperiode in het Engelse voetbal. Het klinkt verschrikkelijk."

Eerder klaagde Malouda al over het feit dat er geen privévliegtuig voor hem klaarstond toen hij met Frankrijk tegen Litouwen speelde. De speler maakte zich destijds kwaad om het feit dat Chelsea er niet is was geslaagd om deze voor hem te regelen, zodat de Fransman terug kon vliegen naar Londen.

Volleybalsters ontlopen Rusland en Servië

De Nederlandse volleybalvrouwen ontlopen Rusland en Servië in de poulefase op het olympisch kwalificatietoernooi. Dat vindt van 15 tot 20 januari plaats in het Duitse Halle.

Nederland is ingedeeld in een poule met Duitsland, Polen en Turkije. In de andere poule bevinden zich Rusland, Roemenië, Kroatië en Servië. De eerste twee van elke poule gaan door naar de halve finale. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen.

Astana behoudt ProTour-licentie

De wielerploeg Astana behoudt ondanks alle dopingproblemen zijn ProTour-Licentie.

Bij Astana werd Alexandre Vinokourov tijdens de Tour de France betrapt op EPO en ook Andrei Kashechkin testte positief bij een controle. De ploeg verkeerde daardoor lang in onzekerheid over een licentie. Dankzij toezeggingen van Johan Bruyneel en de Kazachse wielerfederatie kreeg het van de UCI toch een licentie.

Discovery Channel en Unibet.com maken geen deel meer uit van de ProTour. Team High Road, de opvolger van T-Mobile, is pas zeker van een licentie als de nieuwe structuur van deze formatie bekend is bij de UCI.

De ProTour zal in 2008 bestaan uit: AG2R-La Mondiale (Fra), Astana (Lux), Bouygues Télécom (Fra), Caisse d’Epargne (Fra), Cofidis (Fra), Crédit Agricole (Fra), CSC (Den), Euskaltel-Euskadi (Spa), La Française des Jeux (Fra), Gerolsteiner (Dui), High Road (Dui), Lampre (Ita), Liquigas (Ita), Milram (Ita), Quick Step (Bel), Rabobank (Ned), Saunier Duval (Spa), Silence-Lotto (Bel).

Borsten Eva Mendes verslaan gigaprotheses

Icoon ShowbizzEva Mendes zou aanvankelijk met grote borstprotheses rondlopen in de film 'Stuck on you' uit 2003. Dat ging niet door, omdat Eva zulke grote tieten bleek te hebben dat protheses overbodig waren. Daardoor moest het script wel worden herschreven.

"Ze hadden mijn personage –April Mercedes- geschreven met megafakeborsten in het achterhoofd. Toen ze mij zagen –en mijn borsten- hebben ze beslist dat niet meer te doen. Ze zeiden dat ik fantastische borsten heb en het niet nodig zou zijn om een valse voorgevel te dragen", biecht Eva op.

De actrice is trots op haar boezem. "Ze geven me een vrouwelijk gevoel, ze horen bij vrouwen. Dat maakt borsten goed. Eigenlijk zou elke vrouw moeten vieren dat ze borsten heeft!"

Laporta twijfelt aan Rijkaard

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta twijfelt aan de beslissing die trainer Frank Rijkaard nam om Ronaldinho buiten de basis te laten. De preses vindt dat de Braziliaan daar wel thuis hoort.

Ronaldinho kwam in zijn carrière bij FC Barcelona nog nooit als invaller het veld in. Tot een week geleden, in het Champions League duel met Olympique Lyon. Ook in de afgelopen competitiewedstrijd tegen Espanyol betrad Kleine Ronaldo pas later het veld. Rijkaard gaf de voorkeur aan Lionel Messi, Bojan Krkic en Andrés Iniesta in de driekoppige voorhoede. Daarbij zijn Samuel Eto'o en Thierry Henry geblesseerd.

Ondanks het feit dat Barça-legende Johan Cruijff onlangs aangaf dat hij achter Rijkaard stond heeft Laporta nu zijn onvrede geuit. "Ronaldinho is een fundamentele speler in ons elftal. Hij is gewoon geen wisselspeler", aldus de preses. "Vanwege kleine pijntjes en het vele reizen heeft hij zijn ritme nog niet gevonden. Maar hij is een belangrijke voetballer, en Rijkaard weet dat."

TMF-vj Valerio omver gegooid door rappers

Icoon TelevisieTMF-vj Valerio heeft wel een heel opmerkelijk interview achter de rug. Voor zijn programma ‘Valerio’s vrijdag’ had de vj de rappers Kubus & Bang Bang te gast. En dat gesprek liep niet helemaal volgens plan, de rappers smeten zowel de bank als Valerio door de studio.

Het rappende duo was voor de tweede keer te gast bij Valerio. Een duidelijk ingestudeerde actie van Kubus & Bang Bang; beiden wisten exact wat ze moesten doen. Valerio is na zijn val ongedeerd, stond vrolijk op en vervolgde zijn show.

Testdag 04-12-2007

Vandaag begon de testweek in het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera. Nick Heidfeld wist de dag als snelste te eindigen. De Duitser liet hiermee Jenson Button en Pedro de la Rosa achter zich.

Alle elf teams waren vertegenwoordigd in de Spaanse zon. Onder de coureurs opvallend veel debutanten. Zo testte Javier Villa en Marko Asmer voor BMW F1, Nico Hülkenberg voor Williams en Mike Conway voor Super Aguri F1. Bij Force India F1 kwamen Franck Montagny en Giancarlo Fisichella in actie.

Nick Heidfeld veroorzaakte de eerste rode vlag nadat hij stil was gevallen in bocht 3. Hij kon later zijn weg vervolgen. De tweede rode vlag kwam op naam van Giancarlo Fisichella die de Force India F1-bolide in de bandenstapel parkeerde. Ook Nico Hülkenberg moest zijn Williams naast de baan parkeren, de reden is nog onbekend. Verder waren zowel een Williams als een Force India F1 veroorzaker van een rode vlag. Welke coureurs de bolides op dat moment bestuurden is niet bekend.

Ieder team kreeg vandaag de beschikking over drie setjes slicks. De ongegroefde banden waren duidelijk sneller dan de gegroefde variant. Honda en Super Aguri testte nieuwe aerodynamische flaps op de zijkant van de bolide. Force India F1 testte diverse achtervleugels. Tot slot testte McLaren Mercedes een eigen versie van de schijf in de wielen. Het van Scuderia Ferrari en Toyota Racing afgekeken model is vervangen voor een geheel eigen ontwerp.

De tijden

#CoureurTeamChassisTijdVerschilRonden
1Nick HeidfeldBMW SauberF1.071:19.042-78
2Jenson ButtonHondaRA1071:19.1550.11370
3Pedro de la RosaMcLarenMP4-221:19.7120.67048
4Kimi RäikkönenFerrariF20071:20.0631.02178
5Nelson Piquet Jr.RenaultR271:20.3661.32467
6Sebastien BourdaisToro RossoSTR21:20.6151.573101
7Gary PaffettMcLarenMP4-221:20.6381.59650
8Mark WebberRed Bull RacingRB31:20.6821.64069
9Marc GeneFerrariF20071:20.8321.79067
10Mike ConwaySuper Aguri F1SA071:20.9271.88588
11Sebastian VettelToro RossoSTR21:21.0602.01846
12James RossiterSuper Aguri F1SA071:21.2462.20475
13Timo GlockToyotaTF1071:21.3362.29469
14Giancarlo FisichellaForce IndiaF8-VII1:21.4242.38253
15Nico HülkenbergWilliamsFW291:21.5512.50927
16Franck MontagnyForce IndiaF8-VII1:21.5592.51765
17Kazuki NakajimaWilliamsFW291:21.5662.52433
18Marko AsmerBMW SauberF1.071:21.9622.92057
19Kamui KobayashiToyotaTF1071:22.1963.154114
20Javier VillaBMW SauberF1.071:23.5034.46153

'Bush wist van bestaan Iran-rapport'

Icoon AmerikaToen de Amerikaanse president George Bush in oktober de wereld waarschuwde voor een Derde Wereldoorlog wegens een mogelijk nucleair Iran, wist hij van het rapport van Amerikaanse inlichtingendiensten dat Iran vermoedelijk al jaren niet meer werkt aan een kernwapenprogramma.

Het rapport concludeert dat Iran al in 2003 het programma had opgegeven, en circuleerde al zeker een maand binnen de hoogste kringen van de Amerikaanse regering. Dit stelt de krant Washington Post vandaag.

Waarnemers stellen dat het buitenlandse beleid van Bush door het rapport in één klap ondergraven wordt. Het zal voor Bush en zijn neoconservatieven in de regering nu een stuk moeilijker worden om de agressieve aanpak van Iran vol te blijven houden. De onthulling zal volgens waarnemers dan ook verstrekkende gevolgen hebben voor het laatste jaar van Bush als president.

