FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 april 2007

[update] BioShock niet naar PlayStation 3

Three Speech is een weblog dat bericht over de PlayStation 3, ondanks dat het geen onderdeel is van Sony kunnen de mensen achter deze weblog wel spreken met Sony. Gisteren berichtte deze website dat BioShock zijn weg naar de PS3 zou vinden in een bericht over aankomende titels om naar uit te kijken. Deze game, die uitgegeven wordt door 2K Games, is officieel enkel nog aangekondigd voor de PC en Xbox 360. De precieze tekst op Three Speech kun je hieronder vinden:

"Another hotly anticipated title from 2K Games (also appearing on Xbox 360) is BioShock. BioShock's lineage can be traced back to the revered System Shock 2. Essentially an RPG, although it majors on shooting, BioShock will certainly be one of the most visually stunning games ever; it's set in an abandoned underwater city built by a billionaire in the Art Deco style."

Dat BioShock wellicht naar de PS3 komt is allerminst een verrassing gezien de financiŽle problemen van Take 2 en het feit dat de game toch al niet exclusief was voor Microsofts Xbox 360. Het lijkt er dus op dat het zo langzamerhand afgelopen is met de 3rd party exclusieve games in de gamesindustrie.

Update
Op Three Speech vinden we vandaag een rectificatie. Er is geen enkele indicatie voor een PS3 port volgens de mensen en het betrof hier een fout van ťťn van de medewerkers van de blog. In hun eigen bewoordingen:

|"Um, scratch what was said in the previous story about Bioshock. We’ll confirm either way as soon as we can. Meantime, consider Three Speech’s Easter eggs confiscated…

Addition to this story. There is currently no indication that Bioshock will come out on the PS3. Apologies for the previously inaccurate information. Steve Boxer will now not get any Easter eggs next year, either."

Met dank aan Cyberia18 voor het melden van deze update.

Minister Macedonië rijdt rond in BMW van Beckham

Icoon BizarMet het voetbal stal MacedoniŽ in oktober al een punt van de Engelsen in de EK-voorrondes, nu blijkt de gestolen BMW X5 van David Beckham ook nog eens in het bezit van de Macedonische overheid. Volgens de Engelse krant Daily Star werd de minister van Binnenlandse Zaken Jankulovska gefotografeerd toen zij achter het stuur zat van de gepantserde BMW-jeep ter waarde van 100.000 euro.

In november vorig jaar werd de jeep door de politie in beslag genomen na een inval bij smokkelaars. "Als Beckham zijn wagen terug wil, geef ik hem persoonlijk de sleutels", zo zei de minister.

Beckham raakte zijn BMW-jeep vorig jaar kwijt toen hij met zijn familie aan het lunchen was in Madrid. Het was al de tweede keer dat er een BMW van de Real Madrid-middenvelder werd gestolen sinds hij in 2003 naar Spanje verhuisde.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

[Special] Vlaanderens Mooiste

Morgenochtend om 10.00 uur gaan in Brugge 200 renners van start voor de 91e editie van de Ronde van Vlaanderen, bij onze zuiderburen ook wel 'Vlaanderens Mooiste' genoemd. Naar schatting 800.000 Belgen zullen langs de route staan voor de deze hoogmis van het Vlaamse wielrennen. Een historisch overzicht lees je hieronder.

De Ronde van Vlaanderen ontstond in 1913 naar een idee van Karel Van Wijnendaele, mede oprichter van de Belgische krant Sportwereld. Het was in die tijd een gewoonte dat kranten en tijdschriften wielerwedstrijden organiseerden om hun uitgaven te promoten. Net zoals de Tour de France een initiatief was van de krant L'Auto, een voorloper van de huidige L'Equipe. Dankzij Karel van Wijnendaele stonden op zondag 25 mei 1913 37 renners in Gent aan de start van de eerste editie van de Ronde. Een loodzware tocht over 324 km. De eerste winnaar is de Belg Paul Deman.

Toch had de Ronde van Vlaanderen in zijn beginjaren niet de uitstraling die het vandaag de dag heeft. Het werd vooral gezien als een trainingswedstrijd voor Belgische renners. De wedstrijd werd namelijk op dezelfde dag verreden als Milaan - San Remo, en toppers uit Frankrijk en Italie kozen bijna zonder uitzondering voor die laatste wedstrijd, waardoor de Ronde van Vlaanderen voor de Tweede Wereldoorlog slechts een niet Belgische winnaar kende. Dat werd de Zwitser Henri Suter in 1923.

In de jaren '20 en '30 steeg de populariteit van de wedstrijd snel en kreeg de Ronde zijn eerste helden. Een daarvan was Briek Schotte(foto links), een echte 'flandrien' . Een Flandrien is een vlaamse term voor een wielrenner die een wielerwedstrijd hard maakt door voortdurend te kiezen voor de aanval en te blijven rijden totdat hij oververmoeid de streep bereikt. Schotte wordt beschouwd als de ultieme flandrien. Schotte nam twintig keer deel aan de koers, nog altijd een absoluut record. Twee keer wist de flandrien de wedstrijd te winnen, in 1942 en 1948. Schotte overleed op 4 april 2004, uitgerekend de dag dat de Ronde van Vlaanderen werd verreden. Andere grote namen uit die periode waren Romain Gijssels, Achiel Buysse en Rik van Steenbergen, die allen meerdere malen de Ronde wonnen.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de wedstrijd een internationaler karakter. Fiorenzo Magni(foto onder) was de tweede buitenlander die de ronde won en zegevierde gelijk driemaal op rij, in 1949, 1950 en 1951. Hij is tot vandaag mede recordhouder met drie zeges en tevens de enige buitenlander met drie overwinningen. De andere drie coureurs die De Ronde driemaal wonnen waren Achiel Buysse, Eric Leman en Johan Museeuw. In 1953 volgde de eerste Nederlandse overwinning, Wim van Est zegevierde.

In 1961 overleed oprichter Karel Van Wijnendaele, en zat de wedstrijd met het probleem dat steeds meer wegen geasfalteerd werden. Er werd gekozen voor kleinere kasseiwegen en hellingen en vonden die vooral in de Scheldevallei en de Vlaamse Ardennen. Een grote naam uit de jaren '60 is Rik van Looy, 'de Keizer van Herentals' zegevierde in 1959 en 1962, maar had ook vaak pech. Materiaalpech en opgave in '54 en '55. In '57 lekke band in de afzink van Muur, In '58 bandbreuk in Sint-Lievens-Esse en kaderbreuk in Sint-Lievens-Houtem op 20 kilometer van de finish. Het toenmalige wedstrijdreglement stond niet toe dat je van je ploegleider een nieuwe fiets kreeg. In 1961 kwam Van Looy in Ronse ten val. Hij bezeerde zich daarbij aan de pols. Hij zette nog een achtervolging in, maar wegens gebrek aan steun moest hij in Zottegem noodgedwongen afstappen. Ook in '69 (massale valpartij in Torhout) en '70 (val in Opbrakel en ernstige kinkwetsuur) haalde hij de finish niet.

Toen de loopbaan van van Looy ten einde liep kregen de Belgen een nieuwe grootheid: Eddy Merckx. Toch won Merckx de Ronde slechts twee keer, in 1969 en 1975. De jaren '70 werden gekenmerkt door de heerschappij van Eric Leman, hij won 1970, 1972 en 1973. Een vierde overwinning zat er voor Leman net niet in. In 1974 keken de favorieten met o.a. Leman en Merckx teveel naar elkaar, waarvan de Nederlander Cees Bals profiteerde. De Ronde van 1977 is veelbesproken. Roger de Vlaeminck nestelde zich in de finale in het wiel van Freddy Maertens, bleef daar kilometers lang zitten, en won met gemak de sprint-ŗ-deux. Zelden zal een winnaar zo zijn uitgejouwd als die dag. Maertens werd ook nog eens geschorst omdat hij onreglementair van fiets had gewisseld voor de Koppenberg, die in 1977 voor het eerst in de Ronde werd opgenomen.

Daarmee is gelijk de meest beruchte heuvel uit de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen genoemd, de Koppenberg. De berg zat in de jaren '80 voorin het parcours en was het moment dat de eerste schifting werd gemaakt. De eerste paar rijders konden nog fietsend boven komen, de rest stond bijna altijd te voet. Tot 1987 maakte de Koppenberg deel uit van het parcours, maar na de val van Jesper Skibby in 1987 waarna de auto van de wedstrijdleiding over zijn fiets reed werd de berg uit het parcours geschrapt. In 2002 keerde koppenberg terug in het parcours, maar voor 2007 is de berg weer geschrapt vanwege de slechte staat van het wegdek. Het is echter de bedoeling dat de Koppenberg in de toekomst wel weer deel gaat uitmaken van de Ronde van Vlaanderen.

Ondanks dat de koers een steeds internationaler karakter kreeg waren het buiten Belgen voornamelijk de Nederlanders die er succesvol waren. Tussen 1967 en 1990 wonnen er uitsluitend renners uit de lage landen. Jan Raas was de succesvolste Nederlander met winst in 1979 en 1983, verder wisten ook Hennie Kuiper (1981), Johan Lammerts (1984) en Adri van de Poel (1986) de Ronde aan hun erelijst toe te voegen. Er was geen enkele renner die er in die jaren bovenuit sprong, al is de overwinning van Edwig van Hooydonck in 1989 wel legendarisch. In bar slecht weer leidde de Noor Dag-Otto Lauritzen op de Muur van Geraardsbergen de beslissing in met een scherpe uitval. Van Hooydonck pareerde en reed van de Noor weg op de laatste beklimming, de Bosberg. Uiteindelijk won de 22 jarige outsider met 22 seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger.

In 1990 won er dan eindelijk weer eens een renner van buiten de lage landen. Na Dino Zandegu 1967 was het in 1990 de Italiaan Moreno Argentin. In 1991 was Van Hooydonck de topfavoriet en die rol maakte hij volledig waar door voor de tweede keer 'Vlaanderens Mooiste' te winnen.

