UEFA Champions League 2006-2007

Bij voetbalspellen is de gameplay natuurlijk ontzettend belangrijk. Mijn ervaring is dat als de gameplay bij een voetbalspel niet soepel loopt, het spel ook als beduidend minder ervaren wordt. Gelukkig zit het bij dit spel met de gameplay wel goed. Het spel speelt snel en je kunt gemakkelijk een hoog aantal doelpunten scoren binnen een wedstrijd. De controls zijn wel precies, maar het duurt niet lang voordat je alle truukjes onder de knie hebt. Doordat het spel eigenlijk vrij snel speelt moet je wel vooruit denken. Wil je bijvoorbeeld een aanval uitvoeren dan dien je de overige spelers alvast vooruit te sturen met de L1-knop en met het driehoekje stuur je de bal dan door naar de voorste spelers. Zo hou je zelf ook de vaart in het spel en is er minder kans dat je tegenspelers de bal van je afpakken.

Helaas valt er niet al teveel goeds te zeggen over de AI van de spelers en tegenspelers. Vooral in het verdedigen maken zij af en toe grote fouten. Nu is het natuurlijk niet verkeerd dat de tegenstanders fouten maken in de verdediging, maar als het jouw eigen team betreft dan zijn de gevolgen natuurlijk negatief.



<\/center>

De graphics in het spel zijn mooi en vrij gedetailleerd. Je ziet zelfs dat spelers in wat kouder weer handschoenen dragen en net als echte mensen \\\'rookpluimpjes\\\' blazen met hun adem. Het uiterlijk van de spelers ziet er ook degelijk uit. Nog steeds is er niet veel expressie te zien op de gezichten van de spelers, dus het maakt niet uit of ze nu scoren of hun been breken op het veld; ze behouden hun pokerface! De animaties in het spel zien er ook gelikt uit. Speciale acties of slidings worden goed weergegeven en zien er gaaf uit.
De stadions alsmede alle attributen in de omgeving zien er ook aardig uit. Af en toe heb je nog wat last van geblokte graphics als het spel snel over het veld doorzet, maar dit is niet storend te noemen.



<\/center>

Het geluid van het spel is ook in orde. Normaal heb ik de neiging om het geluid wat zachter te zetten en zelf muziek op te zetten omdat ik me vaak stoor aan het geluid van de toeschouwers. In het spel kun je echter nu ook echt toeschouwers horen zingen in plaats van gewoon boers te schreeuwen. De commentatoren laten ook geregeld van zich horen alleen zijn hun opmerkingen zeer herhalend en wordt het al snel saai.

Het spel is ook online te spelen. Helaas heb ik geen mogelijkheden gehad om deze online-optie te testen. De online-optie zal je in ieder geval wel de mogelijkheid geven om wedstrijden tegen anderen te spelen, zowel ranked als un-ranked en hiermee kun jij jouw positie in de ranglijsten van het spel verdedigen.