Iran zelf is opgetogen over het rapport. Het land stelde altijd vreedzame doelen na te streven met het nucleaire programma. Vooral de VS zei steeds dat Iran aan een kernwapen werkte.

Israël gelooft weinig van het rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Volgens de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak heeft Iran zijn kernwapenprogramma in 2003 weliswaar gestaakt, maar hij voegt eraan toe informatie te hebben dat het dat 'waarschijnlijk' weer heeft hervat.

Vanwege de felle retoriek van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die meerdere malen heeft gezegd om Israël van de kaart te vegen, zien de Israëliërs een nucleair Iran als een grote bedreiging. Israël zal doorgaan met de VS samen te werken omtrent Iran.

De Israëlische premier Ehud Olmert zei vandaag op de radio: "Het is nodig om met onze Amerikaanse vrienden door te gaan om te voorkomen dat Iran niet-conventionele wapens krijgt."


'Bush wist dat Iran al jaren niet meer aan kernwapens werkte'

Meer treinen rijden door rood

Icoon FileHet aantal treinen dat door een rood sein rijdt stijgt nog steeds. Vorig jaar reden er 287 treinen door rood, een stijging van zestien procent. Voor een deel komt dat doordat er meer treinen reden. Vaak rijden machinisten door rood op plekken waar het sein meestal op groen staat of doordat een sein niet goed te zien is.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) is verontrust over de stijging. Hij juicht het daarom toe dat de spoorbranche maatregelen neemt om het rijden door rood terug te dringen. Het gaat dan onder meer om een betere samenhang in de opleiding van machinisten. Ook houdt Eurlings het aanpassen van seinen en treinen in de gaten.

De bedoeling is dat in 2009 het aantal treinen dat door rood rijdt is gehalveerd ten opzichte van 2003.

Met dank aan crv voor de submit.

Terpstra heeft het niet gemunt op Wilders

De voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra die vrijdag op persoonlijke titel opriep om een verzetsbeweging tegen Geert Wilders en zijn anti-islamgeluid op te zetten, heeft enigszins gas teruggenomen. Hij zegt vandaag dat hij het niet gemunt heeft op Wilders als persoon, maar dat hij een pleidooi wil beginnen voor verdraagzaamheid, begrip en samenwerking. Terpstra reageert hiermee op alle commotie die is ontstaan na zijn oproep om op te staan tegen de 'verWildering van de samenleving'.

Gisteravond zei Terpstra ook al in het tv-programma Pauw en Witteman dat zijn uitspraak ''Wilders is het kwaad en het kwaad moet gestopt worden'' niet bedoeld was om op de persoon te spelen. Hij reageerde daarmee op kritiek van de twee andere gasten van Pauw en Witteman, SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel en artiest Herman van Veen. Die zeiden dat Terpstra te veel op de man speelt. ''En daar kom je nooit meer vanaf'', aldus Van Bommel.

Steun
Inmiddels heeft Terpstra steun gekregen van prominenten als voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland, voetbalcoach Foppe de Haan van Jong Oranje, VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere, schrijver Geert Mak, Erica Terpstra van NOC*NSF en rabbijn Abraham Soetendorp.

Vandaag sloot zich daar PvdA-minister Ella Vogelaar bij aan. Zij zegt ''enthousiast te zijn'' over zijn initiatief. Ze weigert echter mee te gaan in de term verWildering van de samenleving, die Terpstra gebruikt. ''Maar het binden van de samenleving, daar herken ik me heel erg in.''

Terpstra beraadt zich de komende tijd op een vervolg, waarbij ''de zorg en toewijding voor een land waarin het goed is te leven en te werken'' centraal staan, laat hij vandaag weten.

Ook de Nederlandse kerken lieten vandaag weten de ideeën van Geert Wilders over bijvoorbeeld de islam te bestrijden, maar ze willen voorkomen dat er op de man wordt gespeeld. Kardinaal Simonis onderstreepte dat demonisering van de PVV-leider moet worden voorkomen. Waar Terpstra spreekt over ''de verWildering'' van de samenleving, heeft Simonis het liever van ''verruwing'', omdat dat woord niet naar de PVV-politicus verwijst.

Wilders
Geert Wilders zelf was vandaag nog steeds bijzonder boos op Terpstra. ''Hij trekt eerst een grote broek aan en nu heeft hij spijt.'' Volgens Wilders speelt de voorzitter van de HBO-raad wel degelijk op de man. ''Hij heeft gezegd dat ik het kwaad ben en dat ik moet worden bestreden. Dat is bijna een fatwa van een christendemocraat, dan ben je een zieke geest.''

De PVV-leider hoopt dat Terpstra ''als ayatollah'' niet verantwoordelijk wordt voor een herhaling ''van wat is gebeurd met Fortuyn.''

Verdonk
Tweede Kamerlid Rita Verdonk noemde de anti-Wildersbeweging vandaag een ''belachelijk idee''. Ze vindt dat er in de Tweede Kamer meer inhoudelijk met Wilders moet worden gedebatteerd. Verder vindt Verdonk ''het helemaal niet' kunnen dat Terpstra als zijnde de voorzitter van de HBO-raad, een beweging tegen de ideeën van een politicus begint.

Tenslotte werd vanmiddag bekend gemaakt dat afgelopen weekend in Gouda een school is beklad met doodsbedreigingen aan het adres van de PVV-leider. Op ramen van de school, stoepen en muren in omliggende straten staan teksten als 'Wilders moet dood' en hakenkruizen.'Bijna een fatwa van een christendemocraat'

Eilandbewoners in paniek

Icoon MedischDe dokter van het eiland Tristan da Cunha heeft hulp van de buitenwereld gevraagd. Een groot deel van de bewoners van het eiland heeft namelijk te kampen met een virusinfectie. Daardoor hebben ze het erg benauwd.

Tristan da Cunha is een afgelegen Brits eiland met een kleine 300 inwoners in de Zuid-Atlantische Oceaan. Omdat er geen landingsbaan is kunnen er geen medicijnen worden ingevlogen en het is niet waarschijnlijk dat schepen in de buurt ze in hun apotheek hebben. De dokter van Tristan da Cunha is bang dat vooral ouderen en babies slachtoffer van het virus worden.

Het is opmerkelijk dat het eiland hulpt vraagt. Want de bewoners hebben het over het algemeen niet zo op de buitenwereld.

Mata Hari komt wat later

Mata Hari is uitgesteld tot het derde kwartaal van 2008. Dit heeft Anaconda bekend gemaakt op de Adventure Developers Conference Online 2007 (ADOC 2007). De reden voor het uitstel is de gedwongen reorganisatie van ontwikkelaar 4Head, die te kampen heeft met financiële problemen. Toch blijft de ontwikkeling van het spel een grote prioriteit, dit blijkt ook uit de nieuwe screenshots die Game designers Hal Barwood en Noah Falstein uitbrachten tijdens de ADOC 2007.
Mata Hari is gebaseerd op de Nederlandse naaktdanseres en spionne. In de point-and-click adventure neem jij als speler de rol van Mata Hari op je. In een verhaal vol machtspelletje, spionage, liefde en verraad moet de speler de dreigende ondergang van Mata zien te verkomen.

NS klaagt bij de NMa over Prorail

Icoon VervoerDe NS dient bij de vervoerkamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) twee klachten in tegen spoorrailbeheerder Prorail. De Nederlandse Spoorwegen zijn het niet eens met de verdeling van de capaciteit op het spoor.

NS kan in de nieuwe dienstregeling 120 avondritten per week niet uitvoeren. Dat komt doordat Prorail in die uren aan het spoor werkt. Volgens de NS zijn er alternatieven aangedragen, maar vindt Prorail die te duur.

Verder vindt de NS de verhoging van het tarief voor toegang tot het spoor onacceptabel. Prorail wil dat tarief met ruim 28 miljoen euro verhogen. Dit jaar betaalde NS 146 miljoen euro en dat bedrag zou op basis van afspraken uit het verleden in 2008 omhoog gaan naar 151 miljoen euro. "Met de plotselinge extra tariefverhoging van 20 procent zouden de kosten voor het gebruik van het spoor volgend jaar oplopen tot bijna 180 miljoen", heeft NS berekend

Prorail ligt ook al overhoop met een andere vervoerder, Arriva. Die weigert een contract met de spoorrailbeheerder te ondertekenen. Arriva wil eerst concrete toezeggingen voor de verbetering van perrons en andere spoorinfrastructuur.