In de jaren '90 waren het steeds vaker buitenlandse namen die zegevierden. Jacky Durand won in 1992, Michele Bartoli in 1996 en Rolf Sorensen in 1997. De grote naam uit die jaren is echter toch weer een Belg, namelijk Johan Museeuw. 'De leeuw van Vlaanderen' zegevierde voor het eerst in 1993, en was ook in 1995 en 1998 de sterkste. Daarmee schaarde hij zich in een illuster rijtje door driemaal de wedstrijd te winnen.

Vanaf 1998 kent de Ronde zijn huidige parcours met de start in Brugge. De eerste helft van de wedstrijd is nog redelijk vlak, via Oostende en Torhout richting Kortrijk, waarna het zich door het Vlaamse heuvelland slingert tot aan de finish in Meerbeke. Op dit parcours kan Tom Boonen gaan proberen zich in het rijtje Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman en Johan Museeuw te scharen. Bij eventuele winst vandaag word Boonen tevens de tweede renner die de Ronde driemaal op rij wint, na de Italiaan Magni, en daarmee vanzelfsprekend de eerste Belg die dit presteert.

Mijn persoonlijke favorieten:
***** Boonen
**** Cancellara, Ballan
*** Freire, Pozzato, Bettini
** Burghardt, Paolini, van Petegem, Hoste
* Nuyens, Gilbert, Boogerd, Flecha, Paolini

Uitslagen Eredivisie 7/04/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - ADO Den Haag 1-1
24' Alves 1-0
42' Kolk 1-1 (assist Delorge)

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 25.000.
Gele kaart: Bakkati, Verhoek (ADO)

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Bosvelt, GarcŪa-GarcŪa (Yildirim/59), Hanssen, Pranjic, Alves, Nilsson (Tarvajarvi/72)

ADO: Sergio SŠnchez, Bakkati, Saavedra, El Moussaoui, Rijaard, Kolk, Delorge, Schwiebbe (Rankovic/37), Coster, Mols, Hoogendorp (Verhoek/70).Roda JC - Excelsior 2-0
48' Kah 1-0
90' Oper 2-0 (assist Cissť)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 14.000.
Gele kaart: Bandjar, van Nieuwstadt (Excelsior)

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Saeijs, Kah, De Fauw, Lachambre, Agustien, Meeuwis, De Jong (Bodor/62), Vandamme, Oper (van Tornhout/90+2), Cissť

Excelsior: Graafland, Bandjar, H.Drost, v.Nieuwstadt, Piquť, Bruins, Luyckx, Guijo-Velasco (Steur/71), Slory, Voskamp (Zijm/84), BraberNEC - PSV 2-1
22' Holman 1-0 (assist Beerens)
24' Holman 2-0
61' Cocu 2-1 (assist Simons)

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 12.000
Gele kaart: Worm (NEC), Da Costa, Cocu (PSV)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Otten, Olsson, Kivuvu, Barreto, Davids, Denneboom (Vanaudenaerde/88), Holman (Ntibazonkiza/90+1), Beerens (Worm/80)

PSV: Gomes, Kromkamp, Da Costa (Zeefuik/82), Cocu, Salcido, Fehťr, Všyrynen (Addo/46), Simons, Culina (Kluivert/34), FarfŠn, Konť

Ei rollen...

Egg-rol. Een jaarlijkse traditie van het Witte Huis tijdens Pasen. Het principe is simpel. Een ei in zo'n korte mogelijke tijd van punt A naar B krijgen. Rollend over de grond. Met een lepel. Succes gegarandeerd. Voeg aan het geheel een als paashaas verklede man/vrouw toe om de kinderen op te fokken en het feest is helemaal compleet. Dit jaar echter had iemand, een niet nader te noemen persoon, hele andere plannen: Let's roll!!.

Rangers tonen interesse in Hansson

Het is een kwestie van tijd tot bekend wordt waar Petter Hansson, nu nog speler van SC Heerenveen, volgend seizoen zal spelen. Eerder werd al bekend dat Atalanta Bergamo en Stade Rennes geÔnteresseerd zijn in de speler. Nu is ook Glasgow Rangers in dit rijtje terug te vinden.

Tijdens de wedstrijd van Zweden tegen Noord-Ierland zaten er namelijk een aantal Schotten op de tribune. Zij waren gekomen om de verrichtingen van Hansson te bekijken. Ondank dat is de Zweed niet van plan om op de zaken vooruit te lopen. Tegenover Telesport liet hij weten: "Ik wil me nu alleen op Heerenveen richten."

'Kolkka vertrekt naar NEC'

De kans is aannemelijk dat NEC er in gaat slagen om Jonas Kolkka aan te trekken. De Fin staat momenteel nog onder contract bij Feyenoord, maar heeft te horen gekregen dat hij uit mag kijken naar een nieuwe werkgever.

Eerder deze week had NEC al een gesprek met Kolkka, die uiteindelijk een goed gevoel bij de twee partijen achterliet. De Nijmeegse ploeg bekijkt inmiddels of het op financieel gebied mogelijk is om de Fin aan te trekken. Vorig seizoen waren de Nijmegenaren ook al geÔnteresseerd in de diensten van de middenvelder. Toen stond hij namelijk nog onder contract bij ADO Den Haag, maar koos er uiteindelijk voor om in de Kuip te gaan spelen.

Eerder deze week werd dus al bekend dat Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, de samenwerking met Kolkka wilde beŽindigen. "Ik vind dat Joonas eigenlijk precies heeft gepresteerd wat ik vooraf had verwacht. Men moet in gedachten houden dat hij als tweede man voor de linksbuitenpositie kwam en dat hij toch meer heeft gespeeld dan vooraf gedacht.", aldus de oefenmeester.

"Maar een deel van het Feyenoord-publiek ziet het niet in hem zitten en daardoor kan hij niet vrij voetballen. Dat knaagt aan hem. Voor alle partijen was het beter na dit seizoen afscheid te nemen", vervolgde de oefenmeester. Koeman voegde hier overigens nog aan toe dat meer clubs belangstelling hebben getoond voor Kolkka.

Dertien weken vakantie in de bijstand

Icoon Binnenlands Mensen in de bijstand blijven voorlopig recht hebben op maximaal dertien weken vakantie. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De bewindsman schrijft daarin dat een wetsvoorstel dat het aantal vakantieweken moet beperken tot ten hoogste vier weken, is vertraagd. Het is onduidelijk hoe lang de vertraging duurt. Er wordt geprobeerd de vertraging zo kort mogelijk te laten zijn, maar is de bewindsman sterk afhankelijk van de snelheid waarmee de Tweede Kamer werkt.

Eind vorig jaar oordeelde de Centrale Raad van Beroep dat ten onrechte een onderscheid op grond van leeftijd werd gemaakt. Volgens het hoogste rechtscollege kan het niet dat iemand van 57,5 jaar en ouder, dertien weken in het buitenland mag vertoeven zonder dat het gevolgen heeft voor zijn uitkering, terwijl een jonger persoon maar recht heeft op maximaal vier weken.

Daardoor kreeg jong en oud het recht op ten hoogste dertien weken verblijf in het buitenland en besloot het kabinet de wet zo snel mogelijk aan te passen. Maar volgens PvdA-Kamerlid Hans Spekman werd "te rabiaat" gesteld dat iedereen in de bijstand maximaal vier weken de grenzen over mag, omdat ze beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt.

Volgens Spekman hebben gemeenten behoefte aan meer ruimte om onder bepaalde voorwaarden uitzonderingen te maken. Het maken van een nieuw wetsvoorstel hoeft volgens de PvdA'er overigens niet lang te duren. "Dit kan ruim voor de zomervakantie klaar zijn."

Met dank aan smeag0l voor de submit.

Sony aanhangers versieren Microsoft kantoor

Een groep van acht fanatieke aanhangers van Sony heeft in de nacht van 6 op 7 april met behulp van "groot materiaal" een spandoek op het Microsoft-Nederland kantoor gehangen. Het levensgrote spandoek met de Sony PlayStation 3 slogan "This is living" drijft de spot met Microsofts actie van twee weken geleden, waarmee de Europese Playstation 3 lancering werd verstoord door Xbox-spandoeken.

Het spandoek is een aanzienlijk deel van de morgen blijven hangen. Op dit moment is het spandoek van het kantoor in Schiphol-Rijk verwijderd.

Glasbakken met luiers weggehaald

Icoon OpmerkelijkDe glasbakken annex luieremmers aan de Rijksstraatweg in het Groningse dorpje Glimmen verdwijnen. De gemeente Haren waar Glimmen onder valt is de vervuiling beu en gaat de glasbakken weghalen.

Het is een raadsel wie de luiers in de glasbakken dumpt. De gemeente hoopte dat de vervuilers zouden stoppen, maar dat is niet gebeurd. De bakken zitten nog steeds vol met vieze pampers. De 'luieremmers' worden nu weggehaald, omdat de gemeente opdraait voor de kosten. Door de luiers kan het glas niet worden gerecycled.

Fabriek verandert in chemische vuilnisbelt

Icoon OnderzoekEen chemiefabriek die in 2005 gesloten werd in het Limburgse Panheel verandert langzaam in een chemische vuilnisbelt. Dat beweert de website TV Ellef.

Jonge bezoekers zouden in hun vrije tijd foto's hebben gemaakt van de verlaten fabrieksterreinen. Er zouden allerlei chemische substanties rondslingeren. Giftige stoffen zouden wegvloeien in de grond. Complete 900 liter vaten zouden zijn achtergelaten.

In 2005 werd de vergunning voor de fabriek Edelchemie ingetrokken. In het bedrijf werd fotomateriaal gerecycled. De fabriek zou toen een gevaar vormen voor de natuur. De activiteiten werden gestopt, maar alles zou zijn blijven liggen met de chemische vuilnisbelt tot gevolg. In januari werd de situatie nog aan de kaak gesteld bij de Provinciale Staten.

Kijk hier voor de foto's van het verlaten fabrieksterrein

Met dank aan yorickd voor de submit.

Kerkbezoek tijdens Pasen sterk gedaald

Icoon AlgemeenSteeds minder katholieken gaan met Pasen naar de kerk. Volgens het sociaal-wetenschappelijk instituut KASKI in Nijmegen bezochten in 1989 ruim 1,8 miljoen mensen met een R.K.-parochie de kerk, in 2004 nog maar 937.000. De daling is het grootst in de zuidelijke bisdommen en in de stedelijke gebieden.