Omstreden prinselijke foto's van internet

Icoon KoningshuisEen foto van prinses Amalia, waaruit met veel kwade wil kan worden opgemaakt dat het lijkt of ze de Hiltergroet brengt, is deze week verwijderd van de sites van het ultrarechtse Stormfront en van Pedofielen Hebben Rechten. De Rijksvoorlichtingsdienst laat het daarbij.

Dat zei een woordvoerder vanmiddag, maar anders zou de plaatsing van de foto's zeker hebben geleid tot aangifte bij het Openbaar Ministerie.

Het ging om een niet-gemanipuleerde foto van het internationaal werkende bureau Getty Images, dat door de RVD op de hoogte is gebracht van het misbruik. Het is er erg van geschrokken''', aldus de RVD. De dienst neemt de kwestie wel erg hoog op en zal een volgende keer zeker aangifte doen tegen de sites.

De RVD heeft inmiddels besloten geen rechtszaak tegen weblog GeenStijl te beginnen. De landsadvocaat hield het bij een waarschuwing, zo meldt het weblog vandaag. De RVD wilde in eerste instantie actie ondernemen wegens het plaatsen op GeenStijl van een foto van prins Willem-Alexander en prinses Máxima die een iPhone kochten in New York.

Aanvulling: Opvallend is dat roddel- en achterklapsite Zijonline, die schande spreekt van de Amalia-foto, de bewuste foto nog wel online heeft staan. Overigens betreft het gewoon deze foto waaronder de tekst Sieg Heil! is gezet.
-

VI gevangenen alleen nog onder voorwaarden

Icoon Misdaad Gevangenen komen straks alleen nog onder voorwaarden eerder vrij. Nu mogen ze de gevangenis verlaten als ze twee derde van hun straf hebben uitgezeten, de zogenoemde Vervroegde Invrijheidstelling (VI).

De Eerste Kamer ging vandaag akkoord met een wetsvoorstel van CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie waarin die regel wordt vervangen door een voorwaardelijke invrijheidsstelling. Zo mag een veroordeelde tijdens zijn proeftijd geen nieuwe strafbare feiten plegen. Daarnaast kan justitie bijzondere voorwaarden opleggen, zoals een contact- of locatieverbod of de verplichting om een cursus of behandeling te volgen.

Jaarlijks komen 3000 tot 4000 gevangenen in aanmerking voor de voorwaardelijke vrijlating. De nieuwe wet gaat naar verwachting per juli volgend jaar in.

Intro van Tekken 6 Arcade

De Arcade-versie van Tekken 6 is inmiddels uit, om hem te spelen zul je wel naar je favoriete arcadehal in Japan moeten vliegen, aangezien hij voorlopig alleen daar te spelen is. Het is bovendien onbekend of de game ook in Nederlandse arcade-hallen te spelen zal zijn. Mocht dat niet zo zijn, zul je moeten wachten op de PS3-versie, die ergens volgend jaar uit moet komen. Volgens de ontwikkelaars zijn de Arcade- en PS3-versie nagenoeg gelijk, aangezien de arcadekast in kwestie op PS3-hardware draait. Om je toch een indruk te geven van de game, hier alvast de intro van de arcade-versie.

Ned. Turken vernederlandsen hun Turks

In Nederland wonende Turken hanteren soms andere zinsconstructies in hun moedertaal dan hun landgenoten die nog in Turkije wonen. De afwijkingen doen zich voor in de spreektaal en dan vooral in vaste uitdrukkingen.

Dat is de conclusie van A. Seza Dogruöz, die woensdag 12 december aan de Universiteit van Tilburg promoveert op een onderzoek naar taalverandering. Volgens haar kunnen Turken in Turkije goed horen of een landgenoot in Nederland woont. Zo gebruiken Nederlandse Turken de constructie 'tren almak' voor 'de trein nemen', een letterlijke vertaling uit het Nederlands. In Turkije zou daarvoor 'trene binmek' worden gebruikt, 'in de trein stappen'.

Volgens Dogruöz is het voor het eerst dat gesproken Turks op een systematische wijze is verzameld en gedocumenteerd. Ze onderzocht de taalverandering op basis van opgenomen conversaties die ze vervolgens uitschreef. De veranderingen doen zich vooral voor in het gebruik van persoonlijke voornaamwoorden. ''Van abstracte grammaticale veranderingen is tegen de verwachting in nauwelijks sprake'', concludeert de promovenda.

Dogruöz verwacht dat de vernederlandsing van het gesproken Turks zal doorzetten naarmate de Nederlandse Turken minder contact hebben met het moederland.

Sunny Blonde laat zich weer zien

Anaconda heeft een adventkalender op haar website gezet om zo af te tellen naar de kerstmis. In deze kalender zitten geen chocolades maar krijg we iedere dag een surprise die iets te maken heeft met één van hun games. Vandaag was de verrassing een drietal nieuwe screens van So Blonde.In de adventure-game So Blonde volgen we de avonturen van Sunny Blonde, een verwend meisje zonder zorgen. Maar haar zorgenloze leventje wordt beeindigd wanneer ze op een cruise gaat en het schip in storm beland, die de passagiers dwingt het schip te verlaten. Sunny weet zich in veiligheid te brengen op een klein verlaten eiland. Dit blijkt echter geen gewoon eiland te zijn. Het lijkt wel of ze een paar eeuwen terug in de tijd is beland waar piraten en rovers het land regeren. Nu is het aan Sunny dit drama te overleven, en dit alles zonder de luxe die ze normaal is gewend.

Ken Levine niet geliefd bij collega's

Ken Levine gaat niet mee werken aan de opvolger van Bioshock. Levine, de grote man achter het eerste deel, schijnt niet geliefd te zijn onder zijn collega's en gaat daarom met een apart team aan de slag. Tenminste, dat beweert 'Surfer Girl' een roddelorakel dat het al vaker bij het rechte eind had. Zo noemt CVG haar "Our favorite new industry tipster", en zegt Kotaku dat ze "just gonna roll with Surfer Girl".

"2K Boston is still recovering - a good chunk of the BioShock team did not want to work with Ken ever again, and 2K definitely understood the sentiment and let them set up a new studio so that they can make Bioshock 2, leaving Ken with Project X. A good chunk of the other senior 2K Boston people who were sick of Ken but didn't move to San Francisco ended up scattering to other AAA developers instead. In Quincy, they're essentially rebuilding a team from almost scratch again."

Het gerucht ontstond naar aanleiding van de splitsing van 2K Boston eerder deze week. Levine schijnt nu verder te mogen gaan aan 'Project X' terwijl het afgesplitste team bezig is met Bioshock 2. Let er wel op dat het roddelgehalte van dit gerucht wel heel hoog is en er nog niets officieels bevestigd is door de betrokken partijen.

Heather Mills naakt op pikante foto

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Heather Mills heeft het altijd ontkend, maar het bewijs is er nu onomstotelijk: Mills was een pornomodel. De echtgenote van Paul McCartney reageerde altijd erg furieus op beschuldigingen dat zij een 'hardcore porn queen' zou zijn, ze noemde het zelf 'glamour modelling'.

De 39-jarige Mills ligt in echtscheiding met de ex-Beatle met wie ze in 2002 in het huwelijk trad. Mills zet zich in voor dierenrechten en is boos op de media omdat die de aandacht van de serieuze zaken zouden wegleiden met hun berichtgeving over haar pornoverleden. Vorig jaar doken er overigens ook al foto's op waarop Heather te zien was met een mannelijke pornoster terwijl ze seksuele handelingen aan het verrichten was.De foto is hier te zien.

Vader veroordeeld voor doden zoontjes

Icoon JustitieDe rechtbank in Zutphen heeft vandaag de 45-jarige Eric K. uit Hengelo (Gelderland) tot achttien jaar celstraf veroordeeld. De man doodde in maart samen met zijn vrouw hun twee zonen Aidan (11) en Roan (8) door hen slaapmiddelen en insuline toe te dienen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden twintig jaar cel, maar K.'s hulp bij zelfdoding van zijn vrouw werd niet bewezen. Daarom viel de straf lager uit.
Familiedrama

Iran blij met Amerikaans rapport

Icoon BuitenlandsIran toonde zich dinsdag ingenomen met het rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Teheran sinds 2003 vermoedelijk niet meer werkt aan een atoombom. Iran heeft altijd volgehouden dat het slechts vreedzame doeleinden nastreeft met zijn nucleaire programma.

Het Westen zei steeds dat Iran aan een kernwapen werkte. Minister Manouchehr Mottaki van Buitenlandse Zaken zei tegen de Iraanse staatsradio het te "verwelkomen dat landen die in het verleden vraagtekens en dubbelzinnige uitlatingen bij deze zaak plaatsten, nu hun opvattingen realistischer hebben gemaakt". De Iraanse staatstelevisie repte zelfs van een "overwinning", meldde de BBC.

EA wenst Activision Blizzard veel succes

EA heeft sportief gereageerd op de samenwerking tussen Vivendi en Activision welke nu samengaan onder de naam Activision Blizzard. Ze vinden echter wel dat ze zelf nog steeds de beste zijn: We wish them good luck and look forward to the competition. We believe that EA still has the industry's strongest portfolio of game franchises and we're always at our best when we have a clearly defined competitor

Afgelopen weekend bleek dat Vivendi en Activision voortaan gaan samenwerken onder de naam Activision Blizzard. Met de deal is een bedrag van bijna 19 miljard dollar gemoeid.

Europese ouders maken zich zorgen over games

In een recent onderzoek in opdracht van Microsoft onder 4000 ouders in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië is gevraagd hoe men over videogames denkt. Hier kwam uit naar voren dat 75% zich zorgen maakt over de inhoud van de videogames die hun kinderen spelen.

Verder bleek 43% niet op de hoogte van het PEGI-beoordelingssysteem, waarmee aangegeven wordt voor welke leeftijdscategorie een game geschikt is. 44% van de ondervraagden vond bovendien dat hun kinderen slechts één uur per dag zouden mogen gamen. 63% van de kinderen speelt zelfstandig, zonder ouderlijk toezicht, maar de meeste ouders beweren dat zij de games uitzoeken die hun kinderen spelen.

Weer levenslang voor 'Beul van Twente'

Icoon JustitieRudolf Kasebier, ook wel de Beul van Twente genoemd, is onherroepelijk veroordeeld tot levenslang. De Hoge Raad maakte vandaag bekend geen aanknopingspunten te zien om een rechter opnieuw naar de zaak te laten kijken.

Kasebier werd in 2006 tot levenslang veroordeeld wegens moord op een zwerver in Enschede, drie moordpogingen en grof geweld tegen dieren. Door het geweld dat K. tussen 2000 en 2004 pleegde bij circa twintig paarden, pony's en schapen kwam hij aan zijn bijnaam. In 2003 vermoordde hij een zwerver in een park in Enschede en in 2002 stak de man willekeurig drie mensen neer.

De advocaat van Kasebier, H. van Denderen, stapte na de veroordeling van het gerechtshof in Arnhem naar de Hoge Raad, omdat hij vond dat zijn cliënt een tijdelijke straf en tbs had moeten krijgen in plaats van levenslang.

De Hoge Raad geeft het hof echter gelijk. Dat stelde dat Kasebier al 16,5 jaar tbs-behandelingen onderging en een deel van de misdrijven in die tijd pleegde. Het hof noemde Kasebier ''een levensgroot gevaar'' en vond celstraf voor het leven de enige toereikende bescherming voor de samenleving. ''Bovendien heeft hij zelf aangegeven van die behandelingen alleen maar slechter te zijn geworden'', aldus de Hoge Raad over Rudolf Kasebier.

Kasebier blijft nu tot zijn dood in de gevangenis zitten, of hij moet ooit gratie krijgen van de Koningin. Zo'n gratieverzoek wordt tot nog toe echter hoogst zelden ingewilligd.

Einde project 'Huis van de islam' in zicht

Het met veel tam tam aangekondigde plan om een Huis voor de 'Dialoog met de islam' te bouwen in Amsterdam, lijkt uit te doven als een nachtkaars. Vorig jaar gaf de Amsterdamse gemeenteraad 400.000 euro subsidie voor de stichting Marhaba die het instituut mogelijk moest maken.

Nu is de Amsterdamse raad het echter beu. De gehele raad vindt de plannen van Marhaba onvoldoende en wil er geen geld meer voor uittrekken. CDA, VVD en SP waren vorig jaar sowieso al tegen, vanwege het religieuze karakter ervan.

Nu hebben ook de collegepartijen PvdA en GroenLinks er geen vertrouwen meer in. ''We zien het niet meer zitten,'' aldus PvdA-fractievoorzitter Manon van der Garde. ''Als er geen goed plan ligt, kun je geen geld meer geven,'' zegt GroenLinks-fractievoorzitter Judith Sargentini.

Marhaba heeft al vier ton subsidie gehad, terwijl nog eens vier ton is toegezegd. Het bestuur van Marhaba wil niets zeggen en laat weten de bespreking van de plannen donderdag in de gemeenteraad af te wachten.

Kamer
Eind vorig jaar keerde in de Tweede Kamer net als in de Amsterdamse raad VVD, CDA en SP zich tegen het plan, alsmede, maar dat zal niemand verbazen, de PVV van Geert Wilders. Daarmee was dus een Kamermeerderheid tegen. De SP noemde het een cultuurcentrum voor iets van 'Job en zijn vrienden.'

Het initiatief tot het centrum werd in de zomer van 2005 genomen door stadsdeelvoorzitter Hans Luiten (PvdA) van Bos en Lommer.

Stichting Marhaba (Arabisch voor 'welkom') is naar eigen zeggen een 'zuiver seculiere organisatie' die een rol wil gaan spelen in het tegengaan van radicalisering bij islamitische jongeren. Ondanks het seculiere karakter moest Marhaba volgens burgemeester Job Cohen wel degelijk de islam als uitgangspunt centraal stellen in zijn activiteiten.

Debat
In eerdere berichten stond dat de stichting in het centrum onder meer een bibliotheek, een auditorium, een winkel, cursusruimten, een restaurant, een theehuis en expositieruimten voor beginnende schilders wil vestigen. Verder moet het een plek worden voor debat en discussie tussen moslims en niet-moslims en een kenniscentrum voor de islamitische cultuur.

Het eerste bestuur van de stichting werd gevormd door onder meer de prominente PvdA'ers Haci Karacaer (voorzitter), Ahmed Marcouch en Felix Rottenberg. Maar inmiddels zijn er al meerdere wisselingen van de wacht geweest. Dit weekeinde werd bekend dat bestuursvoorzitter Yasmine Allas is opgestapt en dat directeur Soheila Najand zich beraadt op haar positie.

Bruins mist ook duel tegen VVV-Venlo

Luigi Bruins zal aankomend weekend niet in actie kunnen komen voor Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo. De speler van de Rotterdammers kampt nog steeds met een hamstringblessure.

Bruins liep de kwetsuur op in de topper tegen Ajax. De wedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Groningen moest hij daarom al aan zich voorbij laten gaan. Volgens de medische staf van Feyenoord is het nog onduidelijk wanneer Bruins weer inzetbaar is.

Ceni opnieuw beste speler van Brazilië

Voor de tweede maal op rij is Rogério Ceni uitgeroepen tot beste speler van de Braziliaanse competitie.

De 34-jarige doelman van landskampioen São Paulo kreeg dit seizoen slechts negentien tegentreffers in de competitie, die afgelopen weekeinde de laatste speeldag beleefde. Bovendien scoorde de keeper zeven doelpunten: twee uit een vrije trap en vijf benutte strafschoppen.

Ceni, die dit seizoen met zijn club de tweede landstitel op rij won, speelde vijftien keer voor het nationale Braziliaanse elftal.

Onderzoek naar Petrovic en Ter Heide

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat een onderzoek instellen naar het gedrag van Zeljko Petrovic. De trainer van RKC Waalwijk en zijn teammanager Mario Ackermans zouden tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam (1-1) scheidsrechter Bjorn Kuipers onheus hebben bejegend.

Daarnaast zal ook het gedrag van Ruud ter Heide, aanvaller van AGOVV, worden onderzocht. Hij zou racistische uitspraken hebben gedaan in de richting van tegenstander Geoffrey Meye. Meye moest zelf met rood van het veld, nadat hij Ter Heide een duw had gegeven.

Voorlopig rust voor Sluiter

Tot half januari zal Raemon Sluiter niet op de tennisbaan te vinden zijn. De Rotterdammer, die al enige tijd worstelt met zijn vorm en 168e op de wereldranglijst staat, wil zich de komende tijd bezighouden met zijn privéleven en zijn gezondheid.

"Vooral de afgelopen maanden was het niet bijzonder. Na de US Open kwam ik niet echt lekker terug en had ik rust moeten nemen. Dat heb ik niet gedaan. Ik was te gretig en wilde in het indoorseizoen, dat me goed ligt, veel punten scoren. Een fout die ik als 18-jarige ook al maakte. Op zich een goed teken. Het geeft aan dat ik nog heel graag wil."

Sluiter mist door zijn afwezigheid voor het eerst in twaalf jaar de nationale Masters, komende week in Rotterdam. Daarnaast doet hij ook niet mee aan het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. "Het is belangrijker om helemaal fit te worden. De eerste maanden heb ik weinig te verdedigen; vorig jaar was ik geblesseerd in die tijd. De komende tijd wordt er een hoop duidelijk."