Met name in de zuidelijke bisdommen Roermond, Den Bosch en Breda en in het aartsbisdom Utrecht is de daling hoog. In de stedelijke gebieden is een grotere daling zichtbaar vergeleken met de kleine parochies op het platteland. Overigens beschouwen katholieken eerder Kerstmis als belangrijkste gebeurtenis. De belangstelling voor de kerstviering is volgens het KASKI vrij constant.

De dalende interesse in de kerkdienst tijdens Pasen houdt gelijke tred met de negatieve tendens die de R.K.-kerken het hele jaar door laten zien. Vergeleken met de jaren tachtig is het aantal kerkgangers zelfs met 64% gedaald: in 2006 bezochten er gemiddeld per viering of dienst nog maar honderd mensen de kerk.

DC: Zweedse tennissers in halve finale

Zweden heeft al snel weten te plaatsen voor de halve finales van de Davis Cup. ArgentiniŽ, de tegenstander van de Zweedse ploeg, staat al op een onoverbrugbare achterstand. Het duo Jonas BjŲrkman en Thomas Johansson bezorgden hun land het punt wat nodig was om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Vrijdag wisten diezelfde Johansson en Robin SŲderling Zweden al op voorsprong te zetten door hun wedstrijden te winnen. Morgen staan er nog twee duels op het programma, maar deze zijn er alleen voor de statistieken. Het is voor de Argentijnen niet meer mogelijk om de opgelopen achterstand goed te maken.

Vrouwen Amsterdam net niet in finale

De hockeyvrouwen uit Amsterdam zijn er niet in geslaagd om de finale van de Europa Cup II te bereiken. De ploeg wist met 9-0 te winnen van Wit-Russissche ploeg Viktoria Smolevichi, maar de directe concurrent, Club de Campo, deed hetzelfde door ook met ruime cijfers te winnen.

De Spaanse vrouwen wonnen hun wedstrijd namelijk met 8-0. Dit betekende dat het doelsaldo van deze ploeg net wat beter was dan van het Nederlands team. De Amsterdamse hockeysters hadden goede hoop op een monsterscore, waardoor ze zich voor de finale zouden plaatsen.

In de laatste minuten veranderde alles toen de club uit Campo het achtste doelpunt wist te maken. Hierdoor is de Amsterdamse club veroordeeld tot het spelen van de troostfinale. Deze wedstrijd begint morgen om 13:30 en wordt gespeeld tegen Canterbury LHC uit Engeland.

Cambridge wint 152e Boat Race

De 152e Boat Race op de Engelse rivier de Thames is gewonnen door Cambridge. Cambridge bleef Oxford twee bootlengtes voor. Voor Cambridge is het de 79e overwinning, Oxford was 73 maal de beste.

Oxford had het lichte voordeel door de toss te winnen. Hierdoor had de winnaar van de laatste twee edities voordeel in de eerste bochten en wist dan ook uit te lopen op Cambridge. Die wist echter hard terug te slaan dankzij een fantastische tempoversnelling. Oxford wist daarop niet te antwoorden, waarna de race gevaren was.

Man neergestoken om mobieltje

Icoon MisdaadEen 21-jarige jongeman is neergestoken door een groep van vier mensen, omdat hij zijn GSM niet wilde afgeven. Dat gebeurde in Brussel. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is hij buiten levensgevaar.

De jongeman stond vrijdagmorgen op de tram te wachten toen de vier personen hem bedreigden. Toen het slachtoffer weigerde zijn GSM af te staan staken de daders hem twee keer in zijn nek met een mes. De mannen zijn spoorloos. De politie is op zoek naar hen.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Boze bejaarde rijdt in op tienermeisjes

Icoon PolitieEen 74-jarige man uit het Drentse Beilen is met zijn auto op drie tienermeisjes ingereden die steentjes tegen de deur van zijn schutting gooiden. Dat gebeurde vrijdagavond. De boze bejaarde is opgepakt.

De man betrapte de meiden en reed met zijn auto achter de tieners aan. Die gingen er fietsend en lopend vandoor. De man reed op 't Spiek op twee meisjes van 13 en 14 in. Zij kwamen ten val. De pubers liepen schaafwonden op. Het derde kind van 13 jaar wist de auto te ontwijken.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Trezeguet blijf Juventus trouw

David Trezeguet heeft laten weten dat hij ook volgend seizoen in het shirt van Juventus te bewonderen zal zijn. Er gaan al enige tijd geruchten rond de speler, maar deze heeft hij dus eigenhandig de kop ingedrukt door te zeggen dat hij trouw zal blijven aan de Italiaanse club.

De laatste weken werd namelijk beweerd dat Trezeguet in de belangstelling van onder andere FC Barcelona en Arsenal zou staan. De Franse aanvaller is bezig aan zijn zevende jaar bij de Italianen en is vooralsnog niet van plan om te vertrekken.

"Ik voel me verbonden met deze club, zeker na zo'n lange tijd. Ook al spelen we komend seizoen geen Champions League, ik wil blijven. In feite hebben we zonder Europese verplichtingen meer kans om de landstitel te veroveren", was de reactie van Trezeguet.

Schreuder inzetbaar tegen Groningen

Naar verluidt kan Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, zondag beroep doen op Alfred Schreuder. De Rotterdammers spelen dan namelijk een wedstrijd tegen FC Groningen. De laatste dagen had de speler last van zijn lies, maar is toch in staat om in actie te komen.

Zaterdag voltooide Schreuder de laatste test in aanloop naar het treffen met de Groningse formatie. Uiteindelijk liet de medische staf van Feyenoord weten dat hij mocht spelen. Dit is een meevaller voor Koeman, aangezien hij dit weekend een aantal spelers moet missen. Zo zitten Royston Drenthe en Danny Buijs een schorsing uit. Theo Lucius, Sebastien Pardo en Nicky Hofs zijn voor langere tijd uit de roulatie.

Mede door het gebrek aan middenvelders was trainer Koeman genoodzaakt de pas 16-jarige Georginio Wijnaldum aan zijn selectie toe te voegen.

Vooruitblik: Feyenoord - FC Groningen

Komend weekend staat speelronde 31 op het programma in de Eredivisie. Hoog tijd om weer vooruit te blikken. Deze keer is het de beurt aan de confrontatie tussen Feyenoord en FC Groningen.

Feyenoord staat momenteel op de vijfde plaats in de vaderlandse competitie en zal er alles aan doen om deze vast te houden. Het verschil met de nummer zes, SC Heerenveen, bedraagt momenteel vier punten. Bij een verlies is het dus mogelijk dat het verschil tussen de twee clubs nog kleiner wordt. Erwin Koeman heeft voor dit duel een zestienjarige speler opgeroepen, namelijk Georginio Wijnaldum. De reden hiervoor is het gebrek aan middenvelders aangezien Royston Drenthe en Danny Buijs een schorsing uitzitten. Verder zijn Theo Lucius, Sebastien Pardo en Nicky Hofs voor langere tijd uit de roulatie. Alfred Schreuder is een twijfelgeval aan Rotterdamse zijde. De middenvelder trainer de laatste dagen niet mee, omdat hij teveel last van zijn heup heeft.

FC Groningen bezet op dit moment de achtste plaats en zal er alles aan doen om de playoff-wedstrijden voor het laatste UEFA Cup-ticket te bereiken. Hiervoor zal de selectie van trainer Ron Jans in Rotterdam moeten winnen. De oefenmeester kan over een fitte selectie beschikken. De enige afwezige bij de Groningse formatie is Mark-Jan Fledderus. Hij zit namelijk een schorsing uit. Bas Roorda, Koen van de Laak, Goran Lovre en Paul Matthijs hadden wat last van lichte blessures, maar de kans is groot dat dit viertal het treffen in de Rotterdamse havenstad gaat halen.

Tot nu toe speelden de twee clubs 27 keer tegen elkaar. Feyenoord wist de meeste wedstrijden te winnen, namelijk negentien. De Groningers deden het in Rotterdam slechter door twee keer de volle buit mee naar huis te nemen. Verder werd er nog zes keer gelijk gespeeld. De laatste keer dat de twee clubs in de Kuip tegenover elkaar stonden was op 16 november 2005. Toen werd het uiteindelijk 4-1 voor de Rotterdammers door treffers van Ali Boussaboun, Dirk Kuijt, Salomon Kalou en Hossam Ghaly. Bruno Silva vond het net voor FC Groningen. Of De Trots van het Noorden deze keer weer tegen een forse nederlaag aanloopt zal komend weekend duidelijk worden. Het duel staat onder leiding van arbiter Ben Haverkort en zal zondag om 14:30 in De Kuip beginnen.

EK Judo: Brons voor Bosch en Elmont

Edith Bosch is er in geslaagd om tijdens het EK judo in Belgrado de bronzen plak in de klasse tot 70 kilogram voor zich op te eisen. In de troostfinale wist onze landgenote te winnen van Catherine Jacques (Bel).

In het verleden wist Bosch al tweemaal Europees kampioen te worden. Desondanks was het behalen van de bronzen medaille een meevaller voor de wereldkampioene uit Nederland. Een zware blessure aan haar elleboog zorgde er namelijk voor dat ze lange tijd niet kon trainen of deel kon nemen aan wedstrijden.

Ook Guillaume Elmont wist een bronzen medaille te behalen. Dit deed hij in de klasse tot 81 kilogram. In het duel om de derde en vierde plaats wist onze landgenoot te winnen van zijn Duitse tegenstander Ole Bischof. De bronzen plak was een evenaring van zijn prestatie van vorig jaar. In Tampťre werd de judoka namelijk ook derde.

Rudsedski stopt met tennis

Greg Rudsedski heeft zaterdag zijn profcarriŤre als tennisser beŽindigd. Dit maakte de 33-jarige Engelsman bekend, nadat hij er samen met zijn landgenoot Jamie Murray voor zorgde dat de Davis Cup-ontmoeting met Nederland in het voordeel van zjn land werd beslist.

"Ik ben zo trots als een pauw. Ik stop officieel met een zege. Nu ga ik van het leven genieten", aldus Rudsedski tegenover de BBC. Het hoogtepunt van de carriŤre van de tennisser was in 1997. Toen wist hij zich namelijk voor de finale van de US Open te plaatsen. Hierin verloor de Engelsman uiteindelijk van de AustraliŽr Patrick Rafter. In hetzelfde toernooi wist de 33-jarige tennisser in de kwartfinales te winnen van onze landgenoot Richard Krajicek.

Rudsedski werd in Canada geboren, maar komt sinds 1995 uit voor Groot-BrittaniŽ. In het jaar 1997 reikte hij tot de vierde plaats van de wereldranglijst. Een zwarte bladzijde uit zijn leven als proftennisser was 2004. Toen werd hij namelijk positief getest op nandrolon. Uiteindelijk werd de Engelsman vrijgesproken.

Red Octane reageert op X-Plorer klachten

Sinds de release van Guitar Hero 2 op de Xbox 360 zijn er veel klachten op het internet gepost over de kwaliteit van de X-plorer controller. Deze zou, afhankelijk van de versie, niet goed functioneren; de Whammy-bar zou namelijk van tijd tot tijd gewoon niet werken. Aangezien deze redelijk belangrijk is voor het neerzetten van goede scores, is dat niet iets wat je als speler wilt hebben. Inmiddels heeft ontwikkelaar Red Octane via Joystick gereageerd:

In regards to the controller, we’re currently in the process of having our internal QA and production teams look into this possible issue, and are working to quickly isolate this if there is one. In the meantime, we suggest our fans try to replug in their guitars without holding down any buttons or the whammy bar, and that may help immediately resolve the issue.

Voorlopig zal Red Octane de controllers dus niet terug roepen, omdat ze er zelf nog niet van overtuigd zijn dat het aan de controller ligt. Misschien dat dit toch verandert na hun eigen onderzoek. Het verhaal zal in ieder geval nog wel een staartje krijgen.


Boven de goed functionerende, onder degene met Whammy-problemen

Vermaelen start in de basis

Thomas Vermaelen, speler van Ajax, zal komend weekend in het uitduel met RKC Waalwijk als basisspeler starten. De Belg is weer volledig hersteld van een blessure aan zijn knie. Afgelopen donderdag beleefde de middenvelder zijn terugkeer op het met Jong Ajax.

De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, beschikt niet over Zdenek Grygera en Jaap Stam. Dit tweetal is namelijk geblesseerd. Daardoor is de kans groot dat Vermaelen vanaf de eerste minuut mee zal spelen. "Thomas heeft goed getraind, is fit en scherp en kan dus spelen", aldus de oefenmeester. Verder zal ook Hedwiges Maduro het duel vanaf de zijlijn moeten bekijken.

DC: Nederland uitgeschakeld

Het Nederlandse duo Rogier Wassen en Robin Haase heeft het dubbelspel in het Davis Cupduel tegen de Britten Greg Rusedski en Jamie Murray verloren. Het werd 6-1, 3-6, 6-3 en 7-6 (5).

Door het verlies staat Nederland op een onoverbrugbare 3-0 achterstand en kan het promotie naar de wereldgroep vergeten. Nederland moet nu een degradatiewedstrijd tegen Portugal spelen om te zorgen voor handhaving in Groep ťťn van de Europese/Afrikaanse zone.

Exploderende jeep doodt zestien Indiërs

Icoon BuitenlandsEen exploderende jeep in het zuiden van India heeft zeker zestien mensen de dood in gejaagd. Het voertuig kreeg brand in de motor op de snelweg bij Tindivanam, in de staat Tamil Nadu. In het voertuig lagen explosieven van een lokale fabriek die door de vlammen afgingen.

De ontploffing was zo zwaar dat een achteropkomende auto compleet werd vernietigd. De meeste slachtoffers waren nieuwsgierige buurtbewoners die poolshoogte waren komen nemen bij het brandende voertuig. Vijftien mensen raakten volgens de autoriteiten gewond.

Vrouwen geilen steeds meer op porno

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Google wordt per dag 68 miljoen keer gebruikt om te zoeken naar porno. Niet alleen kalende vijftigers met een buikje gebruiken de zoekmachine voor hun lusten, maar ook steeds vaker vrouwen. 'Het staat los van wat ik voel. Ik wil gewoon snel klaarkomen.' aldus de moderne vrouw.

Volgens de Financial Times wordt op dit moment ongeveer een derde van alle pornofilms door - met name jonge - vrouwen gedownload. Volgens een enquÍte van Nielsen NetRatings is het aantal vrouwen dat de hete filmpjes downloadt tussen 2005 en 2006 met bijna dertig procent gestegen.

Porno is niet meer exclusief voor (en door) mannen. Vrouwen hebben niet alleen internetseks ontdekt, maar zijn bijvoorbeeld ook zelf efficiŽntere seksspeeltjes gaan ontwerpen. In elke stad is wel een seksshop die zich op het zwakke geslacht richt. Deze winkels zijn meestal zelfs gewoon op een toplocatie in het centrum van de stad. Paaldansles en stripteaseles zijn mateloos populair en op seksbeurzen is het percentage vrouwen niet meer op een hand te tellen.

Helaas voor hen is het aantal 'vrouwenporno'-films nog beperkt tot een paar procent. De gebruikelijke klassieke porno heeft namelijk teveel dingen waar vrouwen op afknappen. Die zitten niet te wachten op eindeloze close-ups van geslachtsorganen, tieners, geweld, money shots, en ongeÔnteresseerde actrices die het plafond aan het inspecteren zijn. Een vlugge wip en zonder afscheid de deur weer uit. Volgens een shopeigenaar draait het bij vrouwen vooral om de sfeer van zo'n film, waarbij op alle details gelet moet worden. Het hele plaatje moet kloppen, van aantrekkelijke mannen & sexy vrouwen tot prachtige kostuums en spectaculaire locaties. Toch is ook voor vrouwenporno een verhaallijn of karakterschets overbodig: 'Ze willen seks zien. En niet dat softe gedoe. En ze willen een vleugje humor. En veel fantasie.'

Voor de nieuwe generatie feministen is deze ontwikkeling alleen maar welkom. Een vrouw moet haar lusten ook kunnen etaleren. Ze willen ook porno kunnen kijken om zich te amuseren, om te experimenteren en ontdekken wat ze lekker vinden. Zoals de meeste mannen, weten ook vrouwen fictie en realiteit goed te onderscheiden. Ze zoeken een uitlaatklep voor rauwe seksuele energie. Geen enkel seksueel gedrag is off limits. Echter, als de dames het zelf maar willen.


Kan Ron met pensioen?

Kabinet wijst graaitax af

Icoon FinancieelHet kabinet wil de inkomens in de top van de ondernemingen niet aanpakken met belastingmaatregelen, zoals is voorgesteld door FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Dit staat in een brief van minister Wouter Bos en staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën aan de Tweede Kamer.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Kees Vendrik vroeg afgelopen dinsdag om een debat, omdat De Jager het idee van Jongerius direct van de hand zou hebben gewezen. In het regeerakkoord zijn geen afspraken gemaakt over het via de fiscus aanpakken van de topinkomens in de private sector. Wel staat erin dat de ondernemingsraad een adviesrecht moet krijgen over de beloningen in de top van de onderneming.

In het debat over de regeringsverklaring gaf het kabinet aan ook een rol te zien voor de aandeelhouders. De commissie-Frijns heeft aanbevelingen gedaan om de gedragscode van beursgenoteerde ondernemingen, de code-Tabaksblat, te verbeteren. Er moet meer zichtbaar gemaakt worden hoeveel de topbestuurders precies verdienen.

Het verzoek om een debat van Vendrik kreeg steun van SP, D66 en PVV. De PvdA vindt het te vroeg voor zo'n debat. Werkgevers en werknemers zouden over de topinkomens afspraken kunnen maken. Als dat niet lukt zouden fiscale maatregelen alsnog kunnen dienen als een stok achter de deur, denkt de partij.

Bos en De Jager schrijven aan de Kamer dat een toptarief algemene werking heeft en niet alleen de bestuurders van de ondernemingen treft die zichzelf buitensporig belonen. Bovendien zou het de concurrentiepositie van ons land schaden. Nederland behoort nu al tot de landen met de hoogste tarieven in de inkomstenbelasting.

Ex Federline ondergaat plastische chirurgie

Actrice en zangeres Shar Jackson (30), beter bekend als de eerste vrouw van Kevin Federline heeft haar borsten laten liften en haar buik strak laten trekken. Even volgen: Shar had voor haar huwelijk met Federline al twee kinderen. Met hem kreeg ze nog twee kinderen: dochter Kori in 2002 en zoon Kaleb in 2004. Toen Kaleb werd geboren was Federline al verloofd met Britney.

Shar liet zich opereren, omdat het kinderen baren zijn tol had geŽist. Ze vond dat ze eruit zag als Freddy Kruger, het monster uit de Nightmare on Elm Streetfilms. Voor de operatie betaalde ze 15.000 dollar. Om dat geld terug te verdienen liet ze alles filmen en dat scheen lekker te verdienen. Nu ze geopereerd is voelt Shar zich weer sexy en ziet ze er naar uit in bikini rond te huppelen.


Shar Jackson na de operatie

Crimineeltjes kijken

Uiteraard zijn jullie allemaal braven jongens en meisjes die nog nooit met de sterke arm in contact zijn gekomen en al helemaal niet in de gevangenis hebben gezeten. Mocht je toch eens willen weten hoe een gevangenis, tbs kliniek of jeugdinrichting er van binnen uitziet dan kun je op 12 Mei aanstaande eens een kijkje gaan nemen. Lijkt me best de boeiend om eens te kijken en te kijken wat er klopt van allerlei vooroordelen die er bestaan over gevangenissen.

Maar let bij het naar buiten gaan wel even op, voor je het weet smokkel je een tbs patient naar buiten....

Aanhoudingen in Oss bij protest NVU

De politie heeft in Oss vanmiddag dertien mensen aangehouden voor aanvang van een demonstratie van de neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU). De arrestanten konden zich niet identificeren. Een kleine honderd rechtsextremistische aanhangers van de NVU protesteerden daar vanmiddag tegen het 'casinokapitalisme en de hebzucht'.