Feyenoorder Lee boos op tolk

Het is nog altijd onduidelijk waarom de Zuid-Koreaan Chun-soo Lee (tijdelijk) is vertrokken bij Feyenoord. De Telegraaf meldt dat er onenigheid is ontstaan met zijn management en tolk.

De manager van Lee, Jae-won Han, trad op als vertaler van Lee. De Feyenoorder spreekt naast Koreaans namelijk alleen Spaans. Lee kreeg twijfels over de betrouwbaarheid van de vertalingen van Han. Deze onenigheid zou tot een vertrouwensbreuk tussen beide partijen hebben geleid.

Twentse horeca krijgt website met raddraaiers

Horeca-ondernemers uit Twente krijgen toegang tot een website met namen en foto's van raddraaiers in het uitgaansleven. Het project komt tot stand in samenwerking met politie, justitie en de gemeenten Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Almelo en Koninklijk Horeca Nederland.

Volgens een woordvoerder van Koninklijk Horeca Nederland is de site een nieuw instrument in de strijd tegen het uitgaansgeweld.

Alleen horeca-ondernemers hebben toegang tot de speciale website, die waarschijnlijk door politie en justitie van informatie wordt voorzien. Door de beperkte toegang is het initiatief goedgekeurd met oog op privacywetgeving. De bedoeling is dat horeca-ondernemers geregeld op de website kijken wie er in de regio geweld plegen in het Twentse uitgaansleven, met als doel geweld zoveel mogelijk te weren.

Pakistaanse boerkaterroriste ontploft

In de Noordwest-Pakistaanse stad Peshawar heeft een zelfmoordterroriste gehuld in boerka zichzelf vandaag opgeblazen bij een controlepost van ordestrijdkrachten. Berichten over andere doden of gewonden werden niet meegedeeld.

De volledig gesluierde vrouw had de springlading onder haar boerka verstopt. Elders in het noordwesten van Pakistan hebben vermoedelijke moslimextremisten zes agenten van een regionale politiedienst ontvoerd en de post van de agenten opgeblazen. Dat gebeurde in de regio Bajur.

In het bergachtige gebied van Bajur zijn extremisten van Al-Qaeda en de Taliban actief. Even ten noorden van Bajur ligt de Swatvallei, waar het Pakistaanse leger vorige week een offensief inzette tegen gewapende aanhangers van een radicale moslimgeestelijke. Daarbij zijn al 230 opstandelingen gedood alsmede twintig burgers.

Autodief schiet Vlaamse agente dood

Icoon MisdaadIn het Vlaams-Brabantse Lot, een deelgemeente van Beersel, is vanochtend een 21-jarige agente doodgeschoten door een autodief. Haar collega en een inwoner van Lot raakten zwaargewond.

De Belgische politie was opgeroepen nadat iemand rond 03.00 uur had gezien dat onverlaten zijn auto probeerden te stelen. Toen de eigenaar hen probeerde tegen te houden, schoten ze hem neer. De reeds gewaarschuwde politiepatrouille werd ook onmiddellijk onder vuur genomen toen ze ter plekke kwam, nog voor de agenten hun voertuig hadden kunnen verlaten.

Van de daders ontbreekt nog elk spoor. In de buurt is wel een uitgebrand voertuig teruggevonden dat vermoedelijk door de autodieven is gebruikt.

Volgens de Gazet van Antwerpen betreft het drie, eventueel vier, daders die eerst een woning binnendrongen met mogelijk de bedoeling sleutels te bemachtigen van een kleine vrachtwagen die daar buiten stond.

Ze raakten in gevecht met de 52-jarige bewoner. Daarbij vuurden de inbrekers drie schoten af met een handvuurwapen van kaliber 9 millimeter.

Toen de agenten arriveerden werden ze onder vuur genomen met vermoedelijk een kalashnikov. Het politievoertuig werd geraakt door minstens 20 kogels.


Met dank aan FabriqueChique voor de submit.

CD: Sweet Coffee - Naked City

Het Belgische Sweet Coffee levert met Naked City inmiddels hun derde album. De groep bestaat uit Patrick Bruyndonx, Raffaele Brescia en Bibi Diabokua. Tussen het opnemen van albums staan ze veel op het podium en Sweet Coffee heeft dan ook een goede livereputatie. Dit album wordt geleverd in een prachtig digipack, inclusief songteksten. Kwik, Kwek en Kwak zouden hier erg blij van worden.

Sweet Coffee – Naked City

Lumines naar PC

De muziek/puzzelgame Lumines is vanaf nu ook verkrijgbaar op de PC waar de game al eerder verscheen voor PSP, PS2 en Xbox 360.

Je kunt de game downloaden van Wildgames waar hij 20 dollar kost. Wil je er niet voor betalen, dan kun je ook een versie krijgen die volgepropt zit met ads.

De PC versie van Lumines kent een skin edit mode en heeft een time attack. Ook is het mogelijk om allerlei statistieken van je speelsessies op te zoeken.

Wil je meer lezen over Lumines? Lees dan de PSP of 360 reviews.

Black Sabbath-pack op Xbox Live

Mensen die Rock Band geïmporteerd hebben en een beetje uitgekeken zijn op de game kunnen vanaf nu de Black Sabbath-pack downloaden vanaf de Marketplace. Voor 440 MS Points mag je het pack naar je 360-console halen, maar je mag ook voor 160 punten per stuk de tracks individueel downloaden.

Het pack bestaat uit N.I.B., Sweet Leaf en War Pigs. Aangezien de originele masters verdwenen zijn en Ozzy niet meer zo bij stem is als toen de tracks werden opgenomen betreft het hier covers.

Naar verwachting zal deze pack vanaf donderdag ook te downloaden zijn op PSN voor de PS3-versie van Rock Band.Vuurwerk ontploft in bek Mijdrechtse hond

Icoon ShockingIn het Utrechtse Mijdrecht is gisteravond een hond zwaargewond geraakt toen een stuk vuurwerk in zijn bek ontplofte. Jack Russel Bowie liep in de achtertuin van de woning van zijn baasje aan de Schoutenstraat, die omheind is met een schutting, toen een onverlaat vuurwerk de tuin in gooide.

De eigenaar hoorde Bowie nog blaffen, gevolgd door een harde knal. Toen hij ging kijken zag hij zijn huisdier met zware verwondingen aan de bek. De viervoeter werd met de dierenambulance naar een dierenarts gebracht.

Bioshock krijgt nieuwe content

Er is nieuwe content verschenen voor Bioshock, de first person game voor Xbox 360 en PC. In de content zitten onder andere nieuwe plasmids en potions (Sonic Boom, Sonic Boom 2, Eve Saver, Machine Buster, Machine Buster 2, Vending Expert, Vending Expert 2)

De update brengt ook een aantal bugfixes met zich mee. Een klein overzicht vind je hieronder en mocht je de complete lijst willen zien kun je dat *hier* doen.

Duitse stemmen klinken nu harder
Ondertitels lopen beter synchroon
Neergeschoten vijanden liggen nu stil
En nog veel meer

Xbox 360 gamers krijgen er zelfs een extra achievement bij. Deze 100 punten achievement krijg je als je de game op HARD uitspeelt zonder te respawnen bij een Vita Chamber.

'Taliban heeft macht in slechts vijf districten'

Icoon Oorlog De Taliban hebben niet meer dan vijf van de 59 districten van Afghanistan in handen. Dat heeft de vredesmacht in Afghanistan (ISAF) vandaag bekendgemaakt.

De Taliban controleren ''niet meer dan vijf districten'' in het zuiden, aldus generaal Carlos Branco. Hij zei dat tijdens een onverwacht bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, aan het land.

''Als verzetsbeweging hebben de Taliban gefaald. Na zes jaar hebben ze maar een paar kleine gebieden onder controle'', voegde Branco eraan toe. Hij erkende wel dat er steeds meer strijders van het terreurnetwerk al-Qaeda, dat in Irak tegenslagen te verduren heeft, Afghanistan inkomen.

De bewering van de Portugese generaal staat haaks op een rapport van de Europese denktank The Senlis Council. Die stelde vorige maand dat de Taliban in bijna de helft van het land permanent aanwezig zijn.

Wii weer 'ns gemod

Er is weer eens een nieuwe casemod verschenen van een Wii. Nu gebeurt dat wel vaker, maar deze is weer de moeite om te laten zien.

Het betreft een Wii met zwarte onderdelen, LEDs en een doorzichtige zijkant maar het interessantste is een extra SD slot aan de achterkant en een extra GameCube memory slot aan de achterkant.