Ook nam de politie enkele spandoeken in beslag die naar mening van de agenten teveel geassocieerd konden worden met het nationaalsocialistische gedachtegoed. Burgemeester Herman Klitsie (PvdA) die niet blij was met de komst van de NVU, maar geen wettelijke mogelijkheden zag voor een verbod, kondigde vrijdag al aan dat de politie hard moest optreden tegen racistische leuzen of gedragingen. Hij riep de inwoners van Oss ook op de demonstranten zo weinig mogelijk aandacht te geven.

De NVU had Oss gekozen voor het protest omdat het de woonplaats is van SP-leider Jan Marijnissen. De volksunie is boos over de steun die Marijnissen heeft gegeven aan het generaal pardon voor asielzoekers. NVU-voorman Constant Kusters liet weten dat wat hem betreft mensen met een psychische stoornis, oftewel ''idioten'', geen kinderen mogen krijgen. Marijnissen is volgens Kusters zo'n idioot. Naar de mening van Kusters staat ''het overleven van het blanke ras op het spel''.

Ajax bereid tot verhuur Vermeer

Ajax is bereid doelman Kenneth Vermeer te verhuren aan een eredivisieclub. Dat meldt technisch directeur Martin van Geel tegenover AT5.

Voorwaarde is wel dat Vermeer bij de betreffende club eerste keeper wordt. Bij een eventuele verhuur van Vermeer zal Ajax een nieuwe derde doelman aantrekken, als back-up voor Stekelenburg en Gentenaar. Vermeer maakte zijn debuut voor Ajax in het UEFA Cup duel met IK Start op 28 september 2006. Ook werd Vermeer in 2006 met het Nederlands elftal onder 21 jaar Europees kampioen. Op dit moment hebben zich echter nog geen clubs voor Vermeer gemeld.

Elmont en Bosch uitgeschakeld op EK

Guillaume Elmont en Edith Bosch zijn bij de Europese kampioenschappen judo in Belgrado uitgeschakeld in de halve finale.

Elmont verloor in de klasse tot 81 kg van de Wit-Rus Siarhei Sjoendzirau. Wereldkampioen Elmont was dit toernooi allesbehalve fit. Bosch verloor in haar halve finale in de klasse tot 70kg van de Francaise Gťvrise Emane. Bosch, tweevoudig Europees kampioen en zilver op de Olympische Spelen van 2004, werd ook op het vorige EK door Emane uitgeschakeld. Beide judoka’s maken nog kans op brons.

Hoge nood redt honderd mensenlevens

Natuurlijke aandrang bij een Maleisische man op het eiland Borneo heeft zeker honderd mensen van een wisse dood gered. De lokale held verliet met hoge nood zijn woning om buiten te plassen in een open toilet. Daar zag hij hoe zijn keuken voor zijn neus in de grond stortte door een lokale aardbeving.

Hij zette het op een schreeuwen en alarmeerde daarmee zijn buren wier huizen ook bezig waren om in te storten. De woningen werden vervolgens verzwolgen door de aarde. De Maleisiërs woonden in traditionele lange huizen, waarvan er vele aan elkaar gekoppeld zijn. De huizen zijn van hout gemaakt en daardoor erg zwak voor natuurrampen.

"Ik voelde de aarde trillen en zag het huis instorten en verdwijnen in een krater in de grond", aldus de 57-jarige Renjis Empati. "Al mijn bezittingen zijn verloren gegaan", verklaarde de slechts in korte broek gestoken man tegen de krant Singapore Straits Times. Buren van de held weten zeker dat als ze niet waren gewaarschuwd, ze de dood hadden gevonden.

Longhouses
Traditionele longhouses

Crime Scene Investigation op de Wii?

De website Codename Revolution beweert van een niet nader genoemde contactpersoon gehoord te hebben dat het vijfde CSI spel, CSI: Hard Evidence, niet alleen op de PC zal uitkomen, zoals de eerdere vier delen, maar ook op de Wii. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. Net als het vierde deel (3 Dimensions of Murder) wordt Hard Evidence ontwikkeld door TellTale Games en uitgegeven door UbiSoft.

Net als in de televisie-serie draait het in deze adventure games om het verzamelen van forensisch bewijsmateriaal om de dader van een misdaad te vinden. Hard Evidence zal een nieuwe toevoeging kennen in de vorm van een Garage Lab om dingen als boten en auto's te kunnen onderzoeken. Er zullen mini-games aan het spel worden toegevoegd en er zullen meer gebieden zijn om te ontdekken, zodat het spel langer duurt dan zijn voorgangers.

Stier doodt knecht

Een 77-jarige Belg is vrijdagavond overleden, nadat hij van een stier enkele kopstoten had gekregen. Dat gebeurde op een boerderij in het Vlaamse Sint-Kwintens-Lennik.

De man overleed ter plaatse aan verwondingen. Hulp van ambulancepersoneel hielp niet meer. De knecht werkte op een boerderij. Hij wilde de uitgebroken stier met een touw vastmaken in zijn stal, maar kreeg van het beest zware kopstoten.


Een stier gaf een 77-jarige Belg kopstoten
Foto: Flickr.com

Oostenrijkse kippen leggen groene eieren

Wie geen tijd heeft om met Pasen eieren te verven kan in Tirol bij een kippenboerin groene eieren kopen. De groene eieren komen van kippen die gekruist zijn uit Zuid-Amerikaanse araucanakippen en lokale Oostenrijkse kippen. De dieren leggen groene eieren.

Kippenboerin Karin Sprengers heeft in totaal tien kippen van deze kruising. Ze leggen om de twee dagen eieren die lichtgroen van kleur zijn. De kleur van een ei wordt in de laatste vijf centimeters van de eileiders bepaald, waar de kalkklieren liggen. Normaal legt de Amerikaanse aracaunakip blauwe eieren.

Transformers: The Game informatie

Er is goed nieuws voor alle hardcore Transformers fans, de stemacteurs van Optimus Prime en Megatron lenen ook hun stemmen aan de game.

Dit houdt dus in dat Peter Cullen weer zijn stem zal verlenen aan Optimus Prime, en dat Frank Welker te horen zal zijn als Megatron.

Naast dit heugelijke nieuws zijn er ook nog eens 3 screenshots van de game uitgegeven, voor welk platform de screens zijn is nog onbekend. Het is wel waarschijnlijk dat de screens of van de PC, of 360 of PS3 versie komen.

De game wordt in het 2e kwartaal van 2007 verwacht.
Vier flitspalen vernield in Limburg

De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling van vier flitspalen in Limburg. In de nacht van donderdag en vrijdag werden twee flitspalen vernield op de Napoleonsweg tussen Hornerheide en Haelen en tussen Grathem en Heelderpeel.

De palen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag omver getrokken. De palen worden zo snel mogelijk gerepareerd. Eerder deze week werden ook al twee flitspalen in Baarlo en Neer vernield.

Rozenburgse pedo duikt onder

Icoon MisdaadEen 73-jarige pedofiel die na zijn gevangenisstraf donderdag terugkeerde naar zijn huis in Rozenburg zit voorlopig ondergedoken. Hij is gevlucht voor wat hij noemt de buurtterreur. Veel mensen uit het dorp willen dat de bejaarde pedo weggaat. De mensen maken zich zorgen dat de man zich opnieuw aan kinderen uit de buurt zal vergrijpen.

De bejaarde werd veroordeeld, omdat hij in 2005 een zevenjarig meisje seksueel misbruikte. Het kind woont tegenover de pedofiel. In een interview met het AD zegt de zoon van de bejaarde dat de man is gevlucht nadat hij kaarten in de brievenbus had gekregen met daarop 'vreselijke verwensingen'. Ook zouden onbekenden de schutting in zijn tuin in brand hebben gestoken.

De Rozenburgse burgemeester zegt dat er geen juridische middelen zijn om de pedoseksueel uit zijn huis te zetten. Hij wil wel gaan bemiddelen.

Details komende Xbox 360 update uitgelekt

Er komt weer een update voor de Xbox 360 aan, en hiervan is nu een filmpje uitgelekt met daarin informatie over wat er veranderd is.

Grote veranderingen zullen zijn dat Windows Live Messenger contacten nu aan de Friends list toegevoegd kunnen worden, en dat hiermee ook gechat kan worden met behulp van een on-screen keyboard. Voicechat zal waarschijnlijk later nog worden toegevoegd.

Ook is het nu mogelijk om met 6 vrienden tegelijkertijd te chatten terwijl je een film kijkt of gamed. Ook is de friendslist een stuk groter geworden, nu maximaal 600 contacten.

Daarnaast komen er nieuwe opties voor het downloaden van spullen, zo is er nu de mogelijkheid om de 360 automagisch uit te zetten als deze klaar is met downloaden, en is er een low-power mode toegevoegd. In deze mode zullen de ventilatoren van de 360 uitgaan, terwijl hij nog wel doorgaat met downloaden.

De update wordt 7 mei verwacht.

Student vecht tegen aanlijnplicht

Icoon JustitieDe 40-jarige rechtenstudent David Brown gaat het hondenbeleid van de gemeente Rotterdam aanvechten. De Nederlander van Ierse afkomst heeft onlangs in tien minuten twee boetes ontvangen, omdat zijn hond los liep op een plek waar dat niet mocht. Deze prenten zullen niet worden betaald door Brown, waardoor hij binnenkort een dagvaarding zal krijgen. Hij wil voor de rechter komen, om die ervan te overtuigen dat het aanlijnbeleid wederrechtelijk is.

Sinds afgelopen september is het in Rotterdam-Noord alleen toegestaan om op de Noorderhavenkade en de Gordelweg de hond los te laten lopen. Een draconische maatregel, vindt Brown. "Het druist in tegen het rechtvaardigheidsgevoel. Honden moeten vier keer per dag buiten kunnen rennen, ruiken en poepen. De regels zijn slecht voor het welzijn van de hond. Ze raken gestresst en vals als ze altijd aan de lijn moeten lopen."

Maar dat niet alleen. De regels zijn volgens hem ook in strijd met de wetten over dierenwelzijn. "Je mag dieren geen pijn doen. Ben [=de hond van een vriend, die Brown vaak uitlaat] bijvoorbeeld is tien jaar oud. Hij loopt zijn hele leven al los de deur uit. Ineens houdt dat op. Slecht voor zijn psychische gesteldheid."

Artikel 21 van de grondwet is een ander wapen van de Ier die nu zestien jaar in Nederland woont: "De overheid moet zorgen voor een goed leefmilieu. Voor mensen, maar ook voor dieren." Ten slotte: het hondenbeleid staat niet in verhouding tot het probleem, vindt Brown. "De regels zijn bedoeld om de poep op straat te bestrijden. Maar nu moeten duizenden honden aan de lijn lopen omdat een paar honden op straat poepen."

Als Brown in zijn opzet slaagt, kan de rechterlijke uitspraak als precedent dienen voor alle andere hondenbezitters. Het belangrijkste doel blijft echter de aanpassing van het hondenbeleid. "Ik hoef het niet per se tot aan de Hoge Raad uit te vechten. Als politieke fracties zelf oppikken dat ze een 'blooper' hebben gemaakt, heb ik liever dat ze de regels zelf veranderen."


Homotijdschrift geeft Jodie Foster ervan langs

De seksualiteit van Jodie Foster is een gewild doelwit voor aanvallen: al jarenlang wordt er getwijfeld aan haar zelfverklaarde voorkeur voor mannen. Nu is het de beurt aan homotijdschrift Out om de actrice onder de nagels te zitten. Op de voorpagina staat iemand model met een masker van haar gezicht, met op de voorgrond de tekst: 'The Glass Closet: Why the stars won't come out and play.'

De nieuwste editie van het gay-magazine bevat een lijst van de meest invloedrijke homo's en lesbiennes in Amerika, maar de redactie vond het nodig een extra sneer aan Jodie Foster te geven, omdat ze zich zo opzichtig zou verbergen achter haar geaardheid. Michael Musto, de schrijver van het artikel, geeft aan dat hij liever de confrontatie aangaat met mensen als Foster, dan dat hij ze met rust laat.


[upd] Puistige tiener randt 9-jarige aan

PolitieAfgelopen donderdagavond is in het Limburgse Valkenburg een 9-jarig meisje aangerand door een tot nu toe onbekende jongen. De circa 16-jarige knaap sprak het meisje aan toen ze met een vriendinnetje nabij de Oosterweg fietste. Hij vroeg of zij met hem mee ging. Op zeker moment heeft hij het meisje in het struikgewas getrokken en zich aan haar vergrepen.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft een speciaal team geformeerd. Ze zoekt een 16 tot 17-jarige jongen met licht blond haar met gel erin. Op zijn gezicht zaten jeugdpuistjes. Hij droeg verder een zwarte Nike-pet met een wit embleem en een zwarte jas met hetzelfde embleem.

Update 13.11 uur
U kunt stoppen met zoeken. De politie heeft inmiddels een 16-jarige inwoner van Valkenburg aangehouden voor het misdrijf. De jongen zal in ieder geval de paasdagen in de cel doorbrengen. Woensdag wordt hij aan de rechter-commissaris voorgeleid, die bepaalt of hij in voorarrest moet blijven.

Vlaamse serieverkachter (17) in Tilburg aangehouden

Een voortvluchtige gewelddadige Belgische serieverkrachter is gisteren in Tilburg aangehouden na een gewapende roofoverval. Het gaat om de 17-jarige Jamal El Khaoui die op 7 maart bij onze zuiderburen ontsnapte uit een gesloten instelling.

El Khaoui, ook wel de kleine piraat genoemd, wordt verdacht van een zestal gewelddadige verkrachtingen en overvallen in de buurt van het Antwerpse Sportpaleis. Omdat al het vermoeden bestond dat hij naar Nederland was gevlucht, was er ook in ons land een opsporingsbericht gelanceerd.

'De dagen van de console zijn geteld'

Onlangs is er een meeting geweest waarin verscheidene grote figuren in de PC gaming wereld tot een paar conclusies zijn gekomen. Zo zei Lars Butler van Trion World Network:
"[...]
I believe the days of the console are numbered, there is one more generation of gaming consoles and that is it
[...]"


Vice-president Roy Taylor van Nvidia, ook behorende tot de groep, vulde Butler aan door te zeggen dat men weet wat men kan verwachten van de PC in de toekomst, en die verwachtingen liggen ver voor op wat een console zou kunnen presteren.

Dokter Fuentes is weer aanwezig in het peloton

Patrick Lefevere, manager van QuickStep opent aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen de dopingdiscussie weer. Lefevere wil dat de Internationale Wielerunie (UCI) de berichten controleert dat dopingdokter Fuentes weer actief is in het peloton.

"Er zijn berichten dat Fuentes weer bezig is", zegt Lefevere zaterdag in De Morgen. "Het is zoals je met een bedrijf op een louche manier rijk geworden bent. Op een dag word je gesnapt, maar je komt er gemakkelijk van af. Je kunt dan een andere firma stichten, officieel onder een andere naam, maar net hetzelfde doen."

Eufemiano Fuentes is de spilfiguur in een groot Spaans dopingschandaal. Inmiddels is Fuentes door het Spaanse gerecht niet bestraft. Enkele verdachte renners rijden weer vrolijk in het peloton. Fuentes kan dus weer gewoon aan de slag met zijn “patiŽnten”.

Boerendochterkalender...

Regelmatig wordt het mooie submitknopje misbruikt door simpele zielen die hun eigen website, product, festival en dergelijke spammen willen. Normaal gesproken is het eigenlijk altijd dood aan de spammers, maar voor sommige spammers moet je een uitzondering maken.

Want Chiel Visscher (je mag hem mailen op cvisscher@gmail.com) wist ons heel blij te melden dat hij een heuse Boerendochterhoerenkalender gemaakt heeft. En deze boerendochterhoerenkalender kunnen wij dan uiteraard voor heel veel geld kopen van hem. Want voor een kleine 18 euro is deze werkelijke schitterende kalender helemaal van jou! Blijkbaar zijn er een aantal frisse boerenmeiden die zich best wel (voor een kleine vergoeding uiteraard) van hun beste kant willen laten zien. Gezellig poseren naast de varkens of de mesthoop. Welke gezonde jongeman wil zulke foto’s nou niet zien?

Interesse in deze boerendochterhoerenkalender? Wij hebben al wat preview pics voor je : preview 1 , preview 2 en preview 3.

Veel plezier met deze kalender, en Chiel ik hoop dat je er maar veel mag verkopen!

Met dank aan spammertje Chiel Visscher voor de submit!

Romario al op 1000 goals

Romario jaagt op zijn duizendste doelpunt. De kranten, zelfs de Nederlandse, staan er al weken vol van. Maar volgens de Volkskrant kan de berichtgeving met onmiddellijke ingang gestopt worden. Romario staat namelijk al op 1000. Dankzij Nieuw Buinen-uit.

BraziliŽ wacht al sinds 25 maart op het jubileumdoelpunt. De 25e was de dag dat Romario zijn totaal volgens eigen berekeningen op 999 bracht. In zijn poging de prestatie van landgenoot Pele te evenaren, voegde Romario onder meer ook de doelpunten toe die hij maakte in vriendschappelijke duels.

Op de lijst ontbreekt echter een doelpunt van een oefenwedstrijd. Op 3 augustus 1990 scoorde Romario als speler van PSV tegen de amateurclub Nieuw Buinen ťťn doelpunt. Op 4 augustus 1990 meldde de Volkskrant in de uitslagenrubriek: ‘Nieuw Buinen (am) - PSV 1-8. Doelpunten PSV: Vanenburg (2), Chovanec (2), Scheepers (2), Romario, Popescu’.

Voormalig bestuurslid Mans Hebels van Nieuw Buinen ziet het doelpunt van Romario nog voor zich: "Hij dribbelde een paar man van ons voorbij en omspeelde de keeper." De doelman was Derk Piebes. Hij bevestigt dat hij destijds werd gepasseerd door Romario. "Bovendien schoot hij ook nog een strafschop op de paal."

BraziliŽ leeft al weken hartstochtelijk toe naar de mijlpaal van Romario. Speciaal voor hem werden competitieduels van zijn club Vasco da Gama verplaatst naar een groter stadion. “Nieuw-Buinen” zou echter wel eens de redding van Romario kunnen zijn.

De druk neemt toe, teams stellen zich op Romario in en teamgenoten gaan klagen. Zo stelde de doelman van Vasco da Gama de tactiek van zijn team al ter discussie; "Alle ballen gaan op Romario. Tegenstanders stellen zich daar op in. Het is allemaal erg doorzichtig".

Gevangenissen Irak trainingskampen terroristen

Icoon TerrorismeExtra beveiligde Amerikaanse detentiecentra in Irak zijn uitgegroeid tot ''academische centra voor terroristen''. Opstandelingen weten zich daardoor verzekerd van een niet aflatende stroom nieuwe rekruten, schrijft de Britse krant The Times zaterdag.

Achter de muren van de gevangenissen hebben de gevangenen het grotendeels voor het zeggen. Aanhangers van de meest gevreesde terreurorganisaties en milities controleren veel celblokken. Gedetineerden zonder banden met radicale elementen worden zonder aanzien des persoons ondergebracht in een dergelijke omgeving.

Volgens het Iraakse ministerie voor Mensenrechten loopt het de spuigaten uit. ''Het lijkt op een academie voor terroristen. Er is een enorm aantal van deze 'studenten' die leren hoe te doden. En wij beschermen ze, geven ze te eten en geven ze medische zorg. De Amerikanen hebben geen oplossing voor dit probleem'', aldus Saad Sultan, die voor het departement belast is met het gevangeniswezen.

Sjiieten en soennieten worden strikt gescheiden gevangen gezet door de Amerikanen. Ze hebben echter weinig tot geen aandacht voor radicale elementen in beide kampen. Al-Qaeda en sjititische Mahdi-geestelijken preken openlijk haat en geweld in de gevangenissen en bekeren - vaak onder bedreiging - onschuldige weerloze gevangenen.

Extremisten in gevangenissen als Camp Cropper slaan geregeld mensen dood die ze beschouwen als vijanden of informanten van de Amerikanen. Anderen geven ze aan bij de bewakers om ze eenzame opsluiting te bezorgen in de ''doodskist'', een metalen box van nog geen 2 bij 1,2 meter.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 8 en 9 april geeft Bob Dylan twee concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Naast oude klassiekers, speelt de meester ook songs van zijn nieuwste CD 'Modern Times'.
Op 10 april organiseert Disney Resort Parijs een casting in het Dance Centre 'Olympia' in Amsterdam. Disneyland is op zoek naar Disney-karakters, steltenlopers, parade dansers, bungee jumpers, vlaggendragers en poppenspelers.