Naast de foto ook een filmpje:

Nights enkel in Japan

PlayStation fans die uitkijken naar de remake van Nights voor de PS2 komen bedrogen uit. SEGA heeft laten weten dat deze Nights into Dreams enkel in Japan uitkomt. De reden hiervoor is dat er in Japan veel vraag naar de game is en in de rest van Europa blijkbaar (nog) niet. Ook komt de game niet naar de Virtual Console of op andere manieren naar de Wii. De Wii krijgt Journey of Dreams, een vervolg op Nights.

Moslims zetten Haags museum onder druk

Icoon KunstDe fractie van de Islam Democraten (ID) in de Haagse gemeenteraad blijkt een centrale rol te hebben gespeeld bij de protesten tegen de voorgenomen expositie van een seksueel getint kunstwerk, waarin twee homo's zijn te zien die maskers dragen van de islamitische profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali. Dat schrijft het AD vandaag.

ID-fractievoorzitter Abdoe Khoulani zegt dat het voor hem en zijn achterban ''niet te tolereren'' zou zijn geweest als het Haags gemeentemuseum het gewraakte materiaal had getoond. ''Wij hebben twintig Haagse moslim-organisaties gemobiliseerd. Ik heb zelf de burgemeester benaderd, die overigens zei dat hij niets kon verbieden. We wilden gezamenlijk een brief sturen aan het Gemeentemuseum, maar dat hoefde gelukkig niet meer.''

Dat hoefde inderdaad niet meer, omdat museumdirecteur Wim van Krimpen na de eerste ophef gelijk al de omstreden foto's en het video-filmpje terugtrok.

Khoulani neemt afstand van bedreigingen die zijn geuit, aan het adres van het museum en tegen kunstenares Sooreh Hera. ''Wij werken strikt vreedzaam en roepen iedereen op om af te zien van persoonlijke acties.'' De uit Iran afkomstige Hera heeft inmiddels aangifte gedaan van de dreigementen.

'Duivels'
De toon van de Islam Democraten klinkt volgens het AD op internet een stuk minder vreedzaam. Op het forum van Marokko.nl claimt de partij in ronkende bewoordingen deze 'overwinning'. ''De barbaarse tentoonstelling van de duivelse kunstenares uit Iran zal worden geweerd door het Haags museum. Dit is mede te danken aan de lobby van de Fractie Islam Democraten binnen de gemeente Den Haag. We hebben alle moskeeën kunnen mobiliseren en de rijen kunnen sluiten om gezamenlijk op te treden. Daar kunnen we met zijn allen trots op zijn.''

Khalouni zegt die tekst niet zelf te hebben geschreven, maar neemt er ook geen afstand van. ''Het zal wel iemand uit onze achterban zijn geweest. Ik zou me zo niet uitdrukken, maar ik kan me wel voorstellen dat iemand het zo verwoordt. Dit maakt diepe emoties los. Laat de kunstenares dan het regime in Iran aanvallen. Prima. Maar waarom moet ze nu juist de profeet en zijn schoonzoon, die heilig zijn voor een moslim, op een vernederende manier weergeven? Wij moesten wel in het geweer komen.''

Volgens het gemeentebestuur heeft het geen stappen ondernomen in de richting van het museum en gaat dat ook niet gebeuren. ''Het Gemeentemuseum is zelfstandig, ook in deze zaak Van Krimpen heeft gewikt en gewogen en heeft deze afweging gemaakt. Het college heeft er niets van te vinden.''

Gouda
Ondertussen kunnen de Islam Democraten en andere gekwetste moslims hun pijlen gaan richten op Gouda. Want daar heeft Museumgouda zich bereid getoond het werk van de Iraanse kunstenares wel te exposeren. De vrijheid van meningsuiting van kunstenaars moet volgens het museum zwaarder wegen dan de overweging dat de kunst beledigend zou zijn voor bepaalde groepen mensen.

''Kunst mag niet om politieke reden worden afgekeurd'' zegt directeur Ranti Tjan vandaag in dagblad Trouw. ''Gouda wil een vrijhaven zijn, zoals het dat al eeuwen is. Neem bijvoorbeeld het jaar van de de Beeldenstorm 1566, toen in Gouda geen symbolen van het katholicisme sneuvelden. Ook toen was Gouda een tolerante stad waar mensen van verschillende geloven elkaar accepteerden.''

De foto's zijn te vinden op de site van de kunstenares;
De video staat daar ook.

SP raakt in Utrecht twee raadsleden kwijt

De Socialistische Partij is wederom politici kwijtgeraakt. In Utrecht stapten de raadsleden Caroline Sarolea en Marcel van den Tooren uit de fractie omdat ze vinden dat de partij onvoldoende ruimte biedt voor democratisering. De twee stoorden zich aan de manier waarop partijleider Jan Marijnissen de roep om democratisering van de SP afdeed tijdens het SP-congres van afgelopen maand.

Verder wilde raadslid Sarolea minder gaan werken. ''Ik vertelde de partij daarom een kleiner deel van mijn raadsinkomen af te dragen. Nou, dat kon natuurlijk niet. Mij werd gezegd dan maar minder tijd in mijn raadswerk te steken. Het dienen van het publieke belang moest dus wijken voor het financiële belang van de SP.''

Vooralsnog blijven de twee op eigen titel in de raad zitten. Ze sluiten zich aan bij raadslid Mary Mossel die eerder al uit de SP-fractie stapte. De fractie van de SP is hierdoor teruggebracht tot twee leden.

De SP is teleurgesteld over het vertrek van de raadsleden. De partij stelt verder dat een grote meerderheid van de congresdeelnemers het eens was met partijleider Marijnissen.

Christenen VS boos op jeugdfilm

FilmIn Amerika zijn christelijke groeperingen in actie gekomen om te voorkomen dat de jeugdfilm 'The Golden Compass' in roulatie wordt gebracht. De film, met actrice Nicole Kidman in de hoofdrol, zou antireligieus zijn.

'The Golden Compass' is een fantasiefilm die gebaseerd is op de roman 'The Northern Lights' van de Britse schrijver Philip Pullman, waarmee hij in 1995 een literatuurprijs won. Het is het eerste deel van een fantasy-trilogie en gaat over het jonge meisje Lyra, dat verstrikt raakt in een strijd tussen goed en kwaad. De katholieke kerk staat symbool voor het kwaad. Misdienaars ontvoeren in het verhaal weeskinderen en onderwerpen ze aan huiveringwekkende experimenten.

Aanstaande vrijdag is de première in de Verenigde Staten. Zestig bioscopen hebben reeds besloten de film niet te vertonen.

Testweek Jerez van start

Honda-teambaas Ross Brawn zal vanaf vandaag na een lange sabbatical weer te zien zijn op een racecircuit. Vanaf vandaag begint in het Spaanse Jerez de laatste testweek van het seizoen 2007. Ook een A1GP-coureur zal in actie komen.

Op het Circuit van Jerez werd in 1997 voor het laatst een Grand Prix gereden, de Grand Prix waar Michael Schumacher probeerde om Jacques Villeneuve van zijn kampioenschap af te houden door een crash te forceren. Sindsdien wordt het circuit gebruikt voor testdoeleinden.

Over de testweek zijn wel een aantal bijzonderheden te melden. De nieuwe teambaas van Honda, Ross Brawn, zal voor het eerst sinds lange tijd weer aanwezig zijn in een pitbox. "Ik ga kijken bij het team, de engineers ontmoeten en een eerste indruk krijgen hoe alles werkt," aldus Brawn. Deze laatste testweek van het seizoen zal ook het moment zijn waarbij Michael Schumacher en McLaren-coureur Lewis Hamilton hun opwachting zullen maken.

A1GP-coureur Nico Hülkenberg zal zijn debuut gaan maken in de Formule 1. Voor het team van Williams zal de Duitser de bolide gaan testen. Verder is het opvallend dat er onder andere zal worden getest op slicks. Ter voorbereiding op een eventuele terugkeer van de slicks in 2009 heeft bandenfabrikant Bridgestone voor ieder team een aantal setjes banden meegenomen.

[NFL] Uitslagen en standen week 13

Na de Patriots zijn nu ook de Cowboys zeker van een plaats in de play-offs. Of de Patriots hun ongeslagen status behouden is nog niet zeker. Ze moeten nog tegen de Steelers, Jets, Dolphins en de Giants.