Politiek
Op 10 april hebben de leden van de vaste Kamercommissies van Buitenlandse Zaken en Defensie een gesprek met Tom Koenigs, hoofd van de VN-missie in Afghanistan.
Op 12 april bezoekt Minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) in het kader van haar wijkentoer Den Haag Zuid-West. Eind vorige maand heeft de minister 40 'aandachts'wijken geselecteerd waar in deze kabinetsperiode in elk geval extra investeringen zullen worden gedaan.
Van 14 t/m 16 april is minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) in Washington bij de voorjaarsvergadering van het IMF en de Wereldbank.

Sport
Op 8 april is de tweede grote koers van dit prille wielerseizoen: De Ronde van Vlaanderen. De kopmannen van het Rabobank ProTeam zijn Michael Boogerd en Oscar Freire.
Op 11 april speelt PSV in Liverpool de tweede kwartfinale wedstrijd in de Champions League.
Op 12 april speelt AZ in de UEFA Cup tegen Werder Bremen.

AZ dient officieel protest in

AZ heeft officieel protest ingediend bij de UEFA tegen de gele kaart die Gretar Steinsson afgelopen donderdag kreeg in het UEFA-cup duel tegen Werder Bremen.

Door de gele kaart is Steinsson geschorst voor de return tegen Bremen. Op de tvbeelden is duidelijk te zien dat de Ijslander de bal met het hoofd raakte, en niet met zijn handen naar de bal ging zoals scheidsrechter Benquerenca meende te zien. De Portugese arbiter maakte zijn vermeende blunder compleet door de IJslander van het veld te willen sturen wegens een tweede gele kaart, maar het bleek zijn eerste te zijn waardoor Steinsson alsnog in het veld mocht blijven.

Turkse editie Geert Maks De Brug vol fouten

Icoon LiteratuurHet boek KŲprŁ, de Turkstalige editie van De Brug van Geert Mak, het Boekenweekgeschenk van dit jaar, blijkt vol fouten te zitten. Dat komt omdat er ook een gecensureerde versie van bestaat die eind van dit jaar in Turkije moet uitkomen. In de Turkse editie die in Nederland werd weggegeven, zijn die twee teksten door elkaar verhaspeld waardoor bepaalde delen gekuist zijn.

Het boek zal nu opnieuw worden gedrukt en bezitters van een fout exemplaar kunnen het omruilen voor een ongecensureerde versie. De operatie kost enkele tienduizenden euro's. De kosten worden gedeeld door de CPNB en Atlas, de uitgever van Geert Mak. Niet alleen de herdruk van 20.000 Turkstalige boeken moet worden betaald, het CPNB pakt komende week ook uit met een advertentieactie in de landelijke dagbladen om bezitters op de fout te wijzen.

Eind dit jaar komt KŲprŁ uit in Turkije. Bepaalde delen uit het origineel zullen daar niet verschijnen. ''De Nederlandse versie is namelijk illegaal in Turkije. Over bepaalde dingen mag je daar niet schrijven. De Armeense kwestie bijvoorbeeld'', zo zei CPNB-directeur directeur Henk Kraima tegen persdient Novum.

In de Nederlandstalige versie zegt Mak over de aartsvader van Turkije bijvoorbeeld: ''Zijn wreedheid was legendarisch.'' In de Turkstalige versie is die opmerking geschrapt.Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Duurste bed van Nederland gejat

Een aantal dieven zal de komende tijd heerlijk kunnen slapen. Het duurste bed dat in Nederland te koop is, de Vividus, is namelijk in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen uit de Hšstens winkel in het Brabantse Son. Het bijna 50.000 euro kostende bed stond net anderhalve week in de winkel.

De Vividus is gemaakt van onder meer eikenhout, messing en gouddraad. Het frame is met zwaluwstaarten met elkaar verbonden (dus zonder spijkers). De 1000 veren worden met de hand met garen vastgezet en naar wens van de klant ingesteld. Op de matras ligt een dekmatras van paardenhaar, wol en katoen. Ook wordt er een koperen plaatje op het bed gemonteerd met de naam van de koper.De Vividus

Met dank aan lizardtattoo voor de submit.

Seizoen voorbij voor Simr

Excelsior kan de rest van dit seizoen niet meer beschikken over Jarda Simr. De 28-jarige Tsjech raakte afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag geblesseerd aan zijn enkel. Onderzoek toonde aan dat hij een scheurtje in het gewricht heeft.

Ook Eldridge Rojer doet vanavond tegen Roda JC vanwege een hamstringblessure niet mee. "Zeker met een explosieve speler als hij moeten we geen risico nemen", aldus trainer Ton Lokhoff. Robert Braber vervangt Rojer tegen Roda.

Bewaking politici kost miljoenen

Icoon PolitiekDe bewaking van politici en leden van het koninklijk huis kostte in 2006 34 miljoen euro. In de periode voor de moord op Pim Fortuyn lag dit rond de 12 miljoen euro per jaar.

Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bevestigde vandaag een bericht in het AD. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), verantwoordelijk voor de bewaking, valt onder het KLPD.

De DKDB beveiligt tien leden van het koninklijk huis. Ongeveer vijftien tot twintig politici en andere vips krijgen ook permanente bewaking, onder wie minister-president Jan Peter Balkenende en Tweede Kamerlid Geert Wilders.

Voor 2008 verwacht de DKDB 46 miljoen euro nodig te hebben om de veiligheid te garanderen. De dienst denkt dat de kosten de komende jaren nog verder zullen oplopen, omdat ze nog niet op volledige sterkte is. Ondanks het feit dat het aantal persoonsbeveiligers de laatste jaren ook fors is gestegen, heeft de DKDB nog veel vacatures.

In 2001 had de dienst 130 beveiligers, nu lopen er 306 lijfwachten bij de DKDB rond. Dit aantal moet met nog eens honderd nieuwe collega's worden aangevuld.

In het AD zegt Guus Appels, hoofd van de dienst, dat de stijging van de kosten te maken heeft met de groeiende beveiliging voor politici. ''Het moet wel gaan om iemand met een publieke functie. We houden ons niet bezig met een voetbaltrainer die een kogelbrief krijgt.'' De kosten voor de beveiliging van de leden van het koninklijk huis zijn al jaren stabiel, aldus Appels.Beveiligers premier Balkenende

Dame in bikini hangt toch in Utrecht

De tweehonderd vierkante meter grote poster van een dame in goudkleurige bikini hangt sinds zaterdagochtend aan de gevel van een winkelpand in Utrecht. Ondanks bezwaren van de ChristenUnie is het vrouwelijk schoon de komende tijd gewoon te bewonderen.

Dat heeft een woordvoerster van Downtown Media, het bedrijf dat de poster ophangt, zaterdag laten weten. Volgens haar waren er zaterdagochtend vroeg bij het ophangen van het doek geen reacties van het publiek. ''Het was rustig.''

De ChristenUnie is tegen het spandoek omdat de reclame-uiting kwetsend zou zijn voor vrouwen. De lingerieketen die de reclame op liet hangen, is het niet eens met de kritiek. ''Het is geen blote dame. We zien haar niet als lustobject. Het is gewoon een mooie dame die geniet van een zonnige dag'', aldus een woordvoerster.

D66 in Utrecht reageerde naar eigen zeggen ''besmuikt lachend'' op de kritiek van de ChristenUnie. ''Ofschoon D66 de stad liever niet vol hangt met afbeeldingen van wellustige lieden, prijzen wij ons gelukkig dat de preutse jaren vijftig reeds lang achter ons zijn'', aldus de partij.

 

Kruisigingsrituelen op Filipijnen

Icoon BuitenlandsMeer dan een dozijn Filipijnse mannen hebben zich op Goede Vrijdag laten kruisigen, om boete te doen voor hun zonden. Zeven mensen schreeuwden het uit toen nagels zo groot als potloden door hun handen en voeten werden geslagen.

Ruim 20.000 mensen hadden zich verzameld voor het spektakel in Cutud. Voor hen waren speciale tribunes opgesteld. Er was een feestelijke sfeer, er waren kraampjes waar bier, ijs en souvenirs werden verkocht en door de luidsprekers klonk Stairway to Heaven van Led Zeppelin.

In 1962 werden voor het eerst mensen gekruisigd in het plaatsje. Sindsdien is het ritueel uitgegroeid tot een ware toeristenattractie.Met dank aan Rorata voor de submit.

Weer tiener gedood in Londen

Icoon MisdaadIn Londen is tijdens een steekpartij opnieuw een tiener om het leven gekomen. De 14-jarige jongen overleed vrijdagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een tweede jongen (15) raakte levensgevaarlijk gewond, meldde de politie zaterdag.

Ooggetuigen zagen hoe een groep tieners na de steekpartij wegrende. Later op de avond arresteerde de politie een 13-jarige jongen op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij, meldde de BBC-radio. De autoriteiten roepen getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer is al de zesde tiener die in twee maanden tijd is omgebracht in de Britse hoofdstad. Drie jongens werden doodgeschoten, drie overleden aan steekwonden. Deze schokkende moorden zouden wijzen op een groeiende gewelddadige gangcultuur onder jongeren in vooral armere wijken van Londen. Na de eerste drie doden richtte Scotland Yard een speciale eenheid op die de zaken onderzoekt.

Generaal pardon erg duur

Icoon PolitiekHet generaal pardon voor 'oude' asielzoekers gaat de staat honderden miljoenen euro's kosten. Omdat het kabinet hiervoor geen geld heeft gereserveerd, betekent het een flinke financiŽle tegenvaller.

Een woordvoerder van financiŽn erkent dat er bij de ontwikkeling van het regeerakkoord geen rekening is gehouden met de kosten van het pardon. Het kabinet zal de komende tijd dus op zoek moeten gaan naar iets wat minstens een half miljard euro op moet gaan leveren. Andere ramingen gaan daar nog fors overheen, oplopend tot een bedrag van wel 800 miljoen euro.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is momenteel in overleg met staatssecretaris Albayrak van Justitie over de regeling. De VNG denkt dat 55 miljoen euro veel te weinig is om de - naar schatting - tussen de 24.000 en 30.000 asielzoekers te kunnen huisvesten en scholen. Ingewijden zeggen dat deze schatting te hoog is, omdat er ook besparingen uit zouden voortvloeien.