Uitslagen:

Final1234T
New England Patriots (12-0-0) «3771027
Baltimore Ravens (4-8-0)737724

Final1234T
Green Bay Packers (10-2-0)1077327
Dallas Cowboys (11-1-0) «131401037

Final1234T
NY Jets (3-9-0) «71331740
Miami Dolphins (0-12-0)3100013

Final1234T
San Diego Chargers (7-5-0) «377724
Kansas City Chiefs (4-8-0)370010

Final1234T
Jacksonville Jaguars (8-4-0)0771125
Indianapolis Colts (10-2-0) «1470728

Final1234T
San Francisco 49ers (3-9-0)0014014
Carolina Panthers (5-7-0) «3147731

Final1234T
Buffalo Bills (6-6-0) «026917
Washington Redskins (5-7-0)367016

Final1234T
Houston Texans (5-7-0)7301020
Tennessee Titans (7-5-0) «7014728

Final1234T
Atlanta Falcons (3-9-0)0031316
St. Louis Rams (3-9-0) «1470728

Final1234T
Seattle Seahawks (8-4-0) «1477028
Philadelphia Eagles (5-7-0)1077024

Final1234T
Detroit Lions (6-6-0)370010
Minnesota Vikings (6-6-0) «7287042

Final1234T
Denver Broncos (5-7-0)706720
Oakland Raiders (4-8-0) «77101034

Final1234T
Cleveland Browns (7-5-0)378321
Arizona Cardinals (6-6-0) «1407627

Final1234T
NY Giants (8-4-0) «0701421
Chicago Bears (5-7-0)763016

Final1234T
Tampa Bay Buccaneers (8-4-0) «3107727
New Orleans Saints (5-7-0)777223

Final1234T
Cincinnati Bengals (4-8-0)703010
Pittsburgh Steelers (9-3-0) «0177024

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-New England Patriots12001.0004692095-07-09-03-04-0Won 12
Buffalo Bills660.5001842743-33-35-51-13-2Won 1
New York Jets390.2502212912-41-53-50-42-3Won 1
Miami Dolphins0120.0001963170-60-60-80-40-4Lost 12

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers930.7502961557-02-37-22-15-0Won 2
Cleveland Browns750.5833363385-12-45-42-13-2Lost 1
Baltimore Ravens480.3332062703-31-51-83-00-5Lost 6
Cincinnati Bengals480.3332913163-31-54-60-22-3Lost 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts1020.8333371975-15-16-24-04-0Won 3
Jacksonville Jaguars840.6672682234-24-26-32-12-3Lost 1
Tennessee Titans750.5832322414-23-34-43-13-2Won 1
Houston Texans570.4172632913-22-53-62-10-4Lost 2

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
San Diego Chargers750.5832852335-12-46-31-23-1Won 2
Denver Broncos570.4172413293-32-45-40-32-2Lost 2
Kansas City Chiefs480.3331722302-52-33-61-22-3Lost 5
Oakland Raiders480.3332342602-42-44-50-32-3Won 2

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
x-Dallas Cowboys1110.9173952486-15-03-18-04-0Won 6
New York Giants840.6672742573-35-12-06-42-2Won 1
Philadelphia Eagles570.4172582462-43-32-13-61-3Lost 2
Washington Redskins570.4172292573-32-42-23-51-3Lost 4

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers1020.8333232225-15-13-07-23-1Lost 1
Detroit Lions660.5002673114-22-42-04-63-2Lost 4
Minnesota Vikings660.5002782374-22-42-14-52-3Won 3
Chicago Bears570.4172372722-43-33-12-61-3Lost 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay Buccaneers840.6672411875-13-31-27-24-0Won 4
Carolina Panthers570.4172042571-54-20-35-42-3Won 1
New Orleans Saints570.4172662792-43-31-34-42-3Lost 1
Atlanta Falcons390.2501712722-41-51-32-61-3Lost 3

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks840.6672732075-13-31-27-24-1Won 4
Arizona Cardinals660.5002812804-22-43-13-52-2Won 1
San Francisco 49ers390.2501642851-42-50-23-73-3Lost 1
St. Louis Rams390.2501962971-52-40-23-71-4Won 1

PSV legt 17-jarige Peruviaan vast

Volgens de krant El Bocon uit Peru heeft PSV zich zo goed als zeker weten te verzekeren van de diensten van Reimond Manco. Het grote 17-jarige talent uit Peru was afgelopen jaar de beste speler op het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 17. Pas in augustus, als hij 18 wordt, zou hij voor PSV kunnen tekenen.

De aanvallende middenvelder maakte inmiddels zijn debuut voor Allianza Lima en scoorde toevallig afgelopen weekend op schitterende wijze zijn eerste goal voor de topclub in Peru, waar ook Jefferson Farfán gespeeld heeft alvorens naar PSV te verkassen.

Manco liet zelf gisteren in Peru weten zich te concentreren op Allianza Lima en voor dit soort zaken door te verwijzen naar zijn manager. PSV zou een akkoord hebben bereikt over de verwerving van 60% van de transferrechten. Het akkoord zou Allianza Lima voorlopig uit de financiële problemen helpen. Het bod van PSV zou beter zijn geweest dan dat van Boca Juniors en Real Madrid. Een en ander zou in de volgende dagen rond moeten komen.

CD: Agua de Annique - Air

Air is het solo-debuut van de ex-zangeres van de rockband The Gathering. Anneke van Giersbergen zat van 1994 tot midden 2007 in de band en is deels verantwoordelijk voor het enorme succes dat ze behaalden. Ze was een markante frontvrouw, met een wondermooie stem. Die stem besloot ze in de zomer van 2007 ergens anders in te zetten. Anneke gaf aan The Gathering te verlaten om meer tijd met haar familie te kunnen doorbrengen en zich te kunnen richten op haar nieuwe project: Agua de Annique.

Britse onderwijzeres Gibbons weer thuis

Icoon Buitenlands De Britse lerares Gillian Gibbons die haar leerlingen in Sudan had toegestaan hun teddybeer Mohammed te noemen, is vanochtend in Londen aangekomen. Ze was vorige week veroordeeld tot vijftien dagen cel wegens belediging van de islam, maar president Omar al-Bashir verleende haar gratie.

Gibbons werd op de luchthaven Heathrow opgewacht door een van haar twee kinderen. In totaal heeft de 54-jarige Gibbons een week in hechtenis gezeten. Ze heeft gratie gekregen dankzij bemiddeling van Lord Ahmed en barones Warsi. Deze moslimedelen, die zitting hebben in het Britse Hogerhuis, waren naar Sudan gereisd om amnestie voor haar te bepleiten.

De onderwijzers had ook veroordeeld kunnen worden tot veertig zweepslagen. Ze zei gisteren na haar vrijlating dat ze goed behandeld was en dat ze haar leerlingen zal missen.

Hoewel de knuffel vernoemd is naar een leerling die Mohammed heet, heeft de teddybeer tot grote beroering geleid in Sudan. Volgens sommige moslims is het een belediging van de profeet Mohammed. Vorige week vrijdag waren honderden boze moslims in Khartum de straat opgegaan om de doodstraf te eisen voor de lerares.

De teddybeer leidde ook tot een diplomatieke rel tussen Groot-Brittannië en Sudan. De betrekkingen tussen beide landen stonden al op een laag pitje wegens kritiek van Londen op het al vijf jaar durende bloedige conflict in de Sudanese regio Darfur.

De Rooij: "Heb inschattingsfouten gemaakt"

Voormalig directeur van de Rabobank Wielerploeg, Theo de Rooij, sprak maandagavond voor het eerst openhartig over de zaak-Rasmussen. In het tv-programma Spraakmakende Zaken bekende De Rooij dat hij inschattingsfouten heeft gemaakt tijdens de laatste Tour de France.

Michael Rasmussen werd door De Rooij uit de Tour gehaald nadat hij meerdere malen over zijn verblijfplaats had gelogen. Volgens de Rooij zou hij het anders aangepakt hebben met de kennis die hij nu heeft. Michael Rasmussen zou tijdens de Tour al schuld hebben bekend aan De Rooij. "Toen ik hem confronteerde met wat ik wist, gaf hij eerst toe, maar trok dat meteen weer in," aldus De Rooij. "Het werd zijn woord tegen het mijne. Het was mij toen wel duidelijk."

Voor de Tour heeft Theo de Rooij wel overwogen om Rasmussen thuis te laten, maar navraag bij de UCI leerde dat de Deen gewoon mocht starten. Op de vraag of Rasmussen tijdens zijn Rabotijd doping heeft gebruikt wilde De Rooij niet ingaan.

Waddenzee mogelijk op Werelderfgoedlijst

Icoon Binnenlands Het kabinet zal de Waddenzee waarschijnlijk aanmelden voor de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties. Het buigt zich vrijdag over een voorstel daartoe. Een ingewijde heeft een bericht hierover in het AD van vandaag bevestigd.

Ook het vorige kabinet wilde de Waddenzee aanmelden voor de Werelderfgoedlijst, waarop onder meer de Grand Canyon staat. Het liet dat achterwege omdat er nogal wat verzet was op de Waddeneilanden. Daar bestaat de vrees dat plaatsing op de lijst tot extra beschermende maatregelen en beperking van de leefbaarheid zal leiden.