Vergelijking tussen games en films

Binnen de gameswereld kijkt men voor inspiratie naast naar andere games ook vaak naar bioscoopfilms. Het is dan ook niet meer dan logisch dat games steeds cinematischer worden, dit ook geholpen door de budgetten die zo onderhand sommige Hollywood producties naar de kroon beginnen te steken. Een bezoeker van NeoGAF besloot eens een aantal games te gaan vergelijken met films die er wel wat van weghebben, dit om te kijken hoe dicht games films toegenaderd zijn qua stijl en qua graphics.

Zo zien we in de vergelijking onder andere God of War vergeleken worden met 300, Metal Gear Solid 4 met Black Hawk Down en Crysis met War of the Worlds. Eveneens vinden we een vergelijking tussen de PS3-game Uncharted: Drake's Fortune en de populaire TV-serie Lost.
Baart naar NEC

Rein Baart vertrekt volgend seizoen naar NEC. Dit heeft de trainer van VVV Venlo, Andrť Wetzelm bevestigd. Baart heeft een contract voor twee jaar in Nijmgen getekend.

Bij NEC zal de huidige doelman van de Limburgse eerstedivisionist de concurrentie moeten aangaan met GŠbor Babos. Baart was eerder ook actief voor TOP Oss en Fortuna Sittard, en vorig jaar verdedigde hij nog het doel van de amateurs van Babberich.

Uitslag kwalificatie GP MaleisiŽ

Felipe Massa heeft in een spannende kwalificatiesessie de pole position voor zich opgeŽist. Fernando Alonso weet zichzelf op de tweede plaats te trainen. De top-3 wordt compleet gemaakt door Kimi RšikkŲnen.

Vroeg in de sessie komen er veel coureurs op de baan. De meeste coureurs hebben gekozen voor de hardere band. In de eerste sessie is Fernando Alonso de snelste, op de voet gevolgd door teamgenoot Lewis Hamilton. Giancarlo Fisichella maakt de top-3 compleet. Beide Spyker-coureurs weten zich niet in de top-16 te rijden, zoals min of meer verwacht. De meest opvallende uitvaller is Rubens Barrichello. Hij rijdt met zijn Honda relatief veel ronden, maar weet slechts ťťn tijd neer te zetten.

Ook in de tweede sessie zijn alle coureurs vrij vroeg op de baan. Na de eerste ronden blijft het rustig, en besluit de top-5 helemaal niet meer naar buiten te gaan. Alonso, Massa, Hamilton, RšikkŲnen en Kubica gaan er vanuit dat ze op een veilige afstand staan. Opvallende afvallers zijn Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen elke beiden uitkomen voor regerend wereldkampioen Renault. Fernando Alonso is deze sessie wederom de snelste.

Aan het begin van de derde sessie gaat iedereen direct de baan op om zoveel mogelijk brandstof op te maken. McLaren laat een knap staaltje teamwork zien door beide coureurs op de baan te positioneren zodat zij geen last van elkaar zullen hebben. De spanning wordt opgebouwd tot de laatste minuut. Kimi RšikkŲnen zet als eerste een snele tijd neer, maar Fernando Alonso verbetert deze vrijwel direct. Massa, die iets later aan zijn ronde is begonnen, noteert drie snelle sectortijden en verbetert de tijd van Alonso met twee tienden.

De volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1Felipe MassaFerrari1.35.043
2Fernando AlonsoMcLaren1.35.310
3Kimi RaikkonenFerrari1.35.479
4Lewis HamiltonMcLaren1.36.045
5Nick HeidfeldBMW1.36.543
6Nico RosbergWilliams1.36.829
7Robert KubicaBMW1.36.896
8Jarno TrulliToyota1.36.902
9Ralf SchumacherToyota1.37.078
10Mark WebberRed Bull1.37.345

11Heikki KovalainenRenault1.35.630
12Giancarlo FisichellaRenault1.35.706
13David CoulthardRed Bull1.35.766
14Takuma SatoSuper Aguri1.35.945
15Jenson ButtonHonda1.36.088
16Vitantonio LiuzziToro Rosso1.36.145

17Scott SpeedToro Rosso1.36.578
18Anthony DavidsonSuper Aguri1.36.816
19Rubens BarrichelloHonda1.36.827
20Alexander WurzWilliams1.37.326
21Christijan AlbersSpyker1.38.279
22Adrian SutilSpyker1.38.415

DVD: Sprookjesreeks van Studio 100

Studio 100Studio 100 is tegenwoordig een groot begrip in de entertainmentindustrie voor kinderen, getuige de vele uitzendingen op tv, films en ook musicals. Het begon ooit met Samson en Gert en we zijn er nog lang niet vanaf. Dat laatste is echter geen enkel probleem, want de producties hebben absoluut kwaliteit. Zoals gezegd zijn er naast de vele series en films ook Musicals uitgevoerd door Studio 100. Op dit moment zijn vijf van deze musicals uitgebracht onder de noemer van De Sprookjesreeks van Studio 100.

CD: Kiko Loureiro - Universo Inverso

In de Braziliaanse metalband Angra doet Kiko Loureiro heel andere dingen met zijn gitaar dan op deze instrumentale solo-cd. Universo Inverso klinkt ook heel anders dan zijn eerste solo-cd, No Gravity uit 2005. De scheurende gitaren die Loureiro op de Angra-albums en op No Gravity bedient, zijn spoorloos op deze tweede solo-cd. Het ziet ernaar uit dat hij een andere weg is ingeslagen, die van de instrumentele fusion.

Uitslag 3e vrije training GP MaleisiŽ

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de GP van MaleisiŽ. Felipe Massa eindigde als tweede, gevolgd door Fernando Alonso en Robert Kubica. Christijan Albers kwam niet verder dan de laatste plaats.

PosCoureurTeam TijdRonden
1L. Hamilton McLaren 1:34.81114
2F. Massa Ferrari 1:34.95315
3F. Alonso McLaren 1:35.31111
4R. Kubica BMW 1:35.38516
5K. RšikkŲnen Ferrari 1:35.4987
6N. Rosberg Williams 1:35.77016
7N. Heidfeld BMW 1:36.16020
8A. Davidson Super Aguri 1:36.19519
9R. Schumacher Toyota 1:36.24520
10M. Webber Red Bull 1:36.25717
11D. Coulthard Red Bull 1:36.27313
12V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:36.29718
13G. Fisichella Renault 1:36.43415
14A. Wurz Williams 1:36.47316
15S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:36.50114
16T. Sato Super Aguri 1:36.54518
17J. Button Honda 1:36.65820
18H. Kovalainen Renault 1:36.8766
19R. Barrichello Honda 1:36.97219
20J. Trulli Toyota 1:37.47316
21A. Sutil Spyker F1 1:38.01820
22C. Albers Spyker F1 1:38.22520

Dwingende ogen

De titelstrijd in de Nederlandse eredivisie is weer helemaal open. Leek het er halverwege op dat PSV omstreeks deze periode alweer een nieuw kampioenschap gevierd zou hebben, zo anders is het nu. Een gehavend PSV kreunt onder de last die een te kleine selectie heet en ziet de achtervolgers dichterbij komen. Het zou zo maar kunnen dat er straks alsnog een feest wordt gevierd in Amsterdam en dat had werkelijk niemand nog gedacht. De opmars van Ajax kan dan ook niet los worden gezien van de terugkeer van Edgar Davids. De verloren zoon kwam, zag en bracht het topsportklimaat terug in Amsterdam.

Boom Boom Achievements

De achievements voor de muziekgame Boom Boom Rocket zijn bekend. In totaal zijn er 12 achievements die 200 punten waard zijn:

The "C" Student (15)
Get a C rating or above on 10 songs on any difficulty.
Honor Roll (15)
Get an "A" rating for any song on Easy
Pyro (10)
Achieve 100% accuracy on any song.
Bonus, Schmonus (5)
Activate the bonus run for the first time
The Easy 'A' (10)
Get an "A" rating for any song on Easy.
Suma Cum Laude (20)
Get an "A" rating for any song on Difficult.
Speeding Ticket (5)
Successfully complete 3 laps on a Speed Game on Medium
Johnny 3 Fingers (5)
Unlock your first firework type.
Curtain Call (10)
Complete 10 songs with any rating.
Johnny No Fingers (25)
Unlock all firework types.
Sore Thumb Award (30)
Successfully complete 5 laps in a speed game on Difficult
Carpal Tunnel Syndrome Award (50)
Get an A rating or above on 10 songs on Medium or above.

Boom Boom Rocket is muziekgame voor XBLA en komt van dezelfde makers als Geometry Wars. Een review van de game kun je HIER lezen.

Fiscus houdt Second Life in de gaten

De belastingdienst gaat een oogje in het zeil houden bij de handel in de virtuele wereld Second Life. Het komt steeds vaker voor dat mensen er grote geldbedragen verdienen, waar volgens de fiscus belasting over betaald zal moeten worden.

Second Life begint op financieel gebied steeds meer op het echte leven te lijken. Er komen steeds meer winkels en bedrijven in de wereld, en ook wordt er gegokt en onroerend goed verhandeld. De belastingdienst is van plan om met name virtuele winkels die goederen uit de "echte" wereld aanbieden onder handen te nemen, want dit is gewoon internethandel die vergelijkbaar is met handel op websites.

Cutscene uit Mass Effect

Het media offensief van Bioware's nieuwste RPG Mass Effect houdt aan, vandaag kunnen we genieten van een cutscene uit de game. De trailer kun je op de volgende plaatsen vinden:
Quicktime high-res
Windows Media high-res
Quicktime low-res
WMV low-res

Ook dook vandaag na het verschijnen van deze trailer een leuk plaatje op dat aangeeft hoe de hoofdpersoon door de jaren van ontwikkeling heen veranderd is.Laatste reviews en specials
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
special
Au/Ra: 'Ik heb fans, het is gestoord!'
special
San Diego Comic-Con 2019 in beeld
special
Vijf gametips voor de maand augustus
©FOK.nl e.a.