Volgens toenmalig landbouwminister Cees Veerman was die angst niet terecht. Hij zag opname op de werelderfgoedlijst als een eretitel, maar wilde het gebied pas nomineren als er voldoende draagvlak zou zijn.

Recherche-onderzoek naar burgemeester Leers

De Rijksrecherche is begonnen aan een oriënterend onderzoek naar burgemeester Gerd Leers (CDA) van Maastricht. Dit naar aanleiding van een aangifte tegen hem door het Maastrichtse gemeenteraadslid Gerard van Rens. Dat heeft persofficier Gerard Sta van het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond gezegd.

Van Rens klaagde Leers aan omdat de burgemeester informatie over de schulden van het raadslid in de publiciteit heeft gebracht. Voormalig CDA-lijsttrekker Van Rens werd op grond van deze publicaties eerst gedwongen om af te treden als fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Maastricht, en vervolgens uit de fractie gezet. Het OM benadrukt dat het (nog) niet gaat om een strafrechtelijk onderzoek. ''De Rijksrecherche onderzoekt alleen de feiten'', zei persofficier Gerard Sta van het OM in Roermond.

Van Rens heeft inmiddels ook aangifte gedaan tegen CDA-wethouder Luc Winants. Hij zou net als Leers het ambtsgeheim hebben geschonden door informatie over schulden van Van Rens door te spelen aan raad en pers.

Deze aangifte wordt door het OM in Maastricht bestudeerd. De aangifte tegen Leers is naar het OM in Roermond gegaan om belangenverstrengelingen te voorkomen, aldus het OM in Maastricht maandag. Dit omdat Leers korpsbeheerder van de politie in Zuid-Limburg is en veelvuldig overleg voert met het OM in Maastricht.

Nieuwe Amerikaan voor Rotterdam

De Rotterdam Challengers hebben de geroutineerde Amerikaanse spelverdeler Ed Norvell weten te contracteren. De oude bekende van coach Toon van Helfteren moet Sam Jones vervangen, die weggekocht werd door het Spaanse Caceres.

Norvell kan meteen in actie komen voor de Rotterdammers. De 1.86m lange pointguard speelde in Nederland eerder voor Werkendam, Den Bosch en Omniworld. Dit seizoen stond de Amerikaan onder contract bij het Duitse Ludwigsburg, dat in de hoogste Duitse competitie uitkomt, maar mocht daar vertrekken.

Afellay gaat bijtekenen

PSV is er gisteren alsnog in geslaagd Ibrahim Afellay langer aan de club te binden. De Eindhovenaren rondden maandag de laatste besprekingen af met de 21-jarige middenvelder. Hij zal zijn tot 2010 doorlopende contract met waarschijnlijk twee tot drie jaar verlengen.

Afellay, bezig aan zijn vijfde seizoen in Eindhovense dienst, kan rekenen op een flinke financiële verbetering van zijn contract. Tot voor kort verkeerden de besprekingen nog in een impasse, en leek een contractverlenging van de baan.

Afellay zei toen: "Ik ben wel een beetje teleurgesteld in PSV. Ik heb altijd gezegd dat ik het heel erg naar mijn zin heb bij PSV, ik hier nog elke dag bijleer en graag langer wil blijven, maar dat moet wel van beide kanten komen. Er moet wel iets tegenover staan."

Directeur Jan Reker liet vervolgens weten dat hij zich persoonlijk meer met de besprekingen zou gaan bemoeien. Dat heeft nu geresulteerd in een nieuw contract. Er is wel een clausule aanwezig in de vorm van een gelimiteerde afkoopsom, maar die ligt een flink stuk hoger dan in zijn huidige contract.

Iran 'werkt al jaren niet aan nucleair wapen'

Iran is al in 2003 gestopt met een programma om kernwapens te maken. Sindsdien heeft het islamitische land, in tegenstelling tot wat de Amerikaanse regering beweert, ook geen pogingen meer gedaan om nucleaire wapens te ontwikkelen.

Het land heeft een mogelijke hervatting van het atoomprogramma overigens nadrukkelijk niet uitgesloten. Dat staat volgens verscheidene Amerikaanse media in nieuwe zogeheten National Intelligence Estimate, waarin de zestien Amerikaanse geheime diensten in consensus hun visie presenteren over de vermeende Iraanse nucleaire ambities.

Nederlanders vrezen gevolgen film Wilders

Icoon Enqu�teDriekwart van de Nederlanders denkt dat de film van Tweede Kamerlid Geert Wilders over de Koran de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims in Nederland verslechtert.

Dat blijkt uit een peiling die onderzoeksbureau TNS Nipo gisteravond heeft gepubliceerd. Meer dan zeventig procent verwacht bovendien dat zo'n film de betrekkingen met Arabische landen beïnvloedt, mogelijk met boycots als gevolg.

Vorige week bleek dat fractievoorzitter Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) begin volgend jaar in een film op tv wil laten zien dat de Koran ''een verschrikkelijk en fascistisch'' boek is dat mensen inspireert tot ''verschrikkelijke'' daden. Twee derde van de Nederlanders ziet volgens de peiling niets in zo'n film.

Verder bleek gisteren dat een aantal prominente Nederlanders, onder wie Eelco Brinkman van Bouwend Nederland, bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje en VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere achter het initiatief staan van Doekle Terpstra om een tegengeluid te laten horen tegen de ideeën van Geert Wilders. Terpstra zei dat gisteravond bij Pauw en Witteman

Jongetje Maastricht op zebrapad doodgereden

Icoon OngelukHet 8-jarige Maastrichtse jongetje dat vrijdag de dood vond bij een bizar verkeersongeval, blijkt die avond door de bestuurster van een auto aangereden te zijn op een zebrapad in Maastricht. Dat maakte de politie afgelopen avond na onderzoek bekend.

De bestuurster reed na de aanrijding door en parkeerde de auto in haar garage in Eijsden. Zij had naar eigen zeggen niet gemerkt dat het levenloze jongetje onder de auto lag. De politie onderzoekt nog hoe het mogelijk is dat het kind vanaf de Ruttensingel tot in Eijsden door de auto over een afstand van 10 kilometer is meegesleurd.

Het kind werd sinds vrijdagavond vermist. Uitgebreide zoekacties op vrijdagavond en zaterdag hadden geen resultaat. Zaterdagmiddag pas belde de vrouw uit Eijsden de politie dat een levenloos kind onder haar auto in de garage lag.

FOK!tv ruilt oude vibrators in

Uitgekeken op je vibrator, of is ie gewoon stuk? Dan had je je oude speeltje kunnen inruilen bij Mail & Female in Amsterdam. FOK!tv bracht een bezoekje en onderzocht waarom vrouwen zich zo schamen voor hun vibrator en waaraan een goede moet voldoen. En waarom kun je ze toch nooit ruilen? Een conclusie kunnen we al trekken: de hedendaagse vrouw is toch nog niet zo heel erg stout als Heleen van Royen ons wil doen geloven.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (106Mb)

Van der Sar: 'We weten wat ons te doen staat'

Edwin van der Sar weet wat het Nederlands elftal te doen staat tijdens het Europees Kampioenschap. De doelman van Manchester United vindt dat de landen die Oranje geloot heeft alle drie van wereldklasse zijn.

"Afgelopen WK werd onze groep de 'poule des dood' genoemd, maar ik denk dat deze loting nog net ietsje zwaarder is. Toch denk ik dat het mogelijk is met de steun van onze fans en de kwaliteiten van onze spelersgroep de volgende ronde te bereiken. Het is duidelijk wat ons te doen staat. Voor een speler zijn dit natuurlijk fantastische wedstrijden. Hetzelfde geldt voor de Oranjesupporters," aldus de aanvoerder van Oranje.

Need for Speed toch op één in Engelse charts

EA heeft het 'm toch geflikt, Need for Speed ProStreet heeft toch de eerste plek in de charts veroverd. Assassin's Creed tuimelt vijf plaatsen naar beneden en de hoogste nieuwe binnenkomer is Sight Training voor de DS

Voor Nintendo blijft de DS een goudmijn en om dat te laten zien wat details over Brain Training. De game stijgt een aantal plaatsen naar de tweede positie en staat al anderhalf jaar in de lijst. In totaal heeft meer dan één op de vier DS bezitters de game en houdt de game het record voor meest verkochte DS-game in één week.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #897
special
AI Picture Gallery #139
special
Random Pics van de Dag #896
special
Random Pics van de Dag #895
review
Resident Evil 4 (2023)
special
Random Pics van de Dag #894
©FOK.nl e.a.